misiania 16.07.03, 16:44 melodyjka, jak się otwiera kartkę świąteczną z melodyjką? znaczy otwierając kartkę to się jakiś obieg zamyka? ale jakże to tak, wbrew logice - otwierając zamykamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frufru Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:45 i tam w tych kartkach są jedyne mi znane baterie, które się nie wyczerpują! Jak to? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:47 I dlaczego, jak sie taka swiezo kupiona kartke da potrzymac na chwile dziecku , to ona przestaje grac, ta kartka ? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:47 misiania napisała: > melodyjka, jak się otwiera kartkę świąteczną z melodyjką? znaczy otwierając > kartkę to się jakiś obieg zamyka? ale jakże to tak, wbrew logice - otwierając > zamykamy? pomysł zerżnięty z majkrosoftu. w windowsach też musisz najpierw na start zeby zamknąć. może kontrwywiad w tym maczał palce? Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:47 Wybacz Misianiu, ale nawet osoba tak życzliwa k'niesieniu pomocy jak ja, nie odpowie Ci na to pytanie. Jestem bowiem samorodnym antytalenciem technicznym i nigdy nie odważyłem sie rozebrać takiego urządzenia, wiedząc, że go nie złoże z powrotem... Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:48 ale gdyby to była kartka od kogoś kto i tak Cię nie odwiedzi przez najbliższy rok, to możnaby zaryzykować :D Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:49 E-e, mam jedną taką, i mimo ze mnie czasami kusi, trzymam się do niej z daleka... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:48 Aha, Em, czy jako dziecko tez tak miales, ze psules rzeczy przygladajac im sie nieco dluzej ? Bo ja znam takie dzieci :o( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:50 a diodka? jak się otwiera to się świeci... dlaczego wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:52 Znaczy co do diody to podobno istnieje jakieś naukowe wytłumaczenie jej działania... Ale ja go nie znam... ;-) A w ogóle Misianiu, o co Ci chodziło z tym umieraniem? (że spróbuję zmienić tenat) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:55 a bo to pytanie od osoby, która siedzi przy komputerze, ma dostęp do sieci, wie jak otworzyć nowy wątek, czyli nie nowicjusz i nie widzi, co ma napisane przed oczami, tak mnie osłabiło, że pomyślałam sobie, iż jeśli taką inteligencją dysponuje współczesna młodzież, to... Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:57 E tam, w tamtym miejscu widywałem nawet jeszcze głupsze pytania... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:03 Żeby nie być gołosłownym - coś z twórczości wcale nie młodzieży. Ta dopiero ostateczna konkluzja autorki była załamująca... ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=6790582 Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:57 a tak w ogóle apropo inteligencji to dlaczego ta diodka tak? muszę w ciągu dwóch dni wymyśleć co zrobić, żeby się diodka zaświeciła po otworzeniu kartki. a potem mam trzy dni na zrobienie takiej kartki... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:00 E. wakacyjne korepetycje z zetpete masz Misianiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:01 nene, nie korepetycje. normalnie, jak to w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:02 misiania napisała: > nene, nie korepetycje. normalnie, jak to w pracy... aha. Masz moze zastepstwo za tajlandzkie lub chinskie dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:05 znaczy takie to ja mogę wynająć. ale instrukcji mu muszę udzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:02 aha, udaj się w stronę lodówki Misiu. Ona prawdę Cipowie. :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:04 a akurat moja lodówka nie chce ze mną rozmawiać, niestety. milczy od lat. ja wiem, że jak się otwiera to się coś łączy.. a może coś się łączy poprzez przerwanie obwodu? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:04 Telepatia i telewizja ;o) Oxy, jutro zajecia z leczenia dotykiem (m.in. tradziku) i bieg po wodzie (WF), przypominam Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:09 Aha, z tym że ja na ostanim wirażu Cię wziąłem, rzutem na taśmę, niczym Eezaw brata-bliżniaka swego - Jakuba :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:14 Pozwolisz , ze zacytuje klasyka (po raz ktory dzisiaj?) : -Chyba Cie pogielo , hyhy. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:59 W mylnym tkwisz bledzie, Misianiu. Jesli juz taki Mlodziez sie skupil na opanowaniu podstaw klawiszologii, to on, ten Mlodziez, juz moze, a nawet powinien, miec klopoty z czytaniem. Zwlaszcza zezrozuminiem. Zwlaszcza , ze malymi literkami i szare. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 16:52 bo przecież gdyby świeciła cały czas, to by szybko przestała. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:01 I za to wlasnie zomowiec tlukl zone. Za to wiecznie zapalone swiatlo w lodowce. -- Nie , nie , Kainie, nie, bracie moj !!!! krzyknal Abel. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:09 misiania napisała: > melodyjka, jak się otwiera kartkę świąteczną z melodyjką? znaczy otwierając > kartkę to się jakiś obieg zamyka? ale jakże to tak, wbrew logice - otwierając > zamykamy? Musi jak zamknieta - cos dociska i wtedy nie styka. Jak sie otworzy styka. Zamkniete - T - (trzy kreski nie w jedenj linii) Otwarte - - - (teraz i owszem) I Ciekawe co z tego wyjdzie com narysowal :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:12 aha. znaczy, że na takiej kartce muszę dokonać wiwisekcji w celu rozpoznania to ja już wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:18 A może taka kartka działa na zasadzie identycznej analogii jak radio? Jak je otworzyć, to gra. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:24 aha. bo np. taki Wojski to przyciskał i wtedy grało. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dlaczego gra 16.07.03, 18:13 yhy, z tym, że Wojskiemu grało wówczas, kiedy przyciskał oburącz. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:30 Radio wynalazl Popow. Tylko nie gralo, bo nikt jeszcze nie nadawal. Wg innej wersji: u Niemca na strychu wynalazl. A moze szlo tu o rower. Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego gra 16.07.03, 17:19 Nene, dla mojego umysłu humanisty to za trudne do pojęcia... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: dlaczego gra 16.07.03, 18:52 aha a czy po ciemnku tez gra? bo jesli nie znaczy ze jest na baterie sloneczne (i pomyslec ze z fizy mialam tylko naciagana czwórę) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dlaczego gra 16.07.03, 19:30 Aha, te mniej zaawansowane technologicznie kartki, to mają dielektryczny języczek (przerywający obwód zasilania) wszczepiony w zawiasik. Te poważniejsze, to po pierwsze żadnych zmyślnych zawiasików nie posiadają, ino majom zaimplementowany element optoelektoniczny, notabene w jednej krzemowej strukturze półprzewodnikowej o bardzo wielkiej skali integracji (VLSI). Po drugie, resetują się przy zamknieciu, dzięki czemu graja cały "utwór" zawsze od pocżątku. ~~ oxinrzynier :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dlaczego gra IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 20:12 aha chcesz moze obalićze moja teorie o bateryjce slonecznej? a. nieusatysfakcjonowana fizycznie (w sensie dziedziny nauk: fiyki) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dlaczego gra 16.07.03, 20:33 yhy, taka fizyka klasyczna (pffff) to może po piwo skakać jej półprzewodnikowej siostrze np. Że przez delikatnośćnie wspomnę już o Elektronice... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dlaczego gra IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 21:53 ale i tak informatyka jest kroową wszystkich nauk. wyparla matematyke jak cialo wypiera wodę Odpowiedz Link Zgłoś