Dodaj do ulubionych

Lech Poznań na dobrej drodze. W czwartek Austri...

IP: *.aster.pl 05.10.08, 11:24
Do boju, do boju AMICA
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Jacek Bąk bije naszych... IP: *.icpnet.pl 05.10.08, 11:30
      Jacek Bąk (35 lat), obrońca Austrii Wiedeń, nie wytrzymał ciśnienia meczu z
      Lechem i w skandaliczny sposób potraktował poznańskich piłkarzy. Wdał się w
      przepychankę z Tomaszem Bandrowskim (24 l.), powalił na ziemię Hernana Rengifo
      (25 l.), ale... nie zamierza przepraszać.

- Wszystko zaczęło się od mojego agresywnego ataku na piłkę. Wejście było ostre,
      ale nigdy nie robię tego tak, aby komuś zrobić krzywdę. Niepotrzebnie jednak
      doskoczył do mnie ten Bandrowski. Mam dla niego radę: niech on tak nie
      doskakuje. Kim on jest, żeby się tak rzucać? Że niby w Niemczech był, w
      Bundeslidze? Tak, był, ale tyle, ile ja jestem na wakacjach - mówi z przekąsem
      Bąk. - Powiedziałem mu: "Synku, idź spokojnie na swoją połowę i bądź cicho" -
      przyznaje obrońca Austrii, który po starciu z Bandrowskim zdążył jeszcze powalić
      na ziemię Peruwiańczyka Rengifo.

- Ten "Ren coś tam" złapał mnie z tyłu za plecy, więc trąciłem go barkiem -
      tłumaczy Bąk, ale w tym przypadku mocno kręci. Powtórki wskazują, że zaatakował
      Peruwiańczyka rękoma.

- Jeśli miałem dostać czerwień, to za ostre wejście, a nie za przepychanki. Ale
      skoro sędzia nie dał, to widocznie mi się nie należała - twierdzi Bąk. I
      krytykuje lechitów.

- Spodziewałem się więcej po Lechu, a oni w pierwszej połowie nie oddali
      strzału. Mogliśmy wygrać 3:1.

Bandrowski, który ściął się z Bąkiem, uspokaja sytuację:

- Jacek zaatakował Stilicia wyprostowanymi nogami. To było brutalne wejście,
      dlatego się pokłóciliśmy. Ale jestem gotów, aby przed rewanżem podać mu rękę.

Pytanie tylko, czy Bąk zagra w Poznaniu. Z Lechem dostał żółtą kartkę, a to już
      jego drugi kartonik. Pierwszą dostał w rundzie preeliminacyjnej i Austria
      sprawdza teraz w UEFA, czy polski piłkarz może grać, czy jednak czeka go
      przymusowa przerwa.
    • Gość: kuba Re: Lech Poznań na dobrej drodze. W czwartek Aust IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 11:41
      Nie ma takiej drużyny jak AMICA, już od dwóch lat... Widać jak bardzo
      interesujesz się piłką...
      • Gość: obserwator To miało być złośliwe z Amicą... IP: *.icpnet.pl 05.10.08, 11:53
        ...ale Lech jest klubem wszystkich Wielkopolan... a jak wiesz Wronki to też
        Wielkopolska. Najważniejsze, żeby mieć sponsora który pozwoli funkcjonować
        klubowi na najwyższych obrotach. Lepiej mieć w województwie jeden ale solidny
        klub niż kilka... i kropka. Pozdrawiam wszystkich Wielkopolan. Dzisiaj wygramy !!!
    • Gość: ezomir Legia wizytowka?! kiedy? :D IP: *.cdif.cable.ntl.com 05.10.08, 12:14
      "Nie zmienia to faktu, że już w tym sezonie to Lech, a nie - jak to tradycyjnie
      dotąd bywało - Wisła Kraków czy Legia Warszawa, będzie wizytówką polskiego
      futbolu w Europie."

Legia Warszawa wizytowka? To bardzo stara i zapomniana tradycja. No chyba ze
      autor mial na mysli Wilno... Albo sadzi ze sezony 90/91, 95/96 czy 96/97 byly
      rok, dwa lata temu...

Tylko Wisla Krakow zasluguje ostatnio miano wizytowki Polski. Mam nadzieje ze od
      tego sezony mozna tez tak bedzie powiedziec o Lechu. Ale do tego potrzebne
      bedzie jeszcze jedno zwyciestwo i dobre mecze...
    • Gość: WKW Wielkie Księstwo Warszwskie z Legią IP: *.chello.pl 05.10.08, 12:35
      Wielkie Księstwo Warszawskie z Legią

Zwyciężymy na obcej ziemi !!!
      • Gość: obserwator Do boju Wielkie Księstwo Warszwskie z Legią... IP: *.icpnet.pl 05.10.08, 13:33
        ... nie zapominajcie tylko, że poza boiskiem mieszkamy we wspólnym kraju i
        wszyscy jesteśmy obywatelami unii europejskiej :))

Niech dzisiaj wygra lepszy w tym sezonie !!! Powodzenia !!!
    • Gość: kks matti-debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 13:05
      Przecież Amicy już dawno nie ma ,ale ty się znasz na piłce kretynie
      • Gość: Matti Oj boli, boli... IP: *.aster.pl 05.10.08, 13:30
        Oj boli, boli... jak się tak klub sprzedaje. Za parę lat znowu
        zmienimy klub, i dzielni lechici będą kibicować jakiemuś kolejnemu
        potworkowi. Jeżeli tak dobrze znasz się na piłce to może wiesz który
        to kolejny "Lech Poznań"? Tylko nie pisz frazesów że "Lech jest
        tylko jeden".
        • Gość: obserwator Amica to sponsor... w piłce liczą się pieniądze... IP: *.icpnet.pl 05.10.08, 13:36
          ... jak je masz to nawet w Pcimciu Dolnym zrobisz klub na miarę Ligi Mistrzów.
          Amica jako sponsor uznała, że woli finansować Lecha... i tyle w tym temacie.
          • Gość: Matti w piłce liczą się pieniądze... i tradycja IP: *.aster.pl 05.10.08, 13:57
            Zgadza się, obecnie w sporcie głównie liczą się pieniądze... ale w
            piłce jest jeszcze coś takiego jak historia i tradycja. Amica to nie
            tylko sponsor, to też klub który zmienił nazwę i miejsce rozgrywania
            meczy, teraz jest to Lech Poznań.
            Szacunek należy się dla Śląska Wrocław za to że nie chciał grać na
            licencji Pana Drzymały.
            • Gość: t (L) Re: w piłce liczą się pieniądze... i tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 14:06
              teraz na licencji drzymaly gra cos na ksztaltDyskoPolo i sie czarne koszule
              szczyca ze maja lidera, szkoda tylko ze ten klub obecnie mieniacy sie polonia
              nie ma nic wspolnego z ksp polonia warszawa... (czy jakos tak :P )
            • Gość: obserwator ...ale bez pieniędzy w dzisiejszych czasach... IP: *.icpnet.pl 05.10.08, 14:40
              ... żaden klub nie ma szans na wysokie miejsce w tabeli. Nie wiem tylko w jaki
              sposób według Ciebie Lech stracił na swojej historii i tradycji łącząc się z
              Amicą ? Czy według Ciebie lepiej byłoby, żeby klub upadł z powodu braku środków
              finansowych na dalszą działalność ? (dla Ciebie pewnie tak :) Zapamiętaj, że
              cały świat kręci się wokół trzech rzeczy : wokół władzy, pieniędzy i dupy... i
              taka jest brutalna prawda.
              • Gość: Matti Re: ...ale bez pieniędzy w dzisiejszych czasach.. IP: *.aster.pl 05.10.08, 15:52
                Obecnie Lech gra w lidze na licencji Amici, czyli w lidze gra Amica,
                która zmieniła nazwę na Lech (może w takim razie lepiej było nazwać
                nową spółkę "Real Madryt grający w Poznaniu", wtedy można by było
                chwalić się jeszcze lepszą historią). Można zmienić nazwę ale czy
                Nowa nazwa obliguje nas do korzystania z historii innych? Czy nowy
                Lech przejmując miejsce w lidze to nie przyjął również historii
                klubu z Wronek?
                Ponadto KKS Lech Poznań już upadł z powodu braku środków finansowych
                i było to chyba w 1995 r.
                • Gość: obserwator ale kręcisz... jaki to ma związek kto na jakiej... IP: *.icpnet.pl 05.10.08, 16:25
                  kto na jakiej gra licencji ? Klub nazywa się KKS LECH ? Nazywa się ! Jak Amica
                  kupiła nazwę to kupiła też historię. Jak Wedla kupił Cadbury to Wedel stracił
                  swoją historię i tradycję ? Takie czasy... wszystko jest na sprzedaż... nawet
                  Ty... codziennie sprzedajesz się swojemu pracodawcy. Pzdr.
    • Gość: Kolejorz86 Lech Poznań na dobrej drodze. W czwartek Austri... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 14:10
      NIECH CAŁA POLSKA OBEJRZY DERBY POLSKI ! BIJCIE REKORD
      OGLĄDALNOŚCI !

Mecz Lecha z Legią to coś więcej niż tylko 90 minut biegania po
      murawie. To pojedynek wielkich tradycji i historii. To pamiętna
      Częstochowa w 1980 roku. To największa w tym kraju eksplozja
      nienawiści i odwołanie do symboli naszej Ojczyzny. To wschód kontra
      zachód. To Polska Piastowska kontra Elekcyjna. To kolebka państwa
      polskiego kontra jego upadek. To zabór pruski kontra rosyjski. To
      oszczędność, praca organiczna i porządek kontra zacofanie, brud i
      próżność. To pogańskie tradycje praojców kontra kolumna jednego z
      największych partaczy w historii Europy. To mężna armia Poznań pod
      Bzurą kontra rząd wysyłający pocztówki z Rumunii. To zepchnięte na
      margines historii Powstanie Wielkopolskie kontra apoteoza Powstania
      Warszawskiego. To tysiąc lat pracy jednych i tysiąc lat zbierania
      żniwa przez innych. To coś więcej niż tylko podanie, strzał i udany
      wślizg. To starcie dwóch kultur, dwóch filozofii, niemal dwóch
      nacji. Tu nie ma w Polsce neutralnych. Musisz wybrać, po której
      jesteś stronie. To jest właśnie WIELKIE DERBY POLSKI ! ! !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka