Dodaj do ulubionych

Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromitacja

25.10.07, 00:08
Skróty LM w TVP oglądam zgrzytając zębami. Program jest zrobiony na "weź się
odwal" - zaproszonemu do studia Rafałowi Stecowi daje się na komentarz dot.
"polskiej" (Boruc i Lewandowski) grupy 30 sekund - zresztą na twarzy redaktora
też widać raz po raz zażenowanie. Komentarze do skrótów zrobione są na
kolanie, po łebkach, przez nie znających się na piłce ludzi (szczególnie
Banasikowski, Jońca) - redaktorzy ci mylą piłkarzy, nie wiedzą kto aktualnie
znajduje się przy piłce - chyba można czegoś wymagać od facetów od lat
pracujących w tej branży! To tylko kilka zdań mojego narzekania - nie wierzę,
że odpowiedzialni za programy piłkarskie w TVP nie oglądają analogicznych
audycji np. w Canal +, które same w sobie są ciekawe, przemyślane i profesjonalne.
Jednym słowem - WSTYD! Nawet tak wspaniałe wydarzenie jak LM TVP pieprzy na
całej linii - to wielka sztuka!
Obserwuj wątek
    • Gość: kret Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.chello.pl 25.10.07, 15:31
      Skróty Ligi Mistrzów goszczą w TVP już od lat 90. jak wtedy
      wyglądały to byś się kolego uśmiał, a nie narzekał jakie są teraz.
      Zmieniła się ich formuła, zmieniło studio. Nie uważam, żeby w rażący
      sposób były źle pokazywane. Zaś panem Banasikowskim się nie
      przejmuj, on zawsze się mylił i już od dawna. Ja tam się tym
      wszystkim nie denerwuję tylko czytam o Lidze Mistrzów w Magazynie
      Futbol, bo w ostatnim numerze był spory o niej artykuł, z mapką :)
      • partyboi Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit 26.10.07, 01:01
        Właśnie, niestety, oglądam te skróty od czasu, kiedy polskie drużyny startowały
        w LM - nie zmieniło się wiele. Jeśli ktoś chce porównania co do jakości,
        zapraszam do Canal + - tam widza traktuje się serio, a nie serwuje mu się towar
        II jakości, sklecony na odwal przez w dużej mierze (nie chce obrażać tych
        facetów z TVP, którzy znają się na futbolu) amatorów.
        Co do krytykowanych przeze mnie komentatorów - sprawiają wrażenie, jakby na co
        dzień żyli z dala od wydarzeń w piłce nożnej, a swoją pracę traktują jak nudne
        zadanie domowe. To moje wrażenia. Pozdrawiam!
    • Gość: autor Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.range81-153.btcentralplus.com 26.10.07, 01:31
      W Canal+ tez jest dziadostwo, np. taki Szymkowiak... co on tam robi? I po co? Jak to oglądam to aż mi wstyd...
      • partyboi Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit 26.10.07, 02:26
        Szymkowiak jest tylko (byłym?) piłkarzem, który akurat ma czas, żeby się
        udzielać przed kamerą, ja mówię o dziennikarzach z zawodu i zamiłownia. Tu
        minimum obowiązuje. A redaktorzy C+: Twarowski, Smokowski, Dębiński, Lipiński,
        Laskowski, Nahorny, można by wymieniać, to jednak ludzie - moim zdaniem -
        kompetentni.
        • Gość: corleone Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: 80.50.90.* 26.10.07, 11:54
          Mnie też już krew zalewa, ale co zrobić :/
          Jedyne alternatywy to internet(słaba jakość) albo Eurosport(od tego sezonu
          powtarzają nawet całe mecze:) )
    • Gość: biała * A jednak Darek!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 10:57
      Wszyscy ,a przynajmniej większość narzekała na p.Darjusza Szpakowskiego.Jak jego tylko brakło to już totalna klapa.Jedna w publicznej TV jast najlepszy!!!!
      • Gość: adato Zgadzam się - Szpak jest debeściaK! :) IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 26.10.07, 14:10
        owszem, owszem... myli się często jak cholera i czasem przekręca nazwiska
        piłkarzy... ale... ma to COŚ! - potrafi "zrobić" klimat meczu, czuje piłkę i
        przeżywa ją jak diabli... jak reprezentacja gra ch...owo to jego ton głosu jest
        zrozpaczony...ale wystarczy , że nasi strzelą i Szpak znowu rozwija swe
        skrzydła... Żyj nam Szpaku długo i szczęśliwie...chcemy, czy nie chcemy - jesteś
        legendą!
    • Gość: fajny Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.chello.pl 26.10.07, 19:00
      podzielam opinie!!!
      • partyboi Szpakowski - faktycznie - szacunek za styl! 27.10.07, 16:14
        • Gość: PodirytowanyStecem Nie zapraszajcie Steca !!! IP: *.2a.pl 27.10.07, 20:29
          Ten gość jest irytujący. Pozatym nie ma innych dziennikarzy? Do TVN - Stec, do
          TVP - Stec. W Wybiórczej mądrzy się Stec. I jeszcze ten jego kompromitujący
          ćpuński wygląd i te dredy.

Z dredami dla nikogo nie jesteś wzorem, za pieniądze ITI oczerniasz i kłapiesz
          jęzorem !!!
    • Gość: Rossonerhi Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.toya.net.pl 27.10.07, 23:59
      W pełni sie z nim zgadzam. Aż żal oglądać. lepiej niech oddadzą LM
      tym którzy sie znają na tym i wiedzą jak prowadzi sie prowesjonalne
      transmisje. w sumie cała TVP jest taka. Poniżej wszelkiego poziomu.
      • pitrix Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit 28.10.07, 09:52
        po cholere te żenujące studio, same skróty powinny być i tyle,
        ciurkiem, mniej tej naciąganej gadaniny, byłoby to krótsze bo spać
        sie już chce o tej porze , a bramki trzeba ;) oglądnąć .
        • Gość: BENEK Re: Protest! Szpakowski out!! IP: *.alpha.pl 28.10.07, 12:41
    • Gość: Allez OM Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.w90-17.abo.wanadoo.fr 29.10.07, 10:57
      ...i o to wlasnie chodzi, TV(tzw. publiczna) robi "bele co, bele jak" a
      Canal+,Polsat itp TV komercialne zgarniaja naiwnych wraz z ich kasa !!!
    • Gość: Allez OM Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.w90-17.abo.wanadoo.fr 29.10.07, 10:58
      ...i o to wlasnie chodzi, TV(tzw. publiczna) robi "bele co, bele jak" a
      Canal+,Polsat itp TV komercialne zgarniaja niezadowolonych naiwnych wraz z ich
      kasa !!!
    • meteor997 Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit 29.10.07, 11:59
      dlatego nauczony przykładem lat poprzednich, kupiłem n-kę i jestem zadowolony
      :-) Nie dość, że nie muszę słuchać:
      - ciągle mylącego się Szpakowskiego
      - znawcę super/hiper Engela
      - i paru innych
      to mecze LM mam i we wtorek i w środę, do tego równolegle na kilku kanałach,
      więc oglądam mecz który mnie najbardziej interesuje, a nie "hit" kupiony przez TVP.
      Choć muszę obiektywnie przyznać, że do C+ ciągle im brakuje...
      • Gość: Flores Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 17:26
        Moim zdaniem, w ogóle nie powinni zapraszać żadnych gości do
        programu ze skrótami. Z tej prostej przyczyny, że nie ma na to
        czasu. Niech pokażą same skróty i będzie fajnie.
    • grinderss Re: Protest! Skróty Ligi Mistrzów w TVP-kompromit 08.11.07, 16:05
      Apeluje do osób odpowiedzialnych za ten program by uświadomiły takim osobom jak
      Pan Rafał Patyra, że ujawnianie rozstrzygnięć na wstępie programu doprowadza do
      furii kibiców.

Oglądający skróty LM ok. godziny 23, to nie 5-cio letnie dzieci, czy serialowe
      gospodynie domowe, ale ludzie interesujący się piłką nożną. Wiedza oni np. że
      przed daną kolejką dany wynik może dać awans drużynie X, czy Y., a innej stratę
      szans.

W/w Pan R. P. wczoraj w mowie wprowadzającej do programu wspaniałomyślnie
      poinformował o awansie dwóch drużyn... teoretyczne szanse na awans miały tylko
      dwie, tak więc... Dzięki!

Totalna ignorancja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka