Gość: emre IP: *.acn.waw.pl 21.05.04, 19:42 spoko spoko jeszcze zostaly dwa sety do wygrania :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adas Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 21.05.04, 19:55 Mecz do odfajkowania, bez emocji. Kiedy nasze gwiazdy zaczną wreszcie bronić, a nie tylko czekać gdzie spadnie piłka? No tak w klubach bronią inni, ale to jest reprezentacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Poprawka: Polska - Wenezuela 2:0 IP: *.eds.net 21.05.04, 20:01 drugi set 26:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Polska - Wenezuela 3:0 IP: *.eds.net 21.05.04, 20:28 trzeci set: 25:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek THE WINNER IS POLAND IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 21:08 Kim jest Radosław ? Raz mówią, że to weterynarz, innym razem, że rybak, a jeszcze innym razen, że to siatkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budzik Bardzo słabe widowisko IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.05.04, 21:16 Uważam , że Polacy zagrali bardzo słabo, zwłaszcza Piotrek Gruszka (powinien go zmienic Sebastian Świderski). Mecz był grą błędów i tylko dzięki prezentom wygraliśmy go 3:0. Uważam, że para trenerska powinna lepiej ustawić nasz zespól , bo nawet jeśli uda się wygrac kwalifikacje to na olimpiadę będzie to za mało. Oprócz samej gry, należy także wspomnieć o błędach sędziego głównego , a także pracy komentatorów TVP. Mam nadzieję, że na olimpiadę pojadą komentatorzy, którzy potrafią odróżnić zawodników i obiektywnie ocenić pracę arbitrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knur Re: Bardzo słabe widowisko IP: *.pl 21.05.04, 21:27 Zgadzam się w 100%. I gdzie ten Gabrych? Szykowany na gospodarzy? Skandalem jest wysyłanie Uznańskiego, który akcentuje nieme "u" w hiszpańskich imionach i nazwiskach, a Rojas to dla niego zaczyna sie na "h". Poza tym jestem dobrej myśli - jutro 3:0 a Portugalią, Wenezuela wygrywa z Kazachstanem i jesteśmy w Atenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłacz Re: Bardzo słabe widowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:00 zgadzam się w zupełności, komentatorzy się mylili, a świderski powinien wejść za gruszkę na początku pierwszego seta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:52 Rafał spójrz w kalendarz, jakie wczoraj????? A grac mogli trochę lepiej, Gruszka jak Gonzales słaby atak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahgsd cos nie tak!!!!!!?????? IP: *.pl / *.kursor.pl 21.05.04, 22:04 "Wczoraj polscy siatkarze rozprawili się w trzech setach z Wenezuelą, nie pozostawiając wątpliwości, że są faworytem turnieju w Porto. Dziś decydujący pojedynek z gospodarzami." o ile wiem to dzi s grali, a jutro gramy z Portugalia, no chyba ze ten artykul jest juz na jutro napisany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: cos nie tak!!!!!!?????? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:36 jezu, jesteś debil, przecież to artykuł do jutrzejszej gazety.... rany skąd się tacy biorą,,,,,,,,,,??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.04, 22:20 mecz cienki kosmicznie.... polskie orly graly tak ze zal dupe sciskal. gruszke ktos tam chyba zwalil przed meczem. Dobrze ze murek cos niecos potafi, to wygrali z przecietniutka wenezuela. I oto cala prawda o polskim teamie. Nijak sie ma do relacji gazety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:38 no właśnie, oglądałem ten mecz totalnie narżnięty i muszę stwierdzić, że Polacy przegrali zasłużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex stec ogląda jakis mecz na żywo?! w hali sportowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 07:23 rozumiem, że pojechał do porto żeby portugalskim słoneczkiem trądzik leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruska Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 22.05.04, 09:05 od kiedy pan Stec sie tak ladnie o naszych siatkarzach wypowiada jestem pod wrazeniem:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Brakowalo mi wczoraj komentarza Ambroziaka :-( IP: *.icm.edu.pl 22.05.04, 09:50 Jak zwykle przed kazda duza impreza siatkarska otworzylem gazete, zeby przeczytac felieton Ambroziaka. Dopiero po chwili dotarlo do mnie, ze nie bedzie ich juz wiecej. Mecz w TV takze ogladalo sie inaczej... Trzymaj sie Zdzichu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Brakowalo mi wczoraj komentarza Ambroziaka :- IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 10:18 no, o wiele lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENTUZJASTA Brakowalo mi wczoraj komentarza Ambroziaka :- IP: *.chello.pl 22.05.04, 22:26 TEKST red. Steca jest FANTASTYCZNY. Szczerze gratuluję. Wyrafinowany i nietuzinkowy. Zupełnie nowa jakość wśród sportowych komentarzy. Wierzę, że ta wysoko postawiona przez mistrza sportowych komentarzy poprzeczka sprawi, że połączenie maestrii jęzka i komentatorskiej klasy będzie częściej gościć na szpaltach sportowych Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁODZIO WŁODARCZYK IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 11:02 jestem zawiedziony że nie zostałem powołany do składu! jak się zrobi gorąco to nie dzwońcie do mnie ja już wtedy nic nie pomogę, mam pewną strategię na sukces ale nikt mnie nie słucha, w Zielonej Górze stworzyłem pewną isolidną szkołę siatkówki i co? i nie ma nawet dziękuję. Muszę kończyć bo za chwilę wpada mój biąło-czerwony kolega Andrzej (Lepper,przyp.red)i obgadujemy sobie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZZ Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.04, 13:26 Dlaczego TVPnie stać na dobrych komentatorów!! Pan Uznanski pokazał milionom jaki jest nieudolny !!! Czy nie mozna wziąc na najwazniejsze mecze panów swedrowskiego i dzyzgi? Przeciez ci faceci pokazali wiele razy że są najlepsi a TVP znowu w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LTH Re: Polska - Wenezuela 1:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 13:28 NO NARESZCIE. TRZEBA POKAZAĆ PORTUGALII KTO RZĄDZI NA TURNIEJU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makron Re: Polska - Wenezuela 3:0 - komentarz w TV IP: 83.238.12.* 23.05.04, 12:08 Chciałbym wyrazić tu moje znudzenie (eufemizm) "profesjonalnym" podejściem polskich komentatorów. Abstrahuję w tym momencie od uroczych pomyłek stricte rzeczowych, a chciałbym się skupić na stronie językowej. Znowu, nie mam tu na myśli lapsusów powiedzianych mimochodem, wynikających z rozentuzjazmowania grą: chodzi mi o fachowe przygotowanie ich do komentowania meczów międzynarodowych. Chyba jeśli ktoś podejmuje się komentowania w ogólnopolskiej telewizji takiego spotkania powinien chociaż dowiedzieć się jak należy wymawiać obce nazwiska. Sławetna "Szira - Shearer" to pretensonalne przegięcie jednak chyba powinno się respektować podstawowe reguły wymowy. W meczu Polska -Wenezuela komentujący to spotkanie redaktor (nomina sunt odiosa) popełniał regularnie trzy błędy, które zapewne 99,9% widzów nie przeszkadzały (bo owe 99,9% zapewne nie może tego zweryfikować) jednak ludzi, którzy choć trochę uczyli się hiszpańskiego jego komentarz musiał przyprawiać o skręt uszu. Po pierwsze: Harry Gomez [Gomes] wymawiany błędnie jako [Gomesz] (zapewne pod wpływem komentatorów portugalskich); po drugie Marquez [Markes] wymawiany jako [Markłes] i wreszcie Andy Rojas [Rohas] wymawiany przez dwa sety nie wiadomo czemu jako [Hohas]. Pomijam już drobiazgi, takie jak akcentownie odpowiednich sylab imion i nazwisk. Ktoś powie, że to bzdura, że się czepiam: być może. Jednak chyba zawsze lepiej robić coś dobrze niż źle i fakt, że ze znajomością języków u nas krucho tym bardziej powinien motywować komentatorów by promować właściwą wymowę, a nie zasłaniać się, prawdziwym skądinąd, choć wcale nie słusznym argumentem, że nikogo to i tak nie obchodzi. Zbyt wiele jest wokół nas zaraźliwego tumiwisizmu żeby jeszcze serwować dodatkowe jego dawki w telewizji. To chyba nie takie trudne spytać swoich kolegów-dziennikarzy z państwa przeciwnika jak należy wymawiać nazwiska zawodników. Wystarczy 5 minut wysiłku, nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś