negativum 06.12.23, 23:20 Często kobiety potępiane. Ale dla czego nie mówić o ich klientach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: Kurtyzany 07.12.23, 14:48 mr.elliot.jones napisał: > Hipokryzja. Czy ja wiem. Raczej wolny rynek. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kurtyzany 07.12.23, 16:43 Dlatego zdradzacie i szukacie tego, czego nie macie w chacie. To wina kobiet, a potem płacz. Odpowiedz Link
negativum Re: Kurtyzany 07.12.23, 17:53 kochamzapachfrezji napisała: > Dlatego zdradzacie i szukacie tego, czego nie macie w chacie. To wina kobiet, a > potem płacz. Problem jest szerszy. Ta moja była, była, była... od czasów gdy się rozstaliśmy jest zakonnicą. Będzie z 20-25 lat. Ja od 3 lat jestem zakonnikiem. Nie kręcą mnie kobiety, do których nic nie czuję, prócz podobania mi się. Kurtyzana to nie zwykła prostytutka. Choć kupczy tym samym. Tulipan też był kurtyzaną. A jednak w naszej kulturze UE przyjęło się, że facetowi wolno, a kobiecie nie. Odpowiedz Link
negativum Re: Kurtyzany 07.12.23, 18:48 kochamzapachfrezji napisała: > Wiem, że to szerszy problem. Rozmawiałem ze znajomymi. Kurtyzana to teraz idealna partnerka. Chcesz jest, nie chcesz jej nie ma. Ponoć koszt wyżywienia wynosi 1/10 tego co żony. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Kurtyzany 08.12.23, 02:58 kochamzapachfrezji napisała: > Dlatego zdradzacie i szukacie tego, czego nie macie w chacie. To wina kobiet, a > potem płacz. Żenujący wpis. I to w wykonaniu kobiety! Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kurtyzany 08.12.23, 05:30 Odchodzę z tego forum, bo nie chce, by panną.nasturcja rozwaliła Twoje forum. Zapraszam was do mnie, tam możemy spokojnie porozmawiać. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Kurtyzany 08.12.23, 05:52 Tak, na pewno pięć moich postów rozwali forum. Postów, których ty nie widzisz, gdyż masz mnie wygaszoną co wielokrotnie oświadczałaś. Odpowiedz Link
negativum Re: Kurtyzany 08.12.23, 23:42 panna.nasturcja napisała: > Tak, na pewno pięć moich postów rozwali forum. > Postów, których ty nie widzisz, gdyż masz mnie wygaszoną co wielokrotnie oświad > czałaś. Nie wiem, co zaszło pomiędzy damami i nie chcę tego wiedzieć. Musicie to wyjaśnić same. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Kurtyzany 09.12.23, 00:17 Nic nie musimy, ja nie zamierzam z tą panią niczego wyjaśniać. Odniosłam się wyłącznie do jej żenującego wpisu na temat winy kobiety w tym, że mąż/partner są zdradza. Jednak jest ogromna prawda w tym, że największymi strażniczkami patriarchatu są kobiety. Odpowiedz Link
negativum Re: Kurtyzany 09.12.23, 10:14 panna.nasturcja napisała: > Nic nie musimy, ja nie zamierzam z tą panią niczego wyjaśniać. > Odniosłam się wyłącznie do jej żenującego wpisu na temat winy kobiety w tym, że > mąż/partner są zdradza. > Jednak jest ogromna prawda w tym, że największymi strażniczkami patriarchatu są > kobiety. Odniosłaś się nie do faktu, ale do osoby. Ja tylko zwróciłem uwagę na problem kurtyzan, które w wielu kulturach są poważane. Europę zbudowały kurtyzany, mając wpływ na rządzących i artystów. np. ciekawostkihistoryczne.pl/2020/01/17/slynne-wloskie-kurtyzany/ Choć w każdym państwie europejskim takie były i nie tylko w europejskim. Nie utożsamiał bym owych kobiet tylko do "czynności fizjologicznej". Często im były bardziej niedostępne, tym bardziej inspirowały. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Kurtyzany 09.12.23, 12:41 Odniosłam się do komentarza na temat przyczyn zdradzania. Komentarz nie jest ani faktem, ani osobą. Jest komentarzem. Nie odniosłam się od tematu kurtyzan tylko do przyczyn męskiej zdrady. Odpowiedz Link
negativum Re: Kurtyzany 09.12.23, 12:57 panna.nasturcja napisała: > Odniosłam się do komentarza na temat przyczyn zdradzania. Komentarz nie jest an > i faktem, ani osobą. Jest komentarzem. > Nie odniosłam się od tematu kurtyzan tylko do przyczyn męskiej zdrady. Zdradzają obie płcie. Ale jakoś u mężczyzn nie wykształcił się model kurtyzan. Odpowiedz Link
negativum Re: Kurtyzany 09.12.23, 13:50 panna.nasturcja napisała: > Oczywiście, że obie. Uff. Odpowiedz Link
mateusz.urbanski Re: Kurtyzany 08.12.23, 08:56 kochamzapachfrezji napisała: > Dlatego zdradzacie i szukacie tego, czego nie macie w chacie. To wina kobiet, a > potem płacz. > Wyznania kurtyzany😂 Odpowiedz Link