Dodaj do ulubionych

Publiczki gra pod publiczkę

IP: *.blich.krakow.pl 20.08.06, 23:01
Piłka nożna dla kibiców! Brawo ŁKS!
Obserwuj wątek
    • Gość: (L)egionista Publiczki gra pod publiczkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:09
      Oj nieładnie panie jacku nieladnie - zarzuca pan spikerowi zawodow ze robil
      sobie kpiny a pan swoim pseudodziennikarskim tekstem robi sobie jeszcze wieksze
      kpiny z normalnych czytelnikow i kibicow. Zajmij sie pan lepiej sadownictwem
      albo gra w szachy a nie wymyslaniem beznadziejnych artykulow byle tylo dostac
      wierszowke. Dno i jeszcze 10 metrow mulu.
      • afro-beat Re: Publiczki gra pod publiczkę 20.08.06, 23:24
        pamięć ludzka jest zatrważająco krótka

w poznaniu dokładnie taki sam przykład był w 2004 gdy nasz kochany prezio
        grobelny zakazał wjazdu na bułgarską kibicom legii. też ich przywieźliśmy na
        bułgarską swoimi samochodami i też siedzieli z nami

żaden przykład łodzi szanowny panie redaktorze.

zastanawiające jednak jest to, że to znowu legioniści musieli szukać dróg
        obejścia :)))

Hej LECH!
        • Gość: Waldas Do mariano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 01:04
          Mylisz bydło z kibicami. Prawdziwi kibice nie dostaliby zakazu wyjazdu na
          mecze. Przygłup jesteś i tyle.
          • Gość: C18 Re: Do mariano IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 01:31
            buahahah a my takich prawdziwych kibicow mamy głeboko gdzies piknikowcu!!!
            • Gość: Waldas do c18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:54
              Z wzajemnością. Dlatego dla was są klatki i pałowanie neandertalczyku.
          • Gość: kiko Re: Do mariano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:19
            chyba wlasnie pseudokibice. Ci, ktorzy przychodza na stadion dla sukcesu.
            Sukcesu nie ma, potulnych pseudokibicow tez nie ma.
      • Gość: obii Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.eranet.pl 21.08.06, 01:04
        Kurczę, a mnie się wydawało, że postawa kibiców ŁKS była bardzo fajna. Dobrze,
        że mi Gazeta uświadomiła, jakie to groźne.
        :P
      • Gość: Goździkowa Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 07:23
        Dokładnie! Nie lubisz Pan Legii?? Źle Panu, ze sie nic nie działo? Kolejny pusty
        artykuł o niczym! GW leci na pysk coraz szybciej!
    • Gość: Obserwator Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:25
      Tekst Jacka Sarzały jest beznadziejny i bezsensowny. Gdy po śmierci papieża
      dochodziło do "pojednania kibiców" to gazety, w tym i "GW" piały z radości, że
      wreszcie coś doprowadziło do końca waśni między kibicami, chociaż każdy rozsądny
      obserwator sceny kibicowskiej wiedział, że to są działania pod publiczkę i że to
      "pojednanie" długo nie przetrwa.

Teraz, gdy kibice dwóch zwaśnionych klubów dochodzą do wniosku, że najważniejsza
      jest piłka, a nie zadymy i mimo - co tu dużo mówić - nienawiści między ŁKS a
      Legią, decydują się na to, żeby usiąść na sąsiednich sektorach i w spokoju
      oglądać mecz, to Sarzało ma jakieś nikomu niepotrzebne pretensje i zgrywa
      wiecznego malkontenta.
      • Gość: Rex Re: Czy z Widzewem tez ? IP: *.telia.com 20.08.06, 23:46
        Rzeczywiscie, siedzenie razem na lawce jest o wiele lepsza metoda niz robienie
        sztucznych zalobnych pochodow i pojednan ku czci JPII.
        Ciekawe, gdyby Widzew dostal zakaz stadionowy. Czy kibice Widzewa i LKSu tez
        usiedli by razem, nawet na te 90 minutowa chwile ?

• Gość: pippo Re: Czy z Widzewem tez ? IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 11:22
          pewnie byloby o to ciezko bo mimo calej niecheci do legii trzeba powiedziec ze to honorowa ekipa i mozna na nia liczyc...a widzewiacy to bydlo z poldlodzkich wiosek i oni nawet sami bojkotuja swoj bojkot(przyklad ostatnich derbow)wiec ciezko z nimi o honorowa umowe...fajnie ze ŁKS pokazal klase
          • Gość: K Re: Czy z Widzewem tez ? IP: *.bremultibank.com.pl 01.09.06, 13:25
            Tak sobie tłumacz. Warszawa, Łowicz, Skierniewice, Żyrardów, Tomaszów Maz.,
            Rawa Maz. Kutno, Siedlce to równiez podłodzkie mijscowosci?

Cała niechęc wasza do łksu jest niczym w stosunku do waszej nienawisci do nas.
            Zblizyła was niechęc do Widzewa i to był główny czynnik ze siedzieliscie razem.
            Poza tym czy w ostatnich latach łks podpadł legii i odwrotnie? Chyba nie. Ja
            bym powiedział ze pomiedzy wami jest obojętność.
        • Gość: fijoł Re: Czy z Widzewem tez ? IP: 212.160.191.* 22.08.06, 16:09
          Kibice widzewa mieli szanśe wykazać się pod czas ostatnich derbów, kiedy to
          niejaki p(r)uchalski przyznał dla kibicó ŁKS-u 450 biletów, a chętnych było
          3000. Niestety skończyło się na pałowaniu przy wejściu na sektor przyjezdnych i
          kamieniowaniu przez kulturalnych kibiców widzewa.
          • Gość: K Re: Czy z Widzewem tez ? IP: *.bremultibank.com.pl 01.09.06, 13:19
            rok wczesniej dostaliscie całą niciarke i co? zbojkotowaliscie, teraz
            dostaliscie tylko sektor dla gości bojkotu nie było.

daliscie jakis argument pochalskiemu zeby oddał wam niciarke? to co wychodzi
            wam najlepiej to bojkoty i pisanie jak to zawsze Widzew jest zły.

druga sprawa, spójrz na swoje podwórko, jak to non stop podczas derbów
            rzucaliscie w nas racami, czy to wyrywaliscie siedziska i rzucaliscie je na
            płyte boiska, ale o tym nie pamietasz bo liczy się tylko to zeby dowalić RTSowi.
    • Gość: wiślak Co za człowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:28
      Sarzało nie był chyba nigdy wżyciu na meczu piłki nożnej, że gada takie smuty.
      Kibice gości to esencja widowiska, bez nich mecz staje się niekompletny. Tylko w
      Polsce panuje fama, że kibic jeżdzący na wyjazdy to bandyta, chuligan itd. W
      Niemczech ( spędziłem tam dwa lata) miałem okazję jechać z kibicami Hannoveru 96
      na mecz do Bielefeld. Piwko w drodze, piwko na stadionie, chóralne śpiewy, piwko
      w drodze do domu. Ochrona stanowcza, ale grzeczna, widzi w kibicu drużyny
      przeciwnej, nie wroga, którego nalezy zamknąć w ogrodzonej klatce, ale klienta
      który zostawia pieniądze w klubowej kasie.

W Polsce dominuje nastawienie zupełnie inne,zaczynając od policji, kibic
      druzyny przeciwnej to śmieć, którego można spałować, zabrać mu szalik i
      bezkarnie upokorzyć. Już nie mówię otym ze w prewencji często pracują ludzie o
      małym rozumku ( pałowanie kobiet, gazowanie starszych osób, raz byłem świadkiem
      ładowania kulami gumowymi w szyby pociągu - oczywiście w świat informacja poszła
      że to chuligani zdemolowali pociąg). Nie mówię że kibice są bez winy, bo nie są.
      "Promocje" w sklepach, pijaństwo na wyjazdach, czasem zwykły wandalizm, Z tymże
      to nie jest przecież tylko polska przypadłość, wszędzie się takie sytuacje
      zdarzają.

Zachowanie kibiców ŁKS, było wspaniałe, pokazali prawdziwą klasę, niestety jak
      zwykle dziennikarzyny zaczynają z nich robić bandytów co ośmielili się złamac
      durny zakaz PZPN. Dzięki kibicom ŁKS, przynajmniej na chwilę zawitała do Polski
      normalność.
      • Gość: Morski Re: Co za człowiek IP: *.gdynia.mm.pl 20.08.06, 23:40
        Pomimo, że jestem kibicem Arki to w pełni zgadzam się z Legionistą, Wiślakiem
        i popieram postawę fanów ŁKS-u. A panu Sarzało już dziekujemy. Jak pochodzi na
        mecze 35 lat tak jak ja to może w koncu zrozumie o co chodzi w piłce (bo o co
        chodzi w kibicowaniu to na pewno już nigdy nie zrozumie). Lepiej jak zajmie sie
        pisaniem o pływaniu lub kajakarstwie. Bardzo mierny z niego dziennikarz.
      • Gość: Kibic Wiślak zejdż na ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 01:15
        Żyjesz chyba matole w innym świecie. Normalny kibic idzie na stadion popatrzeć
        na mecz. Wszyscy jeżdżący na wyjazdy to zwykłe bandyctwo, w większości o
        mniejszym rozumku niż opisywani przez ciebie policjanci z prewencji. Wyzwiska,
        wulgaryzmy, żenujące transparenty do tego pijaństwo, huligaństwo graniczące z
        terroryzmem są wizytówką zorganizowanych grup kibiców (nie tylko przyjezdnych).
        Przykłady z Niemiec są fajne bo są z Niemiec, a mówimy o Polsce. Żenujące jest
        ponadto twoje przyzwolenie na złe zachowanie, bo gdzieś tam też tak robią.
        Prymitywizm.
        • Gość: fanatyk Re: Wiślak zejdż na ziemię IP: *.icpnet.pl 21.08.06, 03:36
          Jeżdzę na mecze wyjazdowe mojej ukochanej drużyny prawie 10 lat bez przerwy.
          Jakim prawem śmiesz nazywać mnie bandytą. Jakim?
          Czy to właśnie świadczy o tym że jesteś "lepszy" ode mnie?
          Ciekawe kto jest ograniczony umysłowo.

I z łaski swojej nie nazywaj siebie w nicku "kibicem" gdyż obraża to moją osobę
          i nie tylko.
          • Gość: Wiechu Re: Wiślak zejdż na ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:56
            Mnie obraża sam fakt, że śmiesz zabierać tu głos. Popieram zdanie Kibica.
            • Gość: Kibic (prawdziwy) Re: Wiślak zejdż na ziemię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:46
              i to jest wlasnie typowa wypowiedz osoby ktora o nas wie tyle co powiedza w
              tvnie i co napisza w fakcie. byles kiedys na wyjezdzie ? nie ! wiec nie
              wypowiadaj sie w temacie o ktorym nie masz pojecia ...
              pozdro dla prawdziwych
        • Gość: JarceL Re: Wiślak zejdż na ziemię IP: *.rwe.com 21.08.06, 07:58
          ty to się lecz facet. Ja jestem na wyjazdach i tez jestem huliganem.
          Jesteś kibic przed tv.
        • Gość: XXL Zenujacy to jet ten twoj wpis "Kibicu" IP: 82.177.10.* 21.08.06, 11:55
          tyle ci powiem jako kibic "wyjazdowiec" Legii z 25 letnim starzem
          (pierwszy mecz na Estadio WP 1981r. pierwszy wyjazd 89r.)
          Tym wpisem pokazałeś jaki psi frędzel z ciebie a nie kibic (pewnie w zyciu na
          meczu nie byłeś, o wyjeździe nie wspomnianjąc)
          a tak pozatym to zgodze sie w 100% z wpisem wislaka
          Podsumowywujac "piłka nozna dla kibiców"
          Pozdro
          (L)
        • Gość: Wiślak Re: Wiślak zejdż na ziemię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:56
          Smieszny jesteś człowieczku, nawet nie ma sensu ci odpowiadać. Właśnie
          dowiedziałem się że te kilkadziesiąt tysięcy Polaków w Niemczech na MŚ,którzy
          pojechali na wyjazdowe mecze kadry, to bandyci - terroryśći. Pogratulować
          rozumu. Może mają wakat w GW, zgłoś się do Sarzały.
        • Gość: fijoł Re: Wiślak zejdż na ziemię IP: 212.160.191.* 22.08.06, 16:14
          A co ty wiesz o wyjazdach? Byłeś choć raz na takim? Jestem pewien, że nie. Więc
          przyjmij do wiadomości (postaraj się, może jutro rano jak będziesz miał ten
          orzeszek wypoczęty), że w każdej grupie społecznej znajda się tzw czarne owce,
          które będą działać na szkode grupy, ale uogólnianie na tej podstawie świadczy
          tylko o tym, że jesteś bardziej tępy niż osełka.
    • Gość: majoneez ŁKS Publiczki gra pod publiczkę IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.08.06, 23:40
      Tekst o tyleż zdumiewający, co przerażający. Autora niepokoi to ze na stadionie
      panował spokój i sielankowa atmosfera, bo była to jawna kpina z idiotycznych
      przepisów i kretyńskich zwyczajów traktowania ludzi jak bydło i wpędzania do
      klatek. Zamiast bitnych oddziałów policji pałujących i gazujących co się da
      dookoła obejrzeliśmy wrogie teoretycznie sobie ekipy kibicujące swoje zespołu
      bez klatek i sektorów bezpieczeństwa. Czyli cały misterny plan w Piz… Skoro,
      zatem fakty przeczą naszym poglądom tym gorzej dla faktów tak panie red? A może
      to właśnie te klatki, i te prowokujące przy byle okazji by pokazać swoją
      przydatność oddziały ubranych na czarno gó..arzy z pałami, są pomyłką i
      przyczyną agresji. Jak byś się panie red zachowywał w teatrze gdyby cię
      zamknięto na widowni za kratami, postawiono przed tobą zbrojnego niczym Rambo
      wyrostka, świadomego swojej bezkarności wobec czegokolwiek co może ci zrobić?
      Czy wtedy czułbyś się w nastroju do kontemplowania sztuki, czy chciałbyś raczej
      dać upust swoim emocjom wobec „okoliczności”? A może to co zdarzyło się w Łodzi
      jest odpowiedzią na stadionowe problemy. Może represje nie zawsze są metodą,
      może ludzie lubią być traktowani po ludzku i umieją sami od siebie a nie pod
      pałami zachować się normalnie? Może w barze nie trzeba widelca przywiązywać
      łańcuchem do stołu żeby go nikt nie ukradł? Widząc długopis przywiązany w banku
      na sznurku mam większą ochotę go porwać i zbezcześcić niż taki który leży sobie
      spokojnie od mojej dyspozycji.
      • Gość: Polak majonez ma jaja roztrzepane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 01:23
        Gościu widać że jesteś mało inteligentny skoro uważasz, że przyczyną burd na
        stadionie są klatki i Policja. Ciekaw jestem co powiesz jak za rok lub dwa
        grupy wspólnie dziś kibicujące zaczną sie zwyczajnie jak dawniej napie..ć.
        Pewnie będzie winien konduktor albo niewygodne siedzenia w pociągu czy
        autobusie. Grupy kibiców jeżdżące na mecze to zwykłe prostactwo, któremu z
        braku ambicji i perspektyw pozostało utożsamianie się w klubem. Kase na podróż
        i bilet mają pewnie z małego rozboiku na nieletnim lub z buchniętej staruszce
        torebki.
        • Gość: TOM1908 Re: majonez ma jaja roztrzepane IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 11:38
          ZAP..RZAM CODZIENNIE W ROBOCIE PO 14 GODZIN 6 DNI W TYGODNIU DLA MARNYCH 1300ZL
          .i MUSI TO WYSTARCZYC NA OPLATY ZYCIE I ROZRYWKI.A PRZECIEZ ZYCIE W POLSCE NIE
          ROZPIESZCZA.NA MECZE JEZDZA LUDZIE MAJACY WLASNE FIRMY,ZAM KILKU LUDZI BEDACYCH
          NA NAPRAWDE WYSOKICH STANOWISKACH ,STUDENCI I NIE SA ONI BANDA OSZOLOMOW I
          BANDYTOW O MALYCH ROZUMKACH.OSOBISCIE WOLE OSZCZEDZIC NA CZYMS KILKA ZLOTYCH I
          POJECHAC NA MECZ NIZ DOKONUWAC JAKIS NAPADOW.ALE COZ TAKIE JEST NASZE SRODOWISKO
          KTORE WYZNAJE JEDNA ZASADE -ZE KADZY KIBIC TO ZWYKLE ZWIERZE. JEDNAK JAK BYS COS
          O TYM WIEDZIAL I NIE SIEDZIAL TYLKO W DOMU I POJECHAL KILKA RAZY NA WYJAZD TO
          BYS SAM ZOBACZYL.OCZYWISCIE SA LUDZIE KTORZY ZYJA NA TZW MARGINESIE AQLE CZY
          TWOJ SASIAD JAKIS NIE PROWADZI METY?? CZY ON CI NIE PRZESZKADZA?? NASZE
          SRODOWISKO JEST ZROZNICOWANE I NIKT NA TO NIC NIE PORADZI.PRZECIEZ NIE POWIESZ
          KOMUS TY NIE JEDZIESZ BO NIE PRACUJESZ ALBO NIE JEDZIESZ BO JESTES CIECIEM CZY
          SZATNIARZEM.ZAPOZNAJ SIE ZE SRODOWISKIEM BO JESTES KIBIC W KAPCIACH I SWOJ
          WIZERUNWK KIBICA WYKREOWALES NA PODSTAWIE ARTYKLOW W PRASE I TELEWIZYJYCH
          REPORTAZY. POWODZENIA W DALSZYM NIEUSWIADOMIONYM ZYCIU!!!!
        • Gość: oko spuchnięte Re: majonez ma jaja roztrzepane IP: *.inter / *.net-40.rev.inter-c.pl 21.08.06, 18:10
          dobre, dobre :-)
        • Gość: fijoł Re: majonez ma jaja roztrzepane IP: 212.160.191.* 22.08.06, 16:21
          To raczej ty nie wiesz co mówisz. Zachęcam do prześledzenia tego co działo się
          w zachodniej europie izwrócenie uwagi na powód zdjęcia krat i wypuszczenie
          ludzi z klatek. Ostatnia wizytacja przed organizacją Euro 2012 był zszokowana
          jak bardzo zacofani jesteśmy w rozwiązywaniu problemów stadionowych. pierwsze
          zdanie wypowiedziane przez delegatów na widok naszych stadinów było: dlaczego
          traktujecie ludzi jak zwierzęta, dlaczego zamykacie ich w klatkach, dlaczego
          nie robicie tego co zrobiono na zachodzie 20 lat temu. Dalej sobie poczytaj sam.
    • Gość: menago Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.06, 23:42
      Sarzałę boli że on i jego koledzy z pseudomagazynu "Duży Format" nie będą mogli
      napisać ociekającego krwią reportażu o dzikich chuliganach z Warszawy i Łodzi
      którzy wywracają Łódź do góry nogami. Sarzałę boli, że jego pseudonaukowe
      wywody każdy kibic wyśmieje, bo są gó.. wartę. W końcu cały świat Sarzały to
      widok z loży prasowej, a co poza nią, to dla niego terra incognita. Dlatego
      Sarzało zna się tak na kibicach, jak Włodarczyk na strzelaniu bramek.
    • Gość: Zygmunt na ŁKS nie było ani jednego przeklenstwa!!! IP: *.toya.net.pl 20.08.06, 23:51
      Byłem i wiem! Nie było ani jednego przeklenstwa. Jedynie j....ć PZPN, ale to
      krzyczeli legioniści i tylko na początku. Ze strony ełkaesiaków PEŁNA KULTURA!
      Mam nadzieje że tak już pozostanie i że nikt tego nie będzie wyśmiewał.
    • Gość: kluski Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 00:01
      Szanowny panie redaktorze - zwolenniku bezwględnego egzekwowania (choćby nawet
      bzdurnych) przepisów, czy zna pan taki przepis, który zabroni obywatelowi RP,
      mieszkańcowi miasta X, przejazdu do miasta Y i zobaczenia w tymże mieście Y
      meczu piłki nożnej?

Ja też nie, a zatem po co pisać kretyńskie teksty i nawoływać do... no
      właśnie... nie bardzo nawet wiadomo do czego...?

Bo jak Pan to sobie wyobraża? Postawić na trasie policję, która zatrzymuje i
      zawraca każdy pociąg z Warszawy do Łodzi i każdy samochód na trasie Warszawa -
      Łódź? Jakim prawem w ogóle?

• Gość: Jacek S. Naucz sie czytać ze zrozumieniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 01:26
        przygłupie.
        • Gość: qwas Re: Naucz sie czytać ze zrozumieniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:48
          Prosze, oto powyzej kolejna wypowiedz Jacka S. Moze udzieli pan odpowiedzi na
          kilka zadanych tu pytan? Lecz tym razem prosilbym, aby opieral sie pan na
          faktach, nie na domniemaniach, no i na obiektywizmie - czyzby juz dziennikarze
          o nim zapomnieli?
        • Gość: kol Re: Naucz sie czytać ze zrozumieniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 00:05
          I kto tu jest niekulturalny panie redaktorze? I po co te wyzwiska? Sobotni mecz
          nie nauczyl pana kulturalnego zachowania? A szkoda... Tak pan tych kibicow
          strofuje, a sam przykladem nie swieci!!! WIELKI WSTYD!!!
    • Gość: Tytus Publiczki gra pod publiczkę IP: 80.50.255.* 21.08.06, 00:05
      na szczęście agora niedługo zbankrutuje Jacek.S nie będzie miał gdzie publikować swoich śmiesznych artykułów.
    • Gość: Miszal Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 00:31
      Przyznam, ze wygladalo to ciekawie jak kilkanascie metrow ode mnie siedzieli
      chlopaki z Legii, bez zadnych zasiekow, bez zadnych przeklenstw z obu stron.
      Oczywiscie ze mozna doszukiwac sie podtekstow, ale dla mnie osobiscie
      najwazniejsze bylo to, jaki byl efekt, czyli kazdy sie skupil na dopingu swojej
      druzyny i ogolnie atmosfera byla kapitalna, na dodatek przypieczetowana
      zwyciestwem ŁKSu :) Jak widac mozna jak sie chce i nijaki pan Puchalski
      powinien jednak wziac przyklad z kibicow ŁKSu dzieki ktorym mecz z Legia byl
      duzo lepszym widowiskiem dla kibicow niz pseudo Derby jakie nam zafundowal ten
      pan :/ Pozdro dla wszystkich normalnych kibicow!
      • Gość: Listek Figo Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.chello.pl 21.08.06, 01:26
        Moim zdaniem, po raz kolejny wyszło (już coraz słabiej) skrywane gejowstwo kiboli. W sytucaji opresywnej kanalizowali swój popęd seksualny do kiboli "przeciwnych" nie na drodze przemocy, ale poprzez wyższą sublimację swych uczuć. Bardzo dobrze! Niech odtąd kibole "Arki" mogą otwarcie kochać "legionistów", a miłośni "Korony", niech bezpiecznie zasadzają swoje uczucia "sympatykom" z (przygodnego) Poznania. Ostatnią tego typu inicjatywę wzbudził (choć zupełnie niechcący) pan, który prawie całe życie nosił sukienki i bardzo ekstrawaganckie kapelusze. Pozdrawiam, w szczególności inteligencje z Żylety.
        Listek Figo
        • Gość: Hellz Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 02:10
          I właśnie przez to gejostwo na każdy mecz zabieram swoją dziewczynę :) Puknij
          się w czoło człowieku, zanim zaczniesz mieszać pseudopsychoanalityczne teorie w
          życie codzienne.

Pismaka w dołku ściska, że Wybiórcza powinna coś pozytywnego napisać o ŁKSie,
          tak bardzo tego nie nawidzą, więc zawsze wywiną kota ogonem, zawsze. Nawet jakby
          ŁKS zdobył LM, to i tak napisaliby, że mecze były kupione, rywale mieli
          kontuzje, a stadion ŁKS był źle oświetlony i przez to wygrywali mecze u
          siebie... paranoja i pseudodziennikarski populizm. Piszą to, co się sprzedaje,
          zero ludzkiej uczciwości.
          • Gość: -_- Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.dyn.optonline.net 21.08.06, 03:11
            wszyscy bija brawo ze kibice LKS i Legii siedzieli razem i
            kibicowali.tak,wszystko ladnie i piekni tylko juz nikt nie pamieta jakie
            wydarzenia ich zmusily do tego tymczasowego 90 minutowego pojednania.

podobna sytuacja jak po smierci JP2
    • Gość: fanatyk Publiczki gra pod publiczkę IP: *.icpnet.pl 21.08.06, 03:29
      Brawo Sarzało. Takiego paszkwilu nie powstydziłby się żaden komunistyczny pismak
      na usługach aparatczyków.
      Szkoda że nie możemy się dowiedzieć na czyje zamówienie to coś zostao napisane.
      Choć nie wiem jak bardzo Sarzało z Błońskim zaklinali rzeczywistość "zadymiarze
      w szalikach" nie sa "najwiekszym problemem polskiej kopanej".
      Naprawdę czytając to coś poczułem się żywcem przeniesiony 30 lat wstecz. Jakbym
      czytał o "reakcyjnym elemencie zakłocającym porządek publiczny".
      Odrażające.

Piłka nożna dla kibiców. Wiesz redachtorze jaka jest podstawowa rożnica między
      nami? Ty i twoi kumple żyjecie z piłki. My żyjemy dla piłki. I zaden miś z
      miodowej nie ma prawa bzdurnymi zakazami zabierać nam tego co kochamy
      najbardziej w swiecie. Duch solidarności w pewnych grupach jest nadal żywy.
    • Gość: libero stec ty ... IP: 193.108.206.* 21.08.06, 09:12
      szukanie za wszelka cene zla zabija ten sport i reke z której jesz frajerze
    • Gość: kiubz Re: Błędne myślenie: a każdy kibic to złodziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:10
      Panie Jacku, nie zgadzam się z Panem zupełnie.

To Pana gazeta promuje wzorce zachodnie, to Pana gazeta często ślepo szuka
      przykładów na to jak to się robi w Anglii czy innych cywilizowanych krajach.
      Musi Pan wiedzieć przecież, że nigdzie na świecie nie stosuje się tak
      absurdalnych przepisów jak w Polsce. PZPN, czy teraz szumnie zwana Komisja Ligi
      wymyśla zakaz, który z góry wiadomo że nie będzie przestrzegany. Legia jest
      jedynym bodajże klubem obok Śląska Wrocław i Jagielloni (to dane do
      sprawdzenia), która zawsze, w KAŻDYM meczu wyjazdowym miała swoich
      kibicowskich reprezentantów odkąd takie statystyki się prowadzi. Szczyci się
      tym i na pewno żaden "leśny dziadek" nie spowoduje, że kibice Legii nie pojawią
      się na meczu ukochanej drużyny w innych miastach.

Dziwi mnie to, że nie krytykujecie PZPN za tego typu absurdalne decyzje. Wisła
      Kraków przez cały sezon 2005/06 udaje, że kończy budowę trybuny i nie wpuszcza
      kibiców gości za jawnym przyzwoleniem PZPN, ale już na europejskich pucharach
      kibice PAO czy Vitorii dopingować mogą. Nawet w ostatniej kolejce kibice Korony
      Kielce mogą wejśc na mecz ukochanej drużyny, ale tylko Ci zameldowani w woj.
      świętokrzyskim, już kibic Korony który mieszka w Warszawie nie może! Przecież
      to jest jakieś chore, nie mówiąc już, że niezgodne z Konstytucją.

Z góry wiadomo, że zakaz wyjazdowy nie ma znaczenia. Nikt nie zabroni kibicowi
      Legii wsiąść w samochód i jak normalny człowiek kupić bilet na mecz w innym
      mieście. Jeśli ma też ochotę to może mieć szalik i dopingować swój zespół. Na
      całym świecie kwintesencją rywalizacji w meczach jest ta piłkarzy i również
      kibiców na trybunach. ŁKS Legii nie pomógł dlatego, że istnieje jakiś kodeks
      chuligana, ale przede wszystkim dlatego, że wie że mecz bez kibiców rywala nie
      ma sensu. To tak jakby w następnym meczu na Legii piłkarze Górnika nie wyszli z
      tunelu a Legia grała by sama sobą albo z władnymi rezerwami.

Kibice są i zawsze będą motorem piłki nożnej, to dzięki nim ten sport istnieje.
      Na całym świecie dąży się do tego aby wpuścić jak największą liczbę kibiców,
      również gości na stadiony. Władze FC Zurich czy Austrii Wiedeń czy nawet
      Doniecka jakoś nie mają z tym problemu. U nas odwrotnie. Najlepiej, żeby na
      trybunach byli ślepo zakochani w PZPN dziadki dopingujący swój klub i w
      najgorzym przypadku krzyczący że sędzia to kalosz. Zamiast zadbać o
      bezpieczeństwo lepiej zakazać, a piłka nożna to sport dla kibiców i przez
      kibiców istniejący. Jeśli Pan tego nie rozumie to nie wiem po co zajmuje się
      Pan dziennikarstwem sportowym.

Pozdrawiam

kiubz (kiubz@poczta.onet.pl)
    • Gość: RTK Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: 217.153.38.* 21.08.06, 10:30
      Niestety panie redaktorze (specjalnie z male litery) kibice obu druzyn nie
      pobili sie, nie dzgali noznami, nie wyzywali nawzajem, i nie spalili stadionu.
      Naleza sie panu przeprosiny ze nie otrzymal pan tego czego pan chcial, czyli
      sensacji. Nie mogl pan przezyc seksualnej orgii w spazmach podczas
      nieustajacego orgazmu piszac jak to "badyci w szalikach" niszcza polska pilke.
      Niestety.Ci "bandyci w szalikach" w wielu przypadkach stoja duzo wyzej
      intelektualnie od pana, a pan nie moze tego zniesc, i moze dlatego pisze pan
      takie bzdury jak powyzej. Jesli kibice, ktorzy chca stworzyc wspaniale,
      kulturalne widowisko (co niestety dla GW im sie udaje) sa bezczelnie
      krytykowani, to panska postawa jest na poziomie ok. gnoju na łące.
    • Gość: TOM1908 Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 11:46
      DLACZEGO NIKT NIE ROBIL SENSACJI GDY GRALISMY W 2 LIDZE I TAKA SAMA SYTUACJA
      MIALA MIEJSCE W NECZU Z ZAGLEBIEM?? KIBICE PRZYJEZDNI TAKZE ZASIADALI Z NAMI NA
      TRYBUNACH WYWIESILI SWOJE FLAGI ODPALILI RACE.WSZYSTKO BYLO OK BO TO NIE BYLA
      LEGIA?? A PRZECIEZ OD LEGII DO ZAGLEBIA NIE JEST DALEKO(ZORIENTOWANI WIEDZA O CO
      CHODZI) HEHEHE
    • Gość: ja Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.tulce.pl / 80.50.254.* 21.08.06, 19:17
      W rewanżu kibole Legii sklepią piłkarzy ŁKS-u wiosną na Łazienkowskiej...
      Oni tak robią...
    • kursorek "90 minut gry pozorów" 21.08.06, 19:39
      Drogi panie redaktorze!
      Na tym meczu nie bylo gry pozorow, sprawa jest prosta: obie druzyny obdarzyly
      sie zaufaniem i dlatego na meczu panowala kapitalna atmosfera, zadnych bluzgow,
      szarpanin oraz zadym. Dlaczego ma pan pretensje o to,ze kibice zaczeli sie
      szanowac - to ma byc ta gra pozorow? Prosze zajrzec na fora obu klubow! Kibice
      kulturalnie podziekowali sobie za goscine i atmosfere. Czy tak trudno w to
      uwierzyc, ze zmiany nastepuja rowniz na trybunach? Jakie dowody ma pan na to,
      ze zachowanie kibicow bylo nieszczere? Bo jesli mialo byc na pokaz to i owszem,
      kibice pokazali sie z jak najlepszej strony! Skoro pisze pan o przestrzeganiu
      prawa przez kibicow, to nalezy rowniez wspomniec o tym jak przestrzega je PZPN!
      Jest on nie tylko wrogiem kibicow, ale rowniez Polskiej Pilki Noznej! Chcialbym
      aby taka atmosfera byla na wszytskich meczach pilkarskich,a swoim artykulem
      neguje pan idee i sens kibicowania- po jego lekturze mozna przypuszczac iz
      kibice Legii przyjechali do Lodzi tylko i wylacznie po to by zrobic na zlosc
      PZPNowi, nie zas by dopingowac wlasny klub. Kibice LKSu tez nie sa kulturalni,
      bo kierowali sie tym samym motywem. Dlaczego nie wzial pan pod uwage, tego, iz
      fani chca przychodzic na stadiony by ogladac widowiska i je wspoltworzyc, by
      wspierac swoje druzyny swietnym dopingiem, ktory zagrzewa je do lepszej walki?
      Przygotowania do niektorych spotkan trwaja calymi miesiacami, kibice staraja
      sie by mecze w ORANGE zaczely przypominac te z ligi wloskiej, czy hiszpanskiej.
      Przeciez bez kibicow pilka nozna nie istniala by w obecnej formie! A moze nie
      rozumie pan dlaczego kibice chca by na stadionach mogli zasiadac fani obu
      druzyn? Wlasnie po to by widowiska stawaly sie jeszcze bardziej atrakcyjne i
      emocjonujace, tak jak mogl to pan zaobserwowac w sobote. A jesli nie podobala
      sie panu atmosfera sobotniego meczu, ktory raczyl pan okreslic mianem "90 minut
      gry pozorów" to proponuje przestac interesowac sie pilka nozna w mysl
      zasady "PILKA NOZNA DLA KIBICOW", bo na pewno nie dla pseudodziennikarzy!!!
    • Gość: mirco Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.08.06, 21:33
      Każde obnażenie głupich zarządzeń PZPN-u jest godne pochwały. Brawo dla
      kibiców Legii i ŁKS-u. Artykuł w GW beznadziejny.
    • Gość: martini.wnm Re: Publiczki gra pod publiczkę IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 21:43
      Nie zgadzam się z opinią, żeby zachowanie Łodzian było postępowaniem pod
      publiczkę. Smutne, że przejawy normalności są traktowane w ten sposób.

Byłam na tym meczu i na początku trochę sie obawiałam faktu, że Legioniści są
      tak blisko nas. Na szczęście, oprócz kilku wspólnych wrzutów na PZPN i Widzew
      (niestety), kibice obu drużyn zachowywali się bardzo kulturalnie.

W momencie gdy jakiś palant (a w grupie kilku tysięcy ludzi zawsze się jakiś
      znajdzie) zaczął przyspiewkę obrażającą Legię, od razu został zgaszony przez
      otaczających go ŁKSiaków. Można? Można! Chamstwo i głupotę trzeba tępić w zarodku.

Piłka nożna dla kibiców!
      • Gość: Normalny Z waszych komentarzy wynika: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:06
        1.Zorganizowane grupy kibiców to same aniołki, które maja w głowie tylko
        futbol. 2.Zadymy na stadionach robią ... (no właśnie kto ?)
        • Gość: fijoł Re: Z waszych komentarzy wynika: IP: 212.160.191.* 22.08.06, 16:34
          Z naszych komentarzy wynika, że są idjoci, którzy szukają zadymy przychodząc na
          mecz. Z naszych komentarzy wynika, że są idjoci, którzy na podstawie grupki
          zadymiarzy wyciągają wnioski dalekoidące o tysięcznej gruopie kibiców. Z
          naszych komentarzy wynika, że kiepski dziennikarz nie umie napisac nic mądrego
          o meczu, jeżeli akurat zadymiarzy uda się spacyfikować. Z naszych komentarzy
          wynika, że głupota bijąca z przepisów PZPN jest nie widoczna dla dziennikarzy
          GW. Itd itp.
    • Gość: Odp. kibola Legii Publiczki gra pod publiczkę IP: 193.192.167.* 01.09.06, 10:34
      "Nie może być tak, że tworzący przepisy nie walczy z tymi, którzy je łamią,
      mało tego - sam delikatnie otwiera im furtki do wybrnięcia" A słyszał Pan
      redaktor o czymś takim jak odpowiedzialność grupowa i że to jest złe? A czy wie
      Pan, że zakaz dostali wszyscy a nie wszyscy coś zawinili? A wie Pan że ci co
      pojechali do Łodzi wcześniej nic złego nie zrobili, a jesli zrobili, to każdy
      powinien dostać INDYWIDUALNY zakaz poparty dowodami? Hę?
    • Gość: ja Publiczki gra pod publiczkę IP: 212.182.120.* 01.09.06, 10:47
      no paranoja! istna paranoja! proponuję panom z GW już się więcej nie kompromitować podobnymi do tego artykułami. jest zadyma- źle, jest spokój i piękne piłkarskie święto- źle, to czego oni do k.... nędzy chcą? widać wolą jednak tą pierwszą opcję skoro za wszelką cenę niszczą wizerunek Kibiców?
    • Gość: ja Publiczki gra pod publiczkę IP: 212.182.120.* 01.09.06, 10:47
      no paranoja! istna paranoja! proponuję panom z GW już się więcej nie kompromitować podobnymi do tego artykułami. jest zadyma- źle, jest spokój i piękne piłkarskie święto- źle, to czego oni do k.... nędzy chcą? widać wolą jednak tą pierwszą opcję skoro za wszelką cenę niszczą wizerunek Kibiców?
      • Gość: Paweł Janas bydło nie kibice!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:17
        nawet mi nei kupiliśta flachy
        czystej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: lp Publiczki gra pod publiczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:02
      Ręce opadają,autor tego czegoś bo inaczej tego nie można mazwać musi być bardzo zakompleksiony i jego wiedza o kibicach sporcie brana jest z bredni podobnych do tych albo z TVN,Faktu itd itp, wysil sie chodz troche i przeszedł choć raz na mecz??polecam.
      • Gość: Paweł Janas Chamy!!!Tylko Legia i policja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:10
        wy kibole jesteśta nic nie warte:/
        TVN rządzi i LEGIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i policja!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka