Gość: kofeini IP: *.toya.net.pl 11.10.03, 17:07 A może statut siatkarski jest tajny, bo oni wszyscy kręcą na lewo? Wszędzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtek Re: KORUPCJA jest wszędzie! IP: 193.0.67.* 12.10.03, 00:01 facet przewalił kolejne miliony z pańswowej kasy, oczywiście w majestacie prawa, bo się dobrał do sałaty w odpowiednim momencie / jak Grobelny, Baksik, Listkiewicz, Miler /, ale fiut z "ORGANIZACJI" nie może nam mieszać w systemie. po prostu niech spierdala, kutas jeden, i niech mnie poda do sądu, bo już mam dosyć tych wszystkich kutasów, wielkich biznesmenów, Milerów, Michników itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Acosta to jest mafioso IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 11.10.03, 18:07 osiagnal w pilce siatkowej co sie chyba nie udalo zadnemu zwiazkowi w zadnej dyscyplinie, mianowicie zdzialal ze zawodowcy i normalni ludzie graja siatkowke wedlug innych totalnie roznych zasad. Jego 'ulepszenia' zasad zrobione dla telewizji praktycznie podzielily siatkowke na dwa rozne sporty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlodzieje won CALA FIVB ZLODZIEJE IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 11.10.03, 19:18 niby dlaczego najwiekszy mafioso swiatowego sportu tak wspiera Biesiade? Za flaszke zytniej i kawalek polskiej kielbasy? Dziela sie niezla kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu swiat schodzi na psy... IP: *.client.attbi.com 11.10.03, 19:43 razem z nim TY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Mam zaufanie do trenera złotej drużyny - Niemczyka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:23 1)Nie wystarczy pisać dyrdymały w GW panie Stec. Trzeba zdobyć zaufanie kibiców. Trzeba być kimś takim jak Andrzej Niemczyk, kto zrobił coś dla polskiej siatkówki. Cytuję wypowiedź Andrzeja Niemczyka : "Przyjaciele siatkówki! Ja sporo przeżyłem, współpracowałem z federacjami w wielu krajach i w Polsce. Wierzcie mi, Polski Związek Piłki Siatkowej działa bardzo sprawnie pod kierownictwem Janusz Biesiady! Nie dajcie sobą manipulować! Oceńcie obiektywnie postęp siatkówki w ciągu ostatnich 3-4 lat. Oceńcie wyniki sportowe chociażby z tego roku! I pozostańcie przy tej dyscyplinie. Z góry dziękuję za 5 minut zastanowienia się nad panującą sytuacją. I zapraszam do kibicowania mojej reprezentacji." 2)Cytaty i komentarz. Cytuję: "Co powinien zrobić prezes Polskiej Konfederacji Sportu Andrzej Kraśnicki? - Musi czekać jak my. " Janek: MA FACET RACJĘ PANIE STEC. Cytuję: "Jak zareagujecie, kiedy zawiesi prezesa przed procesem? - Nie może tego zrobić! A jeśli jednak to zrobi? - Nie może." Janek : MA FACET RACJĘ PANIE STEC. Cytuję : "Wykluczycie PZPS? - Tak. Prezes Biesiada kieruje związkiem stowarzyszonym w FIVB i jemu bezpośrednio podlega. Tylko sąd może zadecydować o jego winie i to tylko w sprawach niezwiązanych ze sportem. Ale usunąć go możemy tylko my. Nie minister, prezydent waszego kraju też nie. Kiedyś już w Peru politycy wtrącili się w wewnętrzne sprawy siatkarskie, więc zawiesiliśmy federację. My decydujemy o losie PZPS, tak jak decydowaliśmy o grze Polaków w Lidze Światowej. Nie politycy. Czekamy na decyzję sądu, ale na definitywną decyzję, bo przecież jest kilka instancji, można się odwoływać." Janek : MA FACET RACJĘ PANIE STEC. Cytuję: "Zna Pan polskie sądownictwo? To może trwać latami... - Trzeba szanować człowieka. Nie wiemy, czy jest winny." Janek : ŚWIĘTE SŁOWA. MA FACET RACJĘ PANIE STEC Cytuję: 'Prezes Kraśnicki wysłał do FIVB pytanie, jak zareagujecie na jego ewentualne zawieszenie Biesiady - Odpowiedź jest oczywista - zawiesimy PZPS. Wiem, że Polacy kochają siatkówkę i nie chcę krzywdzić waszych kibiców bez powodu. Niech Pan zwróci na to uwagę, zastanowi się nad tym, co robi, bo media mają wielką siłę. Apeluję do pana - jeśli nie ma problemów, niech pan ich na siłę nie kreuje. Musimy być poważni, bo wasze panie nie pojadą do Japonii na Puchar Świata [to pierwsza kwalifikacja do przyszłorocznych igrzysk olimpijskich - red.]." Janek: ŚWIETE SŁOWA. MA FACET RACJĘ PANIE STEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Niech pan Stec założy własną federację światową IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:40 siatkówki. I niech przekona własnym autorytetem Włochy,Francję,Niemcy,USA,Brazylię,Japonię,Hiszpanię,Holandię, Serbię,Rosję,Bułgarię,Chiny,Wenezuelę,Kubę,Czechy,Słowację, Grecję,Dominikanę,Argentynę i jeszcze parę innych krajów, aby grali w siatkę u niego a nie w jakims tam mafijnym FIVB. Niech cały świat uwierzy w jego dyrdymały i hipo-hipo-hipo- podejrzenia. Polaków nie musi przekonywać bo już mu wierzą. Biesiada szybciutko zapisuje PZPS do światowej federacji Steca, podaje się do dymisji a polskie reprezentacje biorą udział w Olimpadzie Steca. Tylko gdzie ta prywatna Olimpiada Steca ma się odbywać i kto chciałby ja oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Czy nie ma problemu? Jest IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 21:35 Sport stał się komercyjny. To spowodowało, że federacje światowe wszystkich dyscyplin sportowych są wszechwładne, bo są monopolistami. To oczywiście jest oburzające. W szczególności PZPS podlega wszechwładnemu FIVB. Ale jakie jest wyjście ? 1)Można nie dofinansowywać PZPS ( jak również innych dyscyplin sportowych ) z budżetu państwa. 2)Można postawić prezesa PZPS przed sądem lub go przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: Czy nie ma problemu? Jest IP: *.magma / 62.233.250.* 12.10.03, 10:05 Janku czy ty przypadkiem nie masz na nazwisko Biesiada?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Czy nie ma problemu? Jest IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 10:24 Czy ty myślisz, że Biesiada by się produkował na forum GW ? To dla takich maluczkich jak my. A czy Ty przypadkiem nie jesteś wielbłądem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogalou do janek: chyba naprawdę niezbyt ok z Tobą... IP: *.crowley.pl 11.10.03, 22:32 to co piszesz jest bez sensu. co z tego, że FACET ma rację, jak jego racja opiera się na czymś takim jak statut FIVB, do którego de facto nikt nie ma wglądu. jeśli FIVB wprowadza takie zapisy jak: zawiesicie prezesa, to my zawiesimy związek to musi być coś z nimi nie tak. komuś się chyba ostro popieprzyło. POLSKI ZWIĄZEK PIŁKI SIATKOWEJ to nie jest FIVB filia w Polsce (jeśli tak by było to nie miałbym nic przeciwko) FIVB wygląda na organizację mocno, bardzo mocno skorumpowaną i na dodatek wydaje się, że o podłożu... mafijnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek ŁUBU-DU,ŁUBU-DU. Niech żyją dziennikarze z GWU. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 08:50 1)To, że PZPS podlega wszechwładnemu FIVB nie jest żadnym wyjątkiem. Podobnie i inne polskie związki sportowe podlegają swoim federacjom światowym. Do podobnych konfliktów dochodziło i w innych dyscyplinach (Tomaszewski pisał o Dziurolandiii a teraz pisze o Listkolandii). Świat nie stoi w miejscu. Państwa (politycy)mają coraz mniejszy wpływ na światowe federacje sportowe(biznesmeni). 2)Powinniśmy się cieszyć, że we władzach światowych federacji sportowych zasiadali i jeszcze zasiadają Polacy. Biesiada rozkręcił, jak mało kto w świecie, polską siatkówkę i tym zdobył sobie uznanie działaczy federacji światowej. Powinniśmy się cieszyć, że prezes PZPS został przyjacielem prezesa FIVB. Dzięki temu polska siatkówka żyje. Dzieki temu polskie reprezentacje uczestniczą w Lidze Światowej i Pucharze Świata. 3)Nadchodzą czasy, gdy żaden polski zespół piłkarski nie będzie miał szans nawet na kwalifikacje do ekskluzywnej Ligi Mistrzów. Czy chcesz, aby dotknęło to polską siatkówkę. Polska piłka nożna bez Ligi Mistrzów będzie grała na bardzo słabym poziomie, ale przetrwa. Polska siatkówka bez Ligi Światowej nie przetrwa. Nieodpowiedzialni dziennikarze GW udają, że tego nie wiedzą. Niszczą przyszłość polskiej siatkówki. Powinni na kolanach przeprosić Acostę i Biesiadę. Powinno się ich odsunąć od TVP i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk Acosta - capo di tutti capi. Biesiada - capo di PL IP: 130.94.107.* 12.10.03, 11:59 Gość portalu: Janek Biesiadnik napisał: > Biesiada rozkręcił, jak mało kto w świecie, > polską siatkówkę... Ha,ha,ha!!! Podobnie jak niejaki Al Capone rozkręcił, jak mało kto w świecie, dystrybucję wódy w Ameryce czasów prohibicji... Naprawdę - swietni organizatorzy. A Ruben Acosta - szantażem posługuje się tak sprawnie, jak na capo di tutti capi przystało: "Ruszcie tylko mojego człowieka, to ja wam zrobię prawdziwą demolkę.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: ŁUBU-DU,ŁUBU-DU. Niech żyje Janek Los IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.03, 15:39 2)Powinniśmy się cieszyć, że we władzach światowych federacji sportowych > zasiadali i jeszcze zasiadają Polacy. Biesiada rozkręcił, jak mało kto w > świecie, polską siatkówkę i tym zdobył sobie uznanie działaczy federacji > światowej. Powinniśmy się cieszyć, że prezes PZPS został przyjacielem prezesa > FIVB. Dzięki temu polska siatkówka żyje. Dzieki temu polskie reprezentacje > uczestniczą w Lidze Światowej i Pucharze Świata. za przeproszeniem, g....... rozkrecil. siatkowka rozkrecila sie, bo sa zawodnicy, ktorzy cos tam juz graja. od kiedy biesiada jest przezesem?. a od kiedy gramy chociazby w LS? wystarczy zdobyc pare medali /a mozna/ i juz nie bedzie szantazu ze strony acosty i innych. wydaje Ci sie, ze np. acosta wykluczylby z olimpiady wlochow? albo serbow? polska reprezentacja grala w LS przed biesiada, kobieca wywalczyla sobie prawo na boisku, a nie przy stole. w pucharze swiata rowniez. zaslugi biesiady to organizacja ls w katowicach, turnieju eliminacyjnego do ms, czy final four, oraz ms w argentynie /niewykluczone, ze gdyby nie wcisnal do reprezentacji ferdynanda wspanialego, sprawe rowniez daloby sie zalatwic na boisku/. i to wszystko. zadnej LS nigdy nie zalatwil. 3)Nadchodzą czasy, gdy żaden polski zespół piłkarski nie będzie miał szans > nawet na kwalifikacje do ekskluzywnej Ligi Mistrzów. Czy chcesz, aby dotknęło > to polską siatkówkę. Polska piłka nożna bez Ligi Mistrzów będzie grała na > bardzo słabym poziomie, ale przetrwa. Polska siatkówka bez Ligi Światowej nie > przetrwa. Nieodpowiedzialni dziennikarze GW udają, że tego nie wiedzą. Niszczą > przyszłość polskiej siatkówki. Powinni na kolanach przeprosić Acostę i > Biesiadę. Powinno się ich odsunąć od TVP i GW. jak beda dobrzy to beda grali. acosta nie zmieni przepisow. ls nie jest polskiej siatkowce potrzebna, tak bardzo jka Ci sie wydaje. bo po co? to impreza dla kibicow. zeby zdobywac medale, nie ma koniecznosci w niej grywac. w przyszlym roku moze w niej nie byc rosji np.. mam nieodparte wrazenie, ze Ty jakis inteligentny inaczej jestes. nie pisac o kantach biesiady, bo to nam zaszkodzi? to moze tylko pomoc. nawet jezeli cena mialoby byc tym razem nieuczestniczeni w igrzyskach. zwiazek ma byc przede wszystkim dla juniorow i tam finansowac pewne sprawy. seniorom biesiada potrzebny jest jak dziura w moscie. a konflikt w pzps to nie konflikt biesiada -gw jak Ci sie w Twoim malym rozumku wydaje. ci, ktorzy zlozyli dymisje to tez z gw byli? kumple seca od kieliszka. zacznij myslec zanim cos napiszesz. ps. co do ucciwosci fivb, to przypomnij sobie losowanie finalu ls w tym roku pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ŁUBU-DU,ŁUBU-DU. Niech żyje Janek Los IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 20:39 Cytuję: "nawet jezeli cena mialoby byc tym razem nieuczestniczeni w igrzyskach" Odpowiadam : Łatwo tak mówić, ale żądasz zbyt wysokiej ceny. Na to plebs żądny Igrzysk, do którego i ja mam przyjemność się zaliczać, się nie zgodzi. Były dwa lata to trzeba było to załatwić do końca - a nie teraz, gdy mamy turnieje kwalifikacyjne. Zacząłem bronić prezesa dopiero teraz a przez dwa lata to siedziałem cicho. Obecnie najwcześniejszy moment do ponownego grzebania w tej sprawie to widzę dopiero po turniejach kwalifikacyjnych (listopadowym i styczniowym). Prezes, trenerzy i siatkarze muszą mieć obecnie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: ŁUBU-DU,ŁUBU-DU. Niech żyje Janek Los IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.03, 14:37 > Odpowiadam : Łatwo tak mówić, ale żądasz zbyt wysokiej ceny. Na to plebs żądny > Igrzysk, do którego i ja mam przyjemność się zaliczać, się nie zgodzi. wybacz, ale ja wole, zeby polkomtel zostal w siatkowce na dlugie lata, a przy biesiadzie to bardzo watpliwe. chce, zeby inni zaczeli finansowac lige, kobieca reprezentacje, juniorow itd. dopoki ze zwiazku ulatniaj sie pieniadze nie wiadomo w jakim kierunku, tego nie bedzie. dlatego moge poczekac do nastepnej olimpiady. po drodze beda jeszcze ms i me. tam tez mozna wejsc na szczyt. zlodzieja nie mam zamiaru tolerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ŁUBU-DU,ŁUBU-DU. Niech żyje Janek Los IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 21:27 Możesz się nie doczekać nigdy. Nigdy już nie zobaczysz polskich piłkarzy w mistrzostwach św i Europy ( taka jest wymierna cena głowy Engela )- spadlismy do trzeciego koszyka a to oznacza dziedziczna nędzę. Głowa Wspaniałego też jest bardzo cenna. Szansa na medal siatkarzy była mała ( prawdopodobieństwo 1/6) a po dymisji przez najbliższe dwa lata ( a może i dłużej ) spada do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Janku Piotrusiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 20:25 buziaki bo nasze pismaki moga Ci tylko skoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukAUT Redaktorku opamietaj sie! IP: *.5.15.vie.surfer.at 11.10.03, 20:31 Jak mozna dzwonic do sekretarza generalnego takiej federacji, jak FIBA i denerwowac go jakimis spekulacjami i filozofowaniem: "co by bylo gdyby.."???!!!Wlasnie przez takich ludzi jak Pan, Panie redaktorku, mowia o Polakach zagranica kombinatorzy i cwaniaki.Niech sie Pan opamieta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biesiada Kretacz LukAUT opamietaj sie! IP: 144.139.73.* 12.10.03, 01:05 Gość portalu: LukAUT napisał(a): > Jak mozna dzwonic do sekretarza generalnego takiej federacji, > jak FIBA i denerwowac go jakimis spekulacjami i > filozofowaniem: "co by bylo gdyby.."???!!!Wlasnie przez takich > ludzi jak Pan, Panie redaktorku, mowia o Polakach zagranica > kombinatorzy i cwaniaki.Niech sie Pan opamieta!!!! A moze Prezes Biesiada jest Twoim krewnym? Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi nasuwa mi sie tylko jedna mysl: jestes kompletnym ignorantem. A piszac takie pierdoly powodujesz, ze ludzie za granica mowia o Polakach kombinatorzy i cwaniaki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukAUT Re:SUPER! IP: *.5.15.vie.surfer.at 12.10.03, 11:12 Pozdrawiam: Posluchaj no koles: Dla wyjasnienia: nie jestem zadnym krewnym ani znajomym ludzi ze zwiazku.Jestem czlowiekiem ktory uprawia ta dyscypline od 20 lat i ktoremu troche na tym zalezy, zeby nasza rodzima Siata zostala na poziomie! Uzywajac slow typu "ignorant" i "pierdoly" sam pokazujesz twoj poziom.Teraz do rzeczy: jezeli Biesiada zawalil (osobiscie uwazam, ze cos musi miec na sumieniu - brak rachunkow na ...Mio PLZ), to powinnismy zalatwic to U NAS!!!! tzn w POLSCE a nie wyjezdzac z tym do jednego z najwazniejszych dzialaczy federacji siatkowki.Jezeli nie rozumiesz tego co napisalem w moim komentarzu, to przeczytaj raz jeszcze UWAZNIE wywiad!!!Tam nie ma nic innego niz SPEKULACJE pana redaktorka!!!To nie jest dziennikarstwo, to chec zbudowania afery i przyciagniencia czytelnikow = zarobienia KASY!!!!!!Co z takimi dziennikarzami sie robi pokazal nasz w tej chwili 2. (po Panu K. Gorskiemu) najwybitniejszy trener: P. H. Kasperczak: takich ludzi sie poprostu ignoruje! Jak mozna rozmawiac z czlowiekiem, ktory tylko snuje gdybania i ustawia teorie???!!Jezeli nie wysadziles nosa za granice Polski chociaz raz, to nie zrozumiesz co oznacza byc Polakiem!!!Przez te ciagle robienie w pory = co bedzie gdy cos tam sie stanie, ludzie nas lekcewaza, jak czesto mam ja jako jednostka z tym wizerunkiem Polaka walczyc???Zobacz co z nami Szwedzi zrobili wczoraj!!Czasami brakuje juz slow!! Pozdrawiam (i naklaniam raz jeszcze do uwaznego przeczytania wywiadu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podroznik Re:SUPER! IP: *.prem.tmns.net.au 12.10.03, 14:52 Gość portalu: LukAUT napisał(a): > Pozdrawiam: > Posluchaj no koles: Dla wyjasnienia: nie jestem zadnym krewnym ani znajomym > ludzi ze zwiazku.Jestem czlowiekiem ktory uprawia ta dyscypline od 20 lat i > ktoremu troche na tym zalezy, zeby nasza rodzima Siata zostala na poziomie! > Uzywajac slow typu "ignorant" i "pierdoly" sam pokazujesz twoj poziom.Teraz do > rzeczy: jezeli Biesiada zawalil (osobiscie uwazam, ze cos musi miec na > sumieniu - brak rachunkow na ...Mio PLZ), to powinnismy zalatwic to U NAS!!!! > tzn w POLSCE a nie wyjezdzac z tym do jednego z najwazniejszych dzialaczy > federacji siatkowki.Jezeli nie rozumiesz tego co napisalem w moim komentarzu, > to przeczytaj raz jeszcze UWAZNIE wywiad!!!Tam nie ma nic innego niz > SPEKULACJE pana redaktorka!!!To nie jest dziennikarstwo, to chec zbudowania > afery i przyciagniencia czytelnikow = zarobienia KASY!!!!!!Co z takimi > dziennikarzami sie robi pokazal nasz w tej chwili 2. (po Panu K. Gorskiemu) > najwybitniejszy trener: P. H. Kasperczak: takich ludzi sie poprostu ignoruje! > Jak mozna rozmawiac z czlowiekiem, ktory tylko snuje gdybania i ustawia > teorie???!!Jezeli nie wysadziles nosa za granice Polski chociaz raz, to nie > zrozumiesz co oznacza byc Polakiem!!!Przez te ciagle robienie w pory = co > bedzie gdy cos tam sie stanie, ludzie nas lekcewaza, jak czesto mam ja jako > jednostka z tym wizerunkiem Polaka walczyc???Zobacz co z nami Szwedzi zrobili > wczoraj!!Czasami brakuje juz slow!! > Pozdrawiam (i naklaniam raz jeszcze do uwaznego przeczytania wywiadu) Po pierwsze - koles, moze za dlugo uprawiasz siate, zeby moc na trzezwo ocenic panujaca sytuacje, lub moze zaistniala sytuacje. Po drugie sam przeczytaj co napisales. Po trzecie zorganizuj sobie program do sprawdzania skad kto pisze. Nos wysciubilem, nie raz. Kolejna sprawa. Tego sie nie da zalatwic na naszym podworku (proponuje kolejne czytanie artykulu). Odnosnie mojego poziomu... Nie zartuj bo to nie o to w tym chodzi. Zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Sekretarz generalny FIVB dla "Gazety": odczep IP: *.rzeszow.mm.pl 11.10.03, 21:28 Skoro ma byc jak mowi pan Seppey,to niestety trzeba wykazac sie pragmatyzmem.Pan Krasnicki wiec nie powinien zawieszac prezesa Biesiady tylko czekac na proces sadowy.Najwazniejszy jest interes polskiej siatkowki i to trzeba miec na uwadze.Przed nami rok olimpijski,szansa,ze polskie zespoly tam awansuja (a watpie by w jakiejs innej grze zespolowej spotkal nas ten zaszczyt) i osiagna znaczace sukcesy.Zawieszenie naszej federacji i to nie wiadomo na jak dlugo oznacza -nie ma sie co oszukiwac-pogrzeb polskiej siatkowki. Inna sprawa ,ze najlepszym wyjsciem z sytuacji bylaby dobrowolna dymisja prezesa Biesiady,ale czy ma on na tyle odwagi zeby to zrobic? Przykro to pisac,ale zawieszenie tegoz pana w obecnej chwili nic nikomu nie da,chyba ze samopoczucie dobrze spelnionego obowiazku przez dziennikarzy,ale ja jako kibic mam to niestety w d...e.Chce ogladac Lige Swiatowa,Grand Prix,Puchar Swiata bo po prostu bardzo lubie siatkowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.chello.pl 11.10.03, 21:57 Przy tej okazji przypomina mi się jak to Minister Dębski zawiesił Zarząd PZPN. I co sie okazało potem? Że to ebski był mafiosą, a w kazdym razie robił z mafią interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a przeciez mi żal stec i ambroziak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:34 " z dwóch półdupków można zrobić dupe, z dwóch półgłowków nie da sie zrobic głowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.tkb.net.pl 11.10.03, 21:41 Po co masz czekac na rozprawe sądową? jeśli jestes niewinny to zostaniesz oczyszczony i wrocisz na stanowisko w glorii i chwale? po co na sile siedziec na gorącym stołku? teraz pytanie! czy Biesiada wiedzac ze bedzie zawieszony, ustąpi ze stanowiska prezesa motywując to powiedzmy złym stanem zdrowia? czy pozwoli sie zawiesic nawet kosztem zawieszenia PZPS????????? cos mi mowi ze mu wtedy bedzie latał interes polskiej siatkowki i bedzie trwal na stolku do samego konca, czekając na wsparcie Acost i innych łąjz zza granicy. A te cytowane przez Janka słowa niemczyka tylko świadczą o tym, że trener wie że Biesiada jest zdolny do wszystkiego, żeby sie nie dać wygryżć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 09:17 1)Jeszcze żaden polski zespół nie zakwalifikował się na Olimpiadę w Atenach. Siatkarki mają olbrzymią szanse w nadchodzącym w listopadzie PŚ w Japonii, gdzie są aż trzy miejsca premiowane. Jeśli wojna między PZPS a GW wykluczy je z tych rozgrywek to następną szansę będą miały w kwalifikacjach kontynentalnych. Ale tam o jedno premiowane miejsce będą walczyły z Rosją i Niemcami. Wtedy trener i drużyna po przejściach - wspomnisz moje słowa - nie zakwalifikują się na Olimpiadę. 2)Tak prosiłem i błagałem dziennikarzy GW, aby zaczekali z tą wojenką - po turniejach kwalifikacyjnych naszych siatkarek i siatkarzy. Rodzi się teoria spiskowa - to dziennikarze GW mają osobisty cel w prowadzeniu tej wojny jeszcze przed kwalifikacjami olimpijskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.tkb.net.pl 12.10.03, 09:28 tak Janku, ale ja zadalem jedno pytanie,czy w obecnej sytuacji dla dobra polskiej siatkowki prezes Biesiada podal by sie do dymisji, nawet bedac niewinnym, czy tez trwalby na stanowisku do konca odwolujac sie do FIVB stawiając na szali wykluczenie PZPS, tylko tyle... jednym slowem, czy zalezy mu na polskiej siatkowce czy zalezy mu na sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 09:55 Tak majrix. A jeśli Biesiadzie nie pozwala, bez wyroku sądowego, ustapić Acosta ? To nie jest już wojna między PZPS i GW to już jest wojna między FIVB i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.tkb.net.pl 12.10.03, 10:05 daj spokoj Janku, nikogo na sile nie da sie utrzymac na stanowisku, jesli ktos chce to moze przeciez ustapic czy tez zawiesic swoją funkcję motywując to chocby stanem zdrowia, czy wtedy Acosta zarządał by badan lekarskich? a jak uwazasz, jak powinien sie zachować Biesiada jakby Karśnicki sie uparł? trwać czy ustąpic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 10:28 Tak majrix. Co do Kraśnickiego to mam nadzieję, że będzie odpowiedzialny i zaczeka z decyzją po kwalifikacjach olimpijskich naszych zespołów. Naciski GW będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.tkb.net.pl 12.10.03, 10:37 prosilem zebys sie wypowiedzial o Biesiadzie a nie Karśnickim. im dluzej Biesiada bedzie trwal na stanowisku, tym bardziej bedzie zacieral machlojki jakich byc moze sie dopuscil. ja Cie prosilem zebys powiedzial jak ma sie zachowac BIESIADA jesli Karśnicki sie uprze. trwac czy ustapic dobrowolnie aby nie szkodzic PZPS owi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.ice.ae.wroc.pl 12.10.03, 12:14 Zalozmy, ze jestem prezesem PZPS. Moja odpowiedx brzmi: 1)Gdybym wiedzial, ze Krasnicki na 100% nie ulegnie szantazom i naciskom, 2)Gdybym wiedzial, ze Krasnicki porozumial sie z Acosta i uzyzkal bezwarunkowa gwarancje na udzial naszych siatkarek w PS w Japonii, 3)Gdybym wiedzial, ze Krasnickiego mozna obciazyc cala moja odpowiedzialnoscia za przyszlosc polskiej siatkowki, 4)Gdybym wiedzial, ze Krasnicki przyjmie na siebie cala powyzsza odpowiedzialnosc i zgadza sie na to zarzad PZPS, Gdybym wiedzial, ze wszystkie bez wyjątku warunki 1)-4) zostaly spelnione to dopiero wtedy bym zawiesil swoja prezesura w PZPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.tkb.net.pl 12.10.03, 12:31 za wiele tych gdyby. proste pytanie prosta odpowiedz, chodzi o DOBROWOLNA REZYGNACJE BIESIADY, aby nie bylo szantazu Acosty. co do pkt 2, to mysle ze wystarczylo by jakby Biesiada sie dogadal z Acostą: sluchaj stary, zawieszam prezesowanie z wlasnej woli i prosze o brak jakichkolwiek konsekwencji wzgledem zwiazku, nie uwazasz, ze tak bylo by najlepiej? a takie trwanie na stolku i zaslanianie sie FIVB moim zdaniem tylko swiadczy jak najgorzej o Biesiadzie, ze stara sie ukryc machlojki. hipotetycznie, nasi wygrywają kwalifikacje, i co? wtedy tez nie mozna ruszyc Biesiady bo nam Acosta zagrozi ze nie dopusci nas do LŚ, aa pozniej do IO? i tak w kolo? nie ma co czekac moim zdaniem, a i tak najwiecej zalezy od prezesa Biesiady, jak sie zachowa, czy wazniejszy mu bedzie stolek czy interes polskiej siatkowki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Biesiada! Ustąp! nie rob siary... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 12:51 Pozytywne załatwienie punktu 2) jest bardzo ważne i dlatego nie wierzę, aby Kraśnicki podjął jakiekolwiek decyzje przed PŚ w Japonii (mądrze by zrobił, gdyby zaczekał również na kwalifikacje styczniowe siatkarzy). Myślę, że ta zwłoka przekona prezesa PZPS i zarząd PZPS co do punktu 1) i 3)i wtedy Biesiada zawiesi swą prezesure w PZPS. Jestem przekonany, że zespół, który uzyska kwalifikacje olimpijskie to, bez względu na na wszystko, do Aten pojedzie. Oczywiście zarzuty, po kwalifikacjach, trzeba definitywnie roztrzygnąć ( prawdziwe czy nieprawdziwe)- nawet ryzykując udział polskich drużyn w LS. Ja wierzę, że na Olimpiadzie nasz panie lub nasi panowie osiągną wymierne sukcesy i wtedy nie tak łatwo będzie usunąć ich z LS. Będziemy mieli po swojej stronie opinię światową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.daminet.pl 11.10.03, 22:52 Jean-Pierre Seppey to taki sam krętacz i oszust, jak ten cały Acosta i Biesiada. Jedna spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko Fatalne I Vielkie Bagienko IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 23:23 Mimo, ze nie przepadam za tekstami pana Steca, szczegolnie opiewajacymi nudna wloska pilke, to jednak ten wywiad sie udal.Z calego tego sekretarza wyszedl zadufany krzykacz, ktory wydaje sie nie widziec zadnych problemow,a wszystko zrzuca na karb zawisci.Racja, ze u nas jej nie malo,ale bez przesady. Od prezesa do prezesa i sie cale FIVB posypie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.gdynia.mm.pl 11.10.03, 23:38 Szkoda, że takie redaktorki jak Pan próbują sobie robić karierę na siatkówce, która coraz lepiej stoi. Pewnie dlatego tak sobie Pan po niej jedzie. Panie opamiętaj się, w siatkówkę gra bardzo dużo ludzi a tacy faceci jak Pan szkodzą jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do autora FIVB ma 217 takich federacji jak Nasza IP: *.fnet.pl / 192.168.7.* 11.10.03, 23:58 a takich nędznych pismaków niewielu. Ma ich w całym Polskim Kotle, czy chce czy nie. Budowanie sobie pseudokariery zawodowej na Polskiej siatkówce i jej kibicach może skończyć się gwizdami na trybunach Rafałku. Jeśli przez ciebie wykluczą PZPS nie będziesz miał o czym pisać. I znów będzie trzeba nosić z Ambrożym tornister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do autora Takich federacji jak nasza FIVB ma 217 IP: *.fnet.pl / 192.168.7.* 12.10.03, 00:03 a takich nędznych pismaków niewielu. Ma ich w całym Polskim Kotle, czy chce czy nie. Budowanie sobie pseudokariery zawodowej na Polskiej siatkówce i jej kibicach może skończyć się gwizdami na trybunach Rafałku. Jeśli przez ciebie wykluczą PZPS nie będziesz miał o czym pisać. I znów będzie trzeba nosić z Ambrożym tornister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kretyna Re: Takich federacji jak nasza FIVB ma 217 IP: *.multicon.pl / 192.168.0.* 12.10.03, 00:14 jasne, przekrety w zwiazku to tez wina dziennikarzy, pomysl idioto zanim cos napiszesz ... moze gonia za sensacja, ale to nie oni namieszali w papierach, to nie oni kradli pieniadze podatnikow, znalazl sie k... obronca ucisnionych oszustow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukAUT Re: Takich federacji jak nasza FIVB ma 217 IP: *.5.15.vie.surfer.at 12.10.03, 11:16 No niestety ten "obronca ma racje"!!!Robienie kariery na polskiej siatkowce to SKANDAL.Slyszales juz cos o kodexie dziennikarza, o rzetelnym wykonywaniu zawodu????Ten wywiad to nic innego jak tylko spekulacje i gdybania!!!Brudy w PZPS powinno sie prac we wlasnym ogrodku a nie wyjezdzac z tym do sekretarza generalnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Takich federacji jak nasza FIVB ma 217 IP: *.tkb.net.pl 12.10.03, 11:22 nie ma sie co Steca czepiac. juz raz pralismy brudy w polsce, zawieszono Biesiade ale pan Acosta szantazem przywrocil go na stanowisko, prawda? teraz są jakies kontrole przeprowadzone, widac ze moga byc nieprawidlowosci w prowadzeniu zwiazku i uwazam ze ten bufon z FIVB reagowal bardzo histerycznie na pytania zadawane przez Steca, co by bylo gdyby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKAUT Do Majtrix IP: *.5.15.vie.surfer.at 12.10.03, 12:28 Witaj!Dobrze wiedziec, ze jest chociaz jeden czlowiek na tym forum, z ktorym mozna rzeczowo bez bzdur pogadac. Cieszy mnie to szczegolnie. No wiec tak; osobiscie nie pochwalam tego co robi Biesiada. A co wiecej, uwazam, ze on cos ma na sumieniu (zobacz moj komentarz powyzej "redaktorku opamietaj sie", i to jest bardzo zle szczegolnie wo obliczu prawdopodobnego awansu naszych dzielnycz pan i ew. mniej dzielnych panow na olimpiade.Zauwaz prosze i tu chyba - jako czlowiek na poziomie - przyznasz, ze ten wywiad jest prawdziwym graniem na nerwach czlowiekowi - w tym przypadku jednej z wazniejszych osobistosci FIBY.Ten artykul to gdybania, snucie teori - tak nie mozna rozmawiac z powaznymi ludzi.Ja nie mam nic osobistego do tego dziennikarza, ale mam cos przeciwko takim tekstom, poniewaz jest to niepotrzebne podwazanie autorytetow w Polsce.Przeciez sa sady i jezeli wyrok zapadnie, P. Biesiada bedzie musial odejsc - to jasne!!!Ale dopiero wtedy i tylko wtedy bedzie mozna robic takie wywiady. Licza sie tylko fakty a nie pogdybywania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Tak LUKAUT. Wywiad przedwczesny, ale dużo wyjaśnił IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKAUT MY UCZYLISMY GRAC EUROPE W SIATE!!! IP: *.5.15.vie.surfer.at 12.10.03, 13:24 wyjasnil lub tez nie...Przeciez ewentualne kary, ktore poniesie zwiazek (=cala Polska odczuje to rowniesz, bo siatkowka awansowala do sportu nr. 1 w Polsce), beda mogly byc dopiero wtedy nalozone, jezeli bedzie jakis konkretny wyrok, przeciez sledztwo przeciwko P. Biesiadzie zostalo rozpoczete na skutek doniesien prasowych!!Czy to gdzies indziej bylo by mozliwe????Zgadzam sie z tw. wypowiedzia dotyczaca prosb do GW, zeby poczekali z rozbujaniem afer do momentu gdy sie na IO zakwalifikujemy.Autor tego wywiadu to widocznie indiwiduum specjalne. To wielka szkoda co sie dzieje z nasza siata, to jedyny sport oprocz skokow z Malyszem, ktory pozwala nam Polakom trzymac glowy do gory podniesione i to mocno.Pytanie tylko jak dlugo Adas bedzie jeszcze skakal, bo w siatkowke to my uczylismy grac Europe!!Jezeli bedziemy sie tak dalej zachowywac, to nie bedzie mnie dziwic juz wiecej takie potraktowanie jak przez Szwedow wczoraj.Z Anglikami by sie tego nigdy nie odwazyli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biesiada Kretacz Re: MY UCZYLISMY GRAC EUROPE W SIATE!!! IP: *.prem.tmns.net.au 12.10.03, 14:55 Gość portalu: LUKAUT napisał(a): > wyjasnil lub tez nie...Przeciez ewentualne kary, ktore poniesie zwiazek (=cala > Polska odczuje to rowniesz, bo siatkowka awansowala do sportu nr. 1 w Polsce), > beda mogly byc dopiero wtedy nalozone, jezeli bedzie jakis konkretny wyrok, > przeciez sledztwo przeciwko P. Biesiadzie zostalo rozpoczete na skutek > doniesien prasowych!!Czy to gdzies indziej bylo by mozliwe???? Zgadzam sie z > tw. wypowiedzia dotyczaca prosb do GW, zeby poczekali z rozbujaniem afer do > momentu gdy sie na IO zakwalifikujemy.Autor tego wywiadu to widocznie > indiwiduum specjalne. To wielka szkoda co sie dzieje z nasza siata, to jedyny > sport oprocz skokow z Malyszem, ktory pozwala nam Polakom trzymac glowy do > gory podniesione i to mocno.Pytanie tylko jak dlugo Adas bedzie jeszcze > skakal, bo w siatkowke to my uczylismy grac Europe!!Jezeli bedziemy sie tak > dalej zachowywac, to nie bedzie mnie dziwic juz wiecej takie potraktowanie jak > przez Szwedow wczoraj.Z Anglikami by sie tego nigdy nie odwazyli. > > Pozdrawiam Sport nr 1 ??? Chyba cie Pan Bog opuscil. Masz racje. Niech prezes Biesiada kreci dalej, my to bedziemy chowac, byle tylko grac. Ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombardier Zawiesic to cale FIVB IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 12.10.03, 00:47 Zawiesic to cale FIVB a takich bucow jak ten prezesik co sie wypowiada i wydaje mu sie ze jest jak jakis bozek to na Syberie na roboty...To jest w ogole paradokslana sytuacja co robia federacje swiatowe. Niby na jakiej zasadzie jakis tam prezes uwaza ze prezydent suwerennego panstwa czy szef sportu w tym panstwie nie ma prawa zawiesic prezesa ktory robi przekrety czy chocby jest o nie oskarzony????? Przeciez kiedy tylko w polityce pojawia sie podejrzenie o jakies powazne przestepstwo zawsze mowi sie ze do czasu wyjasnienia sprawy ktos tam kto jest oskarzony powinien zostac zawieszony w czynnosciach...Tutaj powinno byc tak samo a tu taki przesina wyjezdza ze wykluczy nas ze zwiazku. To jest paranoja i powinno sie ukrocic samowole swiatowych wladz ktore nie powinny miec mozliwosci kwestionowania decyzji podejmowanych w suwerennych panstwach przez suwerenne instytucje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acosta Zlodziej Re: Zawiesic to cale FIVB i Biesiade IP: 144.139.73.* 12.10.03, 01:14 Zawiesic to cale FIVB i Biesiade. Mysle, ze ten prezesina Acosta i jego dwa podnozki, sekretarzyk Jean-Pierre Seppey i prezesik Biesada to niezle ziolka. Ale laczy ich wszystkich jedna ciekawa cecha. Ich chamski ton wypowiedzi. To, jak sie wypowiada podnozek Jean-Pierre Seppey to lekka przesada. On obraza cala Polske. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Ale jaja... IP: *.94.171.66.subscriber.vzavenue.net 12.10.03, 03:24 Czegos takiego jeszcze nie czytalem. To jest jakis koszmar. Facet zachowuje sie jak kolumbijski mafiozo, na ktorego nie ma po prostu mocnych. Nawet Samaranch mial wiecej skromnosci i umiaru. Powiedzenie, ze PZPS podlega tylko FIVB jest po prostu bezczelnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Goss Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 10:59 Ani Acosta,ani Seppey nie sa bogami siatkowki europejskiej.Jezeli Biesiada swoim egoizmem zaszkodzil takim osobom jak Niemczyk, Glinka,Swiderski czy Papke,to..."...miales chamie zloty rog...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebab cyt. "szanujmy czlowieka" IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 16:09 Dlaczego dziennikarze uwazaja, ze samo publiczne oskarzenie kogos powinno byc jednoznaczne z zakceptowniem przez wszystkich jego winy. Wydawalo mi sie, ze to sad powinien o tym decydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Zmasowana agresja wobec prezesa PZPS trwa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 17:32 Nikt nie analizował sytuacji w przypadku, gdy prezes PZPS jest niewinny. Załóżmy, że tak jest. Wtedy wyrządzono człowiekowi wielką krzywdą. Trudno sobie wyobrazić jak można tak szkalować człowieka, na taką skalę, przez najwiekszą gazetę w kraju. Ile zadano mu bólu i cierpienia. Ile napisano i wypowiedziano podłych, kłamliwych i ohydnych oszczerstw. Ludzie, którzy tego dokonali powinni być napiętnowani. Chcę Panu powiedzieć Panie prezesie, że jestem razem z Panem. I za cóż to Pana spotkało ? Za to, że jest Pan prezesem jedynej liczącej sę zespołowej dyscypliny w Polsce, która zajęła I i V miejsce w mistrzostwach Europy. Za to, że jest Pan prezesem dyscypliny, która dała wiele radosnych przeżyć Polakom. Niech Pan sie trzyma. Prawda zwycięży - dzięki niej przetrwa Pan wszystko. Podaję statystykę agresywnych ataków na prezesa PZPS liczonych od dnia 17.09.03 do dnia 11.10.03: (1) [6 ataków STECA] : ----21.09.03 ( jeden artykuł ), 4.10.03 ( trzy artykuły ), 10.10.03 , 11.10.03 ( po jednym artykule ), (2) [5 ataków AMBROZIEWICZA] : ----17.09.03 ( trzy artykuły ), 28.09.03, 1.10.03 (po jednym artykule), (3) [2 ataki mln] : ----21.09.03 ,10.10.03 ( po jednym artykule ), (4) [1 atak KUGLARZA] : ----9.10.03 ( jeden artykuł). W sumie było 14 agresywnych artykułów wobec prezesa PZPS w ciągu trzech ostatnich tygodni. Myślę, że red.Ambroziak powinien być zawieszony w roli komentatora polskiej siatkówki w TVP do czasu wyjaśnienia przez sąd sprawy prezesa PZPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Drogi Janku IP: 217.153.119.* 13.10.03, 09:14 twoj przypadek jest bardzo powazny. odpowiedz na jedno jedyne pytanie, ale glosno i wyraznie: dlaczego od dwoch lat Twoj ukochany prezes B. nie potrafi wyjasnic zarzutow, ktore mu sie stawia. zwroc jednoczesnie uwage na to, ze tym samym dolewa oliwy do medialnego ognia i tylko pogarsza sprawe. znowu sie okaze, ze czeka (jak na ostatni tramwaj) na jakas posadke w lozannie i szybciutko zwieje na zachod zostawiajac zrobiony przez siebie balagan. czlowiek honoru zwoluje konferencje prasowa, przedstawia zarzuty mu stawiane - odpowiada na jeden po drugim, przedstawiajac stosowne dokumenty. ewentualniebije sie w piersi i mowi sorki spieprzylem i bierze sie do roboty, aby splacic dlugi (w wiezieniach szyja kapcie, albo inne niezbedne w zjednoczonej europie pantofle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Drogi Janku IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 14:12 chyba Janka nie przekonasz :) wiec po prostu proponuje ogłosic Prezesa Biesiadę męczennikiem a pozniej w jakis sposob kanonizowac jako Świętego Polskiej Siatkówki :), aha - aktualnym Piłatem może być Stec bądź Ambroziak - tu przeprowdzimy audio tele. pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Drogi Janku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 14:39 Głównego bohatera obsadziłbym raczej w roli Giordano Bruna a bohaterów pobocznych w roli inkwizytorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Janka Re: Drogi Janku IP: *.sey.de 14.10.03, 14:26 Wiesz, co? Mam jednego kolege. rodzice dali mu na chrzcie Janusz, ale wszyscy wolaja do niego Janek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Zmasowany odpor obroncow biesiady trwa IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.03, 15:54 Nikt nie analizował sytuacji w przypadku, gdy prezes PZPS jest niewinny. > > Załóżmy, że tak jest. > Wtedy wyrządzono człowiekowi wielką krzywdą. Trudno sobie wyobrazić jak można > tak szkalować człowieka, na taką skalę, przez najwiekszą gazetę w kraju. Ile > zadano mu bólu i cierpienia. Ile napisano i wypowiedziano podłych, kłamliwych > i ohydnych oszczerstw. albo uznajemy sprawe za niwyjasniona /a tak sobie zakladasz/ i wtedy trudno pisac o oszczerstwach, zwlaszcza podlych, bo nie wiesz czy taki sa, albo sprawa jest juz wyjasniona a biesiada czysty jak pupa niemowlaka /i to raczeej jest Twoj punkt widzenia, szkoda ze niczym nie poparty, poza debilnymi argumetami wlasnymi/ Ludzie, którzy tego dokonali powinni być napiętnowani. > Chcę Panu powiedzieć Panie prezesie, że jestem razem z Panem. I za cóż to Pana > spotkało ? Za to, że jest Pan prezesem jedynej liczącej sę zespołowej > dyscypliny w Polsce, która zajęła I i V miejsce w mistrzostwach Europy. Za to, > że jest Pan prezesem dyscypliny, która dała wiele radosnych przeżyć Polakom. napisalem wyzej, biesiada nic nie dokonal. to nie biesiada zajal i i v miejsce w europie, gdyby biesiady nie bylo skowronska gralaby tak samo, nie uwazasz? radosci tez nie daje Ci biesiada /choiaz nie, Tobie akurat chyba daje/ tylko zawodnicy. zatrudnienie niemczyka to moze jakas zasluga, ale inny prezes nie moglby tego zrobic? mozna sobie gdybac. za to zwolnienie boska i zatrudnienie wspanialego to dopiero posuniecie. do tej pory bokiem nam wychodzi. > Niech Pan sie trzyma. Prawda zwycięży - dzięki niej przetrwa Pan wszystko. powinienes byl zyc za stalina. pzdr ps. albo zmien nicka na jarzabek, trener 2 klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmasowany odpor obroncow biesiady trwa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 19:06 1)Całość analizowałem przy ZAŁOŻENIU, że prezes jest niewinny. Więc o co się pieklisz ? 2)Jeśli jakiś człowiek jest dwa lata atakowany przez media i jest niewinny to to jest "stalinizm". A jeśli jakiś człowiek jest dwa lata atakowany przez media i jest winny to w pąństwie nia ma prawa i to też jest "stalinizm". A jeśli jakiś człowiek jest dwa lata atakowany przez media i nie wiadomo czy jest winny czy niewinny to co to jest - chyba też "stalinizm". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Zmasowany odpor obroncow biesiady trwa IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.03, 14:20 > 1)Całość analizowałem przy ZAŁOŻENIU, że prezes jest niewinny. Więc o co się > pieklisz ? > 2)Jeśli jakiś człowiek jest dwa lata atakowany przez media i jest niewinny to > to jest "stalinizm". > A jeśli jakiś człowiek jest dwa lata atakowany przez media i jest winny to w > pąństwie nia ma prawa i to też jest "stalinizm". > A jeśli jakiś człowiek jest dwa lata atakowany przez media i nie wiadomo czy > jest winny czy niewinny to co to jest - chyba też "stalinizm". to nie media przeprowadzaj kontrole finansowe w zwiazku i nie moga doliczyc sie pieniedzy /i to duzych/ to nie media zrezygnowaly ze sponsorowania pilki siatkowej. wiec nie obwiniaj ambroziaka/ktory madry nie jest, ale na pewno nie jest tez powodemsytuacji w poskiej siatkowce/ pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Szanowny Pan Zdzisław Ambroziak proszony jest o IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 21:02 dalsze komentowanie w TVP meczów polskiej reprezentacji męskiej i żeńskiej w siatkówce. Pan Ambroziak ma barwny głos, który jest dla polskiej siatkówki tak charakterystyczny, że każdy kibic, który go usłyszy w TVP to wie, że leci tenis lub siatkówka - nawet jak nie patrzy na ekran. Pan Ambroziak ma osobowość do której się przyzwyczailiśmy i byśmy gorzko żałowali, gdyby Jej nam zabrakło. Chciałbym widzieć również tych samych trenerów w najbliższych kwalifikacjach, bo uważam, że jeszcze nie do końca wypełnili swój obowiązek i swoje przeznaczenie. Tak więc proszę u puszczenie w niepamięć jedną z moich zgryżliwych uwag pod adresem Szanownego Pana Redaktora. Wierzę, że pod wodzą Wspaniałego, Niemczyka i Ambroziaka polscy kibice siatkówki przeżyją wiele radosnych chwil nie tylko w Japonii ale i w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibice Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.chello.pl 17.10.03, 09:06 Artykuł dla Rafała Steca i Zdzisława Ambroziaka: Rzeczpospolita": Polscy dziennikarze są najbardziej przekupni wśród dziennikarzy państw kandydujących do Unii Europejskiej - taki smutny wniosek wypływa z badań amerykańskiego Instytutu Public Relations. Ich wyniki publikuje dzisiejsza "Rzeczpospolita". Regułą okazuje się fakt, że dziennikarze w krajach członkowskich Unii Europejskiej są bardziej uczciwi od żurnalistów z państw kandydujących. W tej drugiej grupie najlepsze notowania uzyskała Estonia - pisze "Rzeczpospolita". W Unii najbardziej skorumpowani są dziennikarze greccy. Tylko nieco lepsze notowania uzyskali w tym względzie Francuzi. Za najmniej skorumpowanych dziennikarzy amerykański instytut uznał Finów. W zestawieniu generalnym na liście 66 badanych państw Polska zajęła 41. pozycję. Za nami znalazły się, między innymi, Wietnam, Arabia Saudyjska i Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna rozpacz Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 18:29 Rany! Ludzie! Wy macie coś z głowa!!! Przeczytajcie o czym mówi gość z FIVB! Ciekawe czy zrozumiecie cos takiego jak: szanujcie człowieka, nie skazujcie bez wyroku sądu itp! Mam poważne wątpliwości, bo to gówniany kraj, gówaniany naród i gówniana gazeta. A naród to mamy głupi że pożal się Boże! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna rozpacz Re: Sekretarz generalny FIVB dla IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 18:31 A takich bezczelnych małych ludzi jak stec nie powinno sie dopuszczać do pióra... Małe to to, złosliwe i głupie do tego. Wstyd powtarzam! Mama go szacunku nie nauczyła! Fe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka synku -liczy sie tylko kasa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 11:19 nie słuchaj ich rafałku, zawsze ci mówiłam, że ważna jast tylko kasa! Starośc zaraz cie dogoni, pamięć bedziesz miał krótką i nie bedziesz musiał mysleć o tych swiństwach które swoim pisaniem wyrzadziłes ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix ręce przecz od Biesiady, Sobotki, Chojarskiej itp. IP: *.tkb.net.pl 19.10.03, 17:43 Ręce przecz od tych Osobistości, one są kryształowe, te pogłoski o szwinlach, aferach, przeciekach to podłe plotki skierowane pod żądną wrażeń publikę!! dziewczyny i chlopaki trzymajcie się, 1/10 ludzi za wami stoi, a także Wasi Wysoko postawieni Wielcy przyjaciele... oni Wam nie pozwolą zrobić krzywdy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbs Amowią ze masoneria nie istnieje?hehe IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 20.10.03, 18:02 Odpowiedz Link Zgłoś