kochamzapachfrezji 02.12.23, 09:51 Co się dzieje na tym bożym świecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 10:05 Ponoć ciała dali gliniarze. Skuli bandziora, ale nie sprawdzili czy aby nie ma przy sobie broni. Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 11:39 hordol napisała: > retoryczne pytanie Pisałem już o tym, że W-w jest bardzo bezpiecznym miastem i zarazem niebezpiecznym. Jeśli za kimś był nakaz aresztowania, to obowiązkiem policji jest sprawdzenie co ma w kieszeniach. Policja skuła delikwenta, jak każdego innego. Tylko, że ten nie był każdym innym, wyjął broń i strzelił dwóm funkcjonariuszom w łeb. Szkoda mi tego patrolu. Dlaczego pewna dzielnica we W-wiu jest nazywana Trójkątem Bermudzkim? Jeśli szło mniej niż 4 funkcjonariuszy to tyle ich widzieli. Gdy mieszkałem w innej dzielnicy podszedł do mnie ziom. Mówi, że on mnie nie zna. Ja mu, jak że mnie nie znasz? Patrz gdzie mieszkam, wyjąłem dowód jeszcze z adresem. Obejrzał i się oddalił. Nawet powiedział przepraszam. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 11:41 PiS wycinało lasy na potęgę, żeby Tusk partyzantki nie zrobił a tu strzelanina w mieście. Dlaczego ujawniono nazwisko podejrzanego? Jakieś nowe standardy? Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 11:53 oby.watel napisał: > PiS wycinało lasy na potęgę, żeby Tusk partyzantki nie zrobił a tu strzelanina > w mieście. Dlaczego ujawniono nazwisko podejrzanego? Jakieś nowe standardy? Jesteś chyba zafleksowany zbyt. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 12:21 negativum napisał: > Jesteś chyba zafleksowany zbyt. Załóż wątek o mnie i tam wrzucaj wszystkie uwagi informacje na mój temat. Zajrzyj na Kraj, to kopalnia wiedzy o mnie. Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 13:02 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Jesteś chyba zafleksowany zbyt. > > Załóż wątek o mnie i tam wrzucaj wszystkie uwagi informacje na mój temat. Zajrz > yj na Kraj, to kopalnia wiedzy o mnie. Chodzi mi o to, że wszystko zarzucasz PiS, ktoś inny PO, ktoś inny 3 drodze. Tak się dłużej żyć nie da. Chyba, że delikwent chce odwiedzić Tworki. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 13:44 negativum napisał: > Chodzi mi o to, że wszystko zarzucasz PiS, ktoś inny PO, ktoś inny 3 drodze. > Tak się dłużej żyć nie da. Chyba, że delikwent chce odwiedzić Tworki. Nie, nie wszystko zarzucam PiS. Czy naprawdę nie mieści się w głowie, że — przepraszam damy — gówno mnie obchodzi kto rządzi, bo liczy się wyłącznie jak? Krytykuję rząd PiS-u bo rządzi fatalnie, zachowuje się jak gubernator podbitej prowincji. Krytykowałem rząd Tuska (gdy rządził), który jednakowoż nigdy nie rządził tak fatalnie jak rząd PiS-u. Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 14:23 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Chodzi mi o to, że wszystko zarzucasz PiS, ktoś inny PO, ktoś inny 3 drod > ze. > > Tak się dłużej żyć nie da. Chyba, że delikwent chce odwiedzić Tworki. > > Nie, nie wszystko zarzucam PiS. Czy naprawdę nie mieści się w głowie, że — prze > praszam damy — gówno mnie obchodzi kto rządzi, bo liczy się wyłącznie [u > ]jak[/u]? Krytykuję rząd PiS-u bo rządzi fatalnie, zachowuje się jak gubernator > podbitej prowincji. Krytykowałem rząd Tuska (gdy rządził), kt > óry jednakowoż nigdy nie rządził tak fatalnie jak rząd PiS-u. Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 14:39 negativum napisał: > Pożyjemy, zobaczymy. Nie da się zobaczyć mając klapki na oczach. A wielu niestety ma. Widziałeś materiał o "telemarketerach" oferujących z ciężkie pieniądze bezużyteczny badziew o cudownych właściwościach? To nie Ty przekonywałeś, że szczepionki to zmowa firm farmaceutycznych? Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 02.12.23, 22:39 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Pożyjemy, zobaczymy. > > Nie da się zobaczyć mając klapki na oczach. A wielu niestety ma. Widziałeś mate > riał o "telemarketerach" oferujących z ciężkie pieniądze bezużyteczny badziew o > cudownych właściwościach? To nie Ty przekonywałeś, że szczepionki to zmowa firm farmaceutycznych > ? Trochę śniegu na padało Odpowiedz Link
oby.watel Re: Strzelanina we Wrocławiu 03.12.23, 11:50 negativum napisał: > Trochę śniegu na padało Wszystkie śmieci zasypało. Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 03.12.23, 13:33 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Trochę śniegu na padało > > Wszystkie śmieci zasypało. U mnie są w śmietnikach. Osiedle poszło też po rozum do głowy. Drzewiej śmietniki były zamykane. Teraz są otwarte. Opłata miastu się nie zwiększyła, ale faktycznie jest czyściej. Dawniej trzeba było mieć magiczny kluczyk otwierający. Kluczyk genialny, tylko, że jego dorobienie to ca. 120 zł. A kluczyk można zgubić. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Strzelanina we Wrocławiu 03.12.23, 13:38 negativum napisał: > U mnie są w śmietnikach. > Osiedle poszło też po rozum do głowy. > Drzewiej śmietniki były zamykane. Teraz są otwarte. Opłata miastu się nie zwięk > szyła, ale faktycznie jest czyściej. > > Dawniej trzeba było mieć magiczny kluczyk otwierający. Kluczyk genialny, tylko, > że jego dorobienie to ca. 120 zł. A kluczyk można zgubić. Zazdroszczę Ci. Koło mnie cała okolica to jeden wielki śmietnik. Spryciule zawsze zdążą wysypać śmieci w porę, żeby śnieg je przykrył. Żeby było śmieszniej pod oknami komendy policji państwowej. Pamiętam z czasów PRL-u wejście na komisariat nie było takie proste. Potem milicja przepoczwarzyła się w policje i można było bez kłopotu wejść na komisariat. A potem nastała dobra zmiana i znowu wejście na komisariat nie jest takie proste. Ojciec dziewczynki z Andrychowa przekonał się o tym na własnej skórze. Odpowiedz Link
negativum Re: Strzelanina we Wrocławiu 03.12.23, 15:04 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > U mnie są w śmietnikach. > > Osiedle poszło też po rozum do głowy. > > Drzewiej śmietniki były zamykane. Teraz są otwarte. Opłata miastu się nie > zwięk > > szyła, ale faktycznie jest czyściej. > > > > Dawniej trzeba było mieć magiczny kluczyk otwierający. Kluczyk genialny, > tylko, > > że jego dorobienie to ca. 120 zł. A kluczyk można zgubić. > > Zazdroszczę Ci. Koło mnie cała okolica to jeden wielki śmietnik. Spryciule zaws > ze zdążą wysypać śmieci w porę, żeby śnieg je przykrył. Żeby było śmieszniej po > d oknami komendy policji państwowej. Pamiętam z czasów PRL-u wejście na komisar > iat nie było takie proste. Potem milicja przepoczwarzyła się w policje i można > było bez kłopotu wejść na komisariat. A potem nastała dobra zmiana i znowu wejś > cie na komisariat nie jest takie proste. Ojciec dziewczynki z Andrychowa przeko > nał się o tym na własnej skórze. O mnie taki, by nie wyjechał z dzielnicy. A jakby wyjechał, to np. na Fieldorfa. Bo na Koszarową czy Borowską mu nie życzę. Stworzyliśmy przez lata miasto w mieście. Chcesz mieć psa posprzątaj po nim itd. Za śmieci i tak każdy płaci, jaki jest ich sens podrzucania? Komendy u mnie niema. Uspokoiliśmy się. W latach 90tych, to ludzie bali się tu przyjeżdżać i była komenda. Wrocław Ale jakbyś wyrzucił śmieci nie to do pojemnika, to się módl, byle Fieldorfa. Nim dojadą z Kozanowa, może nie będzie już czego reanimować. Co innego, jak ci wypadnie chusteczka, a co innego jak "podrzucisz" śmieci. Teraz w niedzielę po południu nadal pracują dozorcy pomimo opadów śniegu. I to jak. Odpowiedz Link