Gość: Comber barani IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 12:12 Fajnie, że daliście stary stadion na Bułgarskiej na pierwszej stronie tej poy.ebanej klikanki, dzięki czemu nie musiałem oglądać dalej :) Buziaczki dla kultowych redaktorów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.sileman.net.pl 30.10.11, 12:12 "Na piątkowy mecz Śląska Wrocław z Lechią Gdańsk sprzedano 42771 biletów - oznacza to, że Stadion Miejski w stolicy Dolnego Śląska może poszczycić się rekordową liczbą kibiców na meczach T-Mobile Ekstraklasy" - no ku... jak grochem o sciane! Czy to znaczy, ze jak sponsorem zostanie firma pogrzebowa Styks i ekstraklasa bedzie sie nazywac Styks Ekstraklasa, to bedzie tam mozna ustanowic inny rekord widzow? Jak glupim trzeba byc dziennikarzyna zeby wymyslec cos takiego? Przeciez caly czas rozmawiamy o jednej klasie rozgrywkowej i ten pieprzony piatkowy mecz NIE MIAL w niej najwyzszej frekwencji w historii! Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Stadion im. Edmunda Szyca czyli targowisko Bema 30.10.11, 12:27 No ja pięknie. Jarmark Europa nadal czynny w Poznaniu czyli targowisko Bema. Piękna wizytówka miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak101 Re: Stadion im. Edmunda Szyca czyli targowisko Be IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 13:42 tak, tylko zdjęcie jest w z przed 10 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Stadion im. Edmunda Szyca czyli targowisko Be IP: *.icpnet.pl 30.10.11, 14:59 Na tym stadionie Warty Poznań, na ligowych meczach Kolejarza bywało i po 55 tys ludzi, a wcale to nie był rekord stadionu. A później w TV niezapomniany i niedościgniony Jan Ciszewski : "proszę państwa, rzadko się zdarza, aby po strzale na bramkę, piłka wyszła na aut boczny". To po strzale Jarosika z Zagłębia Sosnowiec na bramkę Mowlika. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Stadion im. Edmunda Szyca czyli targowisko Be IP: *.icpnet.pl 30.10.11, 15:15 Dziś to już ruina powstała na skutek splotu setek interesów i interesików tzw, działaczy sportowych, ale historycznie to wysypisko śmieci i teren dla sportów (stadion piłkarski i lekkoatletyczny, do hokeja na trawie, lekkoatletyczny treningowy, korty tenisowe, plac do jazdy na wrotkach), a nawet obóz przejściowy, (w okresie II w.ś.). ====== Dlatego dziś w to miejsce winie powrócić sport w postaci : dużej (ok. 10-15 tys widzów) wielofunkcyjnej hali sportowej na miarę XXI w. i masy żywej, ogólnodostępnej zieleni wypoczynkowo-rekreacyjnej, (południowy klin zieleni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addon Stadion im. Edmunda Szyca czyli mój debiut meczowy IP: *.icpnet.pl 30.10.11, 19:33 miałem z 6-7 lat, ojciec wziął mnie na grającą w najwyższej lidze Wartę... piękne wspomnienie :) A potem był już tylko Lech! Mam nadzieję, że Warta wybuduje sobie tam mały, 10 tysięczny stadion na miarę swoich potrzeb i nie będzie deptać trawy na Bułgarskiej. Z sentymentu dla niej, z miłości do Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resu te frekwencje między bajki można włożyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 15:53 nikt wtedy nie miał kołowrótków, ani nie liczył kibiców. Stąd te równe tysiące 50, 120... Niektóre śmiechu warte, bo fizycznie niemożliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychRTS Re: te frekwencje między bajki można włożyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 21:20 kiedys byly lawki zamiast krzeselek, a rzedy tych lawek byly duzo bardziej do siebie zblizone, takze mogly byc takie liczby ludzi na stadionach, dla przykladu na "obiekt" Widzewa (mieszczacy dzis 10500 widzow) podczas LM, kiedy panowaly stare wymogi i na stadionie byly glownie lawki potrafilo sie zmiescic ponad 20000 (mecz z Borussia) czy 18000 (Atl M) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: te frekwencje między bajki można włożyć... 01.11.11, 22:46 Gość portalu: resu napisał(a): > nikt wtedy nie miał kołowrótków, ani nie liczył kibiców. Stąd te równe tysiące > 50, 120... Niektóre śmiechu warte, bo fizycznie niemożliwe.... Święta prawda. Te łatwo formułowane wielotysięczne szacunki przyprawiją mnie o bóle brzucha ze smiechu. Dziesięc tysiecy w tą, dwadzieścia w tamtą. Prawdziwę frekwencje mozna sprawdzać dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
armandoso Re: Stadion im. Edmunda Szyca czyli targowisko Be 29.03.12, 21:47 Dzięki za info :P --- tabletki na odchudzanie cyklinowanie, parkiety żaluzje auto klima katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badziewiak66 O rywalizacji z tamtych czasów dzisiejsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 12:50 widzowie mogą tylko pomarzyć. To była kwintesencja sportu, jej szpik. Pieprzu dodał później podział świata na granicy berlińskiego muru. Dwa zawzięte systemy chciały pokazać swoją wyższość. Dziś wszyscy są jak jedna rodzina i chodzi raczej o efektowność i przede wszystkim kasę. Do dziś brzmią mi w uszach komentarze Bohdana Tomaszewskiego , Janka Tomaszewskiego , czy nieodżałowanego Tomka Hopfera. Wiem, wiem , tamten system, ale nie da się tego po prostu zapomnieć. Chętnie cofnął bym się w czasie by być na meczu lekkoatletycznym Polska - USA. Było co oglądać i jakie cudowne emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślonzok. 120 tysięcy na Stadionie Narodowym.... IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 12:53 Stadion Śląski to Stadion Narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkboxer Re: 120 tysięcy na Stadionie Narodowym.... IP: *.syrion.pl 30.10.11, 13:41 Dokładnie - naszego narodu śląskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: 120 tysięcy na Stadionie Narodowym.... IP: *.icpnet.pl 30.10.11, 15:01 I naszego narodu polskiego. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: 120 tysięcy na Stadionie Narodowym.... IP: 198.178.236.* 28.03.12, 11:35 Nie ma czegoś takiego jak naród śląski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slesische Zeitung Re: 120 tysięcy na Stadionie Narodowym.... IP: 69.195.136.* 01.11.11, 06:49 Nie może być Sromzoku. Kto nie chce być Polską nie może mieć Stadionu Narodowego. Może mieć Stadion S-romski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda czasu 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.internetia.net.pl 30.10.11, 12:55 rekord frekwencji to padł podczas meczu Polska - Szwecja w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0.0 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: 108.54.26.* 30.10.11, 13:02 reszta albo siedzi, albo boi sie przyjsc aby milicja ich nie zamknela za przeklinanie, stanie na schodach, albo za inny bajer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi.cudak 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.11, 14:24 Pominięto Mistrzostwa Świata na żużlu na chorzowskim gigancie, gdy wygrał Jerzy Szczakiel. Wtedy było tam 110 tys. kibiców. Byłem tam i ogladałem to wspaniałe widowisko. Hymn Narodowy wznoszący sie z tylu gardeł niósł sie ponad Slaskiem, co czyniło u kibiców jedność i wyciskało łzy z oka . Kto to pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polsk 01.11.11, 22:51 Gość portalu: drugi.cudak napisał(a): > Pominięto Mistrzostwa Świata na żużlu na chorzowskim gigancie, gdy wygrał Jerzy > Szczakiel. Wtedy było tam 110 tys. kibiców. Byłem tam i ogladałem to wspaniałe > widowisko. Hymn Narodowy wznoszący sie z tylu gardeł niósł sie ponad Slaskiem, > co czyniło u kibiców jedność i wyciskało łzy z oka . Kto to pamieta? A kto te 110 000 liczył ? Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luck 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.bb.online.no 30.10.11, 14:39 o kilku stadionach zapomnieliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Nareszcie koniec przegrywania! IP: *.c195.msk.pl 30.10.11, 15:14 Czy ktoś pamięta mecz na Śląskim AKS Chorzów-Siemianowiczanka 1:0.To był mecz o wejście do II ligi chyba w 1962r.Widzów było dkoło 60 tysięcy ,a potem był mecz ligowy Ruchu przy pełnych trybunach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Nareszcie koniec przegrywania! IP: *.sileman.net.pl 30.10.11, 19:39 Ludzie pamietaja, ale dziennikarzyny nie - oni wola narobic sensacji, ze 42 tys. ludzi to rekord ekstraklasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpios nie wiedzialem, ze to stadiony zdobywaja tytuly :p IP: *.haye.cable.virginmedia.com 31.10.11, 10:08 "nowy stadion Lecha, który w przeciągu czterech lat zdobył dwa mistrzostwa Polski"... radosc na twarzy korektorow GW... bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonik Re: nie wiedzialem, ze to stadiony zdobywaja tytu IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 13:05 no tak, stadion Lecha zdobyl 2 mistrzostwa. piekne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 17:14 Jak to stadion Olimpijski we Wrocławiu nie był nigdy świadkiem wielkich piłkarskich widowisk? W latach 70-tych na ten obiekt by mierzyć się ze Śląskiem przyjeżdżał Liverpool czy Napoli a na jednym z ligowych meczów z Pogonią zasiadło 60 tys. fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Olimpijski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.11, 19:59 dokładnie to samo chciałem napisac, mecze Slaska z Napoli, Liverpoolem, Borussia M., Dynamem Moskwa, Servette Genewa, Realem Sociedad, mecze mistrzostw Polski Śląska oraz gry reprezentacji gromadziły nierzadko 40 tys i więcej widzów. Jak zwykle niedouczone dziennikarzyny marne i daremne. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Pozdrowienia z Bydgoszczy 01.11.11, 00:06 Zawisza grał w I lidze na przełomie lat 70-tych i 80-tych. Nasza oficjalna, lokalna propaganda głosiła, że parę z tych meczów obejrzało po ponad 50 tysięcy widzów. Chodziłem na wszystkie mecze i pamiętam, że zawsze korona stadionu była pełna, bo miejsc w ławkach nigdy nie wystarczało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Pozdrowienia z Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 09:55 Podawano że mecz w I lidze Zawisza - Górnik obejrzało 55 tyś. ludzi. Było to w latach 70. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebiesko mi 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.11, 10:44 Bylem na Cichej derby Ruch-Gornik 3 :2 ,nastepnego dnia katowicki "Sport" informowal o 48 tys widzow. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Sprawy bezpieczeństwa to jedno, ale kiedyś polscy 01.11.11, 20:12 piłkarze potrafili w odróżnieniu od dzisiejszych grać w piłkę nożną a na stadiony przychodzili kibice żeby tę grę podziwiać a nie tak jak dzisiaj, zgraja chuliganów, którzy przychodzą głównie po to, żeby rozrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.A.M. Re: Sprawy bezpieczeństwa to jedno, ale kiedyś po IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.11, 19:27 Jezeli ktos pamieta slawetny mecz na stadionie Slaskim Gornik Zabrze - A.S . Roma. Pozniej slawetne rzucenie moneta. Ilu bylo widzow? Tlok byk co nie miara , ba nawet przjscia byly obsadzone kibicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio 120 tysięcy na Stadionie Śląskim, czyli polskie... IP: *.joynet.3s.pl 28.03.12, 12:57 Kiedyś nie było kołowrotków, monitoringu, komórek czy komputerów i nie było problemu tzw. kiboli. Dziś urzędasy boją się, jak przyjdzie na mecz 10 tyś. ludzi a kibice gości muszą siedzieć w klatkach. Co ta demokracja ma takiego, ze nie pozwala ludziom normalnie się zachowywać? Odpowiedz Link Zgłoś