18.09.24, 15:15
Zawyżanie cen jest nie tylko niemoralne, lecz także nielegalne. UOKiK sprawdzi, czy na terenach dotkniętych powodzią nie dochodzi do zmów cenowych lub nadużywania pozycji dominującej. Zachęca też Polaków do informowania o przypadkach zawyżania cen. Taka postawa przedsiębiorców czy sprzedawców jest bowiem niezgodna z prawem. Za ograniczanie konkurencji grozi kara finansowa w wysokości do 10 proc. obrotu przedsiębiorcy.

Wiem, że Donaldowi zupę wożą lotniczo (by była ciepła), ale mógłby się choć raz przelecieć samolotem liniowym.

Butelka wody w strefie wolnocłowej 0.5 litra kosztuje 12 zł.
Tego Donald nie doświadcza. UOKiK też tego nie widzi.

Na skutek radosnej twórczości Donalda utrudnieniu uległ dowóz towarów. Drogi zerwane, trzeba przedzierać się przez wodę. Donald zlekceważył ostrzeżenia Copernikusa (UE), napływające od 10 września ostrzeżenia o wielkim padaniu. Było dość czasu, by opróżnić zbiorniki. Dał ciała, najadł się szczawiowej, powąchał kluski śląskie i jest git.
Gdyby nie próbował pozbyć się reparacji to kasa byłoby. Aż w nadmiarze.
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: Rynek 18.09.24, 16:23
      Dzisiaj zbierali nawet wodę jak jechałem na ranczo dla powodzian. Więc kupiłem parę
      zgrzewek, a Baśka ręczniki papierowe. Moja radna robi zbiórkę w Czewie. Jak ogarnę siostrzeńca to do niej podskoczę. Będzie potrzebowała srodka transportu. Jachira już nie wejdzie na wały bo zabronili wchodzić osobom postronnym. Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej (IMGW) opublikował w środę po południu nową prognozę. Wynika z niej, że kulminacyjne wezbranie może nastąpić we Wrocławiu w nocy ze środy na czwartek. Tak pitolą dzisiaj.
      • negativum Re: Rynek 18.09.24, 16:31
        hrasier_2 napisał:

> Dzisiaj zbierali nawet wodę jak jechałem na ranczo dla powodzian. Więc kupiłem
        > parę
        > zgrzewek, a Baśka ręczniki papierowe. Moja radna robi zbiórkę w Czewie. Jak oga
        > rnę siostrzeńca to do niej podskoczę. Będzie potrzebowała srodka transportu.
        > Jachira już nie wejdzie na wały bo zabronili wchodzić osobom postronnym. Insty
        > tut Meteorologii i Gospodarki Wodnej (IMGW) opublikował w środę po południu now
        > ą prognozę. Wynika z niej, że kulminacyjne wezbranie może nastąpić we Wrocławiu
        > w nocy ze środy na czwartek. Tak pitolą dzisiaj.

Oglądam TVN 24. W 1997 r. worek z piaskiem ważył 50-100 kg. A teraz więcej bierze dziecko do wiadereczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka