skrzypek.skrzypek lista krajowa 05.02.04, 21:39 a) na pewno UW b) UW (serce) lub PO (rozum:), chociaż nie do konca, bo Panidalloway ma rację mówiąc, że bez UW ciężko będzie o porządna koalicję gospodarczą - przecież nie z PiS i LPR. c) postulat: niech zrobia "listę krajową bis", na której umieszczą tuzów z Samoobrony, SLD i PLD. Tak, żeby wszystkich hurtem można było wykreślić za jednym zamachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: lista krajowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 21:43 skrzypek.skrzypek napisał: > a) na pewno UW > b) UW (serce) lub PO (rozum:), chociaż nie do konca, bo Panidalloway ma rację > mówiąc, że bez UW ciężko będzie o porządna koalicję gospodarczą - przecież nie > z PiS i LPR. No i sprawa jest jasna, głosujemy wszyscy na UW - dość powiedzieć, że rośnie w siłę (przynajmniej forumową); a przecież wahamy się właśnie dlatego, że może mieć słabiutkie poparcie, czyż nie? > c) postulat: niech zrobia "listę krajową bis", na której umieszczą tuzów z > Samoobrony, SLD i PLD. Tak, żeby wszystkich hurtem można było wykreślić za > jednym zamachem. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
he.re.tyk Re: lista krajowa 05.02.04, 21:46 Hm hm, argumenty rozsądne, więc tak: a) jacyś Zieloni lub okolice b) UW c) lista krajowa jak najbardziej - do wykreślenia Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: lista krajowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:53 skrzypek.skrzypek napisał: > c) postulat: niech zrobia "listę krajową bis", na której umieszczą tuzów z > Samoobrony, SLD i PLD. Tak, żeby wszystkich hurtem można było wykreślić za > jednym zamachem. Chciałeś "listy krajowej bis"? - już powstaje :) serwisy.gazeta.pl/wyborcza/8,34513,1901022.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk lista krajowa = pomysl sprzed okraglego stolu IP: *.twcny.rr.com 08.02.04, 02:49 poza tym byc moze uzyska poparcie kwacha; ladna mi neutralna lista...)-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 21:51 > a)europejskich Powyższe mnie nie dotyczy, nie uznaję ełropejskich dziwolągów, zwłaszcza gdy ełropejskie standardy stanowią 'głosujcie jak chcecie, a wybierzcie kogo trzeba'. > b)parlamentarnych Na prawicę. Odpowiedz Link Zgłoś
he.re.tyk Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 05.02.04, 21:53 . > > > b)parlamentarnych > > Na prawicę. CDU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 22:05 CDU? Piszesz o TEJ CDU (Niemieckiej Chrześcijańsko Demokratycznej Cośtam)? Nie kojarzę żadnej CDU w Polsce. PS. Czy ja wyglądam na chadeka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 05.02.04, 21:53 goniacy.pielegniarz napisał: > Na kogo oddasz głos w wyborach: > > a)europejskich > b)parlamentarnych > UW UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 21:55 (Niniejszym sondażowy skryba informuje, że w naszym badaniu UW wysunęła się na 1 miejsce...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Wyniki w trakcie głosowania 05.02.04, 22:04 Nasze głosowanie jest jawne, więc nie ma żadnego embargo na ogłaszanie dotychczasowych wyników. Na razie głosy rozłożyły się tak: a) do parlamentu europejskiego PO - 8 IDP - 7 UW - 6 PiS - 5 lista obywatelska - 3 Zieloni - 2 SLD, Samoobrona, UPR - po 1 b) do parlamentu krajowego PO, IDP - po 9 UW - 7 PiS - 5 LPR - 3 Samoobrona - 2 Nowa Lewica, SLD, UPR, lista obywatelska - po 1 Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Ale... 05.02.04, 22:07 wieslaw.rewerski napisał: > Na razie głosy rozłożyły się tak: Ale każdemu radzę ufać tylko własnym obliczeniom. :) W czasie liczenia głosów chyba pojawiły się kolejne, których nie mogłem już uwzględnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 22:11 No i przeliczyłem raz jeszcze, trochę żeś się rąbnął, Panie Kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: Ale... 05.02.04, 22:42 Gość portalu: franek napisał(a): > No i przeliczyłem raz jeszcze, Jak przeliczysz jeszcze raz, to podaj aktualne wyniki. > trochę żeś się rąbnął, Panie Kolego :) W moich obliczeniach nie ma błędu, tylko nie uwzględniają one głosów oddanych w tym czasie, gdy pisałem swój post. Poza tym trzeba ustalić, jak traktujemy głosy na więcej niż jedną partię. Ja je liczyłem, więc suma głosów jest większa od liczby głosujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 22:11 Jeśli by się porozumieć co do formy odpowiedzi, np. w temacie posta umieszczać informację w formie [nazwa_partii][nazwa_partii] to w parę chwil mozna napisać skrypt, który sam podliczy głosy i zrobi statystykę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
he.re.tyk Wyniki zmanipulowane odrobinę :) 05.02.04, 22:42 Wyjaśniam, że wpisuję się czasem jako "franek", czasem jako "basia.basia", czasem jako "wiesław.rewerski", czasem jako "goniacy.pielegniarz" - tak, żeby była różnorodność opinii w tym wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Wyniki zmanipulowane odrobinę :) 05.02.04, 22:53 he.re.tyk napisał: > Wyjaśniam, że wpisuję się czasem jako "franek", czasem jako "basia.basia", > czasem jako "wiesław.rewerski", czasem jako "goniacy.pielegniarz" - tak, żeby > była różnorodność opinii w tym wątku :) > Doigrałeś się:) Zaraz trafisz na pewną listę i znikniesz (dla moich oczu). Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Odrobinę za daleko... 05.02.04, 23:17 he.re.tyk napisał: > Wyjaśniam, że wpisuję się czasem jako "franek", czasem jako "basia.basia", > czasem jako "wiesław.rewerski", czasem jako "goniacy.pielegniarz" Proszę nie bawić się moim imieniem i nazwiskiem. Albo proszę udostępnić innym do zabawy swoje własne personalia - wtedy będzie możliwa jakaś ekwiwalentność. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Odrobinę za daleko... 05.02.04, 23:20 wieslaw.rewerski napisał: > he.re.tyk napisał: > > > Wyjaśniam, że wpisuję się czasem jako "franek", czasem jako "basia.basia", > > > czasem jako "wiesław.rewerski", czasem jako "goniacy.pielegniarz" > > Proszę nie bawić się moim imieniem i nazwiskiem. Albo proszę udostępnić innym > do zabawy swoje własne personalia - wtedy będzie możliwa jakaś ekwiwalentność. Nie przejmuj się :) Nikt go serio nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: Odrobinę za daleko... 05.02.04, 23:20 Albo - jak chcesz. - Wiesław. Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: Odrobinę za daleko... 05.02.04, 23:22 Mam nadzieje, że naprawde sie nie przejmujesz. Nie wiedziałem, że to Twoje prawdziwe personalia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: Odrobinę za daleko... 05.02.04, 23:39 heretykkk napisała: > Nie wiedziałem, że to Twoje > prawdziwe personalia. Jeśli czytasz istniejące imię i nazwisko kończące się na "ski", to nie przychodzi Ci do głowy, że to prawdziwe dane? Wybacz, ale to świadczy o wypaczonym postrzeganiu rzeczywistości... A na forach dyskusyjnych jest wielu ludzi, którzy nie ukrywają swojej tożsamości. Warto ich zauważyć, choć są w zdecydowanej mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: Odrobinę za daleko... 05.02.04, 23:44 Masz bardzo ładną tożsamość. Nie zamierzam jej więcej wykorzystywać (na poważnie to nie wykorzystywałem jej wcale). Ponieważ moja tożsamość również mi się podoba (choć wypaczona) pozostanę przy niej. Biorę Cię na serio i obie gniewne Panią też. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: Odrobinę za daleko... 06.02.04, 00:09 heretykkk napisała: > Masz bardzo ładną tożsamość. Nie zamierzam jej więcej wykorzystywać (na > poważnie to nie wykorzystywałem jej wcale). Dziękuję. Przepraszam za uwagę o postrzeganiu rzeczywistości. Okazała się nietrafna. Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: Odrobinę za daleko... 06.02.04, 00:14 > Przepraszam za uwagę o postrzeganiu rzeczywistości. Okazała się nietrafna. Nic nie szkodzi. Może zasłużyłem. Zresztą i tak już wychodzę (wersja ocenzurowana). Fajnie, że Was trochę rozruszałem i poświęciliście mi odrobinę uwagi. GP to fajny chłop, ale jego postrzeganie rzeczywistości pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany z tym to nawet bym się zgodził IP: 83.27.31.* 06.02.04, 00:17 heretykkk napisała: > jego postrzeganie rzeczywistości pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Odrobinę za daleko... 06.02.04, 00:18 heretykkk napisała: > GP to fajny chłop, ale jego postrzeganie rzeczywistości pozostawia wiele do >życzenia. Masz sporo racji. Pozdrawiam Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: Odrobinę za daleko... 06.02.04, 00:20 goniacy.pielegniarz napisał: > > > GP to fajny chłop, > Masz sporo racji. Ach! Nawet i Ty się ze mną zgodziłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: Odrobinę za daleko... IP: *.u.mcnet.pl 06.02.04, 10:00 odp.: a) pusta kartka b) samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowany Czy Ty jesteś transwestytą(em)? IP: 83.27.31.* 05.02.04, 23:59 heretykkk napisała: > Nie wiedziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: Wyniki zmanipulowane odrobinę :) IP: *.acn.pl 12.02.04, 11:28 Czy i mnie zaliczysz do tej samej osoby piszącaej? Ja też będę głosować na IDP. Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk FORUMOWY SONDAŻ (heretykkk dobry jest) 05.02.04, 23:53 Koleżanka forumowiczka natchnęła mnie nowym pomysłem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10566010&a=10582180 Pytanie sondażowe więc brzmi: 1) Kto nie bierze heretykkka na serio :( ? Regulamin przewiduje, że liczą się tylko głosy osób, ktore przedstawią się z imienia i nazwiska. W przeciwnym wypadku ich wypowiedzi będą potraktowane jako anonimowe, a więc niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: FORUMOWY SONDAŻ (heretykkk dobry jest) 05.02.04, 23:59 A może byś tak wy(szedł)* ze swoją zabawą do tego idiotycznego wątku, w którym to się zaczęło, zamiast szaleć po całym forum? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10500804 * jest to wersja ocenzurowana, bo nie chciałem bluzgać Ciebie Homo, czy też Rolo, którykolwiek z Was dwóch jest teraz heretykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: FORUMOWY SONDAŻ 06.02.04, 00:04 Wprawdzie wypowiedź pozaregulaminowa, ale przyjęta. Minus dla heretykkka. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: FORUMOWY SONDAŻ (heretykkk dobry jest) 06.02.04, 00:07 goniacy.pielegniarz napisał: > * jest to wersja ocenzurowana, bo nie chciałem bluzgać Ciebie Homo, czy też > Rolo, którykolwiek z Was dwóch jest teraz heretykiem... > > Oślepłam na wszystkie takie czy owakie tyki, zobaczymy co będzie dalej:) Czy nie jest już dostatecznie ciemno? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: FORUMOWY SONDAŻ (heretykkk dobry jest) 06.02.04, 00:16 basia.basia napisała: > Czy nie jest już dostatecznie ciemno? Dzisiaj aż za ciemno. Przynjmniej u mnie. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: FORUMOWY SONDAŻ (heretykkk dobry jest) 06.02.04, 00:59 goniacy.pielegniarz napisał: > * jest to wersja ocenzurowana, bo nie chciałem bluzgać Ciebie Homo, czy też > Rolo, którykolwiek z Was dwóch jest teraz heretykiem... Niniejszym zwracam honor Homo i Rolo oraz szczerze ubolewam. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: FORUMOWY SONDAŻ (heretykkk dobry jest) 08.02.04, 00:25 qrde<< i wyżej, i tu>> Ale, O co chodzi? Łączenie mojego nicku z wiadomym zakonnikiem jest obraźliwe i jako takie traktowane ze wzgardą. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Znowu się kajam :) 08.02.04, 00:58 Znowu ubolewam i to w przypadku Was obu, bo M. także pewnie byłby obrażony, że obok Ciebie. Kurde, no i znowu Was obu wtryniłem. Trzeci raz nie będę przepraszał. Ole! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 00:21 a) PO/PiS* b) PO/PiS* * Zobaczymy kogo wystawią Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 00:23 w każdym razie...zaorać SLD! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 00:28 heretykkk napisała: > w każdym razie...zaorać SLD! :) Nieco wyżej widzę zgodność jak rzadko. W sprawie postrzegania rzeczywistości. Więc i ja się z czymś zgodzę... Tak, zaorać zdecydowanie! :) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 00:33 heretykkk napisała: > w każdym razie...zaorać SLD! :) Zaorany może odrosnąć. Proponuję nowe struktury. Warstwa SLD, warstwa piachu, warstwa SLD, warstwa piachu ... Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 00:35 douglasmclloyd napisał: > heretykkk napisała: > > > w każdym razie...zaorać SLD! :) > > Zaorany może odrosnąć. Proponuję nowe struktury. Warstwa SLD, warstwa piachu, > warstwa SLD, warstwa piachu ... > Gdzieś juz to słyszałem :) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 02:45 Wyb. europejskie: chyba PO Wyb. narodowe: PO lub Centrum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Wiatr zmartwychwstał ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 08:21 Towarzysz Wiatr (Sławomir) zmartwychwstał !!! Naprawdę! Widziałem go w czwartek w telewizyjnej Jedynce. W programie nieśmiertelnego towarzysza Kwiatkowskiego. Wspólnie z towarzyszem Cioskiem (Stanisławem) i innymi nauczał ciemny naród. Nowe wraca ... Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_we_mgle Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 10:06 Jeżeli nie zniknie to: a) UW b) UW W końcu jestem tylko Dzieckiem_we_mgle:)) PS Wnioskuję o udzielenie Galopującemu Pielęgniarzowi ustawowo należnej służbie zdrowia sumy 203 polskich złotych za pomysł. Upss.. Goniącemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Skąd tu tyle ludzi z UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:13 Nieboszczka UW zmartwychwstaje? Niepokoję się.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_we_mgle Re: Skąd tu tyle ludzi z UW? 06.02.04, 14:31 Gość portalu: pollak napisał(a): > Nieboszczka UW zmartwychwstaje? Niepokoję się.... Spoko, prawdziwych pollaków nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.am.lodz.pl 06.02.04, 11:01 a) LPR lub PO b) PO Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwy_dziad Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 13:13 a) gdyby to było mozliwe, to ja bym se oddal głos na siebie b) a tutaj to łocywiście na radnego z Bacówki, Tomasz Bachlede-Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr... -- - - --- --- --- - - - - - - IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.02.04, 13:14 a) UPR, ale że nie będzie startować, to pewnie PIS ;) b) UPR... Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 14:59 a/ LPR lub PiS b/ PiS lub LPR Odpowiedz Link Zgłoś
atak_spawacza Tylko PZPR 06.02.04, 15:34 1. PZPR 2. PZPR Tow. Miller zawsze na czele przewodniej sily narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 18:11 Tylko IDP (Inicjatywa dla Polski) może wyciagnąć ta nasza biedną ojczyznę z tego dna i na to ugrupowanie zagłosuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMASZ LIS JAK JA BEDE GLOSOWAL W CZASIE WOBOROW IP: *.ny325.east.verizon.net 06.02.04, 18:56 1-PO 2-PO I Waltornia moze mnie cmoknac w gwizdek PS.Ze was nie wyrzuca z roboty za te glupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.chello.pl 06.02.04, 21:33 1. ZSL lub SD 2. SD lub ZSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 19:23 a) Inicjatywa dla Polski b) Inicjatywa dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 21:29 Ja gospodyni domowa popieram Inicjatywę dla Polski, której szefową jest dobra gospodyni prof. Aldona Kamela-Sowińska. Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Dla wielbicieli UW 06.02.04, 21:37 których tu się namnożyło, przypomniał mi się pewien pocieszny wątek z forum UE. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=5850292&a=5850292 pozdrawiam fanów UPR robi Odpowiedz Link Zgłoś
punch.judy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 22:01 a. chyba PO b. Na pewno PO Ps. Na tym portalu mega nadreprezentatywnosc UW nie dziwi:-) bo to prawie jak zarzad tej kanapy, dziwi natomiast nadreprezentatywnosc IDP ktora nie ma zadnego zaplecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 06.02.04, 22:22 Właśnie ta rzekoma twoim zdaniem nadreprezentatywność jest dowodem na posiadanie przez IDP zaplecza! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 22:29 Zwłaszcza, że 99% popierających IdP pisze z neostrady, a zwłaszcza te kilka postów z rzędu na początku wątku :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
punch.judy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 23:07 goniacy.pielegniarz napisał: > Zwłaszcza, że 99% popierających IdP pisze z neostrady, a zwłaszcza te kilka > postów z rzędu na początku wątku :) > > pzdr > Tak, tu ktos przesadzil troche:) A Wieslaw Rewerski chyba tez z tej samej neostrady? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Nietrafne przypuszczenia 07.02.04, 10:54 punch.judy napisała: > A Wieslaw Rewerski chyba tez z tej samej neostrady? Jeśli chcesz się czegoś o mnie dowiedzieć, to spytaj o to przede wszystkim mnie, zamiast publicznie snuć przypuszczenia. Nietrafne zresztą... Aby Cię przekonać o tym, za chwilę wyloguję się i napiszę następny post, w którym zobaczysz, że mój IP to *.chello.pl. Kolejne Twoje przypuszczenie - to o braku zaplecza IDP - jest również nietrafne. Dla zilustrowania tego twierdzenia podam dwie liczby. Otóż IDP ma już prawie 4 tys. członków, a taki np. PiS - około 6 tys. Czy różnica 2 tys. z kawałkiem jest wystarczająca do tego, aby mówić o braku zaplecza? Bo zgadzamy się chyba, że PiS zaplecza pozbawiony nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.R. Zgodnie z obietnicą IP: *.chello.pl 07.02.04, 10:57 wieslaw.rewerski napisał: > za chwilę wyloguję się i napiszę następny post, w którym > zobaczysz, że mój IP to *.chello.pl. Proszę bardzo! Wiesław Rewerski Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Do pomysłodawcy i gospodarza 07.02.04, 11:07 goniacy.pielegniarz napisał: > Zwłaszcza, że 99% popierających IdP pisze z neostrady To nieprawda. Myślę, że jako gospodarz wątku, powinieneś wypowiadać się w sposób bardziej wyważony. Apelowałeś na początku o niereagowanie na poczynania prowokatorów, a teraz sam dajesz im pożywkę. Zobacz tylko, jak cytowany fragment Twojej wypowiedzi wykorzystał(a) punch.judy... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Do pomysłodawcy i gospodarza 07.02.04, 11:38 wieslaw.rewerski napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Zwłaszcza, że 99% popierających IdP pisze z neostrady > > To nieprawda. > > Myślę, że jako gospodarz wątku, powinieneś wypowiadać się w sposób bardziej > wyważony. Apelowałeś na początku o niereagowanie na poczynania prowokatorów, a > teraz sam dajesz im pożywkę. Zobacz tylko, jak cytowany fragment Twojej > wypowiedzi wykorzystał(a) punch.judy... Na początku powiem tylko, że nie życzę źle IdP, a wręcz przeciwnie. Moje podejrzenia wynikały tylko i wyłącznie z tego, że pod Twoim pierwszym postem pojawiło się kilka wpisów w bardzo krótkich odstępach czasowych, popierających IdP. Dodatkowo nie były do chyba osoby, które tutaj się często spotyka na forum. Dlatego mam podejrzenia, że to jedna osoba się wpisała. Nie wiąże się to oczywiście w żaden sposób z Twoją osobą. Tego nie miałem na myśli. Na początku miałem w ogóle się więcej nie wypowiadać w tym wątku, ale skoro rozpoczęły się dyskusje, to porzuciłem swoje postanowienie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Dysonans poznawczy 07.02.04, 15:37 goniacy.pielegniarz napisał: > Moje > podejrzenia wynikały tylko i wyłącznie z tego, że pod Twoim pierwszym postem > pojawiło się kilka wpisów w bardzo krótkich odstępach czasowych, > popierających IdP. Też zwróciłem na to uwagę. Byłem wręcz zły, że te osoby tak się podpięły pode mnie. I też miałem w związku z tym pewne podejrzenia. Ale cóż - nie dadzą się one zweryfikować, więc nie pisałem o nich. > Dodatkowo nie były do chyba osoby, które tutaj się często spotyka na > forum. Zgadzam się. Świadczy o tym np. pewna nieumiejętność w posługiwaniu się narzędziem do publikowania postów - choćby dwukrotne umieszczanie ich w odstępie paru minut. Prawdopodobnie wynika to stąd, że autorzy nie wiedzą o zdarzającym się (niestety, giwi!) opóźnieniu w ukazaniu się wysłanego postu. Cokolwiek jednak o nich myślimy, to głosy te świadczą o pewnych preferencjach. Realnie istniejących! A rezerwa, z jaką niektóre osoby podchodzą do głosów oddanych na IDP, jest o tyle dziwna, że dokładnie te same uwagi można sformułować do głosów na inne partie. Choćby PiS - przykład pierwszy z brzegu. Z postawami rezerwy wobec IDP na forach dyskusyjnych stykam się nie pierwszy raz. Szczerze mówiąc, one mnie nie dziwią. Jeśli odejmiemy świadome i celowe działania manipulatorskie przeciwników politycznych (prowadzą je dość systematycznie), to postawy te można wytłumaczyć jako naturalną reakcję na dysonans poznawczy. IDP jest czymś zupełnie nowym i nie mieści się w utartych ramach myślenia wielu osób. Starają się więc dopasować fakt istnienia IDP do jakichś istniejących schematów myślenia. Np., że to partia postawuesowska (bzdura!), że partyjka kanapowa (w rzeczywistości prawie 4 tys. członków), że bez programu (w rzeczywistości jedyna partia z programem na 2 kadencje), że rozbijacka (naprawdę odwołuje się do milczącej większości). Najśmieszniejszą i najbardziej absurdalną racjonalizacją, z jaką się zetknąłem, jest przekonanie, że to wszystko robota jednego Rewerskiego, który lata po forach i klika, klika, klika... W jednej z sond na IDP padło prawie 500 głosów i też znalazł się ktoś, kto mi je przypisał... Jestem przekonany, że z czasem ta rezerwa zniknie. Powstaną nowe ramy myślenia. Ukształtują się też nowe reakcje. Jeżeli swoimi postami jakoś się do tego przyczynię, to będę bardzo usatysfakcjonowany. Dziękuję za pozdrowienia, Pielęgniarzu. Pozdrawiam wzajemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Dysonans poznawczy 07.02.04, 16:11 No nie bądź taki skromny :) Zapomniałem Ci złożyć gratulacje, bo głos Basi na IdP to głównie Twoja zasługa :) A co do realnego poparcia dla IdP nie będę się wypowiadał, bo informacje o partii zbieram głównie od Ciebie, tutaj na forum. Jeśli jest tak, jak mówisz, że jest 4tys. członków, to gratuluję. Szczerze. Ja do samego poparcia w internecie(na przykład na tym forum) jestem dość sceptycznie nastawiony, bo cały czas mam w takiej sytuacji w głowie sytuację UPR, która, można powiedzieć, ma o wiele większe poparcie w internecie, które nijak się przekłada na rzeczywiste poparcie. Ale pożyjemy, zobaczymy. Życzę w każdym razie wejścia do Sejmu IdP. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 22:35 a/PO b/PO Na temat Płażyńskiego powiem tyle,że po jego odejściu z PO stałem się jej zwolennikiem.Zamykałem oczy kiedy pojawiał się w TV.Myślę,że takich jak ja było dużo,bo od tego czasu poparcie dla PO zaczęło szybko rosnąc. Jak Lis przyjdzie do PO to PiS nie tylko znajdzie się pod Platformą,ale zostanie przez nią rozjechany. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 22:57 Nie podoba mi się że jak dotąd nie poproszono mnie o wyrażenie opinii n.t. Mimo to, podciągam w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanki rolotomasi daj opinie a nawet dwie prosimy IP: *.gdynia.mm.pl 07.02.04, 00:32 Odpowiedz Link Zgłoś
punch.judy Re: rolotomasi daj opinie a nawet dwie prosimy 07.02.04, 00:43 Przecie dal juz! Ile on ma nickow??????????????????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: rolotomasi daj opinie 08.02.04, 00:17 o.Maria_ na Fun Club z Dyni odpowiadam: Podciągnąć poziom - dam Wam uziom. ps.co to jest ten>>????????????? bo mam słabą pamięć do nazw i jak zacznę czytać to na końcu nazwy nie pamiętam co było na początku? Odpowiedz Link Zgłoś
punch.judy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 23:10 Gość portalu: Bogdan napisał(a): > a/PO > b/PO > Na temat Płażyńskiego powiem tyle,że po jego odejściu z PO stałem się jej > zwolennikiem.Zamykałem oczy kiedy pojawiał się w TV.Myślę,że takich jak ja było > > dużo,bo od tego czasu poparcie dla PO zaczęło szybko rosnąc. > Jak Lis przyjdzie do PO to PiS nie tylko znajdzie się pod Platformą,ale > zostanie przez nią rozjechany. Dokladnie tak, a kurduple beda kurduplami:) Odpowiedz Link Zgłoś
punch.judy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 06.02.04, 23:48 Czy forum GW to elita inteligencka czy dzienikarska? Bo to wazne! Kto jakiemu panu sluzy:) Mam wrazenie, po przeczytaniu calego watku, ze jak osoby ktory uwazaja sie za powazne (Katarynki, i inne Basie)wskazuja IDP ktorego zaplecza nikt nie zna za ugrupowanie ktore warto poprzec to jakies bardzo wybiorcze wesole towarzystwo! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Opinia Kataryny? 07.02.04, 11:23 punch.judy napisała: > jak osoby ktory uwazaja sie za > powazne (Katarynki, i inne Basie)wskazuja IDP Z wymienionych przez Ciebie osób Kataryna nie wskazała IDP. W ogóle nie podała żadnej konkretnej partii, ograniczywszy się do ogólnej wypowiedzi. Jeżeli odczytałeś(aś) w niej wyraz sympatii Kataryny do IDP, to bardzo cieszę się, że zwracasz na to uwagę! Cieszę się, bo jestem członkiem IDP i zależy mi na pozytywnych opiniach o mojej partii osób tak rozsądnych i opiniotwórczych, jak Kataryna właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
heretykkk wybory sercowe 07.02.04, 11:38 wieslaw.rewerski napisał: > punch.judy napisała: > > > jak osoby ktory uwazaja sie za > > powazne (Katarynki, i inne Basie)wskazuja IDP > > Z wymienionych przez Ciebie osób Kataryna nie wskazała IDP. W ogóle nie podała > żadnej konkretnej partii, ograniczywszy się do ogólnej wypowiedzi. Jeżeli > odczytałeś(aś) w niej wyraz sympatii Kataryny do IDP, to bardzo cieszę się, że > zwracasz na to uwagę! Cieszę się, bo jestem członkiem IDP i zależy mi na > pozytywnych opiniach o mojej partii osób tak rozsądnych i opiniotwórczych, jak > Kataryna właśnie. > W związku z tym że ww KK jest osobą (dość) poważną, jej wypowiedź należy rozumieć w sposób następujący: PO=rozum, UW=serce (do tej interpretacji upoważnia mnie nasza gwałtowna, choć krótka znajomość forumowa:)). Ponieważ KK jest osoba b. młodą i pełną entuzjazmu oraz niechętną sondażom, należy podejrzewać, że ostatecznie sercowy wybór weźmie górę. Odpowiedz Link Zgłoś
punch.judy Re: wybory sercowe 07.02.04, 18:15 heretykkk napisała: > wieslaw.rewerski napisał: > > > punch.judy napisała: > > > > > jak osoby ktory uwazaja sie za > > > powazne (Katarynki, i inne Basie)wskazuja IDP > > > > Z wymienionych przez Ciebie osób Kataryna nie wskazała IDP. W ogóle nie > podała > > żadnej konkretnej partii, ograniczywszy się do ogólnej wypowiedzi. Jeżeli > > odczytałeś(aś) w niej wyraz sympatii Kataryny do IDP, to bardzo cieszę się > , > że > > zwracasz na to uwagę! Cieszę się, bo jestem członkiem IDP i zależy mi na > > pozytywnych opiniach o mojej partii osób tak rozsądnych i opiniotwórczych, > > jak > > Kataryna właśnie. > > > > W związku z tym że ww KK jest osobą (dość) poważną, jej wypowiedź należy > rozumieć w sposób następujący: PO=rozum, UW=serce (do tej interpretacji > upoważnia mnie nasza gwałtowna, choć krótka znajomość forumowa:)). > Ponieważ KK jest osoba b. młodą i pełną entuzjazmu oraz niechętną sondażom, > należy podejrzewać, że ostatecznie sercowy wybór weźmie górę. Tak rzeczywiscie KK nie optowala za IDP tutaj. A w sercowe wybory lepiej nie ingerowac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wyszuki_warek Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 00:06 Tak na sucho: a) UPR b) UW. Ale jeśli wypiję więcej, to w obydwu wypadkach będę głosował na PisssS. Odpowiedz Link Zgłoś
agraniszewski Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 00:26 a) IDP (Inicjatywa dla Polski) b) IDP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjalista Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: 80.51.242.* 07.02.04, 00:37 a) SLD b) SLD Odpowiedz Link Zgłoś