Gość: piłkarz IP: 217.153.54.* 22.12.08, 11:16 niech Smuda zostawi Lecha, to dobre wyjście! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KKS Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:28 Ciebie to powinna rodzina zostawić, to doskonałe wyjście ćwoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_fan Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:46 no faktycznie wynik nieziemski osiagnal...1/16 pucharu uefa szczyt marzen polskiego klubu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beretta 92sf Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 12:51 ale burak z ciebie. po pierwsze 1/16 pUEFA to duży wynik jak na polską piłke klubową, a po drugie jest to wynik "na razie". Równie dobrze możesz powiedzieć, że Mourinho z Interem nic nie osiągnął. Tylko 1/16 LM. zawistny człowieczku, żal mi cię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_fan Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:22 Do Beretta 92sf wlasnie przez takich minimalistow Polska pilka tkwi ponizej przecietnosci bo nie ma odpowiedniej motywacji ze ten poziom powinien byc na porzadku dziennym, gowno to jest nie sukces,a smuda mowiac ze ten wynik da mu prace w Bundeslidze chyba jest smieszny, niemcy maja takie zplecze trenerskie o ktorym w Polsce mozemy pomarzyc, a loapatologiczne podejscie Smudy szybko zostalo by w niemczech zweryfikowane. I dokladnie za przedmowcami hipokryci z wielkopolski rok temu chcieliscie wyrzucenia smudy na bruk a teraz podrzucacie go na lotnisku ciekawe ile z tych osob wtedy krzyczalo zeby smude wywalic? Nie dosc ze wasz klub to tak naprawde amica tylko o zmienionej nazwie to jeszcze robicie z siebie wariatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie karmić trolla n/t IP: *.gprs.plus.pl 22.12.08, 13:52 > I dokladnie za przedmowcami hipokryci z wielkopolski rok temu > chcieliscie wyrzucenia smudy na bruk a teraz podrzucacie > go na lotnisku ciekawe ile z tych osob wtedy krzyczalo zeby smude wywalic? Sporo. Bo i wyniki miał nieproporcjonalnie słabe do czasu danego mu na "dotarcie" w tym samym klubie. No i co z tego? Sam sobie przeczysz w całej wypowiedzi, ale pewnie nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo sklecenie spójnego poglądowo akapitu chyba przerasta twoje możliwości. Podpowiem: w pierwszym zdaniu wypominasz minimalizm, w kolejnych ganisz Smudę i ludzi z Wlkp za brak tego minimalizmu. Reszty nie warto komentować bo to jakiś stek kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:40 Jak Lech to Amica, to ty jesteś ze Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo KKS Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:56 Franciszek Smuda wyraźnie powiedział, że nie odejdzie do żadnego innego klubu w Polsce. Póki co jest w połowie drogi związanej z budową teamu w Lechu Poznań. Nikt normalny widząc perspektywy rozwoju klubu nie zostawi go w takiej sytuacji. Przecież splendor dopiero nadchodzi. Tym różni się polityka Lecha od innych krajowych klubów, że jak sobie zarząd, trener, sponsorzy postawili za cel nikogo nie sprzedawać to nikogo nie sprzedają. Ba, dokupują! Tylko GW się to nie podoba, bo to polski klub jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalina Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 12:27 NIe wierze w to że Smuda chce odejść. To byłoby nie fair wobec działaczy, kibiców i wszystkich polaków, których zainteresowały wyniki Lecha. Wyborcza znowu jątrzy bo nie sądze żeby Smuda miał takie zamiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.toya.net.pl 22.12.08, 12:30 Przypominam sobie nagonki i bluzgi pod adresem trenera Smudy w przeszłości. Teraz to Wasz bohater... Ludzi w Wielkopolsce charakteryzuje buta, hipokryzja i zbyt wysokie mniemanie o sobie. Pamiętajcie, że Franciszek Smuda to wolny człowiek a nie wasz niewolnik. Życzę temu trenerowi samych sukcesów, powodzenia Panie Franciszku. Kibic Widzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarocin87 Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.range81-155.btcentralplus.com 22.12.08, 13:13 kibicu Widzewa, nie rób siary Widzewowi. załoze sie, ze jestes tak dumny ze swojej twórczej wypowiedzi, ze czytasz ją co 15 minut, sprawdzasz czy ktos cos odpisał. i co jakis czas bijesz konia z wrazenia. i marzysz o tym, ze Franz przeczyta twoją opinie i zadzwoni, zeby ci osobiscie podziękować. dobrze ze znam wielu kibicow widzewa, bo na podstawie twoich wypocin stwierdzilbym, ze to banda zakompleksionych dzieciakow hehe:D pozdro, kibic Wielkiego Kolejorza KKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.gprs.plus.pl 22.12.08, 13:40 > Ludzi w Wielkopolsce charakteryzuje buta, hipokryzja > i zbyt wysokie mniemanie o sobie. Ludzi w Łodzi charakteryzuje buta, hipokryzja i zbyt wysokie mniemanie o sobie. Powyższe zdanie jest równie mądre i prawdziwe jak twoja "teza naukowa", równie mocno poparte odpowiednimi badaniami socjologicznymi i bogatym doświadczeniem naukowym, racja? Za to jedno widać jak na dłoni: czytanie ze zrozumieniem przychodzi ci z wielkim trudem - nie dość że trzeba te literki odcyfrować, zastanowić się nad składnią, to jeszcze sens łapać? A jak dojdzie do tego ironia albo kontekst znaczeniowy, to już w ogóle się gubimy, panie dzieju... Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź twojego poprzednika. A potem jeszcze raz. I jeszcze. > Przypominam sobie nagonki i bluzgi pod adresem trenera Smudy w > przeszłości. Teraz to Wasz bohater... Czyje nagonki i bluzgi? Wszystkich kibiców Lecha? Smuda miał poparcie raz mniejsze, raz większe (zależnie od gry i wyników), ma też swoich Katonów, ale właściwie cały czas większość miała dla niego ciepłe uczucia. Teraz jest na wysokiej fali - całkowicie zasłużenie - oby jak najdłużej. Inna sprawa, że z fuzją Lecha i Amiki sobie nie poradził trenersko, bo nie udawało mu się piłkarzy przez dłuuugi czas zgrać - może materiał był niewłaściwy. Bo jak widać na przykładzie tej rundy - jednak można szybko wkomponować 5 nowych piłkarzy w pierwszy skład. A to zmiany porównywalne z rewolucją w składzie Lecha sprzed 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smulsko Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.4web.pl 22.12.08, 13:47 w tym co mówi łodzianin jest trochę racji. Ludzie w Wielkopolsce nie lubią "obcych":) sam pochodzę z Kalisza więc coś wiem o miłości poznaniaków do innych miast:) a Smuda, jak to Smuda, zawsze będzie wzbudzał kontrowersje a tak naprawde dużo osiągnął w Widzewie w latach 1996-97 i każdy, kto ma więcej niż 17 lat:D i pamięta mecze z Legią, czy LM, to potwierdzi, że Franz w tym czasie był na topie pozdro od Łodzi dla Poznania i reszty Wielkopolski:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo KKS Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:24 Wiesz, stosunki między Kaliszem i Poznaniem są trudne. Jednak jakby nie patrzeć to Kalisz leży zdecydowanie w Wielkopolsce :) A że Wielkopolanie są trochę hermetyczni to prawda. Ale czy to coś złego? Mamy po prostu swój charakterek. Z drudiej jednak strony mamy oficjalne fan-cluby Lecha na Pomorzu, w Warszawie czy Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:44 Nie tyle nie lubią,ile maja poczucie wyższości. Wprawdzie nie zawsze, ale często słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek KKS Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 13:36 Ludzie - o czy wy tutaj pieprzycie? To chyba normalne że Smuda chce pracowac w lepszej lidze - to zawodnicy mogą wyjeżdżać do zagranicznych lig a trenerzy już nie??? To chyba dobrze, że facet ma ambicje a nie próbuje obcinac kuponów od sławy w tym wieku. 1/16 UEFA to moze nie jest nie wiadomo co, ale pokażcie mi polskie kluby w ostatnich latach, które ugrały coś więcej? No? Oczywiście można krzyczeć, że jedziemy zdobyć MŚ czy ME - było w ostatnich latach kilku takich mądrych i pamiętamy jak się skończyło. Realizm to też ważna sprawa. Ja jestem z Poznania, nigdy na Smudę nie najeżdżałem chociaz dostrzegam jego błędy. Wolę jednak gościa, który ma wyniki i jaja niż takiego lalusia z laptopem, który będzie pierdoły opowiadał dziennikarzom, na wódkę z nimi chodził, miał dobrą prasę tylko wyników jakieś nie za bardzo. Wbrew pozorom futbol to naprawdę prosta gra i nie zapominajmy, że w większości przypadków grajkowie to nie profesorowie i do nich trzbea trafić prostymi słowami a nie latpopami. KKS! Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze 22.12.08, 14:03 Franiu, chyba ci się główka przegrzała.. Ty do Bundesligi?? Chyba jako murarz... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Franc nie lepiej pracować u nas? 22.12.08, 16:36 a nie u Niemców? Nie lepiej budować ligę nam a nie Niemcom? Chcesz uciekać z PL? Źle ci w Poznaniu??? To nie jest, nie może być mocny klub? Ech. Zabierali nam piłkarzy, teraz trenerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kks Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.icpnet.pl 22.12.08, 17:01 Wkurzaja Was dźwiękowe reklamy? Zainstalujcie dodatek do Firefox - ADBlock! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jestem Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.chello.pl 22.12.08, 17:15 Śmieszne pyrki ot przesłanie dla was- Амица Познан́ на најгори тим у Полсце.Кибицами сама уиес́ниаки.Ого́лние-смешан пыроуски клубик.До је издајника!Buhahaahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKS Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.icpnet.pl 22.12.08, 17:26 gryziecie się jak wściekłe psy !!! nic mądrości tylko sama głupota !!! Smuda zrobi to co chce to jest wolny kraj !!! to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poler To wynocha z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 18:47 płakać nie będziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. A nie za stary jest na grę w Bundeslidze? IP: *.chello.pl 22.12.08, 19:04 Niemcy mają już taki kryzys jak w 45 - biorą starców i Polaków, ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 19:32 Tytuł nie odpowiada treści artykułu. W Wyborczej to żenujące.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluniek Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: 78.155.127.* 22.12.08, 20:06 Taa, SE, bardzo wiarygodne źródło informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 predzej mi kaktus wyrośnie... 22.12.08, 20:12 niż Smuda będzie trenerem w Bundeslidze. Nie wiem co by się musiało stać żeby POLAK dowodził NIEMIECKA drużyną. No może w jakiejś 10 lidze gdzieś na wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym Po co w Bundeslidze słaby psychicznie 22.12.08, 20:15 trener co nie może spać po nocach ? Odpowiedz Link Zgłoś