Dodaj do ulubionych

Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram

IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 10:04
Dokładnie "futbol wraca do domu" bo piłka nożna to męski sport, a nie taki jak prezentują panineki z katalonii. Zapraszam na antybarcelona pl
Obserwuj wątek
    • Gość: etam Prześladowcy Anglików IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 22:46
      Co za orientmen wrzucił na głównej "Najwięksi prześladowcy Anglików u ich bram"? Przecież artykuł jest o prześladowcach londyńczyków.
      • Gość: Anty-Stec Re: Prześladowcy Anglików IP: *.cable.mindspring.com 28.05.11, 06:55
        Gość portalu: etam napisał(a):

> Co za orientmen wrzucił na głównej "Najwięksi prześladowcy Anglików u ich bram"
        > ? Przecież artykuł jest o prześladowcach londyńczyków.

Przeczytałem tytuł na głównej i myślę - to pewnie Stec. I oczywiście - oczywiście to tyle co doczytałem, bo mam dość jego urojeń o sierotce Marysi (pisanych pod wpływem zielska).

Ale fajny Grafik, nie wiedziałem że Chelsea i Fulham są bliżej niż Arsenal i Tottenham.
    • Gość: kgb Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.toya.net.pl 27.05.11, 22:51
      bukmacherzy juz sie wypowiedzieli kto wygra
      • Gość: bumcyk Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: 2.24.249.* 28.05.11, 01:16
        bukmacherzy gowno wiedza. i cena to jeno wytyczna glosow zwyklych kibicow. dlatego zespoly grajace na wyjezdzie sa ZAWSZE niedoszacowane
    • Gość: cockney Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: 92.21.74.* 27.05.11, 23:29
      dzieki polskiej degrengoladzie, bezrobociu w polsce we wczesnych latach tego wieku, torsjami z powodu polskiego lapowkarstwa i notorycznego zlodziejstwa - OD 10-LAT ZYJE W TYM ABSYNCIE FOOTBALL'U !!!!,
      mowie wam!!!! orgazm!!!! kazda sobota o 3pm zycie zamiera, only football!!!!
    • Gość: mapi7 Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.toya.net.pl 28.05.11, 00:45
      Barcelona - Campeones!
    • Gość: rafci-o Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.ronnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 28.05.11, 02:34
      "Pięć londyńskich klubów stale rywalizuje w najwyższej lidze (co gwarantuje 20 derbowych meczów w sezonie!)" - jaki idiota to napisał? 5 drużyn może rozegrać co najwyżej 8 meczy między sobą. Dla kiepsko liczących: drużyna A rozgrywa mecze z drużynami B, C, D, E (czyli 4 mecze) i rewanże (znów 4 mecze).
      • Gość: matematyk Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.cityconnect.pl 28.05.11, 02:47
        Gość portalu: rafci-o napisał(a):

> "Pięć londyńskich klubów stale rywalizuje w najwyższej lidze (co gwarantuje 20
        > derbowych meczów w sezonie!)" - jaki idiota to napisał? 5 drużyn może rozegrać
        > co najwyżej 8 meczy między sobą. Dla kiepsko liczących: drużyna A rozgrywa mecz
        > e z drużynami B, C, D, E (czyli 4 mecze) i rewanże (znów 4 mecze).

Przemyśl to sobie raz jeszcze.
        Jest pięć drużyn i każda cztery razy jest gospodarzem w meczu derbowym, a 4x5 to 20 i nijak nie chce być inaczej.
        • Gość: rafci-o Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.ronnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 28.05.11, 10:53
          Wedłu Twojego toku rozumowania (autora tekstu zresztą też, i typa poniżej który matematyki na maturze nie miał na pewno) wynika, że każda z drużyn gra ze sobą 4 razy. Ułóż sobię tabelę z 5 zespołów. Ile meczy wychodzi w sezonie? Liczba meczy = (ilość drużyn x 2) - 2 mecze (bo dryżyna A sama ze sobą nie zagra).
          Czyli (5x2) - 2 = 10-2. Nie wyjdzie 20. Inny przykład jeśli nadal się mylę. W premiership jest 20 zespołów. Ile meczy ligowych rogrywają w sezonie? 38. Jeśli 5 drużyn rozgrywa 20 meczy derbowych (według Twoich obliczeń 4x5) to oznacza, że pozostałe 15 drużyn rozgrywa 18 meczy. Bo 38 - 20. Coś tu nie pasuje.
          • Gość: Matematyk Ktoś potrzebuje korepetycji z matematyki IP: 2.26.1.* 28.05.11, 11:25
            Komuś tutaj potrzeba dodatkowych lekcji z matematyki :) Mylicie pojęcia ilości meczów a ilości kolejek ligowych. To dwie różne rzeczy. Skoro jest 5 zespołów to każdy zespół jako gospodarz rozegra 4 mecze, a zatem 4x5=20 - tyle meczów będzie przy 5 zespołach. Liczba 8, którą niektórzy podają to jest liczba ewentualnych kolejek ligowych przy rozgywaniu ligii złożonej z 5 zespołów - chociaż to i tak trzeba by jeszcze dokładniej przeanalizować bo przy nieparzystej liczbie drużyn wychodzi że jeden zepół w kolejce musi pałzować (wychodzi dokładnie 5 kolejek gry + runda rewanżowa czyli razem 10 kolejek, gdzie zawsze grają dwie pary i jeden zespół pauzuje). W każdym bądź razie przy stadardowej parzystej liczbie zespołów to faktycznie liczbę kolejek liczymy według wzoru: (ilość_drużyn-1)x2. Tak więc dla PL mamy (20-1)x2=19x2=38 KOLEJEK w sezonie. No właśnie, KOLEJEK! Nie meczów! Meczów w całym seoznie w PL jest rozgrywanych 38x10=380 - bo w każdej kolejce jest 10 par, no nie? Pozdrawiam tegorocznych maturzystów ;-)
            • Gość: xXx Re: Ktoś potrzebuje korepetycji z matematyki IP: 178.73.48.* 28.05.11, 11:43
              nie będę Ci wciskał korepetycji, ale słownik w firefoksie wyłapie "pałzować' :/
              • Gość: Matematyk Re: Ktoś potrzebuje korepetycji z matematyki IP: 2.26.1.* 28.05.11, 11:48
                A widzisz, tak to jest jak się pisze z iPoda szybko :-) W dalszej części już napisałem dobrze :D
                • Gość: xXx Re: Ktoś potrzebuje korepetycji z matematyki IP: 178.73.48.* 28.05.11, 14:08
                  i dlatego apple to zło! ;-)

Pozdrawiam :-)
          • Gość: typ poniżej Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.cityconnect.pl 28.05.11, 11:47
            Gość portalu: rafci-o napisał(a):

> (autora tekstu zresztą też, i typa poniżej który
            > matematyki na maturze nie miał na pewno)

Istotnie, nie miałem matematyki na maturze, bo z uwagi na bycie finalistą olimpiady matematycznej zostałem z niej zwolniony.

To, że nie masz pojęcia o matematyce - to jeszcze żaden dyshonor. To, że pisząc bez sensu nazywasz innych idiotami - to już coś, co kulturalnym i inteligentnym ludziom się raczej nie zdarza.

Prosty fakt, że w systemie "każdy z każdym" (mecz i rewanż) jest N(n,2) * 2! =n(n-1) meczów - to poziom trzeciej klasy liceum.

