Gość: udontnome IP: *.net.flashnet.pl 04.11.04, 21:13 powołania tego zawodnika i tak nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frogman Rasiak: reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:15 jakoś chyba głupio tym wszystkim krytykom i znawcom-może i on jest troche "drewniany"ale strzela bramki w angielskiej 2 lidze która jest chyba lepsza od naszej"ekstraklasy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monti Re: Rasiak: RELEGACJA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:10 spadek do drugiej ligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd brawo dla drewniaka, niedługo chelsea jest twoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: brawo dla drewniaka, niedługo chelsea jest tw IP: *.pool.mediaWays.net 04.11.04, 21:37 Oszczędź sobie swoje debilne komentarze i małpią złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Kto jest drewniak ????? IP: *.arcor-ip.net 04.11.04, 22:12 I co w na to zesrani znawcy pilki!?? Nawet wasz drawniak strzela, a wy co, caly caly czas pracy szukacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd ja pracuje strugam drewniane ludziki i zrobie klon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:33 paba rasiaka. dwóm będzie łatwiej w ataku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iti Re: ja pracuje strugam drewniane ludziki i zrobie IP: *.jelonki.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:39 No tak, znowu jakiemuś Polakowi się udaje. Troglodycie cholernemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sveed Liga Angielska 05.11.04, 12:45 Ustalmy jedno... w której lidze gra to Derby?? Co artykuł to inne dane! Z tego co mi wiadomo to w II lidze. czyli tak jak by w 3... W anglii Jest: Premiership I ligue II ligue III Ligue Conference Takze sznowny autorze artykułu.. do Premiership jeszzce droga daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob nie masz racji IP: *.pl / *.kursor.pl 05.11.04, 12:50 jestes w bledzie, niezaleznie jak sie nazywaja te angielskie ligi Derby gra w odpowiedniku naszej 2 ligi i walczy o awans do 1 ligi (czyli u angoli premier lig).pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Re: nie masz racji CD IP: *.pl / *.kursor.pl 05.11.04, 12:54 ligi angielskie: 1.Premier League 2.League Championship (w tej gra Derby i Rasiak) 3.League One 4.League Two 5.Conference Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubie rasiaka Rasiak: reaktywacja IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:16 no i co z tego ze strzelil gola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 21:33 Dobre Panie Błoński!Rasiak też człowiek. Rzeczowo, bez jadu da się pisać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Brawo Grzesiu, ale na zachwyt za wcześnie. IP: *.osk.enformatic.pl 04.11.04, 21:29 Bardzo się cieszę, że polski piłkarz gra dobrze. Największym nieszczęściem Rasiaka był i jest Janas. Bo Grześ samotny w ataku może być dobry na II ligę angielską, ale na lepszych obrońców jest za cienki. Z drugim napastnikiem zawsze nieźle współpracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.net-serwis.pl 04.11.04, 21:31 Czy mi się wydaje, czy ten artykuł jest mocno ironiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mave Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.04, 01:27 tez odnioslem takie wrazenie. smieszne jest, ze gosciu sam siebie opisuje jako niewiadomo kogo i mowi, ze krytykom teraz glupio. ja nie mialem o nim dobrego zdania, widzialem jego mecze w reprezentacji i gral fatalnie. a teraz jak wreszcie go gdzies wzieli i strzela gole to juz jest super? ja bym szybciej powolal tego anglika, nawet bez obywatelstwa. a moze kogos z afryki? ;-) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.11.04, 21:43 nie rozumiesz, bo jestes glupi, udontnome... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABING Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.net.pl 04.11.04, 22:08 jeszcze dwa trzy mecze i koniec po rasiaku, dlaczego bo, żaden polski piłkarz nie jest w stanie wytrzymać grać co trzy a nawet dwa dni......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.11.04, 22:51 Idę o zakład, że Rasiak będzie pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiasiasiaahaha Re: Rasiak: reaktywacja IP: 80.51.251.* 04.11.04, 22:46 Druga liga na wyspach to szczyt możliwości drewniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.pool.mediaWays.net 04.11.04, 23:23 Jak nie będziesz taki złośliwy to ci może załatwi robotę w klubie przy praniu getrów i spodenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Rasiak: reaktywacja IP: 62.148.92.* 05.11.04, 10:34 Z naszej "ekstraklasy" (ta nazwa to groteska!!!) do I ligi angielskiej to może z 10-20 chłopaków by się załapało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 23:05 >wyrzucony z Groclinu za to, że nie przedłużył kontraktu, < Czy jeszcze długo będzie powtarzana ta brednia???!!! Teraz też kończą się kontrakty i zawodnicy ich nie przedłużyli np Sobolewski a nikt ich nie wyrzuca. Rasiak grał i to znacznie więcej niż by to wynikało z jego formy. A może dlatego grał tak fatalnie bo myślał o Sienie i oszczędzał drogocenne nóżki??? A może i innego powodu był bez formy? Ja w każdym razie w roku 2004 nie widziałem żadnego choć trochę przyzwoitego występu Rasiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żarty chyba 8 miejsce w drugiej lidze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 01:03 tak to każdy się może reaktywować, tylko po co od razu o tym pisać na pierwszych stronach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek C. A ja mam misia, ktorego nazwalem Rasiak... IP: 140.122.110.* 05.11.04, 06:34 ...jest moze troche drewniany, i wyglada tak jakby klode polknal, ale i tak go bardzo kocham.... Jest po prostu Misiem Rasiakiem Zwanym. dobranoc panstwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burzum Rasiak out!!! IP: *.w3cache.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.11.04, 07:29 nie wiem czy trenerowi janasowi sstalo sie cos w glowe by powolywac tego patalach??juz widze przyszle mecze gdzie rasiak gra od poczatku ,a Frankowski ogony.Czy on mial kiedys dobry mecz w kadrze??? NIE!!!wiec rasiakom , grzegorzom lewandowskim, i innym slabym zawodnikom ktorzy w kadrze pojawili sie przez dziwne decyzje trenera(a nigdy na to nie zasluzyli)mowimy po stokorć NIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergun Uczy się ze słuchu... IP: *.acn.waw.pl 05.11.04, 07:32 Oto przyczyna grzania ławy na Zachodzie przez polskich piłkarzy. Kosowski, Karwan i Kałużny też uczyli się ze słuchu, czyli słuchali jak wrzeszczą na nich koledzy i trener. Kariery jednak nie zrobili. Lenistwo tych typów jest porażające. Stać ich na najlepszych nauczycieli, a mimo to po kilku latach nadal nie potrafią nawet kupić bułki w sklepie obok stadionu. Jak on ma zrozumieć zawiłości taktyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiokrator www.grzesiurasiak.friko.pl IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 05.11.04, 07:37 Łżczmy się wszyscy fani Grześka! Wpadajciena jego stronę nie-oficjalną al za to najpopularniejszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm DOBRZE ZE ZACZAL GRAC I TO DOBRZE !!! IP: *.stat.gov.pl 05.11.04, 08:03 Psioczylem na Janasa, ze powoluje Rasiaka i daje mu grac, bo on na to nie zaslugiwal w najmniejszym stopniu, ale teraz sie ciesze, ze wreszcie zaczal grac i odzyskuje forme. Zupelnie nie rozumiem tych, ktorzy tym bardziej na niego psiocza, im lepiej gra, a sa tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Rasiak: reaktywacja Taki sam tytuł jest w on IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 08:22 w onecie, zerżneli z gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel78 Re: Rasiak: reaktywacja Taki sam tytuł jest w on 05.11.04, 08:30 Przecież Onet nie ma własnych dziennikarzy. Wszystkie ich wiadomości i artykuły pochodzą z innych gazet/portali albo z PAP. Zresztą jest to za każdym razem wyraźnie zaznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamako Rasiak: reaktywacja -- nareszcie IP: *.jelonki.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:37 Nareszcie Rasialdinho wraca do formy, bo ostatnio, to hadko było patrzeć. :o) Cieszę się bardzo, panie Rasiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos drewniany ludzik strzelił gola dla wks szmacianka IP: *.pwn.com.pl 05.11.04, 09:25 brawo!!! janas znowu ma powód by go wystawiac do skladu i nie przyznac sie do bledu vide Franek co tam stryjek znów zalatwi reprezentacje, przeciez 2,3,4,5 liga lepsza od mistrza polski :D :D :D i znowu franek go zmieni i uratuje tylek pawelka to juz sie staje nudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga Re: drewniany ludzik strzelił gola dla wks szmaci IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 05.11.04, 11:59 Ojejku tylko ta WKS szmacianka jest starszym klubem niz jakikolwiek klub w boskiej polskiej lidze i ojejku Rasiak zarabia tam 5000 funtów tygodniowo... ja tez chce do WKS Szmacianki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: drewniany ludzik strzelił gola dla wks szmaci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 13:05 wlaśnie dla szmalu tam poszedł, z lepszej drużyny i ligi do gorszej drużyny i ligi, degradacja sportowa i awans finansowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga Re: drewniany ludzik strzelił gola dla wks szmaci IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 05.11.04, 14:04 Nie no stary a po co zawodnicy przechodza do innych klubow, bo chyba nie z altruistycznych pobudek... przewaznie za kasa sie idzie... zreszta Rasiak mowil, ze gdyby zalezaloby mu tylko na kasie to poszedlby gdzies tam do ruskich chyba, bo tam mu wiecej dawali. A czy 1 (czyli w sumie 2) liga angielska jest gorsza od polskiej "ekstraklasy" to mozna polemizowac... napewno predzej go ktos tam zauwazy niz w Polsce, bedzie mial latwiejszy start moze i do Premiership. Jak Wichniarek zostawal krolem strzelcow 2 ligi niemieckiej to jakos nikt sie nie plul, a jak idzie mu teraz w 1 to kazdy chyba widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.pl 05.11.04, 09:34 RASIAK MOŻE BYĆ JOKEREM JANASA bedzie w chodził np. na 2 połowe lub np. ostanie 2-25 minut na przemęczonego rywala.... wiadomo teraz w ataku perwsze miejsce ma Żurawski i Frankowski ...dalej moze jako następny zmiennik Olisadebe ,,Niedzielan itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwiek Re: Rasiak: reaktywacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 10:16 A ja wam powiem tyle dobrze ze Rasiak sie wybil i gra na wysokim poziomie moze wreszcie zmkna buzie wszyscy którzy tak go krytykowali. BRAW RASIAK OBY TAK DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Re: Rasiak: reaktywacja IP: 149.156.189.* 05.11.04, 10:40 a emanuela to nie Janas nie powołał choć też strzela bramki i to w LM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he, he he, he, he IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 12:06 he, he , he - czy ten festival sie nie skończy ? nowy bohater polskiej pilki, drugoligowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: he, he, he IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 12:07 ps. to nie wina drugoligowego zawodnika gdy o nim tyle pisza na pierwszej stronie media, nic nie mam do Rasiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STASIEK I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 13:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! IP: *.pl / *.kursor.pl 05.11.04, 13:51 byc moze 1 Liga angielska to dno, ale Rasiak tamm nie gra, ponizej masz rozpiske na ligi angielskie: 1.Premier League 2.League Championship (w tej gra Derby i Rasiak) 3.League One 4.League Two 5.Conference dla mnie nasza EKSTRAKLASA jest na poziomie League One co najwyzej League Championship Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 13:59 to zboczenie żeby kibice z kraju o pewnych jednak osiągnięciach pilkarskich upadli tak nisko żeby twierdzić że druga liga angielska jest lepsza od naszej pierwszej, jesteście żałośni i wiecie co? nie macie żadnych dowodów na swoją idiotyczną tezę, nawet jednej wygranej angielskiego drugoligowca nad polskim pierwszoligowcem nie macie , a ferujecie takie poniżające werdykty - hańba kibicunie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! IP: *.pl / *.kursor.pl 05.11.04, 14:05 to niechodzi tylko o zwyciestwo jednej druzyny nad druga, porownaj ile ludzi przychodzi na mecze?? jakie kluby maja stadiony w Polsce a jakie w Anglii, popatrz na problem ogolnie... a mysle ze jak tak bardzo doszukujesz sie dowodu to moze oprocz Legii i Wisly to reszta naszych I-ligowcow dostałaby w dupe od II-ligowcow z Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 14:08 stadiony i publiczność i apanaże to nie powód żeby SPORTOWY POZIOM na boisku poniżać, napisz lepiej że tam są lepsi kibice w drugiej niż u nas w pierwszej - z tym czytając was się zgadzam he, he he, he - Groclin, poprzedni klub Rasiakaq, wyeliminował z pucharów angielskiego pierwszoligowca no i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 14:52 Denerwuja mnie glupoty ktore ludzie tu wypisuja, nizej sa cytaty z raportu firmy Deloitte & Touche o pilkarskich ligach w Europie. Wynika z nich ze PRZECIETNY klub Champioship ma przychody roczne rzedu 10 mln funtow=60 mln złotych=15 mln dolarow. Wydatki (a wiec inaczej mowiac budzet) na podobnym poziomie. Budżet Wisły Kraków wynosi z tego co pisza gazety 20 mln złotych=3,5 mln funtow=5mln dolarow. 3 RAZY MNIEJ NIZ W CHAMPIONSHIP I 20 RAZY MNIEJ NIZ W PREMIER LEAGUE. Co by nie mowic pieniadze pozwalaja kupic lepszych zawodnikow, dac im lepsze płace, zapewnic lepsze warunki treningowe i lepsza oprawe meczow. W sumie - LEPSZA LIGE. Jesli ktos sie nie zgadza z tą logiką to niech sie leczy na nogi, bo na glowe jest zdecydowanie za pozno. Manchester United headed the Premiership ‘revenue league table’ at £175m, followed by Liverpool and Arsenal (both at £104m). At the other end of the table was West Bromwich Albion (£28m). In 2002/03, the average Premiership club generated revenue of £62.3m. The gap between the Premiership and Division One grew again in 2002/03, with the average Premiership club having revenue almost six times greater than its Division One counterpart. źródło: www.deloitte.com/dtt/article/0,2297,sid%253D2855%2526cid%253D56148,00.html#Europes%20premier%20leagues Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 14:59 To jakim cudem Grecja wygrała Mistrzostwa Europy he, he??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:02 takim jak dinamo tbilisi rozbilo wisłe wedlug ciebie Grecy to najlepsi pilkarze w europie, a dinamo jest lepsze od wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:05 a widzisz he, he pieniądze nie strzelają goli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:11 wystarczy zaplacic sedziemu i goli masz ile dusza zapragnie ;) Jasne, wobec tego zbuduj druzyne za 1 mln zlotych i zbuduj taka ze 10 mln zl. Zobaczymy czy ta pierwsza wygra 1 mecz na 10. Ta dyskusja jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:13 a po co budować drużyny???? - już ci podałem przyklady drużyn o mniejszym budżecie ogrywających druzyny o większym budżecie he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:28 Jasne, powiedz mi jeszcze ze im mniejszy druzyna ma budzet tym jest lepsza sportowo. Moim zdaniem, oczywiscie z pewnymi wyjatkami potwierdzajacymi regule, tendencja jest dokladnie odwrotna. Jest to tak bolesnie logicznie i sprawdzalne empirycznie, ze nie wiem jak mozna sie klocic o to ze jest przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:37 Polska pierwsza liga jest mocniejsza od drugiej angielskiej, jest to tak jasne i proste, że aby z tym polemizować trzeba by najpierw zorganizować kilka meczów a do tego czasu siedziec cicho i nie robić w polskie portki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:43 taaa... widze ze nie potrafisz sie przyznac do bledu nawet kiedy podsunac ci pod nos liczby i rozumowanie ktore rozklada twoje twierdzenia na lopatki. Przykre. Temat sie chyba wyczerpal, trzymaj sie i do nastepnego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 15:44 twoje rozumowanie he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob do he he IP: *.pl / *.kursor.pl 05.11.04, 16:26 jedna jaskolka wiosny nie czyni, to ze Groclin wyeliminowal MC o niczym nie swiadczy.. zreszta.. dla Groclinu byl to wyczyny historyczny byc moze ktorego juz nie powtorzy, a dla MC to byla wpadka ze slabym klubikiem, mozna to porownac do wpadki Wisly z Valeranga lub Dynamo Tbilisi.. sporu, czy 1-liga polska jest lepsza od 2-ligi angielskiej nie rozwiazemy bo trudno to rozstrzygac, ale dla piłkarzy młodych i rozwijajacych sie (nwcale nie mam na mysli Rasiaka) na pewno lepiej grac w 2-angli niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: do he he IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 16:33 Widzisz Groclin wygral z MCity i ja nawet nie używam tego jako dowodu czegokolwiek, bo rzecz jasna to ktoś kto twierdzi że druga liga jest lepsza od pierwszej potrzebuje dowodów. A dowodów ni ma i zostaje tylko smród kompleksów czyli po co tak walić w polskie portki i obrzydzać Frankowskiemu jego brameczki w polskiej lidze (co może one gorsze od tych Rasiaka?!). he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojwojwoj Re: I LIGA ANGIELSKA TO DNO!!!! hahahahahaha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 20:14 woj, coś ci powiem o twoim rozumowaniu (i nie chodź na kierunki wymagajace ścisłego myślenia): wg twojego rozumowania np. Rasiak staje się trzy razy lepszym pilkarzem z poniedziałku na wtorek tylko dlatego że jeden klub placi mu 3x więcej niż poprzedni, wiem że nie rozumiesz ale trudno, pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Rasiakator IV: Bunt Drewna IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.11.04, 14:42 Żona Grzesia: on mi wciąż połyka miotły, co kupię to mi połyka! Już dłużej nie mogę! Odpowiedz Link Zgłoś