Gość: jac TO JEST SPRAWA SYSTEMOWA IP: 213.17.204.* 07.01.04, 22:46 To juz jest naprawde wq....e. Ja wiem brzydko napisalem, ale jak mam pisac, skoro cala banda rzadzacych i ich urzedników nie potrafi zrobic porzadnej ustawy???? LUDZIE TEN SYSTEM JEST CHORY. CO USTAWA TO KNOT. Banda niudaczników za moje pieniadze produkuje knoty. Jak murarz, postawi krzywa sciane, to nikt mu za to nie zaplaci, a czasami obciazy kosztem materialów. No i natychmiast straci prace. Murarz pracuje za 1000, moze 2000 zl/ miesiac. W rzadzie, w sejmie, w senacie, u prezydenta siedza tysiace dobrze oplacanych ludzi i ciagle krzywo. Biorsa dobre pensje, jeszcze lepsze premie i pracuja dalej nad kolejnym knotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.04, 23:43 Jestem zdumiony płytkością sądów forumowiczów. Ludzie,ten wyrok to koniec komuny!(oby rządziła do końca kadencji!). TK stwierdził jednoznacznie,że w nowej ustawie MUSI być określone dokładnie,co w ramach ubezpieczenia? w NFZ należy się obywatelowi. Z tych srodków należeć się może wielkie g...! To znaczy, że większość świadczeń się NIE NALEŻY, a przynajmniej nie za darmo. I to BĘDĄ MUSIELI powiedzieć komuchy!!!Tuż przed wyborami! To będzie naprawdę piękne! A poza tym, to mam wrażenie ,że TK pokazał komuchom kolejną żółtą kartkę i.. pozwolił grać dalej. O ile mi wiadomo, to po drugiej żółtej kartce natychmiast usuwa się zawodnika z boiska i tenże pauzuje przez dwie kolejki.Brakło TK odwagi!!! A szykuje się kolejny SLD-owski bubel-biopaliwa. I znowu żółty papierek? To może od razu na żółtym kwicie wypisać skierowanie do szpitala dla umysłowo zdrowych inaczej?- pod rozwagę sędziom TK Obyśmy czerwoni nie byli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.chello.pl 07.01.04, 23:47 Z przykrością muszę się zgodzić z panem z LPR (tym z rodziny Adamsów), że kolega Mariusz Kurwiusz Łapiński (wyjątkowa męda ludzka) powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności za bydło, którego narobił. Jeśli można załatwić sobie w Polsce odstrzał na niedźwiedzia, czy wilka, to ja poproszę na tego oszołoma. Obiecuję, że nie zrobię tego przy paśniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.chello.pl 07.01.04, 23:50 Oczywiście menda - nie męda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Nowak Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.net.autocom.pl 07.01.04, 23:52 Brawo!Posłowie z PO Tak trzymać.Niech Łapinski z Numanem staną przed Sądem Trybunału Konstytucyjnego.Zarobili swoją nie kompetencją [głupotą] na to.Ale prosimy nie zapominajcie ozasługach na tym pol Pana Premiera Millera i jego prawej ręki Pana vicepremiera M.Pola.Sprawiedliwość m u s i być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad palownik odwalta sie od Pola... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 00:51 idiotów , kretynów i nieobliczalnych, ich się nie osądza. one takie som: lpr-y, samoobrony, i inne kretyny tej maści. co chceta.chyba tak miało byc ,dla równowagi z czerwonymi. ale przypominam ...do trzeciego pokolenia czerwonycn na pal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grupti Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.bmj.net.pl 08.01.04, 01:17 A my płacimy, płacimy i nie wiemy za co............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.org 08.01.04, 01:36 Co Wy chcecie od Łapińskiego ? Przecież ten cybmał chciał dobrze, jak cała SLD ! Tylko dla kogo ? :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. stalin Mariusz Łapiński Padł!!!!!!! IP: *.hutakatowice.com.pl / 192.168.16.* 08.01.04, 07:25 hehehhehehehehhehehhe... Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta 08.01.04, 07:38 Jest to kolejny dowod do jakiegom stopnia wyroki tego Trybunalu sa kpina. Gdzie on byl jak wymyslono kasy chorych dzialajace na opak niz na caly swiecie. Kasy ktore za mnie placa lekarzom a nie ja place lekarzom ze swoich skladek. Teraz lekarz dostaje pieniadze za zapisanych pacjentow i traci jak ich leczy. To jest bzdura najwieksza. Proble, ktory dostrzegl Trybunal jes tylko fragmentem walki SLD a opozycja, gdzie trybunal zostal w calosci wybrany przez AWS (niezgodnie z kultura polityczna) i dlatego wydaje wyroki wylacznie w tej sferze majac glebokim powazaniu obywateli. "Ustawa moze byc niespojna". To kuriozum! W ten spsob mozna wywalic cale prawo w Polsce. Dodam do tego swoje zdanie, ze zlo w Polsce tworza prawnicy zgrupowani w korporacje mafijno-rodzinne adwokatow, notariuszy i sedziow. Wole Pruszkow. Tam przynajmnie zasady sa jasne i chyba bardziej uczciwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: świete słowa, kto czytal wniosek PO ten widzi IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 17:49 mafie z sld ma zastapic ta z po w skardze wogole nie wystepuje pacjent jako ten ktoremu odebrano prawa obywatelskie jest przedmiotem tej skargi podmiotem sa faktycznie przedsiewziecia gospodarcze pod nazwa spolki lekarskie - kuriozum wszak moga leczyc i wystawiac rachunki czyli dzialac gospodarczo i gdyby TK i sikorski sie nie wtracil tak by sie stalo a NFZ zwyczajnie by zbakrutowal od pozwow za placenie rachunkow od ubezpieczonych jedna z najwazniejszych spraw skargi bylo uniemozliwienie bycia radnym i czlonkiem zarzadu NFZ to świadzcy o wszystkich intencjach partii oszustow z neoNEP-u czyli PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziwil Państwo bezprawia, kpiny ... IP: *.szpital / 192.168.0.* 08.01.04, 07:50 Państwo bezprawia !!! Po raz kolejny Trybunał Konstytucyjny orzeka, że coś jest nie zgodne z prawem, ale i tak powinno funkcjonować jeszcze przez jakiś czas. Kpiny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSL SLD-owski benkard..... IP: *.petrus.pl / 172.17.128.* 08.01.04, 08:20 Ten SLD-owski benkard ma wielu ojców,od Millera poczynając a na Kwśniewskim kończąc. Jeszcze jedna kompromitacja komunistycznego rządu i 500 osobowej załogi pałacu prezydenckiego.Winni powinni stanć przed Trybunałem Stanu,a przede wszystkim Miller i Łapiński. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1971 Może jest jeszcze szansa dla Polski? 08.01.04, 14:49 Wszystkim zbulwersowanym sprawą tego ewidentnego współdziałania w złej wierze polityków koalicji i prezydenta polecam moj wątek, w którym podałem kilka pomysłów na uzdrowienie Państwa i wprowadzenie efektywnego i rzetelnego sposobu na rządzenie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10011540 Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Msciciel z Krakowa Prezydent IP: *.hestia.pl / 172.20.6.* 08.01.04, 08:37 I jak taki przewspanialy maz swojej wspaniala malzonka mogl podpisac taki bubel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 08:45 Sprawiedliwości stało się zadość !! Jeszcze osoby odpowiedzialne za wprowadzenie ustawy, w tym Pan Prezydent,który pomimo negatywnych opini ja podpisał, jeszcze raz udowodnił,że nie jest prezydentem wszystkich Polakow ,a jednej opcji politycznej, z której się wywodzi. Nie moga dalej pracować nad nowelizacja ustawy ci,którzy do samego końca jej bronili jak własnego życia.Nie moga pracować nad nią ci przedstawiciele Sejmowej Komisji Zdrowia, w tym jej Przewodnicząca,ktorzy równiez byli głusi na opinie innych,uważając ,ze tylko oni ( czytaj koalicaj ) mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh do sądu z tym s....... łapińskim IP: *.chello.pl 08.01.04, 09:01 posadzić dla przykładu na 10 lat za zrujnowanie służby zdrowia w kraju i wielomilionowe straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: 212.14.0.* 08.01.04, 09:36 Rozumiem, że buzkowe Chore Kasy były jasne, wykonalne, niesprzeczne ze sobą, przewidywalne. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: 213.77.89.* 08.01.04, 13:19 jesteś bardziej tendencyjny niż Trybuna (Ludu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 18:43 amoze zwyczajnie xyz nie jest koniunkturalny tak jak trybuna i moze ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuberek Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: 193.111.166.* 08.01.04, 10:04 Czeka nas kolejna kompromitacja parlamentu i Prezydenta, kiedy Trybunal zajmie sie w koncu ustawa o rekompensatach dla Zabuzan... Kolejne zlodziejstwo w bialy dzien i jawne gwalcenie praw obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukes łapińskiego nie przed trybunał tylko... IP: *.comtegra.pl 08.01.04, 10:41 na szafot Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Nie ma się z czego cieszyć 08.01.04, 13:15 Zwycięstwo trochę Pyrrusowe. Ustawa powinna byc zakwestionowana przed wprowadzeniem. Nawet nie chcę myśleć co czeka masz przez cały rok - kompletny bałagan i realizacja obecnych przepisów w oczekiwaniu na nową ustawę. Walka o przeżycie pod władzami Panasa (chyba że w ramach dania igrzysk zamiast chleba "rzucą go na pożarcie" za postawę podczas rokowań). Bezwład decyzyjny (bo jak się nic nie robi to się nie naraża). Skoki na kasę, wielotysięczne premie za dobrą pracę zarządów funduszy ew. lukratywne "aneksy do umów" dla wybrańców (bo będą nowe stołki więc tych się nie utrzyma więc trzeba się szybko nachapać) "przetargi" na różne badziewia (komputery, programy, książeczki, druki, ołówki itp) ktore pójdą na przemiał 1 stycznia 2005 r ale co zapłacimy to nasze itp. itd. A w tym mordęga pacjentów tułających sie od drzwi do drzwi, limity, brak pieniędzy i wrzody żołądka lekarzy i innego personelu na których głowy będą wylewane pomyje za wszystkie "dobrodziejstwa" dane nam przez obecny rząd z premierem Millerem na czele w ramach - jak się okazało - ustawy ... sprzecznej z Konstytucją. "Beknie" ktoś za to ? - osobiści szczerze wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrsos Re: Trybunał Konstytucyjny rozpatruje sprawę usta IP: *.nas.onetel.net.uk 08.01.04, 14:29 Z przeproszeniem, ale nie widze lekarze ktory maja az tak dobrze jak ludziska mysla! Nie jestem lekarzem, nic nie mam wspolnego z NFZ-em, czy sluzby zdrowia. Tylko mowie co widze, a nie co wyobrazam sobie. A ze strone rzadu.... to tylko widac oszustwo, klamstwa i propaganda socjalistyczna!! A ludzi musza placic za to! Odpowiedz Link Zgłoś