Dodaj do ulubionych

Roger ma jechać na Euro!

IP: 78.146.220.* 01.03.08, 01:59
A niech dostaje i jedzie!! I niech 10 bram dla nas wpakuje :)

Ja tylko marze o radosci z Reprezentacji i o jakichs wysokoszczeblowych
emocjach. Chce przezyc jakis cwiercfinal z Hiszpania albo polfinal z Wlochami
:).. O finale glosno nie marze zeby sie spelnilo :)

POOLSKAAA!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Jagiellonia Fan Roger ma jechać na Euro! IP: *.escom.net.pl 01.03.08, 02:08
      Bez jaj, nie pierdzielcie glupot.

A co sam zainteresowany na ten temat mowi? Czy w ogole mowi po
      polsku?

Bywanie w Platynie czy Cyna co weekend polskoscia nie nazwalbym...
      • Gość: ralphh wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.punkt.pl 01.03.08, 02:46
        nędza Panowie, nędza i żałość ogarnia jak się was czyta.
        czy brazylijczyk Deco nie gra w kadrze Portugalii?!!!???
        Roger jest dobry. tylko wzmocni naszą ofensywę.
        to bardzo dobrze. i góó.. mnie obchodzi czy zna polski.

jak się was czyta, to może lepiej by było żeby nic nie miał wspólnego z tak
        rozumianą polskością. a z tekstami "Polska dla Polaków" idźcie Panowie na własne
        podwórko i nie zaśmiecajcie innych.zachowujecie się jak dzieci, które w
        piaskownicy przekrzykują się czyj tatuś jest silniejszy, w waszym wydaniu to
        brzmi: ja, ja, ja jestem większym Polakiem, ja. Panowie, żeby być Polakiem
        najpierw trzeba być człowiekiem.
        pozdr.
        • Gość: Waldek Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.osiedle.net.pl 01.03.08, 08:21
          Półgłówku to jest reprezentacja NARODOWA a nie jakas tam Legia czy Wisła, to nie
          chodzi o to że ten facet jest biały czarny czy zielony-a o to że z Polską nie ma
          NIC wspólnego. Po co w ogóle szkolić polską młodzięż?Pewnie tacy jak ty wzieli
          by 12 brazylijczyków i jazda....

Szkoda słów.
          • Gość: Artur UK Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.cable.ubr13.edin.blueyonder.co.uk 01.03.08, 09:17
            <"""To jest reprezentacja NARODOWA a nie jakas tam Legia czy Wisła, to <nie
            chodzi o to że ten facet jest biały czarny czy zielony-a o to że z <Polską nie
            ma> NIC wspólnego. Po co w ogóle szkolić polską młodzięż?>>>

Nastepny co bedzie mierzyl polskosc w czlowieku ha ha!!!
            Musimy zmierzyc w ilu procentach jest zwiazany z Polska ha ha??? Moze trzeba sie
            w Polsce urodzic? Albo miec polskie czy nazwisko korzenie? Jak to zmierzyc??? Do
            tego jakos tak nie polsko wyglada haha...
            Jak ja nie cierpie tej narodowo pierdzaco katolickiej gadki/zgraji
            Niech zyje Wroclaw!
            • Gość: Maks Ochłoń troszkę dziecko i przestań bredzić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:17
              Tego rodzaju praktyki to zwykłe kupczenie lub inaczej qrewstwo, które tak bardzo wszystkich oburza, gdy chodzi o np. Niemców (chociaż tam też nie wygląda to tak groteskowo jak w przypadku Rogera. Podolski, Kuranyi i inni znają chociaż język.)
              Czy do was matołki (piszę do zwolenników powołania Rogera) nie dociera , że tego rodzaju praktyki nie przybliżą nas nigdy do wielkiego świata piłki a prędzej w szybkim tempie oddalą? Przecież jeżeli to stanie się powszechne Polska nie wygra w licytacji o najlepszych Brazylijczyków, Argentyńczyków czy Afrykanów. Oni wybiorą reprezentację Niemiec, Francji Anglii itd. Polska ma szanse z wygrać z Niemcami czy Francją tylko, gdy w kadrze Niemiec czy Francji będą grali Niemcy lub Francuzi (i tylko oni). W przeciwnym wypadku nie mamy szans i żaden Roger nam w tym nie pomoże (zwłaszcza, że jest cienki do takiego "chorwackiego" da Silvy bardzo mu daleko). Takie kraje jak Polska powinny we własnym interesie bronić zasady reprezentacji narodowych a nie przyłączać się do tego debilnego trendu.
              Ps. Wiedza kiboli jest żałosna. Jeden użył argumentu, że Deco gra w reprezentacji Portugalii i nikt go nie pytał czy zna język!!! hahaha
              • Gość: una Re: Ochłoń troszkę dziecko i przestań bredzić. IP: 84.38.27.* 01.03.08, 12:28
                Nie mam nic przeciwko Deco w Portugalii, Klose, Podolskiemu ,
                Odenkworowi, Kuranyi w reprezentacji Niemiec... Ale jak taki
                proceder bedzie sie upowrzechnial, to za kilka lat Zjednoczone
                Emiraty Arabskie beda mialy najsilniejszy sklad na swiecie. Nie znam
                sprawy Rogera dobrze.. moze ma zone Polke i urodzi mu sie niedlugo
                dziecko, ktore bedzie tu wychowywal. A moze jesli obywatelstwa nie
                dostanie i w kadrze nie zagra to za jakis czas wykupi go Austria
                Wieden i po roku chlopak bedzie Austriakiem. Nie powinno sie
                przydzielac obywatelstwa zawodnikom tylko dla tego zeby zagrali w
                kadrze. To byloby niesprawiedlie...
            • Gość: koxiarz Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.acn.waw.pl 01.03.08, 16:07
              Gość portalu: Artur UK napisał(a):

> Nastepny co bedzie mierzyl polskosc w czlowieku ha ha!!!
              > Musimy zmierzyc w ilu procentach jest zwiazany z Polska ha ha???
              >Moze trzeba sie
              > w Polsce urodzic? Albo miec polskie czy nazwisko korzenie? Jak to >zmierzyc??? Do tego jakos tak nie polsko wyglada haha...
              > Jak ja nie cierpie tej narodowo pierdzaco katolickiej gadki/zgraji
              > Niech zyje Wroclaw!

1)Niech najpierw zostanie Polakiem, a dopiero potem czeka na
              powolanie. Do tego saa odpowiednie procedury
              2)To że inne kraje naturalizują piłkarzy by grali dla ich repry nie oznacza że Polska też musi korzystać z tej furtki.
              3) To jest patrzenie w perspektywie krótkoterminowej, gdyż zamiast kłaść nacisk na szkolenie młodzieży, a więc przyszłych zasobów kadry my chcemy iść na łatwizne.

4) Uważam gre w reprezentacji Polski za najwyższy honor dla sportowca, dlatego chciałbym by w niej występowali zawodnicy, którzy utożsamiają się z naszą histporią, kulturą, jeżykiem i wszystkimi naszymi dowiadczeniami, dla których flaga, godło i hymn coś znaczy, a nie zkogoś, kto przyjechał do tego krsju i poprzez gre w naszej Reprze chce się wypromować.

TAKIM ZAWODNIKOM MOWIE ZDECYDOWANE NIE, GDYZ BEDA ONI BLOKOWAC MIEJSCE DLA LUDZI, DLA KTÓRYCH DRA Z ORZEŁKIEM DLA PIERSI JEST MARZENIEM OD DZIECINSTWA.

Nie dla Rogera i innych naturalizowanych pilkarzy w kadrze, niezależnie od ich piłkarskiego talentu. Gra w kadrze jak sama nazwa mówi oznacz reprezentowanie Polski, a wieć całego narodu, połączonego swoją kulturą. Nie wyobrażam sobie, by ktoś kto jej nie rozumie mógł Nas godnie reprezentować.

WYNIKI SPORTOWE TO NIE WSZYSTKO, ZWLASZCZA NA POZIOMIE REPREZENTACYJNYM. OBCOKRAJOWCAMI WZMACNIAJMY KLUBY, A NIE REPREZENTACJE.

PS. Nie jestem rasistą ani ksenofobem, ale to jest "reprezentacja narodowa" a Roger reprezentantem Polaków moim zdaniem być nie powinien. Jesli się to osiedli i bedzie miał dzieci, to rzeczywsicie udowodni, że jest prawdziwym Polakiem, a nie kimś kto chce wykorzystać nasza repre do autopromocji.

PPS. Życzę Rogerowi wszystkiego dobrego w dalszej karierze pilkarskiej. Mam nadziej, że rozwinie się tak bardzo, że będzie mógł zagrać dla swojej własnej ojczyzny (wiem że to niemal niemożliwe, ale nie jest to powód, żeby szukać okazji do gry poza nią). A jeśli chcesz grać w reprze Polski, to udowodnij to przez wstrzymanie się z występem do czasu, gdy na normalnej drodze otrzymasz obywatelstwo. W innym przypadku będę uważał, że wykorzystujesz sytuację, żeby zagrać w wielkiej imprezie międzynarodowej i to jest twój jedyny cel.

PZPN!....Co?....Ty k...o!!!!!!
              Zajmij się poprawą warunków dla dzicei i młodzieży, propaguj aktywność, pomagaj lokalnym inicjatywą, a nie kombinuj jak tu coś głośnego zrobić, żeby się nie narobić.
              Pamiętajcie, Roger w reprze to żaden sukces PZPN, gdyż organizacja ta podpowiada za stan piłki w Polsce, a nie za skład reprezentacji.
              W tej materii w działaniach (jakich?) PZPN nie widać żadnych sukcesów.

A na koniec krótka aluzja. Dlaczego Młodzież pochodzenia poslkeigo, która trenuje za granicami kraju ma utrudniony dostęp do naszej repry? To oni powinni być pierwszym celem dla takich działań, gdyż jest większa szansa, że Polska dla nich jest naprawdę ważna, anie jest tylkośrodkiem do osiągnięcia swoich celów.

Sorry za długi wywód, ale poprostu nie moge zdzierżyć robienia sukcesu z czegoś, co powinno być dowodem na porażkę i nieudolność PZPN. PZPN do roboty bo fundamenty dla rozwoju piłki w Poslce są bardzo wątłe.
          • Gość: schumifan Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: 80.48.49.* 01.03.08, 18:24
            deco tez jest brazylijczykiem polglowki podobnie jak mlody napastnik barcelony
            bijan krkic jest serbem a gra dla hiszpanii a giovanni dos santos dla meksyku i
            eduardo dla chorwacji. jak aaron hunt(czy jeremiane jones-nie pamietam) dla
            niemiec i klose i podolski wiec sam nie chrzan glupot
            • Gość: mort to ty nie gadaj glupot IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.08, 23:44
              krkic urodzil sie w hiszpanii i jego matka jest hiszpanka a santos urodzil sie w meksyku i matka jest meksykanka. nie widzisz roznicy?
          • Gość: Yaman Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.03.08, 18:47
            Skoro NARODOWA, to trzeba wyrzucić Beenhakkera, idąc Twoim tokiem myślenia...
            • Gość: luzakis narodowa jak wskazuje nazwa druzyna a nie trener IP: *.dslgb.com 02.03.08, 01:51
          • Gość: obserwator Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.range86-132.btcentralplus.com 01.03.08, 21:25
            wALDEK-masz 100% racje:
            Ojczyzne nie kocha sie za to,ze jest wielka?,kolorowa?,bogata? -
            Ojczyzne kocha sie za to,ze jest......WLASNA!!!!
            Tak.a co taki Roger czy inny"farbowany"ma wspolnego z nami?Co?to,ze umie kopnac
            pilke?
            Na EURO 2008 poradzimy sobie tak samo z Rogerem jak i bez Niego.Duzo zalezec
            bedzie od szczescia-bo umiejetnosci mamy troche mniej.
            Ale"Swiat" dla Polski nie konczy sie na EURO 2008.Mamy niedlugo el.MSw 2010
            ,nast EU 2012 wiec albo jedziemy juz dzis do Brazyli i wzorem pana Ptaka
            "usynowiamy"kompanie brazilieros,w Polsce zamykamy szkoly pilki noznej(SMS-y)a
            zaoszczedzona kase......mamy na bilety dla TYCH JANCZAROW(a jak Ich-Jego nazwac
            inaczej?)
            Glupia Idea-pochwycona przez glupich ludzi.I nic wiecej

• Gość: ^^ Re: wszyscy jesteśmy brazylijczykami!!! IP: *.wzserwis.pl 01.03.08, 20:56
          Panie, Brazylia i Portugalia to kraje blisko spokrewnione, tymbardziej
          piłkarsko, i Deco z portugalczykami się raczej dogaduję. A rOger ? skończy się
          jak z oLisadebe...Precz i won
      • Gość: ds Re: Roger ma jechać na Euro! IP: 80.54.10.* 01.03.08, 10:15
        Zwisa mi czy mówi. JAk chce grać i będzie strzelał Niemcom bramki
        jako Polak to niech ma obywatelstwo. A czy Podolski albo Kloze to
        Niemcy? Makalele to całkowity Francuz?
      • Gość: Pius_XI_Pacelli Paszporty afganskie dla Jaruzelskiego i Kiszczaka IP: *.cm.umk.pl 01.03.08, 10:30
        oraz pozostałej polskiej generalicji i pułkowników !!!!
        Niech swoim doswiadczeniem bojowym wesprą sojusznika z USA
        na pierwszej linii frontu. Najlepiej niech od razu wprowadzą
        tam stan wojenny. Michnika tez tam wcielić do tej brygady.
    • Gość: charlee Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 02:08

A ja marzę abyśmy wyszli z grupy. Wtedy mogą wracać jak mistrzowie. A Rogera to
      nie chce. Mamy dość polaków a Roger chce dostać obywatelstwo, żeby łatwiej mógł
      sobie znaleźć prace w Europie.

Pokazać się i spierdykać za granicę. Dobrze wie, że w reprezie Brazylii jedynie
      mógłby podawać ręczniki.
      • Gość: kliks Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.icpnet.pl 01.03.08, 02:27
        no bez jaj ten koleś nie zna słowa po polsku !!!!!!!!! POLSKA kadra tylko dla
        POLAKÓW innym mówimy stanowcze nie. Mam to gdzieś czy jego obecność wzmocniła by
        kadrę - nie jest POLAKIEM i nigdy nim nie będzie.
        • Gość: BUBBA Re: Roger ma jechać na Euro! IP: 216.119.2.* 01.03.08, 02:41
          Gość portalu: kliks napisał(a):

" no bez jaj ten koleś nie zna słowa po polsku !!!!!!!!! POLSKA kadra tylko dla
          POLAKÓW innym mówimy stanowcze nie. Mam to gdzieś czy jego obecność wzmocniła by
          kadrę - nie jest POLAKIEM i nigdy nim nie będzie."

AMEN!
          • Gość: racjonalista Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.icpnet.pl 01.03.08, 10:31
            racja, precz w obcokrajowcami, wypieprzmy tez Benhakkera, nie bedzie hanbil
            naszej narodowej chluby swa osoba

...i tak mozna brredzic przez caly dzien...
            • Gość: Maks Następny bredzący "kosmopolita" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 13:53
              Żeby być trenerem kadry nie trzeba mieć obywatelstwa danego kraju. Udajesz
              durnia czy o tym nie wiesz?
              Tego rodzaju praktyki w przypadku piłkarzy to zwykłe kupczenie lub inaczej
              qrewstwo, które tak bardzo wszystkich oburza, gdy chodzi o np. Niemców (chociaż
              tam też nie wygląda to tak groteskowo jak w przypadku Rogera. Podolski, Kuranyi
              i inni znają chociaż język.)
              Czy do was matołki (piszę do zwolenników powołania Rogera) nie dociera , że tego
              rodzaju praktyki nie przybliżą nas nigdy do wielkiego świata piłki a prędzej w
              szybkim tempie oddalą? Przecież jeżeli to stanie się powszechne Polska nie wygra
              w licytacji o najlepszych Brazylijczyków, Argentyńczyków czy Afrykanów. Oni
              wybiorą reprezentację Niemiec, Francji Anglii itd. Polska ma szanse z wygrać z
              Niemcami czy Francją tylko, gdy w kadrze Niemiec czy Francji będą grali Niemcy
              lub Francuzi (i tylko oni). W przeciwnym wypadku nie mamy szans i żaden Roger
              nam w tym nie pomoże (zwłaszcza, że jest cienki i do takiego np. "chorwackiego"
              da Silvy bardzo mu daleko). Takie kraje jak Polska powinny we własnym interesie
              bronić zasady reprezentacji narodowych a nie przyłączać się do tego debilnego
              trendu.
              Ps. Wiedza kiboli jest żałosna. Jeden użył argumentu, że Deco gra w
              reprezentacji Portugalii i nikt go nie pytał czy zna język!!! hahaha
              • Gość: ^^ Re: Następny bredzący "kosmopolita" IP: *.wzserwis.pl 01.03.08, 21:01
                To nie był "kibol", to był ten z drugiej strony czyli tzw. sympatyk
    • Gość: 123 Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 02:33
      Legia tu, Legia tam, Legia się wzmacnia, Legia cacy, Legionista do kadry, Legia
      przegrywa ale nadal walczy o mistrzostwo.... jakby to normalnie w tym kraju
      innych klubów nie było. Dziennikarze jak się uczepią jakiegoś tematu to nieważne
      co się dzieje, byle cokolwiek pisać. Co do samego Rogera to zdaje się, że Leo
      BUDUJE kadrę od dłuższego czasu i stawia na pewną grupę piłkarzy, więc żeby
      Roger pojechał na Euro to musiałby zagrać co najmniej kilka meczów w
      reprezentacji i jeszcze zgrać się z resztą.
    • Gość: dario Roger ma jechać na Euro! IP: 217.153.131.* 01.03.08, 02:47
      to bedzie tera Rodżer Głerero
      • Gość: El Moherro Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.08, 12:49
        Jak już to Rożer Guereru.
    • gdabski Re: Roger ma jechać na Euro! 01.03.08, 02:51
      Nie, nie, nie!

/Gdabski
    • Gość: S! Roger ma jechać na Euro! IP: *.chello.pl 01.03.08, 03:04

Nie jestem za Kaczynskim ani nic z tych rzeczy, nie jestem tez przeciw
      natruralizaji obckorajowcow. ALE...
      Uwazam, ze kazda osoba starajaca sie o polskie obywatlestwo powinna przechodzic
      test wiedzy o Polsce, wystarcza podstawowe wiadomosci: ile bylo rozbiorow, jakie
      mniej wiecej byly granice Polski w roznych okresach, itd. Ale przede wszystkim
      powinno sie wymnagac znajomosci hymnu polskiego.
      Jesli srodkowisko PiSowskiego, ktorego nie popieram w wielu kwestiach
      gospodarczych, mojego nie popiera to nie wierze juz do reszty.
      • Gość: qbajag Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.aster.pl 01.03.08, 03:17
        Może taki test wiedzy o Polsce najpierw zrobić Polakom.
        Gwarantuję, że conajmniej 50% społeczeństwa nie wymieniłaby wszystkich
        województw a ponad 75% nie znałaby podstawowych dat i wydarzeń z naszej
        historii. Jeśli taki test wiedzy miałby być wyznacznikiem polskości to krucho
        bym widział naszą kadrę.
      • Gość: Jaroslaw-Kaczor wystarczy ze bedzie znal hynm tak jak kaczka IP: *.bredband.comhem.se 01.03.08, 03:21
        widzielismy jak spiewa wielki katolik - patriota i inteligient
        zoliborski z doktoratem prawa...znal tylko jedna pierwsza zwrotke...
        na you tube...

Roger napewno zaspiewalby bardziej melodyjnie

Roger moze dostac polskie imie Roch
        • Gość: Donald Wonders albo geografie Polski tak jak rudy IP: *.nwrk.east.verizon.net 01.03.08, 03:57
          l
    • Gość: hern kompromitacja IP: *.wfd89b.dsl.pol.co.uk 01.03.08, 03:33
      ja nie jestem jakims szowinista czy homofobem ale niech mi ktos wytlumaczy jaka
      to przyjemnosc ogladac reprezentacje POLSKI skoro nie graja w niej Polacy?
      Dzisiaj po wielu latach kazdy moze powzdychac ze "za Gorskiego...wtedy to
      mielismy pilkarzy..." - a za 20 lat to co? "eee no byl ten...no...no ten
      brazylijczyk". Kompromitacja zwyczajna tym bardziej ze jest w polskiej lidze
      kilku pilkarzy ktorzy naprawde sa od niego dzisiaj lepsi.
      • Gość: asdasd Re: kompromitacja IP: *.komster.pl 01.03.08, 09:16
        no to powiedz, ilu prawdziwych Niemców gra w tamtejszej
        reprezentacji. i jakoś wygrywają, nie ?
        • Gość: Maks Re: kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:22
          Tam grają Niemcy. Nikt im nie dał obywatelstwa dlatego, że są piłkarzami. Poza
          tym znają język, a że mają inne korzenie to osobna sprawa. Porównanie do kitu.
          Roger musiałby przyjechać do Polski jako dziecko na przykład, znać język i być
          związany z krajem jak Podolski. Wtedy OK. A tak mamy do czynienia ze zwykłym
          qrewstwem i stajemy się pośmiewiskiem.
        • Gość: hern Re: kompromitacja IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 01.03.08, 14:12
          no wiec co do niemcow to mnie to malo interesuje, zreszta rzeczywiscie poza
          nazwiskami to ci ich "obcokrajowcy" sa malo dla nich "obcy". acha i nie chodzi
          mi o to ze roger jest z Legii - gdy byla cala afera z cantoro tez bylem
          przeciwny. Oli mial przynajmniej zone Polke chociaz tez wydawalo mi sie to
          smieszne ze strzela dla nas gole rdzenny, polski murzyn :)
    • Gość: KIBIC Roger ma jechać na Euro! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.03.08, 03:57
      JEDEN OLISABUBU WYSTARCZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: z boku Ha!Ha!HA!HA! IP: 67.201.174.* 01.03.08, 04:18
        Tego juz nawet nie da sie komentowac.....
        Jeszcze niedawno pialiscie w stanie pelnego upojenia i
        zachlystywania, ze Beenhakker robi rewolucje w polskiej pilce i
        tlumaczy rodzimym graczom, ze sa tak dobrzy jak reszta swiata a tu
        nagle co? obrot o 180 stopni i sieganie po 10-ty garnitur
        brazylijski?! A moze by tak od razu rozpisac konkurs: "obywatelstwo
        za gre w reprezentacji Polski" na pewno zglosiloby sie sporo graczy
        z Brazylii (ten wspomniany 10-ty garnitur), z Nigerii, z Kongo, z
        Paragwaju i diabli jeszcze wiedza z jakiego jeszcze kraju.
        Troche ambicji i patriotyzmu!!! Gorski sie w grobie przewraca! To
        byl trener!!!!! Nie z Holandii!!! a potrafil z rodowitych Polakow
        zrobic druzyne, ktora lala caly swiat z Brazylia i Anglia na czele!!!
        To tyle, bo az mnie w dolku scisnelo, kiedy te bzudry przeczytalem.
        Znowu czasy kosmopolitow!!!!
        • Gość: Donald Wonders A kto powiedzial ze Roger pojedzie? IP: *.nwrk.east.verizon.net 01.03.08, 05:29
          To dziennikarze wymyslili historie z Rogerem przy pomocy dzialaczy
          Legii ktorzy chca go opchnac za niezle pieniadze. Wiekszosc tu
          wypowiadajacych sie czyta i nie rozumie co czyta. Ludzie mniej TVNu
          i GW bo calkiem zglupiejecie.
          Leo sam sobie na odgryzie reki i nie wezmie cienkiego Brazylyjczyka
          zamiast utalentowanego Polaka.
    • Gość: ADI Re: Roger ma jechać na Euro! IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.03.08, 04:08
      Dokladnie.

Skoro Leo tak za tym agituje, to znaczy ze jest to akt desperacki, bo nie moze
      znalezc zadnego pozadnego strzelca. Z druzyna taka jak Niemcy bedzie moze 5
      sytuacji na zdobycie gola...Trzeba je wykorzystac. Ktos musi to zrobic. Nikt w
      kadrze nie ma na tyle zimnej krwi aby to zrobic.

CHCE ABY POLSKA WYSZLA Z GRUPY !
    • Gość: souljazz Roger ma jechać na Euro! IP: *.hsd1.mn.comcast.net 01.03.08, 04:49

Nie mam zadnych uprzedzen co do wystepow obcokrajowcow w
      reprezentacji Polski. Roger zostal wybrany najlepszym obcokrajowcem
      w OE. Skoro dobrze radzi sobie na polskich boiskach, to dlaczego
      nie mialby grac dla Polski? Gdyby w kadrze narodowej bylo szesciu
      naturalizowanych graczy, to mozna by sie nad problemem zastanawiac.
      To tylko jeden zawodnik. Obecnosc Brazylijczyka w polskiej kadrze
      swiadczy jedynie o tym, ze Polska to dobry kraj dla sportowcow
      z calego swiata, ze przyjazd do Polski daje mozliwosci rozwoju
      kariery. Korzysci sa po obu stronach i tak powinno byc.
    • Gość: zzz Roger ma jechać na Euro! IP: *.cable.mindspring.com 01.03.08, 05:08
      Ja tam mam mieszane uczucia co do tego pomyslu.

Po pierwsze mam dosc juz naszej reprezentacji jadacej po medal na wielkiej imprezie.

Po drugie - byl juz taki Olisadebe, moze sie przydal, moze nie. Miloby bylo
      gdyby powiedzial cos po polsku lub pochodzil z Polski.

No ale do tej pory bylem murem za Leo, wiec pewnie i tym razem ma racje. I nie
      przypominam sobie gdzie i kiedy mowil cos o medalu.
      • Gość: zzz O Boszzz, po raz pierwszy zgadzam sie ze Stecem! IP: *.cable.mindspring.com 01.03.08, 05:34
        Zwykle go nie czytam i nie dzierze, ale tym razem sie zgodze.

Dodam, ze jestem rozczarowany ze Leo mowil ze polscy pilkarze potrafia, a teraz
        cos takiego. Myslalem ze czesciowo nasi uwierza we wlasne sily, czesciowo czegos
        sie od Leo naucza, i ze beda solidna druzyna. A tu teraz troche to wzielo w leb.

No ale biore poprawke na dziennikarzy - pewnie Leo czegos takiego nie
        powiedzial, a powiedzial cos w stylu ze przed nikim droga nie jest zamknieta.
        • Gość: podobno Re: O Boszzz, po raz pierwszy zgadzam sie ze Stec IP: 84.38.27.* 01.03.08, 12:30
          Moze nie nalezy brac na na serio artykułów zaczynających sie
          od "podobno"
    • Gość: Niekumaty Roger jak Beenhakker IP: *.icpnet.pl 01.03.08, 08:12
      Nie kumam tego - Holender trenujący polską reprezentację i dyktujący jej jak ma
      grac jest okay, a Brazylijczyk w niej grający to już nie? Skoro tak komuś zależy
      na polskości kadry, to chyba przede wszystkim powinno mu zależeć na wywaleniu z
      niej Holendra, który wprowadza na naszej ziemi ojczystej swoje brudne zachodnie
      metody. Powszechnie wiadomo, że w Holandii jest akceptacja dla dragów,
      homoseksualistów i eutanazji. Żaden z was się nie boi, że Leo zaszczepi te
      holenderskie wartości na nasz nadwiślański biedny lud? Jeżeli TAK, to może i
      słusznie obawiacie się Brazylijczyka w reprezentacji. A jeśli nie... to wy chyba
      sami nie wiecie czemu. Czyżby dlatego, że gra w klubie z wawki?
      • Gość: waldi Re: Roger jak Beenhakker IP: *.osiedle.net.pl 01.03.08, 08:26
        Lol trener nie ma nic do rzeczy, z tego co wiem aby trenowac nie trzeba miec
        polskiego obywatelstwa, natomiast aby grac w polskiej reprezentacji trzeba miec
        polskie obywatelstwo czyli byc Polakiem, dosyć tych cyrków z ,,naturalizowaniem"
        i to w przyspieszonym tempie, to co teraz każdy jako taki grajek powie ze chce
        grac w naszej reprze i ma dostawac obywatelstwo poza kolejką?Śmieszne
    • Gość: ben erkielcukerman Aha! To do tego jest zamieszane całe kaczorowisko. IP: *.dynamic-dialup.coretel.net 01.03.08, 08:39
      Wystarczył tylko jeden podpis nawet podrzędnego pzpnokoszera. Czy w tym ich
      antypolskim koszernym gnojowisku (w prostej i oczywistej sprawie) musi być
      wmieszane całe całe bagienko? Czy nie możemy obejść się bez koszernego jarmarku?
    • Gość: Miguel Re: Roger ma jechać na Euro! IP: 193.214.121.* 01.03.08, 08:57
      Nie, nie, nie!!! Nie życze sobie tego! Jak chce grać dla Polski,
      może pomóc nam wywalczyć awans na MŚ2010. Ale nie ma prawa jechać
      na Euro! Gdyby to chociaż był ktoś wybitny, jak ten chorwacki
      Brazylijczyk. Ale Roger? Generalnie to zeszmacenie polskiej
      kadry... Kupowałem bilety na Euro po to, żeby oglądać Polaków. Nie
      interesuje mnie co robią inne kraje z naturalizowanymi graczami -
      my nie musimy wszystkich ślepo naśladować!

Żenua...
      • maz45 Re: Roger ma jechać na Euro! 01.03.08, 09:19
        Czy wyście poszaleli?! Co macie do Rogera?
        Czyżbyście zapomnieli jak przyjemnie było gdy gole dla naszej reprezentacji
        strzelał Olisadebe i dzięki tym golom pojechaliśmy na Mundial 2002? Czy ktoś
        wtedy patrzył na jego kolor skóry, albo na to, że nie znał polskiego i do
        dzisiaj zresztą nie zna?
        Te wszystkie ruchy z nadaniem mu Polskiego obywatelstwa mają tylko jeden cel,
        dobro Polskiej reprezentacji! Wszyscy chcemy, by grała jeszcze lepiej, miała
        lepszych zawodników i osiągnęła sukces na Euro.
        Nie wiem, czy Roger zbawi naszą reprezentację, ale zaufajmy Leo. Czy on
        kiedykolwiek dał nam powód, by wątpić w to co robi?
        pojawienie się Rogera w kadrze może być elementem zaskoczenia, rywale analizują
        naszą grę, wyciągają wnioski, obmyślają taktykę. Taki ruch spowoduje zmianę
        stylu gry i może dać nam sukces, choć oczywiście nie musi. Ale aby się o tym
        przekonać, musimy dać mu szansę. Czym my ryzykujemy?
        • Gość: mort to ja mam pytanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.03.08, 12:36
          czy chcialbys i czy cieszylbys sie gdyby w kadrze gralo 8 brazylijczykow i 3 nigeryjczykow, ktorzy dostali obywatelstwo po 2 latach nie znajac naszego jezyka? kibicowalbys im? machal flaga i spiewal hymn? jezeli nie to powiedz w ktorym miejscy jest granica? 1 moze byc? a 3 albo 4?
        • Gość: m. Re: Roger ma jechać na Euro! IP: 212.76.37.* 01.03.08, 12:43
          Olisadebe tu się wychował i w dużej części tu nauczył grać w piłkę. Tu się
          ożenił. Miał realne szanse żeby trafić do reprezentacji Nigerii, ale wybrał
          Polskę. Najpierw pomógł w eliminacjach, nikt go w trybie awaryjnym nie powoływał
          na wielką imprezę. Wiele osób i tak miało w przekonujący sposób wyrażane
          wątpliwości...

Pomysł naturalizacji Rogera jest jeszcze o wiele bardziej dziwaczny. Nie umie po
          polsku, nie gra tu długo, nie ma z Polską żadnych rodzinnych związków, jest
          piłkarzem dla którego polska reprezentacja jest windą promocyjną - szans na grę
          w reprezentacji Brazylii nie ma przecież żadnych. No i na gewałt ma dostać
          obywatelstwo, bo za 3 miesiące jest turniej...

Mam nadzieję (tak myślę), że artykuł jest brednią tabloidu zwanego działem
          sportowym Gazety Wyborczej i sport.pl.
    • Gość: dzt Re: Roger ma jechać na Euro! IP: 80.48.126.* 01.03.08, 09:16
      Skoro mamy holenderskiego trenera.
      Skoro w Portugalii gra Deco, w Niemczech dwóch Polaków, a w Chorwacji Brazylijczyk.
      Skoro Olisadebe się w jakiś tam sposób sprawdził.
      Skoro jeśli będzie słaby to zawsze może zostać w domu.

TO CZEMU NIE DAĆ MU SZANSY?!
    • thorgal_aegirsson Re: Roger ma jechać na Euro! 01.03.08, 09:16
      Zaraz, zaraz, dziś jest 1 marca, a nie 1 kwietnia... :P

Też mam wrażenie, że ktoś tu siłę robi promo...
    • Gość: Ebi jestem tego samego zdania co Stec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:21
      przecież on nie grał w eliminacjach,a poza tym nie róbmy takiej składanki, niech
      grają Polacy! Nie mam nic do Rogera bo to dobry piłkarz, ale nie podoba mi sie
      to żeby grał w reprezentacji Polski. Lepiej jakby się postarali o tych
      futbolistów, którzy mają polskie korzenie a nie żyją na co dzień w Polsce
      (Podolskiego i Szetelę już stracili)
    • bestia81 a jaką rolę odgrywa menedżer Rogera? 01.03.08, 09:29
      piłkarz z obywatelstwem polskim jest obywatelem UE. to dużo znaczy, wiadomo.

piłkarsko Roger jest bez formy. w dwa miesiące nie wejdzie do zespołu na tyle,
      żeby odgrywać w nim pierwszoplanową rolę. pojedzie na Euro na wycieczkę, nie
      zagra tam więcej niż 45 minut.

wzrośnie natomiast jego wartość marketingowa (reprezentant, był na dużej
      imprezie), co w połączeniu z polskim obywatelstwem ułatwi mu dobry (czyli za
      lepszą kasę, niekoniecznie piłkarsko) transfer zagraniczny.

i jedno tylko w tym nie gra: dlaczego Beenhakker miałby firmować taki cyrk? nie
      przekonuje mnie, że dostanie swoją dolę...

o co chodzi?
    • Gość: Mario Kurna, a 'marcowym' żydom nie chce oddać :/ IP: *.chello.pl 01.03.08, 09:35
      a brazylijczykowi daje fory ....
      ale w sumie to zrozumiałe i w naszym interesie :)
    • Gość: LuXteR Roger ma jechać na Euro! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:41
      Precz z rasizmem! Roger jak chce, ma pojechac na euro i wzmocnic nasza
      reprezentacje !
    • Gość: slad ksg Roger ma jechać na Euro! IP: *.stk.vectranet.pl 01.03.08, 09:48
      To jest policzek dla polskich pilkarzy ,nie mowiac o mlodziezy ktora sie szkoli.
    • Gość: Filip Roger ma jechać na Euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:03
      wielka głupota obcokrajowiec w naszej reprezentacji, jak by miał jakieś korzenie
      to może
    • Gość: haeno Roger ma jechać na Euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:06
      eee...
      kogoś chyba pogięło. nie mam nic do obcokrajowców, ale jestem zdania
      że nie wolno w takich przypadkach przyjmować do kadry...
      najbardziej mnie boli, że wszyscy mówią o dobrze kadry a nie
      pamiętają kolegi Olisadebe, który może się coś przysłużył
      naszym "sukcesom", ale jak już oderał benefity z zaistniałej
      sytuacji to o Polsce w ogóle nie pamięta.

NIE NIE i jeszcze raz NIE dla ludzi traktujących kadrę jako
      odskocznie kariery...
    • Gość: dr.House tylko niepamientam kiedy to mowil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:06
      Szkoda tylko ze w zadnym artykule nie moge znalesc cytatu Leo ze
      Roger ma miejsce w skladzie, i nie wierze ze dostanie powolanie z
      urzedu. Jak Olisadebe dostal powolanie to tez byla fala krytyki a
      pozniej wszyscy nosili go na rekach i podniecali sie ze caluje
      orzelka po bramce. Napewno jak dojdzie jeszcze jeden do gry to
      polakow to zmotywuje do pracy i walki o miejsce, wiec czy pojedzie
      czy nie to napewno kadrze pomoze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka