Dodaj do ulubionych

Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów

19.06.07, 20:28
Jezu, czemu Kraków?! Czemu ktoś chce skrzywdzić moje piękne miasto?
Zresztą, to nieważne. Euro 2012 to będzie jedna wielka katastrofa, UEFA,
wobec zerowego postepu prac, za dwa lata nam je odbierze i da Włochom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy"t."Walczyka Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.06.07, 20:30
      A Łódź smutna.
      Wstyd Panie Nowicki! Wstyd Panie Kropiwnicki!

Jerzy tańczący Walczyka.
      • tetlian Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów 19.06.07, 20:49
        Głosy w sądzie są równo podzielone.
        • Gość: kibol a gdzie Londyn?, w tym miescie jest wiecej Polakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:16
          niz w chorzowie i krakowie
          • seroo1 Rozumiem, że Poznań i Gdańsk idą na odstrzał 20.06.07, 01:29
            Bo widzę w tym szaleństwie pewną logikę: Wrocław, Chorzów i Kraków już mają
            połączenie autostradowe z Europą. Z Katowic i Krakowa też się da od biedy
            dwupasmówką dojechać do Warszawy. Wystarczy tylko przedłużyc A-4 do granicy z
            Ukrainą i bez konieczności budowy dużej ilości dróg jakoś damy radę. Szczwany
            plan...
      • Gość: swiadomy i ekspert Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.07, 23:33
        Jezeli po plakaniu i biadoleniu chorzowian i krakowian PZPN postanowil blagac
        UEFA o rozszerzenie listy miast to moze jest to tez szansa dla Lodzi? Widac
        lzami i blaganiem mozna wszystko wyprosic...
        • Gość: gliwiczanin Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.gwardii.osi.pl 20.06.07, 03:20
          ta tyle ze chorzow ma juz stadion, jaki jest kazdy widzi ale jest. poza tym do
          chorzowa i krakowa mozna juz dojechac autostrada A4. prace przy autostradzie A1
          juz ruszyly wiec do 2012 roku bedzie druga autostrada krzyzyjaca sie z A4 w
          gliwicach. wiec czesc infrastruktury juz jest
    • sch30 Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów 19.06.07, 20:32
      Łódź dziękuje prezydentowi za Euro
    • Gość: Jaro Jaja IP: *.ghnet.pl 19.06.07, 20:32
      Ziobro i Wasserman lobbowali za Krakowem??? No nie róbcie sobie jaj,
      panowie... To są ostatni ludzie, którym zależy na Euro w Krakowie, dali temu
      dowód nie raz i nie dwa. Juz chyba bardziej zależy opozycji Majchrowskiego,
      niż naszej "elicie" politycznej.
    • flyb52 Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów 19.06.07, 20:42
      A dlaczego te kretyny Wloszczowej nie wciagneli na liste. Hm? Te mistrzowstwa
      pociagna nasz kraj do ruiny bo sie u nas nigdy nie odbeda. Ci durnie nawet
      popijawy w browarze nie sa w stanie zorganizowac. ME to powazna sprawa, nie
      zorganizuje jej ani ta malpka szczypinska ani ten kurski ani gagatki blizniaki.
      Takie cos organizuje menedzer z prawdziwego zdarzenia a nie pisowiec po siedmiu
      klasach szkoly podstawowej.
      • Gość: MK Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:41
        7 klas szkoły podstawowej to i tak wiele przy twoim dorobku
      • Gość: Grzesiek Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.nat.student.pw.edu.pl 20.06.07, 02:52
        Nauczysz się na początek poprawnej polszczyzny to możemy porozmawiać dalej.
    • Gość: heniu moze ta komedia wreszcie sie skonczy IP: *.chello.pl 19.06.07, 20:46
      jak mozna bylo pomina slaski? 1/4 ekstra klasy gra w promieniu 30km od niego.
      najlepsza infrastruktura, najwieszke skupisko ludnosci w polsce (2,8mln w
      konurbacji) , najwieksza ilosc hoteli w promieniu 50 km (spokojnie mozna
      doliczyc wisle szczyrk krakow i czestochowe bo dojazd do tych miast trwa mniej
      niz godzine)
      w polowie ukonczony stadion z nowoczesnymi trybunami(druga polowa trybun bedzie
      zmodernizowana w ciagu 2 lat) do konca tego roku bedzie podgrzewana murawa,
      przepiekny, njawiekszy park miesjki w europie, dwa lotniska sa w obrebie 40km, a
      kolejne dwa (przeznaczone dla malych odrzutowcow) beda juz gotowe za dwa-trzy lata!

naprawde nie rozumiem jak mozna bylo slaski pominac...
      • Gość: jejkuś Re: moze ta komedia wreszcie sie skonczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:42
        (spokojnie mozna
        > doliczyc wisle szczyrk krakow i czestochowe bo dojazd do tych miast trwa mniej
        > niz godzine)
        A kiedy ty jechał do Wisły ostatnio?
        Godzinę to się stoi w korku pod Żorami, drugą pod Skoczowem w godz. szczytu.
        Oczywiście jest nadzieja, że kiedyś te remonty się skończą, ale przecież wtedy
        rozpoczną się następne.
        Pomocna mogłaby być kolej, ale z Katowic do Wisły jedzie się ... 2,5 godz.!
        • Gość: wwi Re: moze ta komedia wreszcie sie skonczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:18
          A jechałeś kiedyś np. z Raszyna w miejsce, gdzie ma powstać Stadion Narodowy?
          Szybciej dasz radę z Chorzowa do Wisły. Zapewniam.
      • info0 Re: moze ta komedia wreszcie sie skonczy 19.06.07, 22:53
        Taa... Już widzę jak > 30.000 przybyszów z obcych miast/krajów w tych hotelach
        rozmieścisz. Średnio hotele w PL mają 300 pokoi. Trzeba by było dobudować ok
        1000 hoteli w miastach by ich polokować w miarę komfortowych warunkach (nie
        mówię o pokojach 2, 3, 4 osobowych).
        Kpiną samą w sobie jest chęć organizacji Euro 2012 bez WIEDZY jak się do tego
        dobrze przygotować :/. A nasi rządzący nie wiedzą, że tego w 5 lat nie da się
        zrobić i chociaż nie wiem jak wielkim byłbym optymistą to niestety ale za 2 lata
        UEFA przekaże organizację Włochom (prawie w 100% przygotowani już w dniu
        dzisiejszym).
    • Gość: xxx Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.toya.net.pl 19.06.07, 20:50
      a czemu nie ŁÓDŹ?
    • suhar3 Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów 19.06.07, 20:55
      no zobaczymy co z tego będzie :) niech skorzysta jak najwięcej miast :)
    • Gość: Krakus Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.ghnet.pl 19.06.07, 21:13
      PFG, jak nie masz nic mądrego do napisania, to nie pisz...
      • pfg Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów 19.06.07, 23:08
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> PFG, jak nie masz nic mądrego do napisania, to nie pisz...

Kiedy mam: Uważam, że rozgrywki Euro2012 w Krakowie to będzie katastrofa dla
        tego miasta. Ale uważam, że jest to zagrożenie hipotetyczne, bo bardziej
        prawdopodobne jest, że organizacja rozgrywek zostanie Polsce odebrana. Jeśli
        zaś komuś naprawdę zalezy na tym, aby mistrzostwa się w Polsce odbyły, to im
        mniej miast będzie zaangażowanych, tym lepiej, bo to oznacza MNIEJ stadionów
        do wybudowania, MNIEJ hoteli, MNIEJ innych rzeczy do zrobienia. Polska będzie
        miała poważny problem z wykonaniem planu minimum (cztery stadiony na przyzwoitym
        poziomie plus zaplecze). Poważny problem. Próba robienia czegoś więcej tylko
        przybliża nas do katastrofy.
    • Gość: klikli Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.szczecin.mm.pl 19.06.07, 21:25
      a Szczecin jak zawsze pominięty...
    • Gość: platini szef uefa Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: 63.117.245.* 19.06.07, 21:34
      podaje miasta na euro 2012 dla pl wafka krakow poznan i wroclaw dziekuje za
      uwage
      • Gość: jejkuś Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:46
        a ja myślę, że jest szansa taka, ze Ukraińcy nie zbudują lotnisk i dróg, nie
        mają dotacji z UE na to, a to co teraz tam mają to jest bieda z nędzą i nasze
        przy ichnich to niebo a ziemia mimo, że przecież też niedoskonałe. No i
        większość meczów odbędzie się w Polsce na 6-ciu stadionach, a u nich na 2 albo
        3, heh, kto wie czy nie.
        • Gość: mati Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.tvkdiana.pl 19.06.07, 22:06
          No chyba kpisz. Póki co, to oni już mają jeden stadion prawie skończony (Dniepropietrowsk). W Kijowie już zaczęli remont. Żadna kasa się nie zmarnuje, bo nie ma dotacji i z każdej hrywny są rozliczani. Mają lepsze podejście do zagadnienia od Polski. Wstyd
          • Gość: turtl Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:42
            Jasne. Stadiony mają. A np. w Dniepropietrowsku dodatkowo ok. 700 miejsc hotelowych. Reszta kibiców będzie spała na sianie w pobliskich wiochach...
          • Gość: j Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 00:17
            Gość portalu: mati napisał(a):

> No chyba kpisz. Póki co, to oni już mają jeden stadion prawie skończony
            (Dniepr
            > opietrowsk).

tak, tak, oligarchowie zbudują stadiony, ale kto im zbuduje lotniska, hotele i
            drogi?
            nie mają ani jednego przyzwoitego lotniska, ani jednej prawdziwej autostrady i -
            co ciekawe - nie mają też na to kasy.
            • Gość: Tomek Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.wolomin.net 20.06.07, 08:24
              Musze cie rozczarowac ale budzet na Euro na ukrainie zaplanowany jest naprawde
              spory. Po ZSRR odziedziczyli wieksze stadiony (patrz kijow) i budowane z
              wiekszym zamachem arterie komunikacyjne. Fakt, wszystko wymaga remontu, ale my
              w Polsce wiele chcemy zbudowac na szczerym polu
      • Gość: swiadomy ekspert Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.07, 23:34
        Wszystko pieknie tylko budowany stadion w Kraku to jakis kurnik...
    • Gość: hej Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.dolsat.pl 19.06.07, 21:50
      A Belchatow? To miasto wicelidera! Tez chcemy Euro

skocz.pl/mpg3
    • Gość: fali Polska powinna zglosic Chicago!!!! IP: *.chcgilgm.covad.net 19.06.07, 21:56
      Najwieksza aglomeracja polakow (wiecej niz w Warszawie), swietny stadion, dobra
      infrastruktura!!! Szybciej dolecisz z Chicago niz dojedziesz z Gdanska do Odessy.
      Czemu nikt nie zglasza Chicago???
    • Gość: kkk a gdzie Lodz??...dwa kluby w I lidze a nie ma Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:14
      SKANDAL!!! co za nieudacznik jest za to odpowiedzialny???
    • Gość: wwi Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:16
      Myślę, że w razie naszej porażki (w co jednak nie wierzę i mam nadzieję, że się
      tak nie skompromitujemy), to nie Włochy, a Niemcy wezmą Euro. Mają świeżo
      unowocześnione stadiony i są w stanie przejąć od nas tę imprezę praktycznie z
      dnia na dzień.
      • Gość: thomm nie bedzie kompromitacji IP: *.adsl.alicedsl.de 19.06.07, 22:31
        nie bedzie zadnej kompromitacji
        juz trwaja prace i przygotowania do euro a na jesien i na wiosne nast roku rusza
        juz pelna para.

po co k-wa krytykujecie jak nic nie wiecie,
        ja wiem bo moja firma wspolpracuje z kilkoma polskimi wlasnie w tej sprawie.

co za durny narod
        nic tylko krytykowac
        • Gość: thomm Re: nie bedzie kompromitacji IP: *.adsl.alicedsl.de 19.06.07, 22:33
          i lepiej sie cieszcie ze narazie jest jeszcze spokoj
          po potem k-wa bedziecie narzekac ze drogi rozkopane czy korki w miecie

polskie buractwo
          • info0 Kompromitacji nie będzie... 19.06.07, 22:47
            Bo schedę po nas przejmą za 2 lata Włochy. I tyle w tym temacie. Mamy tak
            nieudolny rząd, że zamiast brać się do roboty szukają nowych "celów" swoich
            idiotycznych ataków, a to układ, a to postraszymy lustracją i teczkami...
            Ba nawet jeśli skończą rzucać na lewo i prawo oskarżeniami i faktycznie wezmą
            się do roboty to... Nie jest możliwe wybudowanie ponad 1000 hoteli w jednym
            mieście w ciągu 5 lat :/ nie mówiąc już o autostradach, drogach, stadionach (bo
            do budowy stadionu trzeba ludzi wywłaszczać, lub wszyscy ludzie muszą dać zgodę
            na budowę co jak wiadomo w 90% przypadków kończy się tym, że jedna osoba się
            sprzeciwia i dupa).
            Może za 12 lat coś zorganizujemy (aka Euro 2024??).
    • Gość: pani janina i znowu u tych kocmołuchów uwalonych węglem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:46
      nie wiedzialem ze plan jest taki zeby zadusic druzyny przyjezdne smrodem ze slaska
      • Gość: lajkonik galicja IP: *.mimer.no 19.06.07, 23:01
        A czym beda oddychac na tym waszym Slasku?To moze tak po jednym meczu w kazdym
        z miast co?moze dopisac jeszcze kilka innych!Miasta juz zostaly wybrane(4)i tak
        zostanie.Krakow,Chorzow moze w 2083.
        • Gość: j Re: galicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 00:20
          kiedy wyście byli na Śląsku ostatnio, buraki?
          Śląskie to jedno z najbardziej zalesionych województw.
          • Gość: gliwiczanin Re: galicja IP: *.gwardii.osi.pl 20.06.07, 03:25
            mieszkam tu 24 lata a drzewa caly czas sie maja dobrze a ja sie jeszcze nie
            udusilem:) proponuje przejechac sie kiedys na slask, a nie tylko jechac glupimi
            stereotypami. przykladowo strefa ekonomiczna w gliwicach : 40 zakladow
            przemyslowych , ani jednego komina, jadac rowerem przez strefe wyglada to
            naprawde absurdalnie, jeden wielki trawnik na ktorym stoja biale, czyste
            prostopadloscienne budynki. pozdrawiam krakusow
    • Gość: CyKa Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.csk.pl 19.06.07, 23:27
      To jeszcze Łódz i Białystok niech dadzą bo tez sie starali
    • Gość: swiadomy i czynny Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.07, 23:28
      Ja tam uwazam, ze pomiedzy sukcesem i kleska powinna byc jeszcze opcja na
      zwyczajne przygotowanie, z paroma wpadkami. Stadiony i autostrady pewnie
      powstana ale najbardziej boje sie takich malych rzeczy jak na przyklad wikt.
      Otoz polska kuchnia w porownaniu do reszty Europy jest w miare uboga. Nie mamy
      tradycji kucharskich itp. Dlatego boje sie aby przypadkiem przyjezdzajacym
      kibicom po prostu nie zabraklo smacznych i dobrze przygotowanych produktow
      kulinarnych. Mozecie sie z tego teraz smiac ale to jest jedna z kluczowych
      spraw dla przygotowania tych mistrzostw. Nastepna rzecz: pochylenie terenu a
      ukladanie chodnikow. Moim zdaniem kuleje. A jezeli choc jeden kibic potknie
      sie i skreci sobie kostke to Polska nie wyplaci sie mu przez najblizsze tysiac
      lat...
    • Gość: swiadomy i obeznan Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.07, 23:31
      pfg napisał:

> wobec zerowego postepu prac, za dwa lata nam je odbierze i da Włochom.

Chryste panie, co za bzdury wygadujesz! Jezeli komus da to Rosji a nie
      Wlochom... Zastanow sie nastepnym razem nad sensem tego co piszesz...
      • Gość: lol Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.uml.lodz.pl 20.06.07, 09:37
        Rosja z tego co wiem swojej kandydatury nie przedstawiała :P

Więc, dadzą Włochom.
    • Gość: Kamil_KR Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.chello.pl 19.06.07, 23:35
      Kraków nie jest tylko Twój!!,
      jest również mój i wszystkich innych rdzennych Krakowian,
      Ja natomiast gorąco popieram moje miasto i jestem
      przekonany ze EURO będzie w Krakowie.
      z pożytkiem dla całego miasta i Małopolski.

Z ostatniego badania jakie widziałem
      82% Krakowian popiera Euro w naszym mieście.
      Pozdrawiam

• Gość: 750 lat Krakowa Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.06.07, 00:19
        Ci "rdzenni" to juz w Kraku sa spora mniejszoscia...
      • Gość: Tomek Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.wolomin.net 20.06.07, 08:30
        Och ty zakochany w Krakowie Krakusie. Podziel sie tym Krakowem z innymi
        Polakami. Tez jestem z Krakowa ale nie lubie takich nadetych cymbalow. To
        miasto nalezy do wszyskich Polakow i kazdego kto chce sie tam osiedlic.
        Serdecznie zapraszamy
        • Gość: Kamil_KR Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.chello.pl 21.06.07, 23:53
          Widzisz człowieczku. Sposób twojej retoryki "nadęty cymbał" jest idealną laurką
          którą sam sobie wystawiłeś. Świadczy o twoim bardzo szerokim słownictwie i
          kulturze osobistej. Widocznie nie byleś w stanie pojąć mojej wypowiedzi. Skoro
          tak , to pozwól że ci wytłumaczę.Kraków nie jest ani mój ani nikogo innego. To
          co pisałem to była przenośnia. Kraków jak inne Polskie miasta należy do nas
          Narodu Polskiego.Jako mieszkaniec tego miasta chce dla niego jak najlepiej i
          staram się jak tylko mogę pomagać w jego rozwoju i promocji. Uważam również,że
          Kraków powinien uczestniczyć w 100% w tak znaczącym wydarzeniu kulturalno -
          gospodarczym jak EURO 2012 i gorąco popieram wszelkie staranie w tym kierunku.
          Myślę, że większość obywateli Polski ma swoje ulubione i ukochane miasta,
          miasteczka, wsie i każdy będzie je popierał w ich rozwoju. Pozdrawiam całe
          Polskie społeczeństwo obywatelskie :)))))
    • Gość: Hanys Chorzów jest na Śląsku IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.07, 01:24
      Chorzów jest na Śląsku a ME w Polsce i na Ukrainie, więc dla mnie jest sprawą
      oczywistą, że piątym miastem ma być Kraków. Co innego, gdyby ME były na Sląsku
      i np. Morawach, to wtedy logiczne jest zgłaszanie Chorzowa.
      • Gość: eurofaan Re: Chorzów jest na Śląsku IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.06.07, 04:29
        Przeciez Krakow to Galicja... Pomysl zanim palniesz nastepna glupote.
        • Gość: fl. Re: Chorzów jest na Śląsku IP: *.chello.pl 20.06.07, 15:06
          Kraków to Wielkie Księstwo, Rzeczpospolita Krakowska czy co tam jeszcze chcesz, ale na pewno nie Galicja i Lodomeria, która kończyła się na prawym brzegu Wisły.
    • Gość: kfok Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.lanet.net.pl 20.06.07, 08:14
      Masz racje, tez jestem za tym zeby wykreslic Wroclaw z tej listy , a zabiorą nan
      napewno z tym ze dadzą hiszpanom nie włochom
      • Gość: Tomek Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.wolomin.net 20.06.07, 08:33
        Wykreslic to nalezy Gdansk (przy calym szacunku dla tego uroczego miasta). Jak
        tu kurna dojechac z Gdanska do chocby Lwowa. Wawa, Poznan, Wroclaw, Chorzow,
        Krakow sa przy autostradach na wschod. Autostrada Polnoc-Poldnie na 100% nie
        powstanie do 2012.
        • Gość: ja Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.gwardii.osi.pl 20.06.07, 08:48
          z ta autostrada w Warszawie to zes pojechal :D
    • Gość: no wy.. warszawe IP: 212.244.156.* 20.06.07, 09:19
      • Gość: cycero więc mamy ITALO EURO 2012 raczej pewne. IP: *.tpnet.pl 20.06.07, 09:29
    • Gość: Nowy Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.msconnect.pl 20.06.07, 09:48
      A Chełm ma pięć boisk i będzie gościł jedną z reprezentacji
    • Gość: antyg Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: 217.17.36.* 20.06.07, 10:00
      a gdzie kraków ma metro?
      • Gość: gliwiczanin Re: Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów IP: *.gwardii.osi.pl 20.06.07, 11:51
        a po co w Krakowie metro? jak beda potrzebowali to sobie zbuduja i pewnie
        zrobia to szybciej niz w Warszawie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka