Dodaj do ulubionych

Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze Bor...

10.06.11, 12:14
Akurat na prawej obronie mamy Piszczka, ale Wasilewski tez powinien być w kadrze. Małecki był by dobrym zmiennikiem dla Kuby a Boruc raczej nie zadowolił by się rolą zmiennika Szczęsnego a takie są fakty, że Wojtek już jest lepszy od Artura, choć i temu i temu można śmiało powieżyć polską bramkę i wstydu nie przyniosą.
Obserwuj wątek
    • dabljuzi Akurat z bramkarzami nie mam klopotu 10.06.11, 13:27
      wiec piewsze miejsce dla Baruca to dowod debilizmu glosujacych.

pozycja 2 i 3 jak najbardziej
      • adam.czar Re: Akurat z bramkarzami nie mam klopotu 10.06.11, 13:38
        twój komentarz to dowód twojego debilizm..
        • pisdzielcy_to_kurwy_lub_debile Małecki to PiSowiec bez podstawówki a jak wiadomo 10.06.11, 15:25
        • dabljuzi Re: Akurat z bramkarzami nie mam klopotu 10.06.11, 17:04
          Ssij pale "znafco"
    • 19tad19.1 Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze Bor... 10.06.11, 13:41
      Pewnie Boruc sam piszę sobie to poparcie.Facet lada moiment bedzie bezrobotny a sni mu się kadra.Teraz moze pić dowoli
    • grzespelc Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 13:43
      Boruc? To my czwartego bramkarza potrzebujemy?
    • kashpir_pl Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze Bor... 10.06.11, 13:48
      A kto to jest Madera?
      • nikos82 Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 13:56
        Talent, który promuje Boniek. Do niedawna bardziej znany z tego że co chwila miał złamaną, a to jedną, a to druga nogę.
        Ale fakt że Widzewie całkiem nieźle grał. Choć jeszcze raczej za mało ograny na kadrę.
    • mkkrawiec Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 13:54
      Tutaj bym polemizował, czy Szczęsny jest lepszy do Boruca. Jednak niemożna zapomnieć o dużym doświadczeniu Boruca, który grał już na dużych imprezach sportowych, i w ważnych meczach LM. Szczęsnego bym nie skreślał, ale wydaje mi się, że jest za młody na nr 1 naszej kadry.
      • turzpuszczy Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 14:32
        Obaj są dobrzy i mają charakter do tej roboty, ale młody niech się jeszcze ogra na pełnych stadionach. Już zresztą wygląda pewniej, niż w meczu z Manchesterem. Boruc jest być może nieco lepszy, ale nie ma o czym dyskutować. Smuda się na niego obraził.
        Bramkarzy mamy, brakuje kogoś szybkiego a'la Jeleń. Choćby we wczorajszym meczu tylko raz któryś od nas wygrał pojedynek biegowy we w miarę ważnej sytuacji, a przy grze kontaktowej to nasi upadali na ziemię. No i motoryka, te potknięcia, poślizgnięcia i upadki z piłką przy nodze w stuprocentowych sytuacjach to już standard. Lewandowski miewa dość długie zawiechy.
        Psycholog, specjalista od motoryki, kondycja, strzały z dystansu. Tego brakuje najbardziej.
        • dzyndzylyndzy.pl Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 15:32
          turzpuszczy napisał:

> Obaj są dobrzy i mają charakter do tej roboty, ale młody niech się jeszcze ogra
          > na pełnych stadionach.
          Najlepiej ogra się na eURO 2012.Ma już 21 lat.Najwyższy czas.
          Bramkarzy mamy kilku,którzy mogliby stanąć między słupkami na euro-jest Szczęsny,Boruc,Sandomierski,Tytoń, nawet Dudek,Fabiański lub Kuszczak(jeśli zaczną w końcu grać).Ale z bramkarzami jest tak,że może grać tylko jeden i to na jednego trzeba postawić.
          Moim zdaniem-Szczęsny( a zmiennicy to: Sandomierski i Tytoń)
          >
          >
          >
          > najbardziej.
      • dzyndzylyndzy.pl Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 15:26
        mkkrawiec napisał:

> Tutaj bym polemizował, czy Szczęsny jest lepszy do Boruca. Jednak niemożna zapo
        > mnieć o dużym doświadczeniu Boruca, który grał już na dużych imprezach sportowy
        > ch, i w ważnych meczach LM. Szczęsnego bym nie skreślał, ale wydaje mi się, że
        > jest za młody na nr 1 naszej kadry.
        Za młody????Co za bzdura !!! Ma już 21 lat !!! Może już piwo kupić i wstąpić w związek małzenski:)Niech gra,może coś osiągnie w wieku 26 lat,jak za wcześnie nie spocznie na laurach i będzie cały czas cieżko pracował...Pamiętam ,jak Boniek wspominal,gdy opowiedział kolegom z Widzewa w szatni o swoich planach-że zamierza być wielkim pilkarzem i wyjechać na Zachód-ci pukali się w czoło...Szczęsny ma papiery na wielkiego bramkarza-nie może jednak cieszyć się z tego,że jest nr 1 w Arsenalu-musi caly czas nad sobą pracować...
        • mkkrawiec Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 17:36
          Może i masz rację, nie wiem. Ja jednak bym stawiał na doświadczenie, szczególnie na takiej pozycji jak bramkarz. Ale racja, niech zdobywa doświadczenie.
    • szmeterlok12 Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze Bor... 10.06.11, 14:01
      Jak to brakuje Boruca? Przecież w bramce jest tylko jedno miejsce, a akurat do Szczęsnego żadnych zastrzeżeń mieć nie można.
    • 07alek07 Reprezentacja. Wasilewski, Celeban, Lewandowski 10.06.11, 14:26
      Celeban od 2 lat gra równo w ekstraklasie, nie popełnia błędów, takich jakie przytrafiają się Jodłowcowi i Wojtkowiakowi. Popełnia minimalną ilość błędów, a drużyna w której gra nie przegrywała wielu spotkań. Wojtkowiak nie nadaje się (na razie) na poziom międzynarodowy, udowodnił to w Lechu grając w LE. Celeban jest zawodnikiem zdyscyplinowanym taktycznie, grającym twardo, ale nie popełnia bezmyślnych fauli. Zasługuje na otrzymanie szansy przed Euro. Może pomogą mu w tym dobre występy w el. do Ligi Europejskiej.
      Co do wzmocnienia obrony pewniakiem, dla mnie jest Marcin Wasilewski, który wrócił do gry i bez problemów mógł by zagrać na środku obrony. Występował już na tej pozycji i radził sobie bardzo dobrze. Zawodnika z taką charyzmą kadra potrzebuje.
      Wyobraźmy sobie Wasilewskiego i Celebana w polu karnym przeciwnika, gdy prosto na ich głowy piłkę centruję L. Obraniak ze stałych fragmentów gry.... Gole murowane!!!

Kazimierczak niestety ma kontuzję, nie zagra jeszcze przez kilka miesięcy, może to być dużym problemem dla niego w perspektywie występów na Euro2012. Uważam, że jest on lepszym kandydatem niż Murawski, który obecnie jest bez formy . Nie rozumiem jednak dlaczego Smuda ani razu nie spróbował MARIUSZA LEWANDOWSKIEGO.... Zawodnik ten ma spore doświadczenie, zawsze utrzymywał równy poziom i kadra mogła na niego liczyć. Smuda chciał odmienić drużynę, ale zrezygnował z jednego z najrówniej grających zawodników. Przy naszych problemach w defensywie i środku pomocy dużą zagadką, dla mnie jest brak powołań dla "Lewego".
      • gregory433 Re: Reprezentacja. Wasilewski, Celeban, Lewandows 10.06.11, 17:10
        Masz rację,Celeban-Wasilewski to byłaby idealna para stoperów.
        Tylko że Smuda boi się zawodników z charakterem i woli udupić reprezentacje niż dać szanse gry dobrym zawodnikom.
        Na bokach jeszcze Boenisch Piszczek i mamy idealną obronę a od tej formacji powinno się budować zespół.
        Wywalić jeszcze dwa antytalenty R.Lewandowkiego i Murawskiego i coś by z tego może było.
    • kornishon64 Ku*** co wszyscy tak chcą tego Boruca... 10.06.11, 14:52
      oglądacie czasem mecze Arsenalu? ogladaliście mecz wczoraj? Szczęsny jest b.dobrym bramkarzem i ma szanse stac sie kimś więcej nawet niż taki dudek. Ma 21 lat a już broni w pierwszej jedenastce Arsenalu. Może byc nawet kimś takim jak Van der Sar dla MU,więc z łaski swojej nie pier****ie mi tu o jakimś celebrycie co zna tysiąc bitów. Fakt,dobrze bronił na euro 2008 ale potem troche sie stoczył i już nie jest w takiej formie. Jest już wypalony i teraz trzeba stawiac na Szczęsnego gdyż prawdopodobnie to on bedzie numerem 1 przez kilka-kilkanaście lat.
      • gabriel Re: Ku*** co wszyscy tak chcą tego Boruca... 10.06.11, 14:54
        Po wczorajszym występie Szczęsnego, nie mam wątpliwości, że w kadrze Boruca nie brakuje. Niech sobie gra we Włoszech, ale w kadrze nie jest potrzebny.
      • mkkrawiec Re: Ku*** co wszyscy tak chcą tego Boruca... 10.06.11, 17:38
        Widziałeś chociaż jeden mecz Boruca we Fiorentinie? Obejrzyj, a później dopiero oceniaj, czy się stoczył, i czy jest w gorszej formie.
        • kornishon64 Re: Ku*** co wszyscy tak chcą tego Boruca... 10.06.11, 19:09
          Oglądałem i to nie jeden, ale Szczęsny jest po prostu lepszy. O nim nie poczytasz sobie na Pudelku.pl itp.Boruc natomiast z tego co wiem,albo bedzie grzał ławę,albo wynosi sie z Fiorentiny. Gdyby był w takiej formię jak kilka lat temu,byłby pierwszym bramkarzem,a tak biorą Frey'a który w tamtym sezonie nie pograł. Więc co? Poza tym,porównaj sobie ligę angielską z włoską. We włoskiej grają głównie defensywnie a w angielskiej ofensywnie. Dlatego to że Boruc obroni kilka piłek na mecz nie znaczy że nadal jest w formie. Poza tym,nie tylko umiejętności piłkarskie sie liczą. Boruc to burak i celebryta który lubi prowokowac. Fizycznie jest profesjonalnym piłkarzem,psychicznie już nie. Szczęsny,umie kierowac ofensywą(w reprezentacji tego nie widac bo nie ma czym kierowac -.-''...),pewnie broni i ma już spore doświadczenie. Boruc jest zbędny bo wprowadzał toksyczną atmosfere.
    • spokojny.zenek Boruca????????????????? 10.06.11, 14:58
      Małeckiego i Wasilewskiego - jak najbardziej. Ale Boruca???? Niby do czego? Nie ma co najmniej czterech lepszych bramkarzy, czy co?
    • dzyndzylyndzy.pl Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 15:02
      Tak jak swego czasu nadszedł moment,aby Tomaszewskiego zastąpić Młynarczykiem,Mlynarczyka Wandzikiem,Wandzika Matyskiem,Matyska Dudkiem,a Dudka Borucem,tak teraz czas by Boruca zastąpił Szczęsny,na dzien dzisiejszy to bramkarz nr 1 !!!
    • dzyndzylyndzy.pl Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 15:15
      Bardziej niz konkretnych nazwisk brakuje mi w tej kadrze-polotu,fantazji,walki na 100 % o zwyciestwo,woli wygrywania i strzelania bramek,umiejętności celnego podawania,nieszablonowych zagrań,strzałów z dystansu,przyjęcia i opanowania piłki.Szkielet druzyny to moim zdaniem na dziś-Szczęsny,Piszczek,Błaszczykowski,Mierzejewski,Obraniak,Lewandowski,moze jeszcze Matuszczyk,Brozek,Peszko,Sandomierski jako wartościowi zmiennicy...Brak tej drużynie kręgosłupa,lidera,który pociągnie za sobą resztę i sprawi,że pilkarze za wszelką cenę zechcą wygrywać...
      Nie można grać tak jak wczoraj-cieszyć się ,że przegraliśmy 0-1, a nie 0-6 tak jak z Hiszpanią...konkluzja jest taka-nie mamy druzyny na Euro 2012,mamy bramkarza,nie mamy obrony,pomocy i napadu....tak jak na Euro 2008:(Mamy kilku ciekawych zawodników,ale druzyna z nich żadna na razie....
      Kogo brakuje najbardziej: Adamiak Adam,chyba,mimo wszystko....
      • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 10.06.11, 19:05
        "> Bardziej niz konkretnych nazwisk brakuje mi w tej kadrze-polotu,fantazji,walki
        > na 100 % o zwyciestwo,woli wygrywania i strzelania bramek,umiejętności celnego
        > podawania,nieszablonowych zagrań,strzałów z dystansu,przyjęcia i opanowania pił
        > ki."

:) A coś od siebie, a nie żywcem spisane z jakiegoś artykułu poświęconego piłce nożnej?:)

My chyba oglądaliśmy 2 inne mecze, bo w meczu z Argentyną i z Francją ja widziałem i strzały z dystansu ( choćby Lewandowski czy Matuszczyk), nieszablonowe zagrania (Mierzejewski, Błaszczykowski), przyjęcie i opanowanie piłki (Obraniac, Błaszczykowski, Lewandowski), wolę zwycięstwa, ambicję (cały zespół - zwłaszcza w meczu z Francją).

Ta drużyna ma lidera. To Kuba Błaszczykowski. Ma kręgosłup. To pomoc - Mierzejewski, Dudka i Obraniac.

Można grać tak jak wczoraj. Wręcz trzeba. Oglądałem mecz z Hiszpanią rok temu i teraz Polacy zagrali o niebo lepiej. Bez strachu, bez kompleksów, z pomysłem.

Mamy i bramkarza i obronę i pomoc i atak.

Poza tym - czego Ty wymagasz? Mierzmy siły na zamiary. Chcesz mieć w kadrze zawodników pokroju Messiego, Xaviego, Sneijdera, Robbena? Nie oszukujmy się - my nigdy nie będziemy mieć takich zawodników i nigdy nie osiągniemy poziomu Holandii czy Brazylii. Cieszmy się z tego, co mamy.

Twoim zdaniem powinniśmy odprawić Francję 2-0, wygrać 3-1 z Niemcami i 2-1 z Włochami? Bądź realistą. Polska to piłkarski średniak, przeciętniak. Nas nawet remisy z tymi potęgami zadowolą. Moim zdaniem od polskich piłkarzy za dużo się wymaga. To chyba efekt polskich kompleksów - że Polak musi być we wszystkim najlepszy. Wcale nie musi. W piłce jesteśmy średniakami i zaakceptujmy w końcu ten fakt.

A porównanie do meczu z Hiszpanią nie ma sensu. Zresztą "znawcy" futbolu niech pomyślą - rok temu Hiszpania była o krok przed MŚ w RPA i musiała być w gazie, była maksymalnie przygotowana. Polacy myślami byli już na urlopach. Hiszpanie myśleli "Za 3 tygodnie zaczynamy MŚ, musimy być dobrze przygotowani", Polacy myśleli "Jutro jedziemy na urlopy, oby z Hiszpanią jak najmniej przegrać".

"> Kogo brakuje najbardziej: Adamiak Adam,chyba,mimo wszystko...."

Chyba mimo wszystko kiepski z Ciebie i znawca piłki i wierszokleta, bo ani na piłce się nie znasz ani budowanie elokwentnych zdań Ci nie wychodzi.

• dzyndzylyndzy.pl Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 11:12
          bez.komentarza napisał:
          >
          > :) A coś od siebie, a nie żywcem spisane z jakiegoś artykułu poświęconego piłce
          > nożnej?:)
          > Racja.Jak juz ktoś napisze w komentarzach kilka poprawnych zdań,uzywa przysłówków i przymiotników,to już z pewnością musial to przekleić z jakiegoś artykułu:) Co powinienem napisac? :Chłopaki grali,k...a zaje..ście?Albo chłopacy grali ch...owo? :)
          > Tez widziałem strzały z dystansu,ale za mało !!!Nie twierdzę,że ci pilkarze nie umieja grać. Ale w meczu z Francją do 60 min. nie zagroziliśmy bramce Francuzów,nie potrafiliśmy zakończyć kilku (bardzo fajnych akcji)strzałem-w fazie końcowej zawsze cos szwankowało-właśnie albo odbiór piłki ,albo niecelne podania-a to piłkarskie abecadło!
          > Kuba nie jest liderem,moze chciałby nim być,może będzie,ale nie jest.... Mierzejewski i Obraniak i Dudka grają calkiem przyzwoicie,ale to za mało na Euro.
          > Zgadzam się.Było o niebo lepiej.Nie rozumiem tylko dlaczego w koncowej fazie spotkania Smuda nie wprowadził wczesniej Brożka,grał zachowawczo,tak jakby 0-1 go satysfakcjonowało? Zachował się tak jakby wynik był odwrotny. To był mecz towarzyski,nie decydował o awansie,o sytuacji w grupie...a remis mozna bylo wydrzec...A nasi chłopcy robili wrażenie zadowolonych z siebie,bo walczyli i przegrali tylko 0-1...A Ukraina 1-4
          > Mamy i bramkarza i obronę i pomoc i atak.
          > Powtarzam: Mamy bramkarza.Reszta wygląda tak jak Stadion Narodowy-wadliwe schody i nie wiadomo,czy zdązymy na Euro:)
          > Poza tym - czego Ty wymagasz? Mierzmy siły na zamiary.
          >
          > Twoim zdaniem powinniśmy odprawić Francję 2-0, wygrać 3-1 z Niemcami i 2-1 z Wł
          > ochami?
          Czemu nie...Skoro Dawid wygrał z Goliatem,skoro Artmedia Petrzałka wygrała z Celticem 5-0,Lech z Manchesterem City 3-1...
          Tez mogli z góry załozyć,ze rywal jest lepszy...
          > Tak.Nasi piłkarze to sredniacy,ale nawet tacy potrafia w futbolu coś osiągnąć,czasem sprawic niespodziankę,wygrać przegrany mecz lub go zremisować.Ja piszę tylko,ze mam wrażenie,że naszych piłkarzy porażka 0-1 z Francja zadowala,ze myśla tak jak Ty-ze są średniakami,a zwycięstwo na boisku trzeba rywalowi wydrzeć,temu lepszemu takze.No ale mozemy przyjąć,ze jako sredniaków futbolowych interesują nas 3 mecze w grupie i zeby przegrac je tak,byle wstydu nie było...
          Co do moich umiejętności budowania "elokwentnych zdań":
          > Być moze jest tak jak piszesz. Użyję podobnych argumentów do Twoich,gdy usprawiedliwiałeś naszych pilkarzy....Czego wymagasz? Mierzmy siły na zamiary.
          Nie każdy musi być Miloszem,Pilchem czy chocby Mętrakiem:)...
          Jestem tylko średniakiem ,który napisal swoja opinię w komentarzach,pod wpływem emocji,wywołanych przeciętną grą polskich piłkarzy.Nie pracuję w redakcji,nie korzystam z korekty,która przerobi mój tekst na "elokwentne zdania".Po prostu starałem się napisać coś od siebie,a nie żywcem przepisać z artykułu z gazety:).No i starałem się,wyszło jak wyszło...Aha uzywanie argumentów ad personam w dyskusji nie przystoi:).Pozdrawiam.
          >
          • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 19:18
            > > Racja.Jak juz ktoś napisze w komentarzach kilka poprawnych zdań,uzywa prz
            > ysłówków i przymiotników,to już z pewnością musial to przekleić z jakiegoś arty
            > kułu:) Co powinienem napisac? :Chłopaki grali,k...a zaje..ście?Albo chłopacy gr
            > ali ch...owo? :)

Niestety, w prawie każdym zdaniu robisz błędy, więc musisz więcej popracować nad poprawną pisownią.

> > Tez widziałem strzały z dystansu,ale za mało !!!Nie twierdzę,że ci pilkar
            > ze nie umieja grać. Ale w meczu z Francją do 60 min. nie zagroziliśmy bramce Fr
            > ancuzów,nie potrafiliśmy zakończyć kilku (bardzo fajnych akcji)strzałem-w fazie
            > końcowej zawsze cos szwankowało-właśnie albo odbiór piłki ,albo niecelne podan
            > ia-a to piłkarskie abecadło!

Ja chyba naprawdę oglądałem inny mecz.

> > Kuba nie jest liderem,moze chciałby nim być,może będzie,ale nie jest....

Kuba jest liderem. Spójrz na jego zachowanie, spójrz na jego pewność siebie, weź pod uwage fakt, że jest kapitanem.

> Mierzejewski i Obraniak i Dudka grają calkiem przyzwoicie,ale to za mało na Eur
            > o.

Moim zdaniem to w sam raz. Nie wymagam od Dudki, żeby grał na poziomie Xabiego Alonso, a od Obraniaca gry na poziomie Iniesty.

> > Zgadzam się.Było o niebo lepiej.Nie rozumiem tylko dlaczego w koncowej fa
            > zie spotkania Smuda nie wprowadził wczesniej Brożka,grał zachowawczo,tak jakby
            > 0-1 go satysfakcjonowało? Zachował się tak jakby wynik był odwrotny. To był mec
            > z towarzyski,nie decydował o awansie,o sytuacji w grupie...a remis mozna bylo w
            > ydrzec...A nasi chłopcy robili wrażenie zadowolonych z siebie,bo walczyli i prz
            > egrali tylko 0-1...A Ukraina 1-4

Smuda nie wprowadził wcześniej Brożka, bo widział, że Polacy "siadają" fizycznie i że nie mamy większych szans na strzelenie gola, a ryzyko nadziania się na kontrę Francuzów było duże. Zresztą, gdyby Brożek grał od 1 minuty, co to by zmieniło? Wygralibyśmy? Wątpię.

> > Powtarzam: Mamy bramkarza.Reszta wygląda tak jak Stadion Narodowy-wadliwe
            > schody i nie wiadomo,czy zdązymy na Euro:)

W takim razie masz najwidoczniej problemy ze wzrokiem albo naprawdę oglądamy całkiem inne mecze. Nie wiem, dlaczego nie widzisz reszty? Widziałeś grę choćby Piszczka, Błaszczykwskiego, Lewandowskiego i Mierzejewskiego? Widziałeś mecz z Argentyną? Człowiek, w meczu z Argentyną jak dla mnie trio z Borussi było o klasę lepsze od reszty drużyny. Poza tym - Borussia jest mistrzem Niemiec, Piszczek to podstawowy obrońca, Błaszczykowski i Lewandowski to "żelaźni" rezerwowi, a Ty twierdzisz, że oni są wadliwi jak schody na Stadionie Narodowym? Kolego, według Ciebie Bundesliga jest słaba, Borussia zdobyła tytuł przypadkiem, a Polacy grają tam, bo...? Dla jaj? Zastanów się.

> 1 z Wł
            > > ochami?
            > Czemu nie...Skoro Dawid wygrał z Goliatem,skoro Artmedia Petrzałka wygrała z Ce
            > lticem 5-0,Lech z Manchesterem City 3-1...
            > Tez mogli z góry załozyć,ze rywal jest lepszy...

Dawid wygrał z Goliatem? Kolego, to fikcja biblijna. A Noe żył 700 lat i zbudował Arkę? A kobieta powstała z żebra Adama? Ten argument z Goliatem jest zwyczajnie śmieszny.

Artmedia wygrała z Celticiem 5-0, bo Celtic zlekceważył Słowaków. W reważnu było 4-0 dla Celticu (o ile pamiętasz).

Lech wygrał z City? Nie. Lech wygrał z Manchesterem II City, bo do Poznania przyjechał rezerwowy skład. Poza tym takie drużyny jak Man City czy Juventus Ligę Europejską traktują z przymrużeniem oka. Dla nich najważniejsza jest Liga Mistrzów. LE to szczyt marzeń dla europejskich średniaków. Przestudiuj zwycięzców LE z ostatnich lat - kluby z Portugalii, Ukrainy, Rosji. Z Anglii - Liverpool, hiszpańskie Atletico, hiszpańska Sevilla. Co te kluby znaczą w LM? Nic. LE to liga pocieszenia.

> > Tak.Nasi piłkarze to sredniacy,ale nawet tacy potrafia w futbolu coś osią
            > gnąć,czasem sprawic niespodziankę,wygrać przegrany mecz lub go zremisować.Ja pi
            > szę tylko,ze mam wrażenie,że naszych piłkarzy porażka 0-1 z Francja zadowala,ze
            > myśla tak jak Ty-ze są średniakami,a zwycięstwo na boisku trzeba rywalowi wydr
            > zeć,temu lepszemu takze.No ale mozemy przyjąć,ze jako sredniaków futbolowych in
            > teresują nas 3 mecze w grupie i zeby przegrac je tak,byle wstydu nie było...

Moim zdaniem Polacy walczyli dopóty, dopóki nie zaczęli "siadać" fizycznie. Widać było wyraźnie, że w pewnym momencie już nie wytrzymywali fizycznie.

> Co do moich umiejętności budowania "elokwentnych zdań":
            > > Być moze jest tak jak piszesz. Użyję podobnych argumentów do Twoich,gdy u
            > sprawiedliwiałeś naszych pilkarzy....Czego wymagasz? Mierzmy siły na zamiary.
            > Nie każdy musi być Miloszem,Pilchem czy chocby Mętrakiem:)...
            > Jestem tylko średniakiem ,który napisal swoja opinię w komentarzach,pod wpływem
            > emocji,wywołanych przeciętną grą polskich piłkarzy.Nie pracuję w redakcji,nie
            > korzystam z korekty,która przerobi mój tekst na "elokwentne zdania".Po prostu s
            > tarałem się napisać coś od siebie,a nie żywcem przepisać z artykułu z gazety:).
            > No i starałem się,wyszło jak wyszło...Aha uzywanie argumentów ad personam w dy
            > skusji nie przystoi:).Pozdrawiam.
            > >

Również pozdrawiam.
            • dzyndzylyndzy.pl Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 20:18
              Niestety nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Błędy? Jakie? Może" chłopacy"? To jest akurat celowe:).. A Ty to Wielki Językoznawca?:) Oglądaliśmy te same mecze,inny mamy punkt widzenia:) Jeżeli rozumiesz ,na czym polega różnica....Polacy siadają fizycznie i psychicznie,i dlatego nie potrafia wygrać meczu.Myśla w ten sam sposób ,co Ty:" Nie jestem Xabi Alonso...""Jesteśmy średniakami. Kuba nie jest liderem,gdyby nim był,umiałby poderwać druzynę do walki o remis...Co do argumentu z Goliatem,powtarzam-nie umiesz czytać ze zrozumieniem,a Twoja wypowiedz Cię kompromituje....
              II sklad,III sklad-jakie to ma znaczenie,na boisku walczy 11 na 11,i z każdym można wygrać...
              Mnie nie obchodzi,że w Borussi oni sa mistrzem Niemiec, skoro mogą wygrywać tam,mogą i z reprezentacją zdobyć Mistrzostwo Europy...
    • maciu1946 Kazmierczaka - gole ze stalych fragmentow 10.06.11, 16:53
      8 goli strzelonych przez defensywnego pomocnika gdy Smudzie brakuje wlasnie tego. Niech tylko wyzdrowieje. W Slasku najwiecej strzelil a Slask najwiecej w extraklasie. Mozna sprawdzic.
      A i 1.91 wzrostu, a doswiadczenie z ligi portugakskiej.
    • 4tech Smudzie brakuje..oleju w głowie oraz: 10.06.11, 17:25
      Żmudy, Gorgonia, Lubańskiego, Bońka , Laty, Gadochy, Szarmacha, Nawałki, Ciołka, Młynarczyka, Kupcewicza, Matysika.....
    • patrickvcf Dudek !!!!!!!!!!!!!! 10.06.11, 19:05
      Uważam że mimo to powinien na Euro bronic Dudek bo jak by nie patrzył to nadal najlepszy bramkarz w Polsce a po latach doświadczeń w Liverpoolu Feyenordzie no i przede wszystkim gra u boku Ikera Casillasa daje dużo do doświadczenia i na pewno pokazałby że nadal potrafi. Szczęsny jest za młody, rozumiem że 21 lat spoko, ale rozgrywając kilka meczów w Arsenalu ma branic na Euro?. Dla Jurka najlepsze byłoby podpisanie kontraktu w Anglii i wtedy droga do kadry otwarta. Selekjonerze naprawdę warto !!!! Warto dac Jurkowi chyba ostatnią już szansę !!!
    • patrickvcf Moja Kadra 10.06.11, 19:06
      BR: Jerzy Dudek (1), Artur Boruc (2), Tomasz Kuszczak (3)
      OBR: Grzegorz Wojtkowiak, Łukasz Piszczek, Manuel Arboleda, Marcin Wasilewski, Arkadiusz Głowacki, Damien Perquis,
      Mirosław Sznaucner, Sebastian Bönisch
      POM: Rafał Murawski, Dariusz Dudka, Roger Guerreiro, Adam Matuszczyk, Ludovic Obraniak, Sławomir Peszko,
      Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski
      NA: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń, Kamil Grosicki, Paweł Brożek
    • patrickvcf Moja Drużyna 10.06.11, 19:07
      BR: Jerzy Dudek
      OBR (od prawej): Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Bönisch
      POM: Dariusz Dudka (defensywny), (od prawej) Jakub Błaszczykowski, Ludovic Obraniak, Sławomir Peszko
      NA: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń
    • czterdziestyiczwarty Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze Bor... 10.06.11, 19:56
      Reprezentacji brakuje przede wszystkim Oresta Lenczyka.On zbudowalby kadre z jajami i charakterem.
      • bilecikidokontroli Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 11:31
        Teraz za pożno na zmiany.Dajmy spokojnie pracować Smudzie.Wierzę w niego. Myślę,że sprawi na Euro niespodziankę.
        • janek.teleranek Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 15:00
          W kadrze najbardziej brak:
          1.Mariusz Jop-obrońca z doświadczeniem,grał w Ekstraklasie,z Wisłą poznal smak mistrzostwa Polski i sukcesu w europejskich pucharach,sprawdził sie w lidze zagranicznej,wstąpił na Mundialu i na Euro.We dwóch,z jodłowcem mogliby stworzyć wspaniałą parę stoperów,nie do zatrzymania.
          2.Grzegorz Rasiak-jest lepszy od wszystkich snajperów,na których stawia trener Smuda, razem wziętych.
          • prawdziwy_anonim Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 16:57
            Nie wiem ,co wam zrobili Jop z Rasiakiem,ze tak po nich jedziecie...
            Mi najbardziej brakuje w kadrze Arboledy-taki stoper by się przydał-mocny,waleczny,potrafiący się zastawić i stworzyc zagrozenie pod bramką przeciwnika-strzela dużo bramek.Kiedy trzeba potrafi przewrócić się na boisku,przerwać grę,złapać trochę czasu dla druzyny,by zlapała siły,umie wyprowadzić rywala z równowagi. Zauwazcie,że Francuzi nie dawali rady naszym w pewnym momencie-2 razy faulowali i zarobili żółte kartki(przynajmniej w 1 przypadku sedzia mógł dać nawet czerwona)-wtedy nalezało ich docisnąć,sprowokować,wymusić kolejny faul,zdenerwować,zagrać vabanque,przeprowadzić zmianę.
            Uważam ,że Smuda nie powinien patrzeć na opinie zawodników i powołać Arboledę-tym bardziej,ze nie mamy duzej alternatywy na tej pozycji...No chyba,ze pojawi się jakiś nowy talent.
            • bilecikidokontroli Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 17:07
              właśnie na nowe talenty powinien stawiać Smuda-na Patryka Małeckiego,Ariela Borysiuka,Adama Matuszczyka,Sebastiana Boenischa,Jakuba Koseckiego...
          • piotr33k2 Re: Reprezentacja. Internautom brakuje w kadrze B 11.06.11, 22:51
            janek.teleranek napisał:

> W kadrze najbardziej brak:
            > 1.Mariusz Jop-obrońca z doświadczeniem,grał w Ekstraklasie,z Wisłą poznal smak
            > mistrzostwa Polski i sukcesu w europejskich pucharach,sprawdził sie w lidze zag
            > ranicznej,wstąpił na Mundialu i na Euro.We dwóch,z jodłowcem mogliby stworzyć w
            > spaniałą parę stoperów,nie do zatrzymania.
            > 2.Grzegorz Rasiak-jest lepszy od wszystkich snajperów,na których stawia trener
            > Smuda, razem wziętych. ty chyba sam nie wierzysz w to co pleciesz , he he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka