Gość: gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 12:08 jakich niemców???? to drużyna najemników i zdrjców ojczyzny. wkuza mnie to kupowanie zawodników. w 98 we francji grało może z 4 rodwitych francuzów. jaki to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasio_paluch Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp 26.06.08, 12:23 4 rodowitych Francuzów? A co to znaczy w ogóle? Grali ci, którzy byli obywatelami tego kraju i to od wielu lat, większość od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Szacunek dla Turcji!!!! IP: *.belf.cable.ntl.com 26.06.08, 12:43 Turcy pokazali co to jest zaciecie i wola zwyciestwa. Moze nie grali finezyjnie, ale kazdy ich mecz ogldalem z wielkim zainteresowaniem. Szkoda ze odpadli z faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.08, 12:23 to kto jest najemnikiem -lub zdrajaca w tej druzynie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:07 Oj jak ja uwielbiam was drażnić... hi hi... Klose ma tyle wspólnego z Vaterlandem co ja z Dżibuti. pewnie jakiegoś obywatela tej republiki też mam w rodowodzie niemmniej jednak do 14 roku życia nie miałem pojęcia o jezyku dzibutańskim i tej kulturze podobnież jak Klose którego ojciec grał w polskich drużynach pod piechniczkiem a matka była w czymś tam reprezentantką polski. Moze sie źle wyraziłem - to renegat nie zdrajca. To że ma się obywatelstwo danego kraju ne oznacza że jest sie takiej a nie innej narodowości a to ze Klose wstydzi sie mówić po polsku to tylko świadectwo tego ze klose tego nie rozumie i ma na tym punkcie jakieś kompleksy. prawda jest jedna... Ojczyzną wielu ludzi jest pelna kiesa i spokojny brzuszek. A teraz jazda na mnie kosmopolici przeisąknięci poprawnoscią polityczną. Zlinczujcie mnie , nazwijcie idiotą, polaczkiem i katofaszystą. I love it! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.08, 13:40 Gdy czytam opinie o Klose, czy Podolskim, to z reguly jest tak, ze Podolski jest "cacy" , a Klose "be". I te teksty (nie tylko od gg), ze Klose wstydzi sie mowic po polsku itp.. Odsylam wiec po raz kolejny do "Der Spiegel" z 17.12.2007, skad zacytuje tylko jedno pytanie i odpowiedz: "SPIEGEL: Welche Sprache sprechen Sie zu Hause? Klose: Polnisch, auch die Kinder. Die sind jetzt im Kindergarten und lernen dort Deutsch. Wir wollten das so." Chetni moga sobie przeczytac caly wywiad. Czy facet, ktory w domu mowia po polsku (rowniez dzieci) ma faktycznie "jakies kompleksy"? Mehr Bildung, weniger "Bild". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sl Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.gprs.plus.pl 26.06.08, 16:16 PaweŁ pominoŁeś istotny fakt bo to nie polacy tylko Ślązacy.Dokonali wyboru pomiędzy dwoma innymi narodowościami.CZESI POTRAFILI UZNAĆ RACJE SłOWAKÓW WY NIESTETY JESTEŚCIE BARDZO ZACOFANI BY NA DRODZE POKOJOWEJ UZNAĆ RACJE ŚLĄZAKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.08, 20:37 Wiesz sl, ja wcale w odniesieniu do nich nie uzylem okreslenia "Polacy".Poza tym nie mowisz chyba do mnie "wy jestescie zacofani". Nie znasz mnie przeciez. To, ze Klose jest Slazakim nie przeszkadza mu, aby mieszkajac w Niemczech mowil w domu po polsku.I tak jest dobrze.jego sprawa. I pisze to, poniewaz moje dzieci byly w wieku przedszkolnym, gdy przyjechalismy do Niemiec i same dzisiaj bedac juz doroslymi, samodzielymi ludzmi ciesza sie, ze umieja mowic po polsku, chociaz z Polska i Polakami maja relatywnie malo do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest do GG strugacza konikow 26.06.08, 13:43 "Klose ma tyle wspólnego z > Vaterlandem co ja z Dżibuti. Tyle wspolnego z Polskom mial takze Zawisza Czarny, bo on tyakze Niemcem byl! GG zapomnial, ze do 1971 roku Slask byl terenem niemieckim pod administracjom polskom! Tak wiec ojciec Lukasa Podolskiego jak i Mira Klosego oficjalnie Niemcami byli, a wiec ich synowie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: do GG strugacza konikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:12 > Tyle wspolnego z Polskom mial takze Zawisza Czarny, bo on tyakze > Niemcem byl! > GG zapomnial, ze do 1971 roku Slask byl terenem niemieckim pod > administracjom polskom! > Tak wiec ojciec Lukasa Podolskiego jak i Mira Klosego oficjalnie > Niemcami byli, a wiec ich synowie tez. na ja! a bratysława do 1945r była terenem Państwa Wielkomorawskiego pod czasową administracją III rzeszy. głupota pewnych ludzi jest zatrważająca. A którego to panstwa była terenem. Tego wschodniego czy tego zachodniego i kto tak niby wymyślił? klose z podolskim to sprzedawczyki. gdyby polska miała taki pkb jak niemcy to skamleliby zeby grać w Polsce. Podolski opowiada ckliwe bajeczki o tym jak to on polskę kocha a prawdę powiedział Janas. Przyjechał doPodolskiego a on nawet słyszeć nei chciał o biało czerwonej koszulce. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: do GG strugacza konikow 26.06.08, 19:52 Jasne, ze nie chcial dla Polski grac, ale to nie zmienia faktu, ze najslynniejsi rycerze "polscy" spod Grunwaldu wszyscy z niemieckich rodow byli! Nie byla slynnego polskiego rycerza pod Grunwaldem, niestety taka jest PRAWDA! Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp 26.06.08, 13:29 To jakiej ktoś jest narodowości, to kwestia jego identyfikacji, którą ma się w głowie. Nie rozumiem, jakim prawem podważasz prawo Klosego do samookreślenia swojej tożsamości i próbujesz się postawić na pozycji tego, kto wie o jego poglądach lepiej od niego samego? Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp 26.06.08, 12:29 Gość portalu: gg napisał(a): > jakich niemców???? to drużyna najemników i zdrjców ojczyzny. wkuza mnie to > kupowanie zawodników. w 98 we francji grało może z 4 rodwitych francuzów. jaki > to ma sens? Pewnie wolisz tych, ktorzy stali sie Polakami na mocy jakichs komunistycznych dekretow z czasow Gomulki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:11 > Pewnie wolisz tych, ktorzy stali sie Polakami na mocy jakichs > komunistycznych dekretow z czasow Gomulki? No ja!!! A fogle to chciałbym aby gomułka rządził ganze welt :-) Wtedy byłaby zabawa. Kiszona kapusta zamiast cytryny, kiszony ogórek zamiast pomaranczy... boski swiat. A o jakich dekretach mowa? Gomułka nigdy nie wydał zadnego dekretu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idy_Gar Re: Niemcy w finale, a Jens Lehmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:28 Jeśli w przyszłości reprezentacja Niemiec chce osiągać sukcesy na arenie miedzynarodowej to koniecznie musi pożegnać się z Jensem Lehmannem. Taki bramkarz to nie znalazłby miejsca w podstawowej 11 w naszej II lidze :). Ale droga przetarta wystarczy powołać młodego np.Szczesnego (czy innego polskiego młodziaka-bramkarza) do reprezentacji Germanii nadać obywatelstwo niemieckie i po problemie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afto Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:49 Nie zasłużyli na finał (ani nawet na półfinał). Grają brzydko i nudzą. Na ich tle Turcy prezentowali się niczym reprezentacja Brazylii. Choć nie przepadam za Turkami, to należało się im zwycięstwo. Jeśli shwabki nadal będą mieć farta (i chody u sędziego) to zostaną najgorzej grającą drużyną która sięgnęła po tytuł. Oby nie! Tak, to jest drużyna najemników którzy za kasiorę wyrzekli się swojego obywatelstwa. Może sobie "Pedalski" grać zasmuconego po strzelaniu nam goli, ale dla mnie tacy piłkarze to przekupne świnie. Dzięki tym najemnikom słaba, denna reprezentacja awansuje raz po raz. PS. Wszyscy mówią o Klozecie i Pedalskim, a w kadrze Niemiec gra jest jeszcze jeden "były polak" Piotr Trochowski. A Gomez i Odonkor są "półniemcami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Fakt , polacy grali slicznie :PPPP IP: *.superkabel.de 26.06.08, 14:02 i nawet brazylijczyk im nie pomogl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.08, 15:40 Gość portalu: Afto napisał(a): tak,to jest drużyna najemników którzy za kasiorę wyrzekli się _________________swojego obywatelstwa___________________________ Może sobie____________________________"Pedalski"________________ grać zasmuconego po strzelaniu nam goli, ale dla mnie tacy piłkarze to _________przekupne świnie._________ Dzięki tym najemnikom słaba, denna reprezentacja awansuje raz po raz. Wszyscy mówią __________________o Klozecie i Pedalskim,_________ a w kadrze Niemiec gra jest jeszcze jeden "były polak" Piotr Trochowski. A Gomez i Odonkor są "półniemcami". >>> _____Afto_co chcesz tym bluzganiem wyrazic !?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: 193.25.234.* 26.06.08, 15:54 Czy Ty cos slyszales o tolerancji i Wspolnej Europie, Ty Polaczku- Patrioto? POdolski maial 2 lata, Klose 8 lat, jak przyjechali do Niemiec i trzeba ich podziwiac za to, ze mowia po polsku, pielegnuja kontakt z PL i maja tam swoich przyjaciol. Gomez i Odonkor jest urodzony w Niemczech! Zapomniales o Neuville. On jest ze Szwajcarii... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:11 > Czy Ty cos slyszales o tolerancji i Wspolnej Europie, Ty Polaczku- > Patrioto? POdolski maial 2 lata, Klose 8 lat, jak przyjechali do > Niemiec i trzeba ich podziwiac za to, ze mowia po polsku, pielegnuja > kontakt z PL i maja tam swoich przyjaciol. Gomez i Odonkor jest > urodzony w Niemczech! Zapomniales o Neuville. On jest ze > Szwajcarii... . No ja.. naturlich... Niemcy dają stale dowody umiłowania tolerancji i wartosci paneuropejskich.. zawsze kiedy jest im to na rękę a w momencie kiedy mają coś ustąpić to działają wg zasady ni piędzi ni guzika. przykladów jest mnóstwo ostatnio - zwłaszcza w polityce wiec proszę nie pier..ul tu o wspólnej Europie bo jak przyjdzie co do czego to każdy pójdzie w swoją stronę. Klose i Podolski nie sa Niemcami z wyboru bo takich decyzji w zasadzie nie podejmowali. Rodzice tak ich wychowali a nie inaczej. Dla mnie to dziwaczne że jak ktoś ma jednego dziadka czy pradziadka niemca to juz czuje się nimcem pełną gębą choćby ociec i matka grali w polskich reprezentacjach narodowych. Dla mnie to dziwne ze ktoś kto publicznie deklaruje ze jest Niemcem i nie udziela wywiadów w polskim języku w domu rozmawia po polsku jak klose- moze żona nie zna niemieckiego po prostu i jest łatwiej? Kasa i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArek Re: Niemcy- najbrzydszy futbol na Euro IP: 193.25.234.* 26.06.08, 15:50 Najbrzydszy futbol na Euro?! Fakt, ze wczoraj nie zachwycili, ale z 4 szans wykorzystali 3 i wygrali. Efektywnoc! W koncu turnieju nei oczekuj atrakcyjnego futbolu, jakgrala Grecja 4 lata temu? Dwa lata temu Niemcy mieli mniej szczescia z Makaroniarzami w polfinale. A swoja droga, popatrz na wyniki NIemcow w MS i ME: MS 1954 - 1 m., MS1966-2 m. MS1970-3 m., ME1972-1 m., MS1974-1 m., ME1976-2 m., ME1980-1 m., MS1982-2 m., MS1986-2 m., MS1990-1 m., ME1992-2 m., ME1996-1 m., MS2002-2 m., MS2006-3 m. WYSTARCZY?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afto Re: a ty jestes polaczkiem polmozgiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 15:05 Jakoś nie widzę nic durnego w pisaniu jakie są fakty. Fakty są takie, że Niemcy grają słabo, co nawet niemieckie media i działacze sportowi podkreślają. Kolejny fakt jest taki, że grają dalej dzięki golom strzelonym przez piłkarzy z Polski. Ci ludzie to już bynajmniej nie "polscy piłkarze", bo ich w kadrze narodowej jakoś nie widzieliśmy. Przykre, że rządzi kasa, a nie patriotyzm, ale co ja mówię, to słowo to dziś przeżytek.. Dlatego nie dziwi mnie że dla takich dzieciaków jak Ty Poldi jest idolem. A Odonkor i Gomez mogliby równie dobrze grać w reprezentacji Hiszpanii/Ghany. Ale ich się nie czepiam, jedno z ich rodziców jest Niemcem więc nie ma ich co porównywać do "polskiej" trójki, która w reprezentacji Niemiec jest od czapy. Chciałem tylko zaznaczyć, kto gra w tej wspaniałej kadrze Niemieckiej, wyobraźcie sobie jak wyglądałby ich występ na Euro gdyby grali tylko "czystej krwi Niemcy", jak sobie mawiał ich dyktator z wąsikiem :P Graliby jeszcze bardziej beznadziejnie, czyli gorzej niż źle. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: a ty jestes polaczkiem polmozgiem IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:21 Nudne jest to gdybanie i bez sensu. Przeczytaj lepiej to: Mistrzostwa Swiata: I miejsce:1954,1974,1990 II miejsce:1966,1982,1986,2002 III miejsce:1934,1970,2006 Mistrzostwa Europy: I miejsce:1972,1980,1996 II miejsce:1976,1992 III miejsce:1988 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Niemcy wytrenowali Poldiego IP: *.artnet.pl 26.06.08, 18:06 więc niech dla nich gra Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Niemcy w finale, z Rosja 26.06.08, 15:10 Chorwacja byla lepsza od Turcji ale Turcja miala wiecej szczescia bo bardziej efektywna. tym razem mozna powiedziec to o Niemcach. a cwiercfinal z Portugalia to wygrali zasluzenie. niektorzy Polacy (zdecydowana mniejszosc) przy slowie Niemcy dostaja malpiego rozumu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Niemcy w finale, z Rosja IP: *.heim7.tu-clausthal.de 26.06.08, 15:28 w tej naszej Polsce nigdy nie bedzie normalnie :( czemu takie matoły mieszkaja w tym kraju :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:12 To ciasne staromodne myslenie, rodowity! Co to za bzdura? W Niemczech nie ma nigdzie rubryki narodowosc i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:15 Sprawdz jeszcze, ilu wg Twoich kryteriow gralo rodowitych Turkow. Czy Turek urodzony w 3 pokoleniu w Berline lub Londnie jest jeszcze rodowitym czy juz tylko polrodowitym? A moze tylko 1/5 rodowity? Lecz ciasnote umyslu bo sie zameczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond Re: Szacunek dla Turcji!!!! IP: *.netcologne.de 26.06.08, 16:25 Dobrze mu odpowiedziales! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 16:26 Myslisz, ze kogos obrazisz? Mylisz sie czlowieku, to zbyt prymitywne, prostackie, aby dotarlo. Pokazuje tylko Ciebie, jakim jestes. Mecz sie dalej zakompleksiony golasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljab Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odpad... IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 16:44 Gratulacje dla Turcji. Liczyłem, że z takim zaangażowaniem będą grać Polacy ale się przeliczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: turcy to brudasy,nienawidza katolikow!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.08, 20:01 """""""Gość: katolicka 26.06.08, 14:22 Odpowiedz katolickie kobiety jak polki turcy traktuja jak zwykle szmaty do seksu i zabawa,smieci sexualne !!!maja w dupie niemcow i katolikow !! turcy to fantycy religijnyt,fascisci urodzonne !! nawet nie ma kosciolow w turcji !!!TURCY TO RASISCI ,KAZDY NIEMIEC O TYM WIE ,nie umia sie asimilowac brudasy musulmanow !! a POLACY IM LIZA DUPE BO AKURAT NIE LUBIA NIEMCOW !!wole najgorszy niemiec niz najlepszy musulmanin !!! A JEZELI KATOLICKA POLSKA SIE NIE PODOBA TO WON MIESZKAC W TURCJI NA STALE!!!czekawr czy wrocicie zywy z stamstad !!"""""""""""" Normalnie,to bym sie nie zgodzil,ale w tym przypadku generalnie masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawa Re: turcy to brudasy,nienawidza katolikow!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 01:01 MOWISZ ZE NIE MA W TURCJI KOSZCIOŁ, CZY TY JESTES PEWNY???? CZY TY BYLES W TURCJI??? IDZ I ZOBACZ ILE KOSZCIOŁY SĄ. A PO ZA TYM CZY MECZETY SĄ W POLSCE??? NIE ZNASZ TURKÓW, ALE WOLISZ GADAC ABSURDALNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus Re: turcy to brudasy,nienawidza katolikow!! IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 11:08 Tak się słada że w Turcji są kościoły i wielu chrześcijan, sam kilku poznałem. Większość Turków to fajni ludzie, bardzo nas lubią, i nie rozumiem czemu mielibyśmy woleć od nich Niemców, którzy nami gardzą? A w ogóle to, katoliczko biedna, naucz się pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirilait Re: Niemcy w finale, a prasa krytykuje. Turcy odp IP: *.aster.pl 27.06.08, 13:07 Co do Francji to oni akurat maja takie spoleczenstwo. Jak tam bedziesz to przejdz sie po ulicy i zwroc uwage na ludzi. Taka prowadzili polityke w stosunku do imigrantow ---> taka maja druzyne Odpowiedz Link Zgłoś