Gość: gumo IP: *.icpnet.pl 03.07.08, 15:54 Panowie CYRK czas zacząć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciasther Re: 16 zespołów w ekstraklasie, start zgodnie z p IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.08, 15:58 Czy kogos to jeszcze dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo 16 zespołów w ekstraklasie, start zgodnie z planem IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.08, 16:01 Czy juz wiadomo kto mistrzem a kto leci? Odpowiedz Link Zgłoś
skumcz Re: 16 zespołów w ekstraklasie, start zgodnie z p 03.07.08, 16:02 Ja tu widzę max 10, które się nadają do ekstraklasy... Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcxz1 ile pójdzie w nogi ??? 03.07.08, 16:11 dla zwykłego grajka to 30 meczów w nogi w sezonie. WOW!!!!! kazdy trener juz teraz planuje odpuszczenie pucharu ligi, pucharu polski bo przeciez nie dysponuje tak szeroka lawka zeby grac na 3 frontach!! a reprezentanci z ligi, druzyny eksportowe ? oj, ci to dopiero dostaną po d_pie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax A tam, zrobić jak we wrestlingu IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.08, 16:16 Wynik znany przed meczem (zasady zostaną ustalone później, np. losowanie komputerowe, przetarg, albo jeszcze inaczej - byle legalnie. Skoro kupowanie awansu przez fuzję jest legalne, to i tu się coś wymyśli) Piłkarze grają bez presji na luzie, pokazują piękne zagrania... i będzie spokój. A jak ktoś spadnie to (o ile będzie go stać) wykupi sobie dziką kartę na dalszą grę w ekstraklasie. I wszystko będzie tak samo, ale zgodnie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss po co zmniejszac lige powinno sie zwiekszyc IP: 78.52.226.* 03.07.08, 16:59 aby pilkarze grali wiecej i mieli lepsza kondycje, kto nie da rady duzo grac wyrzucic na zbity pysk. brac mlodych a nie dziadkow . nie jestesmy szwajcaria zeby miec 10 czy 12 zespolow w lidze. w polsce powinno byc min.18 jak nie 20 zespolow. Odpowiedz Link Zgłoś
larsek Kiedy zawodowa liga? 03.07.08, 17:03 Rece opadaja, przeciez w Polsce nie ma tyle (16) zawodowych klubow! 30 meczy to ok. 5-6 wazniejszych meczy w sezonie dla czolowych klubow. Jestem ciekaw kiedy powstanie zawodowa liga w Polsce...Ja mysle, ze po ostatnim EURO powinno sie stworzyc zawodowa lige. Ekstraklasa: 12 klubow, 4 rundy co daje 44 mecze. Zawodnicy, ktorzy wytrzymaja obciazenie beda mogli chyba lepiej prezentowac nas w reprezentacji. Graliby czesciej pod presja i stadiony pelniejsze. Mecze ekstraklasy przy 4-5 tys. i klubow ktore nie maja dopuszczonych stadionow to parodia. 2 liga 24 kluby i 46 meczow. W Szwajcarii przerwa zimowa trwa 5 tyg. u nas prawie 4 miesiace. I ja chcialbym zeby moj klub gral w ekstraklasie, ale przy 3-4 tys. widzow?? Po co? Nie rozumiem, ze zawodnicy z zagranicznych lig grajacy ogony w meczach sa lepsi od naszych ligowych zawodowcow. Moze dlatego, ze czolowe kluby ekstraklasy nie graja 2 razy w tygodniu pod presja wyniku? Obecnie sa klubiki gdzie przychodzi 4-5 tys. widzow na mecz w ekstraklasie. Dla kiboli jest wazne zeby byl mlyn, gdzie jest 200-300 mlyniarzy i 2-3 tys. ogladaczy. A mi marzy sie by na lige przychodzilo 20-30 tys. gdzie bedzie mozna pojsc na mecz z dziecmi i dobrze bawic sie jak w zawodowych klubach w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robroj 16 zespołów w ekstraklasie, start zgodnie z plane IP: *.klc.vectranet.pl 03.07.08, 17:11 PZPN zniszczył piłkę w Kielcach... To niasamowite, ale ta instytucja powołana do rozwoju piłki zniszczyła najlepiej zapowiadający się w Polsce ośrodek rozwoju tego sportu. Przecież nikt nie ma watpliwości kto odpowiada za korupcję w piłce, ludzi pokroju Wdowczyka są symbolem PZPNu. Teraz PZPN łapami czegoś co się nazywa Wydziałem Dyscypliny nasrał do swojego gniazda wykańczając piłke w Kielcach - gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
signal może być tylko 10 03.07.08, 17:13 wszystkich umoczonych należy bezwzględnie degradować, to ma być nauczka na przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Malkontenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:13 Panowie malkontenci,oprócz was jest wielu kibiców,którzy czekają na rozgrywki ligowe bez wzgl.na okoliczności,więc weżcie to pod uwagę i przestańcie ciągle narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejKK 16 zespołów w ekstraklasie, start zgodnie z plane IP: *.3s.pl 03.07.08, 17:13 Jestem za powiększeniem ekstraklasy. Trzeba w końcu przewietrzyć nasze kluby. Duża ilość meczy wymusi na klubach sięganie po młodzież a nie dziadków z zagranicy. Zmieni się podejście klubów do szkolenia młodzieży. Wymusi w klubach zdrową konkurencję między zawodnikami. Kluby bardziej zintegrują się z miejscową społecznością i łatwiej będzie władzom kierować środki na rozwój infrastruktury sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilsudski Tworze lige na przyszly sezon - Wpisujcie! IP: *.range86-129.btcentralplus.com 03.07.08, 17:35 Jak tak dalej pojdzie to w pierwszej lidze wystapa: Stany Wilkie, Boznow Maly i Zadupie Srednie. WPISUJCIE swoje typy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Tworze lige na przyszly sezon - Wpisujcie! IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.08, 17:47 kto to jest polonia bytom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf73 16 zespołów w ekstraklasie,Listek nic nie zmieni.. IP: *.chello.pl 03.07.08, 17:46 Pan Prezes nic nie zmieni , ze względu na już istniejący program telewizji !!! To jest właściwa władza bo oni mają kasę i ją dają za mecze . TV to największy sponsor w sporcie , a prezio MA ODEJŚĆ!!!To Moje osobiste zdanie,MA ODEJŚĆ , druga sprawa to Euro2012 "jak nam zabiorą to przez Ukrainę" no teraz to PZPN przesadził!!! Już kombinują jak zwalić winę na innych . Nieżli są!!! Ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M€¢$ Fuzje Korona Kielclin i Polonia Warszawa-Bytom IP: *.clt.bellsouth.net 04.07.08, 02:42 Korono - teraz kup miejsce w eksraklasie legalnie od Drzymały lub zaoferuj mu fuzję. => Korona Kielclin nieźle brzmi :) Obie Polonie (Bytom/Warszawa) - też zróbcie fuzję => nie wierzę, że Znicz ma papiery (licencję) na grę w ekstraklasie. Odpowiedz Link Zgłoś