Gość: noname IP: *.ericsson.net 24.08.11, 07:40 super zdjecie starucha ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podobny_do_nikogo Debile i nienormalni 24.08.11, 08:53 Gdzie była policja ?? Znowu schowała głowy w dupy. Giersz i rząd podobnie. Wystarczy odważna i bezkompromisowa policja. Ale to za dużo jak na nasz kraj. Wystarczy za publiczne bluzganie wyciągnąć ze składu i sprawa przed sądem od ręki. Bandyckie bydło rządzi i przy takim podejściu będzie tylko gorzej. Poczekajmy jak na mistrzostwach nasze bydlaki "ugoszczą" kibiców z krajów gdzie kibicowanie ma normalny wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesw Re: Debile i nienormalni IP: *.internetia.net.pl 24.08.11, 14:34 policja, która się tym zajmuje, czyli Oddziały Prewencji (d. ZOMO) to też zachowuje się jak kibice, walczą, bo ich to bawi. Efektów to nie daje żadnych, bo jakie może dać spałowanie nawet sporej liczby kiboli? Tylko cementuje kibolstwo, hierachizuje (no, taki co to wpier.ol dostał, ale wcześniej też kopnął psa, to przecież lepszy wojownik) i utrwala nienawisć wśród mundurowych. Z kibolami zamiast zabawać się w walki uliczne trzeba przy pomocy sądów, niejeden zmądrzał gdy musiał pokryc straty, ale ilu takich jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Debile i nienormalni IP: *.internetia.net.pl 24.08.11, 14:35 wobec mundurowych utrwala nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
nelson.pl Re: Debile i nienormalni 24.08.11, 15:00 Masz rację,że zamiast pałować lepiej ich wsadzać ale nie po to aby chodzili na siłownię czy jedli na koszt podatnika ale ,żeby odpracowali wyrządzone szkody.Dobre by było,gdyby bezpośrednio po zatrzymaniu Policja zajeła jego mienie a w przypadku nielatów wsadzenie do poprawczego na dwa-trzy lata i pokrycie szkód przez jego opiekunów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Debile i nienormalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 16:44 Do nelsona : taak, odpracowywać w koszulce z napisem : kibol Tak długo aż pokryje szkody z nawiązką . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Debile i nienormalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 16:42 Masz rację podobny - do - nikogo : Ale takie poczucie totalnej bezkarności ci kibole już wynieśli ze szkoły . Bo i w szkole podobnie się zachowywali . Ale szkoła jest i bezradna i bezbronna , zwłaszcza nauczyciel na lekcji . No ale policja ? Za co im się płaci . Chyba trzeba tak policja potrząsnąć jak premier Anglii Cameron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Kibol łupi podatnika IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 09:12 nie miec wlasnego transportu to dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Kibol łupi podatnika 24.08.11, 09:17 Może to oznaczać, koniec prób wybielania kibicowania WKS. Co z tego, że mają kilku kibiców na poziomie skoro 75 % od tego poziomu mocno odstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wogan Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: *.icpnet.pl 24.08.11, 10:10 nie od dziś wiadomo, że tak ogólnie to alkoholicy i nie ma w tym niczego śmiesznego. dlatego mówi się na nich malinowe nosy, od upojenia podczas meczów silnymi (i tanimi) trunkami jak wina kolorowe i inne wynalazki. Po drugie: - gdzie była policja? jak zwykle odważni jak trzeba dać mandat za picie piwka na ławce, jak coś się dzieje to strach w oczach. Po trzecie: - wyjazdy kibiców odbywają się w całej Europie, to normalne, że ludzie jeżdżą za swoją drużyną. Nieprawda, że podobne rzeczy nie zdarzają się na zachodzie. Co roku np: w Holandii dochodzi do licznych burd w okolicach stadionów, także w Anglii. takich wydarzeń w Polsce nie ma więcej, niż 1-2 w ciągu roku, jeśli w ogóle wystąpią. Po czwarte: - na zachód proszę się nie powoływać, ostatnio widzieliśmy jak ich policja nie umie (nie chce?) tłumić zamieszki młodocianych nigrów i innej napływowej stonki Po piąte: - wyjątkowo bydlęce zachowanie WKSu, potępiam, bo to zaszkodzi wszystkim kibicom. Po szóste: - co wy mi tu o jakichś milionach farmazony piszecie? no już trudno, ludzie jeżdżą, niech kraj ponosi koszty takich imprez. najlepiej ludzie niech siedzą w domu, prawda? Piszecie o kilkudziesięciu milionach rocznie, przecież nas stać na to. CO TO JEST? Pod Warszawą otwarto niedawno fragment drogi, 10km za 2 300 mln zł (dwa tysiące trzysta milionów złotych polskich...). To co to jest parędziesiąt, jak widać się przelewa. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz bzdury 24.08.11, 14:56 Gość portalu: wogan napisał(a): > - gdzie była policja? Bo tak - przecież to wina policji. Ale to chyba kibole robią syf? > - wyjazdy kibiców odbywają się w całej Europie, to normalne, że ludzie jeżdżą z > a swoją drużyną. No pewnie że normalne. Ale nie jest normalne to że jak sie bydło zjeżdza to na trasie stacja pkp - stadion blokuje się cały ruch bo dzicz jest prowadzona ulicą. Normalni ludzie (na owym zachodzie) idą chodnikiem i nie potrzebują setek policjantów do pilnowania. > - co wy mi tu o jakichś milionach farmazony piszecie? no już trudno, ludzie jeż > dżą, niech kraj ponosi koszty takich imprez. najlepiej ludzie niech siedzą w d > omu, prawda? A nop faktycznie. Niech się lepiej dzieciaki troszkę poruyszają a nie w domu siedzieć. Przecież 5 tysięcy debili idzie się bawić. Dawać kasę i nie pier.... Taka właśnie kibolsko - menelska mentalność. Co tam zdemolowane pociągi, autobusu, tramwaje, blokowane miasta, zniszczone stadiony, ulice, koszty policji itp idt. To są MILIONY złotych rocznie. A raczej dziesiątki milionów. I nie płaci za to państwo tylko ja i inni podatnicy. Gdyby to zależało od podatników to policja dostałaby rozkaz strzelania z ostrej amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisiv Re: Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: 213.192.74.* 24.08.11, 15:14 Co to znaczy: niech kraj ponosi koszty??? Czy ty człowieku czytasz wogóle to co piszesz, czy ktoś ci za to płaci? Jaki kraj? Znaczy wszyscy inni tylko nie kibole, tak? Oni będą niszczyć, a ludzie ciężko harujący na podatki będą płacić za zniszczenia? Walnij się w ten pusty łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: 195.177.83.* 24.08.11, 15:31 kibic to tez podatnik. i jezeli bedzie ci lzej na duszy, to pomysl, ze to podatki kibicow ida na pokrycie smiesznych w stosunku do wyrzadzanych np przez pijanych kierowcow szkod i wielce nam rzadzacych politykow PO. To politycy zjadaja najwiecej z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisiv Re: Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: 213.192.74.* 24.08.11, 15:46 Oczywiście, zakładam, że nawet kilku rzeczywiście jest owym podatnikiem, niech więc gnój płaci za swoje szkody ze swoich ciężko zarobionych pieniążków.(Nawet nie będę podkreślać że to sarkazm). I nie, nie jest mi lżej na duszy, bo ja te podatki też płacę i jeżeli pijana będę szła ulicą i kamieniem wybiję szybę w oknie to mimo opłaconych podatków muszę właścicielowi zapłacić za wstawienie nowej szyby, nie płaci za mnie żaden efemeryczny czy witrualny "kraj", tylko ja sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: 195.177.83.* 24.08.11, 15:58 > Oczywiście, zakładam, że nawet kilku rzeczywiście jest owym podatnikiem, niech > więc gnój płaci za swoje szkody ze swoich ciężko zarobionych pieniążków.(Nawet > nie będę podkreślać że to sarkazm). I nie, nie jest mi lżej na duszy, bo ja te > podatki też płacę i jeżeli pijana będę szła ulicą i kamieniem wybiję szybę w ok > nie to mimo opłaconych podatków muszę właścicielowi zapłacić za wstawienie nowe > j szyby, nie płaci za mnie żaden efemeryczny czy witrualny "kraj", tylko ja sam > a. No to miej pretensje do milicji, ktora nie byla w stanie wylapac tych, ktorzy rozrabiali. Jakbys szla z kolezanka z mezem i 10-tka innych znajomych, wybiilabys szyba to tez bys chciala, aby wszyscy twoi znajomi za ta szybe placili? czy moze tylko ty? Widzisz cos takiego jak odpowiedzialnosc zbiorowa od czasow komuny w Polsce nie istnieje... karanie zbiorowe jest niezgodne z prawem. Donald Tusk zaczyna uzywac mechanizmow komunistycznych i tu nalezy sie obawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bicie piany Re: Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.08.11, 16:27 A wam w to graj, nie? Nie p...l mi tu - byłem w tym ruchu półdebili i wiem, co się mówi, a jak jest. Mydlić oczy możesz frajerom. Jak dorośniesz, to może przejrzysz jak ja. Pucuj dalej o milicji o odpowiedzialności zbiorowej. Jeszcze zapomniałeś użyć ulubionego słowa "byliśmy prowokowani". Powinni was rozp... w pył, bo jesteście pasożytami. Taka prawda. Mi zajęło 20 lat, zanim się pokumałem, co to za towarzycho bez przyszłości. Ciągle te same ćpuńskie i pijackie ryje, plus niedorozwinięci umysłowo małolaci łykający wszystkie bajeczki starych, a potem robiący za hoolsów. Mnie nie oszukasz, chłopaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Parę spraw. Po 1 - WKSiacy to pijacy IP: 195.177.83.* 25.08.11, 11:12 > A wam w to graj, nie? Nie p...l mi tu - byłem w tym ruchu półdebili i wiem, co > się mówi, a jak jest. Mydlić oczy możesz frajerom. Jak dorośniesz, to może prze > jrzysz jak ja. Pucuj dalej o milicji o odpowiedzialności zbiorowej. Jeszcze zap > omniałeś użyć ulubionego słowa "byliśmy prowokowani". Powinni was rozp... w pył > , bo jesteście pasożytami. Taka prawda. Mi zajęło 20 lat, zanim się pokumałem, > co to za towarzycho bez przyszłości. Ciągle te same ćpuńskie i pijackie ryje, p > lus niedorozwinięci umysłowo małolaci łykający wszystkie bajeczki starych, a po > tem robiący za hoolsów. Mnie nie oszukasz, chłopaku. smieszny jestes. Zadajesz pytanie po czym sam na nie odpowiadasz. Piszesz o rzeczach, ktorych ja nie poruszalem. Ja pisalem o nieudolnosci milicji i bezprawnym karaniu na zasadzie odpowiedzialnosci zbiorowej to raz. A dwa jakbys 20 lat przesiedzial w tym srodowisku to bardziej uwazalbys na slowa typu frajerstwo. Smieszy mnie tez fakt, ze w ciagu 20 lat nie spotkales sie z prowokacjami milicji. No coz jestes mimak. Odpowiedz Link Zgłoś
xym Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski 24.08.11, 09:33 a pomoc socjalna to tylko szkoda. Piłka najlepiej może przekonać inne kraje, ze Polska nie jest dziczą. Zaczniemy dobrze grac w pucharach klubowych i zostaniemy tez uznani za kraj silniejszy, zyskamy respekt. Dziś nie toczy się wojen o respekt, dziś toczy się mecze. Hiszpania mimo kłopotów finansowych zdobywa na całym świecie wielki respekt dzięki piłce. Dlatego, jeżeli mamy wyrzucać podatki w błoto, nawet gorzej, bo na demoralizację gawiedzi czyli pomoc socjalną, to już lepiej wydajmy je na lepsze stadiony, czy infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio-pucio Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: 65.40.197.* 24.08.11, 14:37 Bylby jeszcze wiekszy pozytek ,gdybys troche podciagnal sie z ortografii, zamiast tracic czas na wypisywanie takich idiotyzmow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja38 Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:38 oraz na armatki wodne, paralizatory, gumowe kule i resztę osprzętowania dla policji. Jeżeli tak ma wygladać zacięcie sportowe Polaków - to szkoda na to każdej złotówki. Sprawić, że bilety będą drogie i zawierac w sobie będą koszty ewentualnej dewastacji (wtedy hołota nie wejdzie na stadion) - albo obciążyć kosztami kluby piłkarskie (wtedy sami zadbają o jakość tych swoich chearleaderek) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 14:38 "Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski" - taki jak i z ciebie debilu.Naucz się pisać a potem pisz.Zresztą jak się ma gó... zamiast mózgu co można innego napisać ? Piwo pewnie pijesz z "purzki" ? Q...wa kastrować powinni takich jak ty , aby nie spłodzili następnego pomiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 20:08 Może wspólnie zapiszecie się na korepetycje do pani od polskiego, bo kolega 666 ma ewidentne problemy z interpunkcją? Spacja zawsze PO znakach interpunkcyjnych NIGDY przed. To naprawdę proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:50 ja pie... koleś. ty najpierw powinieneś iść do psychiatry i zapytać go do jakiej szkoły masz iść. bo mam wrażenie, że do specjalnej. a potem iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: 193.57.67.* 24.08.11, 14:51 Tak, zacznijmy od ciebie. Proponuje slownik gramatyczny i ortograficzny. Nie potrafisz sklecic pol sensownego zdania. Jak wyedukuje sie takich jak ty to oplaci sie zainwestowac w infrastrukture. Poki kibicami sa polglowki - lepiej zainwestowac w siatki pod napieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Pożytek to jest z nauki, z noblistów IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.11, 15:30 racjonalizatorów, twórców itd. Hiszpania jest znana na świecie, ale obecnie głównie z powodu kryzysu i wielkiego bezrobocia. Jakoś ta piłka im dobrobytu nie zapewnia, co najwyżej sprawia, że zamiast skupić się na problemach skupiają się na rozrywkach. Pomoc socjalna to ważny element, przecież ktoś musi kupować te wszystkie badziewia, aby firmy miały zyski. Poza tym praca generalnie nie jest już dla wszystkich, za sprawą technologii na przykład w takiej Danii by wytworzyć wszystkie potrzebne dobra do przyzwoitego życia, czyli między innymi jedzonko, samochody, budynki wystarczy zatrudnić jedynie 25% społeczeństwa. Reszta jest niewytwórcza i na dobrą sprawę nie musiałaby już nic robić. Sport to także forma socjalu, bezproduktywny a pożera grubą kasę, czyli pracę tych, którzy wytwarzają, budują, konstruują. Równie dobrze można bezrobotnym kazać robić 100 przysiadów dziennie i uznać to za pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colt Re: Z piłki jest przynajmniej porzytek dla Polski IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 16:58 Albo jestes chory albo niedzisiejszy... Człowieku !! Jakie stadiony? Jaka infrastruktura ?? Mentalność Ludzi /kibiców/ ot co !! Pamietam,że mozna było wejść na Wisłę w derbach lub cracovię / również / z flaszką !! I NIKT ci w mordę nie dał.!! A teraz ? Powiedz tylko głosno że jestes za którąś z tych druzyn to nie przezyjesz 5-ciu minut !! I ty mi pieprzysz o jakichś stadionach,meczach,swiętej wojnie... Gdzie ty zyjesz?? Do piachu bandytów i tyle !! To nie kibice ! Zastanów sie chłopie ! To sa bandyci,dilerzy i ćpuny !!! Powodzenia w twoim kibicowaniu.. Ja idę na bazar i kupię sobie Berettę.. haha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakero każdy kibol to debil !!!!! IP: *.promax.media.pl 24.08.11, 12:03 każdy kibol to debil, degenerat, troglodyta, kretyn, imbecyl pozbawiony mózgu albo posiada go w szczątkowej postaci - niezależnie czy to kibol Ślaska, Lecha, Wisły, Cracovii czy innych druzyn. To jest po prostu taka grupa najbardziej prymitywnych ludzi, ktorzy w grupie staja sie jescze bardziej prymitywni. Powinno sie ich wylapywac i najzwyczajniej w świecie likwidowac albo przynajmniej kastrować, żeby swoich złych genów nie przekazywali dalej.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklon_B JUZ CI STANĄŁ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:43 Zachlapałeś monitorek?Co za prymityw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: każdy kibol to debil !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:46 przeciez to wrocławiacy, zabuzanie i kresowiaki, czego od nich wymagac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek4 Re: każdy kibol to debil !!!!! IP: 82.160.86.* 24.08.11, 15:27 Człowieku,kiedy to było?To pokolenie już prawie wymarło i do tego nie tylko z kresów ale bardzo Dużo z Warszawy.Teraz jest nowe pokolenie i to nowe pokolenie cofa się w rozwoju,wracają do postaci jaskiniowców i jest tak w całej Polsce,ludzie są coraz głupsi,patrz. kibole Legii i z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: każdy kibol to debil !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 16:34 Kresowiaków zostaw w spokoju, bo do pięt im nie dorastasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: każdy kibol to debil !!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.11, 14:49 Ich nie trzeba kastrować, bo od w.ierdzielania sterydów jaja i tak im pozanikały! I właśnie dlatego muszą sobie udowadniać że są mężczyznami. Dzieci mieć nie mogą, zresztą - która kobieta chciałaby zakładać rodzinę z szympansem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek4 Re: każdy kibol to debil !!!!! IP: 82.160.86.* 24.08.11, 15:28 Jarosława k. by chciała,zresztą jarosława broni kiboli więc chyba ma na coś nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint eastwood Re: Kibol łupi podatnika IP: *.rev.inds.pl 24.08.11, 13:58 Policja woli złapać 17latka z 0,3 grama konopii i chwalić się,że złapała groźnego dilera,woli pałować protestujących starców pod krzyżem,a kiboli sie boi a ci robia co chcą,smutne to,dramat,nienormalny kraj,za grama gandzi mozesz dostac 3 lata,mimo,ze co najwyzej szkodzisz samemu sobie,a tutaj pobicia,zniszczenia a bandyci wciaz robia co chca w Holandii jak wkracza policja to wiesz,ze ci kolesie sa wyszkoleni,wygladaja jak sportowcy komandosi,jak ktos rozrabia,monitoring,policja i juz po bandytach,to jest ta roznica w kulturze i rozwoju panstwa,tam nie lapie sie obywateli,ktorzy sie bawia i uzywaja sobie dla siebie,tam sie lapie i leje bandytow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kibol łupi podatnika IP: *.stansat.pl 24.08.11, 14:54 W Holandii to może i policja wkracza stanowczo i pałuje bandytów, ale pod warunkiem, że są BIALI. Muzułmanów i eurokolorowych nie tykają, bo się boja oskarżeń politpoprawnych o rasizm, nietolerancję i łamanie praw człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Na sam ich widok policja powinna otwierać ogień IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roi bydło IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 14:30 Bydło wozi się krowiarkami i takie wagony rezerwować dla kiboli. Oczywiście zamykanymi z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: bydło IP: *.aster.pl 24.08.11, 15:01 a może by tak oddać im Koleje Regionalne? Niech walczą ze sobą, dwie pieczenie na jednym ogniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kathabas Re: Kibol łupi podatnika IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.11, 14:31 I właśnie dlatego nasze kluby nie zagrają nigdy w Lidze Mistrzów! To klątwa: - w Warszawie: klątwa Staruchowicza, - w Krakowie: klątwa nożownika Miśka i miłośnika kremówek, - we Wrocławiu: klątwa Zielińskiego - miłośnika Adolfa Hitlera, - w Poznaniu: klątwa kiełbasy Litara. Uprzykrzacie życie normalnym obywatelom - to już na zawsze będziecie skazani na oglądanie pasjonujących widowisk: Śląsk Wrocław-GKS Bełchatów - hahhahaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariette Kibol łupi podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:34 Nie pierwszy raz to się zdarza. Policja w takich sytuacjach pokazuję strach przed kibolami, zareagować potrafią tylko wtedy kiedy, gdy łamiący prawo nie wygląda groźnie. Pracownicy Pkp też potrafią sprawdzać bilety normalnym podróżnym, kibole mogą jeździć bezpłatnie, bo ich omijają. Widziałam podobna sytuację. Zabawne jak przed takimi osobnikami się płaszczą, a jak innych traktują po chamsku. W tym kraju chamom dobrze się żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Kibol łupi podatnika IP: *.internetia.net.pl 24.08.11, 14:41 masz rację, ale też szczerze się zastanawiam co ma zrobić policja w kwestii zapewnienia bezpieczeństw w pociągu. Gdyby obstawili przedziały i korytarze to równałoby się to totalnej zadymie i rozpierdusze. Tylko regularne skazywanie uspokoi kibolstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariette Re: Kibol łupi podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 15:20 Nawe nie o to chodzi, żeby policja obstawiała pociągi. Byłam świadkiem zdarzenia, kiedy policja została wezwana do interwencji w pociągu i byłam zszokowana jak łagodnym tonem prosili by pijani kibice uspokoili się. Kibole ich obśmiali, powiedzieli, że ok. Pociąg ruszył a oni znów chlali dalej, palili fajki i szturmowali przedział. I tak przez następnych kilka stacji policja wchodziła do przedziału pogadali sobie i wychodzili. Nie zainterweniowali, miałam wrażenie, ze rozmawiają jak z kumplami, podczas gdy reszta pasażerów siedziała cicho, z nadzieją ze jakoś tam się dojedzie. Tego właśnie nie rozumiem, bo ci kibice byli agresywni i policja powinna zareagować, zabrać ich z pociągu, zwłaszcza, ze nie potrzebny był alkomat, żeby stwierdzić że są okropnie pijani. Dla porównania, kiedy w parku siedzi paru młodych ludzi i spożywają i piją piwo, nie robią awantur, to policja wtedy zgrywa twardzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mrdilbert Re: Kibol łupi podatnika 24.08.11, 15:35 >Pracownicy Pkp też potrafią sprawdzać bilety normalnym podróżnym pracownicy pkp to nie oddział antyterrorystów. Kibice/kibole (dla mnie jeden pies) pozwalają sobie na tyle bo państwo praktycznie się wycofało. Co to za idiotyzmy typu "zobowiązanie do bezwzględnego przestrzegania prawa"? Czyli co, jak się nie podpisze takiego cyrografu to można bezkarnie prawa nie przestrzegać? Kolejny przejaw wycofania to fakt, że policja przekazuje materiały klubowi, który to ma ukarać kibiców. Paranoja! Policja powinna po pierwsze interweniować a po drugie materiały przekazuje się do PROKURATURY. Prokuratura do sądu a sąd wymierza karę, a nie klub! Tyle że do tego trzeba mieć policję, prokuraturę i sąd z jajmi. W tych dwóch ostatnich instytucjach królują kolejne idiotyzmy: "znikoma społeczna szkodliwość czynu" i konieczność uprawdopodobnienia groźby karalnej, gdy kibol krzyczy "ja Cię zajebię" to sąd mówi "ojtam, ojtam, oskarżony na pewno nie miał zamiaru tego zrobić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajmyśl Lolicja IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 14:34 "W czasie sezonu tysiące funkcjonariuszy jest zaangażowanych w konwojowanie ludzi jadących na komercyjną de facto imprezę, jaką jest mecz. Ci policjanci mogliby w tym czasie wypełniać inne obowiązki - opowiada Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendy Głównej Policji." Hahaha, ciekawe co by robili. Stali w krzakach z radarem? Albo rozwozili po domach pijanych komendantów, jak taksówki? Czy jest w Polsce chociaż jeden człowiek, któremu policja odzyskała skradziony rower? Powiedzmy sobie szczerze, że taki kibic to nic w porównaniu z tym jak się "piratuje" na naszych drogach. Kibice niebezpieczni? Ile osób zginęło w zeszłym roku z powodu kibiców? A na drogach? 6000, SZEŚĆ TYSIĘCY. Gdzie tu priorytet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lolicja IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.11, 14:45 To może zlikwidujmy policję w ogóle? Ty się czasem zastanawiasz co piszesz czy tak sobie piszesz żeby coś napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Ależ kibole przecież dbaja o sieroty 24.08.11, 14:49 i wogóle są cacy, a cała sprawa zadym to tylko wina gazety wyborczej i policji. To nie jest normalne, że jak sa mecze to blokuje się pół miasta bo bydło jest prowadzone przez policję ulicą. To nie są pojedyńcze przypadki gdy dochodzi do awantur. To nie jest wina garstki małolatów psujących opinię reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajmyśl Re: Lolicja IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 18:01 A ty czasem myślisz? Byłeś kiedyś na wyjeździe? Dostałeś pałą za to, że wysiadasz z pociągu? Gazem, bo jakiś troglodyta w mundurze akurat miał takie widzimisie, żeby psiknąć? Ja nigdzie nie pisałem o likwidacji policji. Ich trzeba ZMUSIĆ do porządnej pracy, a nie likwidować. Tymczasem plucie z każdej strony na kibiców jest jakimś kiepskim żartem. Szczególnie w GW, która za wzór stawia kraje, gdzie regularnie dochodzi do "incydentów". Jednak o tym już nie wspomina, a wystarczy pokopać w temacie żeby zobaczyć, że ta chwalona Anglia czy Holandia to nie jest raj na ziemi, gdzie na trybunach siedzą same garnitury i zajadają chipsy! Ba, pod koniec sezonu (uwaga, to moze być dla ciebie szok) potrafili wbiec na boisko i zdemolować przy tym bramę! Miej sobie dalej klapki na oczach i czytaj GW. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stein Re: Kibol łupi podatnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:35 Czas juz najwyższy aby ci tzw.kibole byli traktowani przez policje tak jak sie powinno traktować bandytów. Nie powinno byc żadnych ul,że to niby kibice.Kary powinny byc wymierzane w tym samym dniu i to nie jakies tam mandaty,ale ogromne grzywny i siedzenie w odosobnieniu lub praca w jakimś kamieniołomie.Jesli tego sienie wprowadzi to skala przestępst siegnie wnet zenitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Kibol łupi podatnika IP: *.dynamic.qsc.de 24.08.11, 14:36 jak jedni moga latac za pieniadze podatnika i marnotrawic ci na gorze , to ci na dole tez potrafia, gdyby byla odpowiednia kara dla jednych i drugich, tego by nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk_dl Kibol łupi podatnika IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.08.11, 14:39 Tak, i wszyscy, co do joty, 713 osób to kibole. Bez wyjątku. Dlaczego szanowna gazeta uogólnia ? Brak mi słów, kolejna medialna manipulacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi zlikwidować tą syfiastą ligę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:39 tylko wstyd przynosi, jak wczoraj na Cyprze Odpowiedz Link Zgłoś
infosraczka Znowu szufladkowanie. Niziny intelektualne GW 24.08.11, 14:39 Przykro mi stwierdzic ale Gazeta reprezentuje soba poziom lysola krzyczacego "WHITE POWER". Jezeli kilkudziesieciu uczestnikow podrozy zachowywalo sie zle to znaczy, ze wszyscy zle sie zachowywali? Jezeli kulkudziesieciu ludzi narozrabialo to ma za nich odpowiadac 10 tysiecy? Czy jezeli stane sie fanem Gazety Wyborczej i zaczne rozrabiac to Gazeta Wyborcza bedzie za to odpowiadala? Jakim prawem ktos chce obizac klub za zachowanie kilku kretynow, kotrzy sa jego fanami? Policja dala plame. Tych ludzi trzeba szybko pozamykac, a nie unikac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latelarus Re: Znowu szufladkowanie. Niziny intelektualne G IP: *.icpnet.pl 24.08.11, 14:58 Jesteś smieszny z tym bronieniem "kibiców", piszesz że to przecież tylko jakaś grupa rozrabiała a reszta to super misie k.urwa i żeby nie uogólniać i nie wrzucać wszystkich do jednego wora ale to może jak jesteście takie hojraki to może trzeba było uspokoić tych co robili syf i tyle skoro z was taka super brać. Śmiechu warte, Kali zaj.bac krowe ok ale Kalemu to już żle. Nie potraficie czy niechcecie zrobić porządku w swoich szeregach? Prawda jest taka że 90% z was to bandyci i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
infosraczka Re: Znowu szufladkowanie. Niziny intelektualne G 24.08.11, 16:18 Z jakich nas? Jakie bronienie? Winnych trzeba ukarac i tyle. Wez czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajmyśl Re: Znowu szufladkowanie. Niziny intelektualne G IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 18:03 > Wez czytaj ze z > rozumieniem. Obawiam się, że przeciętnego wyborcę PO i czytacza GW to przerasta. :D Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ale klub tym chuliganom sprzedał bilety, więc tym 24.08.11, 15:21 samym wziął na siebie odpowiedzialność za ich zachowanie. Dość udawania przez klubowych działaczy że problem stadionowego bandytyzmu ich nie dotyczy. Dotyczy jak najbardziej, bo wyhodowali tę dzicz na swoich stadionach, więc niech wreszcie odważą się z produktami swojego chowu walczyć, albo pozamyka się STADIONY BĘDĄCE WYLĘGARNIĄ BANDYTYZMU! Odpowiedz Link Zgłoś
infosraczka Jak sprzedam mordercy noz to nie ide siedziec... 24.08.11, 16:16 Od kiedy sprzedajacy bierze na siebie odpowiedzialnosc? Jezeli sprzedam komus samochod to odpowiadam za niego? Poza tym na mecze moga jezdzic ludzie z zakazami stadionowymi. Moga jechac na wycieczke i nie wchodzic na stadion - bo maja zakaz. I tak tez sie dzieje. Nie ma zadnej podstawy by kazac klubowi placic za wybryki nie wiadomo kogo w pociagu. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jeżeli sprzedaż mordercy nóż, wiedząc że użyje go 26.08.11, 09:14 do zbrodni, jesteś za tę zbrodnię odpowiedzialny a do czego prowadzi sprzedawanie biletów stadionowym bandytom ich dystrybutorzy (w tym przypadku zarząd Śląska Wrocław, który te bilety otrzymał do rozprowadzenia), powinien wiedzieć a nie udawać że to nie jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrdilbert Re: Ale klub tym chuliganom sprzedał bilety, więc 24.08.11, 16:19 Pewnie sądzisz, że jak już zamkną stadiony to kibole wrócą do domu, założą kapcie i siądą przy kominku czytać Czechowa? Prawem każdego obywatela w demokratycznym państwie prawa (a tak brzmi drugie zdanie konstytucji; drugim nie licząc paciorka) jest swoboda, która objawia się np tym, że jak pewnego pięknego dnia obudzisz się i masz ochotę pierwszy raz w życiu pójść na mecz to wystarczy, że się ubierzesz, weźmiesz kasę na bilet i udasz się w kierunku najbliższego stadionu. Bez wyrabiania jakiś tam kart kibica, bez asysty policji, bez zaświadczenia od proboszcza. Ot tak po prostu. Kluby są od organizowania meczy. Obywatele są od przestrzegania prawa. Policja, prokuratura i sądy są od egzekwowania prawa. Wszystko inne (karanie przez kluby, zakazy stadionowe, obstawy itp) to idiotyzmy. Państwo powinno założyć, że obywatel będzie przestrzegał prawa ale gdy je złamie to powinno go ukarać z całą surowością. Tymczasem państwo próbuje bawić się w prewencję a karanie zrzuca na kluby. Samo pozbywa się władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jakoś w krajach o starszej od naszej demokracji 26.08.11, 09:23 - na przykład w Anglii - kluby przestrzegają zasad, które się tobie nie podobają i nikt nikomu nie zarzuca łamania zasad demokratycznych swobód. Właśnie demokracja wymaga od wszystkich obywateli walki z chamstwem i bandytyzmem a podobne twoim poglądy funkcjonują właśnie w środowiskach tym bandytyzmem skażonych. Jeżeli w swoim mieszkaniu organizujesz nocną, balangę to za zakłócenie porządku odpowiadasz w pierwszym rzędzie ty a dopiero później twoi goście. Podobnie, za porządek na imprezach odpowiadają ich organizatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Znowu szufladkowanie. Niziny intelektualne G 24.08.11, 16:05 nfosraczka napisał: > Przykro mi stwierdzic ale Gazeta reprezentuje soba poziom lysola krzyczacego "W > HITE POWER". Jezeli kilkudziesieciu uczestnikow podrozy zachowywalo sie zle to > znaczy, ze wszyscy zle sie zachowywali? Jezeli kulkudziesieciu ludzi narozrabi > alo to ma za nich odpowiadac 10 tysiecy? No i właśnie przez takie pier..., ekhm, pieprzenie nie da się z tym problemem nic zrobić, bo zawsze znajdzie się jakiś tęp..., ekhm, typek, który będzie chciał wytłumaczyć kibo..., ekhm, publiczność stadionową. Odpowiedz Link Zgłoś
infosraczka Re: Znowu szufladkowanie. Niziny intelektualne G 24.08.11, 16:21 Pewnie bys wolal by ich wszystkich do gazu, nie? Tu chodzi o metodyke walki a nie o brak walki. Karac trzeba winnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Kibol łupi podatnika 24.08.11, 14:42 A ja się nie zgadzam, żeby z moich pieniędzy wydawana była kasa na ochronę pedalasko-lewackich pochodów! Tam to dopiero idą miliony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Kibol łupi podatnika IP: *.play-internet.pl 24.08.11, 14:49 "Pedalsko-lewackie" pochody są ochranianie, żeby taki faszystowski drechol jak ty nie zrobił komuś niewinnemu krzywdy. W normalnych krajach ochrona takich pochodów jest znikoma. Poza tym nie słyszałem żeby homoseksualiści terroryzowali pociągi, pasażerów i niszczyli mienie państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak! Tusk jednak dobrze wymyslił z tym zakazem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 15:09 mecze tylko w obecności kibiców gospodarzy i nie będzie się bandziorstwo wozić po kraju, bo ze swoimi policja sobie da radę, zna ich Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Re: Kibol łupi podatnika 24.08.11, 15:12 Po pierwsze nie jestem drecholem, byś się zdziwił. Normalnych krajach? Proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie, uważasz że normalne jest to co promują media, niestety sam nie jesteś wstanie wyrazić swojej opinii tylko powtarzasz to co zobaczysz w tv które karmi Cię jakąś papką. Przeczytaj sobie ten tekst, może coś zrozumiesz i nie wrzucaj wszystkich "kiboli" do jednego worka. zyleta.info/?p=2812 Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kibol łupi podatnika 24.08.11, 16:06 gosc82 napisał: > Po pierwsze nie jestem drecholem, Tja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Kibol łupi podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 15:14 Ale oni nikogo nie terroryzują. spróbój jechać 10godz. w takim towarzystwie kibolskim to pokochasz tych " innych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Polska - raj dla złodziei i bandytów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:43 Niestety ale polskie prawo najlepiej chroni bandytów, przestępców, naciągaczy i złodziei (tych w białych kołnierzykach przede wszystkim). W strefie biznesu: karane i sprawdzane są przede wszystkim firmy działające legalnie wykazujące wszystko w papierach. Lewacy i przekręciarze omijani są łukiem... W strefie publicznej - łatwiej "spałować" niewinnego człowieka za np nieposprzątanie kupki po psie lub pogonić babcie z pietruszką niż wyegzekwować należyte prawo od "kibiców", złodziei (mała szkodliwość społeczna czynu ..:) itd ale przykład idzie z góry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Kibol łupi podatnika IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.11, 14:43 Bezwzględny zakaz udziału w meczach zorganizowanych grup kibiców gości! We wszystkich dyscyplinach sportowych i po problemie. Czy ktoś np. na meczu NBA widział kibiców gości? A już o zorganizowanych grupach można zapomnieć. Wtedy jest klimat do robienia biznesu na sporcie i ciągnięcia ligi w górę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dssd Re: Kibol łupi podatnika IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 15:22 Hahahahahahha niby ludzie w NBA nie jezdza na wyjazdy ze swoja druzyna? Co za tlumok.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cady Ale czemu Śląsk ma być odpowiedzialny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:44 "Minister sportu Adam Giersz nie ma wątpliwości: - Najbardziej odpowiedzialny za sytuację jest Śląsk. (...) Klub ma listę wszystkich osób, które pojechały z Wrocławia na mecz." Z tego co mi się wydawalo to za porządek i bezpieczeństwo w tym kraju odpowiada policja! Niech ruszą swoje cztery litery, wezmą od klubu listę osób i zrobią porządek! Szlag mnie normalnie trafia jak znowu piszą że biedna, bezradna policja nic nie jest w stanie zrobić. To za co oni biorą kase?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Starucha Ślunsk IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.11, 14:45 Niech pani Marta i Patrycja cieszą się, że nic im się nie stało - w Dundee, przed meczem pucharowym, kibole Śląska Wrocław skopali dwie szkockie dziewczyny - za to, że zwróciły im uwagę, że nie leje się na ulicy! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Kibol łupi podatnika 24.08.11, 14:45 Kibol nie jest podatnikiem? Ciężka już jest ta nagonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Kibol łupi podatnika IP: 178.73.49.* 24.08.11, 15:05 > Kibol nie jest podatnikiem? Raczej nie. Jeśli nawet pracuje, zamiast kraść, to na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kibol łupi podatnika IP: *.agora.pl 24.08.11, 15:21 może i niektórzy są ale np. jeden kibol wpłaca rocznie 10 000 zł a niszczy za 50 000 a po za tym o czym tu piszemy, wandalizm i zastraszanie innych jest przestępstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajcator Bełkot niby poszkodowanych IP: 195.116.95.* 24.08.11, 15:54 Złodzieje, menele i mordercy też są podatnikami. Straszna ta nagonka na nich Odpowiedz Link Zgłoś
warrsteiner Bardzo się cieszę... 24.08.11, 14:46 ...że zbudowaliśmy im te wszystkie nowe piękne stadiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rahuene Re: Bardzo się cieszę... IP: *.bdmedia.pl 30.08.11, 18:42 Ciekawe ile milionów złotych kosztuje podatników to, że PO podniosło podatki ??? Odpowiedz Link Zgłoś