Dodaj do ulubionych

Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odpad...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 12:08
jakich niemców???? to drużyna najemników i zdrjców ojczyzny. wkuza mnie to
kupowanie zawodników. w 98 we francji grało może z 4 rodwitych francuzów. jaki
to ma sens?
Obserwuj wątek
    • stasio_paluch Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp 26.06.08, 12:23
      4 rodowitych Francuzów? A co to znaczy w ogóle? Grali ci, którzy
      byli obywatelami tego kraju i to od wielu lat, większość od
      urodzenia.
      • Gość: :O) Szacunek dla Turcji!!!! IP: *.belf.cable.ntl.com 26.06.08, 12:43
        Turcy pokazali co to jest zaciecie i wola zwyciestwa. Moze nie grali
        finezyjnie, ale kazdy ich mecz ogldalem z wielkim zainteresowaniem.
        Szkoda ze odpadli z faszystami.
    • Gość: gosc Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.08, 12:23
      to kto jest najemnikiem -lub zdrajaca w tej druzynie ?
      • Gość: gg Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:07
        Oj jak ja uwielbiam was drażnić... hi hi... Klose ma tyle wspólnego z
        Vaterlandem co ja z Dżibuti. pewnie jakiegoś obywatela tej republiki też mam w
        rodowodzie niemmniej jednak do 14 roku życia nie miałem pojęcia o jezyku
        dzibutańskim i tej kulturze podobnież jak Klose którego ojciec grał w polskich
        drużynach pod piechniczkiem a matka była w czymś tam reprezentantką polski. Moze
        sie źle wyraziłem - to renegat nie zdrajca. To że ma się obywatelstwo danego
        kraju ne oznacza że jest sie takiej a nie innej narodowości a to ze Klose
        wstydzi sie mówić po polsku to tylko świadectwo tego ze klose tego nie rozumie i
        ma na tym punkcie jakieś kompleksy. prawda jest jedna... Ojczyzną wielu ludzi
        jest pelna kiesa i spokojny brzuszek.
        A teraz jazda na mnie kosmopolici przeisąknięci poprawnoscią polityczną.
        Zlinczujcie mnie , nazwijcie idiotą, polaczkiem i katofaszystą. I love it!
        • Gość: Pawel Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.08, 13:40
          Gdy czytam opinie o Klose, czy Podolskim, to z reguly jest tak, ze Podolski jest
          "cacy" , a Klose "be".
          I te teksty (nie tylko od gg), ze Klose wstydzi sie mowic po polsku itp..
          Odsylam wiec po raz kolejny do "Der Spiegel" z 17.12.2007, skad zacytuje tylko
          jedno pytanie i odpowiedz:

"SPIEGEL: Welche Sprache sprechen Sie zu Hause?

Klose: Polnisch, auch die Kinder. Die sind jetzt im Kindergarten und lernen dort
          Deutsch. Wir wollten das so."

Chetni moga sobie przeczytac caly wywiad.

Czy facet, ktory w domu mowia po polsku (rowniez dzieci)
          ma faktycznie "jakies kompleksy"?

Mehr Bildung, weniger "Bild".
          • Gość: sl Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.gprs.plus.pl 26.06.08, 16:16
            PaweŁ pominoŁeś istotny fakt bo to nie polacy tylko Ślązacy.Dokonali
            wyboru pomiędzy dwoma innymi narodowościami.CZESI POTRAFILI UZNAĆ
            RACJE SłOWAKÓW WY NIESTETY JESTEŚCIE BARDZO ZACOFANI BY NA DRODZE
            POKOJOWEJ UZNAĆ RACJE ŚLĄZAKÓW
            • Gość: Pawel Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.08, 20:37
              Wiesz sl, ja wcale w odniesieniu do nich nie uzylem okreslenia "Polacy".Poza tym
              nie mowisz chyba do mnie "wy jestescie zacofani".
              Nie znasz mnie przeciez.
              To, ze Klose jest Slazakim nie przeszkadza mu, aby mieszkajac w Niemczech mowil
              w domu po polsku.I tak jest dobrze.jego sprawa.
              I pisze to, poniewaz moje dzieci byly w wieku przedszkolnym, gdy przyjechalismy
              do Niemiec i same dzisiaj bedac juz doroslymi, samodzielymi ludzmi ciesza sie,
              ze umieja mowic po polsku, chociaz z Polska i Polakami maja relatywnie malo do
              czynienia.

• ballest do GG strugacza konikow 26.06.08, 13:43
          "Klose ma tyle wspólnego z
          > Vaterlandem co ja z Dżibuti.

Tyle wspolnego z Polskom mial takze Zawisza Czarny, bo on tyakze
          Niemcem byl!
          GG zapomnial, ze do 1971 roku Slask byl terenem niemieckim pod
          administracjom polskom!
          Tak wiec ojciec Lukasa Podolskiego jak i Mira Klosego oficjalnie
          Niemcami byli, a wiec ich synowie tez.
          • Gość: teddy Re: do GG strugacza konikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:12
            > Tyle wspolnego z Polskom mial takze Zawisza Czarny, bo on tyakze
            > Niemcem byl!
            > GG zapomnial, ze do 1971 roku Slask byl terenem niemieckim pod
            > administracjom polskom!
            > Tak wiec ojciec Lukasa Podolskiego jak i Mira Klosego oficjalnie
            > Niemcami byli, a wiec ich synowie tez.

na ja! a bratysława do 1945r była terenem Państwa Wielkomorawskiego pod czasową
            administracją III rzeszy. głupota pewnych ludzi jest zatrważająca. A którego to
            panstwa była terenem. Tego wschodniego czy tego zachodniego i kto tak niby
            wymyślił? klose z podolskim to sprzedawczyki. gdyby polska miała taki pkb jak
            niemcy to skamleliby zeby grać w Polsce. Podolski opowiada ckliwe bajeczki o tym
            jak to on polskę kocha a prawdę powiedział Janas. Przyjechał doPodolskiego a on
            nawet słyszeć nei chciał o biało czerwonej koszulce.
            • ballest Re: do GG strugacza konikow 26.06.08, 19:52
              Jasne, ze nie chcial dla Polski grac, ale to nie zmienia faktu, ze
              najslynniejsi rycerze "polscy" spod Grunwaldu wszyscy z niemieckich
              rodow byli!
              Nie byla slynnego polskiego rycerza pod Grunwaldem, niestety taka
              jest PRAWDA!
      • bnch Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp 26.06.08, 13:29
        To jakiej ktoś jest narodowości, to kwestia jego identyfikacji, którą ma się w
        głowie. Nie rozumiem, jakim prawem podważasz prawo Klosego do samookreślenia
        swojej tożsamości i próbujesz się postawić na pozycji tego, kto wie o jego
        poglądach lepiej od niego samego?
    • old.european Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp 26.06.08, 12:29
      Gość portalu: gg napisał(a):

> jakich niemców???? to drużyna najemników i zdrjców ojczyzny. wkuza
      mnie to
      > kupowanie zawodników. w 98 we francji grało może z 4 rodwitych
      francuzów. jaki
      > to ma sens?

Pewnie wolisz tych, ktorzy stali sie Polakami na mocy jakichs
      komunistycznych dekretow z czasow Gomulki?
      • Gość: gg Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:11
        > Pewnie wolisz tych, ktorzy stali sie Polakami na mocy jakichs
        > komunistycznych dekretow z czasow Gomulki?

No ja!!! A fogle to chciałbym aby gomułka rządził ganze welt :-) Wtedy byłaby
        zabawa. Kiszona kapusta zamiast cytryny, kiszony ogórek zamiast pomaranczy...
        boski swiat. A o jakich dekretach mowa? Gomułka nigdy nie wydał zadnego dekretu.
    • Gość: Idy_Gar Re: Niemcy w finale, a Jens Lehmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:28
      Jeśli w przyszłości reprezentacja Niemiec chce osiągać sukcesy na
      arenie miedzynarodowej to koniecznie musi pożegnać się z Jensem
      Lehmannem. Taki bramkarz to nie znalazłby miejsca w podstawowej 11 w
      naszej II lidze :). Ale droga przetarta wystarczy powołać młodego
      np.Szczesnego (czy innego polskiego młodziaka-bramkarza) do
      reprezentacji Germanii nadać obywatelstwo niemieckie i po
      problemie :).
    • Gość: Afto Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:49
      Nie zasłużyli na finał (ani nawet na półfinał). Grają brzydko i nudzą. Na ich tle Turcy prezentowali się niczym reprezentacja Brazylii. Choć nie przepadam za Turkami, to należało się im zwycięstwo. Jeśli shwabki nadal będą mieć farta (i chody u sędziego) to zostaną najgorzej grającą drużyną która sięgnęła po tytuł. Oby nie!
      Tak, to jest drużyna najemników którzy za kasiorę wyrzekli się swojego obywatelstwa. Może sobie "Pedalski" grać zasmuconego po strzelaniu nam goli, ale dla mnie tacy piłkarze to przekupne świnie. Dzięki tym najemnikom słaba, denna reprezentacja awansuje raz po raz.
      PS. Wszyscy mówią o Klozecie i Pedalskim, a w kadrze Niemiec gra jest jeszcze jeden "były polak" Piotr Trochowski.
      A Gomez i Odonkor są "półniemcami".
      • Gość: Marcus Fakt , polacy grali slicznie :PPPP IP: *.superkabel.de 26.06.08, 14:02
        i nawet brazylijczyk im nie pomogl
      • Gość: zniesmaczony Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.08, 15:40
        Gość portalu: Afto napisał(a):

tak,to jest drużyna najemników którzy za kasiorę wyrzekli się
        _________________swojego obywatelstwa___________________________
        Może sobie____________________________"Pedalski"________________
        grać zasmuconego po strzelaniu nam goli,
        ale dla mnie tacy piłkarze to _________przekupne świnie._________
        Dzięki tym najemnikom słaba, denna reprezentacja awansuje raz po
        raz.
        Wszyscy mówią __________________o Klozecie i Pedalskim,_________
        a w kadrze Niemiec gra jest jeszcze jeden "były polak" Piotr
        Trochowski. A Gomez i Odonkor są "półniemcami".
        >>>
        _____Afto_co chcesz tym bluzganiem wyrazic !??????????????????????

• Gość: Marek Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: 193.25.234.* 26.06.08, 15:54
          Czy Ty cos slyszales o tolerancji i Wspolnej Europie, Ty Polaczku-
          Patrioto? POdolski maial 2 lata, Klose 8 lat, jak przyjechali do
          Niemiec i trzeba ich podziwiac za to, ze mowia po polsku, pielegnuja
          kontakt z PL i maja tam swoich przyjaciol. Gomez i Odonkor jest
          urodzony w Niemczech! Zapomniales o Neuville. On jest ze
          Szwajcarii... .
          • Gość: dfd Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:11
            > Czy Ty cos slyszales o tolerancji i Wspolnej Europie, Ty Polaczku-
            > Patrioto? POdolski maial 2 lata, Klose 8 lat, jak przyjechali do
            > Niemiec i trzeba ich podziwiac za to, ze mowia po polsku, pielegnuja
            > kontakt z PL i maja tam swoich przyjaciol. Gomez i Odonkor jest
            > urodzony w Niemczech! Zapomniales o Neuville. On jest ze
            > Szwajcarii... .

No ja.. naturlich... Niemcy dają stale dowody umiłowania tolerancji i wartosci
            paneuropejskich.. zawsze kiedy jest im to na rękę a w momencie kiedy mają coś
            ustąpić to działają wg zasady ni piędzi ni guzika. przykladów jest mnóstwo
            ostatnio - zwłaszcza w polityce wiec proszę nie pier..ul tu o wspólnej Europie
            bo jak przyjdzie co do czego to każdy pójdzie w swoją stronę.
            Klose i Podolski nie sa Niemcami z wyboru bo takich decyzji w zasadzie nie
            podejmowali. Rodzice tak ich wychowali a nie inaczej. Dla mnie to dziwaczne że
            jak ktoś ma jednego dziadka czy pradziadka niemca to juz czuje się nimcem pełną
            gębą choćby ociec i matka grali w polskich reprezentacjach narodowych. Dla mnie
            to dziwne ze ktoś kto publicznie deklaruje ze jest Niemcem i nie udziela
            wywiadów w polskim języku w domu rozmawia po polsku jak klose- moze żona nie zna
            niemieckiego po prostu i jest łatwiej? Kasa i wszystko.
      • Gość: MArek Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: 193.25.234.* 26.06.08, 15:50
        Najbrzydszy futbol na Euro?! Fakt, ze wczoraj nie zachwycili, ale z
        4 szans wykorzystali 3 i wygrali. Efektywnoc! W koncu turnieju nei
        oczekuj atrakcyjnego futbolu, jakgrala Grecja 4 lata temu? Dwa lata
        temu Niemcy mieli mniej szczescia z Makaroniarzami w polfinale. A
        swoja droga, popatrz na wyniki NIemcow w MS i ME: MS 1954 - 1 m.,
        MS1966-2 m. MS1970-3 m., ME1972-1 m., MS1974-1 m., ME1976-2 m.,
        ME1980-1 m., MS1982-2 m., MS1986-2 m., MS1990-1 m., ME1992-2 m.,
        ME1996-1 m., MS2002-2 m., MS2006-3 m. WYSTARCZY?!!!
    • Gość: Afto Re: a ty jestes polaczkiem polmozgiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 15:05
      Jakoś nie widzę nic durnego w pisaniu jakie są fakty. Fakty są takie, że Niemcy grają słabo, co nawet niemieckie media i działacze sportowi podkreślają. Kolejny fakt jest taki, że grają dalej dzięki golom strzelonym przez piłkarzy z Polski. Ci ludzie to już bynajmniej nie "polscy piłkarze", bo ich w kadrze narodowej jakoś nie widzieliśmy. Przykre, że rządzi kasa, a nie patriotyzm, ale co ja mówię, to słowo to dziś przeżytek.. Dlatego nie dziwi mnie że dla takich dzieciaków jak Ty Poldi jest idolem.
      A Odonkor i Gomez mogliby równie dobrze grać w reprezentacji Hiszpanii/Ghany. Ale ich się nie czepiam, jedno z ich rodziców jest Niemcem więc nie ma ich co porównywać do "polskiej" trójki, która w reprezentacji Niemiec jest od czapy.
      Chciałem tylko zaznaczyć, kto gra w tej wspaniałej kadrze Niemieckiej, wyobraźcie sobie jak wyglądałby ich występ na Euro gdyby grali tylko "czystej krwi Niemcy", jak sobie mawiał ich dyktator z wąsikiem :P
      Graliby jeszcze bardziej beznadziejnie, czyli gorzej niż źle. Ot co!

• Gość: TT Re: a ty jestes polaczkiem polmozgiem IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:21
        Nudne jest to gdybanie i bez sensu. Przeczytaj lepiej to:
        Mistrzostwa Swiata:
        I miejsce:1954,1974,1990
        II miejsce:1966,1982,1986,2002
        III miejsce:1934,1970,2006
        Mistrzostwa Europy:
        I miejsce:1972,1980,1996
        II miejsce:1976,1992
        III miejsce:1988
        • Gość: true Niemcy wytrenowali Poldiego IP: *.artnet.pl 26.06.08, 18:06
          więc niech dla nich gra
    • svatopluk Re: Niemcy w finale, z Rosja 26.06.08, 15:10
      Chorwacja byla lepsza od Turcji
      ale Turcja miala wiecej szczescia bo bardziej efektywna.
      tym razem mozna powiedziec to o Niemcach.
      a cwiercfinal z Portugalia to wygrali zasluzenie.

niektorzy Polacy (zdecydowana mniejszosc) przy slowie Niemcy dostaja
      malpiego rozumu:)
      • Gość: mistrz Re: Niemcy w finale, z Rosja IP: *.heim7.tu-clausthal.de 26.06.08, 15:28
        w tej naszej Polsce nigdy nie bedzie normalnie :(

czemu takie matoły mieszkaja w tym kraju :(
    • Gość: TT Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:12
      To ciasne staromodne myslenie, rodowity! Co to za bzdura? W Niemczech nie ma
      nigdzie rubryki narodowosc i jest ok.
    • Gość: TT Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:15
      Sprawdz jeszcze, ilu wg Twoich kryteriow gralo rodowitych Turkow.
      Czy Turek urodzony w 3 pokoleniu w Berline lub Londnie jest jeszcze rodowitym
      czy juz tylko polrodowitym? A moze tylko 1/5 rodowity? Lecz ciasnote umyslu bo
      sie zameczysz.
    • Gość: Bond Re: Szacunek dla Turcji!!!! IP: *.netcologne.de 26.06.08, 16:25
      Dobrze mu odpowiedziales!
    • Gość: TT Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:26
      Myslisz, ze kogos obrazisz? Mylisz sie czlowieku, to zbyt prymitywne,
      prostackie, aby dotarlo. Pokazuje tylko Ciebie, jakim jestes. Mecz sie dalej
      zakompleksiony golasie.
    • Gość: ljab Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odpad... IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 16:44
      Gratulacje dla Turcji. Liczyłem, że z takim zaangażowaniem będą grać
      Polacy ale się przeliczyłem.
    • Gość: sssss Re: turcy to brudasy,nienawidza katolikow!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.08, 20:01
      """""""Gość: katolicka 26.06.08, 14:22 Odpowiedz

katolickie kobiety jak polki turcy traktuja jak zwykle szmaty do
      seksu i zabawa,smieci sexualne !!!maja w dupie niemcow i katolikow !!
      turcy to fantycy religijnyt,fascisci urodzonne !! nawet nie ma
      kosciolow w turcji !!!TURCY TO RASISCI ,KAZDY NIEMIEC O TYM WIE ,nie
      umia sie asimilowac brudasy musulmanow !!
      a POLACY IM LIZA DUPE BO AKURAT NIE LUBIA NIEMCOW !!wole najgorszy
      niemiec niz najlepszy musulmanin !!!
      A JEZELI KATOLICKA POLSKA SIE NIE PODOBA TO WON MIESZKAC W TURCJI NA
      STALE!!!czekawr czy wrocicie zywy z stamstad !!""""""""""""

Normalnie,to bym sie nie zgodzil,ale w tym przypadku generalnie masz racje.
    • Gość: warszawa Re: turcy to brudasy,nienawidza katolikow!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 01:01
      MOWISZ ZE NIE MA W TURCJI KOSZCIOŁ, CZY TY JESTES PEWNY???? CZY TY
      BYLES W TURCJI??? IDZ I ZOBACZ ILE KOSZCIOŁY SĄ. A PO ZA TYM CZY
      MECZETY SĄ W POLSCE??? NIE ZNASZ TURKÓW, ALE WOLISZ GADAC
      ABSURDALNIE!!!
    • Gość: adamus Re: turcy to brudasy,nienawidza katolikow!! IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 11:08
      Tak się słada że w Turcji są kościoły i wielu chrześcijan, sam kilku
      poznałem. Większość Turków to fajni ludzie, bardzo nas lubią, i nie
      rozumiem czemu mielibyśmy woleć od nich Niemców, którzy nami gardzą?
      A w ogóle to, katoliczko biedna, naucz się pisać po polsku.
    • Gość: kirilait Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.aster.pl 27.06.08, 13:07
      Co do Francji to oni akurat maja takie spoleczenstwo. Jak tam bedziesz to
      przejdz sie po ulicy i zwroc uwage na ludzi. Taka prowadzili polityke w stosunku
      do imigrantow ---> taka maja druzyne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka