Dodaj do ulubionych

Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze

IP: 217.153.54.* 22.12.08, 11:16
niech Smuda zostawi Lecha, to dobre wyjście!
Obserwuj wątek
    • Gość: KKS Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:28
      Ciebie to powinna rodzina zostawić, to doskonałe wyjście ćwoku!
      • Gość: football_fan Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:46
        no faktycznie wynik nieziemski osiagnal...1/16 pucharu uefa szczyt marzen
        polskiego klubu...
        • Gość: Beretta 92sf Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 12:51
          ale burak z ciebie. po pierwsze 1/16 pUEFA to duży wynik jak na polską piłke
          klubową, a po drugie jest to wynik "na razie". Równie dobrze możesz powiedzieć,
          że Mourinho z Interem nic nie osiągnął. Tylko 1/16 LM. zawistny człowieczku, żal
          mi cię...
          • Gość: football_fan Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:22
            Do Beretta 92sf wlasnie przez takich minimalistow Polska pilka tkwi ponizej
            przecietnosci bo nie ma odpowiedniej motywacji ze ten poziom powinien byc na
            porzadku dziennym, gowno to jest nie sukces,a smuda mowiac ze ten wynik da mu
            prace w Bundeslidze chyba jest smieszny, niemcy maja takie zplecze trenerskie o
            ktorym w Polsce mozemy pomarzyc, a loapatologiczne podejscie Smudy szybko
            zostalo by w niemczech zweryfikowane. I dokladnie za przedmowcami hipokryci z
            wielkopolski rok temu chcieliscie wyrzucenia smudy na bruk a teraz podrzucacie
            go na lotnisku ciekawe ile z tych osob wtedy krzyczalo zeby smude wywalic? Nie
            dosc ze wasz klub to tak naprawde amica tylko o zmienionej nazwie to jeszcze
            robicie z siebie wariatow.
            • Gość: pacal nie karmić trolla n/t IP: *.gprs.plus.pl 22.12.08, 13:52
              > I dokladnie za przedmowcami hipokryci z wielkopolski rok temu
              > chcieliscie wyrzucenia smudy na bruk a teraz podrzucacie
              > go na lotnisku ciekawe ile z tych osob wtedy krzyczalo zeby smude wywalic?

Sporo. Bo i wyniki miał nieproporcjonalnie słabe do czasu danego mu na
              "dotarcie" w tym samym klubie. No i co z tego?

Sam sobie przeczysz w całej wypowiedzi, ale pewnie nawet nie zdajesz sobie z
              tego sprawy, bo sklecenie spójnego poglądowo akapitu chyba przerasta twoje
              możliwości.

Podpowiem: w pierwszym zdaniu wypominasz minimalizm, w kolejnych ganisz Smudę i
              ludzi z Wlkp za brak tego minimalizmu.

Reszty nie warto komentować bo to jakiś stek kompleksów.
            • Gość: kontemplator07 Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:40
              Jak Lech to Amica, to ty jesteś ze Lwowa.
    • Gość: Paolo KKS Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:56
      Franciszek Smuda wyraźnie powiedział, że nie odejdzie do żadnego innego klubu w
      Polsce. Póki co jest w połowie drogi związanej z budową teamu w Lechu Poznań.
      Nikt normalny widząc perspektywy rozwoju klubu nie zostawi go w takiej sytuacji.
      Przecież splendor dopiero nadchodzi. Tym różni się polityka Lecha od innych
      krajowych klubów, że jak sobie zarząd, trener, sponsorzy postawili za cel nikogo
      nie sprzedawać to nikogo nie sprzedają. Ba, dokupują! Tylko GW się to nie
      podoba, bo to polski klub jest.
      • Gość: kowalina Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 12:27
        NIe wierze w to że Smuda chce odejść. To byłoby nie fair wobec działaczy,
        kibiców i wszystkich polaków, których zainteresowały wyniki Lecha. Wyborcza
        znowu jątrzy bo nie sądze żeby Smuda miał takie zamiary
      • Gość: łodzianin Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.toya.net.pl 22.12.08, 12:30
        Przypominam sobie nagonki i bluzgi pod adresem trenera Smudy w
        przeszłości. Teraz to Wasz bohater... Ludzi w Wielkopolsce
        charakteryzuje buta, hipokryzja i zbyt wysokie mniemanie o sobie.
        Pamiętajcie, że Franciszek Smuda to wolny człowiek a nie wasz
        niewolnik. Życzę temu trenerowi samych sukcesów, powodzenia Panie
        Franciszku. Kibic Widzewa
        • Gość: jarocin87 Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.range81-155.btcentralplus.com 22.12.08, 13:13
          kibicu Widzewa, nie rób siary Widzewowi.
          załoze sie, ze jestes tak dumny ze swojej twórczej wypowiedzi, ze
          czytasz ją co 15 minut, sprawdzasz czy ktos cos odpisał. i co jakis
          czas bijesz konia z wrazenia. i marzysz o tym, ze Franz przeczyta
          twoją opinie i zadzwoni, zeby ci osobiscie podziękować. dobrze ze
          znam wielu kibicow widzewa, bo na podstawie twoich wypocin
          stwierdzilbym, ze to banda zakompleksionych dzieciakow hehe:D
          pozdro, kibic Wielkiego Kolejorza KKS.
        • Gość: pacal Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.gprs.plus.pl 22.12.08, 13:40
          > Ludzi w Wielkopolsce charakteryzuje buta, hipokryzja
          > i zbyt wysokie mniemanie o sobie.

Ludzi w Łodzi charakteryzuje buta, hipokryzja i zbyt wysokie mniemanie o sobie.

Powyższe zdanie jest równie mądre i prawdziwe jak twoja "teza naukowa", równie
          mocno poparte odpowiednimi badaniami socjologicznymi i bogatym doświadczeniem
          naukowym, racja?

Za to jedno widać jak na dłoni: czytanie ze zrozumieniem przychodzi ci z wielkim
          trudem - nie dość że trzeba te literki odcyfrować, zastanowić się nad składnią,
          to jeszcze sens łapać? A jak dojdzie do tego ironia albo kontekst znaczeniowy,
          to już w ogóle się gubimy, panie dzieju...
          Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź twojego poprzednika. A potem jeszcze raz. I
          jeszcze.

> Przypominam sobie nagonki i bluzgi pod adresem trenera Smudy w
          > przeszłości. Teraz to Wasz bohater...

Czyje nagonki i bluzgi? Wszystkich kibiców Lecha? Smuda miał poparcie raz
          mniejsze, raz większe (zależnie od gry i wyników), ma też swoich Katonów, ale
          właściwie cały czas większość miała dla niego ciepłe uczucia. Teraz jest na
          wysokiej fali - całkowicie zasłużenie - oby jak najdłużej.

Inna sprawa, że z fuzją Lecha i Amiki sobie nie poradził trenersko, bo nie
          udawało mu się piłkarzy przez dłuuugi czas zgrać - może materiał był niewłaściwy.
          Bo jak widać na przykładzie tej rundy - jednak można szybko wkomponować 5 nowych
          piłkarzy w pierwszy skład. A to zmiany porównywalne z rewolucją w składzie Lecha
          sprzed 2,5 roku.
          • Gość: smulsko Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.4web.pl 22.12.08, 13:47
            w tym co mówi łodzianin jest trochę racji. Ludzie w Wielkopolsce nie lubią
            "obcych":) sam pochodzę z Kalisza więc coś wiem o miłości poznaniaków do innych
            miast:) a Smuda, jak to Smuda, zawsze będzie wzbudzał kontrowersje
            a tak naprawde dużo osiągnął w Widzewie w latach 1996-97 i każdy, kto ma więcej
            niż 17 lat:D i pamięta mecze z Legią, czy LM, to potwierdzi, że Franz w tym
            czasie był na topie
            pozdro od Łodzi dla Poznania i reszty Wielkopolski:))
            • Gość: Paolo KKS Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:24
              Wiesz, stosunki między Kaliszem i Poznaniem są trudne. Jednak jakby nie patrzeć
              to Kalisz leży zdecydowanie w Wielkopolsce :) A że Wielkopolanie są trochę
              hermetyczni to prawda. Ale czy to coś złego? Mamy po prostu swój charakterek. Z
              drudiej jednak strony mamy oficjalne fan-cluby Lecha na Pomorzu, w Warszawie czy
              Gorzowie.
            • Gość: kontemplator07 Re: Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:44
              Nie tyle nie lubią,ile maja poczucie wyższości. Wprawdzie nie
              zawsze, ale często słuszne.
    • Gość: Przemek KKS Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 13:36
      Ludzie - o czy wy tutaj pieprzycie? To chyba normalne że Smuda chce pracowac w
      lepszej lidze - to zawodnicy mogą wyjeżdżać do zagranicznych lig a trenerzy już
      nie??? To chyba dobrze, że facet ma ambicje a nie próbuje obcinac kuponów od
      sławy w tym wieku. 1/16 UEFA to moze nie jest nie wiadomo co, ale pokażcie mi
      polskie kluby w ostatnich latach, które ugrały coś więcej? No? Oczywiście można
      krzyczeć, że jedziemy zdobyć MŚ czy ME - było w ostatnich latach kilku takich
      mądrych i pamiętamy jak się skończyło. Realizm to też ważna sprawa. Ja jestem z
      Poznania, nigdy na Smudę nie najeżdżałem chociaz dostrzegam jego błędy. Wolę
      jednak gościa, który ma wyniki i jaja niż takiego lalusia z laptopem, który
      będzie pierdoły opowiadał dziennikarzom, na wódkę z nimi chodził, miał dobrą
      prasę tylko wyników jakieś nie za bardzo. Wbrew pozorom futbol to naprawdę
      prosta gra i nie zapominajmy, że w większości przypadków grajkowie to nie
      profesorowie i do nich trzbea trafić prostymi słowami a nie latpopami. KKS!
    • akkj Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze 22.12.08, 14:03
      Franiu, chyba ci się główka przegrzała.. Ty do Bundesligi?? Chyba
      jako murarz...
    • adam81w Franc nie lepiej pracować u nas? 22.12.08, 16:36
      a nie u Niemców? Nie lepiej budować ligę nam a nie Niemcom? Chcesz uciekać z
      PL? Źle ci w Poznaniu??? To nie jest, nie może być mocny klub? Ech. Zabierali
      nam piłkarzy, teraz trenerów?
    • Gość: Kks Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.icpnet.pl 22.12.08, 17:01
      Wkurzaja Was dźwiękowe reklamy? Zainstalujcie dodatek do Firefox - ADBlock!
    • Gość: ja jestem Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.chello.pl 22.12.08, 17:15
      Śmieszne pyrki ot przesłanie dla was-
      Амица Познан́ на најгори тим у Полсце.Кибицами сама уиес́ниаки.Ого́лние-смешан
      пыроуски клубик.До је издајника!Buhahaahahaha!
    • Gość: KKS Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.icpnet.pl 22.12.08, 17:26
      gryziecie się jak wściekłe psy !!! nic mądrości tylko sama głupota !!! Smuda zrobi to co chce to jest wolny kraj !!! to tyle.
    • Gość: poler To wynocha z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 18:47
      płakać nie będziemy
    • Gość: M. A nie za stary jest na grę w Bundeslidze? IP: *.chello.pl 22.12.08, 19:04
      Niemcy mają już taki kryzys jak w 45 - biorą starców i Polaków, ROTFL
    • Gość: Czesław Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 19:32
      Tytuł nie odpowiada treści artykułu. W Wyborczej to żenujące.!!!!
    • Gość: pluniek Smuda: Chcę pracować w Bundeslidze IP: 78.155.127.* 22.12.08, 20:06
      Taa, SE, bardzo wiarygodne źródło informacji.
    • marek.k72 predzej mi kaktus wyrośnie... 22.12.08, 20:12
      niż Smuda będzie trenerem w Bundeslidze. Nie wiem co by się musiało stać żeby
      POLAK dowodził NIEMIECKA drużyną. No może w jakiejś 10 lidze gdzieś na wsi...
    • podpisanym Po co w Bundeslidze słaby psychicznie 22.12.08, 20:15
      trener co nie może spać po nocach ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka