negativum Re: Most 25.02.24, 14:48 e-zybi napisał: > O jeden za daleko 😉 Taka jest Odra Uwielbiam tę rzekę. Poznanianka powiedziała mi, że u nich nie było by powodzi. Popatrzyłem na Wartę i tego nawet nie skomentowałem. Nie ta skala. Odra jak się wkurzy, to naprawdę daje popalić. Trudno podejrzewać, że Warta zalewa np. 35% Wielkopolski. A Odra potrafi. Stara, leniwa rzeczka. Odpowiedz Link
negativum Dlatego mamy czarnoziemy 25.02.24, 17:36 Posypiesz parę nasionek i masz problem to zwieść. W Polsce mówi się Wisła. Wisła jest małą rzeczką przy Odrze, która ujarzmiana jest od przynamniej 1500 lat przed naszą erą. A dalej potrafi się postawić. Nie wiem, czy kiedyś byłeś przy Odrze, jak się staje nerwowa? Ziemia się trzęsie (dosłownie), a hałas porównywalny ze startem samolotu. Potrafiła utopić hipopotama. Tak od niechcenia. Ktoś jej zabroni? Jak ruszy na całego nie ma zmiłuj się. Kocham tę rzekę. Zwykle płynie osowiale, ale potrafi pokazać pazur. Odpowiedz Link
negativum Re: Most 25.02.24, 18:03 e-zybi napisał: > O jeden za daleko 😉 Most jest mały. Tylko 6 pasmowy. Odpowiedz Link