Dodaj do ulubionych

Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie

08.10.03, 14:36
Jak Waszym zdaniem powinniśmy zagrać z Węgrami?
Obserwuj wątek
    • Gość: holender Podać się natychmiast do dymisji ! IP: *.tnt32.rtm1.nld.da.uu.net 08.10.03, 14:59
      To najlepsza rzecz, jaką dla naszej kadry może zrobić trener Janas. Może już
      nawet nie grać z Węgrami i zostawić ten problem (jak z nimi wygrać ?) jakiemuś
      lepszemu fachowcowi z większym autorytetem u piłkarzy.
      • juve_maciek Re: Podać się natychmiast do dymisji ! 08.10.03, 15:09
        Natychmiast po meczu z Węgrami nawet, jeśli wygramy. Do baraży potrzebny będzie
        nowy trener. Nawet nie musi zmieniać składu-niech zmieni styl gry reprezentacji.
      • Gość: Zolty Re: Podać się natychmiast do dymisji ! IP: *.navopgd.pl 08.10.03, 15:33
        Nie wiem czy jest jaka kolwiek szansa dobrej gry. Z pewnego źródła ( osoby,
        która była blisko reprezentacji na Łotwie ) tej drużyny wogóle nie ma. Są trzy
        grupy starych pod wodzą Hajty, nowych i singiel Żurawski. Nie chciało mi się
        wierzyć w jaki sposób Hajto wszystkim rządzi. A osoba Żurawskiego jest po
        prostu szykanowana ( pstryczki w ucho nawet od Szymkowiaka, sam na przednim
        siedzeniu w autobusie, itd. ). Nie ma się co dziwić, że w reprezentacji gra jak
        gra. Janas wogóle nie ma posłuchu, każdy robi to co chce Hajto. Jak
        przeczytałem, że ten facet wybiera się do Budapesztu mimo czerwonej kartki to
        straciłem resztę złudzeń. Kolejne posunięcia Janasa dowodzą tylko jego braku
        wizzji ( powoływanie na mecz z Szwecją i Łotwą prawie 30 zawodników ::))), robi
        to co mu gazety poduną pomiędzy meczami. A tak wogóle to jest wesoło.
        Przynajmniej cała otoczka reprezentacji pójdzie w tango z prezesem, który
        miejscowe puby zna dobrze. Zresztą tak zakończyła się wyprawa na Łotwę. To
        niestety jest szczera prawda!!!

• Gość: Volf Re: Podać się natychmiast do dymisji ! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:12
          Hajto na selekcjonera!!!
      • Gość: konrad Brak talentu piłkarskiego. IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 08.10.03, 16:17
        Piłkarze powinni uczyć się od początku zasad przyjęcia piłki,wyczucia siły
        kopnięcia i lotu piłki,potem zasad gry bez piłki umiejętności wychodzenia na
        pozycje,planowania kilku podań do przodu jak szachy, coś jak zaczynała grać
        Wisła momentami w ubiegłym sezonie.
        • Gość: Boniek Re: Brak talentu piłkarskiego. IP: *.vicu.utoronto.ca 09.10.03, 23:27
          ty kooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrwooooooooo
      • Gość: JJ Wypic pol litra IP: *.tnt1.galion.oh.da.uu.net 09.10.03, 00:29
        Wypic samemu i dac po pol litra na glowe zawodnikom. Na trzezwo mogo sie
        zalamac psychicznie po tegim laniu...
      • Gość: Bimbo Re: POPIERAM TO ale i tak Janas narazie zostanie ! IP: *.radianinc.com 09.10.03, 15:35
        Nalezy zaskoczyc Wegrow juz na samym poczatku meczu tak jak Amerykanow w
        Koreji. A potem bedzie z gorki i bedzie mozna kontrolowac sytuacje na boisku
        przeprowadzajac szybkie kontry zeby Wegrow trzymac w szachu. Ale do tego
        trzeba miec pilkarzy co unieja celnie podac pilke a takich my nie mamy. Wiec
        spodziewam sie niezlego lania. Jedyna korzysc z tego meczu to dymisja Janasa,
        bo juz wszyscy mamy dosc takiej gry reprezentacji.
        • Gość: sfinks Kto ma dobić? IP: *.stacje.agora.pl 09.10.03, 20:30
          Tylko, że Amerykanów miał kto zaskoczyć - np. Olisadebe, a ten chory bidaczek.
          Dlatego nie podoba mi się skład, zwłaszcza w formacji ataku.
          Ja wiem, że Zurawski strzela na potęge w lidze, ale w reprezentacji przełamac
          się nie może. Więc tym bardziej pod taka presją. Moja rada? Wystawic tych,
          którzy najlepiej prezentowali się (i strzelali bramki) w sparingach -
          Niedzielan Burkhardt Saganowski. Koniec ze świętymi krowami w reprezentacji.
      • Gość: pitrix PRECZ Z JANASEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.infonet.gze.pl 09.10.03, 20:59
        Przeraża mnie fakt że w razie remisu, który w tym meczu jest najbardziej
        prawdopodobny, Mister Janas powie: "przegraliśmy walkę w środku pola,
        zabrakło skuteczności , ale w sumie nie było tak źle , mam jednak ogólny plan
        gry tej reprezentacji , widze w chłopakach potencjał i duże możliwości, skupmy
        się teraz na eliminacji mistrzostw świata".
        I w ten spsób umrze Polska Piłka Kopana, następną imprezę typu MŚ , ME
        zobaczymy z udziałem Polski za jakieś 20 lat . Amen
      • nibelungenring Re: Podać się natychmiast do dymisji ! 10.10.03, 15:58
        Janas Janas na Mistrzostwach Europy nie widze!!!Hajto na stadion Xlecia fajki
        sprzedawać!!!!!
    • juve_maciek Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie 08.10.03, 15:07
      Węgrzy tak samo jak my potrzebują zwycięstwa. Będą grać u siebie, więc wg. mnie
      powinniśmy zagrać ostrożnie w tyłach, ale za to bardzo często wyprowadzać
      bardzo szybkie kontry.
      Dobrym rozwiązaniem wydaje się być system 3-5-2. Oni też tak grają, a
      najważniejszy będzie środek pola.

Na bramce:
      wiadomo-Dudek

W obronie:
      Żewłakow-dobrze grał z Krzynówkiem na lewej
      Bąk-chyba najlepszy środkowy obrońca
      powinien być Baszczyński, ale jako że nie został powołany postawiłbym na Kłosa

W pomocy:
      Krzynówek-siła napędowa polskiej reprezentacji
      Mila i Sobolewski- dałbym szanse Mili, są zgrani z Sobolewskim, który zaliczył
      parę dobrych meczów ostatnio
      Szymkowiak-w nowych butach :) będzie dobrze grał, mam takie przeczucie
      Kosowski- dałbym mu szansę zagrać od początku, w K'lautern też chyba na prawej
      gra

W ataku:

Żurawski-wiadomo. Mam nadzieję, że się w tak ważnym meczu zmobilizuje
      drugi napastnik ??- nie wiem, niech Janas sam wybierze.
      • Gość: mbzyk Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 17:15
        Ustawienie jak najbardziej ofensywne- na lewą obronę postawiłbym wysuniętego
        Krzynówka, który mógłby świetnie korespondować z Kosowskim i cała lewa strona
        nasza. Żewłakow jednak zbyt niepewny. Do ataku wystawiłbym Żurawia i na jakieś
        50-60 minut Saganowskiego. Ten drugi miałby za główne zadanie grać na 100%
        przez ten czas aby zmęczyć obronę, a później wprowadzić w jego miejsce
        klasycznego łowcę bramek czyli Rasiaka albo Niedzielana. Reszta, z braku
        innych możliwości, jak u Janasa.
      • Gość: Nostalgik Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: 152.75.141.* 08.10.03, 22:00
        Powołać natychmiast Tomaszewskiego, Gadochę, Lato, Lubańskiego, Gorgonia i
        Kazia Deynę (z tym może być lekki kłopot). W takim składzie Węgrzy mogą nam
        tylko skoczyć. Zrobimy z nich gulasz!
        • Gość: volf Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:42
          To w sumie niezły pomysł, skoro Janas mówi, że 20-21 letni zawodnicy są za
          młodzi i nie dadzą rady więc lepiej niech grają w młodzieżówce - to może
          powołajmy doświadczonych. I nic to, że w Premiership gra 16 latek, a 17-19
          latkowie w najsilniejszych ligach mają pozycję sto razy silniejszą od
          naszych "starych wyjadaczy"... Przypomne również, że niejaki Lubański również
          dosyć wcześnie zaczął i jakoś mu to nie zaszkodziło i dawał radę.... A
          debiutujący w reprezentacji 27-8 latek zagra 3-5 meczy i jest już "za stary"
          i "nie perspektywistyczny" (vide Dąbrowski)...
        • Gość: Kwas Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.bremultibank.com.pl 10.10.03, 10:19
          tylko ku... nie tOMASZEWSKIEGO!!!
    • Gość: kuba1 Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:17
      Proponuję.... zacząć grać!!! A nie bezproduktywnie kopać piłkęw kierunku
      przeciwników...
    • Gość: yo Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: 217.97.135.* 08.10.03, 15:18
      Żewłakow do ataku. Zurawski na bramke. Dudek na ławe. Hajto za Janasa.
      Janas do lasu.
      • Gość: Daniel Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 08.10.03, 15:25
        Nie nie tak nie moze byc , bo w koncu wszyscy wyladuja w lesie :P
        • Gość: SEbaX Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 07:07
          a moze wszyscy jestesmy w lesie ? ;)
    • Gość: Kibic Legii Re: Rady dla Janasa przed Węgrami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 15:20
      Skład: Dudek-Kłos, Bąk, Żewłakow-powinien byc Sokołowski1, ale nie został
      powołany więc myślę że Kosa, Szymek, Sobolewski, Mila, Krzynówek- Żuraw i
      Sagan. Trzeba grać środkiem, spokojnie wyprowadzać akcje.
      • Gość: Ja Rady dla Janasa przed Węgrami IP: 81.15.212.* 08.10.03, 15:32
        A moze tak:
        Dudek
        Żewlakow-Bak-Kłos (co do Baszczyńskiego to asolutnie nie rozumiem czemu nie
        został powołany!!!)
        Kosowski-Mila-Burkhadt-Sobolewski-Szymkowiak ew. Kosowski-Mila-Szymkowiak-
        Sobolewski-Zając
        Żurawki-Saganowski
    • Gość: rafał Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.10.03, 15:26
      Przede wszystkim panie Pawle należy bardzo mocno zagęścić środek boiska i ostro
      cały mecz napierać skrzydłami.Myśle że dwóch defensywnych pomocników jacy
      powinni zagrać to powinni być Sobol i Lewy bo są najlepsi obecnie w kraju na
      swych pozycjach.Jednak główne akcje powinny iść cały czas bokami po czym ostre
      wejścia w pole karne i krosowe mocne podania w pole karne.W ataku
      bezapelacyjnie Żuraw z Saganem,innej możliwości nie ma.Dlaczego pan
      selekcjonerze nie spróbuje na prawym skrzydle Szymka?On już grał w Widzewie na
      skrzydle i nawet mu to dobrze szło.Gdy spuchnie wejdzie ktoś inny ale należy
      wykorzystać jego umiejętność bicia dokładnych piłek w pole karne.Bo pewniaka na
      prawą strone nie mamy.Na lewej bezapelacyjnie Krzynówek.Wślizg,wślizg wślizg i
      jedziemy z nimi od pierwszej minuty to jedyna recepta na nich.Pamiętajcie
      chłopaki że Węgrzy to nie Brazylia jak sugerował grubas Zarzeczny oni się nawet
      do Brazylii nie zbliżyli w umiejętnościach.Jesteśmy z Wami chłopcy.Tylko
      ofensywa cały mecz i mądra gra z tyłu nas uratują.
    • Gość: Zolty Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.navopgd.pl 08.10.03, 15:28
      Nie wiem czy jest jaka kolwiek szansa dobrej gry. Z pewnego źródła ( osoby,
      która była blisko reprezentacji na Łotwie ) tej drużyny wogóle nie ma. Są trzy
      grupy starych pod wodzą Hajty, nowych i singiel Żurawski. Nie chciało mi się
      wierzyć w jaki sposób Hajto wszystkim rządzi. A osoba Żurawskiego jest po
      prostu szykanowana ( pstryczki w ucho nawet od Szymkowiaka, sam na przednim
      siedzeniu w autobusie, itd. ). Nie ma się co dziwić, że w reprezentacji gra jak
      gra. Janas wogóle nie ma posłuchu, każdy robi to co chce Hajto. Jak
      przeczytałem, że ten facet wybiera się do Budapesztu mimo czerwonej kartki to
      straciłem resztę złudzeń. Kolejne posunięcia Janasa dowodzą tylko jego braku
      wizzji ( powoływanie na mecz z Szwecją i Łotwą prawie 30 zawodników ::))), robi
      to co mu gazety poduną pomiędzy meczami. A tak wogóle to jest wesoło.
      Przynajmniej cała otoczka reprezentacji pójdzie w tango z prezesem, który
      miejscowe puby zna dobrze. Zresztą tak zakończyła się wyprawa na Łotwę. To
      niestety jest szczera prawda!!!
    • Gość: andrus Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.medianet.pl 08.10.03, 15:33
      A ja bym zagral jak najbardziej ofensywnie... 0:0 przeciez nic nam nie daje.
      Ustawienie 1-3-5-2, a w zasadzie 1-3-4-1-2...

I tak:
      Bramka - Dudek
      Obrona - Klos (prawa), Bak (srodek), Rzasa (lewa)
      Pomoc - Krzynowek (lewa), Mila z Sobolewskim (srodek), Szymkowiak/Kosowski (prawa)
      Wysuniety pomocnik operujacy zaraz za napastnikami - Sagan/Zuraw
      Atak - Sagan/Zuraw, Rasiak

Jak widac mam tu maly problem z prawa strona, nie wiem ktory z tych dwoch
      zawodnikow spisalby sie lepiej, moze Kosa bo przeciez ostatnio w bundeslidze tez
      gra na prawej flance.
      Manewr z wysunietym pomocnikiem moze dac nam zwiekszenie sily napadu, a przeciez
      o to chodzi, nie wiem tylko kto bylby lepszy bo obaj i Sagan i Zuraw lubia sie
      wracac po pilki i troche rozgrywac. Wieksze szanse u mnie na tej pozycji mialby
      raczej Sagan.
      Atak, z powodow wymienionych powyzej, tworzyliby Zuraw z Rasiakiem.

To taki moj skromny pomysl ;-)

Pozdrawiam i zycze nam kibicom wygranej z Wegrami. A co do Janasa to niezleznie
      od wyniku meczu z Wegrami powinien zostac.
      • Gość: Pogoniarz Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.NYCMNY83.covad.net 08.10.03, 16:00
        Sklad podany przez poprzednika wydaje sie optymalny. Jezeli chodzi o taktyke
        to zagralbym ktotkim presingiem od pierwszej minuty meczu. Po odebraniu pilki
        akcje powinny byc przenoszone blyskawicznie na skrzydlo a tam Krzynowek i
        Kosowki powinni dosrodkowywac na wysokiego Rasiaka. Kiraly nie czuje sie
        najlepiej przy tego typu akcjach a dodatkowo jest zdolowany po ostatnim meczu
        w Monachium. Wegrzy maja silny srodek a szczegolnie uwazalbym na Derdaia
        dlatego za dlugie rozgryawanie pilki w srodku moze okazac sie dla nas tragedia.
    • Gość: marcy No jak? NA MAXA!!!!!!!! IP: *.edox4.net 08.10.03, 15:54
      Tak, to banał... Ale to sa Węgrzy, zlani ostatnio przez Łotyszy. Siąść na
      Madziarów, nie odpuszczac, walka o każda piłkę i do końca!!! Nie może być
      źle... Prawda, że nie może? Prawda?
    • Gość: doradca Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 16:00
      Gubiec vel głupiec na bramkę i bedzie śmiesznie. Dwie bramki samobójcze Bąka i
      Kosowski z napisem na podkoszulku, ze Kadar był wybawcą narodu węgierskiego.
      • Gość: dev1 Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.acn.pl 08.10.03, 18:26
        hehehe dobre:)
    • Gość: rpm Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.uia.ac.be 08.10.03, 16:01
      niech kominek piechniczka tym razem stanie na
      obronie
      • Gość: Patrtyk Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.ip-pluggen.com 08.10.03, 21:00
        Szwecja chce wgrac swoj mecz,bo beda latwiej mieli w loswaniu grupy.Dlatego
        Polska musi wygrac taksamo jak Szwecja to zrobi.
    • Gość: Czerwol Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.pl.tesco / 80.51.253.* 08.10.03, 16:06
      Najwazniejsze ze nie ma w kadrze Hajty, jest wiec szansa.
      Tylko trzeba grac OFENSYWNIE (trudne slowo dla Polakow ale mozliwe do
      realizacji)
    • Gość: ArtiQ DOSTANIEMY ŁOMOT!!! IP: *.multico.pl 08.10.03, 16:08
      LUDZIE, CZY WY JESTEŚCIE ZAŚLEPIENI?! WIERZYCIE W ZWYCIĘZTWO I BARAŻE?!
      PRZECIEŻ NASZE "ORŁY" W KAŻDYM MECZU GRAJĄ W INNYM SKŁADZIE I CO INNEGO. JANAS
      NA WRONIECKIM ZADUPIU ZATRACIŁ POCZUCIE RZECZYWISTOŚCI, CHOĆ KIEDYŚ CENIŁEM GO
      ZA TO CO DOKONAŁ Z LEGIĄ. POTRZEBA NAM KOGOŚ SPOZA UKŁADÓW, KOGOŚ KTO NIE
      SIEDZI W POLSKIM PIEKIEŁKU/BAGNIE (NIEPOTRZEBNE SKREŚLIĆ). NIESTETY PALANT
      LISTKIEWICZ NA NIKOGO TAKIEGO NIE POSTAWI I PO ŁOMOCIE W NASZEJ "GRUPIE
      ŚMIERCI" ZOSTANIE JANAS, ALBO INNY PRZYDUPAS MISIA L.
    • Gość: domin Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.man.polbox.pl 08.10.03, 16:26
      janas

miej w dupie te wszystkie rady pawel i sprobuj pokazac, ze te patalachy cos
      potrafia.

ogladam i trzymam kciuki.
      domin
    • Gość: karotek Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 16:33
      Zagra Niedzielan, to wygramy ;-)
      • holender2 Powołać ministra Sobotkę 08.10.03, 16:42
        Gość portalu: karotek napisał(a):

> Zagra Niedzielan, to wygramy ;-)

Ale przecież mecz jest w sobotę !
        Proponuję więc powołać do kadry ministra Sobotkę.
        • Gość: arc i Jakubowska do obrony IP: 212.33.95.* 09.10.03, 11:45
          a ja proponuje Aleksandre Jakubowska do obrony :D
      • Gość: Bonhart Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 16:45
        Wszystko jedno jak. Sam fakt, ze wygrywajac tylko raz z liczacym sie w tej
        grupie przeciwnikiem mamy duze szanse na awans do barazy sprawia, ze nalezy
        patrzec na te grupe z przymruzeniem oka. Wiem za to jak nie nalezy grac - tak
        jak dotychczas.
    • Gość: hans Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.sport.rr.com 08.10.03, 16:45
      za takie rady to PZPN powinien placic, bo widac trenerow debili tylko mamy. po
      roku pracy z zespolem przypadkiem gramy o baraze (szczescie Janasa) w
      kompletnie nowym i po raz kolejny debilnym ustawieniu (ytnelygencja Janasa).
      PZPN chce porady? niech placi. Gazeta jej nie potrzebuje.
    • Gość: Marcin Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.tkchopin.pl 08.10.03, 17:14
      Trudno jest radzić Janasowi na odległość i nie widząc treningów kadry.Ale
      postaram sie podzielić kilkoma spostrzeżeniami.Ja,będąc
      selekcjonerem,zagrałbym systemem 3-5-2 gdyż chcąc zwyciężać trzeba grać
      ofensywnie.Śledząc dotychczasowe mecze kadry Janasa większość z nas-kibiców-
      zdegustowana była postawą drugiej linii naszego zespołu.Środkowa formacja nie
      była w stanie narzucić swojego stylu gry przeciwnikowi.Widoczne błędy w
      odbiorze oraz, co się z tym wiązało,brak należytego wsparcia w ofensywie
      wymusza postawienie na piątkę graczy środka pola.Dwóch skrajnych pomocników
      plus trójka środkowych według mnie zagwarantuje poprawę gry całego zespołu.W
      obronie powinno poradzić sobie trzech zawodników gdyz zagęszczenie linii
      pomocy sprawi iż naszym obrońcom nie powinno grać sie ciężej.O linii ataku nie
      będę się długo rozwodził gdyż zadaniem napastników będzie oczywiście
      zdobywanie bramek.Nie waźne czy maja zdobyc jedną czy też trzy bramki,ważne
      byśmy jako zespół zdobyli ich o jedną wiecej od rywala.
      Podsumowując chciałbym podać "mój" skład na Węgry:
      Dudek-Kłos,Bąk,Żewłakow-M.Zając,Szymkowiak,Zdebel,Mila,Krzynówek-
      Żurawski,Rasiak
      Moim typem na wynik meczu jest oczywiście zwycięstwo biało-czerwonych.Stawiam
      na 2:0 lub 3:1.Po tym spotkaniu narodzi się nam ekipa podobna do tej jaka
      powstała po zwycięstwie nad Ukrainą w 2000 roku
      • Gość: chris Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: 149.123.191.* 08.10.03, 17:55
        Polska wygra po dobrym i zacietym meczu. Szwedzi powinni postarac sie o
        zwyciestwo z Lotwa i nadejdzie czas na Walie, Hiszpanie lub Anglie. Lepiej jest
        awansowac w zlym stylu niz skompromitowac sie na ME. Przypomnijcie sobie tego
        przegranego czlowieka o nazwisku Engel. Dobre eliminacje i straszny wstyd.
        Czas na krytyke nadejdzie. Teraz reprezentacja oczekuje naszego wsparcia.
        POLSKA GOLA!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jws Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.teta.com.pl 08.10.03, 18:18
      Żeby nasza drużyna nie była jak dotychczas "inwalidą" bez prawego skrzydła - to
      powinien tam grać Szymkowiak, a w środku trzeba postawić na Zdebela (nie znam
      statystyk, ale na tak na oko ten piłkarz traci bardzo mało piłek - a kluczem do
      zwycięstwa jest oczywiście opanowanie środka).Proponuję skład:
      Bramka: Dudek
      Obrona (od prawej): Kłos, Bąk, Rząsa,
      Pomoc (od prawej): Szymkowiak, Burkhardt, Zdebel, Mila, Krzynówek
      Atak: Żurawski, Rasiak
    • Gość: dev1 Saganowski do składu!!... IP: *.acn.pl 08.10.03, 18:23
      .. bo Zurawski jest swietny, ale w lidze, a w reprezentacji to ma syndrom Jusko
      i K.Warzychy. Do pary dac mu Niedzielana i niech obaj zamecza obroncow. Grac
      ultraszybko i agresywnie. Nie czekac na Wegrow, tylko rzucic sie na nich.
      Zasuwac na maxa przez 90 min. Umiejetnosci mamy srednie, to wezmy ich szbkoscia
      i wydolnoscia. Jak Legia Wisle.
      • Gość: Krycha Re: Saganowski do składu!!... IP: *.skane.se 08.10.03, 18:40
        Saganowski? Na drzewo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Dudzio Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.skane.se 08.10.03, 18:39
      Wypij trenerze kielicha, pupa w taboret, nogi do gory i daj na ofiare na msze.
      Moze wtedy Bozia dopomoze......
    • Gość: ja Pakuj się!!!??? IP: *.ipt.aol.com 08.10.03, 18:44
      jw
    • Gość: GrUbY Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 08.10.03, 18:54
      Lej powoli sraj dokładnie - może meczyk ci przepadnie...
    • Gość: Darg Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 18:55
      Przede wszystkim wstawić Burkhardta i Milę. Bo im naprawdę zależy na grze.
      Żadnego Rząsy ! nawet na jednym treningu nie był, a tera w najważnieszym meczu
      w podstawowej 11-ce. Kpina. Atak Rasiak-Żuraw
    • Gość: EmrE Re: Rady dla Janasa przed Węgrami - wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 19:29
      Nie siedze na trenigach i nie wiem jak kto tam wygląda, ale śledze mecze i tak
      ci Janas poradze
      Dudek - no bo kogo, Szamotulski to chyba nie bramkarz na kadre
      Bąk - innych ogranych na pozycji stopre w kadrze nie wziąłeś
      Kłos - nie zły w powierzu ,ale nam potrzeba chyba kogoś bardziej zwrotnego
      jeżeli mamy kryć jeden na jeden
      Żewłakow - przyda się nie wydrunia sie z jakimiś balonami z pod włanego pola
      karnego w strefe obrona przeciwnika, i będzie kto miał bić wolne ewentualnie
      Rząsa - no chyba on powinnień zagrać jako trzeci, zwrotny i szybki to on
      zawsze byl choć go dawno nie widziałęm
      Sznacucner - mało ograny przyda się chyba w przyszłości czyli jak to się
      zdarza w naszej kadrze w pewnie w 2 połowie
      Krzynówek - może zamist jakiegoś obrońcy ktoś z przodu w końcu dostanie opsake
      kapitana, ja propnuje jego ,bo chyba o jako jednym z nielicznych(lub może
      tylko on nim) można powiedzieć że to piłkarz kompletny, zastanowil bym się nad
      zwolnieniem go z zadań defensywnych i jeszcze jedno powiniń dostawać piłke
      znacznie bliżej pola karnego bo z 40 m trudno minąc 3 rywali i jeszcze
      dokładnie podać lub strzelić
      Mila - powinień wyjść jako jeden ze środkowych pomocników ale grajacy bliżej
      lewej stronny jak pisałem wcześnie żeby Krzynóek nie musiał atak z 40m,
      współpraca tej dwójki mogła by być owocna
      Zdebel - jego styl gry dobrze by się rónowarzył z pozostałymi partnerami,
      twardy dobry technicznie zawodnik nie da się raczej rozpędzić mijącemu go
      piłakrzowi bo nie ma oprów przy tak zwanych faulach taktycznych, a przerywanie
      ataków w zarodku oznacza nic innego jak to że Węgrzy nie wybiegna nagle w 4
      lub 5 na 3 naszych obońców
      Szymkowiak - przykuć do kaloryfera najlepiej jeszcze we Wronkach, i przestąć
      wreszcie się oszuiwać bo to jest słaby zawodnik
      Sobolewski - jak jeden z młodych się zatyra powinień wejść
      Burtchard - jako trzeci z pomocników w środku powinnień grać najbliżej
      napstników, umie grać kombinacyjnie a poza tym sam potrafi coś strzelić
      Kosowski - niby coraz bardziej się do niego przekonuje ale narazie tylko ławka
      i dobra zmiana dla któregoś ze skrzydłowych
      Zając - prawa strona tylko z tego powodu że biegając po skrzydle często wbiega
      w pole karne zachowując się jak 3 napastnik a to przy grze Węgrów 3 w tyle
      powinno narobić sporo szumu
      Lewandowski - skoro Szymek został we Wronach to niech siada na ławke zawsze
      może się przydać ale tylko w ostaczeności(czyli jeśli zniosą połowe lini
      środkowej z pourywanymi nogami)
      Rasiak - jeżeli mamy grać skrzydłami to kto w tej kadrze poza nim dobrze gra w
      powietrzu???tylko czasem zamist uderzać mogłby coś zgrać do partnera
      Żurawski - ale troche za Rsiaskiem żeby ten mogł mu coś zgrać, a poza tym on
      chyba woli się pościgać z obońcą niż brać go na plecy
      Saganowski - raczej ławka, i ktoś mu w końcu pwoinnień powiedzieć że piłka to
      nie maraton a obrońca nie jest taki głupi żeby biegać za nim po całym placu i
      co najwyżej zatry sam siebie
      Niedzielan - przy jedo ruchliwości i szybkości puszczamy go w końcówce może
      ktoś go zachaczy i będzie jakiś wony a może i karny

Wiec panie Pawle przestańmy żyć marzeniami że ten lub tamtem się przełąmie i
      postaw w końću na piłkarzy technicznych a nie jak zwykle na walecznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka