Dodaj do ulubionych

Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę

IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.06, 12:51
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tajga51 Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.cm-upc.chello.se 13.07.06, 12:54
      Arab zawsze bedzie arabem!
      • Gość: sss Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.aster.pl 13.07.06, 12:55
        a Polak Polakiem!
        • radiradi1 A Zidane nie jest ani Arabem , ani Polakiem 13.07.06, 16:02
          ani w głębi duszy Francuzem.

Tak naprawdę jest Berberem, Kabylem i Algierczykiem z francuskim obywatelstwem,
          co zresztą sam wielokrotnie podkreślał.
    • Gość: malwa Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:00
      a ty nawet szmaciarzem nie jestes bo to obraziloby szmaty.
    • Gość: GOSC Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.crowley.pl 13.07.06, 13:01
      ZIDANE OCZYWISCIE
    • kamihince Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę 13.07.06, 13:02
      Materazzi i reszta "włoskich dziewcząt" to nażelowani cwaniaczki jakich mało.
      Więcej, to urodzeni aktorzy w których to naturze tkwi: chamsto, dwulicowość i
      obłuda; jeżeli Włoch kogoś nie zrobi w tzw "wojtka"-to jest po prostu chory.
      Niech nie zmylą was te słodkie, wymuskane mordki; spędziłam we Włoszech sporo
      czasu i nic dobrego o nich nie mogę powiedzieć; W sumie nie powinnam
      generalizować, bo owszem zdarzają się wyjątki, ale bardzo rzadko (...).
      Szkoda mi Zizu i jego zespołu, w sumie mógł "materazowi" mocniej
      przyłozyć...
      • piekny_romanek tak bylas we wloszech 13.07.06, 13:13
        ale w dzielnicy arabow albo innych mend
        • Gość: KiBiC Re: tak bylas we wloszech IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.07.06, 14:33
          Sadzac po twojej ksywce juz mozna wnioskowac ze masz cos nie tak z glowka...
      • Gość: RENA Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: 193.206.125.* 13.07.06, 14:26
        TO PO CO TAM JEZDZILES. POLACY ZAWSZE PLUJA W TALEZ Z KTòREGO JEDZA.
        • radiradi1 Wypraszam sobie .... 13.07.06, 15:57
          1) jestem Polakiem i w nic ani na nikogo nie pluję
          2) nie krzyczę na forum ( dla wyjaśnienia pisanie dużymi literami oznacza krzyk )
          3) w języku polskim nie ma tkiego słowa jak talez ( ani tależ ) - jest za to
          talerz, ale nie bardzo rozumiem, kto poza Tobą chciałby w niego pluć
      • serek.topiony Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę 13.07.06, 15:01
        kamihince napisała:

> Materazzi i reszta "włoskich dziewcząt" to nażelowani cwaniaczki jakich mało.
        > Więcej, to urodzeni aktorzy w których to naturze tkwi: chamsto, dwulicowość i
        > obłuda; jeżeli Włoch kogoś nie zrobi w tzw "wojtka"-to jest po prostu chory.
        > Niech nie zmylą was te słodkie, wymuskane mordki; spędziłam we Włoszech sporo
        > czasu i nic dobrego o nich nie mogę powiedzieć; W sumie nie powinnam
        > generalizować, bo owszem zdarzają się wyjątki, ale bardzo rzadko (...).
        > Szkoda mi Zizu i jego zespołu, w sumie mógł "materazowi" mocniej
        > przyłozyć...

hehe, dobre. koleś, puknij ty się w pusty czerep, chyba nigdy u żabojadów nie
        byleś na arabskiej dzielnicy, hehehehe. tam to są dopiero nażelowane cioty.
        materazzi i tak za mało powiedział temu kretynowi. a i jakbyś się już wybrał do
        francji, to uważaj na portfel.
    • Gość: materac ...i na Złote Rękawice też :)) n/t IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 13.07.06, 13:04
    • palestrina2005 Zidane = cham = kłamca 13.07.06, 13:05
      Niejpierw zachował się po chamsku, a teraz oklamuje kibiców aby się wybielić.
    • t.o.m.e.k Zidane N I E zasłużył na Złotą Piłkę 13.07.06, 13:06
      ...mediów i FIF-y. Rozpętana "na wszelki wypadek", na podstawie tego co
      powiedział Zidane, a czego nie jest w stanie nikt zweryfikowac. Za to co
      zrobił - a nie jest to pierwszy taki wyskok w jego karierze - powinna mu być
      odebrana bezwzględnie nagroda Złotej Piłki. Nie ma usprawiedliwienia na takie
      zachowanie na boisku i koniec. Zidane wymyslając historyjki o swojej matce (a
      sądząc po jej dzisiejszych wypowiedziach widzimy, że niedaleko pada jabłko od
      jabłoni...) usprawiedliwia swoje beznadziejne zachowanie - ale co ciekawe,
      inni jego ziomkowie, wysadzając w powietrze autobusy z ludźmi tudzież 100-
      pietrowe biurowce, również znajdują na swe wyczyny znakomite
      usprawiedliwienia... Wbrew pozorom nie jest to taka odległa przenośnia - a
      histeria w jaką wpadają media, starając się rozgrzeszyć Zidane'a (i FIFA
      grożąc odebraniem Włochom tytułu!!!) to tylko pochodna tego co dzieje się na
      świecie. Świat ogłupiały w swej politycznej poprawności odzwyczaił się
      nazywać rzeczy (oraz ludzi i zdarzenia) po imieniu - a histeria jaka się
      rozpętała moim zdaniem ma w swoim podłożu STRACH przed tym, co może się stać
      ze strony Arabów jesli Włosi nie zostaną przykładnie ukarani, a Zidane
      przykładnie rozgrzeszony. To w prostej linii obawa przed sytuacją z poczatku
      tego roku i reperkusji sprawy "karykatur Mahometa". Teraz wszyscy obawiają
      się tego samego, więc lepiej - choć Cygan zawinił - powiesić kowala... Za
      chwilę będzie tak, że zdyskwalifikowany zostanie sędzia, który ośmielił się
      Zidane'owi pokazać czerwoną kartkę, a on sam, choć piłkarz z niego znakomity,
      zostanie bohaterem narodowym Francji... (Narodowym - hehe, rozmawiałem już z
      pewnym Francuzem (francuskim Francuzem) i dowiedziałem się, że tak naprawdę
      wśród białej ludności we Francji panuje jedno wielkie zażenowanie i wstyd w
      odniesieniu do tego co zrobił Zidane...).
      • Gość: Justyna Wlochy vs. Francja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.06, 13:09
        Ale ja nie rozumiem, a co Wam tu chodzi.
        nikt nie wie co tak naprawdę zostalo powiedziane przez Materraziego bo sam
        Zidane nie mogl dokladnie tego przytoczyc.
        Wiem, że bedzie tak, iż kibice francuscy beda za Zidanem a wloscy za Materazzim.

Jednakze Zidane nie zasluzyl na miano najlepszego.
        Nic nie usprawiedliwia takiego ataku, poniewaz byl to NAJWAŻNIEJSZY mecz tych
        mistrzostw i Zidane nie ma 20 lat aby zachowywywać się jak szczeniak.
        mógl sie opanowac, a potem przywalic Materazziemu.
        tyle.
        • Gość: agucha Masz rację IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 18.06.07, 17:21
          Zgadzam się z tobą w pełni
    • Gość: cube Re: Materazzi: Zidane toszmaciarz nie zasłużył na IP: 62.141.225.* 13.07.06, 13:11
      Zidane to szmaciarz!! Takich numerów nie robią wielcy piłkarze. NAJLEPSZYM NA
      MUNDIALU ROZGRYWAJĄCYM BYŁ ANDREA PIRLO!!! - ZŁOTA PIŁKA DLA NIEGo!!
      • nera13 Re: Materazzi: Zidane toszmaciarz nie zasłużył na 13.07.06, 13:34
        TAK, TAK, TAK!!!!
    • michal_polonus wersja 13.07.06, 13:14
      Coś mi nie do końca pasuje wersja ZZ. Pamiętamy, ze na początku kuzyn ZZ
      twierdził, że Materazzi użył słowa "terrorysta". Teraz podaje się wersję z matką.
      Odnieść można wrażenie (nie twierdzę, ze słuszne), że ZZ analizował różne wersje
      z tych tłumaczeń z ust i potem sobie wybrał najlepszą, żeby się usprawiedliwić.
    • Gość: pogon pilnie szkamy krwi AB Rh+ IP: 141.53.208.* 13.07.06, 13:21
      Zwracamy się z prośbą do wszystkich internautów. Wczoraj w wypadku samochodowym
      cieżko ranny został trener grup młodzieżowych Pogoni Szczecin - Włodzimierz
      Obst. Potrzebna jest krew grupy AB Rh+ bez której trener nie będzie mógł zostać
      poddany operacji!
      Wszystkich chętnych prosimy o zgłaszanie się do Stacji Krwiodawstwa w
      Szczecinie przy ulicy Wojska Polskiego 80/82, bądź do Stacji Krwiodawstwa w
      Koszalinie przy ulicy Chałubińskiego 7 (Szpital Wojewódzki w Koszalinie).

• mari.na Re: pilnie szkamy krwi AB Rh+ 13.07.06, 14:19
        o boze. to moj byly wychowawca z podstawowki. nie mam tej grupy krwi.
        przekaz wsparcie i wspolczucie
    • Gość: ŁKSman Pytajcie Świerczewskiego on się też tłukł z Zidane IP: *.zdnet.com.pl 13.07.06, 13:25
      na boisku. Jak jeszcze ten piłkarski bokser grał we Francji. Tak że to nie jest jego pierwsza walka na piąchy na boisku piłki nożnej.
      • Gość: JCK 12 czerwonych zizu IP: *.biol.us.edu.pl 13.07.06, 13:30
        Tylko jakos nikt o tym gadac nie chce - dlaczego?
        12 czerwonych kartek zizu w tym 9 za strzaly z "banki", to oczywiscie jest w
        porzadku.
    • nera13 Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę 13.07.06, 13:28
      Chylę czoła przed wyważoną krytyką popartą rzeczowymi argumentami nie do
      zakwestionowania.
      • nera13 Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę 13.07.06, 13:33
        Poprzedni post odnosił się do wypowiedzi niejakiego/niejakiej kamihince. Nie
        tylko Ty byłeś/byłaś we Włoszech. Wiele osób było też we Francji, można stamtąd
        przywieźć niezapomniane wrażenia. Ja mam niesmak do dziś- chamstwo, arogancja i
        niezmącone przekonanie o własnej doskonałości to ich główne cechy narodowe.
        Takiemu człowiekowi wystarczy powiedzieć cokolwiek, aby go wyprowadzić z
        równowagi.
    • Gość: realista Dlaczego w trakcie, a nie po mundialu? IP: *.polkomtel.com.pl 13.07.06, 13:33
      są przyznawane jakiekolwiek nagrody. Przecież piłkarz może pokazać swój geniusz
      lub głupotę nawet w ostaniej minucie ostatniego meczu!!!! Cannavaro dostał
      kilkanaście głosów mniej od Zizu (przy niemal 3 tysiącach głosów na każdego z
      nich!!!) - czy myślicie, że nie znalazłoby się kilku głosujących, którzy po
      wybryku Zidana nie zmieniłoby zdania?????????????????????????!
      A wybryk ten jak najbardziej podchodzi pod ocenę sportową zawodnika.
      Niezależnie od słów itd. był KAPITANEM, osłabił drużynę, zaprzeczył sportowym
      ideom - wszelkie próby tłumaczenia go są nadzwyczaj śmieszne...
      Oczywiście - wielu mogłoby zachować się tak jak Zizu - ale nie przeczy to
      niezbitemu faktowi - że stracił w tym momencie wiele... i złotą piłkę powinien
      mieć Cannavaro - z całym szacunkiem, ale porównując ich grę Zizu dostał tą
      piłkę TYLKO z dwóch powodów: 1. jest napastnikiem/pomocnikiem a nie obrońcą
      (ich się mniej ceni, choć są równie ważni!!) 2. to jego ostatni mecz
      Pozdrawiam
      • nera13 Re: Dlaczego w trakcie, a nie po mundialu? 13.07.06, 13:40
        OCZYWIŚCIE! Odnoszę wrażenie, że to nagroda za całokształt kariery, a nie za
        dokonania na mundialu. Bardzo to sprawiedliwe, nie powiem. A Fabio Cannavaro
        nie miał sobie równych, tylko w tym chorym świecie nawet piłka ma być przede
        wszystkim widowiskiem dla mas, technika, talent i umiejętność gry dla drużyny,
        a nie na własne konto mało się liczą w porównaniu z kilkoma sztuczkami z
        reklamy napojów bezalkoholowych rodem.
    • Gość: Ja Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.06, 13:34
      Zaczynasz się bać, Materazzi???
      • Gość: Piotr T. Najważniejsze: ITALIA Mistrzem Świata!!! IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 13.07.06, 13:40
        ... a nie, co jakiś łobuz - syn matki kanibalki - powiedział.
        Henry, Henry, poudawaj cos, albo naucz się co to jest spalony :)
        • Gość: KiBiC Jeszcze... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.07.06, 14:41
          mundial.onet.pl/0,1247843,1355202,wiadomosc.html
    • stachu44 Materazzi smiertelnie wystraszony! 13.07.06, 13:38
      A jest czego sie bac.
    • Gość: manhu Re: Materazzi stał sie symbolem włoskiej piłki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:43
      Za co? Może powspółczuj francuzom, że w kadrze nie mają francuzów (no kilka wyjątków), ale samych Olisadebe-ów. Oszukańcza reprezentacja z importu.

A Materazzi jasne, że się boi bo sam jest brutalem większym niż Zidane i wysoka kara dla Zidana oznacza kupę wysokich kar dla Materrazziego za jego liczne faule w przyszłości.
      • marlonvel Z importu dobre 13.07.06, 22:20
        Buahaha, genialne :D

Zidane dowięzenia
        • Gość: sylwester13 Re: Z importu dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 10:43
          zidane to mistrz!!!!!!!
    • Gość: Optymista Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.06, 13:45
      Wraca mi wiara w nasza normalosc.Nie czytajc 4 pierszych,wreszcie Europa!
    • Gość: j321 to nie powie w końcu co powiedzialł w czasie meczu IP: *.krus.gov.pl / *.krus.gov.pl 13.07.06, 13:45
      a nie kręci,
      powinni mu zadać pytanie: " mów co powiedziałeś do Zidana baranie?"
    • Gość: zadziwiony Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:53
      Ludzie poszaleli.
      Jeden wart drugiego, z tym, że materazzi był troche bardziej wyrafinowany.
      Nie ma usprawiedliwienia dla chamstwa na boisku, czy byłby to słowa, czy ciosy.
      Nie można usprawiedliwiac nagannych zachowań zasługami, wzburzeniem czy
      zmeczeniem. Są różne okoliczności, każdy popelnia błędy ale jeśli wyzneje sie
      jakies zasady to ocena zdarzeń powinna być obiektywna i niezależna od
      okoliczności. Można zrozumieć człowieka ale takie czyny należy jednoznacznie
      potępiać. To co zrobili Zidane i Materazzi było złe i nie powinnismy woglule
      nad tym tyle dyskutowac.

• Gość: hmmm Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:08
        Zwłaszcza, że nie wiemy co powiedział Materazzi.
        Gdyby odpowiedział Zidanowi: Terefere głąbie, to Zidane też mógł tak zareagować?
        A skąd wiesz, czy w tym samym meczu zawodnicy nie mówili sobie gorszych rzeczy?
        I co wymienisz ich z nazwiska, by ich potepic?

Swoją drogą niezły poziom: ktoś mu mówi obojętnie co, a ten na niego z piąchami
        leci. Menelstwo. Nic więcej.

A w ogóle to co Zidane zrobił po za tym, że wykorzystał dwa karne na tym
        mundialu? Ja widziałem, że jeszcze walnął włocha. Ale żeby za to złotą piłkę
        dawać? Chore.
    • Gość: mk Święta krowa Zidane- cenię go za technikę ale nie IP: 195.117.126.* 13.07.06, 13:59
      jako człowieka bo ten niestety jest tyle warty co Maradona czyli bardzo malutki
    • Gość: makaron Psychika siadła - to był ważny mecz... Vaffanculo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:03
      Coś z psychiką u tego pana zidana nie działa... Piszę z małej litery, bo zidan
      powiedział coś kiedyś o mojej siostrze i matce i że jestem terrorystą i pedałem
      i....
    • Gość: hanys jakby stracił też siostrę to by ojca obraził IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.06, 14:08
      Debilne tłumaczenia półgłówka. To że on też nie dostał czerwonej kartki to
      niesprawiedliowść. A nad Złotą piłką należało sie zastanawiać przed przyznaniem
      a nie po.
    • calishaq Szczekajcie sobie kundelki a włochy i tak mistrzem 13.07.06, 14:19
      • get.up.stand.up Re: Szczekajcie sobie kundelki a włochy i tak mis 13.07.06, 14:20
        Dokładnie, niech sobie szczekają. Żal mi takich ludzi. Włosi są mistrzami i są
        szczęśliwi. Polska zaściankowość jest niewyobrażalna.
        • Gość: KiBiC Re: Szczekajcie sobie kundelki a włochy i tak mis IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.07.06, 14:32
          W takim razie jak ocenić wasze "ujadanie" ? Troche kultury na forum smarki.
          • Gość: kybyc Re: Szczekajcie sobie kundelki a włochy i tak mis IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.06, 22:02
            AZZURRI CAMPIONI DEL MONDO! :) kocham Włochów!
    • kijwoko Re: Materazzi: Zidane zasłużył na Złotą Piłkę 13.07.06, 14:24
      "Włoski obrońca Marco Materazzi, uderzony podczas niedzielnego finału
      piłkarskich mistrzostw świata przez Francuza Zinedine'a Zidane'a stanowczo
      odrzucił zarzuty, jakoby obraził wówczas jego matkę."

Chodza sluchy, ze Materazzi powiedzial o Zidanie, ze gra jak Grzegorz Rasiak
      (inna hipoteza to to, ze nazwal go klonem prezydenta Polski)... i biedny Francuz
      musial sie wkurzyc nie na zarty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka