Dodaj do ulubionych

Piłka według Dudka

IP: *.ekrakow.net / *.crowley.pl 22.12.05, 20:30
oj panie dudek, daj pan spokoj. po co ta ksiazka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cyg@nek Bez "skandalików" nie ma książki. IP: *.osk.enformatic.pl 22.12.05, 20:36
      "mało wybrednymi metodami wyprowadzał z równowagi swego dobrego kumpla Jona
      Dahla Tomassona ("strzelasz jak zwykle czy inaczej?")". Faktycznie powiedział
      aż mu w pięty poszło. Redaktorek to chyba nie słyszał niewybrednych słów. Ale
      jeśli to prawda o Iwanie i Beckhamie, jest mi wstyd, że takie coś
      reprezentowało mój kraj. I w dvpie mam przyzwoity wynik.
      • amsterdamska.palarnia Re: Bez "skandalików" nie ma książki. 23.12.05, 09:45
        "Ale
        jeśli to prawda o Iwanie i Beckhamie, jest mi wstyd, że takie coś
        reprezentowało mój kraj. I w dvpie mam przyzwoity wynik.
        "

Od razu widać, że nigdy nie brałeś czynnego udziału w sporcie- nie byłeś
        piłkarzem, siatkarzem, koszykarzem w juniorach choćby. To nie zarzut, po prostu
        z tego zdania wychodzi zupełny brak obeznania ze sportową rzeczywistością.
        Zapewniam Cię, że takie teksty, tego typu podjudzanie i prowokowanie jest
        praktyką obecną i powszechnie stosowaną. Zupełnie naturalną i nikogo nie
        dziwiącą. I nie naganną, normalną.
        • Gość: qaz hahah iwan z taka gebaa mial ja wyrwac???????? IP: *.gl.digi.pl 23.12.05, 11:34
          normalnie becks jakby byl troche kumata wysmialby go w twarz
      • Gość: Viking Re: Bez "skandalików" nie ma książki. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.12.05, 09:59
        > Faktycznie powiedział
        > aż mu w pięty poszło. Redaktorek to chyba nie słyszał niewybrednych słów. Ale
        > jeśli to prawda o Iwanie i Beckhamie, jest mi wstyd, że takie coś
        > reprezentowało mój kraj. I w dupie mam przyzwoity wynik.

nigdy nie biegales po boisku co?
        kiedys moj znajomy grajac przeciwko Bonkowi, wlasnie kryl go przy rzucie
        roznym, jak mowi w momencie kiedy wrzucajacy dotknal pilke jemu zrobilo sie
        bialo przed oczami i ledwo ustal na nogach, jak wrocila mu swiadomosc boniek
        ciesyzl sie ze zdobytej bramki. a stalo sie tak dlatego ze..... boniek scisnal
        mu jaja tak mocno ze az mu bialka wyszly:DDD to moim zdaniem swietnie obrazuje
        mecz pilkarski i zachowania pilkarzy.
        • Gość: cyg@nek Widać biegałem po innych boiskach. IP: *.osk.enformatic.pl 25.12.05, 10:04
          Osobista zaczepka, ale odpowiem:
          pobiegałem 2 sezony po II-ligowych parkietach (moim głównym sportem była
          lekkoatletyka-skok wzwyż, a koszykówką kończyłem przygodę ze sportem), ale
          widocznie był to sport elitarny, bo nie spotkałem się z przejawami takiego
          chamstwa.
          Jeśli akceptujecie takie zachowania (jak Iwana), to nie oburzajcie się na
          sędziów, którzy drukują, na działaczy i piłkarzy, którzy sprzedają mecze.
          Jesteście ich warci. Przecież "wszystkie chwyty dozwolone". Każdy faul jest
          dobry, byle nie zauważył tego sędzia. Syndrom "złodzieja, którego nie złapano".
          Nie obchodzi mnie, że "inni też tak robią". To, że inni kradną wcale nie
          upoważnia mnie do kradzieży, a to, że inni zabijają wcale nie upoważnia mnie do
          zabijania. Życzę dobrej zabawy w guanie i nadal wstydzę się, że taki wiecheć
          reprezentował mój kraj. Oczywiście jest to kwestia gustu.
          I jeszcze jedno: powiatowe cwaniactwo nie ma nic wspólnego z twardą grą.
          Żałosne.
    • Gość: mariuszekc Re: Piłka według Dudka IP: 217.98.242.* 22.12.05, 20:48
      Brawo DUDEK!! Popieram w 100 % Kupie i przeczytam od deski do deski ;D
      • Gość: mr hankey szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 22.12.05, 22:07
        go upyerdola i nie pojedzie na mundial, bo napisal prawde...
        • Gość: Dark Rider Re: szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:42
          Oj niestey pewnie tak będzie, przypomina to sytuacje z Fergusonem i royem
          Keanem, moze nie całkowicie, ale skutek będzie ten sam
        • Gość: mariuszekc Re: szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: 217.98.242.* 22.12.05, 23:04
          Dzialacze razem z PZPN to Ci moga lep upier,.... Dudek nie gra Dudek nie jedzie
          na mistrzostwa! Dlaczego maja byc jakies wyjatki?? Ale jezeli Dudka Janas nie
          wezmie to Rasiak tez powinien zostac w domu! Rowne zasady dla wszystkich!
          • Gość: mr hankey Re: szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 23.12.05, 00:26
            rowne dla wszystkich, ale zaraz napisza, ze to worg publiczny i tworzy zla
            atmosfere i nie pojedzie nawet jak zagra...
    • Gość: marihuana Całkiem dobra ksiązka, własnie ja przeczytalem IP: 62.233.190.* 22.12.05, 23:10
      Jest pisana dość łagodnym stylem, zupełnie inaczej niż Kwalczyka. Dobrze
      napisane, da się przeczytać. Nie jest to może jakiś bestseller ale daje rade.
      POZDRO dla autora
    • Gość: wojtek Iwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 00:35
      No Iwan taki przystojny i w ogóle wybitny piłkarz że trudno się dziwić
      Beckhamowi że uwierzył w niwewierność swojej żony ;)
      • Gość: mp To teraz wiem... IP: *.dyn.optonline.net 23.12.05, 04:19
        dlaczego Dudek nie gra.Pisze ksiazki.
    • Gość: leo Dlaczego Jurek nie gra ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 07:12
      Zdobywa uznanie na Śląsku
    • curtiz Re: Piłka według Dudka 23.12.05, 08:53
      Po kazdym mmundialu to samo - przegraliśmy, bo kłócilismy się o pieniądze.
      Czytałem to już kilka razy. A czy Dudek na mundialu popisał się jakąś niezłą
      obroną, wyjął jakąś trudną piłkę?
      • profes79 Re: Piłka według Dudka 23.12.05, 09:34
        Zrobil co mogl przy obronie Schalke 04 :)
    • Gość: marek_ Re: Piłka według Dudka IP: *.trentn01.nj.comcast.net 23.12.05, 09:45
      a ja mysle, ze fajnie bedzie ta ksiazke przeczytac. widze, ze sa w niej ciekawe
      rzeczy i to wszytko pokazane jest tak zza kulis. na pewno kupie :)
    • gromax Re: Piłka według Dudka 23.12.05, 10:04
      zawsze to samo. jak nie wiadomo osssssochodzi to chodzi o pieniądze.
    • Gość: czytacz Re: Piłka według Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:14
      Jakie tam skandale?! Przeciez piłkarze nie mówią do siebie w szatni np: "Jureczku, dlaczego przepuściłeś piłkę między nogami" tylko wyrażają to w zupełnie odmienny sposób. A kłótnie o pieniądze zawsze były i będą.
    • Gość: Rummenige Re: Piłka według Dudka IP: *.man.polbox.pl 23.12.05, 12:32
      żałosne w tej sytuacji jest zachowanie Bońka - w wywiadzie dla przeglądu
      sporotwego (który nota bene nieudolnie prowokuje szuka w tej sprawie jakichś
      super skandali) odbijając zarzuty obwinił Dudka za mecz z Łotwą i wręcz za całą
      swą żałosną kadancję selekcjonera, dzięki której zmarnowaliśmy w sumie 2 lata
    • Gość: c-bool Re: Piłka według Dudka IP: 80.50.169.* 23.12.05, 13:09
      No cóż są dwie opcje
      a) Pan Wołowski nie ma zielonego pojęcia na czym polega piłka i gazeta mu płaci
      za to że jest
      b) Pan Wołowski sztucznie próbuje stworzyć napiętą atmosferę wokół książki

Stwierdzenie że "bulwersuje" go zachowanie Dudka w czasie karnych, jest po
      prostu śmieszne. DO Pana Wołowskiego i kilku kolegów wyrażających odrazę
      zachowaniem Iwana czy Dudka. Byliście kiedykolwiek na meczu choćby B-klasy?
      Graliście choćby na podwórku w piłkę? Pewnie nie, dlatego opowiadacie teraz
      historie jacy to źli reprezentanci, bo powiedzieli coś na żonę pedała-davida.
      Ludzie, co w tym złego że Dudek podszedł do Tomassona i powiedział mu dwa
      słowa? Obejrzyjcie sobie ligę angielską - tam bez powtórek widać jak zawodnicy
      rzuucają "fakami" (trenerzy też) na lewo i prawo.
      No właśnie, a co miał Gerrard powiedzieć Dudkowi "przepraszam cię jurek, ale
      łap piłeczkę"?
      Albo że Dudek wyszedł 50 cm przed linię? Wcale nie pochwalam oszukiwania w
      sporcie czy symulowania, ale daję sobie rękę uciąć, że Dudek po prostu bronił,
      a to że łamał przepisy dotarło pewnie do niego później. Ale np. prowokacyjnych
      zachowań graczy Anglii czy Milanu nikogo nie dziwią, bo po co, jesteśmy
      przecież Polakami i powinniśmy przyjmować ciosy. Śmieszni jesteście.
    • Gość: aaronbund Doda też niedługo wyda książkę...J. nie będzie sam IP: 212.191.74.* 23.12.05, 13:48
    • Gość: Michu Aby chemia "nie uleciala" wywalic Dudka IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.05, 14:51
      wg jego wlasnych slow. Mial jeden dobry sezon w Anglii, dosc dobre mecze w
      eliminacjach w reprezentacji oraz zwlaszcza dobre 5 ostatnich minut i karne w
      Cl. To wszystko. Glowna zasluga Liverpoolu byla kapitalna obrona Liverpoolu w
      zeszlym sezonie. Teraz Dudek robi z siebie gwiazde the best of the best. Plakac
      sie chce. Aby nie popsuc atmosfery w druzynie radze wywalic Dudka z druzyny.
      Zreszta Dudek juz prezentuje nie ta forme i co najwazniejsze nie gra. Czuje,ze
      jego czas dobiega konca,wiec tonacy brzytwy sie chwyta. Koniec kropka. Ile
      mozna pisac o niegrajacacym zawodniku
    • Gość: slawekp Re: Dobrze płatne zejście ze sceny IP: *.eds.net 23.12.05, 15:23
      To wszystko jest niestety bardzo przykre:
      1. Bardzo słaby zawodnik zrobił karierę i niestety nie wytrzymał tego
      psychicznie
      2. Przez przypadek został bohaterem. Nie tacy jak Szewczenko nie strzelali
      karnych w decydujących momentach. Przecież to nie Dudek doprowadził do
      wyrównania od stanu 0:3.
      3. Ma swiadomość, że już po bombkach i wyprzedaje wszystkie rodzinne klejnoty.
      Podobnie jak kiedyś Schumacher. Potwierdza tym samym, że w każdej drużynie
      piłkarskiej jest dwóch nienormalnych: bramkarz i lewoskrzydłowy.
      4. Jedyna pociecha, że "zapala czerwone światełko". I dla tych co je zobaczą
      (Paweł Janas?) jasne jest, że niektórych ludzi na MS w Niemczech być nie
      powinno:Dudek, Bąk, Kłos, Hajto, Kosowski i jeszcze paru tzw. repów trzeba
      odstawić
      • Gość: maciek Re: Dobrze płatne zejście ze sceny IP: *.server.ntli.net 25.12.05, 21:25
        Swietny post, mam nadzieje ze Janas ma troche rozumu i sie poslucha Twoich rad
        a jesli chodzi o ocene Dudka to w 100% zgadzam sie z Toba
      • Gość: cyg@nek Piszecie bzdury. IP: *.osk.enformatic.pl 26.12.05, 00:58
        1. "Bardzo słaby zawodnik"? Widać w Feyenoordzie i Liverpoolu pracują same
        jełopy z bielmem na oczach. Przez tyle lat nie dostrzegli, że za ciężkie
        pieniądze zatrudniają łamagę? To dlaczego nie puszczą Dudka do Benfiki?
        Przecież taki lebiega tylko ułatwiłby Liverpoolowi awans do następnej rundy LM.
        2. Przez przypadek to można strzelić bramkę, ale nie można wygrać LM. Dziś na
        Polsacie sport powtarzali finał LM. To nie Dudek doprowadził do stanu 0:3.
        Wygrywa i przegrywa cała drużyna. Dudek ma to szczęście, że jeśli w przyszłości
        będą przypominać ten finał, to Dudi będzie symbolem triumfu. Jego postać będzie
        numerem 1 tego finału. I tego już nikt mu nie odbierze.
        3. Książka powstaje w czasie, gdy Dudek ma o czym pisac, w czasie, w którym
        dobrze się sprzeda. Za 10 lat mało kogo będą interesowały kulisy Liverpoolu i
        reprezentacji Polski z czasów Dudla. Ja cieszę się, że takie książki powstają.
        4.Dudek, Bąk, a zwłaszcza Kosowski byli jednymi z najlepszych w eliminacjach
        MŚ. A kto ma zastąpić "repów": Kosowskiego i Bąka? Głowacki? O Kosowskim można
        powiedzieć wiele złego, ale w reprezentacji grywał świetnie.
        Dudi wielkim piłkarzem jest! Dla Liverpoolu będzie symbolem potęgi klubu. Za
        parę lat Reina odejdzie w zapomnienie. Zostanie Dudek.
        Włodek Smolarek powiedział Ebiemu, że do klasy ojca to Ebi dojdzie, gdy zagra
        na 2 turniejach MŚ i zdobędzie przynajmniej 1 medal. I miał rację. Każdy
        bramkarz Liverpoolu osiągnie klasę Dudka dopiero gdy zdobędzie puchar LM.
        • Gość: maciek Re: Piszecie bzdury. IP: *.server.ntli.net 26.12.05, 12:33
          "To nie Dudek doprowadzil do stanu 0:3" A kto???
          A czy Dudek doprowadzil do stanu 3:3 ??
          Nie zapominaj ze zanim bylo 3:3 to Jureczek puscil jeszcze jednego gola (na
          szczescie nie uznany) dwa razy obroncy wybili pilke z linii bramkowej a
          Jureczka nawet nie bylo blisko pilki i Szewczenko w ostatnich minutach meczu
          trafil akurat w Jureczka.
          To jest dziecko szczescia a nie wielki bramkarz
          • Gość: koneser dudek=0=szmata=porazka pilki IP: *.111.rev.vline.pl 27.12.05, 22:44
            --------------------------------------------------------------------------------
            z bialorusia 1-4
            z lotwa 0-1
            z rumunia 1-2
            z japonia 1-2
            z dania 1-5
            z walia 3-2
            zw szwecja 2 razy 0-3
            MISTRZOSWA SWIATA
            w kazdym z tych meczy dla repre puscil szmate
            czy jest jakis bramkarz ktory zawalil tyle spotkan w repre??? nie ma
            3 razy z rzedu liverpool przegral z manu na anfield z powodu dudka, puscil
            szmaty forlana, giggsa i rooney'a,
            z leverkusen za kadencje huolliera 2-4, puscil szmate ballacka z 30 metrow
            z leverkusen za kadencje beniteza 3-1
            w finale z milanem puscil szmate maldiniego, pilka po kozle wpadla w srodku
            bramki a gdzie byl dudek?? zle ustawiony, kardynalne bledy w 2 polowie
            przedostatnia kolejka w zeszlym sezonie z arssenalem 1-3 na highbury, to gwozdz
            do trumny, to co wyprawil tam do wola o pomste do nieba, realizator pokazal
            beniteza i kibicow liverpoolu ktorzy trzymali sie za glowe, i jak powiedzial
            nahorny podczas transmisji to pozegnanie dudka, po prostu wstyd, hanba
            nie mowie tu o spotkaniach z boro na wyjezdzie, z tottenhamem na w.h.lane, z
            portsmouth na anfield, z charltonem 2-3 w londynia, czy zapomnialem o jakims
            meczu waznym??? mozliwe, bo on duzo puscil
            i dlatego dudek odejdz z repre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka