Gość: jh IP: 81.210.27.* 30.05.08, 13:48 no i znaleźli wyjście z całej sytuacji. Szkoda że kosztem Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taa Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks... IP: *.proxnet.pl 30.05.08, 13:49 paraku..noja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben No, Panie Boniek, przegiął Pan pałę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 16:15 Jestem z Płocka i nic mi do Polonii i Widzewa, ale to co wyprawia Pan Boniek, bo to jego sprawka, zakrawa na chamstwo do n-tej potęgi. Nieotrzymanie licencji przez Polonię Bytom dotyczy przecież przyszłego sezonu. To dlaczego w dopiero co zakończonym Polonia jest degradowana? Tak grubych nici w polskiej piłce jeszcze nie było. Szwindel, szwindel i jeszcze raz szwindel. Wszystko żeby Widzew nie spadł do 3 ligi. No, Panie Boniek, przegiął Pan pałę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania46 Re: No, Panie Boniek, przegiął Pan pałę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 16:31 Całkowicie się z "benem" zgadzam. Polonia miała licencję na grę w I lidze w zakończonym sezonie. Nawet jeżeli nie zasługuje na licencję w kolejnych rozgrywkach, to w oparciu o jakie normy prawne przesunięto ją na ostatnie miejsce w tabeli tego zakończonego sezonu? To zresztą nie koniec paranoi. Bo oto o licencję nie występuje Groclin Dyskobolia. Co w tej sytuacji. Ano PZPN przesuwa tę drużynę na ostatnie (razem z Polonią) miejsce w tabeli, na czym korzysta teraz Zagłębie Sosnowiec, które - tak jak Widzew - zdegradowane zostaje karnie tylko do II ligi. Zagłebie korzysta podwójnie, bo przecież rok temu powinno było zostać zdegradowane z II do III ligi. Tymczasem decyzję o degradacji podjęto już po rozpoczęciu sezonu, kiedy drużyna z Sosnowca skorzystała z wyrzucenia Arki i Łęcznej i zamiast na III-ligowych boiskach występowała w tak zwanej ekstraklasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Zawiesić rozgrywki ligowe!!!! IP: *.crowley.pl 30.05.08, 16:36 To jest przekręt wszechczasów! Szkoda, że nie było zakładów u buków, czy Boniek załatwi Widzewowi II ligę. A wszystko kosztem biednej Polonii która tak walczyła o utrzymanie na koniec sezonu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynia-z-Bytomiem Przekręt aż się nie chce wierzyć IP: *.gdynia.mm.pl 30.05.08, 19:45 ciekawe, czy bedą tak samo konsekwenti z Piastem czy Zniczem... Mysle, ze nie - tu chodzilo TYLKO O WIDZEW... P.S. Boniek w tym nie musial mieszac... Listkiewicz rozumie sie z nim bez slow Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: No, Panie Boniek, przegiął Pan pałę!!! 31.05.08, 14:09 > to w oparciu o jakie normy prawne przesunięto ją na ostatnie miejsce > w tabeli tego zakończonego sezonu? W oparciu o regulamin rozgrywek o mistrzostwo orange ekstraklasy na sezon 2007/2008. Art. 2 punkt 2 regulaminu: "W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2007/2008 w rozgrywkach Orange Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Orange Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie przesunięty w bieżącym sezonie na ostatnie miejsce w tabeli bez względu na liczbę zdobytych punktów i nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Orange Ekstraklasy w sezonie następnym". Zwracam uprzejmie uwagę na zwroty "na występowanie w następnym sezonie" oraz "zostanie przesunięty w bieżącym sezonie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andyadam Re: No, Panie Boniek, przegiął Pan pałę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 17:38 Co ma do tergo Boniek?Przecież on nie jest w pzpn?Nawet nie jest już właścicielem Widzewa.Widzę,że jak nasi nie wyjdą z grupy na Euro to też będzie winien Boniek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imone ben - a może ben-cwał? IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 23:21 A jakiego sezonu może dotyczyć licencja NA NASTĘPNY SEZON? Następnego.... A z jakiego sezonu można zmienić w takich przypadkach jak Polonii tabelę? TYLKO Z POPRZEDNIEGO, bo tabeli za przyszły sezon jeszcze nie ma.... No chyba że ben-cwał ją posiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_polska Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.08, 13:49 Co za balagan. Zal kibicow Poloni. Widzew w 1lidze czyli kara za przekrety prawie zadna. Ale najpewniej troche tam posiedza. Witamy Piasta w ekstraklasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 13:54 ciekawe że ŁKS po takim samym "przeniesieniu stadionu" dostał licencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:20 takie jaja PZPN w ciągu 2 tygodni 2 ogłaszał awans Piasta.. jeszcze się Polonia odwoła i znowu się będą dziady osmieszały odwoływaniem decyzji... A nasi piłkarze ciągle bez urlopu... paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 23:44 Przeczytaj jeszcze raz tekst ze zrozumieniem to dowiesz się dlaczego Polonia nie dostała licencji... Szkoda mi Polonii, walczyli, utrzymali się ale przy zielonym stoliku PZPN zadecydował inaczej... Jeszcze będzie się dużo działo przed rozpoczęciem nowego sezonu, odwołania, inne kluby bez licencji, będzie tragikomicznie... Na pewno przerwa letnia nie będzie "sezonem ogórkowym" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e 31.05.08, 14:11 Też mi szkoda Polonii, ale raczej piłkarzy i kibiców niż np. działaczy. Mieli cały sezon na przygotowanie się do starań o licencję na następny sezon. Zaczęli za późno a teraz są zaskoczeni obrotem sprawy. Przecież to jest niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glas Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.centertel.pl 31.05.08, 22:12 Dziś Polonia,jutro kto....?Śmierdzi padliną,ciekawe ile kasy poszło.Prokuratorze Generalny zrób coś z tym,teraz już nic nie jest jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enedweth Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks... IP: *.static.akk.net.pl 30.05.08, 13:52 Eh, szkoda słów, taka złość bierze, że #$%^&! Lata pobłażania innym klubom i oczywiście Polonia jako pierwsza w historii spada z kuli licencji. Dziękujemy władzom miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danf Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks... IP: *.acn.waw.pl 30.05.08, 13:52 Sam bym tego nie wymyślił. Okazuje się, że PZPN potrafi jednak zadziwić w każdej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fosgen Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks... IP: *.scansafe.net 30.05.08, 13:55 To co sie dzieje przed rozpoczęciem rozgrywek Ekstraklsy jest tak pokręcone że nie sposób sie połapać. To cyrk w którym stoi iluzjonista i co chwila wyciąga coś z kapelusza. W sporcie fajne są niespodzianki ale nie w tym stylu którym raczy nas Eksraklas S.A. Jestem fanem piłki noznej i tak bardzo chciałbym się nią cieszyć, chodzić na mecze w których drużyny graja w piłke a nie kiepskie role, stadiony dla ludzi a nie dla "pasjonatow" full contact. Ciekawe czy w Polsce dożyje czasów gdy bedzie normalnie w tej kwestji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_Fan Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:01 tego sie mozna bylo spodziewac poleciala glowa Polonii zeby uratowac Widzew przed degradacja do 3 ligi ;/ pewnie odpowiednie osoby znowu maczaly w tym wszystkim palce...z drugiej strony dobrze sie stalo bo stadion Polonii sie nie nadaje na ekstraklase...a granie na obcych stadionach klubow w ekstraklasie powinno byc kategorycznie zabronione!!! dlatego sadze ze jest to mniejsze zlo szkoda jkibicow Polonii bo oni sa najmniej temu winni a frekwencja na emczach Polonii byla przyzwoita...czekamy na dalszy rozwoj wypadkow...ciekawi mnie tylko sprawa Piasta ktorego stadion chyba jest jeszcze gorszym stanie od tego w Bytomiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:10 A co to znaczy "obcy" stadion? I gdzie ma np przykład grać Wisła w trakcie remontu? I dlaczego chcesz zabronić organizacji derbów Górnik-Ruch w Chorzowie na Śląskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J@ Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.timplus.net 30.05.08, 15:01 Zgadzam się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kena Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.lanet.net.pl 30.05.08, 22:16 Jak kluby kupowały mecze to było złe to jak to się ma do tego co wyprawiają w PZPN ( Pospolici Złodzieje Piłki Nożnej ) Przecież na taki sposób uczciwy prezes klubu by nie wpadł . Kiedy rozgonią to towarzystwo co bierze kasę na boku , a pensje mają większe od premiera . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.centertel.pl 31.05.08, 22:25 A kto ma w Polsce przyzwoity stadion oprócz Korony?Same ruiny,Śląski bez zadaszenia,na Legii mecze reprezentacji-śmiech na sali,Wodzisław tragedia,Cracovia nie lepiej,Piast zero,ogarnij się!Daj każdemu szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek PZPN= CYRK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:56 Listkiewicz człowieku odejdź wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cixem Re: PZPN= CYRK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:20 Problem w tym, że on wstydu nie ma. Całe jego życie i "kariera" sportowa to jeden wielki przekręt, najpierw na boisku jako drukarz robił lody, potem, na wysokim stołku mógł robić już nie pojedyncze przekręty, ale całą ligą kręcił. Teraz też robi się sztuczny szum przy awansach/spadkach licencjach i pucharowych miejscach aby odwrócić uwagę od tego, że w dalszym ciągu nie są zainteresowani oczyszczeniem piłki z korupcyjnego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Ekstraklasa już oficjalnie ustawiana przy stoliku. IP: *.ekspres.net.pl 30.05.08, 14:56 Wstyd! Polska piłka osiągnęła dno. Czy ktoś zajmie się tą szajką bandytów z PZPN? Gdzie choć cień uczciwej rywalizacji. Polonia B. nie złożyła na czas dokumentów? No i co z tego? Cztery tygodnie po rozgrywkach, a nadal nie wiadomo, kto gra w ekstraklasie? Proponowałbym zlikwidować i założyć nowy związek, niezależny od dotychczasowych nierobów. Nie przeszkadzałoby mi nawet jej brak w strukturze FIFA i UEFA. Przynajmniej nie byłoby burdelu w polskiej piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Ekstraklasa już oficjalnie ustawiana przy sto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 16:20 BURDEL ... BURDEL .. i jeszcze raz BURDEL !!!! Jutro pewnie okaze sie cos innego .. a w poniedzialek znowu co innego ;) i tak w kolo macieju.... LOL :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gRzegoRz Re: Ekstraklasa już oficjalnie ustawiana przy sto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:18 jutro to się okaże kto większą dał łapówkę za miejsce po fuzji Śląska z Groclinem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Defekator Chce mi się wyć... IP: 213.25.44.* 30.05.08, 16:23 QU..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: *.acn.waw.pl 30.05.08, 13:58 Ciekawe czy Piast dostanie licencje ? Ich stadio tez nie spelnia wymogow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 13:58 jeszcze trochę a widzewek zagra w pucharach .... a tak poważnie to czas skończyć z pobłażaniem licencyjnym pora na prawdziwe stadiony i uporządkowane kluby !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppz Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:02 tak, ale rowne dla wszystkich a nie rownych i rowniejszych... szkoda polonii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson GieKSa jest tylko jedna ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:30 Buła co ty pierdzielisz za Polonie ma grać w ekstraklasie Piast i to jest według Ciebie uporządkowany klub ? Widziałeś ich stadion ? Polonia została skrzywdzona i to na maxa i tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR W tej chwili oglądanie ligi straciło sens. IP: *.ekspres.net.pl 30.05.08, 15:38 Po co oglądać ligę, jak dana drużyna i tak spadnie, bo nie ma dobrych układów. I co to ma znaczyć spaść na ostatnie miejsce? Przecież w tym sezonie Bytom miał licencję. Mam wrażenie, że za wszystkich stoi Boniek (włazidu**** Listkiewicza jak to kiedyś pięknie określił Tomaszewski). Parę lat temu założono nową spółkę, chcąc pozbyć się długów (w takiej sytuacji powinni zacząć conajmniej od 4 ligi), teraz dostali miejsce w nowej pierwszej lidze. Jak inaczej wytłumaczyć ostatnie miejsce Polonii w Ekstraklasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR I jeszcze jedno: Polonia do prokuratury. IP: *.ekspres.net.pl 30.05.08, 15:41 j.w. Szczakowiankę już 4 lata temu PZPN wyrolował. Poloniacy nie dajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Re: W tej chwili oglądanie ligi straciło sens. IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 18:15 ale Ty durny jestes ... Boniek nie ma w PZPN-e nic do powiedzenia, jest nielubiany przez leśnych dziadków. Zresztą jakbyś sięinetresował to byś wiedział że na zjeździe w sprawie korupcji Bońka pomysł nawet nie był głosowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wami Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:02 Zgadzam się. Trzeba było odstrzelić jakiś klub żeby mieć spokój. Teraz koniec problemu z barażami i końcową tabelą I i II ligi, a i zawsze można powiedzieć, że koniec pobłażania w procesie licencyjnym. Teraz jeszcze wypada poczekać na jakiś mądry komentarz pana Koźminśkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: 66.129.89.* 30.05.08, 14:06 kpina kpina zielony stolik argument bomba.... banda zlodziei mimo iz jestem sympatykiem ruchu to nie przejde obok tego obojetnie trzeba zorganizowac taka akcje jak rok temu w sprawie niebieskich! tlumaczenie KO jest zenujace dlaczego nie ciepali sie o termin zlozenia w czasie kiedy klub skladal te papiery pewnine mysleli ze nie uda sie polonii zalatwic stadionu... wiec terraz na poczekaniu wymyslili to! grubymi nicmi szyte! do boju polonisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eRka j-ac PZPN IP: *.eranet.pl 30.05.08, 14:12 ostatnia bastion komuny w tym kraju to jest wielki walek polonia na boisku wywalczyła a tu takie cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolly R. Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.galileusz.3s.pl 30.05.08, 15:41 Jako Polonista jestem po prostu wściekły, chłopaki dali z siebie naprawdę wiele, zwłaszcza że ich zarobki są zwyczajnie śmieszne. Mimo to walczyli dla swojego klubu, walczyli ostro, rzutem na taśmę się utrzymali, a teraz w obronie łapówkarzy mają zostać zdegradowani? I to jeszcze Gliwice których stadion również nie ma zadaszenia ma wejść, o nie... Chociaż życzę wszystkim śląskim klubom jak najlepiej to w tym momencie nie zgadzam się na Gliwice w ekstraklasie. Jeszcze dziś przygotujemy petycję, i teraz prośba do wszystkich klubów, zawieśmy kosy i razem skończmy z tą pieprzoną korupcją w PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: 81.15.171.* 30.05.08, 14:06 Wyjście z sytuacji? To jakiś sen wariata - czy ktokolwiek jest w stanie zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Nasza liga spdła na dno i mam nadzieje,że wreszcie pociągnie za sobą "leśnych dziatków" z PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiellonia Fan Karuzela dopiero sie rozkreca... IP: *.ca-ib.com.pl 30.05.08, 14:08 To jeszcze nie koniec karuzeli!! 1. Zaglebie Lubin - bardzo mozliwe ze odwolanie bedzie rozpatrzone negatywnie, zostanie relegowane o klase nizej, Arka Gdynia awansuje (Polonia Bytom nie dostala licencji, Sosnowiec i Widzew sa ukarane i nie moga sie utrzymac), 2. Korona Kielce - bardzo mozliwe ze wyrok rowniez bedzie skazujacy, teoretycznie awansuje Znicz Pruszkow, ale nie dostanie licencji, rowniez nie dostanie Podbeskidzie, wiec awansuje Polonia Warszawa. 3. Slask i Groclin - jezeli sie polacza - bez wzgledu czy Groclin bedzie wycofany czy Slask, ze wzgledu na kary, awansuje kolejny zespol 2 ligi, czyli awansuje Wisla Plock. 4. Jagiellonia i Cracovia - tu kary nie sa jasne, wydaje sie, ze raczej kary finansowe lub/oraz punkty. Przetasowania na calego. Gieksa Katowice o krok od awansu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Karuzela dopiero sie rozkreca... IP: *.isp.broadviewnet.net 30.05.08, 14:10 Zgadzam sie karuzela dopiero sie rozkreca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Karuzela dopiero sie rozkreca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:32 To by były jaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hę? Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:09 jak można odebrać prawa do występu w ekstraklasie zespołowi który cały poprzedni sezon w ekstraklasie grał...ja pierd... każdy przekret ma swoje granice... zaczynam sie obawiać ze ktoś kiedyś nie wytrzyma i fizycznie wyeliminuje panów z komisji odwoławczej pzpnu ds licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Polonia Bytom bez licencji.Zabrakło pleców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:10 Nie mam wątpliwości,że decyzja ta jest podyktowana tym,że wcześniej Piastowi zawieszono awans i nakazano grę w barazach.Pzpn by uniknąć zamieszania z barażami wykańcza Polonię Bytom w końcu klub jest dość biedny,nie ma układów.Widzew mecze kupował na potęgę,próbował wywalczyć walkower z Łks-em a teraz pewnie zostanie zgłoszony do Intertoto-w końcu mogliby spróbować coś kupić w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Polonia Bytom bez licencji.Zabrakło pleców. 30.05.08, 14:23 Tjaaa.... Widzew się tak nakupował meczów w tym sezonie, że wygrał wszystkiego cztery (mając wcale solidny skład) i przegrał wszystkie decydujące o pozostaniu w lidze, w tym ze zdegradowanym już Sosnowcu. Jeśli bym podejrzewał kogoś o handel to ŁKS wygrywający w Poznaniu ;) ale myślę, ze już i tego ni było Próbę walkoweru za ŁKS jako kibic Widzewa odbieram fatalnie i od razu potępiałem - jako szukanie na siłę i bez podstaw zwycięstwa tam, gdzie przegraliśmy A co do Polonii - bardzo, bardzo szkoda mi kibiców Polonii... Nie my jako Widzew zajęliśmy jej miejsce, cieszy mnie fakt że zagramy w II lidze (nowej pierwszej), ale bardziej liczyłem na likwidację Groclinu (choć jego kibiców też mi szkoda - ale tak czy owak do tego dochodziło). Szkoda mi Polonii - tyle, że nie ma to wiele wspólnego z Widzewem, bo jakoś do tej pory i WD i Komisja Odwoławcza nie skorzystały z szansy zmniejszenia kary za degradację. Myślę, że to decyzja po to, by pokazać, że PZPN zaczyna konsekwentnie egzekwować licencje - padło na Polonię jako pierwszą, bo to biedny klub bez układów. Nie podoba mi się ustalanie składu ligi w oparciu o inne elementy niż tabela wynikająca z wyników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Ile druzyn spada z 2 ligi:1,2 czy3? A MOZE 4!!!!!? IP: *.am.solvay.com 30.05.08, 14:12 Po zweryfikowaniu stadionu Piasta- moze spasc nawet 4!!!!! Trzeba zrobic miejsca dla Poloni B. Widzewa i Piasta!!!! To nie koniec jeszcze tej afery!!!! Taka wlasnie jest POLSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciach_TS Pytanie o licencję Groclinu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:13 Kolejne ważne pytanie, jeżeli Śląsk ma grać na swojej licencji i Groclin nie złożył papierów o licencję to jego również powinno się przesunąć na koniec tabeli czyli spadają 3 w właściwie 4 drużyny (mimo wywindowania Widzewa ponad miejsce barażowe!!) i wtedy bezpośrednio awansuje Arka? Takich cudów to jak żyję nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 14:16 Co prawda kibicuję Widzewowi, ale szkoda mi Polonii B. Była mowa o piątku. Ale o której godzinie? O której zebrała się KO, a na którą godzinę stawili się działacze Polonii? Co było powodem późniejszego stawienia się działaczy? Dużo pytań bez odpowiedzi. Za to fetor na cały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek To jakieś kpiny! 30.05.08, 14:16 Kupić miejsce w pierwszej lidze to można, oszukiwać, przekupywać też można, ale jak grasz uczciwie i nie kradniesz, to wypieprzą zespół za byle g***o. Żałosne! Pieprzony PZPN z bandą "!&%#!&@#*&^!@#" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adabir45 Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:16 Uważam, że licencja jest przyznawana na nowy sezon rozgrywek piłkarskich. Dlaczego więc Polonia jest przesuwana na koniec tabeli w zakończonym sezonie 2007/2008. Powinno zachować się układ tabeli wynikający z rozgrywek, ponieważ według mnie prawo licencyjne nie powinno działać wstecz. Polonia miała licenję na grę w sezonie 2007/2008. Nie otrzymała licencji na grę na sezon 2008/2009.Więc Piast powinien awansować do ekstaklasy, aWidzew zdodnie z zajętym miejscem w sezonie 2007/2008 powinien być zdegradowany dwie klasy niżej czyli do trzeciej ligi. Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 W zasadzie masz racje adabir45 IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 14:29 Tylko ktoś wcześniej takie przepisy ustalał. Niestety w naszym kraju stanowione jest prawo po macoszemu (przepraszam macochy godne kochanej matki). Powinno być określane na jasnych i zdrowych zasadach. Niestety nie jest. Dlatego w kraju mamy tak jak mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e 30.05.08, 14:29 Wiesz, że ogólnie mógłbym przyznać Ci rację. Nie powinno się przesuwać na ostatnie miejsce drużyny, która w sezonie, w którym miała licencję je wywalczyła. Kto ją powinien w nowym sezonie zastąpić - może drużyna z 2 ligi, może jeden ze spadkowiczów, którym łatwiej o wypełnienie licencji- rzecz do decyzji. Tyle że w PZPN-ie obowiązują właśnie takie przepisy, ustalone zanim było wiadomo o tym, że miejsce najwyższe ze spadkowych zajmie Widzew. Więc to, czy tak powinno być jak mówisz - może dotyczyć kolejnych sezonów, teraz przepisy są jasne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliknij tu Widzew sie wyslizgal... IP: *.aster.pl 30.05.08, 14:29 Znowu. Zamiast zjechac do III ligi, gdzie ich miejsce, widzewiaki przy zielonym stoliku zalatwiaja sobie awansik. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Widzew sie wyslizgal... 30.05.08, 14:33 Jak ten Widzew mocno dał w kość tym fanom ŁKS-u Bełchatów, skoro nawet w temacie o Polonii Bytom najwięcej wpisów jest ich o dotyczy Widzewa :) Szkoda trochę, bo derbów nie będzie prędko - za rok się miniemy, my w ekstraklasie wy w nowej I lidze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: Widzew sie wyslizgal... IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 14:39 Wg bezdomnych to spiskowa teoria dziejów. Co się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
simko Piłkarski Poker!!! Kto da więcej i załatwione po.. 30.05.08, 14:33 ... sezonie, jeszcze Zagłębie Lubin do uratowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwne... Re: Widzew sie wyslizgal... IP: *.chello.pl 30.05.08, 14:37 Jak dla mnie to Widziew i Piast powinny rozegrać baraże. Jeżeli Piast by wygrał Widziew spada o 2 klasy, a jeżeli przegrał Widziew spada o jedna klasę a na jego miejsce awansuje Piast... Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Widzew sie wyslizgal... 30.05.08, 15:04 Po pierwsze - o co grałby Piast? Czy wygra czy przegra grałby w ekstraklasie :) Po drugie - wszystkie t pomysły mogą mieć rację bytu - ale w przyszłości. Teraz od dawna przepisy są jednoznaczne. Nieraz śmieszne - bo wiadomo, że Drzymała inwestuje w Śląsk - ale jeśli grac będą na licencji Śląska, to teraz utrzyma się Sosnowiec (tzn zagra w nowej I lidze, a w ekstraklasie Arka), a jak na licencji Grodziska, to od razu awans do ekstraklasy Arka, Sosnowiec w II lidze, a w I lidze? - chyba znowu utrzyma się Tur Turek Burdel w PZPN jest - przede wszystkim powinno się zakazać fuzji, a spełnianie warunków licencyjnych powinno odbywać się wcześniej, nie po zakończeniu ligi - od razu byłoby wiadomo, kto o co gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź to WIDZEW! W III lidze to jest miejsce dla takich zalosnych IP: 87.111.45.* 30.05.08, 21:05 matolow jak ty. Czuje jak bedziesz skowyczal jak Trybunal Arbitrazowy cofnie bezprawna decyzje o degradacji... buahahaha Pol Polski nas nienawidzi, drugie pol to my! TYLKO WIDZEW!!! RTS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: W III lidze to jest miejsce dla takich zalosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 22:09 ośmieszaj sie dalej megalomanie. Tylko się nie spuść na klawisze czerwona zarazo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza To jest tragikomiczne. 30.05.08, 14:37 to jest tragikomiczne, ten pzpn to zgraja nieudacznikow; tydzien temu polonia mogla grac dzis nie moze, gdzie tu sens; takie licencje to powinny teraz byc wydawane na nastepny sezon a nie na za piec dwunasta, te dziadki to juz demencje tam maja chybe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnik Re: To jest tragikomiczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 23:33 Po co rozgrywać mecze, skoro po zakończeniu sezonu pzpn i tak ustawi tabele jak chce. Wydawało mi się, że Polonia miała licencję na grę w lidze na miniony sezon (rozgrywała przecież mecze), okazuje się że jednak nie miała, bo za brak licencji przesunięto ją na ostatnie miejsce w tabeli. No comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo a co z arką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:40 w wersji 1 miała grać w barażu z jagą, w wersji drugiej jaga miała grać w barażu z piastem, a w wersji 3-ciej nie ma barażu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off Jedno słowo o PZPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:44 BURDEL!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliner Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: 93.96.50.* 30.05.08, 14:44 to jest s....nstwo nie jestem fanem poloni ale ze zgledu na jej cudowny awans w ubieglym sezonie zyczylem jej utrzymania w ekstraklasie. gdy sie jednak utrzymali dzieki swojej wlacznosci to teraz sa za to karni przez jakis kretaczy z pzpn-u. Ta struktura powinien sie zajac juz dawno prokurator, Bo to jest mafia!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f ck Re: Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w e IP: *.crowley.pl 30.05.08, 14:49 Też tak myślę. To zwykłe s..two jak by to powiedział Tomaszewski (Przestępcy Zrzeszeni Przeciwko Nam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroL Polonia Bytom bez licencji. Piast Gliwice w eks.. IP: 89.230.160.* 30.05.08, 14:45 zielone stoliki ciągle w modzie. czy kiedyś to sie skończy?? z jaką oni korupcją walczą?? w '93 z Lecha zrobili mistrza choć nim nie był a 15 lat później czyli dziś nadal robią co im się podoba. widać że Zbigniew b. ma sporo kolegów w betonie PZPN-u . piłkarski poker to był pikuś z tym co wyprawiają ludki z miodowej. od 92 oglądam polską ligę ale chyba czas już skończyć. bo kto wie może jutro mistrzem Polski za sezon 07/08 zrobią np: Górnika Zabrze lub Odrę Wodzisław. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś