Dodaj do ulubionych

Dlaczego Śląsk pogrąża się w kryzysie?

IP: 213.25.69.* 25.03.08, 19:36
Jeśli jest tak dobrze panie Tęsiorowski to dlaczego takie
kompromitujące porażki?? Panie Kordos jeśli w klubie jest dobrze to
dlaczego biją nas ,kto chce ,gdzie chce i ile chce! Już ze Śląska
śmieje się cała Polska!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: VVV Re: Dlaczego Śląsk pogrąża się w kryzysie? IP: *.e-wro.net.pl 25.03.08, 20:01
      nie smieja sie z wynikow tylko z tego ze nasz cudowny prezydent
      Du.. kupuje OE i puchary
    • Gość: fell Dlaczego Śląsk pogrąża się w kryzysie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.08, 20:02
      NIe tylko Olszewski zawinił.. więcej na dolnoslaskapilka.pl
    • Gość: PiknikWKS Rysiu Tarasiewicz!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 20:21
      Cała nadzieja w Ryśku, co chwile dostaje cios w plecy ale cały czas wierzę w
      naszego trenera. Nie jeden niby wielki trener by nie podołał takiemu wyzwaniu.
      Przeciwnicy Ryska zobaczą, że zdoła on awansować ale pewnie dalej będą zbyt
      płyccy aby to docenić. WKS Śląsk Wrocław 1947! Ciekawe ilu z kibiców sukcesu,
      którzy zaraz będą wylewać swoje żale będą w sobocie na meczu z Kmitą. Ja będę na
      pewno, choć niecierpie RZ ale to nie dla niego przychodzę na mecze tylko dla
      Śląska, który niedługo może przestać istnieć.
      • Gość: fanatiks Re: Rysiu Tarasiewicz!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.08, 20:29
        A mnie sie wydaje ze niektorym pilkarzykim po prostu nie che sie
        grac. Ot i tyle. Taki Cap, Pokorny czy ... ech, nie wazne. Szkoda,
        bo moglo byc tak pieknie.
      • Gość: Ja Re: Rysiu Tarasiewicz!!! IP: *.chello.pl 26.03.08, 17:32
        w sobote z kmita to mozesz sobie sam w bierki pod woda pograc ale Śląsk gra z łomrza nasz wielki expercie
    • Gość: ufok Nie zgadzam się ze zbyt pesymist.tonem prasy i... IP: *.as.kn.pl 26.03.08, 01:22
      Stanę w obronę Tarasiewicza oraz dołożę parę nowych przyczyn gorszych wyników na
      wiosnę:
      błąd ze zbyt długim trzymaniem Olszewskiego jest dość oczywisty,
      niemniej zobaczymy, kto z Łomżą będzie bronił.Mam nadzieję, że Kaczmarek.
      Pamiętam jak w 4 meczach Premier League Massimo Taibi puścił 11(albo nawet 13
      goli)broniąc bramki MU! Dopiero podczas 5. meczu zasiadł na ławie, a trenerem
      jego, jak wiadomo, był najwybitniejszy trener świata Alex Ferguson.(tak na
      marginesie: od kibiców Taibi dostał ksywę niewidomy wenecjanin:))
      Prawdą jest też,że to nie on tylko odpowiada za te 2 bramki(loby).Słusznie
      zauważa to as na dolnoslaskapilka.pl:
      dolnoslaskapilka.pl/artykul.php?id=152
      Przecież ktoś także zawinił w obu przypadkach dopuszczając do sytuacji,że
      piłkarze oddali szczały.

Niestety ogłoszenie decyzji planów fuzji na krótko przed rundą wiosenną i
      skandalicznie demotywująca wypowiedź rzecznika Groclinu, Pięty dla TVN 24:
      "Forma fuzji,którą wymyślono w Grodzisku, oznacza, że piłkarze Śląska, którzy za
      dwa miesiące mogą wywalczyć awans do OE-od jesieni zostaną przeniesieni do
      czwartoligowych rezerw. Na palcach jednej ręki można policzyć tych którzy mają
      szansę na znalezienie się w kadrze Groclinu." DZIĘKI M.IN. TAKIM "KWIATKOM" nie
      ma już tego TEAM SPIRIT z jesieni, bo każdy zawodnik sobie rzepkę skrobie i
      myśli co najwyżej o swojej przyszłości i kasie, a nie o dobru drużyny.

Swoją drogą wypowiedź Pięty przestaje dziwić, a wszystko zaczyna układać się w
      całość, gdy słyszy się jak ta sama osoba mówi o 14 tyś. Grodzisku i okolicach
      jako MAŁEJ AGLOMERACJI!(3. część relacji na youtube z niedawnej konferencji dla
      dziennikarzy w Grodzisku).
      Z definicji aglomeracja to teren o intensywnej zabudowie i dużym skupieniu
      ludności...Czy takie jest w Grodzisku i okolicach?Kto był, albo sobie zobaczy na
      Google Earth ten będzie wiedział,że zdecydowanie NIE!Nie wiem jakiego pojęcia
      trzeba by użyć w stosunku do Wrocławia używając tej samej miary.PRZYPUSZCZAM, że
      wieloczłonowego wyrażenia...
      Te i niemało innych przykładów są podstawą do wielce prawdopodobnego
      przypuszczenia, że Z.D. i jego ludzie zrobią wiele, aby w nowym tworze było jak
      najwięcej z Groclinu i Grodziska!Oczywiście pod marketingową nazwą Śląsk...

Padają głosy i padną, że Widzew i Zagłębie Lubin spadnie po sezonie, a piłkarze
      mają odpowiednio jakie takie i b. niezłe wyniki.
      Owszem, ale nie wiadomo, czy one spadną!Przypominam, że 12 albo nawet 13 klubów
      z OE opowiedziało się za abolicją, a zmiana prezesa(zapewne, by pochwalić się za
      chwilę sukcesem, bo niby po co zmieniony on został właśnie teraz już po
      rozpoczęciu rundy wiosennej?) w Zagłębiu może świadczyć, że uda się nowemu
      prezesowi odwlec decyzję o 2 tygodnie, kiedy kwestia abolicji będzie poruszana!
      Jeśli jednak Zagłębie poleci poczekajmy z ocenami do końca sezonu.
      Ostatnio już zaczyna słabnąć(wyraźna porażka z Legią i b. szczęśliwe zwycięstwo
      z Ruchem,z którym ostatnio im się b. dobrze grało, a Ruch grał m.in. bez Grzyba
      ich, moim zdaniem, najlepszego, a na pewno najskuteczniejszego, zawodnika i
      kapitana zarazem).Widzew też ostatnio już gorzej punktował.

Sporo przyczyn niepowodzeń leży, moim zdaniem także, w psychice.
      O tym redaktor pisał.Dodam czego nie napisał:
      po prześledzeniu wyników okazuje się jak rzadko do wiosny w tym sezonie pierwsi
      traciliśmy gola w meczu.Tylko 5 razy na jesień(na 19 spotkań!)+2 w PP.Z czego
      potem w 2 przypadkach udało się nam odnieść zwycięstwo(oba u siebie)[+1 w PP po
      dogrywce].Teraz na wiosnę już w 3/3meczach pierwsi traciliśmy gola!
      Bramkarz i obrona nie grają tego co jesienią i to jest poważnym kłopotem.

Przyczyn w złym wyciąganiu niekorzystnych wyników na wyjeździe trzeba też
      częściowo szukać w słabszym dopingu nas, kibiców poza Wrocławiem.Słabszy doping
      powoduje, że zawodnicy mają mniejsze wsparcie i czują się mniej pewnie.
      We Wrocławiu dużo się nasz doping ostatnio poprawił, na wyjazdach dużo jest
      wciąż do zrobienia. Mam nadzieję,że od Stalowej będzie już lepiej i to przełoży
      się także na wyniki piłkarzy.

Trochę dziwi i martwi mnie ton w prasie, moim zdaniem, jest za bardzo
      pesymistyczny. Owszem mamy ciągle 0 punktów na wiosnę, ale jeszcze jest 12
      meczów i b. dużo punktów do zdobycia, a inni konkurenci też tracą i nierzadko
      nie zachwycają grą.
      Ostatnimi czasy Śląsk z mocniejszymi drużynami grał lepiej(jeszcze w 1. lidze
      pokonaliśmy np. dwukrotnie późniejszego mistrza Legię, który po porażce z nami
      był potem długo niepokonany;czy z bliższej przeszłości 1:1 w Gliwicach,gdzie
      nikt już od dawna nie wygrał, a Piast już wtedy sporo nie zaznał w ogóle
      porażki;remis w Gdyni, gdzie wcale nie murowaliśmy bramki, grając odważną piłkę,
      remis z wielką Wisłą Kraków w PP...Na wyjazdach jeździ nas też coraz więcej.
      Doping ze Zniczem od 0:3 był co najmniej dobry.
      Po porażce u siebie(czy ogólnie) po długiej serii bez często w sporcie
      przychodzi kolejna.
      Do tego z Gieksą (a graliśmy większość meczu w 10!) i Zniczem stworzyliśmy
      odpowiednio jakieś 2 i 3 razy więcej sytuacji!

Łomża jest idealnym przeciwnikiem na przełamanie i wierzę że ono z naszą pomocą
      nastąpi.
      Jest jeszcze 12 meczy do końca i potencjalnych 36 punktów do zdobycia.TO SPORO I
      NASZA SZANSA.
      TRWAJCIE W WIERZE i DOPINGUJCIE.

Hej Śląsk!
      • Gość: lukas1980 Re: Nie zgadzam się ze zbyt pesymist.tonem prasy IP: 80.50.177.* 26.03.08, 08:59
        Ufok napiał:
        "(...)piłkarze oddali szczały." SZCZAŁY!!!

Pozwolę sobie ciebie zacytować:

"Poziom Twojej wypowiedzi można porównać do ilości błędów jakie
        zrobiłeś:
        włodaży
        wystapienaich
        wogóle
        TRZY DUŻE BYKI + parę mniejszych w wypowiedzi, która nie jest nawet
        wielkości wypracowania w szkole średniej!WSTYD."

Nie musze tego nawet komentowac bo sam to zrobieś.

• Gość: maX Re: Nie zgadzam się ze zbyt pesymist.tonem prasy IP: 217.97.0.* 26.03.08, 10:50
          No…. Łukaszku (Ufoku) jak mogłeś, no jak. Ty, tak świetnie
          wykształcony człowiek i co zapomniałeś wrzucić tekst na „Worda”
          (szczały????)No wiesz, co …..zawiodłem się na Tobie.

No tak nie podkreśliło Ci na czerwono i poszło…. ech student,
          student…..
          Napisałem Ci: „jak znajdziesz dziewczynę, wyprowadzisz się od mamy i
          zaczniesz zarabiać wtedy będziesz mógł nas umoralniać i raczyć
          swoimi przemyśleniami.”
          Patrz „lukas1980” Twój prawie rówieśnik a mądry, nic straconego
          życie przed Tobą chłopie

A bym zapomniał trwaj w wierze :))))) nieźle nawiedzony jesteś.
          Zapomniałeś tylko o tym, że ten sport (piłka nożna) to rozrywka a
          nie walka o honor, niepodległość czy władze….

pozdrawiam
    • Gość: jaco74 Dlaczego porążono Śląsk w kryzysie? IP: 89.174.34.* 26.03.08, 08:26
      A ja będę uparty i nie będę szukał problemu w zespole, bo to nie tam tkwi
      przyczyna słabej postawy na wiosnę.
      Błąd popełnił właściciel klubu w osobie Rafała Dutkiewicza i pomijając wszystkie
      aspekty fuzji nasz prezydent niestety się nie popisał i wylał dziecko z kąpielą.
    • Gość: kosiarz Dlaczego Śląsk pogrąża się w kryzysie? IP: 195.205.250.* 26.03.08, 08:45
      a wiecie co ja myślę? myślę że przyszedł czas żeby wymienić pół ekstraklasy i
      wszyscy chętni na tym skorzystają..chętni to znaczy ci którzy umieją grać w
      piłkę..i jak by na to nie patrzeć zostało jeszcze bagatela 12 kolejek! to jest
      36 pkt do zdobycia!
      • Gość: hh Re: Dlaczego Śląsk pogrąża się w kryzysie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 15:18
        a tak właściwi to na cholere oni grają jak i tak dutkiewicz z drzymałą zalatwili już klub w orange wiem ze nie będzie to prawdziwy śląsk ale jakies przemalowane gó,,z grodziska to na początku i tak kibic sukcesu na to badziewie przyjdzie a prawdziwi kibole zostaną za stadionem albo zrobią drzymale doping jaki legia robi walterowi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka