Dodaj do ulubionych

"Srebrne Usta" 2003

27.01.04, 20:07
info.onet.pl/860894,11,item.html

"Bogdan Lewandowski w swej wypowiedzi, za którą nagrodzili go słuchacze,
ustosunkował się do słynnego wywiadu, którego udzieliła jednej z gazet jego
koleżanka z komisji śledczej Renata Beger: "pani poseł - proszę mi wybaczyć,
ale obawiam się, że pani owies uderzył do głowy".

Odbierając statuetkę, zadedykował ją swojej "muzie" z Samoobrony: "gdyby nie
pani prowokacja polityczna, nie byłoby mojej uwagi"."

No cóż, jaki artysta taka muza. Albo odwrotnie.
Obserwuj wątek
    • freemason Re: "Srebrne Usta" 2003 27.01.04, 20:32
      goniacy.pielegniarz napisał:

> info.onet.pl/860894,11,item.html
      >
      > "Bogdan Lewandowski w swej wypowiedzi, za którą nagrodzili go słuchacze,
      > ustosunkował się do słynnego wywiadu, którego udzieliła jednej z gazet jego
      > koleżanka z komisji śledczej Renata Beger: "pani poseł - proszę mi wybaczyć,
      > ale obawiam się, że pani owies uderzył do głowy".
      >
      > Odbierając statuetkę, zadedykował ją swojej "muzie" z Samoobrony: "gdyby nie
      > pani prowokacja polityczna, nie byłoby mojej uwagi"."
      >
      >
      > No cóż, jaki artysta taka muza. Albo odwrotnie.

Qrcze, ja uważam, że Begerowa powinna dostać nagrodę "srebrnych kurwików". I do
      tego worek owsa, żeby jej się w pace nie nudziło;-)))
      • Gość: wartburg aż przykro czytać IP: *.b.dial.de.ignite.net 27.01.04, 20:57
        Przy całej sympatii do Rokity. On czasem jest beznadziejny.

"Rokita podkreślił, że zawsze, nawet w życiu prywatnym, stawia sprawy na
        ostrzu noża: "gdyby nie to, nigdy nie zdobyłbym mojej pięknej żony".

Zaczynam podejrzewać, że ma kompleksy. Przecież to wypowiedź w stylu Kołodki.
        Pamiętam, jak chwalił się przed dziennikarzami, że codziennie rano robi 400
        pompek. Aż przykro czytać.

• goniacy.pielegniarz Re: aż przykro czytać 27.01.04, 21:37
          Ale do Millera w tej kwestii to mu jeszcze dużo brakuje.
        • goniacy.pielegniarz p.s. 27.01.04, 21:39
          Zresztą ja na ten tekst nawet nie zwróciłem uwagi. Jeśli coś mnie denerwuje u
          Rokity to to, że mówi czasami o sobie w trzeciej osobie.
          • Gość: wartburg zły styl IP: *.d.dial.de.ignite.net 27.01.04, 22:01

goniacy.pielegniarz napisał:

> Zresztą ja na ten tekst nawet nie zwróciłem uwagi. Jeśli coś mnie denerwuje
            u
            > Rokity to to, że mówi czasami o sobie w trzeciej osobie.

Pewnie czytałes z pospiechem. W każdym razie nie powinien podlizywać się
            publicznie własnej żonie.

To jest w jeszcze gorszym stylu, niż mówienie o sobie w trzeciej osobie. I
            bardzo sie cieszę, że porównałeś go z tego powodu do Millera. Miller robi
            dokładnie to samo (prawdziwego mężczyznę poznaje się... itd), i Rokita nie
            powinien go w tym naśladować.
            • kataryna.kataryna Re: zły styl 27.01.04, 22:25
              Gość portalu: wartburg napisał(a):

>
              > goniacy.pielegniarz napisał:
              >
              > > Zresztą ja na ten tekst nawet nie zwróciłem uwagi. Jeśli coś mnie denerwuj
              > e
              > u
              > > Rokity to to, że mówi czasami o sobie w trzeciej osobie.
              >
              > Pewnie czytałes z pospiechem. W każdym razie nie powinien podlizywać się
              > publicznie własnej żonie.
              >
              > To jest w jeszcze gorszym stylu, niż mówienie o sobie w trzeciej osobie. I
              > bardzo sie cieszę, że porównałeś go z tego powodu do Millera. Miller robi
              > dokładnie to samo (prawdziwego mężczyznę poznaje się... itd), i Rokita nie
              > powinien go w tym naśladować.

Masz rację. Rokita w ogóle jest dość narcystyczny ale można mu to wybaczyć. Mi
              się bardzo podoba jego trzyzdaniowe, trzyjęzyczne hasło "Nicea or muerte". Mógł
              się na któryś język zdecydować.
    • iza.bella.iza Re: "Srebrne Usta" 2003 27.01.04, 23:43
      Anitka się pewnieczuje niepocieszna, że za swoje "pionowe korytarze" i "mówi
      się, że pedały też" nic nie dostała. Może my - wiem, że nie jestem osamotniona
      w swojej sympatii do poseł Błochowiak - ufundujemy dla niej jakąś nagrodę
      pocieszenia? Może się ona nazywać "Malina od Forum Kraj" lub coś w tym stylu.
      • Gość: wartburg za twórczy wkład w polszczyznę 2003 IP: *.b.dial.de.ignite.net 28.01.04, 00:11
        iza.bella.iza napisała:

> Anitka się pewnieczuje niepocieszna, że za swoje "pionowe korytarze" i "mówi
        > się, że pedały też" nic nie dostała. Może my - wiem, że nie jestem
        osamotniona
        > w swojej sympatii do poseł Błochowiak - ufundujemy dla niej jakąś nagrodę
        > pocieszenia? Może się ona nazywać "Malina od Forum Kraj" lub coś w tym stylu.

Popieram.

Proponuję dać nazwę: "Nagroda specjalna - za twórczy wkład w polszczyznę
        2003". Wtedy uhonorować by można za jednym zamachem także inne (była ich
        cała masa) bezkonkurencyjne powiedzonka Anity.
        • numer11 Re:srebrne usta 2003 28.01.04, 11:37
          wy sie w ogole nie cieszycie ze LewAndowski dostal nagrode, przeciez to nasz
          ulubieniec.nie zapominjacie o tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka