Dodaj do ulubionych

Janas po meczu: Wszystko przed nami

• Gość: martin stiltear Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.06.06, 07:26
      Aby oby obejrzec polski zespol grajacy w Niemczech musialem wstac o 4 rano.
      Powinienem zostac w lozku. Mialem wrazenie ze Polacy nie chcieli biegac i nie
      bylo leadera w tym zespole.
      Niecelna podania. Niedokladnosc. Brak zrozumienia i niestety umiejetnosci.
      Australia wygra z Japonia i przynajmniej bede mial o czym w biurze rozmawiac,
      bo Polski na tym turnieju juz ogladac nie bede.
    • Gość: amator Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.blktn3.nsw.optusnet.com.au 10.06.06, 07:27
      FIFA umieścił na polskim autokarze motto „Siła, ambicja, walka, dyscyplina”.
      Niestety polska drużyna zostawiła to wszystko w autokarze bo na boisku żadnych
      z tych cech nie zprezentowała.
      Janas eksperymentował do końca z ustawieniem i składem i .. wyks. Mówił przed
      meczem z Ekwadorem ”Pomysł mam w głowie od dawna. Gdybym go nie miał, nie
      nadawałbym się na trenera. Wiem jak zagramy, ale nic nie powiem. Nawet piłkarze
      dowiedzą się wszystkiego dopiero na ostatniej odprawie kilka godzin przed
      meczem”. Okazało się, że w końcu chyba zapomniał się podzielić tym sekretnym
      pomysłem. Radykalna zmiana taktyki przed meczem to może się udać tylko
      trenerskiemu geniuszowy, mającemu do tego do dyspozycji wybitnych zawodników.
      Ale taki trener nie zrobi tego bo będzie miał opracowane odpowiednie warianty i
      gotowych zawodników do ich wykonania. Zapomniał też im przypomnieć,
      swoim „kulturalnym” językiem, że przyjechali na mecz by reprezentować Polskę a
      nie rozmawiać na murawie przez telefony komórkowe.

Oczywiście każdemu może zdarzyć się wpadka i gorszy mecz, ale w wydaniu
      polskiej drużyny jest to regułą od kilkunastu lat. A zaczyna się od władz
      sportowych, wyboru trenera, układów i układzików, a na zawodnikach i ich
      podejściu do treningu, gry i reprezentowania Polski, kończąc. Gdyby te
      wszystkie trybiki maszyny piłkarskiej pracowały prwaidłowo, to nikt nie miałby
      większych pretensji. Ot wypadek przy pracy.

Zapewne nie można tu winić tylko samych zawodników ale całą skorumpowną polską
      federację, metody wybierania trenera i slekcji do reprezentacji. Ryba psuje się
      od głowy. Jak władza piłkarska nie ma odowiednich zasad moralnych to czego
      można wymagać od innych. Charakterystyczne jest to, że mimo przeciętnych
      umiejętności polscy piłkarze zachowują się jak gwiazdy pierwszej wielkości. I
      ta nonszalancja była pewnie jedną z przyczyn porazki z Ekwadorem. Warto się
      zastanowić dlaczego piłkarze polskiego pochodzenia grający w drużynie
      niemieckiej mają już inną mentalność i podejście do gry.

Rząd powinien rozwiązać całe to piłkarskie bagno i zorganizować na nowo. Bez
      tego, ogromne pieniądze, które można by przeznaczyć na lepsze cele, wyrzuca się
      w błoto. Czy Polskę na to stać? A jak się daje pieniądze to trzeba rozliczać
      wydających. Przecież to pierwsza zasada biznesu, a piłka jest takowym. Trzeba
      by wybrać odpowiedniego wybitnego trenera z poza układów, najlepiej z
      zagranicy. Przykładem może być trener holenderski Guus Hiddink tylko od roku
      prowadzący drużynę Australii. Mimo, że dodatkowo prowadził klub Eidchowen,
      nie mieszkając w Australii, potrafił z przeciętnych zawodników, no może trochę
      lepszych niż polscy, stoworzyć i ustawić taktycznie drużynę, która doarła do
      finałów po 30 latach. A więc można, tylko trzeba zaangażować do tego
      odpowiednich ludzi i zreformować całą polską organizację piłkarską. Trener musi
      być fachowcem w każdym calu, a także wzorcem moralnym. Nie może być tak by
      trener reprezentujący Polskę komunikował się z zawodnikami używając wulgarnego
      języka, jak to ma miejsce w przypadku Janasa.

Jedyny sukces to to, że kibice tym razem stanęli na wysokości zadania i mimo
      bardzo negatywnych opinii, aż miło było patrzeć na ich zachowanie. Nawet kamery
      nie mogły wyłapać żadnych negatywnych zachowań czy wygłupów polskich kibiców.
      I ten pozytywny obraz poszedł w świat. Oby tak dalej! Ale nikt nie wróci
      kibicom ich nakładów finansowych, poświęconych urlopów i kolejnego zawodu.
      Piłkarze i trener, zarabjający o niebo lepiej niż przeciętny Polak, nie wiele
      na tym stracą, a chyba jeszcze zarobią.
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Trener Janas ma rację: wszystko przed nami, .. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.06.06, 07:28
      ... ale też chyba musiał zauważyć, że nasze "orły" niczym nie zachwyciły!
      Podobnie jak w Korei, tam rehabilitacja nastąpiła w meczu z USA, ale to nie
      miało już wpływy na tabelkę i wróciliśmy do domu. Tu pewnie będzie to sami,
      marzy mi się, aby nasi choć z Niemcami zagrali lepiej!
    • patman Trener Jawas Pie..ł musi być dumny 10.06.06, 07:30
      ze swoich zawodników, którzy pokazali nieprzeciętne umiejętności. Oto skład drużyny:
      1 Kukła
      2 Kukła
      3 Kukła
      4 Kukła
      5 Kukła
      6 Kukła
      7 Kukła
      8 Kukła
      9 Kukła
      10 Kukła
      11 Kukła

Również prosi o posiadaczy biletów na mecz Polska-Niemcy o zbiórkę na cele charytatywne i przekazanie tychże biletów Polskiemu Związkowi Niewidomych, który rozprowadzi je wśród swoich członków.
    • Gość: Tomek Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:35
      Nie przed nami a po nas.Przerźnie wszystkie mecze.Wróci do kraju i zacznie koić
      nerwy chodząc po lasach z kolesiami (rzeźnikami ze strzelbami)mordując bogu
      ducha winne zwierzęta.Weźmie na nich odwet.Swoją drogą niech sam zazna co to
      jest strach ,siedząc na ławce trenera przegrywając mecz po meczu.
    • Gość: zawiedziny Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:36
      patałach kierujący patałachami
    • Gość: chala Re: Janas po meczu: Z Kostaryką będzzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.06, 07:37
      Re: Janas po meczu: Z Kostaryką będzzie juz spokój będziemy grac o pietruszkę
    • Gość: Obserwator Przeczytajcie co mówią o nas niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:40
      Niewybredne żarty o Polakach w niemieckiej TV.
      W programie satyrycznym "Nachgetreten", wyemitowanym w piątek wieczorem, po
      meczu Polska - Ekwador przez telewizję publiczną ZDF, Polacy byli przedmiotem
      niewybrednych żartów utrwalających negatywne stereotypy istniejące w niemieckim
      społeczeństwie.
      Prowadzona przez znanego komika Ingolfa Luecka audycja polega na komentowaniu
      przez prowadzącego i jego gości wydarzeń związanych z Mistrzostwami Świata.

"Wielu polskich kibiców przyjechało (do Gelsenkirchen) samochodami. Ma to swoje
      dobre strony. Wielu mieszkańców Zagłębia Ruhry zobaczyło swoje utracone dawno
      temu pojazdy" - mówił jeden z uczestników programu, Guido Cantz. "Polska
      zgubiła (czasowniki zgubiła i przegrała mają w języku niemieckim identyczne
      brzmienie - PAP). To nie pasuje do Polaków. Polacy raczej coś znajdują,
      najczęściej rzeczy, których nikt nie zgubił" - dodał komik.

Inny uczestnik audycji, Mike Krueger powiedział: "Polacy grali w Gelsenkirchen,
      ponieważ nie ma tam wielu rzeczy, które mogliby zniszczyć polscy chuligani".

"Znam osobiście polską reprezentację. Niektórzy z nich tynkowali w ubiegłym
      roku mój dom" - dodał Krueger.

Audycja "Nachgetreten" była w 2004 r. najpopularniejszym programem satyrycznym
      w niemieckiej telewizji. Jej oglądalność wynosiła 25 procent. Na czas mundialu
      program reaktywowano.

• kichnij Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami 10.06.06, 07:40
      Patałachy, lepsi zostali w Polsce. Wygrałem ze swoją żoną 1/2 litra wódki teraz
      biedna bardzo bardzo cierpi z tego powodu. Po prostu czorni zmylili nas, bo
      mieli przegrać.
    • Gość: tekameka Ach Franek, Franek - czyli późne błagania Janasa IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.06.06, 07:40
      Jak długo mam tu stać na arenie
      I błagać Franka o wybaczenie
      I ja tu stoję, piłkarze stoją
      Od tego stania już nogi bolą

Ach Franek, Franek, powiedzże Franek
      Co będzie z nami względem Twych bramek

Więc piłkarzyki okrzyki wznieście
      Może mi Franek wybaczy wreszcie
      ON tylko będzie brameczki strzelać
      A ja kasiejkę będę rozdzielać

Ach Franek, Franek, dajże mi pyska
      Razem pojedziem my na Igrzyska

Przez Twą "dymisję" mam same straty
      I od kibiców dostałem baty
      Tylkom przez Ciebie pieniądze tracę
      Nawet juz nie mam co dać na tacę

Ach Franek, Franek, powiedzże Franiu
      Co za mistrzostwo jest w Twoim graniu?

Ach Franek, Franek, co ja mam zrobić
      Listola zwolnić ?, Drewnialdo pobić?
      Nim żem tu przyszedł, pod Twoje progi
      Bodaj bym złamał mu obie nogi

Ach Franek, Franek grasz ciągle pięknie
      Chyba z tej złości mi serce pęknie ...

/za No To Co/
      • Gość: tiruriru __bo wy nie rozumiecie .... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.06.06, 09:06
        skoro udowodniono, że Polacy lepiej pracują za granicą, to wysłać tych
        wszystkich piłkarzy do takiej Irlandii, niech tam wejdą do reprezentacji i
        wywalczą coś w końcu...
        Przynajmniej nie będziemy musieli przyklejać się do volksdeutschów typu Klose i
        inni...
        ;-)))))

• Gość: max Re: __bo wy nie rozumiecie .... IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 10.06.06, 09:22
          Ty jestes Glupszy od JANASAco ma KLOSE do przegranego meczu i gry takich anty
          talentow jak Boruc czy Rasiak .Karzdy jeden zawodnik by wolal byc obywatelem
          tybetu jak grac pod tak slawnym trenerem jak JANAS a to jaki kraj i
          obywatelstwo wybral KLOSE to poprostu cie Gowno OBCHODZI bo ten chlopak
          PRZYNAJMNIEJ ROBI TO CO DO NIEGO NALEZY !!! a nie tak jak em kukly z Orlem na
          piersiach udawac ze cos robiom to byla i jest i bedzie PARODIA FUTBOLU
          BORUCA I RESZTE POWINNO SI POKAZYWAC W PROPGRAMIE ; SMIECHU WARTE ;
          • Gość: tirutam __polecam slownik IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.06.06, 09:36
            Taszycki/Jodłowski i kursik 'Czytanie ze zrozumieniem' i 'Analizowanie
            informacji słownych'
            ;-))

• Gość: Niemiec Re: __polecam slownik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.06, 09:54
              Ogladalem mecz na niemieckiej stacji ZDF. Komentarz przychylny ale tez mowiono
              o tym, ze w Polsce nie ma pieniedzy na dobrych zawodnikow, bo wielu kibicow boi
              sie chodzic ma mecze z powodu huliganow (2 tys. kibicow ? - w Niemczech just
              srednio 30). Nie ma wiec i na dobrych trenerow, lepsi zawodnicy z Polski musza
              wyjezdzac za granice zeby cos zarobic. Kto z kim przystaje... Nie ma w lidze
              polskiej dobrych zawodnikow zagranicznych, dobrych trenerow. I wyniki widac na
              boisku.
              Smutne to. (a tak sie ma te mistrzostwa cieszylem, nawet bilet na mecz Polska-
              Niemcy kupilem. Teraz to mi sie nie chce tam isc)
              Pozdrawiam
              • nasipilkarze Polacy Jesteśmy z Wami !!!!!!! 10.06.06, 09:56
                nasipilkarze.w.interia.pl/
                • Gość: wku..ony na janas [...] IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.06.06, 10:57
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Indy Re: __polecam slownik IP: 80.50.251.* 10.06.06, 10:51
                to w Niemczech musza o tym mowic zebys to wiedzial ;)?
                • Gość: Nieniec Re: __polecam slownik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.06, 12:18
                  mieszkam w Niemczech od 17 lat, no to ogladam niemiecka telewizje :)
                  • millan1 Re: __polecam slownik 12.06.06, 23:41
                    w polsce natomiast to w wieku 3 lat wszyscy juz wiedza ;)
          • hetman_a powiem więcej... 10.06.06, 10:49
            ... Klose nawet nie musiał wybierać obywatelstwa niemieckiego - on je miał od
            urodzenia :-)
            • Gość: mama klosa -Polka Re: powiem więcej... IP: *.icpnet.pl 10.06.06, 11:21
              cos ci sie pomyliło
    • marcin399 Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami 10.06.06, 07:41
      Byliśmy wspaniali!!!
      Żyjemy w kraju gdzie:
      TVP pokazuje 50 % meczy
      Sport w TV pokazuje się po 23:00 lub wcale
      w szkołach zwolnionych z wf jest 30 % młodzieży
      zamiast stadionów mamy rynki albo bazary
      na boiskach buduje się hale widowiskowe (których nie można wykorzystać dla
      dzieci) (Łódź)
      Na boiskach buduje się parking (łódzka manufaktura)
      nie ma sal gimnastycznych w szkołach
      trenerzy młodzieżowej piłki nożnej zarabiają (lub nie) 200 PLN
      inwestuje się w sporty gdzie jeden zawodnik może zdobyć kilka medali a nie
      gdzie 11 nie zdobywa żadnego i to raz na 4 lata
      Tacy jesteśmy
    • Gość: XYZ Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:41
      Trzeba było wziąść Małysza....a byłoby inaczej.
      • Gość: walkower Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.ci.uw.edu.pl 10.06.06, 07:47
        Wszystko przed nami, czyli same upokorzenia. Z Niemcami to będzie straszna
        kompromitacja!
      • Gość: Kibic Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.rochester.res.rr.com 10.06.06, 07:52
        PO co ten zapasnik w kadrze pilkarskiej?
    • martin_stiltear Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami 10.06.06, 07:46
      Aby obejrzec Polske, grajaca w Niemczech swoj pierwszy mecz, na obecnych
      mistrzostwach musialem wstac o 4 rano.
      I powinienem zostac w lozku. To byl zly mecz. Polacy nie maja leadera w zespole.
      Widac ze graja w zlych klubach , brak im umiejetnosci. Szybkosci. Nie
      strzelaja, nie biegaja i fatanie podaja.
      Australia wygra z Japonia i o tym bede w biurze rozmawial. Polski juz ogladal
      nie bede. W Sydney jest zima, aby wstac o 4 rano trzeba miec motywacje, a
      Polacy niestety grali fatalnie i wyniki bede czytal na net. Szkoda, bo za 4
      lata, o ile w Polsce nie zmieni sie system trenowania i szkolenia mlodziezy,
      na kolejnych mistrzostwach nie bedzie lepiej.
      W kwietniu bedac w Londynie ogladalem mecz Arsenalu, bilet kuzynka kupila mi z
      6 miesiecznym wyprzedzeniem. Stadion byl pelny.
      Po kilku dniach poszedlem na mecz polskiej 1 ligi. Bilet kupilem na 5 minut
      przed meczem i stadion byl prawie pusty.
      Pilkarze sa, tylko trzeba ich szkolic. Moj 9 letni syn trenuje soccer (
      football) w Sydney od 4 lat. Dzis kopie pilke lewa i prawa noga. Rozumie ze
      musi sie starac i duzo biegac. Trening to szkolenie techniki i zrozumienia.
      Pewnie dlatego tylu Australijczykow gra w swietnych klubach w Europie. Polakow
      w tych klubach nie ma bo sa za slabi.

• Gość: katkatolików Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.ci.uw.edu.pl 10.06.06, 07:58
        Problemem nr 1 jest mentalność Polaków. Pieprzone pseudocwaniactwo,
        odziedziczone po poprzednim ustroju sprawia, że zawodnicy nie chcą się
        przemęczać na treningach i oszukują trenera, kiedy tylko nadarzy się okazja. O
        niesportowym trybie życia nie chce mi się nawet pisać. Zero profesjonalizmu w
        rozumieniu zachodnioeuropejskim. Nasi nieudolni i skorumpowani działacze
        sportowi rodem z PRL to zbiornik z fekaliami, którego zawartość należy
        skierować do oczyszczalni ścieków.
      • Gość: Kefir Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.06.06, 10:49
        Bo w Polsce nikt nie uczy małych dzieci kopać piłkę lewą i prawą nogą, w Polsce
        uczy się dzieci biegać wokół stadionu i nic pozatym. Później osiągamy dużo
        sukcesów w młodych reprezentacjach, bo nasi dominują fizycznie. Jednak po kilku
        latach tamci nadrabiają te zaległości fizyczne i już Polacy nie mają argumentów
        żeby z nimi wygrać, bo zamiast uczyć się techniki jak oni, to robili kółeczka
        wokół stadionu.
    • Gość: Kibic Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.rochester.res.rr.com 10.06.06, 07:48
      Upil sie?
    • Gość: krupas Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.arijus.lt 10.06.06, 07:49
      A co Janas muvil po porazce Litwe?
    • Gość: Obciach Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:49
      Wyczytałem w gazecie przed meczem źe juź razem z listkiewiczem liczyli jak
      podzielić kasę którą dostaną za mecze.Dzielili skórę na niedźwiedziu.
      Tragiczna gra bez koncepcji i pomyślunku.Podwórkowcy w najlepszym tego słowa
      znaczeniu.Szczególnie wyróźniał się nie jaki" job".Mam nadzieje że się nie będą
      musieli pakować bo się po prostu nie powinni rozpakowywać. Wstyd na cały świat
      i tak jak Kolega pisał źe zwierzęta w lesie ucierpią.
    • patman Jawas P!erdoleł musi odejść! 10.06.06, 07:51

• jaza01 Wszystkiemu winna PO. 10.06.06, 07:56
      Niestety,ale to prawda.
      • Gość: kibic Re: Wszystkiemu winna PO. IP: *.rochester.res.rr.com 10.06.06, 08:08
        bo Klose na volksdeutcha przerobili? to stara szkola Wehrmachtu!
      • Gość: polska!! Re: Wszystkiemu winna PO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:12
        nie ma tego zlego.
        teraz trzeba przebolec 0:5 z Niemcami i 1:1 z Kostaryka.... Potem wszystko
        przed nami:D Janas zamieszka z Rasiakiem, a u nas kto wie... Moze Kasperczak?
        Nie oszukujmy sie... gdyby wyszli teraz z grupy Janas by zostal, a po takiej
        kompromitacji, to Janas moze conajwyzej zostac wyje..y.
        Dziekujemy, dziekujemy!!:D
    • Gość: Wolf Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.06, 07:59
      Tak, wszystko dopiero przed Wami: wielki wpier..l po powrocie.
    • Gość: gac ZAGRALli bardzo dobrze liczyłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:03
      na 4--0 a tu taka niespodzianka i miłe rozczarowanie 2--0 !!HURA !!!!
    • Gość: waldk66 Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:03
      Wiedziałem ,że tak będzie dobrze ,że ś.p Pan Kazimierz tego nie widział i żal
      mi dzieci powywieszały flagi nasze narodowe barwy a potem płakały. Wstyd Panie
      Pawle gdzie Franek Jurek ? Nie wyjdziecie z grupy mogę się założyć.Wstyd i łzy
      dzieci w Polsce.
      • Gość: Wosiek Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.06.06, 08:18
        Jak sie a takich kibicow jak polacy ktorzy oczekuja niewiadomo czego od druzyny
        a potem na nia pluja gdy przegra to ma sie nogi z gumy i trema zjada.kibice
        pojechali zobaczyc tylko zwyciestwo a nie kibicowac na dobre i na zle.jak
        druzyna gra to bylo widac wczesniej a teraz robic tragedie to jest
        paranoja.prwdziwy kibic to czy deszcz czy katastrofa to siedzi do konca i jest
        ze swoja druzyna a nie placze i jadzie do domu.polscy kibice sa zalosni
    • Gość: nie bój nic Jaki rząd, taki trener i taka piłka nożna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:08
      Jaki rząd, taki trener i taka piłka nożna.
      Jesli trener (na czyjeś polecenie) rozwala druzynę, nie biorąc
      najważniejszych zawodników, a tylko paru poleconych wyszczekanych, to jak ma
      grać taka rozwalona druzyna?? Też nie grałbym lepiej.
      W drużynie musi byc świadomość, ze trener jest z nią a nie przeciwko
      niej.
      Też nie grałbym dobrze, gdybym widział na trybunach tych pyzatych
      polityków oraz tego nadymającego sie faceta o twarzy pinczera. Wypruć sobie
      żyły dla nich skoro rozwalili druzynę?
    • Gość: gumis136 Piłkarze Polscy powinni grać za darmo IP: *.icpnet.pl 10.06.06, 08:09
      Jeśli Panowie macie odrobinę przyzwoitości powiniście grać za darmo na tych
      Mistrzostwach Świata,bo za grę musielibyście dopłacić z własnej kieszeni.
    • gumis136 Piłkarze Polscy powinni grać za darmo na MŚ 10.06.06, 08:11
      Jeśli Panowie macie odrobinę przyzwoitości powiniście grać za darmo na tych
      Mistrzostwach Świata,bo za wczorajszą grę i nasze nerwy musielibyście dopłacić
      z własnej kieszeni.
    • Gość: niezainteresowany Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:13
      co przed wami, jakbyście pojechali tam za własne pieniądzę byście się może
      postarali, a tak partaczycie bo was stać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka