emusia 08.04.04, 14:00 nawet terrorysci mnie zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 14:09 nie mów?! i jak, jak? co już zdążyła palnąć? (czuję się jak w interaktywnej grze jakieś komp - simsy np) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 08.04.04, 14:13 przyszla i tak przywitala sie ze mna i z siostra (tate juz witala na lotnisku), poszla zadzwonic do tego jej norskiego meza, rozpakowala sie, usiadla na kanapie, napila sie kawy po czym sobie przypomniala ze sie z mama nie witala. a mama jej drzwi otworzyla. hmmmm. ponadto ojej ona lubi kawe z mlekiem, nie czarna jak jej mama podala. a pozatym zostalam juz uraczona opowiescia jak to nie chcieli jej na samolot wpuscic, ale niestety puścili (kurwa, i po co?). i zapomniala jak jest czekolada po polsku. caly czas mi z szokolaą tu skacze. kurwica mnie trzasnie. co jaki czas mam was informowac o poczynaniach babci? Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: przyjechała 08.04.04, 14:15 najlepiej na bieżąco. nie gromadź w sobie negatywnych emocji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: przyjechała 08.04.04, 14:18 a i my z wypiekami na twarzy (tudzież w piekarniku) będziemy śledizić rozwój wypadków, i w razie potrzeby dobrą radą wspomagać... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przyjechała 08.04.04, 14:20 I nie rzucaj qurvami, bo one sa mocniejsze w domysle. Jest norski maz? Pewnie ma ze 12o ha lasu, jest sie gdzie chowac. A nie rzucila na powitanie czegos w stylu 'juz_zapomnialam_z_jakiego_syfu_wyjechalam' np. : 'Boze Jedyny w Trojcy, jak tu u was w tej Polsce brudno'?! Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 14:17 > co jaki czas mam was informowac o poczynaniach babci? Tak! co sie gupio pytasz cza jej bylo powiedziec, ze kawa czarna jest specjalnie, bo wszyscy wiedza, ze babcia lubi z mlekiem ... i wywracajcie oczami wszyscy (moze z wyjatkiem taty i kota, biedny kot, jeszcze mu sie co stanie, jak tak bedzie wywracal) za jej plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 08.04.04, 14:24 caly czas wywraam. i wywalam jezor. a norskiego maz jest w norwegi tylko dzwoni do niej. caly czas gaworzyccos tam po norsku do tego telefonu. błe. kot sie obraził na babcie. babcia znowu skrytykowała go, ze jest gruby i ma garba (wiem, ze ma, ale to nie powod, by mowic, ze trzeba go uspic, to sie nie bedzie meczył. 8 lat juz kot z garbem zyje i nie wyglada na zmeczonego). i sie dowiedzialam ze jestem slicnza dziewczynka. no bystra to ona jest. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przyjechała 08.04.04, 14:27 Ale reality show jest dobry. Moze zaczniesz jakies esemesy przyjmowac, Emula, co? Ja lubie obserwowac np. jak dwie takie babcie z przeciwnych kierunkow leca do jednego pustego miejsca w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 08.04.04, 14:31 zawiazalam sobie czerwona nitke na kostce. to od urokow. bo ja sie jej boje. kochana mamuska. babcia do mojego taty: waldusiu, ale masz sliczne dzieci (ton wskazuje na to, ze ja i siostra jestesmy dziecmi jedynie tatusia) moja mama: po mnie to mają. małe zwyciestwo ale i dobre. babcie na 5 minut zatkało. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przyjechała 08.04.04, 14:33 Mowie raz jeszcze: tatus musi byc wziety pod szczegolna ochrone. Serio. On jest w sytuacji klasycznie psychiatrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 14:34 A Tata? nie od-palnie jej jakiegos textu? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 08.04.04, 14:39 tatuska nie winie za nic. rodzicw sie nie wybiera. widze po nim, ze chetnie by przeszedł do mojego obozu. babcia stwierdzial ze mam sliczne długie włoski. i ze ładnie mi w rudym. jakby wiedziala jakie powody mna kierowaly przy wyborze tego koloryu... hihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 14:47 w sumie to szalenie romantyczne bylo: Twoja Mama i Twoj Tata razem - pokochali sie sa razem i maja slodkie dzieciaczki (i kota) wieje romantyzmem, nespa? Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 14:48 w sensie na przekór JEJ bo mi sie to zgubilo powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przyjechała 08.04.04, 14:52 Takim wszystko jest na przekor. Taka topologia psychiki. Wlasny punkt widzenia zastepuje horyzonty myslowe. + rozkosznosc, ofkooz. Ma to swoje dobre strony. Wyglada mi na to ze jak Emu sie wkurzy to JEJ na zlosc Nobla z astrofizyki dostanie, chocby miala przy tym teleskopie w krotkiej spodniczce stac. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 14:56 ale to nie znaczy ze maja terroryzowac wiekszosc w jej (wiekszosci) wlasnym domu jednak mamy czlowieka z marmuru/zelaza w etosie a nie czlowieka z gutaperki forza emusia! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przyjechała 08.04.04, 14:58 Absolutnie nie znaczy. Mnie sie przypomnial stary marynarski obyczaj przeciagana pod kilem, np. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 15:00 totez namawiam emu na uczciwy tradycyjny smigus-dyngus i okna mozna umyc przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: przyjechała IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.04.04, 15:02 Brezly,jak dostane zdjecie Bapci,to powiem tack :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przyjechała 08.04.04, 15:08 Ja nie mam. Nie prosilem i nie chce. Wole polegac na wyobrazni. Poza tym: cenimy ja nie za wyglad, glownie. PS. Kanuk, czy ty masz jakas uczciwa skrzynke inna niz gazetowa, bo cos tam mam dla ciebie, a duze. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 15:41 no wlasnie kanuk, bo ty jakis nieuczciwy jesli chodzi o skrzynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: przyjechała IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.04.04, 15:50 kanuk@gazeta.pl ma sporo miejsca. wlot pajeczyna zarosl coprawda... a te inna to musze odrdzewic, pomalowac , w ramach wiosennych porzadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: przyjechała 08.04.04, 15:53 Wracając do tematu, Emusi bym podrzucił książkę Chmielewskiej "Nawiedzony dom". Zwłaszcza fragmenty, jak para głównych bohaterów uskuteczniała zniechęcenie do dalszego wspólnego zamieszkiwania sublokatorki - równie starej, jak ich babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 15:53 jedza obiad daj sie emu pozywic, z sil opada dziewczyna zlosc zzera przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: przyjechała 08.04.04, 16:03 na złość i nienawiść też kurcze nie chciałabym być w takiej sytuacji babcia może jest okropna, ale to w końcu babcia Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: przyjechała 08.04.04, 16:06 Babcia nie babcia, celuj w nią kapcia (noco) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: przyjechała 08.04.04, 16:24 ale okropni jesteście - ja bym chciała mieć babcię, a już nie mam niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: przyjechała 08.04.04, 16:25 Z powyższego widzę, że jak ładnie poprosisz, to Ci Emusia babcię wypożyczy. Na tydzień nawet ;-) (Wypożyczalnia Babć Sp. z bardzo o.o.) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: przyjechała 08.04.04, 16:27 a ja mam, chociaż bym nie chciała, dlatego rozumiem Emulę... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: przyjechała 08.04.04, 16:27 Aha, dylemat 'być czy mieć' nadal aktulny... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: przyjechała 08.04.04, 17:35 widocznie tak to już jest, że najbardziej się tęskni za tym czego się nie ma.. pilotowałam kiedyś emerycką wycieczkę - panie i panowie, przeciętna wieku pi razy oko 60.. coż, trudno mu było grupę do porządku przywołać, no bo przecie z racji wieku wiedzieli wszystko lepiej.. mimo, iż prosiłam, by się nie oddalać na stacji benzynowej od autokaru, bo zaraz odjeżdżamy - dzie tam, starsze panie zaczęły przebiegać z laseczkami przez autostradę, wylukały kawałek lasku i chciały siusiu w zgodznie z naturą robić.. ale było w nich mimo wszystko coś roztkliwiającego - przez cały wyjazd byłam adoptowaną duchowo wnusią, której się podtyka różne smakołyki, nawet parę drobiazgów dostałam na pamiątkę na drutach wydzierganych, święte obrazki i różaniec cobym na złą drogę nie zeszła tyż :) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: przyjechała 08.04.04, 16:05 Aha, jak nic wyszła z siebie (na pole). ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 16:07 i sama sie błąka ;-( ani chłopa ani sympatii ... ciężki żywot emusi Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: przyjechała 08.04.04, 16:10 hehe może Tirego szuka?? oferował się przecież Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 08.04.04, 16:15 mam nadzieje, ze wlozyla czapke na glowe bo zimno i wieje Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: przyjechała 08.04.04, 15:51 emusia napisała: > nawet terrorysci mnie zawiedli. I to jest qva tekst roku ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: przyjechała 08.04.04, 16:29 Aha, chyba zostaliśmy odcięci... (Co się tam dzieje!?! Nie zniosę tego dłużej!) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 08.04.04, 16:47 jestem, jestem. u kolezanki byłam, bo nie zdzierżyłam. a rodzinka gdzies wlasnie pojechala. przez jakis czas nie bede widziec babunia. trwaj chwilo. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 08.04.04, 18:52 i fajnie było. ale sie skończyło. za sprawą słownika polsko niemieckiego, który nieopatrznie zostawiłam na biurku. -co marysiu uczysz sie niemieckiego -tak (nie mam sie co rozwodzic nad tym, bo i tak mnie nie bedzie słuchac i w połowie zdania mi przerwie) - a jak ci idzie z niemieckiego? -super (co bede babcie martwic, ze do tej pory mialam dwie paly z niemieckiego, ale w poniedzialek poprawilam jedna na słaba trójczyna, a druga na5 tylko dzieki temu, ze moja kolezanka umie niemiecki i dobrze podpowiadac) - no bo to jest wazne (pół godzinne bleblble, być może jezyki i ważne są, neich jej siedzi, ale w to, że ona najlepiej umiała niemiecki z całej szkoły i że po roku nauki była w stanie oprowadzać grupę niemiecką po krakowie opowiadajacim o naszych pieknych zabytkach to nie uwierze.) tak. ale dam rade. bedzie dobrze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tato1966 Re: przyjechała 09.04.04, 07:50 Oprowadź Babcię po Krakowie, opowiadając tylko po niemiecku. Takie małe Sonderaktion... Odpowiedz Link Zgłoś
tato1966 Re: przyjechała 09.04.04, 07:51 A jak Babcia będzie chciała iść do Wawelskiego smoka, odpowiedz: - Nic tam po nas, Babciu, on tylko dziewice uważa... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 09.04.04, 09:29 ufff babcia pojechała do sklepu. jak na razie pokłóciłam się z nią już ajkieś 5 razy. m. in. o to, że nie pozwoliła mi słodzic herbate, bo cukier powoduje ze cżłowiek sie robi nerwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 09.04.04, 09:37 pozatym dowiedzialam sie ze sol to jest z morza. jak dodtad myslalam ze z kopalni, ale skoro babcia uwaza ze odparowuja wode morska, tak coby sama sol zostala..... i jeszcze mnie wzieła na spytki cobym jej opowiedziala o moich przyjaciolkach. zastanawialam sie czy jej nie opowiedziec jak to pod wpływem głupawki wymyśliałam z ulą, że ona będzie moim mężem, ja będę jej żoną, aśka udzieliła nam ślubu jako ksiądz a magda robiła za kamerzyste. i teraz ula ciągle chce, żebym sie jej oddała. mnogłabym zataic tą głupawke przed babcia. pomyslałaby, że tio na poważnie i by sie mnie bała, ze ja zgwałce. i by mi dała swiety spokoj. jak wroci ze sklepu to jej opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: przyjechała 09.04.04, 09:40 aha Emusia a może o wujkach i ciociach jej opowiesz??? o Molierze, pożegnaniach itd... Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 09.04.04, 10:19 i o sandalkach, opadajacych kolanowkach, kiteczkach, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: przyjechała 09.04.04, 10:23 yhy, yhy. O rany, co za emocje :-O Ledwo co doczytałam ten wątek do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 09.04.04, 10:30 i opowiem jej ze wszystkich wujkuw i ciotki kocham oraz ze jestem maskotką dla paru facetów starszych od mojego taty... ciekawie moze byc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: przyjechała 09.04.04, 10:42 A ktory to wujek jest starszy od Twojego Taty?! Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: przyjechała 09.04.04, 11:04 Aha, naszo fspulno fotke mu pokaż Emu (hyhyh, babunio kojfnie jak nic). ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: przyjechała 09.04.04, 13:40 a na deser pokaze babci moja i wujka rigla wspulna. ale sie ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: przyjechała 13.04.04, 15:38 se tak czytam i czytam i tak se mysle, ze babcia to zuch kobita - coraz bardziej ja lubie ;o) tylko niepotrzebnie sie na samolot wykosztowala. Na miotle wyszloby taniej chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: przyjechała 13.04.04, 15:52 Mogłaby tak jeszcze na smoczej łodzi. Może jakaś burza po drodze... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias warum & porkła 13.04.04, 15:58 możesz emula porozmawiać z nią o kwestiach aktualnych bilateralnych (aprop. byłem na rynku i usmiechałem sie do wszystkich młodych panienek w towarzystwie staruszek. staruszki reagowały przyjaźniej. smutne to). no to może jej znienacka zadaj to pytanie w zw. z: Norwegia nie dla nas! 20.03.2004 08:52 (aktualizacja 09:14) Przyjęcie zmian w ustawodawstwie, ograniczających napływ pracowników z większości nowych państw członkowskich UE w okresie przejściowym do siedmiu lat, zaproponował w piątek rząd norweski. Zgodnie z proponowanymi przepisami, obywatele ośmiu państw wchodzących 1 maja do UE - Estonii, Litwy, Łotwy, Polski, Republiki Czeskiej, Słowacji, Słowenii i Węgier - przed wystąpieniem o zgodę na pobyt i zatrudnienie w Norwegii będą musieli znaleźć tam sobie pracę na warunkach płacowych odpowiadających norweskiej średniej. Nowe reguły nie będą dotyczyć Cypru i Malty. Według minister samorządu lokalnego i rozwoju regionalnego Erny Solberg, Norwegia musi podjąć takie działania, ażeby zapobiec obniżeniu przez zagranicznych pracowników poziomu norweskich płac, a także nadmiernemu obciążeniu tutejszego systemu bezpieczeństwa socjalnego. Przejściowe ograniczenia mogłyby obowiązywać do siedmiu lat. Zdaniem Erny Solberg, "nawet z przejściowymi ograniczeniami dla pracowników, po 1 maja obywatelom nowych państw UE i tak łatwiej będzie wejść na (norweski) rynek pracy". Minister dodała, że w przyszłości Norwegia będzie potrzebowała zagranicznych pracowników i jest przychylna imigracji z UE. Według niedawno opublikowanych prognoz, rząd w Oslo nie spodziewa się masowego napływu cudzoziemców do Norwegii. Norwegia nie jest członkiem UE, ale jej granice są szeroko otwarte dla obywateli Unii z racji przynależności do Europejskiej Przestrzeni Gospodarczej. 4,6-milionowe skandynawskie państwo jest trzecim producentem ropy w świecie, a pod względem dochodu na jednego mieszkańca należy do najbogatszych krajów świata. Norwegia jest państwem wysokiego standardu życia, wysokich zarobków i szczodrych świadczeń socjalnych, gwarantującym opiekę nad obywatelem od kołyski po grób. --- mariola wertowała najnowszy numer magazyny globalnego 'od kołyski aż po grup' zagryzając słiit śledziem Odpowiedz Link Zgłoś