Gość: anty tvp IP: *.78-99-5.t-com.sk 21.01.08, 15:18 Niech Polsat kupi te prawa. Przynajmniej komentatorzy sa bez demencji i nie myla numerow na koszulkach i wiedza dlaczego sedzia zagwizdal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grek.grek Eliminacje MŚ 2010 w TVP 21.01.08, 15:36 Taaa,a finały w Polsacie,albo na jakiejś cholernym kodowanym programie. What a deal... dla ułomnych. Pocałujta z tyłu wójta - MŚ,ME,LM oglądam ma czeskiej publicznej, albo na jakimś niemieckim kanale; a wam,żyły i głąby z TVP - ciupaga w plecy i krzyż na drogę. Znacie wy się na zarabianiu kasy,jak świnia na gwiazdach,że już o waszej misyjności nie wspomnę... Czesi mogą dawać ME/MŚ/LM na publicznych kanałach - TVP albo przegrywa w wyścigu o prawa,bo nie ma kasy (1,5 miliarda PLN roczny budżet),bierze ochłapy od o połowę biedniejszej stacji albo w ogóle kładzie laskę i stawia na emocjonujące skoki i 3 minuty z Małyszem i Mateją co tydzień przez 4 miesiące. Kabaret,żenada,wiocha... brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inomitatus Eliminacje MŚ 2010 w TVP IP: *.chello.pl 21.01.08, 15:43 Ze wzgledu na poziom transmisji , studio przedmeczowe , realizacje a przede wszystkim biorac pod uwage komentatorow pilkarskich to prawdziwa tragedia dla kibica pilkarskiego zmuszonego ogladac mecze w TV . Pan Szpakowski byl kiedys z pewnoscia bardzo utalentowanym komentatorem z duza pasja , ale w chwili obecnej to "zmeczony" rutyniarz z zenujacymi i kompromitujacymi go wpadkami . Inni komentatorzy w TVP ??? tlo ! Subiektywna lista polskich komentatorow pilkarskich : 1.Laskowski ( za komentarz meczow siatkowki :-) brak logiki ale lubie jak tworzy atmosfere , przezywa mecze , chcalbym by bylo mu dane komentowac mecz pilkarskiej reprezentacji ) 2.Twarowski 3.Borek 4.Smokowski 5.Kolton 6.Iwanow 7.Basalaj 8.Szpakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikuś 487 Re: Eliminacje MŚ 2010 w TVP IP: *.icpnet.pl 21.01.08, 16:03 ale do de... w jedynce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 16:34 Szpakowski to najlepszy polski telewizyjny komentator piłkarski !!!! pozostali nawet nie mogą się z Nim równać !!! gdy oglądam jakiś ważny mecz, a więc szczególnie mecze reprezentacji Polski, to mam w d* czy ktoś się pomyli, przejęzyczy czy źle wymówi nazwisko; najważniejsze są emocje i przeżywanie tego meczu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 16:37 Szkoda tylko że p. Szpakowski przeszkadza swoją indolencją w przeżywaniu tego meczu. Z drugiej strony współczuję że wg Ciebie p. Szpakowski to najlepszy polski komentator - świadczy to tylko o tym, że nie masz dostępu do chociażby C+, p. Szpakowski mógłby mikrofony nosić za p. Twarowskim czy p. Smokowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 17:01 to zależy jaki mecz się ogląda - jeśli polski kibic ogląda np. mecze ligi angielskiej to robi to napewno w większym stopniu aby zachwycać się grą na najwyższym poziomie, a nie ze względu na dopingowanie danej drużynie - inaczej mówiąc ważniejszy jest w tym wypadku komentarz fachowy z dużą ilością informacji niż emocjonalne przeżywanie meczu; natomiast w meczach które bardzo sie przeżywa, a więc przede wszystkim w meczach reprezentacji, komentarz Szpakowskiego jest dokonały, moim zdaniem nikt inny nie potrafi tak wzmacniać i budować emocji i w tym sensie Szpakowski genialnie spełnia swoją rolę komentatora - podczas oglądania takich meczów nic więcej nie jest potrzebne, bo czy to naprawdę takie ważne jak komentator wymówi dane nazwisko, czy popełni jakieś błędy - nie rozumiem jak można się w tym momencie nad czymś takim zastanawiać - to trochę tak jak wypominanie Górniak że to przez jej wykonanie hymnu reprezentacja źle zagrała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel ! IP: *.generacja.pl 21.01.08, 18:25 jezu, trzymać tę miernotę Szpakowskiego jak najdalej od mediów publicznych. Nędzny, niekompetentny, nudny jak flaki z olejem, infantylnie czułostkowy komentator sportowy; nie majacy bladego pojęcia o sporcie. I jak najszybciej odebrać "dyrektorstwo" działu sportowego TVP nieudolnemu Korzeniowskiemu - człowiekowi kompletenie pozbawionemu wizji krzewienia sportu w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joey_Łódź Re: Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel ! IP: *.pai.net.pl 21.01.08, 17:23 Emocje, emocjami... Ale jak komentarz ma wyglądać, jak w wykonaniu Szpakowskiego, to dziękuję, nie skorzystam. Lepiej zostawić wizję i zamiast fonii puścić sobie transmisję radiową albo odkurzacz. Z resztą, nie wnikam... Być może nie masz zbytniego porównania. A szkoda. Na swoim przykładzie mogę stwierdzić, że po obejrzeniu relacji na "Polsacie Sport", czy "Eurosporcie" (o "Canal +" już nawet nie wspomnę, bo to klasa sama w sobie), mam odruch wymiotny przy meczach na TVP. A żeby dobić wytrwałych, puszczają jeszcze ludziom studio w Warszawie, po czym oczom ukazują się: Gmoch (ze swoim rechotem), Engel (rozrysowujący schematy, które rozumie tylko on sam i jego wyimaginowany przyjaciel) i Szaranowicz (chociaż do niego akurat nic nie mam). Jeżeli TVP ma zamiar cokolwiek pokazywać, niech w końcu da szansę młodemu pokoleniu komentatorów (Nie! Babiarz się nie liczy ;) Póki co trzymam kciuki za MŚ w całości na Polsacie. Ewentualnie niech przeprowadzą z TVP równoległe transmisje z meczów Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 17:31 to dopiero byłaby tragedia na Polsacie - komentują Borek z Kołtoniem :-/ może Jacek Gmoch nie umie się czasami sprawnie wysłowić, ale On ma bardzo wiele do powiedzenia; zresztą jak zrobią studio w Polsacie to przecież zaproszą mniej więcej te same osoby które występują w TVP; Babiarz to dziennikarz sportowy na najwyższym poziomie, choć faktycznie piłka nożna nie jest jego mocną stroną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joey_Łódź Re: Darek Szpakowski najlepszy jest !!! ole oel ! IP: *.pai.net.pl 21.01.08, 18:00 Borek i Kołtoń (choć na Polsacie są jeszcze inni) - dla Ciebie na minus, dla mnie wręcz odwrotnie. Co do gości, to mam wrażenie, że na TVP widzę ciągle te same osoby, które wymieniłem we wcześniejszym poście (plus kilka zapraszanych na zmianę). Chociaż, mogę się mylić, bo od jakiegoś czasu unikam komentarzy w studio na TVP. Nazwisko P. Babiarza przytoczyłem w kontekście dania szansy nowym ludziom w TVP, nic nie wspominałem o poziomie jaki prezentuje. Zawody w pływaniu relacjonuje dobrze i niech idzie mu jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Eliminacje MŚ 2010 w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 17:42 Co do Mistrzostw Świata 2010 to wiemy już sporo rzeczy. Dzisiaj czytając artykuł dowiedziałem się za jaką cenę obejrzeć będzie można mecze z trybun. Chciałbym się podzielić się z osobami, które może wybierają się do Afryki \:p Bilet na mecz otwarcia na stadionie First National Bank (FNB) będzie kosztował w granicach 500 randów (50 euro), a za wejściówkę na finał, na tym samym obiekcie, trzeba będzie wydać około 1000 randów (100 euro). Źródło: Magazyn Futbol Moim zdaniem jest to dobra kwota i rozsądna, bo nie dość, że z Europy będą chcieli tam kibice jechać to mają przecież tyle kilometrów, a więc dużo dużo włożyć trzeba w transport, hotele itd. to chociaż dobrze że bilety są tanie. A Waszym zdaniem jak powinno być? Jeszcze drożej czy taniej? dla mnie to bedzie jakas maskara z tymi biletami...co sie bedzie działo!pewnie i tak ceny takie nie bedą...ale tylko bogaczy stac na Afryke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŚ 2010 też w TVP Re: Eliminacje MŚ 2010 w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 18:51 No przecież Korzeń powiedział (ludzie czytajcie!), że TVP zakupiła teraz "tylko" prawa do eliminacji, bo same finały MŚ (2010) kupiła już wcześniej (podobnie jak prawa do finałów 2014). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotuo do czego sluzy "Sportfive" ?! IP: *.icpnet.pl 21.01.08, 19:35 czy moze mi ktos powaznie odpowiedziec na nastepujace pytanie: do czego sluzy w tym wszystkim ten cholerny Sportfive? czy to naprawde jest niezbedne ogniwo w tym calym interesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: Eliminacje MŚ 2010 w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 13:56 Co do Mistrzostw Świata 2010 to wiemy już sporo rzeczy. Dzisiaj czytając artykuł dowiedziałem się za jaką cenę obejrzeć będzie można mecze z trybun. Chciałbym się podzielić się z osobami, które może wybierają się do Afryki \:p Bilet na mecz otwarcia na stadionie First National Bank (FNB) będzie kosztował w granicach 500 randów (50 euro), a za wejściówkę na finał, na tym samym obiekcie, trzeba będzie wydać około 1000 randów (100 euro). Źródło: Magazyn Futbol Moim zdaniem jest to dobra kwota i rozsądna, bo nie dość, że z Europy będą chcieli tam kibice jechać to mają przecież tyle kilometrów, a więc dużo dużo włożyć trzeba w transport, hotele itd. to chociaż dobrze że bilety są tanie. A Waszym zdaniem jak powinno być? Jeszcze drożej czy taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ambatramba Re: Eliminacje MŚ 2010 w TVP 22.01.08, 20:32 Heh..i tak pewnie z biegem czasu ceny będą szły w górę i o cenach biletów, realnych, będziemy mogli poważnie porozmawiać za ok. 2 lata.. Odpowiedz Link Zgłoś