Dodaj do ulubionych

Arboleda: Chcę grać dla Polski

IP: *.echostar.pl 16.09.08, 01:00
Przydałby się nam Arbolada - prawdziwa skała, bezsprzecznie najlepszy obrońca
w lidzie, na pewno lepszy od clebera i choto o głowackim nawet nie wspominając.

Mamy dziurę w reprezentacji na środku - Manu mógłby ją załatać.

Uprzedzając rasistów i innych takich - wole Polskę w ćwierćfinałach mistrzostw
świata z Manu i Rogerem w składzie niż nie pojachać na MŚ,
Obserwuj wątek
    • prober Czy aby na pewno? 16.09.08, 01:16
      > Przydałby się nam Arbolada - prawdziwa skała, bezsprzecznie najlepszy obrońca
      > w lidzie, na pewno lepszy od clebera i choto o głowackim nawet nie wspominając.

Nie za wcześnie na takie ogłoszenie? Nie gra długo w Polsce, swego czasu Dolha był najlepszym bramkarzem ligi.

Co do gry w reprezentacji to mam mieszane odczucia. Potrzeba reformy szkolenia i stawiania na talenty. Drużyna z Rogerem i Arboledą w składzie mogłaby grać, ale to nie jest żadna inwestycja, tylko myślenie "tu i teraz".
      • snow21 Holender nauczy politycznej poprawności 16.09.08, 15:36
        Po co szkolić własnych zawodników, i zajmować się masowym sportem wśród
        młodzieży, jak można kupić najemników z biedniejszych krajów.
        To jest droga do nikąd.

Wszyscy już zapomnieli jak wcześniej zachował się Emmanuel Olisadebe.
    • Gość: Kasia Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.chello.pl 16.09.08, 01:26
      Hmm... Moze i dobre cos z tego by było :)

-----------
      www.100klatka.pl/video/view/id/394
      • Gość: zgrzyt Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.acn.waw.pl 16.09.08, 12:09
        Jestem ZA, spełnia kryteria:
        - na polską ligę, jeden z najlepszych zawodników, czyli realne wzmocnienie
        polskiej kadry
        - jest dość długo w Polsce
        - jest dobrze rozpoznawalny, wiadomo o kogo chodzi
    • wszedlem Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski 16.09.08, 01:31
      nie przekonal mnie. " Bo jak mówię moim hiszpańskojęzycznym kolegom
      z Lecha: jesteśmy o 180 minut od raju. To znaczy od fazy grupowej
      Pucharu UEFA, w której mielibyśmy szansę pokazać się w Europie. ".
      latwiej bedzie transfer zalatwic z polskim paszportem.
    • Gość: konik Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.41.11.60.sub.mbb.three.co.uk 16.09.08, 01:32
      "coraz" to w ten sposob sie pisze chyba! word nie wszyskie bledy wam
      poprawi, pany redaktory.
      • Gość: pan redaktor Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: 151.204.99.* 17.09.08, 19:20
        > word nie wszyskie bledy wam poprawi, pany redaktory.

Jelenie na forum poprawiaja za friko.
    • markus.kembi Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski 16.09.08, 01:42
      3 lata mieszka w Polsce i umie w języku polskim tylko zamówić coś do jedzenia? Aż taki tępy czy aż tak bardzo nie lubi Polski? Pan John Cleese już po jednym występie w polskiej reklamie umiałby zamówić pierogi.
      • Gość: art Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.toya.net.pl 16.09.08, 02:07
        głupi jesteś czy tylko udajesz?
        • Gość: z afganistanu [...] IP: *.dsl.club-internet.fr 16.09.08, 02:22
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wampir a co z Polakami w USA? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.09.08, 02:30
        Przyjedz do USA a zobaczysz i uslyszysz na wlasne uszy Polakow bedacych w USA
        okolo 20 lat i nie umiejacych mowic po angielsku,czyzby byli tak tepi czy po
        prostu nienawidza Ameryki???!!!
        Pomysl co piszesz paszczurze...........!!!
        • Gość: Q Re: a co z Polakami w USA? IP: 88.156.66.* 16.09.08, 07:09
          Ja słyszałem że są tępi...
        • sebastian64 Re: a co z Polakami w USA? 16.09.08, 08:10
          "Przyjedz do USA a zobaczysz i uslyszysz na wlasne uszy Polakow bedacych w
          USAokolo 20 lat i nie umiejacych mowic po angielsku,czyzby byli tak tepi czy po
          prostu nienawidza Ameryki???!!!"

Byłem, widziałem i mogę ci powiedzieć wprost, że są po prostu głupi
        • Gość: mesc Re: a co z Polakami w USA? IP: *.chello.pl 16.09.08, 09:10
          To chyba oczywiste, że są tępi. Nie wiem jak można po 20 latach w USA nie mówić
          płynnie po angielsku.

A co do Arboledy to prawda
      • Gość: Qcx Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.chello.pl 16.09.08, 11:23
        idioto nawet nie słyszales Arboledy
        po posku mowi na pewno lepiej od ciebie
      • Gość: pokaza Re: Arboleda wymiata po polsku IP: *.173.26.215.tesatnet.pl 16.09.08, 11:31
        Akurat mam dostęp do LechTV i jak jest prowadzano wywiad z Manu to w
        całości po polsku i bez problemów można go zrozumieć, nie wiem czemu
        tutaj się tak skromnie wypowiedział.
      • Gość: charlee Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:45
        jak byscie ogladali jego wypowiedzi na lechtv to byscie widzieli ze calkiem
        calkiem mowi - kali moc kali chciec ale daje rade po polsku - nie nawija po
        hiszpansku czy angielsku - ciezko go zrozumiec :D
      • Gość: aaw Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: 78.8.94.* 17.09.08, 01:01
        Znam Manka jeszcze z Lubina i musze Ci powiedziec, ze jak na obcokrajowca, mowi
        on bardzo dobrze po polsku.. kilka razy slyszalam go, jak sie wypowiada i musze
        go pochwalic, bo nawet mial ladny akcent, nie to co Jaś Rogerski :P poza tym nie
        wiem czy wiesz, ale Zaglebie Lubin zapewnialo zagranicznym pilkarzom kurs jezyka
        polskiego, a on sie do niego przykladal.. w koncu musi sie jakos dogadywac z
        corka, ktora od 3 lat do polsiego przedszkola chodzi, a dzieciom jezyk obcy
        przychodzi bardzo latwo..

trzymam kciuki za Manka, oby dostal obywatelstwo i powolanie.. Zawsze darzyłam
        Go sympatią.. mimo jego konfliktu z klubem.. dla mnie zawsze bedzie Wielki :)
    • Gość: emigraŁt Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.dyn.optonline.net 16.09.08, 01:42
      no to niech się stara o polskie obywatelstwo i jaki problem? jeżeli się czuje na
      tyle dobrze w nowym kraju że chciałby go reprezentować na arenie międzynarodowej
      to nie widzę problemu.
    • Gość: lol Arboleda: Chcę grać dla Polski zamów żurek!! IP: *.chello.pl 16.09.08, 01:50
      Zamów żurek i zaproś Perejro do spożycia!
    • Gość: co za kretyn Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.chello.pl 16.09.08, 01:53
      Gość portalu: Michal napisał(a):
      > Uprzedzając rasistów i innych takich

to ciebie można na tej podstawie nazwać bolszewikiem i komunistą
      • Gość: Jerry Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 16.09.08, 02:22
        Sympatyczny gosc, ale jak tak dalej bedzie szlo, to bedzie
        chcial,Choto ,grac ponownie Olisadebe, itd.Polska reprezentacja
        bedzie sie skladala w calosci z ciemnoskorych.
        • sebastian64 Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski 16.09.08, 08:11
          Gość portalu: Jerry napisał(a):
          Sympatyczny gosc, ale jak tak dalej bedzie szlo, to bedzie
          chcial,Choto ,grac ponownie Olisadebe, itd.Polska reprezentacja
          bedzie sie skladala w calosci z ciemnoskorych."

A jak ktoś głośno powie, że trochę to się mija z ideą reprezentacji Polski i
          robi się po prostu głupie to zostanie nazwany rasistą i faszystą.
    • Gość: z iraku [...] IP: *.dsl.club-internet.fr 16.09.08, 02:29
    • Gość: sokpol Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.gdynia.mm.pl 16.09.08, 02:37
      Polska:Nie chcę, aby grał dla mnie.
      • Gość: emka Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: 91.106.87.* 16.09.08, 09:14
        Polska:a ja chcę by grał
    • Gość: mar no i co z tego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 03:04
      No i co z tego że chce? Jest Kolumbijczykiem, więc niech się stara grać jak
      najlepiej to go może powołają. Ale nie, on już szuka łatwiejszej drogi żeby
      pojechać na MŚ. Polacy nie wykażą zainteresowania to jeszcze zdąży odejść np. na
      Ukraine, zagra kilkanaście dobrych meczy i powie że" czuje się Ukraińcem" i
      będzie chciał grać dla Ukrainy...A ja chce grać dla Andory, jestem A-klasowym
      piłkarzem, byłem kiedyś w Andorze, czemu by nie? Tu w Polsce nie mam szans na
      kadrę ale jak by mnie tam wzięli to przynajmniej zagram sobie na Wembley w
      przyszłym roku.
    • akkj [...] 16.09.08, 03:18
      • Gość: skrzypce1 [...] IP: *.hsd1.fl.comcast.net 16.09.08, 03:35
    • Gość: pingu proponuje uczyc dzieci w polsce grac w pilke IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.09.08, 03:31
      bo tak to posmiewisko tylko polacy z siebie zrobia.
    • Gość: Yogi Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 06:47
      No i bardzo dobrze w końcu jakiś sensowny obrońca!!! jeszcze tylko Hernani i
      mamy Środek obrony...jeśli ktoś się nie zgadza to nich mi pokarze lepszych
      polskich obrońców grających na środku!
    • marekpatriota I po co nam kolejnego Rogera. 16.09.08, 07:10
      I dalismy Rogerowi Polski paszport bo nam mial pomoc na ME, I co?
      Polska jak zawsze wrocila i nawet bez zwycienstwa. Nie pomogl, a
      poszport do konca zycia bedie mial. I teraz jego kuzyni,
      rodzenstwo...
      • Gość: klebus Re: I po co nam kolejnego Rogera. IP: 87.204.12.* 16.09.08, 08:55
        Roger durniu był najlepszym zawodnikiem naszej reprezentacji. Oj
        zaścianek i słoma wystaje szkoda gadać.
      • Gość: emka Re: I po co nam kolejnego Rogera. IP: 91.106.87.* 16.09.08, 09:17
        No tak znawca futbolu się znalazł- Pewnie jeden Roger to cała drużyna-miał robić
        za napastnika,obrońcę itd.
        Co ty pieprzysz o tych paszportach-co najwyżej żona lub dzieci będa mieć polski
        paszport.
      • Gość: Papaj Re: I po co nam kolejnego Rogera. IP: *.pabianice.msk.pl 13.10.08, 16:59
        Boli cię to? Taki patriota jesteś, co nie ma szacunku dla obcokrajowców?! Chyba
        raczej jesteś szowinistą i nacjonalistą w jednym.
    • Gość: posen zabrać paszport rogerowi pereiro czy jak mu tam i IP: *.umww.pl 16.09.08, 07:52
      dać Arboledzie!!!
      nazwisko prawie jak Gruzin:-)
      najlepszy obrońca polskiej ligii
      długo w kraju
      jeden paszportowiec moze grac: jak wczesniej oli, roger
      • szuszwol Re: zabrać paszport rogerowi pereiro czy jak mu t 16.09.08, 08:48
        Oczywiście, że Arboledaszwili bardziej zasłużył na paszport polski
        niż Pereiro no ale stało się. Myślę, że Benhauer nie powoła go bo
        woli wychowywać swoich pupili niż podbierać innym, nielubianym
        trenerom.
    • Gość: leon Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 07:58
      ludzie co najeżdzacie na gościa, roger jest pomocnikiem, a obrońce z taką grą
      w defensywie i ofensywie to nie ma w naszej lidze , tylko my jesteśmy takim
      zaściankiem, urodził się w Kolumbi, ale grać może dla Polski tak jak
      Podolski, Klose, Kuranyi, Zidane, Heskey, Odonknor, Deco, Nani, ......itd
      pozdrawiam
      • Gość: wowa aha i mieszkali tam po 2 lata? IP: *.osiedle.net.pl 16.09.08, 08:03
        Bo to ze czarni to nie ma nic do rzeczy skoro się tam urodzili, Kuranyi ma
        przodków z Niemiec -co to ma do Arboledy czy Rogera którzy mieszkaja tu po 2
        lata i nic naszym krajem wspólnego nie mają?

Idioci rozdający paszporty na prawo i lewo zrobili precedens i teraz kazdy
        ,,chce grac dla Polski" i dostac paszport UE w ekspresowym tempie.

• sebastian64 Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski 16.09.08, 08:15
        Nie porównuj Klosego, Zidana i innych którzy się wychowali od dziecka w "drugiej
        ojczyźnie", zostali tam wyedukowani, znają doskonale język, kulturę, kraj itd...
        do gości, którzy dwa lata temu przyjechali do Polski, znają pięć słów po polsku
        ale zagrali kilka dobrych meczy w naszej kiepskiej lidze i uważają, że mogą
        zagrać w reprezentacji POLSKI
    • sebastian64 Na EURO 2012 będziemy mieli kolorowy zespół 16.09.08, 08:09
      Jak Francuzi, 10 czarnoskórych na boisku i jeden biały bramkarz.
      Widać są inni, którzy widząc słabego Rogera przerobionego na polskiego
      obywatela również chcieliby się wypromować i pograć w reprezentacji Polski.
      Jeszcze kilku takich zawodników i staniemy się posmiewiskiem Europy...
      • Gość: Firefly Re: Na EURO 2012 będziemy mieli kolorowy zespół IP: *.slp.vectranet.pl 16.09.08, 08:50
        Pośmiewiskiem to już jesteśmy.Zafundowali nam to nasi genialni zawodnicy którzy po 20 minutach meczu oddychają już skarpetkami bo nie maja siły biegać.
        Francja w skaładzie "kolorowym" zdobyła Mistrzostwo Świata i jakoś nie pamiętam aby ktoś sie z nich naśmiewał.
        Czy ktoś po za Polakami w Europie zwraca na to uwagę ze reprezentacja Niemiec to zaciąg cudzoziemski ?...chyba tylko u nas o tym się pisze w konteksscie Klosego czy Podolskiego.
        • sebastian64 Re: Na EURO 2012 będziemy mieli kolorowy zespół 16.09.08, 09:00
          "Francja w skaładzie "kolorowym" zdobyła Mistrzostwo Świata i jakoś nie pamiętam
          aby ktoś sie z nich naśmiewał."

Tylko, że ci kolorowi w większości się urodzili we Francji; pozostali mieszkają
          w niej od małego. Mieszkają na stałe we Francji, maja tu rodziny, francuski to
          dla nich język ojczysty. Francja to dla nich ojczyzna.
          Tymczasem Polska tworzy sobie reprezentację z zawodników, którzy dwa lata temu
          przyjechali do kraju, nie umieją złożyć jednego zdania w naszym języku ale
          chętnie by zagrali w reprezentacji bo to znacznie im poprawi szansę na wyjazd na
          zachów
      • Gość: fax Re: Na EURO 2012 będziemy mieli kolorowy zespół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 11:59
        sebastian64 napisał:

> Jak Francuzi, 10 czarnoskórych na boisku i jeden biały bramkarz

Ostatnio w bramce Francji stoi Steve Manadana który do albinosów nie
        należy;)
    • Gość: Warszawiak 3xNIE IP: 213.77.28.* 16.09.08, 08:32
      Reprezentacja to nie banda najemników, Repezentacj muszą byc narodowe
      Czy w 40milionowym narodzie nie znajdzie sie 18/20 zdolnych
      chłopaków???
      • Gość: Firefly Re: 3xNIE IP: *.slp.vectranet.pl 16.09.08, 08:45
        3/4 reprezentacji narodowych w Europie składa sie z najemników-jak to nazwałeś.
        Niemcy ,Anglicy,Francuzi....oni wszyscy wygrywają i nikt ich nie pyta gdzie rodzili sie ich zawodnicy.
        Zapytaj Podolskiego czy widzi w tym jakiś problem ?
        Jestem jak najbardziej "ZA"
        Oczywiście możemy być świętsi od samego najwyższego ale kto się tym będzie przejmował.
        Bierzmy do kadry naszych słabieńkich asów-chlejących wódę i mających problemy z przebieganiem 90 minut meczu,ale nie miejmy wtedy pretensji do Leo że grają jak ciapy on im w dwa dni kondycji nie wyrobi.
        Jeśli gość chce dla nas grać ,jest wystarczająco dobry to brać go i nawet sie nie zastanawiać.
        Z osobistego doświadczenia wiem że często naturalizowani Polacy okazują się lepszymu Polakami jak Ci tutaj urodzeni bo wielu z nich podświadomie czuje że ma jakiś dług do oddania.
        • Gość: kakadu 3xNIE i jeszcz 1000xNIE IP: *.atm.com.pl 16.09.08, 08:49
          widze ze nowy jesteś, przy sytuacji z rogerem było dokładnie tłumaczone jacy to
          "najemnicy" grają w innych państwach, dla przypomnienia dodam tylko, że
          większość tych najemników w zach. krajach mają przynajmniej jedno z rodziców
          pochodzenia danego kraju, mieszkają w nadym kraju więcej niż 10 lat.
        • sebastian64 Re: 3xNIE 16.09.08, 09:03
          Ci "najemnicy" jak ich nazywasz w 90% urodzili się we Anglii czy Francji i to są
          ich prawdziwe ojczyzny. Podolski nie ma żadnego problemu bo przyjechał do
          Niemiec jako dziecko a nie jako 25-letni piłkarz, który nie potrafi wypowiedzieć
          zdania w języku kraju, w której reprezentacji chce występować
        • wiloughby Re: 3xNIE 16.09.08, 09:27
          Podolski wychowywał się w N iemczech, a Ci co grają w Anglii i Francji
          • wiloughby Re: 3xNIE 16.09.08, 09:31
            > Podolski wychowywał się w N iemczech, a Ci co grają w Anglii i Francji to też
            ludzie, którzy większość życia spędzili tam, albo w krajach, gdzie używa się
            tego samego języka. Także kiepski przykład, ale wstrzymałbym się z zapraszaniem
            go do reprezentacji, choć jest naprawde niezły, szczególnie przy tym, co
            prezentują nasze grajki
        • wirone Jesteś głąbem, nie wiesz o czym piszesz. 16.09.08, 11:43
          roger.wirone.info/InneKraje/
          Tylko my naturalizujemy praktycznie prosto z lotniska.
      • mcarci Re: 3xNIE 16.09.08, 10:24
        ludzie to jest XXIwiek,a nie średniowiecze
        • jusup Re: 3xNIE 16.09.08, 10:36
          I co z tego? To wyślijmy na paraolimpiadę kogoś zdrowego, pełnosprawnego
          sportowca i powiedzmy, że to XXI wiek... Podobny kant jak poponowany Widzę, że
          nie potraficie zrozmiec, ze w grubej większości to nie są żadne uprzedzenia
          wobec obcokrajowców, ale obrona idei reprezentacji. W moim klubie niech grają
          sami ciemnoskórzy Kolumbijczycy - jeśli będą wygrywać, będę się cieszył.
          Reprezentacja to miał być taki o wiele mniej komercyjny twór, którego sens
          polegał na tym, że tam nikogo do niej kupić nie można. Nie miałbym nic przeciw
          Arboledzie, gdyby urodził się w Polsce lub przynajmniej wychował, gdyby miał
          jedno z rodziców Polaków - bo po prostu jakiś ślepy los dał mu podstawy do gry w
          reprezentacji.
          I nie podawajcie przykładów innych krajów - tam w większości grają gracze
          urodzeni bądź wychowani w tych krajach. Mówiący językiem. A nawet jeśli gdzieś
          robią podobny przekręt jak my z Rogerem - to nie powód, byśmy i my musieli
          oszukiwać. Afrykańskie reprezentacje w drużynach juniorów wystawiają starszych i
          osiągają często dzięki temu sukcesy. Chińczycy wystawili w gimnastyce młodsze
          zawodniczki niż dozwolone. Czy to powód byśmy i my kantowali. Bo kantem jest
          wystawianie w reprezentacji zawodnika niezwiązanego z krajem, któremu
          obywatelstwo nadawane jest po to, by grał w kadrze. I nie ma to nic wspólnego z
          rasizmem!
          • Gość: zzz Re: 3xNIE IP: 151.204.99.* 17.09.08, 19:38
            w 100% sie zgodze. Glupio sie czulem, kiedy w tutejszej telewizji podali jako
            ciekawostke ze Roger dostal polskie obywatelstwo 2 miesiace przed Euro 2008.
    • Gość: Nowatron Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:16
      Olisadebe też po polsku niechętnie rozmawiał a w reprezentacji
      kraju grał. Moim zdaniem jeśli Arboleda zainteresuje selekcjonera i
      kibiców i dostanie szanse to czemu by nie miał grać dla naszej
      drużyny. Nieważny jest kolor skóry ale serce do gry i oddanie
      drużynie.
      • jusup Re: Arboleda: Chcę grać dla Polski 16.09.08, 10:37
        A wy znowu z kolorem skóry wyjeżdżacie. WY jacyś rasiści jesteście chyba!
        Nieważny kolor skóry, istotne to, że rozwalacie sens istnienia reprezentacji
    • Gość: tsurani cyt. "co raz lepiej" IP: *.idpan.poznan.pl 16.09.08, 09:18
      za to z polskim przeprowadzającego wywiad dziennikarza nie jest zbyt
      dobrze. W normalnym kraju powinno to być dyskfalifikujące dla
      dziennikarza. Na szczęście dla siebie rzeczony urodził się
      Polakiem...
      • Gość: beret Re: cyt. "co raz lepiej" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 19:53
        Rzeczywiście, dziennikarz puścił bąka... Niestety, Ty również.
        "Dyskfalifikujące"????
    • Gość: Witek Arboleda: Chcę grać dla Polski IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 09:19
      To moze niech trenerzy reprezentacji zamiast ogladac mecze z polskimi
      piłkarzami, powinni poprostu szukac piłkarzy na calym swiecie, potem
      sprowadzić do Polski na rok czy dwa, dać obywatelstwo i do podstawowego skladu
      reprezentacji.
      Czarny, zółty, czerwony czy bialy, nie interesuje mnie to, niech gra. Ale nie
      ludzie, ktory przyjechali do polski kilka lat temu, nie znaja kultury, nie
      potrafia jezyka, ale czuja potrzebe wspierania naszego kraju w piłce nożnej.
      Wolę jak przegramy mecz, niz jak wygramy dzieki pożyczonym zawodnika.
    • ravenheart1 Arboleda: Chcę grać dla Polski 16.09.08, 09:23
      skończy się tak jak z Cantoro, okaże się że chce ale nie może bo FIFA nie
      pozwala ...
      • wirone Cantoro grał w młodzieżówce 16.09.08, 11:46
        Cantoro grał w młodzieżówce, a Arboleda sam podkreślił, że nie grał w ogóle w kadrze Kolumbii - ani w dorosłej, ani mlodzieżowej. Dlatego z punktu widzenia Fifa nie ma żadnych problemów.

Inna sprawa, że to chore.
        Wstawcie sobie "Arboleda" zamiast "Roger", wyjdzie na to samo.
        roger.wirone.info/
        Pozdro jusup.
    • Gość: Kibic Arboleda vs Roger IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 09:26
      Arboleda mowi lamana polszczyzna i z pewnoscia potrafi wiecej niz zamowic cos w restauracji. Wiem, bo slyszalem. To, ze tak powiedzial swiadczy tylko o tym jak skromnym jest czlowiekiem.

Arboleda nie proponuje - dajcie mi natychmiast paszport to zagram w nastepnym meczu. Odpowiedzial tylko na pojawiajace sie ktorys raz z rzedu pytanie, czy gdyby mogl to by dla nas zagral.

Arboleda to jest facet, ktory zasuwa do konca. Jak przegra ma lzy w oczach. Nigdy nie widzialem zeby wzorem naszych pilkarzy wzruszyl ramionami i powiedzial, ze mecz sie zle ulozyl, ale przy 4-0 dla przeciwnika mieli pare dobrych minut.

Arboleda to nie jest zawodnik, ktorego wiecznie cos boli i w zwiazku z tym musi sie oszczedzac. Pamietam taki mecz Zaglebia gdzie po uderzeniu w glowe, z krwia lejaca sie spod bandazy chcial za wszelka cene wracac na boisko, mimo ze byl tak zamroczony, ze mial problemy z odroznieniem kierunku. Powiem szczerze, ze mialem ciarki na plecach, bo czegos takiego jeszcze nie widzialem. To sa takie momenty, w ktorych caly stadion (wliczajac przyjezdnych) powinien wstac i zgotowac pilkarzowi owacje.

I na koniec, czy Arboleda powinien dla nas grac. Jezeli dostanie w normalnym trybie obywatelstwo, to ja nie widze przeszkod zeby byl brany pod uwage. Tylko wszystko zgodnie z zasadami,a nie taki chamski szwindel jak z ekspresem Rogera.
      • wirone Dokładnie! w normalnym trybie - nie ma problemu 16.09.08, 11:48
        Nie mam nic przeciwko Arboledzie, dobry zawodnik i pewnie by się przydał, ale jeden szwindel wystarczy.
        roger.wirone.info/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka