Dodaj do ulubionych

Zdegradować Zagłębie

30.07.08, 07:31
a czy te błędy dotyczą też Widzewa??
Obserwuj wątek
    • Gość: bioly [...] IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.07.08, 07:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: StaryKibic Zdegradować Zagłębie IP: *.metal.agh.edu.pl 30.07.08, 07:41
      Nie tylko Zagłębie, ale wszystkie kluby, którym udowodniono
      korupcję, bezwzględu na okres , kiedy to nastąpiło. Nie można
      tolerować dalej tego bagna w polskim sporcie. Są zdania, że nie
      karać klubów lecz ich działaczy i sędziów. Bzdura, bez klubu (
      zawodników, drużyn) nie byłoby efektów korupcji; zatem tak przekupne
      kluby jak i ludzie tego dokonujący powinni być ukarani i odsunieci
      od piłki nożnej. Ludzie solidarnie sprzeciwiajmy się obecnym
      praktykom czy to PKOl jak i PZPN i protestujmy gdzie się da i tak
      PIS przychodźmy na odpowiednie posiedzenia i wyrażajmy swoje
      niezadowolenie z tolerowania korupcji.
      • Gość: abc Re: Zdegradować Zagłębie IP: 78.8.79.* 30.07.08, 07:46
        Sprawa meczu Polar Zaglebie zostala wyjasniona w czerwcu przez sad a zarzuty
        wobec Murdzy zostaly odrzucone tak wiec sprawy Polaru niema
        • Gość: dsa Ale byla IP: 78.133.192.* 30.07.08, 10:52
          wiec nie ma mowy o przedawnieniu
    • Gość: KIBIC LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 07:48
      Witam!

Jak każdy kibic jestem zbulwersowany, zniesmaczony a co najważniejsze zaniepokojony tym co dzieje się z polską piłką. Dlatego piszę ten list, w którym chciałbym powiedzieć parę słów do: Polskiego Związku Piłki Nożnej, Wydziału Dyscypliny, Związkowego Trybunału Piłkarskiego, Komisji Odwoławczej ds. Licencji Klubowych, Komisji Odwoławczej PZPN, Ministra Sportu, Trybunału Arbitrażowego przy PKOl, Komisji ds. Nagłych PZPN i wszystkich którzy są „zamieszani” w ten cały ambaras.
      Nie będę nikogo obrażał, nikomu nic zarzucał, nie będę nawet narzekał na nikogo ani na nic. Bo niby po co? Niczego to nie naprawi, ani nie polepszy.
      Jedyne czego chcę to przedstawić sytuację ze strony kibica, który czeka na ligową piłkę. Chciałbym także podsunąć parę pomysłów, propozycji, możliwości, czy jakkolwiek można by to nazwać.
      Wiadome jest to dlaczego tak długo ta sprawa się ciągnie i dlaczego kluby tak walczą o to by grać w ekstraklasie. Chodzi oczywiście o pieniądze.
      Sponsor Ligi, Canal+ oraz pozostali sponsorzy dają nie małe pieniądze klubom i dlatego zależy im, oraz mają prawo wymagać by sytuacja w polskiej piłce była przejrzysta i zdrowa. Wtedy chętniej będą sponsorować produkt, który jest wysokiej jakości, pokazywany w TV oraz z dobrą otoczką.
      Klubom zależy na jak najwyższych profitach. Chcą dostać jak najwięcej pieniędzy by (część klubów) jakoś przetrwać sezon lub by zainwestować w rozwój poprzez transfery, szkółki, infrastrukturę, itp.
      Od tego sezonu powstało coś takiego jak Ekstraklasa, czyli można powiedzieć, że jest o jedną klasę rozgrywkową więcej... Mój pomysł, jest taki by wykorzystać ten fakt.
      Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak, że po prostu następuje zmiana nazw z Pierwszej Ligi na Ekstraklasę z Drugiej Ligi na Pierwszą Ligę itd.
      Proponuję, by w nowej Ekstraklasie (stara pierwsza liga) grało 12 zespołów, (Wisła Kraków, Legia Warszawa, Lech Poznań, Cracovia Kraków, Górnik Zabrze, GKS Bełchatów, Ruch Chorzów, ŁKS Łódź, Odra Wodzisław, Lechia Gdańsk, Śląsk Wrocław, Piast Gliwice) – zespoły te są to najlepsze zespoły z byłej pierwszej ligi (9 zespołów), które nie są zamieszane w ostatnie afery, oraz zespoły z dawnej drugiej ligi (3 zespoły), najlepsze, które wywalczyły awans.
      W Pierwszej lidze (stara druga liga) grałoby 18 zespołów (Zagłębie Lubin, Kolporter Korona, Polonia Bytom, Jagiellonia Białystok, Widzew Łódź, Zagłębie Sosnowiec, Arka Gdynia, Znicz Pruszków, Podbeskidzie Bielsko-Biała, Polonia Warszawa, Wisła Płock, GKS Jastrzębie, GKS Katowice, Stal Stalowa Wola, Odra Opole, Motor Lublin, Warta Poznań, Kmita Zabierzów) – są to zespoły które grały w drugiej lidze plus zespoły z pierwszej ligi które spadły oraz które zostały zdegradowane lub są zamieszane, w ostatnie afery.
      W drugiej lidze grały by zespoły najlepsze z trzecich lig. W kolejnym sezonie wielkość Ekstraklasy została by zwiększona o 4 zespoły, a Pierwsza zmniejszona o 2, tak by Ekstraklasa i Pierwsza Liga w przyszłym sezonie liczyły po 16 drużyn.
      To rozwiązanie ma wiele wad ale także wiele zalet. Można powiedzieć, ze w sytuacji jakiej jesteśmy aktualnie z polską piłką, każde rozwiązanie będzie złe. Zawsze znajdzie się klub który będzie się odwoływał i odwoływał w nieskończoność. Nigdy nie dogodzi się każdemu. Dlatego rozwiązanie, które przedstawiłem musi zostać podjęta wspólnie pomiędzy wszystkimi zainteresowanymi (Klubami, Działaczami, Sponsorami, TV)
      Prawda jest taka, ze Ekstraklasa nie może liczyć 18, 20 czy nawet 30 drużyn. Poziom naszej ligowej piłki jest dość niski a powiększanie ligi tylko by pogorszyło ten stan.
      Pomysł ze stworzeniem Ekstraklasy z dwunastu, tych najlepszych zespołów jest o tyle dobry, że daje szansą na podniesienie poziomu rozgrywek, bo grałyby w Ekstraklasie zespoły, które są naprawdę w stanie pokazać ekstra klasę.
      Oczywiście kluby z ekstraklasy były by jak najbardziej ZA takim rozwiązaniem, niektóre kluby w nowej pierwszej lidze były by PRZECIW i protestowaliby, że spadli z ligi niesprawiedliwie itp.
      Dlatego, uważam, że powinno powstać pewnego rodzaju porozumienie ponad podziałami, w których kluby nie patrzyły by tylko na siebie, ale patrzyły także na dobro polskiej piłki – na którym, każdemu powinno zależeć – bo po co grać w kiepskiej lidze. Lepiej pograć ten jeden sezon w takiej konfiguracji jak już wspomniałem dla dobra polskiej piłki, niż na siłę wszystkich uszczęśliwiać możliwością grania w ekstraklasie.
      W przyszłym sezonie do ekstraklasy awansowało by aż 6 zespołów (spadek dwóch najgorszych z ekstraklasy + cztery zespoły by drużyn było 16) co daje możliwość pokazania się zespołom z dobrej strony i awans dla klubów, które teraz czuły by się pokrzywdzone. Kluby te w pierwszej lidze miałby by możliwość udowodnienia przez ten sezon przejściowy, że Ekstraklasa Im się należy.
      Takie porozumienie powinny podpisać wszystkie kluby Ekstraklasy, pierwszej i drugiej ligi. Jeśli jakiś klub nie podpiszę to nie otrzymuje licencji. Jest to brutalne rozwiązanie, ale w dzisiejszej sytuacji tylko stanowcze kroki mogą naprawić polską piłkę. Inaczej to taka chora sytuacja będzie się ciągnąc w nieskończoność.
      Jestem przekonany, że takim rozwiązaniem zainteresowanie by byli także sponsorzy. Canal+ pokazywałby piłkę na wyższym poziomie, sponsorzy chętniej by inwestowali w ligę która daje jakieś oznaki, jakieś chęci oczyszczenia polskiej piłki, dziedziny nie tylko sportu ale także życia wielu polaków – kibiców.
      Jak już wspomniałem, wszystko kręci się wokół pieniędzy, dlatego teraz przedstawię jak by wyglądało to od strony finansowo - sponsorskiej.
      Ekstraklasa byłaby w całości pokazywana przez Canal+. Pierwsza liga, pół na pół Canal+ z inną stacją (TVP, POLSAT, TVN – jeśli oczywiście były by chętne – a byłyby na pewno ze względy na zespoły jakie z pierwszej lidze by się znalazły). Jakie mecze pokazuje jaka telewizja było by negocjowane miedzy zainteresowanymi.
      Canal+ i druga stacja płacili by mniejsze pieniądze w porównaniu z Ekstraklasą za pokazywanie pierwszej ligi w TV. Kluby jednak były by zainteresowane tym rozwiązaniem, ponieważ dotarliby do szerszego grona odbiorców a co za tym idzie, łatwiej przyciągnęliby sponsorów.
      Dwanaście klubów ekstraklasy dostawało by pieniądze od Canal+ na takich warunkach jak było wynegocjowane przed sezonem. Pieniądze, które Canal+ by „zaoszczędził” mniejszą ilością zespołów w Ekstraklasie przekazałby na Pierwszą ligę.
      Mam nadzieję, że sytuacja naszej ukochanej dyscypliny sportu trafi w końcu na dobre tory i w ciągu dwóch-trzech sezonów poziom ligowej piłki będzie choć trochę wyższy, a kluby będą walczyły na czystych zasadach i o awansach i spadkach będzie decydowało już tylko boisko a nie zielony stolik.

Z poważaniem
      Wierny Kibic Polskiej Piłki
      • Gość: AndrzejKK Re: LIST KIBICA IP: *.3s.pl 30.07.08, 08:00
        A co tam robi Widzew Łódź kibicu Widzewa. Za korupcję i zajęcie 15
        miejsca w OE powinien być jeszcze klasę niżej.
        • niewygodny Re: LIST KIBICA 30.07.08, 08:20
          Gość portalu: AndrzejKK napisał(a):

> A co tam robi Widzew Łódź kibicu Widzewa. Za korupcję i zajęcie 15
          > miejsca w OE powinien być jeszcze klasę niżej.

Jak to co? Kolega KIBIC znalazl swietne sprawiedliwe, nieustepliwe
          i skuteczne rozwiazanie. Z malusim takim wyjatkiem dla swojego
          Widzewa - czyli tak naprawde zabawa w korupcje zaczelaby sie od nowa.
          Widac swiat jest tak zlozony ze inaczej nie mozna. Zawsze ktos
          zacznie.
          • Gość: KIBIC Re: LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:27
            Zastanawiałem się co zrobić z Widzewem...
            Powiem tak... Każdy klub umaczany zrzuciłem tylko o jedną klasę rozgrywkową...

A tak na marginesie, to nie jestem kibicem Widzewa :) Ale jakiej drużyny to
            nieważne. jestem kibicem Polskiej Piłki
            • Gość: sławik Re: LIST KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:39
              jesteś po prostu kretynem, a twoje pomysły są godne pożałowania!
              • Gość: KIBIC Re: LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:55
                Nie ma to jak uzasadniona odpowiedź :)

Według Ciebie lepsza by była liga z 18 zespołami??
        • Gość: bhu Przecież widać że to list Widzewiaka a nie kibica IP: 195.78.67.* 30.07.08, 08:47
          Gość portalu: AndrzejKK napisał(a):

> A co tam robi Widzew Łódź kibicu Widzewa. Za korupcję i zajęcie 15
          > miejsca w OE powinien być jeszcze klasę niżej.
          • Gość: KIBIC LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:07
            A Myślałem, że na gazecie nie ma forum Onetu.

Jeśli dobrze przeczytałeś mój list, a wątpię.
            Napisałem, że te rozwiązanie ma wiele minusów!

Ale w sytuacji jakiej jesteśmy każda decyzja będzie budzić kontrowersje :)
            • Gość: ss Re: LIST KIBICA IP: *.centertel.pl 30.07.08, 10:46
              w sumie jest pare ciekawych elementow w liscie, 12 druzyn, w srodku sezonu
              rozdzielic je na 6 broniacych i 6 walczacych o tytul
              • Gość: KIBIC Re: LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 11:22
                No nie wiem... Po co rozdzielać
                To już kiedyś było i się nie sprawdziło.
                bo komuś nie walczącemu o nic udało się awansować do grupy mistrzowskiej i pół
                sezonu nie grał bo już miał luz, że nie spadnie.
            • Gość: sd Re: LIST KIBICA IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.08, 12:41
              Tylko dlaczego karzesz kluby takie jak Stilon, Górnik, Flota i Dolcian które
              wywalczyły awans. Poza tym najważniejsze jest to aby karać kluby, ale jeszcze
              bledziej osoby osoby które się tego dopuściły. Wszystko wygląda tak kolorowo,
              tylko że tak się nie da bo samemu się zamieszałeś.
              • Gość: sd Re: LIST KIBICA IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.08, 12:43
                oczywiście chodzi mi o awans do nowej 1 ligi(stara druga) za co one mają być
                ukarane skoro wygrały rozgrywki trzecioligowe.
                • Gość: KIBIC Re: LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:04
                  przyznam, że miałem spory problem z tym fantem... bo tak naprawdę tym klubom (co
                  awansowały z 3 do 2 ligi) zmieniła by się nazwa ligi i ich awans poszedł by na
                  marne...

Ja jak najbardziej jestem za tym by te kluby grały w wyższej klasie
                  rozgrywkowej... bo awansowały na czystych zasadach.

Moim celem nie jest na siłę trzymanie klubów korupcyjnych.
                  Powiem więcej.... ja jestem za takim rozwiązaniem jak we Włoszech... gdzie nie
                  patyczkowali się nawet z Juventusem. Wywaliłbym takie kluby do 4 ligi. Ale jak
                  widać mamy w Polsce nieudolność PZPNu, Ekstraklasy, PKOLu i jakoś nie potrafimy
                  zrzucić klubu nawet o jedną pozycje. też mi się nie uśmiecha by Widzew,
                  Zagłębie, Korona itp. grały w ekstraklasie. Dlatego niech chociaż spadną o tą
                  jedną pozycje i nie protestują więcej.

Mój list a w zasadzie pomysł jest tylko rysem szkicem pomysłem wstępnym... który
                  trzeba by dopracować, przeszlifować, wypieścić.

A jak już będziemy mieć normalne przepisy i niezbite dowody to te kluby powinny
                  mieć wypad do 4 ligi.

A moje rozwiązanie jest takie by w ciągu miesiąca jakoś ta liga ruszyła.

W końcu lepiej będzie jak te korupcyjne kluby będą grały w nowej pierwszej
                  lidze niż w ekstraklasie (bo tylko takie rozwiązania wchodzą w grę)
                  • Gość: london customs Re: LIST KIBICA IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.08, 13:15
                    Dajcie spokoj juz temu PKOL-wi. Przeciez to nie oni tworzyli to
                    chore prawo tylko pzpn. PKOL po prostu potwierdzili niezgodnosc
                    decyzji pzpn z jego wlasnym statutem. Przeciez to nie oni wymyslili
                    to prawo.
        • Gość: Do Listu pomylenca Re: LIST KIBICA IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.08, 12:38
          Niby dlaczego Stilon Gorzów, Flota Świnoujście, Górnik Łęczna oraz Dolcan Ząbki
          miały by grac w nowej 2 lidze(starej 3) skoro wywalczyły awans? Za co karać te
          kluby? Za przekręty Widzewa? Nie Widzew do degradacji, żadnego przedawnienia.
          Poza tym w Polskiej piłce ligowej nigdy nie będzie dobrze jeśli nie zwolni się
          ich z płacenia podatków wzorem zachodnich lig.
          • Gość: KIBIC Re: LIST KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:09
            Podobnie już odpowiadałem wyżej... Przeczytaj i się odnieś do tego.
            Mój pomysł nie jest sztywny. I też wolałbym by grały w 1 lidze kluby takie jak
            flota, stilon itp niż korupcyjne!

Więc, zanim zaczniesz obrażać zapytaj, podyskutuj.

A co do podatków... uważam, że całe przepisy dotyczące PZPNu i zresztą cały PZPN
            musi się zmienić. Ale póki wiecznie panujący Michał L trzyma się stołka nic się
            nie zmieni.

Ja jestem za całkowitą reformą polskiej Ligi.

Moje rozwiązania są tylko na małą poprawę tego syfu jaki aktualnie mamy. Moje
            rozwiązania, powtarzam, tylko wstępne, niedopracowane!
    • Gość: brunet Zdegradować Zagłębie i arke bo to łapówkarze IP: *.astral.lodz.pl 30.07.08, 07:49
      arka nie może skożystać na korupcji bo sama ustawiła połowe ligi!
      • sojowa Arka musi miec anulowane -5 pkt jest 2-ga w tabeli 30.07.08, 13:46
        i w extraklasie. jesli takiemu Widzewowi, Lubinowi, Koronie za
        korupcje ma nie byc ŻADNEJ kary, to Arce ktora zostala juz
        zdegradowana powinno sie cofnac ujemne punkty (jak Zaglebiu Lubin w
        odwolaniu), Zreszta to samo tyczy sie Sosnowca - dlaczego maja miec
        ujemne skoro reszta nawet tego nie ma?
    • Gość: kambap Zdegradować Zagłębie IP: 62.87.208.* 30.07.08, 08:05
      Wspaniały redaktor Brzozowski dalej szuka w papierach, aby tylko
      dowalić Zagłębiu.Nie długo jeszcze za granicę pojedzie,żeby tylko
      znaleść dowody dotyczące Zagłębia.Ciekawe,czy korupcja w wykonaniu
      innych klubów też tak bardzo go interesuje. Redaktor Brzozowski to
      chyba nawet śni o Zagłębiu? Oj Redaktorze Brzozowski, jak tak dalej
      pójdzie to dookoła będzie Pan tylko widział Zagłębie. To chyba nie
      dobrze dla takiego wielkiego kibica Ślaska Wrocław jak Pan. Proszę
      rozejrzeć się wokół siebie i zobaczyc czy nie siedzi Pan w samym
      środku korupcji,bo nie sądze, żeby nie było jej również w Pana
      ulubionym klubie. Z tego co ja się orientuje to sprawa Polaru
      została juz zakończona, a Zbigniew Murdza został uniewiniony, w
      sądzie Panie Brzozowski. Czekam na kolejne Pana artykuły red.
      Brzozowski, bo postanowiłem, że będę je czytał. Są tak beznadziejne,
      że mam z nich niezły ubaw.
      • Gość: london customs Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.08, 09:11
        Widze, ze mamy tutaj wielu madrych! Jakies "andrzejkikk" oraz
        inni "niewygodni". Super,ze jestescie zainteresowani tak bardzo
        kondycja polskiej pilki noznej szkoda tylko, ze nie z perspektywy
        swoich wlasnych klubikow. Najpierw zanim zaczniecie osadzac kogos to
        zajrzyjcie na swoje wlasne podworko. Zanim zaczniecie reformowac
        innych to najpierw zreformujcie sami siebie!!!
        • Gość: koles Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.41.203.40.sub.mbb.three.co.uk 30.07.08, 09:38
          Przecież my kibice Zagłębia nie uciekamy od kary za winy pewnych
          działaczy. Chcemy jedynie sprawiedliwego wyroku opartego na zasadach
          przestrzegania prawa, lecz każdej ze stron. Mamy już dość słuchania
          kompleksów redaktora B. Ten człowiek nie wie co to obiektywizm i
          rzetelność dziennikarska. Każdy jego artykuł ma na celu albo sławić
          jego ukochany klub, albo pluć na inne kluby- zwłaszcza Zagłębie.
          Redaktor B. Jest godny działań PZPNu i świetnie pasuje do tej całej
          ekipy. I nie martw się o nasze podwórko, tam już dawno usunięto
          skorumpowanych ludzi, w przeciwieństwie do wielu innych klubów i
          zwłaszcza PZPN.
          • Gość: Piotrek Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:50
            Jeśli kupczące Zagłębie zagra w ekstraklasie będzie to wstyd dla
            polskiej piłki. Sprawiedliwości powinno stac się zadość i Zagłebie
            powinna czekac degradacja.
            • Gość: london customs Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.08, 12:10
              Jezeli zgodnie z prawem, ich wina sie przedawnila to dlaczego maja
              nie grac w ekstraklasie? Oni od odpowiedzialnosci nie uciekaja,
              wrecz przeciwnie do wszystkiego sie przyznali. A co z twoim
              klubikiem Piotrek? Oni nie kupcza - a pewny jestes?! Zebys sie
              czasem nie zdziwil? Ktoregos dnia obudzisz sie i uslyszysz o
              machlojach swojej druzynki a potem okaze sie,ze dzieki wczesniej
              decyzji TA , mozecie skorzystac z prawa do przedawnienia. Chcialbym
              cie wtedy zobaczyc, czy tez bedziesz taki gorliwy do szczekania na
              swoich!!! A zaloze sie ,ze sa uwaleni w goownie!!!
              • Gość: str0ng Re: Zdegradować Zagłębie IP: 149.254.192.* 30.07.08, 17:23
                Ojej. Zaglebie kupowalo zgodnie z prawem, a teraz chca je ukarac niezgodnie z
                prawem. Co za hipokryzja. Mozg staje, jak sie czyta takie idiotyzmy.
          • Gość: SF Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.centertel.pl 30.07.08, 12:10
            Ciekawe to co piszesz, ale kibole Śląska są z Brzozowskim w stanie wojny, jako
            że ponoć "pluje" na klub. Więc teza o sławieniu "ukochanego" klubu przez pana B.
            jest co najmniej dyskusyjna.
    • Gość: miedziak Zdegradować Zagłębie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.08, 08:05
      dlaczego autor artykułu wrocławianin kibic Śląska nie napisał,że w
      sprawie meczu z POLAREM piłkarz ZAGŁĘBIA Murdza został uniewinniony
      przez Sąd we WROCŁAWIU a skazani zostali piłkarze POLARU WROCŁAW I
      PIASTA GLIWICE ? GAZETA WYBORCZ rozpętała aferę o mecz POLAR
      ZAGŁĘBIE i tej tezy broni jak niepodległości
    • Gość: pipi Zdegradować Zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:11
      Taki bałagan że nawet nie pamiętają że wszczeli postepowanie
      dyscyplinarne, a tak na marginesie dlaczego do tej pory PZPN nie
      ukarał obu klubów za ten mecz.
    • Gość: mis Zdegradować Zagłębie IP: 87.204.233.* 30.07.08, 08:13
      kto ma kase lub znajomosci w mafii pzpn to nie spadnie - proste. tak bylo z leczna. nie mieli nikogo i polecieli. a zaglebie ma i kase i znajomosci. i wsparcie osob z rzadu. a za widzewem stoi boniek ;]
      mafia jak nic,,,
      • Gość: bhu otóż to! IP: 195.78.67.* 30.07.08, 08:50
        Gość portalu: mis napisał(a):

> kto ma kase lub znajomosci w mafii pzpn to nie spadnie - proste. tak bylo z lec
        > zna. nie mieli nikogo i polecieli. a zaglebie ma i kase i znajomosci. i wsparci
        > e osob z rzadu. a za widzewem stoi boniek ;]
        > mafia jak nic...
    • Gość: Kibic Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:14
      Sprawa Zbigniewa M. z Zagłębia Lubin opisana przez portal Polskiego Radia z
      Wrocławia
      www.prw.pl/articles/view/6870/dwaj-byli-pilkarze-polaru-wroclaw-skazani-za-korupcje-posluchaj
      Jak zwykle dziennikarzyk Brzozowski odrobił pracę domową. Kompromituje się na
      każdym kroku.
    • Gość: MKSOK Zdegradować Zagłębie - nie IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.07.08, 08:16
      Autor artykułu nota bene zagorzały wróg Zagłebia zapomniał
      oczywiście dodać (brak profesnonalizmu dzienikarzyny?) , że w tej
      sprawie zapadły juz wyroki sądowe i piłkarz Zagłebia Zbigniew Murdza
      został uniweinniony. Więc takie rewelacje moga sobie w buty wsadzić.
      pozdro dla normalnych
    • Gość: dlugi A kogo jeszcze interesuje ta dziadowska liga? IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.08, 08:48
      trudno, EURO trzeba przeprowadzić, bo jako Polska zobowiązaliśmy
      się do tego.
      Ale całą tą ligę i dziadostwo należy zostawić samemu sobie.
      Zadnych państwowych pieniędzy na tych oszustów i pasibrzuchów.
      Znajdą sobie prywatnych sponsorów, którzy zechcą wyrzucać swoje
      pieniądze, proszę bardzo.
      Mnie i każdemu normalnemu taka liga nie jest do niczego potrzebna.
    • Gość: london Re: Zdegradować Zagłębie IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.08, 08:50
      a czy te bledy nie dotycza rowniez czasem lks-u, Arki, cracovii,
      belchatowa, gornika, lecha, wisly, legii, lechii, odry, piasta,
      polonii b., polonii w., slaska???? Jesli ch. o Jage to sprawa sie
      juz zaczela! O ile dobrze pamietam to 29 klubow jest zamieszanych
      w korupcje. W tej sytuacji wara od Widzewa zydowino (zygowino)!!!
      • Gość: stop burakom Re: kibole widzewa jak zwykle merytoryczni IP: 217.153.125.* 30.07.08, 11:37
        czytam te fora i nie mogę się nadziwić ile ćwo_ków z podłódzkich
        wiosek kibicujących "widzewskim oszustom roku" przyjeła brytyjska
        ziemia...tylko co oni tam robią bez znajomści języka i zasad kultury
        • Gość: london customs Re: kibole widzewa jak zwykle merytoryczni IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.08, 12:21
          w przeciwienstwie do burakow z lks , obecnie spod belchatowskich
          wiosek, fani Widzewa jezyki obce znaja! Zajmuja dobre stanowiska w
          Anglii ,rozwijaja sie ,dalej sie ksztalca (chociaz nie musza tego
          robic - bo przywiezli dobre wyksztalcenie ze soba jak np ukonczone
          studia na Wydziale Prawa i Administracji na U.Lodzkim), otrzymuja
          umowy na czas nieokreslony na dobrze platnych stanowiskach. To jest
          cos dla was (z lks) nie osiagalnego tak samo jak dorownanie sukcesom
          Widzewa zarowno w kraju jak i w Europie. Wam pozostaje po prostu
          wioska, gdzies pod belchatowem i ujadanie z wioskowymi pieskami do
          ksiezyca!!!
          • Gość: rrr Re: kibole widzewa jak zwykle merytoryczni IP: 82.160.24.* 30.07.08, 15:48
            tak czytam sobie i naprawde myslalem wczesniej ze mam do czynienia z kibicem
            nienawidzacym jakis lks czy cholera wie co :) ale teraz widze ze jestes osoba po
            prawie, no chyba ze o koledze pisales ... to jest jeszcze bardziej
            przytlaczajace ... ale ja moze nigdy nie zrozumie dlaczego kibice nienawidza
            innych z takim zapałem... powinni ci zabrac swiadectwo maturalne bo dojrzaly to
            na pewno nie jesteś, tylko jak pies ktorego zawsze napuszczali na wrogi klub.
            przemysle dokladnie to co napisales i te jezyki, studia to mozesz sobie w tylek
            wsadzic jezeli reprezentujesz poziom daleki od jakichkolwiek norm.

eot.
            ja dzisiaj wisle pokibicuje, a jakby w LM gral RKS Zascianek III to tez bym mu
            kibicowal, i ta swoja nienawisc do klubow to sobie wsadzcie jak najglebiej mozna.

ps. po pierwsze moderatorzy powinni wychwytywac wypowiedzi rasistowskie i
            zglaszac do prokuratury jak to jest napisane w stopce, a nie kasowac tylko. No
            chyba ze sami nimi są :/

• Gość: akkalondon Re: kibole widzewa jak zwykle merytoryczni IP: *.range81-151.btcentralplus.com 30.07.08, 17:00
              Rozumiem ,ze wszyscy maja prawo do obrony oprocz kibicow Widzewa!
              Oni nie maja prawa do riposty jesli ktos ich wyzywa. W takiej
              sytuacji nawet student prawa moze stracic cierpliwosc. Ale ty rrr
              oczywiscie jestes najmadrzjszy, poniewaz na pewno masz swiadectwo
              dojrzalosci i oczywiscie tylko ty na nie zaslugujesz. Odpowiedz byla
              szybka i jak widac dla ciebie b.bolesna. Mysle,ze to toba przede
              wszystkim powinien zajac sie moderator, gdyz publikujesz tego typu
              wypowiedzi i prowokacje. Niestety prawda jest taka, ze najczesciej
              zarzuca sie komus cos co samemu ma sie na sumieniu i w tej sytuacji
              mozna smialo powiedziec, ze tyczy sie to wlasnie ciebie!!! Ale co ja
              biedny szaraczak moge?! W koncu to ty zaslugujesz na swiadectwo
              dojrzalosci a nie ja!!!
              Wiec wsadz sobie to swiadectwo tam gdzie jest jego miejsce w swoja
              wlasna d...!!! Z przyjemnoscia z kopiuje to co napisales na koncu.
              Tylko, ze to bedzie dotyczylo przede wszystkim ciebie.
              ps
              po pierwsze moderatorzy powinni wychwytywac wypowiedzi rasistowskie i
              > zglaszac do prokuratury jak to jest napisane w stopce, a nie
              kasowac tylko. No chyba ze sami nimi są :/
          • Gość: stop burakom Re: kibole widzewa jak zwykle merytoryczni IP: 217.153.125.* 30.07.08, 17:22
            to że skończyłeś studia nie oznacza że nie jesteś burakiem - jesteś
            bo nie potrafisz dyskutować nie obrażając innych ( "żydowino?
            żygowino?" tak napisałeś magisterku bez kultury) w dodatku w sposób
            kojarzący cię raczej z niedouczonym marginesem ... nie chciałbym
            upraszczać ale to że masz umową na czas nieokreślony w UK i
            zarabiasz twoim zdaniem dobrze może też znaczyć że jesteś małym
            nieduacznikem z podłódzkiej wioski którego nikt nie chciał w kraju i
            dopiero hindus w UK musiał go docenić... no to teraz kierowniku
            zmiany w Burger Kingu po zaocznym prawie odnieś się ad vocem a nie
            ad personam do tezy że widzew nie powinien być karany za łamanie
            prawa bo przepis regulujący jest niejasny( przepraszam wszytkich
            którzy mogli się poczuć urażeni moim prowokacyjnym mailem - urażony
            miał być tylko dobrze zarabiający pan magister który uważa że nie
            musi się juz kształcić bo skończył dobre studia...w łodzi )
    • Gość: WKS PZPN jest bardziej skorumpowane niż cała liga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:52
      więc to kolejny wałek , pewnie za niezłą kasę
    • Gość: Miroo Zdegradować Zagłębie, zlikwidować PZPN IP: 193.108.73.* 30.07.08, 08:55
      Normalność nie wróci nawet po zastopowaniu ligii i zamknięciu
      PZPN... trzeba zacząć wszystko od nowa wyrywając raz na zawsze z tej
      branży chwasty... dymisja Listkiewicza, to tylko wierzchołek góry
      lodowej, którego zmiana nie zapewni nam tego czego oczekujemy....
    • Gość: Piastunek Panie Brzozowski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:57
      Dlaczego nie wspomina Pan, że ten były piłkarz Zagłębia nie jest już Zbigniewem
      M., ale Zbigniewem Murdzą? Że tamten mecz nie był przehandlowany? Czyżby aż tak
      bardzo zaślepiała Pana nienawiść do Zagłębia? Przecież na kilometr śmierdzi Pana
      stosunek do tego klubu. Widzą to kibice z całej Polski, nawet innych klubów. A
      Śląsk to niby czysty?
      Powiem więcej: to już zakrawa na schizofrenię. Proponuję odwiedzić jakiegoś lekarza.

PS. Nie jestem z Lubina, jakby ktoś się pytał :P
    • goethek S Y F 30.07.08, 09:04
      Ja to już nie mogę czytać/słuchać o tym cyrku w PZPN i polskiej piłce nożnej.
      Niech rząd zainterweniuje. Wywali władze PZPN i ustanowi nowe. Niech nas UEFA na
      kilka lat odsunie od pucharów europeiskich itd. (bo i tak nic w nich nie
      pokazujemy) ale może to sie by wreszcie oczyściło.
      Ja głupi chodziłem tyle lat na mecze i zawsze wierzący, że oglądam sportowe
      widowisko i walkę 11-tu zawodników vs 11-tu. Nie spodziewałem sie że grają
      działacze i inni - naiwny byłem strasznie.
      a PZPN zbiera sie na posiedzenia, knuje i nigdy z tego nic nie wynika. Pewnie
      wiekszość z tych działaczy umoczona jest po szyję w szambie i trzymają się
      stołków jak mogą "stare pierdziele" - na pochybel im!!
    • Gość: ddt Manipulacja Brzozowskiego IP: 78.8.79.* 30.07.08, 09:11
      Zaciekly wrog Zaglebia Brzozowski wysmarowal paszkwil ktory nijak ma sie do
      rzeczywistosci.Sprawa tak zwanej afery Polaru zostala wyjasniona a Zaglebie
      w osobie Murdzy zostalo uniewinnione w sadzie.
      • Gość: london customs Re: Manipulacja Brzozowskiego IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.08, 09:25
        Jak widac brzozowskiemu na prawde zalezy tylko i wylacznie na
        szukaniu sensacji. Jak, widac on jest tutaj tylko po to. Koles nie
        potrafil wspomniec nawet przez chwile,ze sprawa z Polarem sie dawno
        zakonczyla i to uniewinnieniem zarowno pilkarzy jak i Zaglebia. Ale
        nie ma co dochowaliscie sie takiego drugiego spoconego
        tomaszowskiego. Fakty sie nie licza , za to liczy sie sensacja.
        brzozowski! Zanim zaczniesz reformowac innych to zreformuj najpierw
        sam siebie.

goethek - niestety masz racje i chyba tylko twoj pomysl moglby
        zadzialac.
      • Gość: DM Murdza z Zagłębia został uniewinniony ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.07.08, 09:36
        Brzozowski czemku tego nie napisałeś ?
        • Gość: Luca Ale to murdza został uniewinniony a nie Zagłębie.. IP: *.teta.com.pl 30.07.08, 10:03
          Sąd stwierdził, że nie ma niezbitych dowodów, że Murdza brał udział w
          kupczeniu.....A nie zapominaj, że dwóch graczy Polaru dostało "zawiasy"
          • Gość: DM Re: Ale to murdza został uniewinniony a nie Zagłę IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.07.08, 10:04
            Ale za przekręty w innych meczach (choćby Piastem), a nie z
            Zagłebiem !
    • Gość: lubin Brzozowski klamie IP: 78.8.79.* 30.07.08, 09:26
      Brzozowski swiadomie manipuluje opinia publiczna mieszajac dwie odrebne
      sprawy.Ja mu sie nie dziwie bo jest fanem Slaska i zadeklarowanym wrogiem
      Zaglebia.Otoz Brzozowski polaczyl dwa oddzielne dochodzenia w jedno a to jest
      manipulacja.Sprawa meczu Polar -Zaglebie zostala wyjasniona a Murdza
      uniewinniony sadowo.Natomiast jesienia 2007 zostalo wszczete drugie
      dochodzenie w sprawie kilku innych meczy Zaglebia z roku 2004 i to ta sprawa
      zajmie sie Komitet Olimpijski.Perfidna manipulacja ale czego sie nie robi dla
      zniszczenia wroga
      • Gość: Kibic Prawo jest prawem IP: 212.160.172.* 30.07.08, 13:27
        Wystarczy, że PZPN wyjaśniając sprawę Murdzy zawiesił postępowanie,
        a nie zakończył i później je wznowił gdy wpłynęły nowe dokumenty.
        Jeżeli tak było to dziś kara dla skorumpowanego Zagłębia Lubin
        zostanie utrzymana.
    • Gość: ANIOŁ Zdegr.Zagłębie/Listkiewicza IP: *.limes.com.pl 30.07.08, 09:32
      Dzień Dobry Państwu,
      oto co jest możliwe w (bez)prawnym państwie, adiutant FIFA i UEFA
      (dostarcza im pieniędzy, kobiet i innych uciech)- pan L. (świadome
      ukrycie nazwiska jako kryminalisty!!!) siedzi z boku i z ironicznym
      uśmiechem przygląda się różnym "ekspertom" (minister sportu, szefowa
      trybunału PKOL. itd.), którzy stoją tylko na straży prawa, myślą
      inaczej ale są zmuszeni na podstawie przekazanych materiałów wydawać
      takie wyroki.... ten minister sportu- PAN DRZEWIECKI, działa mi też
      już na nerwy! na takiego faceta bez jaj czeka tylko mafia futbolowa
      (nie, nie nie fryzjer, pan L.!!!)Nie wyobrażam sobie jak będzie miał
      pan L. odwagę pokazać się na pewnych polskich stadionach!!! ja
      osobiście naplułbym mu w twarz, żeby go obudzić i pomścić
      wszystkich, którzy cierpią z JEGO powodu!!!
    • Gość: karamba Zdegradować Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:34
      Gazecie Wyborczej gratulujemy jak zwykle "obiektywnego" artykułu.

Mam nadzieję, że Zagłębie spotka się z panem Brzozowskim w sądzie, bo czas
      zrobić porządek z tym pismakiem....
    • Gość: anty Zdegradować Zagłębie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.08, 09:40
      Brzoziu, niech uchyla decyzje w sprawie degradacji zl po twoim
      artykule. lubin bedzie grac w 2 lidze, odwola sie od decyzji,
      dostanie odszkodowanie za bledne decyzje, ty zostaniesz oskarzony o
      manipulacje i swiadczenie nieprawdy i sie do konca zycia nie
      wyplacisz. zal mi ciebie smetny redaktorzyno. Domniemam ze masz
      jakis interes w dekradacji zaglebia, a jesli tak to powinna sie toba
      rowniez zajac prokuratura jake ze naduzywasz swojej i tak smiesznej
      pozycji....
    • Gość: fsd Zdegradować Zagłębie IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.08, 09:45
      A ktory klub zasluguje na ekstraklase?:
      www.polskatimes.pl/dzienniklodzki/sport/18958,teraz-lks-i-gks,id,t.html
    • minasz karygodny bład hehehehehehehehe 30.07.08, 09:47
      co tam pracuja kretyni ktorzy nie wiedzieli ze tak bedzie?????????
      a po za tym dlaczego np nie dali 10 lat na przedawnienie?
      jawna kpina
    • Gość: maks.. dzięki zadłużeniu PKOl, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:47
      ten ostatni jest na garnuszku i na sznurku ekipy rządzącej i nie
      należy się dziwić całemu zamieszaniu. Wiem, że PZPN to spruchniałe
      drzewo ale nie tędy droga do walki z prezesem i jego pretorianami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka