Gość: mp IP: *.ekrakow.net / *.crowley.pl 22.12.05, 20:30 oj panie dudek, daj pan spokoj. po co ta ksiazka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyg@nek Bez "skandalików" nie ma książki. IP: *.osk.enformatic.pl 22.12.05, 20:36 "mało wybrednymi metodami wyprowadzał z równowagi swego dobrego kumpla Jona Dahla Tomassona ("strzelasz jak zwykle czy inaczej?")". Faktycznie powiedział aż mu w pięty poszło. Redaktorek to chyba nie słyszał niewybrednych słów. Ale jeśli to prawda o Iwanie i Beckhamie, jest mi wstyd, że takie coś reprezentowało mój kraj. I w dvpie mam przyzwoity wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdamska.palarnia Re: Bez "skandalików" nie ma książki. 23.12.05, 09:45 "Ale jeśli to prawda o Iwanie i Beckhamie, jest mi wstyd, że takie coś reprezentowało mój kraj. I w dvpie mam przyzwoity wynik. " Od razu widać, że nigdy nie brałeś czynnego udziału w sporcie- nie byłeś piłkarzem, siatkarzem, koszykarzem w juniorach choćby. To nie zarzut, po prostu z tego zdania wychodzi zupełny brak obeznania ze sportową rzeczywistością. Zapewniam Cię, że takie teksty, tego typu podjudzanie i prowokowanie jest praktyką obecną i powszechnie stosowaną. Zupełnie naturalną i nikogo nie dziwiącą. I nie naganną, normalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz hahah iwan z taka gebaa mial ja wyrwac???????? IP: *.gl.digi.pl 23.12.05, 11:34 normalnie becks jakby byl troche kumata wysmialby go w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Bez "skandalików" nie ma książki. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.12.05, 09:59 > Faktycznie powiedział > aż mu w pięty poszło. Redaktorek to chyba nie słyszał niewybrednych słów. Ale > jeśli to prawda o Iwanie i Beckhamie, jest mi wstyd, że takie coś > reprezentowało mój kraj. I w dupie mam przyzwoity wynik. nigdy nie biegales po boisku co? kiedys moj znajomy grajac przeciwko Bonkowi, wlasnie kryl go przy rzucie roznym, jak mowi w momencie kiedy wrzucajacy dotknal pilke jemu zrobilo sie bialo przed oczami i ledwo ustal na nogach, jak wrocila mu swiadomosc boniek ciesyzl sie ze zdobytej bramki. a stalo sie tak dlatego ze..... boniek scisnal mu jaja tak mocno ze az mu bialka wyszly:DDD to moim zdaniem swietnie obrazuje mecz pilkarski i zachowania pilkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Widać biegałem po innych boiskach. IP: *.osk.enformatic.pl 25.12.05, 10:04 Osobista zaczepka, ale odpowiem: pobiegałem 2 sezony po II-ligowych parkietach (moim głównym sportem była lekkoatletyka-skok wzwyż, a koszykówką kończyłem przygodę ze sportem), ale widocznie był to sport elitarny, bo nie spotkałem się z przejawami takiego chamstwa. Jeśli akceptujecie takie zachowania (jak Iwana), to nie oburzajcie się na sędziów, którzy drukują, na działaczy i piłkarzy, którzy sprzedają mecze. Jesteście ich warci. Przecież "wszystkie chwyty dozwolone". Każdy faul jest dobry, byle nie zauważył tego sędzia. Syndrom "złodzieja, którego nie złapano". Nie obchodzi mnie, że "inni też tak robią". To, że inni kradną wcale nie upoważnia mnie do kradzieży, a to, że inni zabijają wcale nie upoważnia mnie do zabijania. Życzę dobrej zabawy w guanie i nadal wstydzę się, że taki wiecheć reprezentował mój kraj. Oczywiście jest to kwestia gustu. I jeszcze jedno: powiatowe cwaniactwo nie ma nic wspólnego z twardą grą. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszekc Re: Piłka według Dudka IP: 217.98.242.* 22.12.05, 20:48 Brawo DUDEK!! Popieram w 100 % Kupie i przeczytam od deski do deski ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr hankey szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 22.12.05, 22:07 go upyerdola i nie pojedzie na mundial, bo napisal prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Rider Re: szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:42 Oj niestey pewnie tak będzie, przypomina to sytuacje z Fergusonem i royem Keanem, moze nie całkowicie, ale skutek będzie ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszekc Re: szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: 217.98.242.* 22.12.05, 23:04 Dzialacze razem z PZPN to Ci moga lep upier,.... Dudek nie gra Dudek nie jedzie na mistrzostwa! Dlaczego maja byc jakies wyjatki?? Ale jezeli Dudka Janas nie wezmie to Rasiak tez powinien zostac w domu! Rowne zasady dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr hankey Re: szkoda, ze "dzialacze" razem z PZPN IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 23.12.05, 00:26 rowne dla wszystkich, ale zaraz napisza, ze to worg publiczny i tworzy zla atmosfere i nie pojedzie nawet jak zagra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marihuana Całkiem dobra ksiązka, własnie ja przeczytalem IP: 62.233.190.* 22.12.05, 23:10 Jest pisana dość łagodnym stylem, zupełnie inaczej niż Kwalczyka. Dobrze napisane, da się przeczytać. Nie jest to może jakiś bestseller ale daje rade. POZDRO dla autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Iwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 00:35 No Iwan taki przystojny i w ogóle wybitny piłkarz że trudno się dziwić Beckhamowi że uwierzył w niwewierność swojej żony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp To teraz wiem... IP: *.dyn.optonline.net 23.12.05, 04:19 dlaczego Dudek nie gra.Pisze ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Dlaczego Jurek nie gra ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 07:12 Zdobywa uznanie na Śląsku Odpowiedz Link Zgłoś
curtiz Re: Piłka według Dudka 23.12.05, 08:53 Po kazdym mmundialu to samo - przegraliśmy, bo kłócilismy się o pieniądze. Czytałem to już kilka razy. A czy Dudek na mundialu popisał się jakąś niezłą obroną, wyjął jakąś trudną piłkę? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Piłka według Dudka 23.12.05, 09:34 Zrobil co mogl przy obronie Schalke 04 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ Re: Piłka według Dudka IP: *.trentn01.nj.comcast.net 23.12.05, 09:45 a ja mysle, ze fajnie bedzie ta ksiazke przeczytac. widze, ze sa w niej ciekawe rzeczy i to wszytko pokazane jest tak zza kulis. na pewno kupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gromax Re: Piłka według Dudka 23.12.05, 10:04 zawsze to samo. jak nie wiadomo osssssochodzi to chodzi o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Piłka według Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:14 Jakie tam skandale?! Przeciez piłkarze nie mówią do siebie w szatni np: "Jureczku, dlaczego przepuściłeś piłkę między nogami" tylko wyrażają to w zupełnie odmienny sposób. A kłótnie o pieniądze zawsze były i będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rummenige Re: Piłka według Dudka IP: *.man.polbox.pl 23.12.05, 12:32 żałosne w tej sytuacji jest zachowanie Bońka - w wywiadzie dla przeglądu sporotwego (który nota bene nieudolnie prowokuje szuka w tej sprawie jakichś super skandali) odbijając zarzuty obwinił Dudka za mecz z Łotwą i wręcz za całą swą żałosną kadancję selekcjonera, dzięki której zmarnowaliśmy w sumie 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c-bool Re: Piłka według Dudka IP: 80.50.169.* 23.12.05, 13:09 No cóż są dwie opcje a) Pan Wołowski nie ma zielonego pojęcia na czym polega piłka i gazeta mu płaci za to że jest b) Pan Wołowski sztucznie próbuje stworzyć napiętą atmosferę wokół książki Stwierdzenie że "bulwersuje" go zachowanie Dudka w czasie karnych, jest po prostu śmieszne. DO Pana Wołowskiego i kilku kolegów wyrażających odrazę zachowaniem Iwana czy Dudka. Byliście kiedykolwiek na meczu choćby B-klasy? Graliście choćby na podwórku w piłkę? Pewnie nie, dlatego opowiadacie teraz historie jacy to źli reprezentanci, bo powiedzieli coś na żonę pedała-davida. Ludzie, co w tym złego że Dudek podszedł do Tomassona i powiedział mu dwa słowa? Obejrzyjcie sobie ligę angielską - tam bez powtórek widać jak zawodnicy rzuucają "fakami" (trenerzy też) na lewo i prawo. No właśnie, a co miał Gerrard powiedzieć Dudkowi "przepraszam cię jurek, ale łap piłeczkę"? Albo że Dudek wyszedł 50 cm przed linię? Wcale nie pochwalam oszukiwania w sporcie czy symulowania, ale daję sobie rękę uciąć, że Dudek po prostu bronił, a to że łamał przepisy dotarło pewnie do niego później. Ale np. prowokacyjnych zachowań graczy Anglii czy Milanu nikogo nie dziwią, bo po co, jesteśmy przecież Polakami i powinniśmy przyjmować ciosy. Śmieszni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaronbund Doda też niedługo wyda książkę...J. nie będzie sam IP: 212.191.74.* 23.12.05, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Aby chemia "nie uleciala" wywalic Dudka IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.05, 14:51 wg jego wlasnych slow. Mial jeden dobry sezon w Anglii, dosc dobre mecze w eliminacjach w reprezentacji oraz zwlaszcza dobre 5 ostatnich minut i karne w Cl. To wszystko. Glowna zasluga Liverpoolu byla kapitalna obrona Liverpoolu w zeszlym sezonie. Teraz Dudek robi z siebie gwiazde the best of the best. Plakac sie chce. Aby nie popsuc atmosfery w druzynie radze wywalic Dudka z druzyny. Zreszta Dudek juz prezentuje nie ta forme i co najwazniejsze nie gra. Czuje,ze jego czas dobiega konca,wiec tonacy brzytwy sie chwyta. Koniec kropka. Ile mozna pisac o niegrajacacym zawodniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekp Re: Dobrze płatne zejście ze sceny IP: *.eds.net 23.12.05, 15:23 To wszystko jest niestety bardzo przykre: 1. Bardzo słaby zawodnik zrobił karierę i niestety nie wytrzymał tego psychicznie 2. Przez przypadek został bohaterem. Nie tacy jak Szewczenko nie strzelali karnych w decydujących momentach. Przecież to nie Dudek doprowadził do wyrównania od stanu 0:3. 3. Ma swiadomość, że już po bombkach i wyprzedaje wszystkie rodzinne klejnoty. Podobnie jak kiedyś Schumacher. Potwierdza tym samym, że w każdej drużynie piłkarskiej jest dwóch nienormalnych: bramkarz i lewoskrzydłowy. 4. Jedyna pociecha, że "zapala czerwone światełko". I dla tych co je zobaczą (Paweł Janas?) jasne jest, że niektórych ludzi na MS w Niemczech być nie powinno:Dudek, Bąk, Kłos, Hajto, Kosowski i jeszcze paru tzw. repów trzeba odstawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Dobrze płatne zejście ze sceny IP: *.server.ntli.net 25.12.05, 21:25 Swietny post, mam nadzieje ze Janas ma troche rozumu i sie poslucha Twoich rad a jesli chodzi o ocene Dudka to w 100% zgadzam sie z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Piszecie bzdury. IP: *.osk.enformatic.pl 26.12.05, 00:58 1. "Bardzo słaby zawodnik"? Widać w Feyenoordzie i Liverpoolu pracują same jełopy z bielmem na oczach. Przez tyle lat nie dostrzegli, że za ciężkie pieniądze zatrudniają łamagę? To dlaczego nie puszczą Dudka do Benfiki? Przecież taki lebiega tylko ułatwiłby Liverpoolowi awans do następnej rundy LM. 2. Przez przypadek to można strzelić bramkę, ale nie można wygrać LM. Dziś na Polsacie sport powtarzali finał LM. To nie Dudek doprowadził do stanu 0:3. Wygrywa i przegrywa cała drużyna. Dudek ma to szczęście, że jeśli w przyszłości będą przypominać ten finał, to Dudi będzie symbolem triumfu. Jego postać będzie numerem 1 tego finału. I tego już nikt mu nie odbierze. 3. Książka powstaje w czasie, gdy Dudek ma o czym pisac, w czasie, w którym dobrze się sprzeda. Za 10 lat mało kogo będą interesowały kulisy Liverpoolu i reprezentacji Polski z czasów Dudla. Ja cieszę się, że takie książki powstają. 4.Dudek, Bąk, a zwłaszcza Kosowski byli jednymi z najlepszych w eliminacjach MŚ. A kto ma zastąpić "repów": Kosowskiego i Bąka? Głowacki? O Kosowskim można powiedzieć wiele złego, ale w reprezentacji grywał świetnie. Dudi wielkim piłkarzem jest! Dla Liverpoolu będzie symbolem potęgi klubu. Za parę lat Reina odejdzie w zapomnienie. Zostanie Dudek. Włodek Smolarek powiedział Ebiemu, że do klasy ojca to Ebi dojdzie, gdy zagra na 2 turniejach MŚ i zdobędzie przynajmniej 1 medal. I miał rację. Każdy bramkarz Liverpoolu osiągnie klasę Dudka dopiero gdy zdobędzie puchar LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Piszecie bzdury. IP: *.server.ntli.net 26.12.05, 12:33 "To nie Dudek doprowadzil do stanu 0:3" A kto??? A czy Dudek doprowadzil do stanu 3:3 ?? Nie zapominaj ze zanim bylo 3:3 to Jureczek puscil jeszcze jednego gola (na szczescie nie uznany) dwa razy obroncy wybili pilke z linii bramkowej a Jureczka nawet nie bylo blisko pilki i Szewczenko w ostatnich minutach meczu trafil akurat w Jureczka. To jest dziecko szczescia a nie wielki bramkarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser dudek=0=szmata=porazka pilki IP: *.111.rev.vline.pl 27.12.05, 22:44 -------------------------------------------------------------------------------- z bialorusia 1-4 z lotwa 0-1 z rumunia 1-2 z japonia 1-2 z dania 1-5 z walia 3-2 zw szwecja 2 razy 0-3 MISTRZOSWA SWIATA w kazdym z tych meczy dla repre puscil szmate czy jest jakis bramkarz ktory zawalil tyle spotkan w repre??? nie ma 3 razy z rzedu liverpool przegral z manu na anfield z powodu dudka, puscil szmaty forlana, giggsa i rooney'a, z leverkusen za kadencje huolliera 2-4, puscil szmate ballacka z 30 metrow z leverkusen za kadencje beniteza 3-1 w finale z milanem puscil szmate maldiniego, pilka po kozle wpadla w srodku bramki a gdzie byl dudek?? zle ustawiony, kardynalne bledy w 2 polowie przedostatnia kolejka w zeszlym sezonie z arssenalem 1-3 na highbury, to gwozdz do trumny, to co wyprawil tam do wola o pomste do nieba, realizator pokazal beniteza i kibicow liverpoolu ktorzy trzymali sie za glowe, i jak powiedzial nahorny podczas transmisji to pozegnanie dudka, po prostu wstyd, hanba nie mowie tu o spotkaniach z boro na wyjezdzie, z tottenhamem na w.h.lane, z portsmouth na anfield, z charltonem 2-3 w londynia, czy zapomnialem o jakims meczu waznym??? mozliwe, bo on duzo puscil i dlatego dudek odejdz z repre Odpowiedz Link Zgłoś