Dodaj do ulubionych

Rafał Stec: Zabójczy widok (na Zidane'a)

• Gość: zez sedzia z tylu IP: *.ds2.agh.edu.pl 16.07.06, 22:53
      sedzia nic nie widzial bo sie patrzyl w druga strone (chodzi mi o liniowego)
    • Gość: B. stary kibic Zizou IP: *.crowley.pl 16.07.06, 22:54
      Nie usprawiedliwiam Zizou i uważam, że Rafał Stec ma wiele racji, ale mam
      następujące pytania
      1. Kogop, osobiście, wolimy: z faceta, który pod wpływem impulsu, na oczach 2
      miliardów ludzi (krok samobójczy, dowodzący "spontaniczności" odruchu) strzela
      bykiem faceta, który go sprowokował, czy takiego, który, jak wielu obecnych
      reprezentantów Włoch, spokojnie, w zaciszu kawiarni lub hotelu, przez lata
      sprzedaje mecze, obstawia w totku przeciwników itp?
      2. Jeśli przepraszamy dzieci i zastanawiamy się, jakim wpajać zasady fair play
      z powodu zachowania Zizou, to czy łatwiej wytłumaczyć dzieciom, że mistrozstwo
      świata zdobyła reprezentacja kraju, gdzie futbol jest najbardziej
      skorumpowany, brutalny, cyniczny, i która na samych mistrozstwach wygrała co
      najmniej dwa mecze (Austaralia i Francja) dzięki brudnym chwytom?
      3. Jeśli, jak twierdzi RS, wszystkim wiadomo, że piłkarze stale obrzucają się
      błotem w czasie meczów, to dlaczego dziennikarze sportowi dotąd o tym nie
      pisali? I dlaczego nikt nie protestował, kiedy trenerem młodzieżowej
      reprezentacji Polski (więc wychowawcą młodzieży) został Ćmikiewicz, który (wie
      o tym każdy kibic dorosły w latach 70) specjalizował sie w prowokowaniu
      przeciwników a teraz (jakżeby inaczej!) jako jeden z pierwszych potępił
      Zidane'a)? Byłbym wdzięczny, gdyby RS odpowiedział na tepytania.
      • Gość: aga Re: Zizou IP: *.206.112.125.telsat.wroc.pl 16.07.06, 23:20
        Mądra uwaga. Mistrzostwa świata pokazały nam pewien problem. Nie tylko wybryk Zizou, ale liczba czerwonych kartek ogółem i zachowanie pilkarzy po meczach. To zbyt wielkie pieniadze i zbyt wielka popularnosc by moc sobie pozwolic na takie zachowanie.
    • Gość: Xysio Wypociny Rafala Steca ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:07
      (...) sa ciezkostrawne. Przeczytalem je do konca, choc z nieukrywanym trudem.

Czy mozna traktowac powaznie artykul, w ktorym autor pisze "nie mam ochoty
      przyłączać się do rozpalającej świat debaty, kto jest drabem głębiej nikczemnym
      i kogo niezłomna przyzwoitość każe głębiej potępiać", po czym przez 6 akapitow
      krytykuje postawe Zidane'a?
      • Gość: Redaktor1000-lecia Re: Wypociny Rafala Steca ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:14
        W GW to sami pogibani redaktorzy są; takie pokręcone miernoty których nie chcą
        gdzie indziej
        • Gość: Olympique Lyonnais Podpisujcie petycje zmiany w PZPN, juz 2800 osob IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 16.07.06, 23:40
          Petycja online do ministra sportu o natychmiastowe zmiany w PZPN i polskiej
          pilce. Jesli zgadzasz sie z trescia, podpisz i – BARDZO WAZNE – rozeslij
          znajomym email z informacja (gotowy tekst ponizej).

www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html

Jesli sie wszyscy zmobilizujemy mozemy zebrac 10,000 a moze i 100,000 podpisow.
          Powiedzmy bardzo glosno, co myslimy. W koncu PZPN pracuje dla NAS, kibicow!

Skopiujcie tekst ponizej i rozeslijcie emailem do wszystkich znajomych!

+++++++++++++++++++++++++++++
          PETYCJA O NATYCHMIASTOWE ZMIANY W PZPN – JUZ PONAD 2700 SYGNATARIUSZY

PRZECZYTAJ – JESLI ZGADZASZ SIĘ Z OPINIĄ PODPISZ PETYCJĘ ONLINE, SKOPIUJ TEN
          EMAIL I PRZEŚLIJ DALEJ

Polska zasługuje na dobry futbol, Polskę stać na dobry futbol!

Jesteś sfrustowany(a) po występie polskiej reprezentacji na Mundialu? Masz dość
          ciągłych porażek naszych zespołów - na Mistrzostwach Świata, w eliminacjach
          Mistrzostw Europy, w europejskich pucharach?

Rolą piłkarzy jest gra dla nas, kibiców. Rolą PZPN jest wsparcie rozwoju
          polskiej piłki dla nas, kibiców. Polska piłka upada od lat, PZPN nie zrobił nic
          by temu zapobiec.

Koniec z frustracją. Czas na działanie, czas głośno powiedzieć, co myślimy.

Prezes PZPN Michał Listkiewicz musi odejść, a przede wszystkim całe PZPN musi
          przejść głębokie zmiany.

Podpisz petycję online do Ministra Sportu o natychmiastowe zmiany w PZPN:

www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html

Po zebraniu odpowiedniej liczby podpisów zostanie ona przekazana ministrowi.
          +++++++++++++++++++++++++++++

• Gość: Rafal H. demagogia! IP: *.dslaccess.co.uk 17.07.06, 00:49
            Co za demagogia!

PZPN dla kibicow?! Kibic to gap, to jakis entuzjasta, a nie zaden zwierzchnik
            federacji! Chcesz - ogladaj mecze, nie chcesz - nie ogladaj. Przeciez PZPN to
            chyba jedyny zwiazek, ktory nie dostaje dotacji z budzetu (bo zarabia na siebie).

Rola pilkarzy jest grac dla nas, kibicow?! Co ty wygadujesz! Czy gdybys zaczynal
            pilkarska kariere, to uwazalbys, ze masz grac dla kogos? Jesli tak, to znaczy,
            ze gralbys wylacznie dla kasy. Nie chcialbym cie miec w druzynie...

Sitwe z PZPN-u trzeba rozgonic, ale to rola prokuratora, ministra, Urzedu
            Skarbowego... Kibic to, niestety, ktos w nawiasie. Taki niezwykly czlowiek,
            ktory mysli, ze cos moze znaczyc, bo chce ogladac mecz. Tymczasem nic nie moze,
            ale dzialacze i pilkarze, przyciskani przez media, sciemniaja pieknymi slowami w
            glupich zdaniach, ze kibic jest najwazniejszy.

Zeby nie bylo watpliwosci: sam jestem kibicem. To znaczy - lubie sport, ale do
            zadowolenia nie potrzebuje gadzetow, szalikow (choc byl i taki czas, na hokeju w
            Sanoku) ani calej medialnej otoczki.
        • Gość: outsider Re: Wypociny Rafala Steca ... IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 16.07.06, 23:48
          wybryk Zidanea jest niewatpliwie impulsywnym wybrykiem, ale i tak swiadczy
          pozytywnie o jego autorze, zwazywszy ze impulsywnie to czlowiek moze nawet i
          zabic, natomiast szczurzosc i obluda prowokatora przypomina mi tylko jedna
          postac z dlugiej historii moralnosci na ziemi. To zadziwiajace ze dopiero
          teraz, jakby nie bylo dzieki 'oburzajacemu' czynowi Zidana, pan Stec i reszta
          moga sobie strzepic jezyki na temat niemoralnych chwytow na boisku. Powinni
          przynajmniej Zidanowi za to glosno podziekowac. Jakos wczesniej temat
          niemoralnoosci i wzajemnego traktowania sie zawodnikow, tudziez dawania zlego
          przykladu, ich nie obchodzil? Wynika z tego iz tacy dziennikarze jak pan Stec
          uwazaja, wraz z pewnym rodzajem prostytutek, ze skoro oko nie widzi to serce
          nie boli? I ze zlego wplywu na mlodziez nie ma, poki utrzymuje sie farse
          normalnosci na wierzchu? A ja raczej uwazam ze nic nie stoi w miejscu, wrzod w
          koncu pekl. Szkoda ze akurat w taki sposob, ale poniekad rozumiem pana Steca,
          ktory podswiadomie broni sie przed wspolodpowiedzialnoscia za nie wynoszenie na
          swiatlo dzienne problemow, ktorych....nie bylo widac golym okiem. Gratuluje
          goloslownej wnikliwosci w przyczyny problemu, panie Stec.
        • Gość: Rafal H. bronie GW IP: *.dslaccess.co.uk 17.07.06, 00:41
          Te miernoty to elita wsrod sportowych dziennikarzy w kraju. Zespol dobrych pior,
          ktore jeszcze nie zostaly skazane na koniecznosc pisania pod oczekiwania
          czytelnikow.
          Wiem, co mowie - pisze w sporcie w regionalnym dzienniku.
      • Gość: sss Re: Wypociny Rafala Steca ... IP: *.aster.pl 17.07.06, 03:20
        > Czy mozna traktowac powaznie artykul, w ktorym autor pisze "nie mam ochoty
        > przyłączać się do rozpalającej świat debaty, kto jest drabem głębiej nikczemnym
        > i kogo niezłomna przyzwoitość każe głębiej potępiać", po czym przez 6 akapitow
        > krytykuje postawe Zidane'a?

szkoła Michnika. na poczatku tekstu krytykowac to co pozniej przez caly tekst
        samemu sie bedzie robic.
    • Gość: ap są rzeczy ważniejsze IP: *.eranet.pl 16.07.06, 23:50
      nie podoba mi się zachowanie Zidane'a, ale je rozumiem,
      nie podoba mi się i nie zgadzam się z opinią R. Steca, że chamstwo i obelżywe prowokację są częścią gry - nie są,
      takie zachowanie zabija piłkę tak samo (nie wiem czy nie bardziej)
      jak symulanctwo (np w wykonaniu Ch. Ronaldo),
      jak nieukarany (dlaczego FIFA nie ukarała go chociażby po meczu?) cios z głowy w wykonaniu Figo
      jak nieukarane (znów pytanie dlaczego nie nałożono kary po meczu?) wejście N.Valente w Robbena lub Sabrosy w V.d.Saara
      jak ukarany cios Zidane'a

a tacy piłkarze jak Materazzi za prawdziwe faule (ukarane lub nie), piłkarze, którzy na pewno nie grają w piłkę tylko w coś innego (łamanie kości na boisku), powinni być dyskwalifikowani na długie miesiące a po recydywie dożywotnio
      (dodatkowo być może niektóre zagrania na boisku powinny być traktowane jak normalne pobicie, ścigane sądownie)
      • Gość: Rafal H. Re: są rzeczy ważniejsze IP: *.dslaccess.co.uk 17.07.06, 00:59
        Masz racje po stokroc! Pytanie na koniec, po twoim wywodzie:
        dlaczego FIFA nie chce wprowadzic video do rozstrzygania kontrowersji?
        Sugerowana odpowiedz: bo pilka stalaby sie uczciwcza, a to nie jest cecha
        produktow, ktore dobrze sie sprzedaja :)
        To bezczelnem, cyniczne, ale i glupie zalozenie ludzi z federacji. Bo przeciez w
        hokeju korzysta sie z video, i jakos nikt sie nie skarzy na zmniejszenie ladunku
        emocji...
    • Gość: Marol Z calym szacunkiem Panie red. Stec... IP: 194.106.192.* 16.07.06, 23:54
      ... nudzisz Pan i medrkujesz.
      • Gość: doda_katoda Ohyda. IP: *.ci.uw.edu.pl 17.07.06, 00:12
        Cipka Zidanowej na materacu... Nie macie o czym pisać?
    • Gość: i.c.e.k. Rafał Stec: Zabójczy widok (na Zidane'a) IP: *.tktelekom.pl 17.07.06, 00:11
      a kogo k.u.r.w.a obchodzi piłka kopana panie stecu?
    • Gość: edgar Kto to jest Stec IP: *.globalconnect.pl 17.07.06, 00:47
      Kto to jest Stc!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: KG Re: Kto to jest Stec IP: *.ertel.com.pl 17.07.06, 02:49
        Smutna jest akceptacja pana Steca wobec budzących niesmak elementów gry, tych
        obelg którymi obrzucają się zawodnicy.
        Dla mnie czyn Zizou był właśnie takim protestem, świadomym lub podświadomym,
        wobec tego ohydztwa akceptowanego przez innych. Swym szokującym zachowaniem
        postawił wielki znak zapytania.
        Mógł zostać Mistrzem Swiata tymczasem wylecialz boiska skazujac sie na ostre
        osady, ostre slowa: hanba wstyd chamstwo a prowokator dzwigal puchar. Zizou
        poniosl wielka kare za to co zrobil, czy jeszcze mialby sie korzyc w telewizji
        zalujac tego co zrobil?
        Jego faul nie byl bardzo brutalny raczej symboliczny, taki policzek wymierzony
        przesmiewcy.
    • Gość: vind nareszcie dobry artykuł na ten temat, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 02:21
      w pełni się z jego treścią zgadzam.
    • Gość: kask-plask .................. IP: *.aster.pl 17.07.06, 03:40
      >Z jakichś względów sądy w krajach cywilizowanych łagodniej karzą za słowa,
      nawet >słowa zniewagi, niż za pobicie.

bo swiatem rzadza jajogłowi, ktorzy walczyć nie potrafia, z trudem robia kilka
      krokow od biorka do samochodu, ale obrażać ludzi jak najbardziej potrafia i
      zaslaniaja sie przy tym wolnoscia słowa. rzadza ludzie, ktorzy nic nie przezyli,
      w ksiazkach wiedze zdobywaja i slowa dla nich nie maja zadnego realnego znaczenia.
    • Gość: Don Stec o Zizou IP: 71.194.149.* 17.07.06, 04:58
      A my i tak kochamy Zizou, bo w zyciu trzeba komus czasem dac w morde.
    • Gość: Don Stec o Zizou IP: 71.194.149.* 17.07.06, 04:58
      A my i tak kochamy Zizou, bo w zyciu trzeba komus czasem dac w morde.
      • Gość: andrzej Re: Stec o Zizou IP: *.adsl.wanadoo.nl 17.07.06, 07:28
        dla mnie to byl faul na czerwona,tak samo jak Figo w stosunku do van Bommela.
        ale chorzy ludzie zawsze i wszedzie szukac beda sensacji i patrzec z pod oka
        (w oczy nie maja odwagi)komu by tu dosrac,ponizyc.Zidane dostal slusznie
        czerwien,a ta wloska oferma slusznie z byka.dla mnie to jest koniec historii.
        Niestety,dla niektorych(stec) to dopiero poczatek.trzeba po kims pojechac,zeby
        miec z czego zyc.to jest wlasnie najwieksza plaga.
    • Gość: d'costa bandyta na boisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 06:22
      Zidane to prymitywny typ boiskowego bandyty.Zwracam uwagę że ten arabski
      terorysta uczynił to z całym swoim tępym rozmysłem i namysłem .Miał czas aby
      ochłonąć , bowiem najpierw przyspieszył , wyprzedził Materaziego , następnie
      zawrócił i z rozpędem zaatakował Marco.Wszystko trwało co najmniej kilka
      sekund.No ale arabski prymityw może tak reagować - bo obrażono jego matkę.W
      przypadku obrazy matki polskiego prezydenta , jest to tylko niewinny żart ,
      dowcip.Tak uważa ponad 70 % polaków.To chyba dlatego kubek do kawy dla polaków
      sprzedawany w żydowskich sklepach w USA ma ucho w środku kubka.
    • Gość: bb o jej to fajnie ze jestes1 a ja 2 :) IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 17.07.06, 07:07
      qszy.ovh.org/galaxy/register.php?id=648
    • Gość: Francuz Walic wloskie scierwo IP: *.ded.snet.net 17.07.06, 07:24
      po ryju i z kopa w jaja Brawo ZIZU bij wloskie hamstwo!
    • Gość: makaron Tępić terror !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:10
      • Gość: pingwin1963 Re: Tępić terror !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:35
        jedno mnie przeraża na przyszlosc ,ze teraz jak usprawiedliwimy czyn zidana
        to,kazdy naboisku lutnie drugiego w dziob i powie ze obrazil jego matkę .i co
        wtedy .nalezy tez zwrocic uwagę jak zidan nieladnie gral w wczesniejszych
        meczach w ktorych francja jeszcze sie męczyla .to tez niezly gnojek .nerwy
        zidanowi puscily bo pomału docierało do niego że raczej przegrają.to wszystko.
    • panikazia piekny artykul:) 17.07.06, 10:07
      uwielbiam taki zgryzliwy i chlodny jezyczek:)

nie interesuje mnie pilka nozna, z trudem w swoim mozdzku odgzebuje liczbe 11 i
      nigdy nie jestem jej pewna:(
      w zwiazku z tym z mundialu pamietam, polskie mecze:(
      moment jak niemcy dostali lomot w naszym imieniu;) i moj syn do trzeciej rano
      spiewal "auwiderzejn" :)
      podniosly moment zblizenia wymiany koszulek zidana i figofago:) (ahahah)
      no i to jak zidane wyjechal z zidana temu na m

anyway artykul bardzo ladny:)))
    • Gość: wikadro popieram IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 17.07.06, 10:25
      zgadzam się całkowicie, zawsze lubiłem zidana jako piłkarza, ale jego
      umięjętności knajackie są dla mnie obce
    • Gość: ania zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:47
      z artykułem
    • Gość: obcy gra Zidana IP: 80.50.108.* 17.07.06, 11:10
      czyzby rzeczywiscie Zidane gral na zwloke? czy w ogole prowadzil gre? a moze po
      prostu gleboko to wszystko przezywal, zalowal-nie zalowal, nie chcial o tym
      mowic? nawet mial do tego prawo! w koncu innym zawodnikom zachowujacym sie na
      boisku rownie nagannie nikt nie kaze sie tlumaczyc publicznie, dlaczego itp.

pan Stec przesadza, jak i cala reszta "oburzonych"; coz za morale, co za
      idealy! wszyscy "swieci" oburzaja sie na czyn Zidana, tym samym przyzwalaja
      milczaco na toczenie brudnej wojny psychologicznej podczas zawodow, czyli na
      brutalne faule niefizyczne. Przeciez takich fauli nie widac! Brawo, to jest
      wlasnie podwojna i falszywa moralnosc!
    • balloon Rafał Stec: Zabójczy widok (na Zidane'a) 17.07.06, 11:27
      kto pierwszy ten baran hehehehe
    • Gość: Czekot Zizu sprzedał Francję IP: *.jaskom.pl 17.07.06, 12:11
      Zidane sprzedał po prostu ten mecz Włochom!!!A,że walnął z byka? Wiadomo-jakiś
      pretekst musiał mieć żeby zejść z boiska...
    • Gość: husyta a jeśli jacyś fanatycy spełnią żądanie matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:38
      mama Francuza zażądała "jaj Materazziego przyniesionych na talerzu".

Co wtedy powie świat?

znając fanatyzm islamski, w moim przekonaniu, to się wczesniej czy później
      może stać,
      • Gość: sss Re: a jeśli jacyś fanatycy spełnią żądanie matki IP: *.aster.pl 17.07.06, 12:44
        no to znasz świat islamski tylko w swoim przekonaniu
    • ferris.b Dobrze prawi 17.07.06, 13:22
      Chyba walne sobie piwo - po raz pierwszy od dawna zgadzam sie z redaktorem Stecem. Dziwnym trafem
      jest spora grupa ludzi, ktorzy uwazaja, ze zizou dzialal w ramach jakiejs wyzszej koniecznosci, w obronie
      jakichs idealow czy wartosci. Wyglada tez na to, ze zdaniem wielu obroncow zizou (ktory wielkim
      pilkarzem jest) boisko jest najlepszym miejscem do udowadniania, ze w futbolu chodzi o cos wiecej niz o
      futbol...
    • Gość: wojciech o nie wiesz o czym piszesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:32
      Drogi autorze. Kiedyś, gdy przewinił mój kolega, pewien dziarski emeryt
      wymierzył mi policzek. Szefowa orzekła, że to profesor, a ja taki niepoważny...
      Zrozumiałem wtedy, że są sytuacje, które pchają ludzi do tak absurdalnych rzeczy
      jak pojedynek.
      łatwo ci pisać, bo nie byłeś w tej ekstremalnej sytuacji, tylko ją analizujesz...
      To, że Zidane miał już kartki, świadczy, że Włosi dobrze kombinowali. Gdyby miał
      czyste konto - nikt nie koncentrowałby na nim swej uwagi, bo z temperamentem
      żółwia, zanim poczułby się dotknięty, już siedziałby z pucharem w szatni.

• rsrh To zwykły cham! dalsze dialogi w tej "sprawie" 17.07.06, 14:20
      sa bez sensu
      • Gość: wiedza_wiem_wiedza Re: To zwykły cham! dalsze dialogi w tej "sprawie IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.07.06, 19:17
        Masz racje w 100% ten zawss0ny Wloch to ogromny cham i dalsza dyskusja nie ma
        sensu - nalezalo mu sie Owieeeeeelleeeee wiecej. Ja osobiscie zafundowal bym
        temu pomiotowi sycylijskiemu solidnych kilka kopow w jaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka