Dodaj do ulubionych

Komentatorzy

IP: *.icm.edu.pl / *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.07.02, 16:17
Co sądzicie o komentowaniu meczy prze Piotra Dębowskiego???
Nie wiem czemu ale jego komentowanie strasznie mnie drażni. Często się myli,
gada jakieś głupoty, powinni go zmienić.
Najbardziej podobają mi się fachowe komentarze Ambroziaka.
Obserwuj wątek
    • kshyhooad1 Re: Komentatorzy 13.07.02, 19:11
      Ambroziak jest fantastyczny: kiedy wygrywamy, wytyka nasze błędy, kiedy
      przegrywamy, nie mówi jak to nasi źle grają i że gorzej być nie może. To jest
      fachowy i wyważony komentarz. Dębowski jest niezły, choć jego komentarze (zaraz
      podam kilka przykładów) są drażniące:
      "Brazylijczycy są pewni awansu do finału, choć jeszcze nie na 100 %" (rok temu
      podczas meczu POL-BRA)
      "Nieważne są przewagi, bo seta wygrywa ten kto zdobywa 25 punktów, ale są
      istotne" (wczoraj)
      "Dawid Murek miał taki sen" (powtórzone kilkakrotnie dzisiaj)
      albo jeszcze "z numerem X Dante, tu w Brazylii mówią na niego Danczi, ale my
      zawsze w Polsce Dante" a dziś mówi cały czas Danczi
      • Gość: thedude Re: Komentatorzy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 20:34
        Dębowski najlpeszy był 2 lata temu w Brazylii powiedział cos takiego:
        "Nie rozumiem BRAZYLIJSKIEGO ale trener cos nerwowo tłumaczy".
        • Gość: Daniela Re: Komentatorzy IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 18:38
          Fajnie było słuchać Wagnera,bo przedstawiał widzom siatkówkę od kuchni i
          mówił,kto co źle zrobił nikogo nie oszczędzając.Tak więc Dębowski ze
          swoimi "snami Murka",opowieściami o zabytkach w Portugalii i porozbieranych
          dziewczynach sprzedających bilety w Brazylii wypada...cieeeenko.Ale jeśli
          miałabym wybór Ambroziak vs. Dębowski nawet bym się nie zastanawiała.Ambroziak
          nie powinien brać mikrofonu do ręki,niech dalej pisze dla Gazety swoje "Od
          ściany do sciany"(ciagle próbuję zrozumieć,dlaczego taki tytuł nosi jego
          rubryka i jeszcze mi sie nie udało.Wie ktoś???)

• Gość: zczewy Re: Komentatorzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 10:27
            mi to sie zawsze z pływaniem kojarzylo
            ale ambroziak w swej bogatej karirze chyba nie plywal

moze dlatego ze jest tak nudny jak plywanie

ps. moim zdaniem jego fachowosc zostala gdzies w latach 80-tych
          • rubin2 Re: Komentatorzy 19.07.02, 11:54
            Dokladnie, Wagner to byl gosc, a jego komentarz byl
            najlepszy. Co do pana Ambroziaka to "nie raz i nie piec"
            mowilem, ze jest bezndziejny. Bycmoze w zwiazku ze
            zmianami w kierownictwie dzialu sportowego TVP dla tego
            pana zacznie sie "siatkarskie (telewizyjne) wsteczne
            odliczanie". pozdr. dla kolezanki ze Sk-c
            • Gość: Daniela Re: Komentatorzy IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 16:55
              "Nie raz i nie dziesięć" i inne zmutowane wersje tego oklepanego frazesu
              wymagają jeszcze tak wygibasowej gestykulacji,że nadgarstki ma chyba "ryba i
              ichtiolog" rozgrzane do czerwoności...
              P.S.Ja nie jestem ze Skierniewic(choć tak to wygląda)...To taka zmyła
              telekompromitacji polskiej...
    • Gość: graby Re: Komentatorzy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 15:56
      calkowicie sie z toba zgadzam
      wyrzucic debowskiego
      • Gość: Daniela Re: Komentatorzy IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 21:50
        Najswieższy tekst Uznańskiego:"Wygrywamy 17 do 18u"...eee...wspak???
    • Gość: graby Re: Komentatorzy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 21:53
      tekst debowskiego:
      posluchajmy jak kibice spiewaja piesn o malym rycerzu
      i nie dajac ani chwili posluchac, klepie ta swoja jadaczka znajdujac co raz to
      nowe uzasadnienia dla ktorych ta piosenka jest spiewana na widowni
      • Gość: kulka Re: Komentatorzy IP: 2.4.STABLE* / 192.168.2.* 26.07.02, 21:55
        a znacie to: "... to ważny element siatkarskiego rzemiosła"
        w miejsce kropek można wstawić przyjęcie albo atak albo zagrywka, cokolwiek
      • Gość: mostek Re: Komentatorzy IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.02, 22:43
        Dzisiejszy text który mnie rozbil i zrzucil z fotela:
        (to chyba byl Uznanski):
        "Nowak odbił piłkę piersiami"
        pzdr
        • Gość: archibald Re: Komentatorzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 16:11
          ale sie dopierdalacie do tych komentatorów.
          fakt dębowski nie jest specjalnie pozbierany z tą swoją gadką, ale robi postępy.
          pamiętam go sprzed kilku, no moze dwóch lat to dupił jak potrzaskany i w ogole
          darł się. ale komentowanie to nie jest jakies tam gadanie tylko poważna sprawa.
          to moze wiedziec tylko ktos kto kiedykolwiek komentował. sport ma to do siebie,
          że jest powtarzalny. pewne rzeczy na boisku dzieją się tak samo. i nie widze
          nic złego w powiedzeniu ... to ważny elelment siatkarskiego rzemiosła, dopoki
          nie jest naduzywany. lepsze to od wymyslonych na poczekaniu neologizmow z
          których słynie mati borek próbujący zastąpić pewne frazesy. on ma swiadomosc
          tego ze pewne teksty trzeba powtórzyc, ale za huja nie powtarza, bo nie. lepiej
          cos wymyslic.

a propos ambroziaka, to jest dobry i nie ma dwoch zdan. to ze sie powtarza, ze
          ma swoje ulubione zwroty to nic złego. KAŻDY komentator na swiecie ma swoje
          ulubione zwroty. i do usranej smierci bedzie sie nimi posługiwał.

na koniec jeszcze jedna uwaga. gdybyscie ogladali mecz z komentarzem
          debowskiego i ambroziaka raz na miesiąc, nie było by wiekszych uwag, a tak
          skoro są czesto bo co tydzień to zauwazacie błedy.
          • Gość: Daniela Re: Komentatorzy IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 10:18
            Masz rację,że mogą mieć swoje ulubione zwroty,ale Ambrozo jest chyba już od
            tych swoich "nie raz+inna cyfra" solidnie uzależniony,pojawia sie to ciągle i w
            komentowaniu rozgrywek i w jego "felietonach".Ja osobiście nie widzę żadnej
            fachowości w jego warsztacie,a wręcz przeciwnie.Jeśli grał,to dobrze,tylko,ze
            tego jakoś nie umie wykorzystać.To nie od niego słyszymy np.że były źle ułożone
            ręce w bloku,że atak był zza antenki,że było dotknięcie siatki i nie podaje
            natychmiast "recepty",jak powinno się to zrobić,żeby tych błędów uniknąć.Nawet
            jeśli to mu się zdarza,to ilość przetaczających się lawiną słów sprawia,że nie
            można się skoncentrować na tym ,co istotne tylko na tych właśnie oklepanych
            powiedzonkach.Co mnie jeszcze w nim denerwuje-jest autentycznie
            przemądrzały.Nigdy nie trenował drużyny,nie posiada trenerskiego punktu
            widzenia całej sprawy.Jest zapraszany do studia i opróz niego są jacyś goście-
            Mazur,Bosek-ludzie z wielkim doświadczeniem ,którzy znają tą drużynę ,bo z nią
            pracowali i ci autentyczni fachowcy maja problemy z dojściem do głosu ,bo
            Ambroziak musi wszystko przekłapać.Przecież to jest chore!!!Dlatego za nim nie
            przepadam.
    • Gość: Natalia Re: Komentatorzy IP: *.sowatech.com.pl 30.07.02, 10:28
      Dębowski i Uznański to faktycznie pseudokomentatorzy mylący zawodników i fakty,
      Ambroziak tez orłem nie jest , wole go czytać niz słuchac. Wg mnie najlepszy
      jest Zieliński, przygotowuje sie do meczy,zna ciekawostki o siatkarzach nie
      myli postaci i komentuje fakty na boisku.
    • Gość: alfa Re: Komentatorzy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 19:59
      Najlepszym komentatorem był Wagner.On jako jedyny potrafił powiedzieć,że ktoś
      coś żle wykonał i dlaczego.Pozostali komentatorzy tak słodzą i takie duby
      smalone mówią,że ażgłowa boli(włącznie z Ambroziakiem).
    • Gość: emeryt Re: Komentatorzy IP: *.media / 192.168.17.* 13.08.02, 14:01
      w naszej telewizji aktualnie nie ma żadnego komentatora, który dorównałby
      poziomem całej oprawie meczu (włączając w to ostatnio naszych siatkarzy).
      Przykład Ambroziaka jest tu najlepszy: gość żyje cały czas swoją młodością,
      wspomina swój epizod gry w kadrze i cały czas odwołuje się do tamtych lat,
      znajomości siatkówki nie można mu zarzucić, ale rażące błędy też go
      nieopuszczają, a jeśli ku mojej uciesze nie trzeba oglądać meczu z jego
      komentarzem, to zawsze przypałęta się do studia, gdzie robi tylko za wiatrak
      gestykulując rękoma. Śp. Wagnera też trzymały się niedociągnięcia, a najgorszym
      był fakt, że był stronniczy: Świderski mimo fatalnej gry zawsze dostawał
      rozgrzeszenie, co nigdy nie przydarzyło się Szczerbaniukowi, mimo że rozgrywał
      o niebo lepszą partię. Ale o nieobecnych nie należy źle mówić więc.....
      co do "nowych" przy mikrofonie: Dębowski i Uznański to trzeba dać im kredyt
      zaufania. Postępy są widoczne z meczu na mecz, co się chwali zwłaszcza, że
      siatkówki dopiero się uczą, tak jak też ogrom polskich kibiców. Ci drudzy robią
      to znakomicie, więc oni też mogą. aktualnie posiadamy jednego naprawdę dobrego
      komentatora w postaci p. Zielińskiego, ale chyba prowadzi małą wojnę z
      włodorzami TVP, bo można usłyszeć sporadycznie. to jest fachura w każdym calu,
      mnóstwo ekspresji, wiadomości pozaboiskowe, okrzyki itp. Wciąż mam nagrane
      mecze Polaków z turnieju eliminacyjnego do Barcelony'92 w Rotterdamie. Polecam
      posłuchania KOMENTARZA, a nie tych rozmów przed mikrofonem. Narka
    • Gość: Laki88888 Re: Komentatorzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 22:06
      Absolutnie się nie zgadzam. Choć TVP za często nie chwalę, to z całą
      odpowiedzialnością przyznaję, że jeśli idzie o komentowanie siatkówki poziom
      jest kilka razy wyższy niż np. piłka nożna szpakowatych emerytów. Dąbrowski
      jest młody, ale mnie się go naprawdę dobrze słucha, szczególnie w zestawieniu z
      Ambroziakiem. Są całkowicie różni, tak jak różny jest ich wiek. I o to chodzi.
      Poza tymj oboje, choć na różne sposoby, potrafią komentować w sposób
      emocjonalny (Dąbrowski krzyczy - choćby na sławetnych sędziów w Arg, Ambroziak
      zaś serwuje spokojnie ułożone zdania, wypowiadając je, tak jakby mówił o
      niezwykle ważnym wydarzeniu). Dlatego strasznie mnie denerwuje, to, że gdy
      pojawia się naprawdę przyzwoity komentarz, równie szybko pojawiają się
      malkontenci mówiący, że Ambroziak się nie zna, a Dąbrowski się myli. Niech nam
      tylko tak komentują piłkę (a znawców tej dyscypliny powinno u nas być chyba
      dużo...)...
      Pozdrawiam
      • Gość: emeryt Re: Komentatorzy IP: *.media / 192.168.17.* 14.08.02, 21:26
        a co powiecie teraz po meczu na komentarz Ambrożego? "na sugestywnych
        powtórkach, nie raz i nie dziesięć" LUDZIE ile razy można słuchać tych samych
        powiedzonek. jego zasób słów jest ubogi, jak nasza Polska, a że wie conieco o
        tym sporcie to wcale nie predysponuje go do komentowania. Komentarz to za dużo
        powiedziane, bo facet lubuje się tylko w krytyce, która też nie jest jego
        domeną. a z resztą nie chce mi się pisać o Ambrożym, narka
    • Gość: olo Re: Komentatorzy IP: 212.244.106.* 14.08.02, 14:19
      do Laki8888: Zgadzam sięz Tobą z tym że mylisz nzawisko Dębowski a nie
      Dąbrowski. Faktycznie komentarz jest coraz lepszy. Bywa nawet bardzo dobry.
      Nowi się uczą i to jest OK. A że się mylą........Któż tego nie robi ? Tylko ten
      co nicnie robi.......
    • Gość: graby Re: Komentatorzy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 21:52
      a jak wyadli komentatorzy na finalach ligi swiatowej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka