miszczu.pl 08.02.10, 08:35 Kurtyka już produkuje odpowiednie papiery na wszystkich kontrkandydatów swojego wodza Lecha, nie za darmo dostał order Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gra_na_organach Re: Tak nam kaczor zdeawulował ten urząd, nikt ni 08.02.10, 09:33 < jasne < nikt nie chce być Panem Żyrandolem,Panem Pałacem,Panem Veto!? etc...> Odpowiedz Link Zgłoś
michalpopiel Re: Tak nam kaczor zdeawulował ten urząd, nikt ni 08.02.10, 09:40 ja tez bym na niego glosowal. Moze jednak PO go wystawi Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Skąd Ci to przyszło go głowy?? 08.02.10, 11:26 Czemu zakładasz, że Cimoszewicz wystartuje jako kandydat PO?? Nigdzie w tekście nie jest to zasugerowane, a co więcej, występuje on jako rywal dla kandydatów PO. Ponadto, wątpię żeby CImoszewicz chciałby mieć z nimi coś wspólnego. Przecież to właśnie PO w osobie Konstantego Miodowicza wymyśliło i pompowało aferę Jaruckiej, próbując utrącić szanse Cimoszewicza na zdobycie prezydentury w 2005 roku. Jak widać skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nienawiedzony Jak myślicie, dlaczego Jarucka nie została 08.02.10, 11:55 dotychczas osądzona? Platforma gra na przedawnienie, bo Ania w sądzie pewnie by powiedziała, kto ją do tego oszustwa inspirował. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak myślicie, dlaczego Jarucka nie została 08.02.10, 12:19 Jarucka została już dawno osądzona. Nie wszystko musi się odbywać w świetle jupiterów. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Jak myślicie, dlaczego Jarucka nie została 08.02.10, 13:17 Sprawa została wywleczona do mediów, a poźniej tak po prostu sama ucichła? Dziwne by to było. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok cimoszko? NA DrZeWOz NIm 08.02.10, 16:00 powódź na Sląsku bucowi premierzynie pamiętamy. Niech zostanie łajza w puszczy. TAM JEST JEGO MIEJSCE! Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: cimoszko? NA DrZeWOz NIm 08.02.10, 17:04 1410_tenrok napisał: > powódź na Sląsku bucowi premierzynie pamiętamy. Niech zostanie łajza w puszczy. > TAM JEST JEGO MIEJSCE! A ubezpieczyłeś się, czy dalej żyjesz w średniowiecznym 1410...? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok mam nagrany statement tej łajzy w kolejny dniu po- 08.02.10, 21:36 wodzi! Jeżeli nie wiesz, że do dnia jego bełkotu zalane były: Racibórz, Kedzierzyn, Nysa oraz kłodzko. Były liczne ofiary smiertelnej i wszedzie, oprócz warszawki wiadomym było, że jest to najwieksza powódz w historii. skoro nie wiesz, nie pitol. Psu na pohybel. Na sląsku nikt mu tego tekstu nie zapomni. Wredna swinia ubrana na biało przemawiającą swoimi ironicznym głosem....... PS. Na długiej ulicy Traugutta we Wrocławiu, którą zalało na 2,0 m., tylko jeden właściciel sklepu ubezpieczył sie od powodzi. A wiesz, dlaczego???? DLA JAJ!!!!!! Był to mój znajomy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: mam nagrany statement tej łajzy w kolejny dni 11.02.10, 15:56 Powódź mała, czy duża... kto się nie ubezpiecza - jego problem. Jestem ze śląska i nie mam nic przeciwko odmowie pomocy rządowej ludziom nierozsądnym. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Przemówienie Towarzysza Cimoszewicza na plenum KC 08.02.10, 14:25 GW to organ propagandowy komunistów, polecam zapoznać się z przemówieniem Towarzysza Cimoszewicza, tak dla odświerzenia pamięci: forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=4111545 Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Re: Przemówienie Towarzysza Cimoszewicza na plenu 08.02.10, 14:26 "Odświeżenia pamięci", naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ten durny narod dalej na komuchow glosuje???? 08.02.10, 09:33 18-19% to nie jest cały naród. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Ale ostro popieprzni 08.02.10, 10:24 Uwielbienie Tuska ,PO ,liberalizmu ;)Ach ,Och A tu Cimosz ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ale ostro popieprzni 08.02.10, 12:18 Przecież Cimoszewicz ma jak najbardziej liberalne poglądy gospodarcze. Takim durnym rechotem pokazujesz tylko ogrom swojej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 14:21 > Przecież Cimoszewicz ma jak najbardziej liberalne poglądy gospodarcze Polecam zaznajomić się z przemówieniami tego "liberała", a dopiero potem przygadywać komuś od ignorantów: forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=4111545 Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 14:40 gry-online? Sorry, nie interesują mnie wypowiedzi Cimoszewicza na temat gier. Jego poglądy gospodarcze i społeczne są doskonale znane z wielu wywiadów w mediach. W zestawieniu z czystej wody socjalistą Kaczyńskim, Cimoszewicz jest liberałem pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 14:49 pe1 napisał: > W > zestawieniu z czystej wody socjalistą Kaczyńskim, Cimoszewicz jest liberałem > pełną gębą. Przez analogią do powyższej argumentacji to w zestawieniu z ciemno czerwonym, czerwony jest pełną gębą biały. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 15:32 No tak, ale ten czerwony to kto? Kaczyński? Ja nie widzę nic czerwonego w Cimoszewiczu poza tym, że kiedyś dawno temu należał do PZPR. A przypomnijmy, że do PZPR należał np. wielki przyjaciel Jarosława - Jasiński (który był sekretarzem PZPR), Kryże, Wassermann, Karski, Kuchciński ... Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 23:55 pe1 napisał: > No tak, ale ten czerwony to kto? Kaczyński? > > Ja nie widzę nic czerwonego w Cimoszewiczu poza tym, że kiedyś dawno temu > należał do PZPR. > > A przypomnijmy, że do PZPR należał np. wielki przyjaciel Jarosława - Jasiński > (który był sekretarzem PZPR), Kryże, Wassermann, Karski, Kuchciński ... A co ma do rzeczy to kto należał do PZPR? Chodzi o to, że zarówno Kaczyńscy jak i Cimoszewicz czy Tusk to socjaliści. A socjalizmu już chyba wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 15:30 Dzęki za link. Każdy powinien to przeczytać zanim weżmie pod uwagę kandydaturę Cimoszki. On tak pluł na wrogów klasowych a córka trzepała kasę na tym zgniłym, kapitalistycznym zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Towarzysz Cimoszewicz i jego poglądy 08.02.10, 15:49 Przeczytałem i dalej biorę pod uwagę kandydaturę Cimoszki. Nie wiem, czy tekst jest autentyczny, ale nawet jeśli jest, to przypomnę, że podobnym tonie pisał komunistyczne wypociny obecny prezydent Kaczyński, który Cimoszewiczowi do pięt nie dorasta klasą, wiedzą i kompetencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Ale ostro popieprzni 08.02.10, 14:46 pe1 napisał: > Przecież Cimoszewicz ma jak najbardziej liberalne poglądy gospodarcze. Co jest takiego liberalnego w poglądach Cimoszewicza? Praktycznie każdy rząd od 1989 roku coraz głębiej sięga do kieszeni podatników - to jest ten liberalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ale ostro popieprzni 08.02.10, 14:50 > Co jest takiego liberalnego w poglądach Cimoszewicza? Praktycznie każdy rząd od > 1989 roku coraz głębiej sięga do kieszeni podatników - to jest ten liberalizm? Przypomnij mi, kto wprowadził podatek liniowy dla podmiotów gospodarczych w 2004 ? TAK, to jest ten liberalizm Przypomnij mi, kto od 2005 zaczął wprowadzać rozbuchany socjal na prawo i lewo? To jest akurat socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Przypomnij mi o choć jednym przypadku rozbuchanego 08.02.10, 17:01 pe1 napisał: Przypomnij mi, kto od 2005 zaczął wprowadzać rozbuchany socjal na prawo i lewo? ---> ... twoim zdaniem, socjalu ... tylko posługuj się konkretami oraz wartościami bezwzględnymi. Wiadomo, że nie odpowiesz, bo musiałbyś tym samym przyznać się do powielania mitów a mówiąc wprost: do powtarzania zwykłych, prymitywnych, liberalno/salonowych kłamstw. Ale, gdybyś jednak zaryzykował, to mile widziane też będą informacje na temat socjalu (i zarobków) w innych krajach na tle cen (także leków), faktycznych kosztów leczenia, rent, emerytur ... Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Ale ostro popieprzni 09.02.10, 00:02 pe1 napisał: > Przypomnij mi, kto wprowadził podatek liniowy dla podmiotów gospodarczych w 200 > 4 > ? TAK, to jest ten liberalizm > Przypomnij mi, kto od 2005 zaczął wprowadzać rozbuchany socjal na prawo i lewo? > To jest akurat socjalizm. Jedna decyzja ma decydować o tym, że jakiś rząd uznamy za liberalny? Poza tym co ma tu do rzeczy socjalizm Kaczyńskich? To ma być jakiś punkt odniesienia? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Ten durny narod dalej na komuchow glosuje???? 08.02.10, 10:56 no pewnie bo lepsi sa prawicowcy ktorzy sa przeciwni aborcji, eutanazji, in vitro i kochaja lizac dupe KK- takich wolicie? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Ten durny narod dalej na komuchow glosuje???? 08.02.10, 11:32 dobrze napisane :) yola13 napisała: > no pewnie bo lepsi sa prawicowcy ktorzy sa przeciwni aborcji, > eutanazji, in vitro i kochaja lizac dupe KK- takich wolicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Ten durny narod dalej na komuchow glosuje???? 08.02.10, 10:56 ty bys zapewne glosowal na takiego "polskiego ksiedza tiso" co? katokoltunie?wole cimoszewicza stokroc bardziej jak tego niedojde z palacu bezzebnego pajaca kukle sterowana przez wiecznie cierpiacego na wscieklizne "wielkiego brata jaroslawa"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek [...] 08.02.10, 12:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rob3-331 niestety media wmówiły ludowi że są dobre komuszki 08.02.10, 13:57 niestety media wmówiły ludowi że są dobre komuszki i ludzie to łykli Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: niestety media wmówiły ludowi że są dobre kom 08.02.10, 14:16 Ale na szczęście już nikt na tego "dobrego komuszka" nie chce głosować, poza 18-19% tych, do których to jeszcze nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 Re: Ten durny narod dalej na komuchow glosuje???? 08.02.10, 16:48 A uważasz, że gdyby głosował na tych durniów, którzy ślinia sie do "pałacu" to byłby madry?? Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 08:40 Bronisław przegrywa z Lechem więc jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż p 08.02.10, 12:20 W każdej opcji Lech przegrywa z kretesem, więc jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż p 08.02.10, 12:41 jakeww napisał: > Bronisław przegrywa z Lechem więc jest dobrze. ciekawe jak nazbierali tyle glosow na tego pieknisia Lecha??? Odpowiedz Link Zgłoś
sekalek Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 08:42 Dolandzie, wystaw Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 To się na pewno nie stanie 08.02.10, 11:29 Cimoszewicz, w przeciwieństwie do większości ludzi, pamięta kto podłożył mu świnię w 2005 roku w postaci afery Jaruckiej. Było to właśnie PO, nikt inny. I wątpię, żeby Cimosz, chciał się teraz z nimi układać. Odpowiedz Link Zgłoś
cienie_w_ogrodzie Re: To się na pewno nie stanie 08.02.10, 14:39 Nigdy nie trzeba mówić nigdy. Tymczasem Cimoszewicz to w obecnej konfiguracji kandydat na prezydenta niemal idealny: - jest dobrym prawnikiem, potrafiłby komunikować ze światem ustaw. - ma doświadczenie w rządzeniu. - jednocześnie nie jest pazerny na władzę - to widać. - zna bardzo dobrze angielski (lingua franca, problem obecnego prezydenta). - znają go w świecie, porusza się dobrze zarówno na salonach, jak i w białowieskiej kniei. - jest niewątpliwie mądrym człowiekiem, który może za bardzo eksponuje swoją wartość, ale ma prawo się cenić. Nie poniża głupich, ale się wobec nich dystansuje. - przyciąga uwagę rozmówców: jego spotkania w TVN24 z Moniką Olejnik są znakomitym przykładem, że polityk może mieć w swych słowach i sposobie ich wypowiadania pozytywny magnes. - byłby być przedstawicielem tzw. "całego" społeczeństwa, a nie konkretnej partii czy części społeczeństwa, niezależnie, czy PO opowiedziałaby się za nim mocniej, czy na granicy potrzeby. - jest w znakomitym wieku: już nie młokos, ale jeszcze nietknięty obawą przed starością. - sprawa jego "czerwonego koloru" nie ma już znaczenia. Przy wszystkich zachowanych proporcjach Leszek Kołakowski też był czerwony... A nie to mu się w życiorysie liczy. - sprawa powodzian sprzed lat ? kto chce pamiętać w krzywym świetle, będzie tak pamiętać; kto nie chce, nie będzie. Ogólnie - temat już się opatrzył. Można wymieniać jeszcze wiele punktów na rzecz pana C. Gdyby go skonfrontować w "pojedynku" TV nie z "mechanizmem Miodowicza", ale z poglądami i wiedzą praktyczną - najpewniej wygrałby zarówno z obecnym prezydentem, jak i z panami Komorowskim, czy Sikorskim. Nie wygrałby z Tuskiem, ale premier nie startuje. Gdyby Cimoszewicz został prezydentem, Tusk miałby komfortową sytuację w sterowaniu rządem. Chociaż mógłby się obawiać, czy przypadkiem jego własna prezydentura nie oddali się na dwie kadencje, czyli na 10 lat. Ale w międzyczasie mogliby w swoistym tandemie, Tusk-Cimoszewicz, nieźle porządzić... Jaka satysfakcja dla mądrych ludzi. Oczywiście wcześniej musiałaby zostać zamknięta karta - w spotkaniu "twarzą w twarz" Tuska z Cimoszewiczem - zła, jakie PO wyrządziła rękami Jaruckiej & Miodowicza. Gdyby nie tamta afera, kto wie, kim byłby dzisiejszy gospodarz przy Krakowskim Przedmieściu. Jak inaczej potoczyłyby się losy polskiej polityki, a w sensie bardziej przyziemnym - losy wielu z nas. Bo jest wiele naczyń połączonych. Cimoszewicz prezydentem - w obecnym czasie politycznym - to rozwiązanie dobre na wiele schorzeń systemu. A że zarzeka się, iż nie będzie kandydować ? Nieważne. Furtka w postaci groźby wygranej obecnego prezydenta istnieje. Że sam powiada, iż w Polsce nie może wygrać prezydentury nikt bez zaplecza politycznego i maszynerii wyborczej ? Ma rację. Ale skoro PO nie ma własnego, w pełni gotowego do objęcia najwyższej funcji w państwie kandydata - a po rezygnacji Tuska gołym okiem widać, że nie ma - dlaczego ugrupowanie to nie miałoby poprzeć Cimoszewicza ? Niemożliwe ? A było możliwe, by Tusk nie kandydował ? Też było niemożliwe. Czyli - nigdy nie trzeba mówić nigdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: To się na pewno nie stanie 08.02.10, 15:42 "Byłby być przedstawicielem tzw. "całego" społeczeństwa, a nie konkretnej partii czy części społeczeństwa, niezależnie, czy PO opowiedziałaby się za nim mocniej, czy na granicy potrzeby." Ja bardzo przepraszam, ale pan Cimoszewicz nie jest przedstawicielem mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: To się na pewno nie stanie 08.02.10, 15:47 Przedstawicielem ciebie jest tylko menel Kononowicz Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 08.02.10, 12:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
barmanik Teraz to "wystaw"...a 5 lat temu Miodowicz (PO) 08.02.10, 13:30 i Jarucka Cimoszkę zniszczyli!! Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 08:43 Cimoszewicz jest w komfortowej sytuacji. On nie chce, ale jego nadal chcę na Prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 08:43 Cimoszewicz to kto krok do tyłu. Tak mi się zdaje! Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 08:58 i tych co nienawidzą betonu czerwonego i czarnego, a tych jest najwięcej ! Większść Polaków jest umiarkowana w swoich osądach.....Cimoszewicz im pasuje, nie jest za "czerwony", jest w miare "socjalny", nigdy nie zapala sie w dyskusjach ,stając murem za jedną opcją, zawsze potrafi zbudować furtki.. To u polityka jest ważną zaletą.... Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 09:03 Cimoszko faktycznie ma szansę. Przynajmniej w porównaniu z innymi potrafi mówić o głupocie - vide trzeba było się ubezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 10:10 No palnął, nie da się ukryć. Szczególnie wrocławianie mu tego nie zapomną. Ale w sumie na tle tzw. elit politycznych i tak wypada korzystnie. Bo choć tu palnął, to w sumie miał rację.. a ile inni zaliczyli wpadek gadając po prostu głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 10:17 Ktoś tu ma problem z czytaniem ze zrozumieniem. Seydlitz nie napisał, że "Cimoszewicz mówi głupoty", tylko "Cimoszewicz mówi o głupocie". Tekst o ubezpieczeniach był wpadką polityczną, bo Polacy narzekają na zakłamanie polityków, ale jednocześnie nie lubią od nich słyszeć prawdy. Ale z merytorycznego punktu widzenia był jak najbardziej słusnzy - TRZEBA SIĘ BYŁO UBEZPIECZYĆ! No i nie budować na terenach zalewowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 11:27 Po prostu największym liberałem w Polsce okazał się komuch :) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus999 Ciemoszewicz 08.02.10, 11:28 Cimoszewicz wygrywa z wszystkimi !tylko ktos ograniczony lub bez pojecia moze takie bajki pisac.Te badania sa nie sa warte funta klakow.Byly przeprowadzone chyba wsrod lewicy.Cimoszewicz nigdy nic nie wygral i nie ma takiej szansy choc nie wiem jak propagandowe teksty o nim pisali.Jest bylym komunistycznym aparatczykiem i takim jak Oleksy,Miler i inni i robienie na sile zbawcy narodu jest smieszne.On i jego dawni kompani powinni dac sobie spokoj i odejsc w niebyt bo chocby na glowie staneli to i tak obciaza ich kolaboracja z sowietami i to ze byli wykonawcami polecen Moskwy a nie narodu . swoboda_t napisał: > Ktoś tu ma problem z czytaniem ze zrozumieniem. Seydlitz nie > napisał, że "Cimoszewicz mówi głupoty", tylko "Cimoszewicz mówi o > głupocie". Tekst o ubezpieczeniach był wpadką polityczną, bo Polacy > narzekają na zakłamanie polityków, ale jednocześnie nie lubią od > nich słyszeć prawdy. Ale z merytorycznego punktu widzenia był jak > najbardziej słusnzy - TRZEBA SIĘ BYŁO UBEZPIECZYĆ! No i nie budować > na terenach zalewowych. Typowe brednie .Jakby na Haiti Prezydent wystapil po kataklizmie -nic wam sie nie nalezy trzeba bylo sie ubezpieczyc to by go pewnie powiesili na latarii - Cimoszewicz jakos zyje . Budowano na terenach zalewowych za zgoda wladz -do budowy trzeba miec pozwolenie.Zreszta trzeba byc idiota zeby nie pamietac ,ze w czasie powodzi zalalo cale polacie Polski , miasta jak Klodzko,Opole,Raciborz,Glogow,Wroclaw zginelo 55 osob ,tysiace stracily wszystko a Cimoszewicz wyszedl do tych ludzi i jedynie co mial do powiedzenia ludziom dotknietym tragedia - trzeba się bylo ubezpieczać.Gratuluje tym wszystkim korzy popieraja takich "politykow".Gdy komus z was wydarzy sie podobna tragedia i stracicie caly dorobek zycia,bliskich(nikomu tego nie zycze)to przyjedze taki Cimoszewicz i powie wam -trzeba bylo sie ubezpieczac... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio888 to jak mi zwinęli 08.02.10, 13:09 rower, którym dojeżdżałem do pracy to państwo powinno mi go odkupić ? Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Ciemoszewicz 08.02.10, 15:04 maximus999 napisał: > z was wydarzy sie podobna tragedia i stracicie caly dorobek > zycia,bliskich(nikomu tego nie zycze)to przyjedze taki Cimoszewicz i powie wam > -trzeba bylo sie ubezpieczac... Daj se siana z tą komunistyczną propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
totuus Re: Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 10:42 Palnął czy nie palnął, nie da się jednak ukryć że trochę racji miał... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Po 13 latach jeszcze nie wiecie … 08.02.10, 11:00 seydlitz; foruman; swoboda_t; totuus napisali: … … że „trzeba było się ubezpieczyć” to MATACTWO TVPiC Wiesia Walendziaka & PAPPERSÓW jego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jaja sobie robiczie obroncy cimoszki? 08.02.10, 21:46 jakie matactwo, jak merytoryczna racja????? duren i cham z warszawki były łaskaw zachować sie w stosunku najwiekszym w owym czasie powodzi jak bezczelne bydle. Ten tekst, to nie był żaden lapsus. Panie premier,był łaskaw nie mieć pojęcia o rozmiarze katastrofy! KIEDY TO DO WAS WRESZCIE DOTRZE! W dniu jego wypowiedzi dla wczesnowieczornych wiadomości, pan premier był łaskaw wystąpic w białym lnianym/bawełnianym garniturku i opowiadać bajki o ubezpieczeniu, podczas gdy na Opolszczyznie oraz we Wrocławskiem, powódz zalewała miasta oraz porywała ludzi w odmęty. cimoszewicz zachował sie jak Maria Antonina ze swoim słynnym cytatem o tym, że głodujący lud Paryża, jak nie ma chleba, to ciastka może jeść. Marię Antoninę posłano za ten lapsusik na gilotynę. Niestety takie rozwiązanie nie jest dopuszczalne w wieku XX/XXI, więc cimoszko żyje w Puszczy białowieszczanskiej. I TO JEST DOBRE MIEJSCE dla takiego fagasa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Ciemoszewicz pogodziłby Polaków.. 08.02.10, 12:44 po_stach napisał: > i tych co nienawidzą betonu czerwonego i czarnego, a tych jest najwięcej ! > Większść Polaków jest umiarkowana w swoich osądach.....Cimoszewicz im pasuje, > nie jest za "czerwony", jest w miare "socjalny", nigdy nie zapala sie w > dyskusjach ,stając murem za jedną opcją, zawsze potrafi zbudować furtki.. > To u polityka jest ważną zaletą.... a ty jakis znany polityk??? Jarek????? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż p 08.02.10, 09:05 Włodzimierz I - nowy prezydent Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 09:08 Pan Cimoszewicz musi cały czas uważać na dyplomowanego pułkownika MIODOWICZA /po 6-ciu latach pracy w MSWiA takiego stpnia się dosłużył/ jak widać to jest bardzo zdolna jednostka!!! w każdej chwili może z Jarudzką coś wyskoczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt.bartex birkut44, ty , jak zwykle, zaczynasz od śniadania 08.02.10, 09:23 w szambie.. Newet nie potrafisz poprawnie pisać nazwisk... Odpowiedz Link Zgłoś
miro_i_rysiek A my nadal spokojnie popieramy PO 08.02.10, 09:11 Wysoko cenimy najwyższe standardy etyczne tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Rzeźnik i betoniarz-zbrojarz vs Lech Kaczyński 08.02.10, 09:35 miro_i_rysiek napisała: A my nadal spokojnie popieramy PO Wysoko cenimy najwyższe standardy etyczne tej partii. ---> Główne filary programu wyborczego tandemu Sikorski/Komorowski: 1. Dorżnąć watahy!!! 2. Zabetonować IPN!!! 3. Dozbroić WSI!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Rzeźnik i betoniarz-zbrojarz vs Lech Kaczyńsk 08.02.10, 11:34 Hasło wyborcze tandemu Sikorski/Komorowski: "Chwała nam i naszym kolegom. Chu.om precz!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Rzeźnik i betoniarz-zbrojarz vs Lech Kaczyńsk 08.02.10, 12:24 normalnyczlowiek1 napisał: > > ---> Główne filary programu wyborczego tandemu Sikorski/Komorowski: > 1. Dorżnąć watahy!!! > 2. Zabetonować IPN!!! > 3. Dozbroić WSI!!! > :) > I z tym programem mają szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Więc dlaczego boją się umieścić go na sztandarach? 08.02.10, 12:31 wg61 napisał: I z tym programem mają szanse... ---> Dlaczego, jak zwykle, wolą łgać? Zgadzam się, byś założył wątek z tymi hasłami ... ale z pełnym kontekstem, czyli cały twój post, jako początek wątku. Zaryzykujesz? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Więc dlaczego boją się umieścić go na sztanda 08.02.10, 12:39 normalnyczlowiek1 napisał: Z mojej miłości do klonów mam problem ze zakładaniem wątków...Ale dziwię się, że ty taki inteligentny nie rozumiesz, iż ludzie z reguły głosują przeciwko komuś, a nie za kimś... Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 No i z tego wynikała moja prośba :) 08.02.10, 13:04 wg61 napisał: nie rozumiesz, iż ludzie z reguły głosują przeciwko komuś, a nie za kimś... > Z mojej miłości do klonów mam problem ze zakładaniem wątków... ---> No to musisz być strasznie załamany będąc w tym samym klubie, co i ja ... Ale może jakiś inny odważny się znajdzie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: No i z tego wynikała moja prośba :) 08.02.10, 13:08 normalnyczlowiek1 napisał: > wg61 napisał: nie rozumiesz, iż ludzie z reguły głosują przeciwko komuś, a nie > za kimś... > > > Z mojej miłości do klonów mam problem ze zakładaniem wątków... > > ---> No to musisz być strasznie załamany będąc w tym samym klubie, co i ja > ... > Ale może jakiś inny odważny się znajdzie ... :) > Nie, wręcz odwrotnie! Przynależność do takiego klubu wydaje się być dość elitarna! No, ale czy nie mam racji, że z reguły jesteśmy p-ko, a nie za w swych wyborach...? Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Tak właśnie powinno być,by nie oceniać na każdym 08.02.10, 13:24 wg61 napisał: No, ale czy nie mam racji, że z reguły jesteśmy p-ko, a nie za w swych wyborach...? ---> ... kroku, o ile ktoś jest lepszy od kogoś innego, ale za to zawsze reagować na zło. Słusznych metod naprawy może być bardzo wiele, ale reakcja na psucie powinna być jedna i to nie poddająca się relatywizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 [...] 08.02.10, 09:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Ale pozostala silna chec dojenia zubrów. 08.02.10, 09:36 Z drugiej jednak strony to Cimoszewicz juz wspólpracuje z PO i Miodowicz nie odwazy sie stosowac prowokacji,musieliby cos pomyslec Ziobro z Kaminskim zeby pogonic lesnego luda. Odpowiedz Link Zgłoś
wedry Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 09:59 Więc PO zrezygnuje z Komorowskiego, a wystawi Sikorskiego - bo sondaże teraz rządzą decyzjami polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Nie wystawią Sikorskiego, spokojna Twoja. 08.02.10, 11:38 NIe ufają mu. Przecież On się wywodzi z ROP-u i PiS-u. Całe życie związany z Kaczyńskimi. Dopiero 2 lata temu przeszedł na inną stronę. Boją się, ze koleś znowu zdradzi. Tak więc nikt go nie wystawi. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nie wystawią Sikorskiego, spokojna Twoja. 08.02.10, 12:23 Sikorski ma bardzo dobrą odpowiedź na takie bezmyślne gadki: on ślubował wierność Polsce a nie jakiemuś towarzystwu politycznemu. Nigdy tego ślubowania nie złamał. Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanjan Byle nie Kaczyński 08.02.10, 09:59 Każdy kandydat jest lepszy od Kaczyńskiego. Dosyć juz mam wstydu za Polskiego Prezydenta. Polska zasługuje na inteligentnego, wykształconego, otrzaskanego w polityce zagranicznej i władającego obcymi jezykami człowieka czyli przeciwieństwo pana Lecha. Nie liczę na to że mały człowiek sam zrezygnuje ale licze na madrość polaków i wierzę że przegra on z każdym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 10:47 kajetanjan napisał: > Każdy kandydat jest lepszy od Kaczyńskiego. Dosyć juz mam wstydu za > Polskiego Prezydenta. Polska zasługuje na inteligentnego, > wykształconego, otrzaskanego w polityce zagranicznej i władającego > obcymi jezykami człowieka czyli przeciwieństwo pana Lecha. Nie liczę > na to że mały człowiek sam zrezygnuje ale licze na madrość polaków i > wierzę że przegra on z każdym innym. nie kazdy, nie kazdy, bo złym kandydatem jest rowniez taki co bedzie tylko potulnym pieskiem partii rzadzacej i stałym jej członkiem, dlatego prezydent powinien byc niezalezny i nie nalezec do zadnej partii, bo jest przedstawicielem całego narodu a nie tylko wybranej grupy wyborcow Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 10:50 A znasz takiego co byłby bardziej niż Kaczyński zalezny od swojej partii i jej prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 11:36 kajetanjan napisał: > Każdy kandydat jest lepszy od Kaczyńskiego. Dosyć juz mam wstydu za > Polskiego Prezydenta. Polska zasługuje na inteligentnego, > wykształconego, otrzaskanego w polityce zagranicznej i władającego > obcymi jezykami człowieka czyli przeciwieństwo pana Lecha. Nie liczę > na to że mały człowiek sam zrezygnuje ale licze na madrość polaków i > wierzę że przegra on z każdym innym. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 11:52 > A za poprzednika nie wstydziles sie jak ledwo slanial sie na > nogach w ONZ,Katyniu po bibce z Kuczma? Kaczora nagrzanego jeszcze > nikt nie widzial,a ze jest nijaki to druga strona medalu. Nadużywanie alkoholu może ale nie musi dyskwalifikować prezydenta. Jak ktoś stwierdził wyższość Kwaśniewskiego nad Kaczyńskim polegała między innymi na tym, że ten pierwszy potrafił wytrzeźwieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 12:43 12.12a1 napisał: > ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 14:44 12.12a1 napisał: > Kaczora nagrzanego jeszcze nikt nie widzial,a ze jest nijaki to > druga strona medalu. Owszem, widziałem. Prawie na każdym wystąpieniu publicznym jest narąbany. W wywiadzie telewizyjnym z Olejnik zionął jej alkoholem w twarz. Większość jego wyskoków typu "małpa w czerwonym" to właśnie efekt podwójnego gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 14:51 pe1 napisał: > 12.12a1 napisał: > > > Kaczora nagrzanego jeszcze nikt nie widzial,a ze jest nijaki to > > druga strona medalu. > > Owszem, widziałem. Prawie na każdym wystąpieniu publicznym jest narąbany. W > wywiadzie telewizyjnym z Olejnik zionął jej alkoholem w twarz. Większość jego > wyskoków typu "małpa w czerwonym" to właśnie efekt podwójnego gazu. Coś ty, on tak po trzeźwemu pitoli...A może to faktycznie wirus, ale tym razem mongolski...? Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 15:45 To nie był alkohol, to resztki zepsutego uzębienia Pana Prezydenta. Proszę zwrócić uwagę gdy się śmieje i nieopacznie podniesie górną wargę (na ogół stara się tego nie robić). Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Byle nie Kaczyński 08.02.10, 17:07 g1tzb1051 napisał: > To nie był alkohol, to resztki zepsutego uzębienia Pana Prezydenta. > Proszę zwrócić uwagę gdy się śmieje i nieopacznie podniesie górną > wargę (na ogół stara się tego nie robić). ...chyba, że warrrczy... Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Lepszy dbający o nasze polskie interesy Kaczyński 08.02.10, 12:26 kajetanjan napisał: Polska zasługuje na inteligentnego, wykształconego, otrzaskanego w polityce zagranicznej i władającego obcymi jezykami człowieka czyli przeciwieństwo pana Lecha. ---> ... nie spełniający w należytym stopniu tylko tego ostatniego kryterium, za to nadrabiając uczciwością, niż poliglota, myślący tylko o własnej karierze lub o interesach szemranego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Lepszy dbający o nasze polskie interesy Kaczy 08.02.10, 12:47 normalnyczlowiek1 napisał: > kajetanjan napisał: Polska zasługuje na inteligentnego, wykształconego, > otrzaskanego w polityce zagranicznej i władającego obcymi jezykami człowieka > czyli przeciwieństwo pana Lecha. > > ---> ... nie spełniający w należytym stopniu tylko tego ostatniego kryteriu > m, za > to nadrabiając uczciwością, niż poliglota, myślący tylko o własnej karierze lub > o interesach szemranego środowiska. > Tiiiia...Lesio, to taki nowy model BMW...bierny, mierny, ale wierny...bratu i jego obozowej wizji Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Dopóki imponderabilia będą takie same, to może być 08.02.10, 13:29 wg61 napisał: Tiiiia...Lesio, to taki nowy model BMW...bierny, mierny, ale wierny...bratu i jego obozowej wizji Polski... ---> ... wierny nawet Kiszczakowi i to mi nie będzie przeszkadzało - choć wiesz, że akurat ten przykład jest zupełnie abstrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 jogurt.bartex czy jesteś z tego szwadronu.. 08.02.10, 10:00 dyżurnych PO?? Dawno po śniadaniu z jogurtem, szambo to widać w Komisji Sejmowej, natomiast reszta to prawda więc o co chodzi?? mam pisać o pozytywach ludzi z PO, których nie ma w żadnym calu?? Apropos! pisownia nazwiska przez przeoczenie. Przekaż pozdrowienia dla Niesiołowskiego i Czumy. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: jogurt.bartex czy jesteś z tego szwadronu.. 08.02.10, 10:12 a co ma cimoszcze do PO? masz jakieś natręctwa? To się da leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt.bartex [...] 08.02.10, 13:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarkoc2 Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 10:02 społeczeństwo wyuczone przez kilkadziesiąt lat rządów moskiewskich zgredów jest bardziej czerwone niż biało-czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż p 08.02.10, 12:49 waldemarkoc2 napisała: > społeczeństwo wyuczone przez kilkadziesiąt lat rządów moskiewskich > zgredów jest bardziej czerwone niż biało-czerwone. A to od taty doktora dyrektora w jakiej kolorystyce umieścisz; brunatnej, czarnej, czy w pepitko...? Odpowiedz Link Zgłoś
shakma Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 10:24 Wszystkie te sondaże wskazują tylko na kogo mamy głosować...banda manipulantów i cwaniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż p 08.02.10, 12:51 shakma napisał: > Wszystkie te sondaże wskazują tylko na kogo mamy głosować...banda > manipulantów i cwaniaków... Po prostu nie daj się zmanipulować, okaż trochę asertywności i głosuj na kogo tam lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Co nakazuje roztropność !? 08.02.10, 10:25 PO powinna zaprosić Cimoszewicza do startu w wyborach. Cimoszewicz mógłby reprezentować całą polską scenę polityczna z wyłączeniem PIS-u i kilku "moherowych" ugrupowań. Wreszcie mógłby być prezydent nie umocowany w żadnej partii politycznej prawdopodobieństwem zwycięstwa w I turze Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek45 Re: Co nakazuje roztropność !? 08.02.10, 12:16 bzdury, po co komu czerwony ? lepiej go wyslac na Kube Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Co nakazuje roztropność !? 08.02.10, 12:54 jasiek45 napisał: > bzdury, po co komu czerwony ? lepiej go wyslac na Kube A czarnych do Watykanu...Takie posty jak twój działają w dwie strony, gdyż "kąt padania równa się kątowi odbicia"... Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: Co nakazuje roztropność !? 08.02.10, 15:46 jestem za! wreszcie by była szansa na normalność Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Powinni czekać do końca z ogłoszeniem kto startuje 08.02.10, 10:33 żeby CBA nie wiedziało na kogo zbierać kwity. Pewnie i tak staja na głowie, żeby zebrać na wszystkich, ale to zawsze trudniej niż na jednego... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Powinni czekać do końca z ogłoszeniem kto sta 08.02.10, 20:26 Jest to gra polityczna przy udziale służb państwowych. Kto wcześniej się wychyli, przeciwko temu przygotuje się więcej negatywnych poowień i scenariuszy. Znamy to z roku 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_76 Szkoda tylko, że kandytaci PO nie do 08.02.10, 10:34 końca mają polskie rodowody ;-) Cimoszewicz za swoją działalność w Związku Młodzieży Socjalistycznej nie powinien kandydować... ale głupi naród już o tym nie pamięta i będzie kolejnym postkomunistą na stanowisku prezydenta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Szkoda tylko, że kandytaci PO nie do 08.02.10, 10:43 a kto powiedzial ze lepszym prezydentem bedzie koniecznie ktos kto ma prawicowe poglady? Wlasnie teraz mamy tego najlepszy przykład ze jednak nie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Szkoda tylko, że kandytaci PO nie do 08.02.10, 14:45 Sorry, ale Kaczyński nie ma prawicowych poglądów tylko czystej wody lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Szkoda tylko, że kandytaci PO nie do 08.02.10, 12:58 gosc_76 napisał: > końca mają polskie rodowody ;-) Cimoszewicz za swoją działalność w Związku > Młodzieży Socjalistycznej nie powinien kandydować... ale głupi naród już o tym > nie pamięta i będzie kolejnym postkomunistą na stanowisku prezydenta ;-) Benedyktowi XVI przynależność do Hitlerjunge nie przeszkodziła zostać papieżem... Odpowiedz Link Zgłoś
emze-tka Re: Szkoda tylko, że kandytaci PO nie do 08.02.10, 20:01 Benedykt XVI należał do Hitlerjugend nie Hitlerjunge. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Re: Szkoda tylko, że kandytaci PO nie do 08.02.10, 19:29 gosc_76 napisał: > końca mają polskie rodowody ;-) Cimoszewicz za swoją działalność w Związku > Młodzieży Socjalistycznej nie powinien kandydować... ale głupi naród już o tym > nie pamięta i będzie kolejnym postkomunistą na stanowisku prezydenta ;-) Wobec tego to kto Twoim zdaniem byłby najlepszym Prezydentem RP? Ci co już byli,to mieli być najlepszymi tyle tylko,że się nie sprawdzili według wyborców.A może teraz wybrać kogoś obcego skoro swoi nie sprawdzają się jako Prezydenci? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorzaraza Szaleniec na Prezydenta! 08.02.10, 10:35 Osobiście nawet czasem żal mi że Cimoszcze nie startuje. Czy byłby to start czy falstart trudno powiedzieć, ale w polityce ten Bossu z Kampinosu nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Natomiast dla PO lepszą opcją byłby nieco inny kandydat... www.wiktor-zaraza.com/politgramota/problemy%20z%20elekcj%c4%85/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Sondaże to w pewnym sensie "wola wyborców". 08.02.10, 10:40 Nie ma nic niestosownego, że PO bierze pod uwagę wolę wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sondaże to w pewnym sensie "wola wyborców". 08.02.10, 11:22 dzingis_cham napisał: > Nie ma nic niestosownego, że PO bierze pod uwagę wolę wyborców. > oto wypowiedz kolejnego licencjata "politologii" , absolwenta wyższej akademii prywatnej internetowo-korespondencyjnej w zadupiu wielkim. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Bzdury 08.02.10, 10:59 To jest tworzenie wirtualnej rzeczywistości. Naród nie jest aż tak skretyniały jak by wyglądało na podstawie tych sondaży. Zaden z tych liderów sondażowych nie zostanie prezydentem. Trzeba by uwierzyć, że ludzie są kompletnymi idiotami, by chcieli na prezydenta zadufanego w sobie nieodpowiedzialnego narcyza pozbawionego energii i kręgosłupa. Nie ma też szans Sikorski, człowiek niepoważny, który i tak już piastuje i piastował stanowiska, do których nie dorósł i na które nie zasługuje. Chyba los nie będzie dla Polski aż tak okrutny, by któryś z tych pajaców miał zostać jej prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Bzdury 08.02.10, 11:04 psychiatranarodowy napisała: > To jest tworzenie wirtualnej rzeczywistości. Naród nie jest aż tak > skretyniały jak by wyglądało na podstawie tych sondaży. Zaden z tych > liderów sondażowych nie zostanie prezydentem. Trzeba by uwierzyć, że > ludzie są kompletnymi idiotami, by chcieli na prezydenta zadufanego > w sobie nieodpowiedzialnego narcyza pozbawionego energii i > kręgosłupa. Nie ma też szans Sikorski, człowiek niepoważny, który i > tak już piastuje i piastował stanowiska, do których nie dorósł i na > które nie zasługuje. Chyba los nie będzie dla Polski aż tak okrutny, > by któryś z tych pajaców miał zostać jej prezydentem. no jasne, ja mysle ze najwieksze szanse zostania polskim prezydentem ma Kaczor Donald albo Myszka Miki ale wredne osrodki badania opinii publicznej nie chca sie do tego przyznac Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Bzdury 08.02.10, 11:14 Po co piszesz dyrdymały skoro nie masz nic ciekawego ani mądrego do powiedzenia? Jesteś jedną z tych cierpiących na nerwicę natręctw kompulsywnych dopisywaczy bzdetów do każdego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bzdury 08.02.10, 11:56 Mylisz się to byłą całkiem logiczna krytyka Twojego postu. To co ty pisałeś to są "dyrdymały". Naprawdę wyniki badań nie przewidywały zwycięstwa Kwasniewskiego czy Wałęsy? Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Bzdury 08.02.10, 12:04 Nie, nie przewidywały większości wyborów - nieuku. Do ostatniej chwili w 2005 piorunującą przewagę miał ryży - dopiero kilka dni przed wyborami ta przewaga stopniała. Przecież lud nie zmienił swoich poglądów kilka dni przed wyborami. Sondaże były manipulacją mającą wywołać określone preferencje i spełniły swoją rolę a kiedy przyszła weryfikacja przy urnach trzeba było je zmodyfikować w ostatniej chwili, żeby uniknąć całkowitej kompromitacji. Ale i tak przewidywano zwycięstwo PO, w wyb sejmowych i na prez. W innych było podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Bzdury 08.02.10, 12:26 Sam jesteś nieuk. Sondaże pokazywały bardzo precyzyjnie, jaki procent ludzi zagłosuje na Tuska i dokładnie tyle zagłosowało. To, czego sondaże nie pokazały, bo nie mogły, to to że Kaczyński okłamie Leppera i dzięki temu kłamstwu zgarnie jego pulę głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Bzdury 08.02.10, 13:49 psychiatranarodowy napisała: > dorabiasz ideologię Tak twierdzisz? Bo wydaje mi się, że tą oczywistą oczywistość nawet psychiczny zrozumie, a co dopiero psychiatra i to narodowy...To ty dorabiasz tezy do swych niekoniecznie trafnych przemyśleń... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Bzdury 08.02.10, 14:09 pe1 napisał: > bo nie mogły, to to że Kaczyński okłamie Leppera i dzięki temu kłamstwu zgarnie > jego pulę głosów. Nie tylko te głosy zadecydowały. PO demonstrowało do końca odrazę do lewicy i ani cienia zawstydzenia w związku z akcją Miodowicz-Jarucka. Wkurzony elektorat zagłosował w II turze na Kaczyńskiego, który pewne gesty nieśmiałe okazał. Ja, zwolennik lewicy, nie mogłem zagłosować na Tuska, a tym bardziej na Kaczyńskiego i olałem drugą turę 5 lat temu. Mimo że na wszystkie wybory chodzę i często z zaciśniętymi szczękami wybieram "mniejsze zło". Po 5 latach złość mi trochę przeszła i jeśli do drugiej tury wejdzie Kaczyński z kimkolwiek z PO, zagłosuję na kandydata PO. Wolałbym, rzecz jasna, by startował Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Bezkarnosc zwyklych sondazowych przedwyborczych 08.02.10, 16:32 oszustw sprzed 2005 roku do dzisiaj dyskredytuje wszelkie nasze sondaze polityczne. Blad przewidujacy zwyciestwo PO i Tuska zarowno w jednych jak i w drugich wyborach w 2005 roku byl daleki od tego jaki mozna uznac za dopuszczalny statystycznie nie wspominajac juz o przedstwianej w mediach zafalszowanej dynamice zmian dotyczacej intencji wyborczych "ustawionej" w sondazach tak, by w dawala w koncowce przewage PO i Tuska nad PiS-em zarowno w pierwszych parlamentarnych jak i nastepujacych po nich prezydenckich wyborach. Stad pozniej takie rozczarowanie zarowno PO jak i samego Tuska, ze przez kilka miesiecy nie mogac dojsc do siebie pograzyli sie do konca prezentujac tajny nieoficjalny program wyborczy. "to że Kaczyński okłamie Leppera i dzięki temu kłamstwu zgarnie jego pulę głosów." Masz problemy z pamiecia: Lepper w 2005 roku wprowadzil do Sejmu przeszlo 50 poslow co pozwolilo PiS-owi na wybor koalicji pomiedzy wycofujaca sie z obietnic koalicji z PiS-em PO a Samoobrona z Lepperem i LPR z Giertychem. Proby "zgarniania" bardziej poslow niz glosow Leppera byly duzo pozniejsze z czasow ich wspolnej koalicji i wiazaly sie z jej przejsciowym, wedle zalozen LK, charakterem. Re: Bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bezkarnosc zwyklych sondazowych przedwyborczy 09.02.10, 07:54 > oszustw sprzed 2005 roku do dzisiaj dyskredytuje wszelkie nasze > sondaze polityczne. No ale to, że to są oszustwa, a nie zwykła pomyłka spowodowana faktem, że ludzie wstydząc się że chcą głosować na Kaczyńskiego łgali ankieterom na potegę to już nie ma co dowodzić? Tak samo jak tego że w poprzednich wyborach też były błędy niedoszacowania populistycznych polityków, ale ogólna tendencja była prawidłowa? > Blad przewidujacy zwyciestwo PO i Tuska zarowno w jednych jak i w > drugich wyborach w 2005 roku byl daleki od tego jaki mozna uznac > za dopuszczalny statystycznie A jaki jest "dopuszczalny statystycznie" biorąc pod uwagę, że nie bada się obiektywnych pogladów ludzi tylko ich subiektywne wypowiedzi? > nie wspominajac juz o przedstwianej w mediach zafalszowanej > dynamice zmian dotyczacej intencji wyborczych "ustawionej" w > sondazach tak, by w dawala w koncowce przewage PO i Tuska nad PiS- > em zarowno w pierwszych parlamentarnych jak i nastepujacych po > nich prezydenckich wyborach. Sporo "mądrych" słów ale treść? Jak zwykle agitka - coś nie tak jak chcieliśmy - SPISEK!. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac :) większość wyborów = jedne jedyne w 2005. 08.02.10, 15:59 No chyba, że się mylę. Przytoczysz mi te sondaże? Odpowiedz Link Zgłoś
emze-tka Re: Bzdury 08.02.10, 20:10 Skoro wszystkich startujących do urzędu prezydenta dyskredytujesz z góry ,że nikt nie wygra to może jakiegoś czarodzieja nam zaaplikujesz.Narazie ordynacja wyborcza się nie zmieniła i ktoś wybrany zostanie.A kto to będzie zależy od wyborców i tu żadnego wpływu nie będziesz miał. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Doda na prezydenta 08.02.10, 12:03 Same zalety: Nie jest uwiklana w przepychanki polityczne. Jest kobietą. Ma wybitną inteligencję. Jest czlowiekiem sukcesu. Zachowuje się tak idiotycznie, ze kazdy Polak czułby się lepszy od samego prezydenta (a właściwie samej prezydent). Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Bzdury 08.02.10, 14:52 yola13 napisała: > no jasne, ja mysle ze najwieksze szanse zostania polskim prezydentem > ma Kaczor Donald albo Myszka Miki ale wredne osrodki badania opinii > publicznej nie chca sie do tego przyznac > > Donald choć był mocno faworyzowany, to jednak zrozumiał, że ma marne szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Durna sondażownia, wymyśla bzdury,i plecie bzdury. 08.02.10, 11:07 Cimoszewicz sto razy, mówi "nie startuję" a te tępaki swoje ! Dlaczego nie wezmą na tapete kandydature J.Kaczynskiego, lub Rydzyka?? Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Durna sondażownia, wymyśla bzdury,i plecie bz 08.02.10, 13:11 barnaba444 napisała: > Cimoszewicz sto razy, mówi "nie startuję" a te tępaki swoje ! > Dlaczego nie wezmą na tapete kandydature J.Kaczynskiego, lub Rydzyka?? Jestem za tym ostatnim! Tym bardziej, iż tata dyrektor ostatnio został doktorem...omc...! Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Durna sondażownia, wymyśla bzdury,i plecie bz 08.02.10, 14:23 barnaba444 napisała: > Cimoszewicz sto razy, mówi "nie startuję" a te tępaki swoje ! > Dlaczego nie wezmą na tapete kandydature J.Kaczynskiego, lub Rydzyka?? Ani Rydzyk, ani J. Kaczyński nie mają w swym życiorysie dwukrotnego startu w takich wyborach. Pojmujesz? A poza tym, Cimoszewicz w wywiadzie telewizyjnym zostawił sobie furtkę. Gdyby było zagrożenie iż Kaczyński wygra, a on mógłby to uniemożliwić, to zmieni decyzję. Oglądałem ten program u Moniki Olejnik. Rezygnacja Tuska powoduje to, że porażka Lecha jest mniej oczywista. Zatem zagrożenie, o którym powiedział Cimoszewicz, rzeczywiście się pojawia. Gdyby do listy kandydatów w sondażach dołączyli Jareczka, to w sumie z Leszkiem zgarnęli by tyle, co dotąd idzie dla aktualnego Prezydenta. Żaden by nie wszedł do II tury. A Rydzyk, jako duchowny, to chyba startować nie może. Więc nie są oni takie "tępaki" jak Ty nienawistniczka do wszystkiego co nie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
dedekind Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż pre... 08.02.10, 11:06 to bylby taki prezydent okraglego stolu. mysle, ze wygrana cimoszewicza wzmocni tylko lewice, kosztem PO, wiec platformie niepotrzebny taki kandydat, zreszta tusk jest megalomanem myslac ze cimoszewicz bedzie tanczyl do jego muzyki;) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż p 08.02.10, 14:32 dedekind napisał: > to bylby taki prezydent okraglego stolu. mysle, ze wygrana cimoszewicza > wzmocni tylko lewice, kosztem PO, wiec platformie niepotrzebny taki > kandydat, zreszta tusk jest megalomanem myslac ze cimoszewicz bedzie > tanczyl do jego muzyki;) Strategicznie rzecz biorąc, lepsza dla Polski byłaby koalicja PO - SLD niż z PSL-em! Przypomnij sobie plan Hausnera - był dalej idący niż mgliste ostatnie obietnice Tuskowe. Szkoda iż nikt nie wypomina głupoty PO. Zamiast poprzeć (choćby przez wstrzymanie się od głosu) plan, mniejszościowego wtedy rządu Belki uzdrawiającego finanse, to oni go uwalili. Odium odebranych przywilejów spadło by i tak na SLD (które wiedziało, że ma przechlapane, więc coś dla Polski chcieli chociaż zrobić pod sam koniec kadencji, po aferze Rywina, która ich zmiotła - moim zdaniem niesprawiedliwie, ale gdzie powiedziano, że Świat jest sprawiedliwy?), a o ileż łatwiej było by teraz Platformie rządzić. Za to politykierstwo i pogardę dla Lewicy PO nigdy nie uzyska mojego poparcia, chociaż stanowią niewątpliwie mniejsze zło niż PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Miodowicz na szefa sztabu Cimoszewicza! 08.02.10, 11:22 PO wystawi Cimoszewicza jako kandydata, a szefem sztabu powinien zostać poseł Miodowicz- miałby już jedną dobrą sekretarkę. Swoją drogą - Polacy mają ciekawe upodobania- najchętniej głosują na tych, którzy nie startują ( vide- Kwaśniewska 5 lat temu. Przy okazji- ciekawe, jakie notowania miałby Kwaśniewski, gdyby pojawił się w sondażach). Odpowiedz Link Zgłoś