• Gość: zomzom Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.05.11, 14:13
            Panie matematyk, niech pan słucha: pierwsza drużyna zagra 4 unikatowe mecze, druga trzy unikatowe mecze, trzecia - dwa i druga - jeden unikatowy mecz. Łącznie daje to 10 meczów x2 (rewanże) =20. I lepiej się nie ośmieszaj pisząc o jakiś olimpiadach i maturach, bo popełniając błędy na poziomie gimnazjum trochę się pogrążasz.
        • Gość: KJ Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: 193.189.72.* 28.05.11, 14:10
          Jak by ci to prosto wytłumaczyć - a według ciebie B z C; D i E nie grają (mecz + rewanż)? Bo według mnie grają, więc jest to kolejne 6 (+ twoje osiem to 14). Zapewne C zagra też z D i E (też mecz i rewanż, co daje kolejne 4 mecze dodane do powyższych 14 da 18). No i nie zostanie zapewne odwołany dwumecz D z E (mecz i rewanż - które ja dodasz do wcześniejszych 18 da wyśmiane przez ciebie 20 meczów w sezonie...)
      • Gość: darklew Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.pptp.tuniv.szczecin.pl 28.05.11, 08:03
        Nawet przy okazji piłki wychodzi dwadzieścia lat przestępstwa przeciwko narodowi polskiemu, czyli braku matematyki na maturze. No i jeszcze potrzeba etyki w programach szkolnych. Nie dość, że się nie douczył, to jeszcze wymyśla innym od idiotów.
        A co by nie powiedzieć, to do finału doszły dwie chyba rzeczywiście najlepsze drużyny, a szanse są chyba wyrównane.
    • Gość: Ja Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 09:30
      Panienka to cię musiała robić, bo pierdzielisz ja potłuczony. Zobaczysz dzisiaj wieczorem jak niby "panienki z katalonii" dymają od tyłu niby "mężczyzn z manchesteru". Tak samo albo i lepiej jak w 2009 roku.
      • Gość: gość portalu Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.11, 11:21
        dymać to oni będa trawę i arbitra
    • przerusco Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram 28.05.11, 10:50
      Zna ktoś może nazwy przynajmniej części z tych 29 klubów półamatorskich i amatorskich i o co chodzi z tym Hackney
      • Gość: cykor6 Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.11, 11:35
        Chodzi o Sunday League rozgrywaną na Hackney Marshes. To takie duże pole ładnie skoszonej trawy na wschodzie dzielnicy Hackney. Jest podzielone na 88 pełnowymiarowych boisk do nogi. Możesz zobaczyć na wikipedii albo google maps.

Ale nie wiem o co Ci chodzi z tymi 29 klubami, nie znalazłem tego w tekscie.
        • Gość: PrzeRuSco Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 14:23
          Na zdjęciu nr 1 z podziałem klubowym Londynu jest o tym że w Londynie jest jeszcze 29 klubów w ligach V-IX.
          • Gość: cykor6 Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.11, 14:55
            Aha. No to na przykład Fisher Athletic, Sutton United, Bromley, Hayes, Croydon Athletic, Harrow, Dulwitch Hamlet. Właściwie w każdej dzielnicy jest klub, wiele nosi nazwę dzielnicy w której grają.
    • Gość: gość portalu Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.11, 11:22
      Barca to drużyna oszustów. Mafia UEFA. Pupilki sędziów. Dziś będzie nie inaczej. Pełno kontrowersji się szykuje oczywiście na korzyść FC karły
    • Gość: xyz Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.c193.msk.pl 28.05.11, 12:51
      Wszystko pięknie, stadionów dla zawodowców i amatorów jest w Anglii mnóstwo. Tylko reprezentacja gra coraz gorzej, bo kluby wolą kupować zawodników zagranicznych. Do tego na Wyspach (UK i Irlandia) obowiązuje niepisana zasada żeby nie rozdawać paszportów czyli nie transferować piłkarzy do reprezentacji.
    • Gość: wdhosho Re: Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.play-internet.pl 28.05.11, 14:41
      zapomniales dodac kolezko stec, ze stadiony w londynie nie są budowane z niczyjich podatkow ani nie sponoruja je zadne partie polityczne. nie maja tez dotacji unijnych. zapomnailes dodac ze w londynie mieszka okolo 8 milonow ludzi i że placa minimalna,nie srednia!,t ok 7 funtow na godzine a nie 1 jak w warszawie.o poziomie i tradycji nie wspomne
    • Gość: gość portalu Liga Mistrzów. Prześladowcy u bram IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.11, 15:11
      i1.ujarani.pl/3/3/3ZQy31.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka