Dodaj do ulubionych

ŁOWCY SIEDZEŃ

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 14:51
Jak myślicie, co sprawia, że schorowana, obładowana siatami staruszka
dostaje nadludzkiej siły w autobusie, która powoduje błyskawiczne
przemieszczanie się po pojeździe i rzucanie wszystkich na rurki i innych
pasażerów?
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 24.08.02, 19:31
      Może po prostu jest stara, zmęczona i schorowana i cos jej sie od życia nalezy, a nastoletnie chamy jej na to nie pozwalają? Sam napisałeś, że "obładowana siatkami staruszka" - zwykły, moralny imperatyw nakazuje ruszyć dupę z siedziska dla kogoś takiego. Kto tego nie rozumie, temu w mojej ocenie bliżej do wszy niz do człowieka.
      • misiulka2 Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 24.08.02, 21:48
        nie powiem, miejsce zawsze robie, ale czasem naprawde przeszlam przez pol
        miasta, siatki z zakupami mam takie, ze mi do kolan juz rece zwisaja, wsiadam
        do autobusu/tramwaju a tu babka no 60 letnia, ale w dobrej formie, bez siatek,
        po lekkim spacerku nad wisla siada na ostanim wolnym miejscu... wtedy zawsze
        szlag mnie bierze.
        • ignatz Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 24.08.02, 22:12
          Nie mowa o ryczacej czterdziestce 20 lat później, ale o kims takim: "schorowana, obładowana siatami staruszka". Jest drobna różnica - jeśli jestem zmęczony, siedzę na tyłku, ale jeśli ktoś jest nawet niewiele starszy ode mnie, a widać, że jest złachany jak koń w westernie, to ustępuje miejsca.
    • Gość: AEL Re: ŁOWCY SIEDZEŃ IP: 2.4.STABLE* 25.08.02, 15:47
      a moze zaobserwowales tez jak taka niby-schorowana babcia razno wskakuje do
      tramwaju/autobusu i po stwierdzeniu,ze nie ma wolnych miejsc upatruje sobie
      jakas mloda osobe, staje nad nia,zaczyna duszec i patrzec zadajaco?
      • timit Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 25.08.02, 17:09
        oj sa takie ale one raczej nie sa az takie stare...dopiero dobijaja wieku
        emerytalnego...
      • ignatz Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 25.08.02, 17:14
        No zauważyłem. I co z tego? A jak Ty zauważyłeś, to co robisz? Karcisz?
        • Gość: AEL Re: ŁOWCY SIEDZEŃ IP: 2.4.STABLE* 25.08.02, 17:29
          Niestety nie mam w sobie jeszcze tyle bezczelnosci,zeby karcic...ale
          przynajmniej demonstracyjnie ignoruje.
          • ignatz Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 25.08.02, 18:03
            Kto powiedział, że karcę? Ustępuję miejsce.
            Nie masz w sobie tyle bezczelności, żeby karcić, ale masz w sobie tak mało kultury osobistej, żeby ignorować. Żenujące.
      • Gość: pesti Re: ŁOWCY SIEDZEŃ IP: *. / *.MA1.srv.t-online.de 25.08.02, 18:40
        no i jeszcze szturchanie torebka i marudzenie: ach ta dzisiejsza mlodziez...
    • rigel Re: ŁOWCY SIEDZEŃ 26.08.02, 15:01
      a ja z zasady nie siadam w środkach komunikacji miejskiej, żeby nie mieć potem
      dylematów moralnych

PS. pozdrawiam wszystkich... ta kawiarenka też jest za droga, a do końca świata
      mam jeszcze strasznieeeeee daleko. Specialne pozdrowienia dla Miśka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka