Dodaj do ulubionych

Francuz, co chce grać dla Polski

IP: *.mnc.pl 16.10.07, 23:21
No właśnie, dlatego że Leo Beenhakkera trenuje, to chce grać. Ja dziękuje za
takiego "reprezentante".
Obserwuj wątek
    • gruby.grzesio Kolczyki ma ładne 16.10.07, 23:41
      Bardzo podobają mi się jego kolczyki, u mnie na targu takich nie ma...
      • Gość: stary_trampkarz Re: Kolczyki ma ładne IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.10.07, 07:44
        pociesz sie kmiocie, ze nie ma - za to - ani takich gumofilcow, ani gustownego
        waciaka w szkocka krate, w czym zapewne codziennie na targu szpanujesz...
        • Gość: zgrzyt Re: Kolczyki ma ładne IP: *.acn.waw.pl 17.10.07, 12:35
          brać go do kadry, a ciemnota "morda w kubeł"
    • Gość: mayday Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 23:50
      W dupie mam jego kolczyki... JAk kadra odnosi sukcesy i ma realne szanse na EURo
      to raptownie jest wysyp "polakow" z zagranicy...

zygac mi sie chce na tkaich typow jak ten obraniak czy jakos tam...
      jak polsak byla w rangingu fifa 32ga.. to pewnie nawet nie chcial oniej
      slyszec.. a teraz repra idze w dobrym kierunku i kazdy chce sie wypromowac na
      EURO... bleeeeeeeeeeeee
      • shaft_hk Re: Francuz, co chce grać dla Polski 16.10.07, 23:59
        hmmmm, ciekawe...

jak ktos nie chce grac dla Polski to go na sile ciagniecie(vel.
        Szetela), jak ktos chce to od razu jest feeee i napewno chce grac
        tylko dla tego ze bedzie mial wymierne korzysci z tego... żenada
        • Gość: jazz Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.pptp.stw-bonn.de 17.10.07, 00:02
          gra w dobrym klubie, nie chce sie wypromowac... po co go obrazac?
          W dodatku wiadomo ze Polska ma problemy z ofensywnymi pomocnikami... wiec czemu
          nie?
        • adam81w Polak, co chce grać dla Polski 17.10.07, 02:16
          dokładnie shaft zastanawiałem się czy ktoś już napisał to co ty.
          Podpisuje się pod tym. Dać mu szansę. Gra w LM poza tym i w lidze
          francuskiej znaczy jest niezły.
        • Gość: hrb Uszaszowski To nie jest tak !!! IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 04:47
          Prawdziwy Polak jest patriota i zyje w Polsce, a nie szlaja sie po
          swiecie.Komunikuje sie z ludzmi przy pomocy jednego i jedynego
          slusznego jezyka jaki zna,a tym jezykiem jest jezyk polski.DLA NIEGO
          POLAK, ktory nie chce grac dla POLSKI , JEST PODEJRZANYM NASIENIEM,
          KTORE TRZEBA ZNISZCZYC.NIECH ZAGRA RAZ w reprezentacji POLSKI,a
          pozniej ... ZOBACZYMY, co z nim zrobic?....Ewentualnie OLEJE SIE GO
          CIEPLYM moczem... NATOMIAST TAKI 'POLAK', KTORY CHCE GRAC DLA
          POLSKI JEST PODWOJNIE PODEJRZANY!!!Takiego zaraz sie posadza o
          ZABURZENIA UMYSLOWE,albo o cos jeszcze gorszego...
          • Gość: kibic Re: To nie jest tak !!! IP: *.os3.kn.pl 17.10.07, 07:52
            Uszaszowski, pisałem już kiedyś, żebyś odwiedził psychiatrę. Byłeś
            już ?
            • Gość: hrb Uszaszowski Moj drogi... IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 10:16
              zafajdany, polaczkowaty kibolu!!WCZORAJ PRZESZKADZAL TOBIE
              SMOLAREK,WYSYLALES GO DO SZKOLY PODSTAWOWEJ,a dzisiaj marudzisz o
              psychiatrze, buraczana wywloko.On tobie nie pomoze,dobre kopniecie
              w TWOJ BRUDNY TYLEK JEST NAJLEPSZYM LEKARSTWEM NA TWOJE
              DOLEGLIWOSCI.
              • Gość: zgrzyt Re: Moj drogi... IP: *.acn.waw.pl 17.10.07, 12:34
                wyluzuj, po co czytasz kontrowersyjne wypowiedzi, specjalnie po to pisane, by
                ludzi denerwować, a potem się emocjonujesz, olej ich, i sie wyluzuj
        • Gość: eech Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 09:44
          Z Szetelą toś trafił jak kulą w płot hehehe
          • shaft_hk Re: Francuz, co chce grać dla Polski 17.10.07, 10:58
            tak? jakies argumenty prosze
            jak nie masz zadnych to cichutko prosze...
      • Gość: mig29a Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: 80.72.34.* 17.10.07, 01:06

A jak byś był Niemcem to za Klose i Podolskiego też byś podziękował? (Bo Tim
        Borowski to nawet obok Polaka nie leżał :-) Jak dobrzy piłkarze (o ile dobrzy)
        chcą u nas grać to w czym problem? Między innymi i po to ten cały Benhaker
        został zatrudniony.

A tak poza tym, spójrzcie na tę twarz. Od razu widać, że to Polak z krwi i kości :-)
      • Gość: onlyyou Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 13:04
        Czytałeś dokładnie ten artykuł?Stara się o obywatelstwo już od dwóch lat, więc
        chyba mu zależy.Powinno zapytać się naszego selekcjonera, czy ma jakieś szanse w
        reprezentacji.Jeśli jest graczem perspektywicznym, to czemu nie dać mu szansy?
    • wirone Wzdycham.. 16.10.07, 23:52
      ant: "No właśnie, dlatego że Leo Beenhakkera trenuje, to chce grać. Ja dziękuje za takiego "reprezentante"."

a powyżej widzimy: "22-letni piłkarz starania o polski paszport rozpoczął dwa lata temu przed MŚ w Niemczech."

Czasem się zastanawiam czy ludzie naprawdę czytają artykuły, które komentują... A potem pojawia się pytanie gdzie im poznikała zdolność analizy czytanego tekstu.

Swoją drogą pierwszy raz o nim słyszę, ciekawe co potrafi i czy Leo by się nim zainteresował.. Warto sprawdzić może.

-----------
      wirone.info
      • klapounio Re: Wzdycham.. 16.10.07, 23:58
        jw.
        Poza tym nie taki nieznany...
        więcej tu:
        www.lequipe.fr/sdx/lqs/ff/search?p=&fr=yhs-ff&_charset_=ISO-8859-1&q=Obraniak&type=&sd=&sm=&sy=&ed=&em=&ey=&target=on
      • Gość: ant Re: Wzdycham.. IP: *.mnc.pl 17.10.07, 08:17
        i co z tego, że starania o paszport zaczął 2 lata temu, tu też nie widzisz Jego
        interesowności? Chodzi mi o to, że sobie nagle przypomniał, że nie udało mu się
        ostatnio załatwić paszportu, a naszło Go na chwilę przed awansem do finałów.

"Czasem się zastanawiam czy ludzie naprawdę czytają artykuły, które
        komentują...", to może jeszcze czasami się zastanów, co ten koleś o nas wie, bo
        dla mnie paszport to za mało, żeby grać w reprezentacji.
        • Gość: hrb Uszaszowski Wystarczy pokrecic sie troche... IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 11:21
          po polskim forum, aby poznac zakompleksialych, zawistnych ludkow z
          POLSKI.
    • Gość: Gregory Fogiel zwietrzył interes i tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 00:01
      Fogiel zwietrzył interes i tyle. Typowy manager, który wie, że trzeba robić jak
      najwięcej szumu wokół swoich podopiecznych.

Nawet jeśli jest to niezły piłkarz, to po co nam tacy, którzy chcą zaistnieć w
      barwach Polski, bo na swoją reprezentację są za słabi.
      • Gość: Banita Re: Fogiel zwietrzył interes i tyle... IP: *.centertel.pl 17.10.07, 00:15
        A chociażby po to, że we Francji, Hiszpanii, Włoszech czy Anglii jest każdorazowo po 100 piłkarzy, którzy nie mają miejsca w swojej reprezentacji, a w polskiej graliby pierwsze skrzypce. Znajdź mi innego polskiego ofensywnego pomocnika, który ma pewne miejsce w pierwszym zespole mocnego europejskiego klubu, jakim jest na pewno Lille...? Może Błaszczu na skrzydle w Dortmundzie, ale przecież Błaszczu to podstawa reprezentacji Leo. Tak więc nie narzekać, tylko korzystać z takiego zawodnika, jeśli wyraża taką ochotę. Zbyt wielu Radzińskich, Klose, Podolskich i innych Szeteli już straciliśmy, żeby przegapiać kolejne talenty. Niemcy dla przykładu nie mają skrupułów i swego czasu w kadrze mieli w jednym czasie w ataku: Brdaricia, Asamoah, Klose, Podolskiego i Neuville'a (Szwajcar gdyby ktos miał wątpliwości). Sami prawdziwi Aryjczycy... A Turcy im wygarnęli urodzonych przecież w Niemczech braci Altintopów. Cała Europa szuka poza granicami swego kraju. Reasumując - spróbować chłopaka! Jak się sprawdzi to super, jak nie - nic nie tracimy. A co do rozumienia czytanego tekstu, to pełne poparcie dla tego, co napisał worine.
        • Gość: Gregory Re: Fogiel zwietrzył interes i tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 00:30
          Ale jest pewna różnica między Podolskim, Klose i innymi, którzy się wychowali
          się w Niemczech i uważam mają pewne prawo (również moralne) żeby tam grać. A tu
          chłopak wychowany we Francji jedynie z polskimi korzeniami. Obawiam się, że
          manager namówił go do tego, ze będzie to świetna okazja do autopromocji.
          Nawet jeśli byłby to lepszy zawodnik od naszych...

• radiradi1 Smolarka pewnie też byś z kadry wywalił, co ? 17.10.07, 01:46
            Ebi jak zaczynał grać w reprezentacji to ledwie po polsku mówił, a z Polski
            wyjechał z ojcem bodajże w wieku 5 lat.

Chłopak chce grać w polskiej reprezentacji po to, żeby się wypromować - to
            oczywiste.
            Ja nie widzę w tym nic złego, a jak znajdziesz lepszych zawodników na tej
            pozycji, którzy wychowali się w Polsce i tutaj nauczyli grać w piłkę, to dawaj.
            • Gość: Gregory Re: Smolarka pewnie też byś z kadry wywalił, co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:03
              Smolarek to jednak co innego - wychował się w Holandii, ale rodziców ma Polaków.
              Uważam, że taki zawodnik miał prawo wyboru między Holandią, a Polską - tak samo
              Podolski.

Ale chłopak, który najpierw przed mistrzostwami świata, a teraz europy nagle
              chce grać w naszej reprezentacji nie mając właściwie nic wspólnego z naszym
              krajem to już przesada. I co z tego, jeśli jest lepszy od naszych piłkarzy? Tu
              chodzi o intencję tego gościa i jego managera - sam przyznałeś że chodzi tylko o
              promocje.

Gościu gra w przyzwoitym klubie w dobrej lidze - niech tam sie promuje.

• Gość: hrb Uszaszowski Smolarka pewnie też byś z kadry wywalił, co ? IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 10:26
                GRZECHU(wlasciciel Polski) ZAAKCEPTOWAL Smolarka!!!Myslisz jak
                Janas, jelopie!!!
                • Gość: Gregory Re: Smolarka pewnie też byś z kadry wywalił, co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:34
                  Nie właściciel, tylko jeden z obywateli dla którego reprezentacja to dobro
                  narodowe, a nie klub do którego można kupować zawodników.

Na prawdę nie widzisz różnicy między Smolarkiem, a tym piłkarzem?

I pisałem, że wszystko zależy od intencji jakie on ma. Jeśli czuje się Polakiem,
                  to ja nie mam nic przeciwko. A jeśli ma to być promocja, to ...

I trochę więcej kultury.
                  • Gość: hrb Uszaszowski A co ciebie obchodzi ,... IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 11:14
                    CO TEN CHLOPAK CZUJE ?...Jak chce grac dla Polski, to dlaczego mu w
                    tym przeszkadzac?... Przeciez nie zabiera on tobie miejsca w
                    reprezentacji,BO TY W NIEJ NIE GRASZ I GRAC PEWNIE NIGDY NIE
                    BEDZIESZ.Jednym z najlepszych polskich PILKARZY WSZECHCZASOW byl
                    WILAMOWSKI(przed IIww),ktory byl pochodzenia niemieckiego i nikomu
                    wtedy to nie przeszkadzalo.
                    • Gość: Gregory Re: A co ciebie obchodzi ,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:30
                      Mi miejsca nie zabiera, ale innemu chłopakowi owszem.

I tak jak pisałem, jak chce grać dla Polski (a nie dla wypromowania swojej
                      osoby) to ja nie mam nic przeciwko.

A czy Willmowski, który później strzelał bramki dla reprezentacji III Rzeszy
                      jest naszą chlubą, to już inna sprawa.
                      • Gość: hrb Uszaszowski Tak... IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 11:40
                        ty bys odmowil Adolfom i wyladowal w AUSCHWITZ. BOHATER OD SIODMEJ
                        BOLESCI SIE ZNALAZL!!!
                        • Gość: Gregory Re: Tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:51
                          Ja go nie potępiam za to co zrobił, bo sam nie wiem jakbym się w takiej sytuacji
                          zachował. Ale na miano bohatera, to on nie zasłużył.

I koniec tematu, widzę że lubisz wszystkim dookoła naubliżać. Jak Ci to sprawia
                          przyjemność to powodzenia, mnie to nie rusza.
                          • Gość: zgrzyt mongoł IP: *.acn.waw.pl 17.10.07, 12:39
                            Gregory, moje zdanie natomiast jest takie "wypie..j z kraju, bo tu ktoś taki
                            nie jesteś potrzebny, sp... do mongolii, bo jesteś mongołem",

ps. a teraz możesz coś napisać
                            • Gość: Gregory Re: mongoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 14:07
                              Może zróbcie sobie osobny wątek z kolegą Uszaszowskim kto komu bardziej nabluzga.

Nie potrafisz normalnie (czyt. kulturalnie) rozmawiać, czy przelewasz tutaj
                              swoje życiowe flustracje?
                        • rzewuski1 Re: Tak... 23.04.08, 17:41
                          matka wilimowskiego była w AUSCHWITZ
                          chcociaz ja potem zwolniono zdaje sie dzieki synkowi
                          to był najlepszy piłkarz w dziejach polskiej piłki
      • Gość: Tutak Jakie to typowo Polskie ... IP: *.chello.pl 17.10.07, 00:19
        Nikt z "tu" komentujących nie widział GO w "akcji" a ile chamskich
        głosów odsądzających Go "od czci i wiary" i jakichkolwiek
        umiejętności piłkarskich predystynujących do gry w reprezentacji
        Polski. A może to kolejny Smolarek, którego też kiedyś nie chciano
        w kadrze, bo opłty za bilety lotnicze "zrujnują biedny jak mysz
        kościelna PZPN"! Ja bym sprawdzał każdego "Gościa", który ma
        papiery na grę w reprezentacji Polski. Niech nawet trafi się jeden
        na dziesięciu, który rozwinie się w reprezentacji jak Smolarek, to
        uważam, że warto się pochylić.
    • Gość: Grzyb9k Takim zawodnikom mówimy NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 00:27
      To jest Reprezantacja Polski a nie miejsce gdzie gdzie średniaki z zagranicznych
      lig przypominają sobie o swoich korzeniach aby polepszyc swoja karierę!
      • Gość: loo Wlasnie!- Reprezentacja... IP: *.cust.tele2.se 17.10.07, 00:43
        a miljony Polakow, ktozy pracuja zagranica? Co oni maja wspolnego z
        Irlandia, Hiszpania, Szwecja, Norwegia? Nie oszukujmy sie, takie
        czasy- kazdy idzie gdzie go potrzebuja, a jesli ma dziadkow Polakow
        to tylko ulatwia sprawe! Pamietajmy tez, ze takich chlopakow jest
        tyciace na swiecie!
      • klapounio Re: Takim "zbawcom" mówimy NIE! 17.10.07, 00:46
        Ech...
        Szkoda gadać. Pooglądajcie wpierw człowieka - jak gra, poczytajcie, a potem
        dopiero piszcie. Z sensem. W Ligue 1 mistrzów szmacianki raczej nie ma...
        Piłkarzy z polskiej "ligi" też raczej nie. Za mocni??? :) Poza wszystkim
        Obraniak zawsze, bez wstydu, podkreślał swój polski rodowód. I jak piszą, z
        żalem, sami Francuzi - do podwójnego obywatelstwa i wyboru reprezentacji ma
        pełne prawo. A koszulki z nr. 10 też za darmo w LOSC nie dostał.
      • Gość: hrb Uszaszowski No wlasnie , o tym samym pomyslalem!!! IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 05:15
        Reprezentacja POLSKI jest dobrem najwyzszym, miejscem swietym dla
        kazdego polskiego patrioty.Wy...lic SMOLARKA z reprezentacji
        Polski,za slabo zna jezyk polski !!! NAWOLYWALO tutaj WCZORAJ KILKU
        prawdziwych Polakow!!!!
        • Gość: maczor weź koło i walnij się w czoło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:51
          jw.
      • shaft_hk Re: Takim zawodnikom mówimy NIE! 17.10.07, 11:01
        jedno nazwisko... OLISADEBE - prawdziwy Polak, największy patriota
        • Gość: hrb Uszaszowski Jest obywatelem Polski... IP: *.VIC.netspace.net.au 17.10.07, 11:27
          swoje zrobil, a ze ty jestes rasista i degeneratem... to juz twoja
          sprawa.
    • Gość: 1 Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 00:36
      musi być cienki skoro Francuzi go nie chcą w reprezentacji, ale można go
      sprawdzić. Może się do czegoś przyda;)
    • 19790222x Re: Francuz, co chce grać dla Polski 17.10.07, 01:45
      I ja się z tym zgadzam, w całej rozciągłości, Panie.
    • Gość: kibic piłki noznej Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.chello.pl 17.10.07, 07:20
      Ludzie...czemu zaraz obrażać Obraniaka? Ja uważam osobiście, że
      skoro u nas ternerem jest Leo Beenhaker to polski futbol zmienia sie
      na dobre...Jak sam Leo mawia, że trzeba dać szanse młodym, zdolnym
      piłkarzom to czemu jemu akurat nie? Pamiętamy jak stracilismy
      Podolskiego, Kolse...Nieważne gdzie on gra...czy to w Polsce czy we
      Francji...ważne że chce dla nas grać!!! Chce pomóc
      reprezentacji...Po prostu wszyscy zaczynają inaczej patrzec na
      nas...Mozna rzec: "No wreszcie coś drgnęło w naszej piłce! Pięknie
      grają, że aż samemu chce się grać..."
      Pamiętajmy, że są i tacy, którzy odmawiają grania dla nas...
    • Gość: stary_trampkarz do wszystkich p-o-y-e-b-o-w powyzej... IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.10.07, 07:32
      zajadle krytykujacych Ludovica Obraniaka:
      Jestescie malymi zakompleksionymi szaraczkami, pokazujacymi typowo polska
      "bezinteresowna zawisc"... Slyszeliscie, notoryczne matoly, powiedzenie, iz "od
      przybytku glowa nie boli"? Pewnie, ze nie, gdyz nie sprawiacie wrazenia osob,
      majacych cokolwiek wspolnego przybytkiem, czy tez dobrobytem... :-((
      Powiem w skrocie: jesli chce dla nas grac, bardzo dobrze dla Polski.
      Jakiekolwiek bylyby jego motywy (to nie on, lecz jego dziadkowie opuscili
      Polske, tepa choloto!) Powtarzam raz jeszcze, specjalnie dla was tlumoki, jesli
      wyrosnie na dobrego pilkarza, to Polska moze na tym tylko skorzystac. Jesli
      bedzie cienki, wowczas promocja w kadrze (ktora tak bardzo was poli) na niewiele
      mu sie zda...
      Wyklad skonczony. Mozecie, matolki, juz wracac do swoich obskurnych pieleszy i
      smierdzacych zajec.

• Gość: blacklord Re: do wszystkich p-o-y-e-b-o-w powyzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:51
        Drogie dzieci,
        Ile nasz to będzie kosztowac? Nie widzę powodu, żeby zagrał w
        jakimś sparingu. Jak się nie sprawdzi to już się go nie powoła i
        tyle. Gra w dobrej drużynie i ma talent nie mniejszy niż reszta
        naszych chłopaków. Czemu tak wam przeszkadza, że zabierzemy go
        Francji?
        Pamiętacie jak Angole w eliminacjach do MUndialu powołali na 1 mecz
        jakiegoś lidera klasyfikacji strzelców swojej 2-giej ligi żeby nie
        zagrał u nas?
        Sprawdźmy go! To nas nic nie kosztuje. Dziwię się, że kochany PZPN
        jak zwykle spieprzył sprawę. Przecież to 1 liga i to czołówka tej
        ligi. Nie zauważyli? Czy może bilety za drogie?
        • Gość: blacklord poprawka popzedniej wiadomości :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:53
          Drogie dzieci,
          Ile nas to będzie kosztowac? Nie widzę powodu, żeby nie zagrał w
          jakimś sparingu. Jak się nie sprawdzi to już się go nie powoła i
          tyle. Gra w dobrej drużynie i ma talent nie mniejszy niż reszta
          naszych chłopaków. Czemu tak wam przeszkadza, że zabierzemy go
          Francji?
          Pamiętacie jak Angole w eliminacjach do Mundialu powołali na 1 mecz
          jakiegoś lidera klasyfikacji strzelców swojej 2-giej ligi żeby nie
          zagrał u nas?
          Sprawdźmy go! To nas nic nie kosztuje. Dziwię się, że kochany PZPN
          jak zwykle spieprzył sprawę. Przecież to 1 liga i to czołówka tej
          ligi. Nie zauważyli? Czy może bilety za drogie?
          • Gość: stary_trampkarz Re: poprawka popzedniej wiadomości :) IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.10.07, 08:11
            Ciesze sie, ze sie ze mna zgadzasz, a wiec nie zaliczasz do grona malostkowych
            poyebow "szambujacych" powyzej! :-))
            Ide spac, dobranoc!
            • Gość: aaa Re: poprawka popzedniej wiadomości :) IP: *.toya.net.pl 23.04.08, 16:28
      • Gość: Gregory Re: do wszystkich p-o-y-e-b-o-w powyzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:09
        To może utwórzmy siatkę skautów, którzy będą jeździć i szukać młodych talentów
        na świecie do reprezentacji Polski.

Jeśli czuje się Polakiem i chce tu grać, to bardzo proszę, ale jeśli to ma być
        jego promocja (a wszystko na to wskazuje), to nawet jak wyrośnie z niego nowy
        Zidane, dla mnie będzie to plama dla biało-czerwonej koszulki.

Gra w dobrym klubie i silnej lidze - okazji do pokazania będzie miał dużo.

• shaft_hk Re: do wszystkich p-o-y-e-b-o-w powyzej... 17.10.07, 11:02
          wszystko? tzn co konkretnie?
    • Gość: fra Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.10.07, 08:21
      On nie może juz zagrać dla nas. Skończył 22 lata. Przepisy uefa mówia dokładnie,
      jesli grał wczesniej w mlodzieżówce innego kraju to reprezentacje moze zmienic
      do 21 roku życia.
    • Gość: kerry Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.10.07, 08:29
      ktos musi Ludovica poinformowac ze nie bedzie mozliwe dla niego wystep w kadrze
      polskiej! To jest napisane w regulach FIFA. Grasz dla kadry X w juniorach i
      mlodziezowce, skonczysz 21 lat - tam zostajesz. Ja bardzo bym chcial zeby on
      gral, ale niestety to sie nie stanie. To jest taka sama sytuacja jak z Mauro
      Cantoro.
      • Gość: ewa ale mauro cantoro to zaden polak to argenczyck !!! IP: *.dsl.club-internet.fr 17.10.07, 11:04
        przyjechal do polski bo ma posla glupia puszcalska zone !!!on ma
        gdzies polski !!miczy sie dla niego sex pieniadze w polsce jak kazdy
        obcokrajowiec!!!
    • Gość: LURTZ no i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:46
      ludzie jakby zagrał u Leo to już zawsze by u nas grał :)
      i gratulacje że nie załatwia tego przez PZPN bo wtedy obywatelstwo może by
      dostał na Euro, ale 2012:)
      chętnie bym go zobaczył w kadrze :)
      • Gość: Snickers Re: no i dobrze IP: 195.20.110.* 17.10.07, 10:18
        Gość portalu: LURTZ napisał(a):

> ludzie jakby zagrał u Leo to już zawsze by u nas grał :)
        > i gratulacje że nie załatwia tego przez PZPN bo wtedy obywatelstwo może by
        > dostał na Euro, ale 2012:)
        > chętnie bym go zobaczył w kadrze :)

nic dodać nic ująć - jak raz zagra to już na dobre nigdzie indziej nie będzie
        mógł, więc wątpię, żeby chodziło tylko o jedno EURO - sprawdzić gościa warto -
        zawsze będzie w odwodzie - lepiej mieć za dużo takich niż za mało - ja nie widzę
        problemu w sprawdzeniu go w kadrze - pamiętajcie, że to decyzja na całe życie,
        więc nikt jej pochopnie nie podejmuje...
    • Gość: młody a niech se gra, im więcej tym lepiej IP: 213.199.198.* 17.10.07, 11:18
      tylko trzeba mu powiedzieć, że go WKU w Polsce do wojska zechce
      zaprosić:DDD
    • Gość: luczy Francuz, co chce grać dla Polski IP: 85.112.219.* 17.10.07, 11:56
      w artykule o Szeteli napisaliście że jak grał w młodzieżówce to tylko do 21 roku
      życia może być skaperowany do rep Polski
      a tu gościu grał w młodzieżówce i ma 22 lata

nie ma jak artykuł się pisze nie sprawdzając dokładnie tematu
      • Gość: 2 Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: 213.199.198.* 17.10.07, 12:10
        zmasz temat kretynie
    • pynky Francuz, co chce grać dla Polski 17.10.07, 12:29
      nie rozumiem tej całej dyskusji, chłopak pewnie jest za słaby żeby
      grać w repie francji, tak jak smolarek jest za słaby aby gać w repie
      holandii, ale na polskie warunki, jeśli jest szybki wyszkolony
      technicznie, taktycznie itd, czego w polsce nie uswiadczysz, to
      warto go powołać i bedzie wypacowywał gole dla polski. Gó.. mnie
      obchodzi czy mieszkał kiedys w polsce i czy jest patiotą
      • Gość: zgrzyt Re: Francuz, co chce grać dla Polski IP: *.acn.waw.pl 17.10.07, 12:42
        z pewnością jesteś za słaby by tu pisać, więc wyjazd kolego
        • pynky Re: Francuz, co chce grać dla Polski 17.10.07, 13:11
          kolejny patriota wszechpolak, cóż ty jestes za słaby, aby odnieśc
          się do treści postu, więc tobie też proponuje wypad - idz zamówić
          piwo
    • Gość: Partyboi To dobry zawodnik, bierzemy go! IP: 213.155.182.* 17.10.07, 17:02
    • Gość: R Obraniak do kadry! IP: *.wro.vectranet.pl 17.10.07, 17:58
      Skoro Obraniak grał we francuskiej młodzieżówce i ma pewne miejsce w
      solidnym francuskim klubie, to świadczy że musi być dobry
      (przynajmniej jak na polskie realia). Francja obok Holandii to
      potęga, jeśli chodzi o pracę z młodzieżą. I Obraniak tak jak
      Smolarek, może wnieść do naszą kadry jakąś nową jakość.
      • Gość: gek Re: Obraniak do kadry! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.10.07, 18:49
        BOOOOże ile można powtarzac że, on niemoże u nas grac!!! Jak skończył 21 lat i
        grał wczesniej w innej młodzieżówce to niemoże się przeniesc już!!!Jak by
        niemiał 21 to ok.
        Podobnie było z cantoro i Delurą.
        To jest temat wymyslony przez gazety, aby przyciagnac czytelników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka