Gość: kibic IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 21:07 Znów jakieś jaja ze strzelcami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciemnogrodzianka Portugalia prowadzi z Angolą 11.06.06, 21:08 Znowu ten sam błąd - komuś kto wpisuje wynik i strzelających pomyliły się strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda212 Portugalia prowadzi z Angolą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 21:09 ale mam z was zwałe bo coś sie wam wynik powalił 21:10 11.06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutt Re: Portugalia prowadzi z Angolą IP: *.hsd1.az.comcast.net 11.06.06, 21:11 W koncu kto prowadzi, Angola czy Portugalia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Angolczycy IP: 195.245.213.* 11.06.06, 21:14 Jak się mówi Angolańczycy czy Angolczycy? Bo słychać te dwie wersje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak Re: Angolczycy IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 21:19 jak powiesz "druzyna z Czarnego Ladu" to sie nie pomylisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Angolczycy IP: 195.245.213.* 11.06.06, 21:47 W felietonie przed meczem mówili Angolczycy a komentator mówi Angolańczycy... lepiej mówić gracze Angoli.... Odpowiedz Link Zgłoś
weigela Re: Angolczycy 12.06.06, 09:08 Poprawnie jest Angolijczyk, Angolijczycy.(Zaraz zerknełam do słownika bo coś mi się to nie spodobało - 'Angolańczycy'.) Strasznie to razi,że komentatorzy takie błędy popełniają. Nawet Babiarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Podteksty w meczu IP: 195.245.213.* 11.06.06, 21:21 Skoro mówimy o podtekstach kolonialnych między Angolą a Portugalią to przecież najsłyniejszy piłkarz Portugalii w historii urodził się w Mozambiku. Kiedyś Portugalczycy korzystali z piłkarzy urodzonych w koloniach. A skoro o podekstach mowa to trener Portugalii też pochodzi z byłej kolonii portugalskiej Brazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet jedna z najsłabszych grup IP: *.chello.pl 11.06.06, 21:30 faktycznie, ta druga z najsłabszych to Grupa A... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurileon Re: Portugalia prowadzi z Angolą IP: *.chello.pl 11.06.06, 21:32 w kolonii kolonia portugalii gra z portugalią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Portugalia prowadzi z Angolą IP: 195.245.213.* 11.06.06, 21:38 A piłkarze są na koloniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Portugalia prowadzi z Angolą IP: *.e-wro.net.pl 11.06.06, 21:39 A bramkarz Angolii to jest 20m przed bramką :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl "to bedzie bardzo emocjonalny mecz" 11.06.06, 21:55 co to ma niby znaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<rita>> ANGOLA!!!! IP: *.net.novis.pt 11.06.06, 21:57 ten mundial ma byc mundialem niespodzianek, mam nadzieje ze ten mecz portugale przegraja, ale kolejne maja juz wygrac. w lizbonie zero ludzi na ulicach. miasto umarlo. wszyscy przed tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ANGOLA!!!! IP: *.e-wro.net.pl 11.06.06, 22:55 Brawo chłopaki z Angolii!!! Nieporadnie ale odważnie!Nie mają się czego wstydzić!:)Bramkarz ryzykant ale dobrze się spisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres ????????????????????????? IP: *.hsd1.ct.comcast.net 11.06.06, 21:59 Nic nie rozumiem .O co tu chodzi ??? Dlaczego oni tak szybko biegaja??? Albo nasi kopacze sa na tym turnieju przez pomylke.....albo nasza druzyna jest jedyna , ktora gra bez dopingu :) No ludzie , nawet Figo czasami zasuwa niczym sprinter !!!!!!! Jesooo , nawet w pilce noznej , jestesmy 100 lat za murzynami :(((( Janas , czy Ty to widzisz ??? Zmarnowales 4 lata !!!!!! Zniszczyles moje marzenia !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIlip Wkurzający komentarz na TVP IP: *.kablowka.waw.pl 11.06.06, 22:41 Do szału mnie doprowadza ten komentator. Traktuje piłkarzy Angoli z politowaniem: "może teraz uda się Angoli stworzyć jakąś groźną akcję" "znowu nie wyszło Anolańczykom (?)" "męczą się zawodnicy Angoli" "Schodzi Akwa, bo nie starcza mu sił" [ciekawe na jakiej podstawie to stwierdzenie] Do 70 minucie Angola stworzyła więcej sytuacji i oddała wicej strzałów na bramkę niż Polska do 86! Za to" Aświetnie Portugalczycy!" "Wspaniały strzał!" "Cudowne rozegranie!" "Kapitalnie Luis Figo!" ...a wynik cały czas 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: Portugalia prowadzi z Angolą IP: *.seh.ox.ac.uk 11.06.06, 23:19 Angolczycy nie maja sie czego wstydzic co prawda w obronie przynajmniej jednemu brakuje szybkosci, a w pomocy wiekszosci brakuje techniki, ale nadrabiali to zaangazowaniem z odrobina szczescia kilka strzalow moglo wpasc w ataku mieli tez tego Akwe, ktory dla mnie jest troche jak Drogba w wersji light jestem pod wrazeniem, ze przy takich kolesiach jak Figo i Ronaldo wcale nie wygladali zle! walczyli na calym boisku cos w tym jest, ze w mistrzostwach swiata nie widac az takiej roznicy poziomow, bo przecietni zawodnicy, wkladajac cale serce, graja na 120% swoich mozliwosci mam nadzieje, ze zobaczymy cos takiego w srode! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Czys ty zglupial , czlowieku ?!!!!!!!!!! IP: *.11.220.203.acc08-dryb-mel.comindico.com.au 12.06.06, 11:50 Polacy to profesjonalisci cala geba,BEDA GRALI GODNIE I Z DYSTANSEM od bramki Niemcow !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DsO Pięknie :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.06, 23:21 Po trzecim dniu Mundialu drużyna Polski pozostaje zdecydowanie najgorszą ze wszystkich, które się zaprezentowały. Wszyscy pozostali przegrani dostali od liczących się drużyn, w dodatku bez wyjątku w lepszym stylu. Brawo reprezentacja i pan trener. Jesteście wielcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke z USA Dokladnie - plus w USA smieszniejsi komentatorzy IP: *.ded.ameritech.net 11.06.06, 23:35 Notabene tu w USA na ESPN bardzo chwalili Angolanczykow, za walke, za proby i pare ladnych akcji. Portugalia ma slaba obrone, i ja sie z tym zgadzam. Personalnie dla mnie Portugalia to gigant bokser co stoi na szklanych nogach... Jedna wymiana zdan byla czysta poezja miedzy komentatorami ESPN: Adrian: Portugalia narzuca tempo grze, gra wolno wolno szybko szybko wolno... Tommy Smith (z IRL): wolno wolno szybko szybko? Byl taki program w TV angielskiej A: ...to bylo przed moim czasem, Tommy T: DUZO rzeczy zdarzylo sie przed twoim czasem, synku Jest bosko to ogladac na serio :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny kibic A Iran lepszy od Polski, tak jak wszyscy inni. IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 12.06.06, 00:22 Smutne, ale prawdziwe.Statystyki nie klamia. Odpowiedz Link Zgłoś