rechott 10.06.06, 07:35 Nie muszą nas wysyłać Niemcy, już wysłał nas Ekwador Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekameka "Ach Franek, Franek" - **** wierszyk ***** 10.06.06, 07:42 Ach Franek, Franek - czyli późne błagania Janasa Jak długo mam tu stać na arenie I błagać Franka o wybaczenie I ja tu stoję, piłkarze stoją Od tego stania już nogi bolą Ach Franek, Franek, powiedzże Franek Co będzie z nami względem Twych bramek Więc piłkarzyki okrzyki wznieście Może mi Franek wybaczy wreszcie ON tylko będzie brameczki strzelać A ja kasiejkę będę rozdzielać Ach Franek, Franek, dajże mi pyska Razem pojedziem my na Igrzyska Przez Twą "dymisję" mam same straty I od kibiców dostałem baty Tylkom przez Ciebie pieniądze tracę Nawet juz nie mam co dać na tacę Ach Franek, Franek, powiedzże Franiu Co za mistrzostwo jest w Twoim graniu? Ach Franek, Franek, co ja mam zrobić Listola zwolnić ?, Drewnialdo pobić? Nim żem tu przyszedł, pod Twoje progi Bodaj bym złamał mu obie nogi Ach Franek, Franek grasz ciągle pięknie Chyba z tej złości mi serce pęknie ... /za No To Co/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: "Ach Franek, Franek" - **** wierszyk ***** IP: *.utaonline.at 10.06.06, 07:50 I dobrze - drewno do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodos Re: "Ach Franek, Franek" - **** wierszyk ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:13 Gość portalu: oki napisał(a): > I dobrze - drewno do domu! Mowisz o Rasiaku? Przeciez on nie gral nawet minuty! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nasipilkarze Polacy Jesteśmy z Wami !!!!! 10.06.06, 11:58 nasipilkarze.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almag Re: S_Z_A_M_B_0_0_B_R_O_N_A_!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:49 S_Z_A_M_B_0_0_B_R_O_N_A_!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do Zielniewa grać w LZS. Balcerowicz musi odejść, zostaną szmaciarze, ale napasieni, patrz komisja bankowa! Mordy naszych polityków u koryta. Mordy klechów! Mordy działaczy! Zawisza to mniej niż zero wiedzy o bankach, to filozof po KUL! To jest takie czytelne jak obrona Prezydenta przed uchwaleniem modyfikacji podatkowej Gilowskiej, akceptowane przez naczelnego fizyka, czym potwierdził Prezydent moją opinię o manipulacji w celu pozyskania inteligencji, że tam głosują głąby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanik Do B U D Y almag z tą polityką IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.06, 12:52 Odpowiedz Link Zgłoś
havana06 Re: S_Z_A_M_B_0_0_B_R_O_N_A_!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 10.06.06, 17:05 całkiem Jak ta Lola z Dy. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Uklady sa dobre na Polske 10.06.06, 10:40 ale jak widac, nie da sie wygrac Mundialu przez znajomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kashubianin "Das Bild", co to za gazetka? IP: *.ipt.aol.com 10.06.06, 11:14 ... niema tu takiej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: "Das Bild", co to za gazetka? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.06, 12:29 masz racje, gazeta nazywa sie "BILD" ohne (bez) "das". Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater Re: "Das Bild", co to za gazetka? 12.06.06, 10:46 No, akurat z tym to nie masz racji. "DAS BILD", jak "der Spiegel" i "der Stern", ktore w koncu tez w nazwie nie maja rodzajnika. Z reszta, prawie zadna niemiecka gazeta nie ma rodzajnika w nazwie, ale takowyz posiada (die"Frankfurter Zeitung", die "Berlienr Zeitung", itp, itd.) DAS BILD jest jaknajbardziej poprawnym zwrotem! Uszanowanko JV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: "Das Bild", co to za gazetka? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.06, 11:50 Niestety, nie poprawnie. Nie mowi sie "DAS BILD", bo nie chodzi o obraz. :) Mowi sie BILD, DIE BILD, albo (w niem.) DIE BILDZEITUNG. W polskim artykule powinno pisac "gazeta Bild", a nie gazeta "das Bild". ale gapa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater Re: "Das Bild", co to za gazetka? 30.06.06, 10:00 Przy "der Spiegel", czy "der Stern" tez nie chodzi o lustro lub gwiazde, ale przy cytowaniu tych gazet zawsze rodzajnik na poczatku jet uzywany. A tak na marginesie: > W polskim artykule powinno pisac "gazeta Bild", a nie gazeta "das Bild". raczej zamiast "powinno pisac", "powinno byc napisane". Pisac, to mozna ksiazke, a powiino pisac dziecko wypracowanie, ale w artykule zawsze powinno byc napisane. Sama Gapa :-) Uszanowanko JV Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Uklady sa dobre na Polske 10.06.06, 15:24 Jakie niby układy? Układ jest prosty trzeba mieć umiejętności i sporo szczęścia. A te ma/miało 9 państw, które zresztą mają najsilniejsze ligi i 7 siedem państw (zaledwie) ma MŚ, bo ile Brazylia ma małe szanse-zwykle 25-30% (a 75-70% że przegra) to w kupie z innymi tuzami ma niemal 100%. A co do Polski to układ jest taki: przegrywają z Niemcami i ...? I liczą że następnego dnia Kostaryka pokona Ekwador. Tak tak nawet z 3 pkt można wyjść, tyle że ja nie wierzę w Kostarykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSFP Nie szkodzi. IP: 87.203.169.* 10.06.06, 12:10 Nasza reprezentacja grała słabo, więc przegrała. Kto wie, może za cztery lata będziemy mieć lepszą drużynę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dip Ebi Smolarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:41 Ebi Smolarek - jedyny w tej kadrze, który potrafi przytrzymać piłkę, zastawić się, wygrać pojedynek jeden na jeden, celnie odegrać. Jedyny, któremu piłka nie przeszkadza, nie boi się jej, nie panikuje jak ma rywala na plecach. Jedyny, który pokazał poziom mistrzotw świata. Dlaczego on? BO NIGDY NIE SIĘGNĘŁA GO POLSKA MYŚL SZKOLENIOWA!!! Niemcy - drewniani technicznie - potrafili rozklepać południowców rozumem, sposobem gry, taktyką ale przede wszystkim zwyklą umiejętnością kontroli i opanowania pilki. Bo tam i w całej Europie potrafi się szkolić piłkarzy! Ale czemu nie w Polsce? Piłek za mało? żałość, żałość, żałość... Odpowiedz Link Zgłoś
gizmoj Re: Ebi Smolarek 10.06.06, 14:09 Gość portalu: dip napisał(a): > Dlaczego on? BO NIGDY NIE SIĘGNĘŁA GO POLSKA MYŚL SZKOLENIOWA!!! > Niemcy - drewniani technicznie - potrafili rozklepać południowców rozumem, > Bo tam i w całej Europie potrafi się szkolić piłkarzy! > Ale czemu nie w Polsce? Piłek za mało? żałość, żałość, żałość... Ot wlasnie to! 100% racji. Nasi chlopcy nie potrafia biegac po boisku. Sa strasznie sztywni. Nie potrafia podac prostej pilki na 10m. Technicznie jestesmy zero. Chlopaki probuja ale nie umia - nie ich wina. Przeciez ta nasza reprezentacja przegrala by z drugo ligowa druzyna z Angli. Mielismy szczescie w kwalifikacjach bo bylismy w slabej grupie. Niestety nie zalapiemy sie na mistrzostwa swiata przez nastepne 20 lat. Szkola pilki noznej w Polsce musi sie zmienic. "zalosc, zalosc, zalosc.....". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz to wina działaczy IP: *.aster.pl 10.06.06, 12:23 od dłuższego czasu zastanawia mnie jak to jest: w Polsce jest około 19mln mężczyzn , z których praktycznie wszyscy grali kiedyś w piłkę. lwia część uwielbia ten soprt. Młodzi chłopcy garną się do niego. No i jak to jest, że taki duzy kraj nie jest w stanie stworzyc drużyny - ligowej czy reprezentacji - która mogłaby rywalizowac jak rowny z rownym z najlepszymi? To w 100% wina PZPN i trenerów. Jest to jedyna organizacja w której nic od 1989 sie nie zmieniło. Układy i układy. Śmieszą mnie dywagacje ekspertów przed każdym meczem z Anglią pt. może tym razem? Jak to możliwe, skoro nasz czołowy napastnik gra w tamtejszej 2 lidze:) Odpowiedz Link Zgłoś
holtze ha ha slazacy pokaza wam prawdziwa pilke! 10.06.06, 14:08 ha ha jutro pokaza wam prawdziwa pilke! dzieki borucowi i janasowi slascy kibice nie maja juz watpliwosci komu kibicowac w tych mistrzostwach. boruc obrazil nas na stadionie slaskim, zobaczysz wiec ciolku co znacza slazacy jak staniesz oko w oko z podolskim i klose niech zyje gorny slask! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zj Dobrz, że wrócą wcześniej, nie będę płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:22 darmozjadom z moich podatkó. Wolę dać na biednie dzieciaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin39 Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:53 Byliśmy wspaniali!!! Żyjemy w kraju gdzie: TVP pokazuje 50 % meczy Sport w TV pokazuje się po 23:00 lub wcale w szkołach zwolnionych z wf jest 30 % młodzieży zamiast stadionów mamy rynki albo bazary na boiskach buduje się hale widowiskowe (których nie można wykorzystać dla dzieci) (Łódź) Na boiskach buduje się parking (łódzka manufaktura) nie ma sal gimnastycznych w szkołach trenerzy młodzieżowej piłki nożnej zarabiają (lub nie) 200 PLN inwestuje się w sporty gdzie jeden zawodnik może zdobyć kilka medali a nie gdzie 11 nie zdobywa żadnego i to raz na 4 lata Tacy jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nalot B16 Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:56 Ad o tego niektórzy z naszego narodu wypierają się, że są Polakami i grają dla czarnej wrony - Kloze, Podolski. Odpowiedz Link Zgłoś
dianette Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 10:33 Podolski i Klose urodzili sie w Polsce, ale cale zycie mieszkaja w Niemczech i obaj czuja sie Niemcami. Podolski przyznaje sie do polskich korzeni, ma pochodzaca z Polski dziewczyne, slucha polskiej muzyki, ale jest Niemcem a raczej mieszkancem Kolonii. Wielokrotnie podkreslal , ze w Niemczech nauczyl sie grac w pilke i tam sa ludzie, ktorym zawdziecza swoja kariere. Za co miec do chlopaka pretensje. Olisadebe to takze zdrajca? Cos mi to smierdzi moralnoscia Kalego. Jak grac dla Polski to byc dobry jak dla przeciwnika to byc be. A swoja droga bylam wczoraj na meczu w Gelsenkirchen i naprawde wstyd. mala grupka Ekwadorczykow a tylu Polakow. Po pierwszym golu wrzeszczelismy "Nic sie nie stalo", potem " "jestesmy z wami" w koncu lekko wkurzeni " my chcemy gola" Potem w czasie drugiej polowy odspiewalisym hymn i wtedy drugi gol Ekwadorczykow........ Stadion w Gelsenkirchen jest przepiekny i o jakos rekompensowalo to fatalna gre. A tak sie cieszylam .. Nie zapomnij , ze Nasi byli fworytem tej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmoj Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 14:20 dianette napisała: " w Niemczech nauczyli sie grac w pilke i tam sa ludzie, ktorym zawdzieczaja swoja kariere. Za co miec do chlopaka pretensje." Niestety w Polsce nikt by ich nie nauczyl grac tak w pilke i grali by po drugich ligach grzejac lawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dianette Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 17:48 Ja nie rozumiem dlazego przyczepili sie do tych chlopakow,szczegolnie do Lukasa. Klose nie obnosi sie ze swoja polskoscia a Lukas tak i za to go cenie. No ale to niektorym przeszkadza. Jak by gral dla Polski to nazywanoby go szkopem jak gra dla niemiec to jest sprzedawczykiem. Glupi ten Lukas, ze powiedzial, iz ma sentyment do Polski. Jest wiele dzieci z mieszanych malzenst i identyfikuja sie z dwoma krajami a z reguly zyja w jednym. Nawet dunski nastepca tronu ksiaze Fryderyk, ktorego ojciec jest Francuzem mowi , ze ma sentyment do Francji i z ojcem zawsze rozmawia po francusku -czy to znaczy , ze nie jest prawdziwym Dunczykiem i zdrajca. jakos w Danii nikt nie ma z tym problemu..a Fryderyk jest uwielbiany. A nie podejrzewam Dunczykow o brak patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoslazak Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.06, 17:53 Nie zapominajcie o Ballacku, to tez Slazak z Görlitz (Zgorzelec) Odpowiedz Link Zgłoś
dianette Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 18:01 Ballack to Ossi:) Zreszta go nie lubie..... a Lukasa uwielbiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 I dobrze robia 10.06.06, 10:39 Gość portalu: Nalot B16 napisał(a): > Ad o tego niektórzy z naszego narodu wypierają się, że są Polakami i grają dla > czarnej wrony - Kloze, Podolski. Lepiej dla Niemcow, niz dla takich zidiocialych kiboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fyrste Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.iesy.net 10.06.06, 11:03 podolski wcale sie nie wypiera ze jest polakiem co ty pierdziulisz stary!!!mieszkam w niemczech i czytam gazety.teraz lepiej moze zeby lukasz zamieszkal np. w walbrzychu i zaczol kopac w biedaszybach niz robic karjere?krzynowek i smolarek tez dla niemcow graja i co?takie posty mnie rozsmieszaja,pretensje do garbatego ze ma dzieci proste.polka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziken Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.06.06, 11:59 A co bys chcial, zeby obywatele niemieccy grali dla bialej kury (papugi z nastroszonymi piorami glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 12:18 Gość portalu: cziken napisał(a): > A co bys chcial, zeby obywatele niemieccy grali dla bialej kury (papugi z > nastroszonymi piorami glowie? Ten komentarz jest po prostu boski!!! nie można tego lepiej ująć!!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:06 Racja! Kupa zdemoralizowanych, zarozumiałych leni i obiboków - zainteresowanych tylko tym, aby załapać się na mundialową kasę i dobrze wypadać, ale tylko w PZPN-owsko-Jasnasowo-Listkiewiczowych "układach". Ale dali plamę i to w pierwszych godzinach tego MUNDIALU!? Do reszty zdemoralizowane towarzystwo. W "szmaciankę" wam, dziadom i szmaciarzom, grać! - SPIEPRZAJCIE, DZIADY DO DOMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! (hkp) ... CZUJ Z WAMI!!! Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Janas honorowy zaprawdę jest! 10.06.06, 09:14 Ale Janas jest honorowy! Powiedział, że w razie czego całą winę weźmie na siebie. Otóż panie pawle, takie deklaracje byłyby na miejscu gdyby wzięcie winy na siebie oznaczało coś więcej niż podanie się do dymisji i w spokoju inwestowanie i wydawanie kaski, którą pan zdobył na takiej, a nie innej selekcji. Wzięcie winy na siebie to odpowiedzialność nawet karna za swoje decyzje. Proszę bardzo, jeśli panowie posłowie tak świetnie czują się w komisjach, to niech powołają do życia Komisję d/s Polskiej Piłki. Niechaj zbadają dogłębnie wszystkie machloje (w skrócie PZPN) i kierowanie z tylnego siedzienia pawłem janasem oraz jego poprzednikami. A mister minister jeden z drugim Ziobro-Dorn niech wydadzą kilka rozporządzeń, z których są znani (niezupełnie z dobrej strony) i po urządzeniu 48-godzinnych sądów nad "działaczamy" wsadzą ich w kamasze, utworzą karną kompanię i sruuu - do Irakuuu. Gwarantowany wzrost poparcia dla PiS-u (nie żebym był ich fanem). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zielinski Re: Janas honorowy zaprawdę jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:21 darek bardzo dobrze gadasz, janas odejdzie, kase przytuli, a my kibice znow bedziemy cierpiec i czekac kolejne cztery lata. Nie moze byc tak, ze Janas nie przespal calej nocy i zmeczony, nad ranem mial jakas straszna wizje i nie wziąl najlepszych pilkarzy. JAk oglaszal sklad wygladał nedznie i nie wiedzial co mowi. Ja myslalem ze jest pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 09:46 > Racja! Kupa zdemoralizowanych, zarozumiałych leni i obiboków - zainteresowanych > tylko tym, aby załapać się na mundialową kasę i dobrze wypadać, ale tylko w > PZPN-owsko-Jasnasowo-Listkiewiczowych "układach". > Ale dali plamę i to w pierwszych godzinach tego MUNDIALU!? > Do reszty zdemoralizowane towarzystwo. > W "szmaciankę" wam, dziadom i szmaciarzom, grać! > - SPIEPRZAJCIE, DZIADY DO DOMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! > (hkp) > ... > CZUJ Z WAMI!!! > Czuwaj!przykre ale prawdziwe :-( czasy gorskiego i piechniczka juz minely :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesolek Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 10.06.06, 07:55 sami sie wysylamy do domu trzeba za to rozliczyc nie zawodnikow a pzpn i gbura janasa,korupcja wziela gore,mysle ze juz moze isc na emeryture i trnowac jakichs juniorow jesli rodzice sie zgodza,sklad jak sklad drugi garnitur i bez zadnej koncepcji,buta i arogancja wziely gore nad logika a jeszcze powinien pzpn i trener wiedziec ze nie graja dla siebie tylko dla wielomilionowej rzeszy kibicow w polsce i poza nia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insider Bonus dla Listkiewicza IP: *.telia.com 10.06.06, 10:10 Nie wiem czy kibicom wiadomo o tym ze po awansie w eliminacjach Listkiewicz ufundowal sobie i najblizszym wspolpracownikom wspaniale bonusy. Sam zgarnal 100 000 Euro (sto tys)a kolesie troche mniej. Czas skonczyc z tym pasozytem ktory przykleil sie do PZPNu super klejem i nie chce puscic. Teraz przebywa na ufundowanym przez PZPN luksusowym uropie w Niemczech. Pogonic chciwca. INSIDER z PZPNu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz1 Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:56 Drużyna Polska to obraz nędzy i rozpaczy ,przynoszą wstyd polakom i całej braci kibiców którzy wyjechali ich wspierać na stadionie , nie są godni nazywać się piłkarzami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk Czy ktoś jest niżej od nas w futbolowej hierarchi? IP: *.chello.pl 10.06.06, 07:58 Jestem załamany taką grą, teraz to już może być tylko lepiej, a może i nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morqadir Re: Czy ktoś jest niżej od nas w futbolowej hiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:12 może będzie lepiej ale w meczu o pietruszke z Kostaryką , wogóle teraz obstawiam 4-0 dla Niemców a potem 3-1 dla naszych orłów. Nasi nie umieją grac pod presją , choc z drugiej strony może po prostu w porównaniu z eliminacjami wiekszosc zawodników jest bez formy. Żenujący dla mnie jest Żurawski z tą bezsensowną gadką jaki to on wypasiony defensywny napastnik , powinien byc cały czas na 20-25 metrze i jak najczesciej strzelac i tyle , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Czy ktoś jest niżej od nas w futbolowej hiera IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:47 żurawski miał trudne zadanie - nie dostawał dobrych podań to cofał się po piłkę, ale nawet jak ją wywalczył to nie wiadomo było co dalej - przed nim kilku obrońców, a do bramki daleko, więc się wdawał w kiwanie. W eliminacjach miał przed sobą jeszcze wychodzących na pozycję napastników, tutaj nie. Graliśmy bez napastników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyku Re: Czy ktoś jest niżej od nas w futbolowej hiera IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.06, 08:33 Zdaje mi się że Togo, Trynidad i Tobago i jeszcze parę krajów z obszaru Oceanii. Ale to według rankingu FIFA a na boisku mogłoby być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
reja36 Re: Czy ktoś jest niżej od nas w futbolowej hiera 10.06.06, 08:55 Nie wiem czy ćie podbudują, czy jeszcze bardziej zdolują moje wspomnienia z 1974 roku. Jacy my byliśmy wtedy szczęśliwi! Takich dni naprawdę sie nie zapomina. Pamietam, ze troche przez tamte MS pokrecila sie moja kariera szkolna. Nastepnego dnia po meczu z RFN (ktory jako jedyny przegralismy) mialam egzamin wstepny na studia. Tak sie przejelam przegrana Polakow, ze studia rozpoczelam z rocznym opoznieniem (bo egzamin oczywiscie oblalam). Naprawdę mogą żałować, ci, którzy wtedy nie zyli i nie widzieli na żywo Polakow, ktorzy szli jak burza i zadziwiali cały świat swoja postawa. Jak pokonywali samych najlepszych: Argentyńczyków, Włochów, Brazylijczyków, wcześniej Anglików. Sugeruje sięgnąć po dyskietki (widziałam w marketach) z meczu na Wembley, czy innego z tamtych czasów. Naprawdę jest sie czym zachwycać, choc to tylko dyskietka i nie oddaje atmosfery, jaka wtedy byla. No i ten komentarz Jana Ciszewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Czy ktoś jest niżej od nas w futbolowej hiera IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 09:59 przykro mi "babciu" te czasy juz napewno nie wroca przynajmniej w najblizszym czasie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Zamiast pracy wolimy "dojścia" i "znajomości" 10.06.06, 08:10 W Polsce nie trzeba wiele umieć - trzeba znać Zenka, Antka i Marka. Jak się ich zna to się WSZYSTKO załatwi. Co mądrzejsi ludzie wyjeżdżają więc na Zachód gdzie nie trzeba mieć aż tak wiele "DOJŚĆ", żeby normalnie funkcjonować. I piłka w Polsce jest dokładnie w takim samym stanie jak stan ducha polskiego społeczeństwa. Jesteśmy przyzwyczajeni to ZAŁATWIANIA a nie do rzetelnej pracy. A NA MISTRZOSTWACH TRZEBA GRAĆ - NIE DA SIĘ ZAŁATWIĆ, OBEJŚĆ, DOGADAĆ. PO PROSTU SIĘ NIE DA. I SIE BIERZE W D.... . Odpowiedz Link Zgłoś
from.kielce Święta racja 10.06.06, 11:11 kapitan_stopczyk napisał: > I piłka w Polsce jest dokładnie w takim samym stanie jak stan ducha polskiego > społeczeństwa. Racja. Święta racja. Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko Wszystkiemu winni kibice ze Śląska!!! ;) 10.06.06, 08:12 ...Janas na twoim miejscu palnoł bym se w łeb jeszcze przed meczem z Niemcami!!! Przynajmniej by można powiedzieć że chłopcy przegrali ze względu na kondycję psychiczną po stracie trenera... Po jaką k...ę nędzę pchaliście się na te Mistrzostwa jak kompletnie nie potraficie grać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Wszystkiemu winni kibice ze Śląska!!! ;) IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 10:02 popieram ! przynajmniej nie bedzie wiekszego obciachu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joshua Re: Wszystkiemu winni kibice ze Śląska!!! ;) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.06, 17:58 Wszystkiemu winni jak zawsze Zydzi i Niemcy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zk.silver Wyślemy Polaków do domu!..... niech spróbują! 10.06.06, 08:13 "Das Bild" już prognozuje, że w środę gospodarze mistrzostw odeślą ją do domu. SFLUSTROWANI POLSCY KIBOLE POKAŻĄ PAZUR ALE W ...........DEMOLCE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyku Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.06, 08:26 Za ofertę Niemcom dziękujemy ale sami się wyślemy do domu. No chyba żeby nam czarter do polski zafundowali to chętnie bo w "śwince" do podziału za "występ" na MŚ więcej zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:31 eee no... przecież wygrali 12-0! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxz Janas Tobie już dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:32 Jaki wstyd tyle ludzi przyjechało a tu taka klapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Janas Tobie już dziękujemy IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 10.06.06, 08:41 Trzymajmy kciuki za naszych i za Kostaryke w meczu z Ekwadorem. Jesli wygra Kostaryka to nawet jesli przegramy z Niemcami jest jeszcze szansa... Gramy do konca! Polska do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Co masz konkretnie do Janasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:52 Bo jeśli jak półgłówek chcesz klepać tylko, że Janas musi odejść, bo Polacy przegrali to najlepiej zapisz się do partii Endriu L. Jak zwykle wszystkiemu winny jest Janas, a to, że zawodnicy grają jak d... to już nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunek Re: Janas Tobie już dziękujemy IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.06, 10:25 No niestety jeszcze nie teraz i nie wtedy, jak dalej beda sie dzialy takie rzeczy w polskiej pilce.A ze jest tragicznie,odpowiedzi udzielil nam Ekwador w ktorym szeregu stoimy .Tyle zamieszania przed mistrzostwami to moze sie zdarzyc tylko w polsce.Nikt chyba zle p.Janasowi nie zyczyl bylo widac po kibicach,ale czasy druzyny p,Kazi´mierza Gorskiego szybko nie wroca albo nie wroca wogole.Ale przeciez teraz wiekszosc ludzi majacych cos do powiedzenia w polskiej pilce, to byli uczniowie P.Kazimierza , co z tego jak uczniowie nieudolni.Za tyle kasy co przewija sie przez PZPN juz najwyzszy czas sprowadzic jakiegos trenera z klasa a przynajmniej z nazwiskiem.Czy takie autorytety jak P. Piechniczek nic juz nie moga zdzialac w naszej pilce? Bo napewno nigdy nie bedzie lepiej jak sie bedziemy zachwycac P. J.Tomaszewskim,toz to czlowiek ktory potrafi macic i fermecic ze glowa boli , jego utarczki slowne ze Z.Bonkiem to juz prawdziwy przeterminowany pasztet Jakiz on ma ubogi jezyk , a zasob wiedzy praktycznie zaden.Jezeli nie da sie popracowac z nasza druzyna fachowcom z gornej polki polskiej pilki Panom Piechniczek,Strejlau,Kasperczak,Gmoch to nie widze to kolorowo.Przeciez to ludzie z klasa inteligentni i nie pajacowaci jak P.Janek Tomaszewski.Jego artykuly na necie wolaja o pomste do nieba.Cuda sie zdarzaja i moze jeszcze cos sie uda naszym pilkarzom ale napewno nie bedzie to zasluga obecnego sztabu szkoleniowego,bo ten jest taka SLD polskiej pilki noznej a tutaj akurat czas na PiS i ludzi typu Ziobro,Kurski czy nawet Leper.Poprostu trzeba polska pilke oczyscic z chwastow.Zyje w Niemczech sercem jestem w Polsce ale niestety przyznac musze ze od Niemcow nalezy sie uczyc wszystkiego.Przykre to ale prawdziwe.Pozdrawiam Kibic z Erlangen-Bawaria. Odpowiedz Link Zgłoś
dianette Re: Janas Tobie już dziękujemy 10.06.06, 10:39 Zgadza sie. Selekcjonerem naszej kadry moglby zosac jakis cudzoziemiec z nazwiskiem, Anglicy postawili na Szweda i to byl strzal w dziesiatke. Ostatnio prasa pisala , ze przed Klinsmannem poproszono Dunczyka o to zeby poprowadzil kadre. Chyba teraz ciesza sie te tak sie nie stalo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: można_tu_bez_nicka Re: Janas Tobie już dziękujemy IP: *.spokonet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:48 nie wiem czy zauważyłeś pajacu ale trenerem polskiej kadry jest Janas a nie Tomaszewski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPedro Ale z Kostaryka wygraja...jak z USA IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:34 Prawie nie bylo slychac gwizdow i "Ole" dla Ekwadoru, publika nie byla tak szczera w odbiorze jak na Stadionie Slaskim...moze za te slupki i poprzeczki ich oszczedzili, z Kolumbia nawet tego nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyku Re: Ale z Kostaryka wygraja...jak z USA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.06, 08:37 I tego się chyba trzeba obawiać bo po powrocie znów będzie trucie, że przecież nie wszystko przegrali, że zachowali twarz i takie tam pierd..ły, które przesłonią prawdziwy obraz tego co naprawdę reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: można_tu_bez_nicka Re: Ale z Kostaryka wygraja...jak z USA IP: *.spokonet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:50 ja tam nie jestem zwolennikiem rozwiązań siłowych, ale proponowałbym im profilaktycznie wpierdo***. dlaczego profilaktycznie? żeby uspokoić sumienie jak już takie pierdoły będą gadać w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheheehe Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:42 "'Die Welt' zauważa, że na stadionie w Schalke słychać było niezadowolenie kibiców z Polski. "Gwizdy przeciwko trenerowi Janasowi" To swkandal! Nigdy więcej nia grajmy na tym stadionie, grajmy na Legii, tam są prawdziwi kibice, którzy zaśpiewaliby po meczu "Nic się nie stało":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 10.06.06, 08:49 I o to chodzi. Prawdziwy kibic jest ze swoja druzyna do konca. Szkoda tylko ze nam lupneli jak kibice spiewali mazurka. Ciezko bylo spac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwi Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:16 Czyli "prawdziwy kibic" to naiwniak, który daje się z uśmiechem na pomalowanym ryju ru.. w tył przez kilkanaście lat. Za każdym razem denerwuję się przed meczem reprezentacji i żyję nadzieją. Tym razem postanowiłem z tym skończyć, bo już straciłem cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 10:09 > I o to chodzi. Prawdziwy kibic jest ze swoja druzyna do konca. Szkoda tylko ze > nam lupneli jak kibice spiewali mazurka. Ciezko bylo spac... i mazurek nie pomogl :-) to byla chyba najpiekniejsz bramka, zeby dojebac pseudopatriotom i szowinistom :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E(L)ka C.welka Legia to jest dobra w demo(L)ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:57 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: 58.163.134.* 10.06.06, 08:51 POCZEKAJMY. REMIS Z NIEMCAMI WYGRANA Z COSTA RICA I GRAMY DALEJ. SPOKO. Odpowiedz Link Zgłoś
robin_hd Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 09:02 Co ty p..., znawco ?! Niemcy wygraja z Ekwadorem plus remis z nami 7 pkt, Ekwador wygra z Kostaryka - 6 pkt. Wyjasnij mi jak wyjdziemy z grupy z czterema ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:52 ale jak zdobędziemy 4 punkty można będzie mówić o wyraźnym postępie naszej kadry, bo w Korei były tylko 3 punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: 82.139.11.* 10.06.06, 12:54 Nie p...i, bo kostaryka moze wygrac z ekwadorem. Nie ublizaj ludziom jak liczyc nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
madameh Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 08:56 ZAL mi tylko polskich KIBICOW....W koncu trzeba tej sitwie z PZPN uswiadomic,ze wielu kibicow wzieło kredyt w banku by pojechac na ten inauguracyjny mecz polakow, a tu taka KOMPROMITACJA !za sprawa bufona- Janasa i tej kliki na gorze, ktora traktuje mundial jako kolejna przygode urlopowo-krajoznawczą ....WSTYD!!!- pisze to KOBIETA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.06.06, 09:14 Musielibysmy wszystko wygrac a Ekwador przegrac z Niemcami i zremisowac z Kostaryka. To bardzo malo prawdopodobne ale prawdziwy kibic wierzy do konca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:07 a kiedy dla ciebie jest koniec, wtedy gdy przegrają z trampkarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewex Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.cyberlex.pl 10.06.06, 14:39 ew. po przegranej z niemcami trzasnąć kostaryce "maaaaaaase" goli...choć to już wchodzi tylko na papierze bo jak widziałem kostarykę to grała lepiej od ekwadoru, więc wygra z ekwadorem ale polska nie wygra ani z kostaryką ani z niemcami :// więc góra jeden punkt jeżeli zagrają z niemcami na remis i im się uda, ustawienie 1-7-2-1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~?~ Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.06.06, 09:22 Jaki poziom gry polskiej druzyny taki poziom komentatorow Polskiej telewizji. Tez mozna powiedziec Q... mac.. ,mlodzi ludzie a pierd... jak stare baby . Przepraszam za te slowa ale to sie prosi o pomste do nieba. Kto tych nieudacznikow wyslal na to "Pilkarskie Swieto"? Zastanawiala mnie twarz p.Janasa. Caly czas rysowal sie ironiczny uszmieszek. A koncowy komentarz to czekalem az wybuchnie smiechem p. trener polskie kadry. A co do komentatorow to polecam archiwalne komentarze meczowe p.Ciszewskiego,jako lektora obowiazkowa. Chociaz czasami polacy przegrywali ale p. komentator i to potrafil odpowiednio skomentowac. S-K-A-N-D-A-L Panowie dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dude Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.crowley.pl 10.06.06, 13:17 Ja słuchałem pana Mateusza Borka jako komentatora. Jeden powód do zdenerwowania mniej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Mecz przed jeszcze nimi IP: *.e-wro.net.pl 10.06.06, 09:20 Prawdziwy mecz to te patałachy rozegrają ze wściekłymi kibicami na Okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Mecz przed jeszcze nimi IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 10:12 > Prawdziwy mecz to te patałachy rozegrają ze wściekłymi kibicami na Okęciu. chcialbym zagrac w ataku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Mecz przed jeszcze nimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:10 przydałby się też mecz WŚCIEKŁYCH KIBICÓW z dupkami z PZPN bo nikt inny się tym nie zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.06, 09:24 Polska i Listkiewicz ha ha ha , wstyd , krasc samochod i pic wodke , a rano do kosciola oto tajemica polskiej wiary. dobrze , ze polskie prostytutki dobrze reprezentuja nas w Niemczech tzw paszczatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:28 ciekawe za ile tam laskę robią ? 30 EUR ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo kibic Re: Co wy gadacie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:26 To kibice wszystkiemu winni!!! zrownac stadion z ziemia!!! na tym stadione powinny odbywac sie tylko koncerty!!! Nasi pilkarze mieli za malo swiezosci, bo strasznie sie zmeczyli trudnym spotkaniem z "klubem inwalidow" wygranym 12:0!!! 14.06 znow kibice beda wszystkiemu winni no i trza bedzie wyburzyc kolejny stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mery Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.netilia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:50 KONIEC przegranych ,Polska rozwali Niemców 3:0 i kto jest teraz czkita??? Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalmaniak Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.06.06, 10:05 Sami sie wysłaliśmy. Zwłaszcza Panowie Sobolewski i Radomski, którzy przez cały mecz nie zagrali chyba ani jednej piłki do przodu. Tylko Ebi nie musi się wstydzić za swoja grę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Osiagniecie Janasa! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.06, 10:10 Janasowi udalo sie osiagnac dno. Po osiagnieciu dna zjechal jeszcze ponizej dna. Do tej pory chyba zadnemu polskiemu trenerowi taki wyczyn sie nie udal. Zawiedziony kibic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siulek Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.06, 10:11 Z kim spotkają się Polacy w drugiej rundzie? Odpowiedź: Z KIBICAMI na Okęciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hf Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 10:15 > Z kim spotkają się Polacy w drugiej rundzie? > Odpowiedź: Z KIBICAMI na Okęciu! obawiam sie, ze nie beda mieli odwagi przyleciec na okecie ale w lidze bedzie mozna im podziekowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulirson Re: Niemcy to Kwadraciaki 10.06.06, 10:28 maja tepe geby i zadnych wartosci.Polacy powinni byc siebie bardziej pewni,a nie prezentowac na stadionie"kompleks Polaka".3/4 niemieckiej druzyny nie potrawi sie poprawnie po niemiecku wyslowic.Zagadka jest jak oni na boisku sie komunikuja.( Ruchem kwadratowej szczeki) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Niemcy to Kwadraciaki IP: *.m.pppool.de 10.06.06, 10:49 pie..sz poliglota :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 10:11 Hehe,polscy piłkarze dom mi tynkowali.Dobry żart.Ja takich tynkarzy na pysk bym wyrzucił.Do taczek się nie nadają.Janas powinien ich na gminną parafiadę zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stara Lesba Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 10:19 ...albo na dzisiejszą paradę pedałów !! Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Niemieckie media: Wyślemy Polaków do domu! 10.06.06, 10:24 PRZYCZYNA JEST JEDNA SZNOWNI KIBICE!MIELI ZE SOBA KAPELANA?NIE!NO TO JAK BEZ KAPELANA MOŻNA WYGRAĆ?MIELI PRZED MECZEM MSZĘ?NIE!NO TO JAK MOŻNA WYGRAĆ?I PO CO DRZEĆ SZAT?TAK WYGLĄDA DRUŻYNA NARODOWA JAK KRAJ I GOSPODARKA.AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś