Gość: Hertw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:53 Bedzie 1-1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: giesu Re: Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.chello.pl 17.10.07, 19:16 a jednak Anglicy przegrali. oj pewnie będą płakać na wyspach, jak ruscy pojadą izrael:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiepa skiepa IP: *.lns1-c7.dsl.pol.co.uk 17.10.07, 19:51 jak patrze na gre Naszych, to mi sie przypomina to jak grali przed przyjsciem Benka. Totalna niekreatywnosc i niskie umiejetnosci indywidualne. Ale mysle ze moze to i dobrze ze przepitolimy z wegrami, daloby to Naszym jakies finalne otrzezwienie przed belgia. Zeby sobie chlopcy nie pomysleli ze juz sa w finalach, moze bedzie to mialo jakis pozytywny efekt psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpert Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.g-net.pl 17.10.07, 20:06 na boisku chaos! co gorsze okazuje sie, ze nie mamy rezerw Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: Polska gra towarzysko z Węgrami 17.10.07, 21:51 Niestety zastępstwa są bardzo mierne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Popis podwórkowców z polskiej ligi IP: *.wro.vectranet.pl 17.10.07, 20:18 Ten mecz pokazał, że Smolarek, Krzynówek i Błaszczykowski są nie do zastąpienia. A zmienników lepiej poszukać wśród potomków polskich emigrantów w całej Europie, Ameryce, a nawet Afryce (ha ha), niż wśród podwórkowców z polskiej ligi, którzy powinni pracować przy budowie stadionów i autostrad na Euro, a nie przynosić wstyd całej Polsce na boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Popis podwórkowców z polskiej ligi 17.10.07, 23:14 Gość portalu: R napisał(a): > Ten mecz pokazał, że Smolarek, Krzynówek i Błaszczykowski są nie do > zastąpienia. A zmienników lepiej poszukać wśród potomków polskich > emigrantów w całej Europie, Ameryce, a nawet Afryce (ha ha), niż > wśród podwórkowców z polskiej ligi, którzy powinni pracować przy > budowie stadionów i autostrad na Euro, a nie przynosić wstyd całej > Polsce na boisku. Jeżeli polska liga wyzbywa się na gwałt wszystkich obiecujących piłkarzy, to nie ma czemu się dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Oceny poszczególnych zawodników + podsumowanie 17.10.07, 20:25 1-Łukasz Fabiański - Jakoś niepewnie czasem, fakt że często to obrona dopuszczała do pewnych podań w poprzek pola karnego itp, ale on przy nich też nie wykazywał się jakimiś pewnymi interwencjami.. 13-Marcin Wasilewski - Całkiem poprawny mecz, włączał się ofensywnie, może coś przegapiłem ale nie mam się chyba do czego przyczepić. jego zmiennik - Bartczak - W zasadzie to nie zauważyłem go czy cokolwiek robił, ale w ostatnich minutach już śledziłem tak jednym okiem tylko. 2-Mariusz Jop - Za to głupie kopnięcie w twarz w polu karnym nie można mu wystawić dobrej oceny... 4-Dariusz Dudka - Spoko strzał z rzutu wolnego (o ile się nie mylę to on strzelał), poza tym to niewiele zdziałał. Zresztą poza sporadycznymi momentami (gdy strzela gole) to jakoś mnie nie przekonuje. 3-Tomasz Kiełbowicz - Tak sobie, cośtam próbował, biegał, ale nic powyżej przeciętnej jego zmiennik - Wawrzyniak - za krótko grał bym coś o nim napisał 8-Konrad Gołoś - No niestety, jakoś nie zwróciłem uwagi by coś skonstruował.. myślałem że spisze się lepiej. jego zmiennik - Zieńczuk - On już coś więcej ugrał, bardzo dobry strzał tuż obok słupka, jeden z najlepszych momentów w meczu, tylko chyba za bardzo szukał Brożka, może zapomniał, że to nie Wisła... 7-Radosław Sobolewski - Nie ma się do czego przyczepić raczej. 18-Mariusz Lewandowski - Całkiem poprawny mecz. jego zmiennik - Kaźmierczak - niestety nie pokazał za wiele, ten jeden strzał panu Bogu w okno mnie zirytował, podobnie cross do Kosowskiego który poszedł głęboko w aut. Decyzja o strzale z woleja pod koniec dobra, ale źle mu weszło na stopę niestety. Ogólnie tak sobie. 10-Łukasz Garguła - widać, że jeszcze nie w formie do końca, cośtam kombinował, ale jednak efektów wymiernych nie było zmiennik - Zahorski - Spodziewałem się, że pokaże więcej. Ale cofał się dość głęboko, walczył o piłkę, czasem daleko od pola dostawał piłkę, słyszałem od komentatora "Zahorski" i się dziwiłem gdzie chłopak wybiegł.. Sytuacji strzeleckich to nie miewał, a szkoda. 5-Kamil Kosowski - eh, denerwował mnie. Niedokładne podania, złe przyjęcia piłki które gonił wślizgami wybijając piłkę spod nóg Węgra pod nogi innego Węgra.. dośrodkowania za mocne. Kiepski występ moim zdaniem. 11-Radosław Matusiak - Widać, że się starał, walczył, ale jednak ciągle czegoś mu brak. Ewidentnie jest typem egzekutora, musi dostać fajne podanie (z którymi dziś było ciężko), bo sam rzadko coś wypracuje by strzelić. No ale dość dobry występ. zmiennik - Brożek - eehhhh, nie przekonuje mnie. Większość czasu jakoś niewidoczny, jak szło podanie w jego stronę to go nie ogarniał. Ładne dośrodkowanie przeszło mu koło głowy, ale może gdyby wyskoczył zamiast po prostu biec... Niezbyt, wręcz słabo. ------------------ Ogólnie to nie skupiałem się bardzo na meczu, więc powyższe oceny mogą być drastycznie odmienne od opinii ekspertów itd, ale tak to widziałem. Nie pamiętam kto tam został za blisko pola karnego psując linię spalonego i dopuszczając do groźnej akcji, ale takich błedów nie powinno być. Ogólnie słaaaaaby mecz Polski, ale tłumaczę to tym, że nie mamy zawodnikó wybitnych, którzy grając ze sobą pierwszy raz potrafią skonstruować świetne akcje i strzelac gole. Mamy dobrych graczy, ale brakuje im tej iskry intuicji i spontaniczności, co było dziś widać. Nasza reprezentacja opiera się na długiej znajomości i ograniu, szkoda... może to kwestia szkolenia, a może indywidualnych umiejętności graczy, nie wiem, ale dobrze by było gdyby pojawili się gracze którzy potrafią samotnie odwrócić losy meczu. Takie jeszcze lepsze Krzynówki :) Portugalia i Serbia wygrały, więc mam nadzieję, że mecz z Belgią będzie wyglądał inaczej. ----------- wirone.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Kosowski IP: *.chello.pl 17.10.07, 20:43 Kosowski a pozniej dlugo dlugo nic , jedyny zawodnik ktory naprawde duzo biegal i walczyl w tym meczu . Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Chyba sobie kpisz - walczył głównie ze sobą 18.10.07, 13:55 a biegał bo nie umiał przyjąć piłki albo ją błyskawicznie tracił i musiał gonić za przeciwnikiem. Fakt, że kiedyś dawno temu po stracie olewał kompletnie to co się dzieje z piłką, ale też rzadziej ją tracił. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Polska gra towarzysko z Węgrami 17.10.07, 20:49 nie życzę sobie takich porażek w oficjalnych choś towarzyskich meczach międzypaństwowych przy tak wspaniale dopingującej publiczności to grała POLSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ossa Re: Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:17 macz fatalny nudny bez jakichs fajnch akcji po prostu dno kibice tak samo...lodz to nie miejsce na reprezentacje!! wislacy nic nie pokazali kosowski biegal i tyle mozna powiedziec o jego wystepe biegal biegal i nic nie robil taki bieg przelajowy na boisku brozek w ogole niewidoczny za to boczni obronc w ogole nie wykorzstani kielbowicz tam duzo biegal ale nie dostawal w ogole podan... Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Polska gra towarzysko z Węgrami 17.10.07, 21:37 madziar wygrywa, polska przegrywa, to i holaholalala, to i holaholala Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Gołaś prawda została obnażona!!! 17.10.07, 22:05 A miał to być supertalent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada sytuacja Brożka nie była banalna IP: *.cable.casema.nl 17.10.07, 22:27 był w pełnym biegu i wybiegał ze światła bramki. Ale mniejsza o to - po raz pierwszy słyszę, że jeden kiks eliminuje zawodnika. Przecież w takim wypadku nikogo nie można by powołać. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Re: sytuacja Brożka nie była banalna 17.10.07, 22:33 To nie jeden kiks, przecież nie pierwszy raz przewija się w kadrze i za każdym razem jakiś taki przytłumiony, niewidoczny. Już sam fakt, że komentator rzadko wywoływał jego nazwisko o czymś świadczy, bo znaczy że nie był czesto przy piłce. ----------- wirone.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insider Szetela... IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 17.10.07, 22:36 Gosc wlasnie zadebiutowal w repr. USA.Nawet zrobil akcje po ktorej padla zwycieska bramka w meczu ze Szwajcaria. Bramke strzelil Bradley,drugi mlodziak z bylej kadry U-20. Gral tez Adu. A gdzie nasze "gwiazdki" z tamtych mistrzostw?... Odpowiedz Link Zgłoś
binkirdad Polska gra towarzysko z Węgrami 17.10.07, 23:02 Tym razem nie zgasło światło? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mizeria zaplecza reprezentajji ukazał się w pełni 17.10.07, 23:08 a zagraniczne transfery, mające służyć rozwojowi naszych uzdolnionych zawodników, okazały się mitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski kibol Re: Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 00:24 Pies cie ganial Leo. Bylo powolac reprezentacje Mlodej Ekstraklasy - jak testowac dublerow to na calego! Nigdy wiecej takich gownianych meczow, nigdy wiecej obciachu przed znajomymi z Wegier! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junon Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.compi.net.pl 18.10.07, 00:45 bosz, co za porazka. i to doslowna :/ przez poltorej godziny nudzilem sie jak mops, prawie zasnalem, a jak polazlem zalac sobie moc warzyw, to akurat brame walneli naszym :/ co za swiat. dobrze ze pierwszy sklad jest w lepszej formie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcioo wczoraj to na meczu mozna bylo leczyc bezsennosc! IP: 62.87.185.* 18.10.07, 09:11 ledwo moglem wytrzymac ogladac te gre, dobrez ze zaczelem skakac po programach i trafilem na eurosporcie rosja - anglia 2-1, potem na NT1 cyfra+ 291 venezuela - argentyna, a potem niemcy - czechy 0-3, wtedy sie wreszcie moglem normalnie browara napic, bo cos sie dzialo, a messi byl wczoraj fantastyczny!!! rosjanie gryzli trawe jak nie wiem i wywalczyli zasluzone zwyciestwo! naszczesie nastepnego meczu polakow nie bede ogladal w TV, bo mam bilety... oby tylko snieg nie padal, bo poza murawa to tam nie ma grzejnikow, ale to moze dobrze, bo na legii vipom dupska grzalo i az pradu zabraklo! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brooklyn123 Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.dyn.optonline.net 18.10.07, 00:54 Tak się kończy pajacowanie i tryumfalizm. Bardzo dobrze, że ktos Listkiewiczowi wylał kubeł zimnej wody na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoltan Tokaj Dwa Madziary z jednej szpary! IP: 152.75.60.* 18.10.07, 01:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Golonka Gulasz lepszy od schabowego! IP: 152.75.60.* 18.10.07, 01:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Gulasz lepszy od schabowego! IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 18.10.07, 03:14 No to nieudaczniki, bedziecie dalej klepac biede w dziadowskiej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr miller dlaczego polska II ?????????? IP: *.aster.pl 18.10.07, 03:41 czesi, niemcy i innych tez grali z "druga druzyna" i tez nie jest np. GER II - CZE II 0:3. nie mozecie przegrac?? niemcy np mowili ze zle zagrali i z tego powodu przegrali. a wy caly czas szukajcie wymowki... chyba to ten kompleks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mscan Re: dlaczego polska II ?????????? IP: *.tvp.pl 18.10.07, 09:34 Z takimi patałachami jak Węgry nie wolno przegrywać, nawet jeśli gra się trzecią drużyną, po pijaku i z plagą kontuzji. Panowie, wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bem Skad patalachy : To dopiero poczatek?????????? IP: *.it-austria.net 19.10.07, 09:44 Skad patalachy. I. 0:2 byloby realniejsze. II. Na Wegrzech istnieja 3 prywatne akademie pilki noznej. po ok. 40 - 40 chlopakow. Kadry zbudowane z tych mlodych wracaja od 2-3 lat z wyciestwami z przyjacielskich turniejow z rowiesnikami z Anglii ! Pokonuja wszystkich ktorzy sie licza (MU,Arsenal etc. ). Prosze sie poinformowac tylko dobrze!!! To dopiero poczatek. III. Mlodzi szkoleni w prywatnych akademiach pilki noznej sa jedynym ratunkiem dla pilki noznej w Polsce Czy istnieja podobne szkolenia W polsce? Jezeli nie, to polska pilka nozna bedzie sie skladala z samych patalachow i to na dluzszy etap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 10:12 To nie prawda, że dublerów brak i dublerzy zawiedli, to pan Beenhakker zawodzi i zawiódł Już i tak długo wygrywa na t.zw. farcie. Na taktykę pana B. litość bierze patrzeć. Np od obrońćy podanie do samotnego Brożka otoczonego przez 5 obrońców. Na boisku chaos. Jak można powoływać zawodników, którzy nie potrafią celnie podać i kierują piłkę do przeciwników lub daleko na oślep.Pan Beenhakker swoją głupotę i niekompetencję maskuje poważną i zatroskaną miną, a w głowie pustka. Odpowiedz Link Zgłoś
harry122 Retransmisja oczami śpiącego. 18.10.07, 11:02 Tych, którzy tak jak ja zasnęli na transmisji meczu zapraszam na jego RETRANSMISJĘ NA ŻYWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal nieudany artykul nieeuroperski IP: *.zdv.uni-tuebingen.de 18.10.07, 11:41 Polscy Przyjaciele! Wybaccie, nie umjem pisac po polsku, jestem Wegrem. Artykul bardzo niesympatyczny i nie fair. Gra przegrana, i tyle. Nie ma co mowic o dublerow. Jak sie chce pisac po europerskim, to sie gratuluje, chociaz jednym slowem, a potem ociwyscie mozna wejsc we fragmenty. A nie pisac, jakby Polska skladala sie z niemowlakow (to nie moj obowiazek oceniac pisanie tak o swoich pilkarzach selekcjii). Ja, jako wegier, bardzo kibicuje Polakom, i czesie sie, ze prawdopodobnie wyjda na mistrzostwa. Ale, zeby tam cos osiagniec, to nie wolno miec attitudu pisarza tego artykulki. "Fatalna passa"; 5 gier, 4 wygrane, a piata przegrana z Turcja; sedza dal czerwona kartke wegrowi zamiast brmakarzowi Tureckiemu i jedenastke - Dar Allaha, jak pisal nastepny dzien dzennik turecki, i jak mowil najszlynniejszy siedzia Turecki. To jest cos! Panowie dzennkiarze, jest wiele co uczyc sie od Tureckich kolegow. Ale nie mowmy wiecej o tym nieudanym artikule: Naprzod Polska przeciwko Belgia, a potem w Austrii!!!! I niezapomnijmy: Polak, Wegier dwa bratanki... Z powarzaniem: Michal z Budapesztu Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 To był idiotyczny pomysł z tym meczem... 18.10.07, 14:15 Ani graczy , ani motywacji. Same obrażone baletnice, które pominięto w meczu z Kazachstanem. Czego tu wymagać gdy w głowie tylko kasa, kasa i tylko kasa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henrykblajet Polska gra towarzysko z Węgrami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 15:18 To skandal by oni zarabiali w lidze tak olbrzymie pieniądze niemając pojecia o podstawach gry.Zawsze uważałem że sąsłabi.Trener z takimi nieukami daleko nie zajedzie.Ze w tabeli są tak wysoko to wielki fuks,\jeden dobry mecz\ reszta to pożal się boże.Szkoda tego trenera na takie badziewie.Jaka dziadowska liga,taka kadra. Odpowiedz Link Zgłoś