Dodaj do ulubionych

Rafał Stec: Samowolka

08.01.06, 18:43
To prawda. Niezwykle ryzykowne zagranie Realu. Ale może gość w końcu pokaże na
co go stać i przestanie "stroić fochy".
P.Ś. Do redaktora Steca: Pana uwagi są może i trafne, ale napisane w tak
niewdzięczny sposób, że trzeba się naprawdę mocno skoncentrować, by iść Pana
tokiem myślenia. Zdania 100-krotnie złożone tego nie ułatwiają. Nie mają to
być uwagi złośliwe (które zaraz pewno na tym forum się pokażą), ale praktyczne.
Obserwuj wątek
    • a.adas Re: Rafał Stec: Samowolka 08.01.06, 18:53
      Jaki ryzykowny? jak na skale talentu (i mimo wszystko wartość marketingową), to
      kosztował grosze. Gdy półtorej roku temu Real kupował (w podobnej sytuacji)
      Owena, to też można się było puknąć w głowę: po co? W tym sezonie odsprzedali
      Anglika Newcastle za dwa razy więcej niz zapłacili Liverpoolowi. Na Anelce też
      zresztą stracili tylko 0,5 mln. PSG to frajerzy stulecia - 4 lata wcześniej
      oddali Anelkę Arsenalowi za 760000 euro, a do MC poszedł za 20 mln.

Dane za transfermarkt.de
      • Gość: dP Ho-ho, panie redaktorze !!! IP: *.pronet.lublin.pl 08.01.06, 21:05
        Zaiste dziwi mnie błąd wszechwiedzącego Pana Steca w temacie ceny, za którą
        Anelka odszedł z Madrytu.

A może to obrazuje skalę zarobków dziennikarzy sportowych GW, skoro
        kilkadziesiąt milionów $$$ to marny grosz ;-)))
        • Gość: Ja Re: Ho-ho, panie redaktorze !!! IP: *.toya.net.pl 09.01.06, 22:17
          Anelke oddali nie za kiladziesiat milonow $$$ tylko praktycznie za bardzo mala
          kwote w oprownaniu za jaka go sprowadzili nie wiecj niz 5 mln$$$
      • maclaren Re: Rafał Stec: Samowolka 08.01.06, 21:10
        Jak pokazuje przykład samego Realu, samym marketingiem drużyna nie żyje.
        Natomiast talent to ja może też mam na równi z Zidane`m, ale to jeszcze wiosny
        nie czyni. Lubię kolesia, ale niech udowodni, że ten talent potrafi przelać na
        bramki, a nie rozpieprzać drużynę.
        Ale co do ceny to masz rację. Mogli za niego dać 20 mln, jak za nie wartego tych
        pieniędzy Ramosa i mieć zgryz, gdy coś nie wyjdzie. A 5 mln to jeszcze nie
        fortuna dla Realu.
    • Gość: ixi Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 23:08
      zdjecie przedstawia gracza w koszulce romy a podpis jest ze trenuje w madrycie,
      prosze sie wiecej przykladac do pracy!!
      • Gość: jaaaaa Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 195.205.106.* 09.01.06, 01:32
        a mecze real - roma w LM nic ci nie mowią bystrzaku?
        art świetny, a koment jednego co nie moze sie skupic moze swiadczyc tylko o jego
        adhd
    • Gość: piter Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.devs.futuro.pl 08.01.06, 23:14
      faktycznie piłkarz jest tak samo genialny jak kotrowersyjny i nie można się z
      tym nie zgodzić, hitoria futbolu zna jednak "cudowne przemiany" a najlepszym
      przykładem jest nie kto inny jak Ronaldinho, obdarzony boskim talentem
      wychowanek Gremnio Porto Alegre wpadł w barwach PSG w wir nocnych klubów i
      dyskotek Paryża(może nie był na taką skale niepokorny jak Cassano ale nie był to
      nawet w połowie ten "Dinho" jakiego teraz oglądamy) i nagle po trasferze do
      Barcy skupił się tylko na tym czego od niego oczekiwano. FantAntonio przyznaje
      że zawsze marzył by reprezentować biel Realu (podobnie jak Ronnie Barcy) i teraz
      jak piszą As i Marca wylewa pot na treningach trzyma się ściśle określonej diety
      i pracuje jak nigdy by godnie reprezentować swój wymarzony klub a włoscy
      trenerzy jak Capello czy selekcjoner reprezentaji Marcello Lippi zapowiadają że
      Antonio wraca na szczyt i zacierają rece przed mundialem bo do kardy moze
      dołączyć piłkarz o potecjale większym niż dysponuje nawet Totti, i jeżeli
      dojdzie do cudowej przemiany Cassano to może byc jedną z jaśnieszych grwiazd mudialu
      • Gość: Leni Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.01.06, 15:10
        Co do Dinho to święta prawda. Opinię miał fatalną - konfliktowy, buntowniczy,
        niesubordynowany. Balował, spóźniał się na treningi, samowolnie wyjeżdżał na
        karnawał do ojczyzny itp. itd. Kiedy przechodził do Dumy Katalonii, niektórzy
        fani prorokowali, że rozwali drużynę od środka. Stało się dokładnie odwrotnie.

W Barcelonie przeszedł niesamowitą metamorfozę i myślę, że duża to zasługa nie
        tylko samego piłkarza, ale i Franka Rijkaarda. To właśnie trener stworzył z tej
        pogrążonej w kryzysie ekipy zgrany kolektyw. Czy kimś takim będzie dla Cassano
        Lopez Caro i czy Antonio tchnie w Real utraconą iskrę bożą? Cóż pożyjemy,
        zobaczymy. Bardziej prawdopodobny wydaje mi się jednak scenariusz a la Anelka
    • Gość: Grego Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.rtk.net.pl 08.01.06, 23:19
      b. dobry artykuł, co do słowa. I jako kibic Realu od lat wielu,mam wrażenie, że
      będzie z tego więcej złego niż dobrego, niestety.
      • Gość: Kosa Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 23:27
        Chyba nikt, nigdy nie napisał tak obszernej publikacji
        o Cassano! I co, wydrukują to w jutrzejszej GW?
        A kogo to obchodzi? Do Realu przychodzi, czy do Górnika?!
        Ten Stec to ma miód, nie robotę. A o naszych mistrzach
        to mało albo wcale. No chyba, że trzeba dokopać Janasowi,
        wtedy zawsze i chętnie.
    • Gość: Kruk Bezgrosz! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.01.06, 23:26
      Anelka kupiony za 35 mln sprzedany za 30 mln!
    • Gość: elFufu Gratuluje Pierwszy dobry felieton panie Rafale IP: *.labiszyn.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 23:40
      jw
    • Gość: Pilot Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.aster.pl 08.01.06, 23:43
      Panie Stec,paniec Stec.Wasza(Gazety Wyborczej) subiektywność względem Realu
      Madryt mnie poraża.Koniec
    • Gość: Mokotów człowieku Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 00:22
      i znowu drań katuje biedny Real Madryt teraz niech troce Manchester pojedzie
    • vonl Re: Rafał Stec: Samowolka 09.01.06, 02:31
      Ja się nie czepiam, nie ma do czego się przyczepić. Dobry temat, dobry tekst...
      Z tym, że 5 mln za piłkarza to w dzisiejszych czasach grosze, jak widać ryzyko
      zostało wkalkulowane w cenę. Sam postawiłbym jakąś sumkę u bukmachera, że zanim
      skończy się 2006 rok, Cassano porzuci Real i samowolnie wróci do Rzymu, ale
      niedużą sumkę.
    • Gość: arek Re: Rafał Stec: Samowolka IP: 86.41.130.* 09.01.06, 09:42
      Panie Stec naucz sie Pan pisac ciekawie bo cala - naprawde duza wiedza o
      sprawach pilkarskich i okolopilkarskich jest deptana przez ta grafomanie ktora
      Pan uskutecznia. nudne te artykuly i bez jakiejs spojnosci. o graniu w pilke
      zielonego pojecia pan nie ma - ducha tego sportu juz Pan nie poczuje. nie ludze
      sie
      • Gość: messi Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:54
        Ci co pisza ze Stec nie pisze obiektywnie o Realu nie pamietaja czasow kiedy byl
        on wielkim piewca ich gry. Tak samo jak teraz jest piewca Chelsea i boskiego
        Lamparda . To sie zmieni po dwumeczu z Barca . Wtedy Stec bedzie sie zachwycal
        gra Barcelony . Wtedy pogratuluje mu byc moze dobrego artykulu:)
    • Gość: Walery Bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:38
      Ja nie rozumiem, chodzi panu o słabą formę Realu czy ich pan na prawde nie
      lubi?
      • Gość: messi Re: Bez przesady IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:13
        A co ma pisac O Realu? Ze gra swietnie i ze Perez jest geniuszem ktory sciagnal
        Robihno za 25M E a Ramosa za bodajze 27M E . Teraz sciagnal kolejnego wielkiego
        gracza , ktory przyczyni sie do tego ze Real bedzie jeszcze gorszym zespolem ( z
        czego sie ogromnie ciesze)
    • Gość: tolek Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:27
    • Gość: sikor Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:41
      Pojawiły się tu opinie o zbytniej zawiłości gramatycznej felietonów pana Steca.
      Otóż w obliczu masy artykułów sportowych o składni wręcz prostackiej, niebanalny
      styl redaktora Steca jest dla mnie prawdziwą perełką. Zawsze z niecierpliwością
      oczekuję na pojawienie się kolejnego artykułu którego czytanie jest dla mnie
      czystą przyjemnością.
      Tak wiec prosiłbym o zaprzestanie "dobrych rad" sugerujących zmiane stylu, jeżli
      się nie podoba-nie czytać.
      • Gość: konfor styl redaktora Steca IP: *.aster.pl 09.01.06, 15:57
        faktycznie. Stec czasami bredzi bez sensu ale przyjemnie sie to czyta. Może dlatego, że zaczął od pisania, a nie od sportu.
    • Gość: BeChA Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:36
      Spojzcie tam po prawej na to zdjecie... fajne tylko ze zobaczcie na opis
      hahaha "trening Cassano w Madrycie". .... w koszulce AS Romy... ?!?!?! hahahaha
    • Gość: Kreatorrrr Re: Rafał Stec: Samowolka IP: 212.244.6.* 09.01.06, 16:59
      Czytają to przypominają mi sie słowa piosenki verby"złożyc banał nie jest
      trudno" i moim zdaniem ten reportaz jest beznadziejny. Oglądałem prezentacje
      Cassano i powiedział "jestm tu po to aby pokazać tym co myslą ze jestem
      zarozumialcem, jaki naprawde jest cassano"
      Wszystko mozna zniesc ale nie wypowiedz nie obiektywnego dziennikarza który
      tylko stara sie wszystkich potępic i "zgnoić" przepraszam za wyrazenie .Ciekawe
      jakby ronaldihno miał słaby sezon(a napewno kiedys przyjdzie) tez by jechali po
      nim równo a mało juz dla futbolu zrobił?? Tylko ze Cassano nie dostał jeszcze
      tej szansy co ronnie. Takie jest moje zdanie na ten temat
    • Gość: Probe Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.01.06, 19:11
      Co za baran napisał podpis pod tym zdjęciem z lewej! Przecież to zdjęcie
      zrobiono Cassano jak jeszcze grał w Romie, przecież ma koszulkę AS Romy!!!
      • Gość: baran Casano gral w ASRoma ale trening byl w Madrycie IP: *.aster.pl 11.01.06, 08:50
        Casano gral w ASRoma ale trening byl w Madrycie
    • Gość: R0bert Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.aster.pl 09.01.06, 20:35
      To zdjecie jeszcze z Romy prosze pana...
    • Gość: dewoj Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:44
      zdjecie i podpis jest dobry, przeciez nie ma daty- real gral z roma w lm.
      prosze przyjrzec sie krzeselkom toz to stadion realu.
      a ze data nie ta, tego w podpisie zdjecia nie ma.
      :)
    • szatek100 Błąd rzeczowy red. Steca 09.01.06, 21:09
      "Porównywalne kwoty zapłacono do dziś za dwóch ledwie nastolatków - Javiera
      Saviolę i Sergio Ramosa, notabene piłkarza Realu Madryt"

A Wayne Rooney ? Rok 2004 i bodajze 30 mlionów funtów za transfer z Evertonu do
      Manchesteru UTD (jakies 44 mln Euro)

pzdr
    • Gość: EMPy Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:30
      czy to możliwe aby cassano trenował w barwach romy na stadionie w madrycie ??
    • Gość: UR Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:11
      dziwny ten artykuł co nie ?
    • Gość: Madridista Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:20
      Realowi w obecnej formie tego klubu już nic nie zaszkodzi. Jedynie zmiana
      trenera może coś dać. Ja widzę tylko jednego V. del Bosque może to nie geniusz,
      ale w europie w 4 lata wygrał więcej niż Ferguson!!!!! A poza tym to za jego
      czasów real grał tak jak nikt inny.
    • Gość: Madridista Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:37
      Jest jeszcze jeden błąd rzeczowy za anelkę dostali 33mln$ a sprowadzając go
      oddali w zamizn sukera
      • Gość: messi Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:19
        Del Bosque niech wraca . Jak wielkim jest trenerem udowodnil w Turcji
        • Gość: pm Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:16
          w Turcji nie miał Zidane'a, Figo i Raula... Del Bosque jest znakomity bo
          wiedział jak "pogodzić" i ustawic gwiazdy na boisku...
          • Gość: mr hankey typowo makaronskie IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 10.01.06, 19:22
            pedalstwo tylko stroi fochy
            dobrze, ze real go kupil, jeszcze bardziej kibicuje barsie :)
          • Gość: messi Re: Rafał Stec: Samowolka IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:18
            Teraz nie ma tam gwiazd takze nie ma juz kogo godzic i ustawiac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka