Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LeBron James

IP: *.imx.pl / 192.168.1.* 06.11.02, 15:20
    Czy Ktoś słyszał o tym dzieciaku. podobno w HS wymiata niesamowicie. Jedna z
    gwiazd w przyszłosci, choc nigdy nic nie wiadomo.
    Obserwuj wątek
      • Gość: LB Re: LeBron James IP: 217.11.142.* 06.11.02, 17:16
        Gość portalu: Horro szol napisał(a):

> Czy Ktoś słyszał o tym dzieciaku. podobno w HS wymiata niesamowicie. Jedna z
        > gwiazd w przyszłosci, choc nigdy nic nie wiadomo.

Słyszałem i nawet udało mi się obejrzeć kilkanaście jego akcji w różnych
        meczach. Rzeczywiście chłopak robi wrażenie.

Posturą i sposobem gry najbardziej przypomina mi Kobe'ego Bryanta. Ma tyle samo
        wzrostu i podobną masę. Jest równie skoczny, ma dobry kozioł, szybki pierwszy
        krok, dobry rzut i bardzo dobrą koordynację ruchową. Na akcjach, które
        widziałem, czasami trochę pajacował (a la And 1 Mixtape Style ;-), crossovery,
        bloki, podania o tablicę etc, właściwie to czasami bawił się z przeciwnikami.
        Wyglądało, jakby do chłopaków z liceum przyjechał stary jego absolwent, który
        już rozpoczął grę w NBA.
        Trzeba jednak zauważyć, że trochę górował nad większością z nich warunkami
        fizycznymi.

Oczywiście nie wiadomo, jak to z nim później będzie. I czy mu sodówa nie uderzy
        do głowy (gdzieś słyszałem-czytałem, że żądał kasy za autografy, ale tego nie
        jestem pewien). O żadnym zawodniku z liceum nie mówiono aż tyle co o nim.
        W "Slamie" był pierwszym zawodnikiem z high school, którego dali na okładkę. To
        z nim Jerry Lucas przeprowadził treningi, za co zresztą NBA ukarała coacha
        Cavs. Ale jedno trzeba powiedzieć: chłopak ma warunki fizyczne, koordynację
        ruchową i umiejętności znacznie przewyższające rówieśników. Jeśli dalej będzie
        robił postępy, ominą go kontuzję i będzie miał głowę na karku - będzie jedną z
        gwiazd NBA.

Pzdr,
        LB
        • Gość: Wilt Re: LeBron James IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 06.11.02, 17:50
          Nie mam czasu, LB, więc b. krótko: zgadzam się ogólnie z Tobą, James może być
          nawet pierwszym high scholer - ROY, ale trener Cavs nazywa się JOHN Lucas - to
          nie ta ekssupergwiazda Twojego zespołu ;-).

Pzdr
          • Gość: LB Re: LeBron James IP: 217.11.142.* 07.11.02, 08:51
            Jasne, że John, a nie Jerry. Kojarzę go z wyglądu, a imię wypadło mi z głowy.
            Ale też na "j". ;-)

Pzdr,
            LB
        • Gość: mj23 Re: LeBron James IP: *.bci.net.pl 12.12.02, 15:20
        • Gość: mj 23 Re: LeBron James IP: *.bci.net.pl 12.12.02, 15:21
        • Gość: mj23 Re: LeBron James IP: *.bci.net.pl 12.12.02, 15:22
      • Gość: HyLo Re: LeBron James IP: *.phils.uj.edu.pl 07.11.02, 15:59
        Powiadają, że chłopak byłby nr 1 draftu juz tym roku, gdyby do niego
        przystapił. Generalnie GMs loteryjkowych zespołów sikają po nogach na myśl, że
        mogą go dostać. Takiego podniecenia nie było nawet przed draftem z Duncanem czy
        wcześniej O'Nealem.

Do LB - zdaje mi się, ze Rafer Alston był jeszcze w HS gdy go w SLAM rzucili na
        okładkę. To chyba była druga największa okładkowa pomyłka tego skądinąd
        świetnego pisma. Pierwszą byli oczywiście Nets "Champs by 2001" :-))
        • Gość: LB Re: LeBron James IP: 217.11.142.* 07.11.02, 16:25
          Gość portalu: HyLo napisał(a):

> Do LB - zdaje mi się, ze Rafer Alston był jeszcze w HS gdy go w SLAM rzucili
          na
          >
          > okładkę. To chyba była druga największa okładkowa pomyłka tego skądinąd
          > świetnego pisma. Pierwszą byli oczywiście Nets "Champs by 2001" :-))

Co do Alstona, to nie wiem czy był on jeszcze w HS czy już w collegu. Pamiętam
          tylko, że miał jakiś czerwony strój. ;-)

A co do Nets, to się niedawno tłumaczyli. Że niby przestrzelili tylko o 2-3
          lata. ;-)

Pzdr,
          LB
        • Gość: Wilt Re: LeBron James IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 08.11.02, 17:39
          Jeszcze o LeBronie: faktycznie o chłopaku już w tym sezonie mówiono, że byłby
          pierwszym numerem draftu, gdyby miał już 18 lat i mógł do niego przystąpić.
          Rozważał nawet wniesienie pozwu przeciw obowiązywaniu tej granicy wieku (a
          miałby szanse na wygraną), ale zrezygnował, kiedy prawnicy powiedzieli mu, że
          proces i tak nie zakończylby się przed kolejnym draftem. Rzeczywiście,
          praktycznie wszyscy widzący go w akcji (łącznie z Shaqiem) twierdzą, że już
          teraz nadawałby się do profesjonalnej gry. Zdominował rozgrywki na swoim
          poziomie wiekowym, podobnie jak wcześniej Kobe (w czym pomogły mu świetne jak
          na jego wiek warunki fizyczne: przy wzroście 201 cm podają mu wagę od 95 do
          nawet 105 kg; widać, że mięśni już nie musi nabierać) i jest w zgodnej opinii
          tak gotowy do przeskoku do NBA, jak tylko można być w jego wieku. Co prawda,
          nabrał przy okazji zbyt już gwiazdorskich manier - nie słyszałem, żeby za
          autografy kazał sobie płacić, ale tak arogancko podobno traktuje ich łowców i
          dziennikarzy, że komentator MSNBC przyrównał go do…MJ ;-) – ale wszystkie
          podstawy do zostania supergwiazdą ma, i nie wykluczam, że zostanie pierwszym
          nastolatkiem – Rookie of the Year. Pomoże mu w tym fakt, że teraz już inaczej
          traktuje się high – schoolers niż za czasów KG i Kobego (w dużej mierze własnie
          dzięki im dwóm) i gdziekolwiek James trafi, czy to będą Cavs, czy nawet
          (odpukać!) bardziej zatłoczeni Knicks, od razu dostanie szansę zostania liderem
          zespołu.
          Natomiast o ile LeBron, tak jak ostatnio Yao, jest pewniakiem na nr 1 draftu, o
          tyle podobno jest już też pewniak na nr 2, inny nastolatek - to Cię powinno
          szczególnie zainteresować, HyLo ;-)) – z Jugosławii (nazwiska zapomniałem, coś
          na „s” ), podobnie uniwersalny co Amerykanin, ale większy, nie w typie Kobego/T-
          Maca, ale bardziej Garnetta/Nowitzkiego. Jeśli kojarzysz o kogo chodzi i wiesz
          coś więcej, to podziel się ze współforumowiczami info nt. innej niż James, ale
          mniej znanej, potencjalnej gwiazdy przyszłości.

Pzdr

P.S. Nets mistrzami ;-)? Jaki pewnie i Wy, nawet za 2 – 3 lata nie bardzo w to
          wierzę, niezależnie od tego, czy stawać będą przeciw Lakers, Spurs czy Kings;
          ale w międzyczasie powinni osiągnąć skromniejszy sukces: zostać pierwszymi od
          czasów Bulls back – to – back mistrzami Wschodu.
          • Gość: HyLo Re: LeBron James IP: *.phils.uj.edu.pl 12.11.02, 13:34
            nr 2 z Jugosławii? Przyznam, że nie słyszałem, ale też nie mam czasu, żeby
            bardziej zglebiac sytuacje mlodziez na Balkanach.

Wiem, ze Divac mówił o jakims 17-latku (nazwisko bodajże Krstić), który sie
            zapowiada na swietnego centra, ale ten to dopiero prospekt.

Bardzo gorącym nazwiskiem jest natomiast Milosz Vujanić. Ma 22 lata. Jest
            obecnym mistrzem świata. Gra w Partizanie Belgrad i ostatnio rzucił Śląskowi
            30. Nawiasem mówiąc - do kibiców Wrocławia: nie ma się co tak tym zwycięstwem
            podniecać. Partizan dostał się do Euroligi z rezerw i w ogóle nie jest
            przygotowany do rozgrywek na tak wysokim poziomie. Średnia wieku jest bardzo
            niska. Taka ekipa, jak Śląsk powinna wygrać wyżej.
            Weracając do Vujanicia, jest pointem i to jednym z najszybszych, jakich
            widziałem. Włączając NBA. Bardzo dobry kozioł, doskonały rzut za 3. Problemem
            jest, że zachowuje sie czasem jak jeździec bez głowy. Mam nadzieję, ze wraz ze
            zdobywaniem doświadczenia mu to minie. Wzięli go w tym roku Knicks.

Spróbuje cos znaleźć na jugolskich stronach o tym tajemniczym "S"
          • Gość: HyLo Re: LeBron James IP: *.phils.uj.edu.pl 13.11.02, 10:32
            poprawka, Krstić ma lat 19, nie 17; też gra w Partizanie; wzięli go w tym roku
            Nets. Divac chyba mówił o kimś innym.

"S" nie wytropiłem, ale nawet nie wiem, w jakiej lidze szukać. Jak coś usłyszę
            to dam znać.

A przy okazji młodzieży - zbaczam z tematu, ale przeglądając stronę Partizana
            zauważyłem, ze mają w składzie 15, 16 i 17 latka. W pierwszym składzie.
            Oczywiście nie grają za wiele, ale już teraz moga otrzaskać sie z najwyższym
            europejskim poziomem. Idę o zakład, że najdalej za 10 lat przynajmniej 1 z tej
            trójki bedzie gwiazdą NBA. A w Polsce bedziemy chyba wkrótce mieli po 8
            cudzoziemców nawet w drużynach II-ligowych. Tak to jest, jak kasa jest
            ważniejsza od szkolenia młodzieży.
            • Gość: Wilt Re: LeBron James IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 13.11.02, 17:56
              Niestety, dopiero zacząłem porządnie prowadzić swoje internetowe archiwum ;-),
              więc tamtego info jakoś nie mogę znaleźć. Ale nie chodzi ani o Krstica (którego
              Divac chwalił, owszem - to jego protegowany), ani o Vujanica, tylko, powtarzam
              co pamiętam; nastolatka formatu KG, który oczywiście profesjonalnie zaczął grać
              w wieku chyba 15 lat, ma super talent, itd. Zresztą może nawet nie szukaj,
              HyLo - tym większą będziesz miał niespodziankę, kiedy go wreszcie wybiorą z tym
              nr. 2. :-)
              • Gość: Wilt Re: LeBron James IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 13.11.02, 17:57
                Aha - i tego "S" to nie jestem wcale pewien...
            • Gość: adi Re: LeBron James IP: 212.127.78.* 27.11.02, 14:35
              Chłopak o którym mówił Divac nazywa się Kosta Perovic . ma 17 Lat i 216 cm ,
              gra W Partizanie Belgrad.
              POZDR.
      • Gość: sacto Re: LeBron James IP: *.acn.waw.pl 28.11.02, 00:08
        Słyszałem (a własciwie czytałem ) o LeBronie Jamesie. Na stronie internetowej
        SLAMu przyszłoroczny draft nazywają ciągle "LeBron James Lottery".
        Tylko opiniami z tego pisma nie ma sie co zbytnio sugorewać. Już zrobili super
        gwiazde z Alstona , Curry'ego (choć akurat w tym przypadku może trzeba troche
        poczekać) i paru innych. Tym razem są jednak bardziej niż zwykle pewni swego.
        Zobaczymy.......
        • Gość: Soulfly Re: LeBron James IP: *.retsat1.com.pl 28.11.02, 00:26
          no właśnie, a co z tym Alstonem? On grał w Millwaukee?
          • Gość: sacto Re: LeBron James IP: *.acn.waw.pl 28.11.02, 22:13
            Gość portalu: Soulfly napisał(a):

> no właśnie, a co z tym Alstonem? On grał w Millwaukee?
            Grał, ale go wyjebali. oczywiście SLAM napisał że to zły George Karl nie
            pozwalał mu grać. Latem trenował z GS Warriors, ale ci z kolei wyjebali go
            przed sezonem. Wtedy SLAM skrytykował cały zarząd drużyny.
            Jak jeszcze DSF transmitował mecze to widziałem jeden w którym trochę pograł
            (zwykle całe mecze siedział). Nie wyróżniał się niczym, ale też nie był
            wyraźnie gorszy od reszty. Tricków z AND1 w każdym razie nie robił.
            • Gość: LB Re: LeBron James IP: 217.11.142.* 29.11.02, 17:08

Spójrzcie jacy zawodnicy grają w Bucks na pozycjach 1-2: Cassell, Allen, Redd.
              Trzeba być naprawdę dobrym, żeby się przez nich przebić.
              Legendzie Rucker Park się nie udało. Co innego streetball, co innego NBA.
              Ale mimo wszystko chłopak grać na pewno potrafi, więc nie ma się co nad nim
              pastwić.

Pzdr,
              LB
      • Gość: sacto Re: LeBron James IP: *.acn.waw.pl 02.12.02, 20:23
        Nie pastwię się nad nim, zwłaszcza że gram w koszykówkę z 1000000 razy gorzej.
        Zresztą na AND1 zaprezentował zajebiste zagrania.
        Ale uważam za niepotrzebne robienie przez SLAM wielkiego halo z jego powodu.
      • wasli Re: LeBron James 10.12.02, 15:45
        Ludzie z gazeta.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jeśli interesuje Was Nba, to koniecznie musicie wejść na strone
        www.nba.xcom.pl/forum .
        Jest to najlepsze forum o Nba w Polsce.
        Największe plusy:

- Wspaniała atmosfera
        - Ludzie, którzy naprawde (sam niewiem skąd) posiadają gigantyczną wiedze o
        najlepszej lidze świata
        - Super oprawa graficzna, o którą dba admin Borys, który sam bierze udział w
        dyskusjach, dzięki czemu można mu napisać swoje uwagi.
        - Mógłbym tych zalet pisać jeszcze milion, ale mi się nie chce, a Wam też
        pewnie nie chciałoby się tego czytać.

Naprawde serdecznie zapraszam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ps: O Jamesie temat też tam jest
      • Gość: LB Re: LeBron James IP: 217.11.142.* 16.12.02, 11:42
        W ostatni piątek (13 grudnia 2002 r.) na CNN Sport pokazywali urywki z meczu, w
        którym wystąpił LeBron James. Podobno mecz był transmitowany na antenie
        ogólnokrajowej.
        Kilka akcji było rewelacyjnych. Alley-oop niemal z połowy boiska wykończony
        przez Jamesa, kilka no-look passów w jego wykonaniu, jeden "tomahawk jam" w
        stylu Wilkinsa (dla młodszych kibiców w stylu Cartera). Do tego świetne
        panowanie nad piłką, zwody i w ogóle gracja na boisku.
        Dobra, kończę się już podniecać. Zacytuję tylko komentatora z CNN:
        "LeBron James. Remember that name."

Pzdr,
        LB

PS. Chyba zmienię nick na LBJ :)))
        • Gość: LB Re: LeBron James IP: 217.11.142.* 17.12.02, 10:43
          Kilka komentarzy na temat tego meczu, w którym LeBron James rzucił 31 ptk, miał
          13 zbiórek i 6 asyst.

++++++

LeBron's best individual quality: team play

By Dr Jack Ramsey

http://espn.go.com/nba/columns/ramsay_drjack/1476123.html

LeBron James has the skills to step into the NBA next year. He probably could
          have done it this year. He has the size, strength, agility, vision, sense of
          the game, poise and skill level to become a great player. James demonstrated
          all of those qualities in the St. Vincent-St. Mary victory over Oak Hill
          Academy on Thursday night in a nationally televised game on ESPN2.

James showed a patience that is unusual for a 17-year-old. Both he and his team
          got off to a slow start, falling behind 10-3. Without seeming to force the
          action, James quickly got his team going with a variety of field goals and
          spectacular assists. After a closely played first half, James and his teammates
          gradually broke the game open to end up 20-point winners
          • Gość: Alex Re: LeBron James IP: 212.33.87.* 31.12.02, 14:51
            W Gazecie też o nim pisali jako nowej nadziei....
            Moze szkoda że Memphis zaczeli ostatnio wygrywać. Mieli by wieksze szanse w
            drafcie na wylosowanie nr 1. W tym roku może się opłaci być czerwona latarnia w
            NBA. Teraz wiemy dlaczego Lakers przegrywaja .... To kolejny szatański plan
            Ph.Jacksona .... :-)
            A propos tego tajemniczego gracza z Jugosłąwi na S. Obiło mi się to o uszy. I
            rzeczywiście był on na S. Ale jak się nazywał tego nie pamietam.
            Pozdr
            • Gość: Wilt Re: LeBron James IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 08.01.03, 14:10
              To już wyjaśniliśmy sobie z HyLo na innym wątku; chodzi o PF/C Darko Milicica.
              Ale tak w ogóle interesujących prospektów z Jugosławii jest oczywiście masa;
              polecam tu stronkę podaną przez Crotalusa przy okazji info o Lampem.

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka