kecawa 11.03.10, 20:16 Podobnym do Herkusa Montego.Podobnym to wielu Polaków których zdrajcami zwali zaborcy a ludzie mali i tchórzliwi podtrzymują te opinie. Zazwyczaj tak jest gdy przychodzi wolność to głośno wydzierają się pętaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kecawa Re: Czy mógłbyś 11.03.10, 20:22 Kukliński jest człowiekiem który stoi w jednym szeregu z Kościuszką- wg niektórych zapewne i Kościuszko zdrajcą? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta [...] 11.03.10, 20:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy mógłbyś 11.03.10, 20:27 kecawa napisał: > Kukliński jest człowiekiem który stoi w jednym szeregu z Kościuszką A z Aleksandrem Macedońskin nie? > - wg niektórych zapewne i Kościuszko zdrajcą? Wg niektórych ziemia jest płaska. I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 [...] 11.03.10, 20:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ciekawostka, za co się wylata... 12.03.10, 04:44 kecawa napisał: > Kukliński jest człowiekiem który stoi w jednym szeregu z > Kościuszką- wg niektórych zapewne i Kościuszko zdrajcą? Ciekawe, że wg moderatora nazwanie Kuklińskiego zdrajcą jest ok., ale bucem już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Gdyby tylko nie te części zamienne do Opla 11.03.10, 20:24 o które notorycznie prosił amerykańskich agentów przy wymianie informacji to obraz bohatera byłby kompletny. merlin.pl/Ryszard-Kuklinski-Zycie-scisle-tajne_Benjamin-Weiser/browse/product/1,396090.html "Raz zdrajca, zawsze zdrajca" - to u was w Partii modne teraz powiedzenie jest, co nie, Wacek? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 A może.... 11.03.10, 20:27 ani bohaterem, ani zdrajcą? Po co te kacze skrajności, pora odejść od przesadyzmu. Zwyczajny człowiek, zdolny w swoim fachu (skoro doszedł do wysokiej pozycji zawodowej), ze sztywnym i wyraziście ukształtowanym kręgosłupem - będący w stanie podejmować nawet baaardzo trudne decyzje. Z pewnością patriota dużo większy niż wycierający sobie kacze gEMby ci "genetyczni". Człowiek nie żyje, może uszanować ten fakt nie plując na niego, skoro nie może się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
oszusci_z_po_won Re: A może.... 12.03.10, 12:44 etta2 napisała: > ani bohaterem, ani zdrajcą? Po co te kacze skrajności, pora odejść > od przesadyzmu. Zwyczajny człowiek, zdolny w swoim fachu (skoro > doszedł do wysokiej pozycji zawodowej), ze sztywnym i wyraziście > ukształtowanym kręgosłupem - będący w stanie podejmować nawet > baaardzo trudne decyzje. Z pewnością patriota dużo większy niż > wycierający sobie kacze gEMby ci "genetyczni". Człowiek nie żyje, > może uszanować ten fakt nie plując na niego, skoro nie może się > obronić. ...............dunia, ON nie musi się bronić. JEGO broni historia i prawda o jego czynach dla OJCZYZNY. W przeciwieństwie do zaprzedanych kiszczaków, jaruzelów, kani itp. Piszę z małej litery, bo na dużą literę to nie zasłużyli. Oni są zdrajcami Polski! Ty pewnie tego jeszcze teraz nie rozumiesz, ale kto wie... przyjdzie czas, że pojmiesz... (?) oby... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Zasługa Kuklińskiego polega na podejściu Kacapii 11.03.10, 20:28 Dlatego świńskie kacapskie mordy tak się drą. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 20:48 Kukliński?wyjatkowa kanalia,zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on [...] 11.03.10, 21:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 [...] 11.03.10, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:25 wiesz,mnie to nie rusza.ja mam takie argumenty w dupie. szczególnie "argumenty" broniące sprzedawczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:44 venus99 napisał: wiesz,mnie to nie rusza.ja mam takie argumenty w dupie. > szczególnie "argumenty" broniące sprzedawczyka. Lepiej być "sprzedawczykiem" w słusznej sprawie niż być lojalnym komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 A w LWP był pod przymusem? 12.03.10, 10:09 ajr-on napisał: > venus99 napisał: > wiesz,mnie to nie rusza.ja mam takie argumenty w dupie. > > szczególnie "argumenty" broniące sprzedawczyka. > > Lepiej być "sprzedawczykiem" w słusznej sprawie niż być lojalnym > komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 [...] 11.03.10, 21:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:12 bo złamał przysięgę jaką składał jako oficer WP.i dlatego jest parszywym zdrajcą. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:18 venus99 napisał: bo złamał przysięgę jaką składał jako oficer WP.i dlatego jest > parszywym zdrajcą. Porażająca dennot, a jak na gestapo ktoś przysięgał wspólpracę to też do końca miał byc lojalny w stosunku do Niemców? Ta przysięga w LWP była nic nie warta, już ze względu na swoją konstrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:24 zapomniałeś o jeszcze jednym "argumencie"-płacili mu w dolarach a więc z całą pewnością zasługuje na miano bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:28 venus99 napisał: zapomniałeś o jeszcze jednym "argumencie"-płacili mu w dolarach a > więc z całą pewnością zasługuje na miano bohatera. Poświęcił dla sprawy wszystko, nie wyglądał na milionera kiedy przyjeżdzał do Polski, z resztą w dzisiejszych czasach z czegoś trzeba żyć. W Polsce przy Jaruzelskim miałby o niebo lepiej i synowie by przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:41 dla jakie sprawy? losy zdrajców lekkie nie są.nikt ich nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:24 Porażająca dennot, a jak na gestapo ktoś przysięgał wspólpracę to też do końca miał byc lojalny w stosunku do Niemców? Ta przysięga w LWP była nic nie warta, już ze względu na swoją konstrukcje. Czemu używasz niemądrych argumentów. R.K. zdradził dla pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:42 remez2 napisał: > /.../ R.K. zdradził dla pieniędzy. No ale przecież cały 'wolny świat' kręci się wokół pieniędzy. To pewnie stąd to uznanie dla tego prekursora wolności, co to za parę srebrników zdradza ojczyznę... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:50 taziuta napisał: > No ale przecież cały 'wolny świat' kręci się wokół pieniędzy. > To pewnie stąd to uznanie dla tego prekursora wolności, co to za > parę srebrników zdradza ojczyznę... Na szczęście nie u wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 11:19 taziuta napisał: > remez2 napisał: > > > /.../ R.K. zdradził dla pieniędzy. > > No ale przecież cały 'wolny świat' kręci się wokół pieniędzy. > To pewnie stąd to uznanie dla tego prekursora wolności, co to za > parę srebrników zdradza ojczyznę... Prekursora wolnego rynku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 11:45 nienormalnyczlek napisała: > > Prekursora wolnego rynku :)) Ano. Ciekawe dlaczego dzisiejszym zdrajcom Polski nie stawiają pomniki, tylko wsadzają ich do ciupy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 11:46 taziuta napisał: > /.../ nie stawiają pomniki pomników Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Kukliński jest bohaterem-sic 13.03.10, 15:54 Tak, tak dla pieniedzy. Mial ich tyle, ze byl wlascicelem 300m,willi, jachtu oraz po Wawie poruszal sie najnowszym modelem Mercedesa.YHY. Jakos nie dociera do niektorych, ze gdyby otrzymal jakies wynagrodzenie pewnie zaczalby je wydawac. Posiadanie wiekszej ilosci pieniedzy o naglym wzbogaceniu sie nie wspomne, wydaloby sie bardzo podejrzane. Szczegolnie na jego stanowisku. Wiec teza ta upada..jest bardzo nielogiczna.Po przyjezdzie do Ameryki, rzad USA zadbal o niego...otrzymal dom, pensje itd. Sadzisz, ze powinni zalatwic mu prace na tasmie u Chevroleta, czy moze Fordas lub Wall Mart? Wiec dla pieniedzy tego nie robil....bo gdyby zostal w Polsce zatrzymany a bylo to bardzo duze prawdopodobienstwo, pienizki te, do trumny chyba by mu wlozyli. Wiecej logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem-sic 13.03.10, 15:59 > Jakos nie dociera do niektorych, ze gdyby otrzymal jakies wynagrodzenie pewnie > zaczalby je wydawac. :)) Szpiegiem to on byl, ale nie bierz go za idiote. > Wiec dla pieniedzy tego nie robil....bo gdyby zostal w Polsce zatrzymany a bylo > to bardzo duze prawdopodobienstwo, pienizki te, do trumny chyba by mu wlozyli. > Wiecej logiki. Kazdy liczy kiedys na emeryture. Myslisz, ze on do usr... smierci mial zamiar w agenta 007 sie bawic? Wiecej logiki. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 11:50 Komuchy na siłę zwerbowali go do LWP? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Kukliński jest bohaterem-sic 18.03.10, 23:13 Kulkiński to polski Stauffenberg. Pierwszy zdradził komunistów, drugi Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:17 Bohaterami nazywa się tych zdrajców którzy zdradzali dla zwyciężców. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:21 zoil44elwer napisał: Bohaterami nazywa się tych zdrajców którzy zdradzali dla zwyciężców. Kukliński bohateram stał się w momencie podjęcia wspólpracy z wywiadem amerykańskim przeciwko panującemu w Polsce Związkowi Sowieckiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:27 Ba,nawet premier L Miller pojechał do USA(z ryngrafem?)by spotkać się z Kuklińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:38 zoil44elwer napisał: Ba,nawet premier L Miller pojechał do USA(z ryngrafem?)by spotkać się z Kuklińskim. Mnie ten człowiek imponuje (przyznaje, że niewiele jest takich osób), współczuje mu straty synów, wiele jest tajemnic, postać tragiczna. Obowiązkowo do nauki na lekcjach historii. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:45 ajr-on napisał: > /.../ Obowiązkowo do nauki na lekcjach historii. Tia, gdy będą dzieciom tłumaczyć na czym polega zaprzaństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Apeluj zatem do nauczyciela hstorii, apologety Ku- 12.03.10, 10:15 klińskiego Józia Szaniawskiego. ajr-on napisał: > zoil44elwer napisał: > Ba,nawet premier L Miller pojechał do USA(z ryngrafem?)by spotkać > się z Kuklińskim. > > Mnie ten człowiek imponuje (przyznaje, że niewiele jest takich > osób), współczuje mu straty synów, wiele jest tajemnic, postać > tragiczna. Obowiązkowo do nauki na lekcjach historii. > Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 11:26 > Mnie ten człowiek imponuje (przyznaje, że niewiele jest takich > Mnie ten człowiek imponuje (przyznaje, że niewiele jest takich > osób), współczuje mu straty synów, wiele jest tajemnic, postać > tragiczna. Obowiązkowo do nauki na lekcjach historii. > Obowiązkowo do nauki na lekcjach historii. > Bredzisz. Nie ma dowodow na to, ze jego synowie nie zyja. Nawet zona Kuklinskiego kwituje te opowiastki lekkim usmieszkiem. > postać > tragiczna. Obowiązkowo do nauki na lekcjach historii. > Tragiczny to raczej ty jestes :( Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:43 Miller spotykał sie też z Jankowskim.masochista? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 21:42 dla kogo bohaterem?dla takich samych sprzedawczyków jak on? Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Kukliński jest bohaterem? Czyim? 11.03.10, 21:28 zoil44elwer napisał: > Bohaterami nazywa się tych zdrajców którzy zdradzali dla zwyciężców. Ten szyfrant który ostatnio "zaginął" to też będzie bohater gdy zwyciężą... no właśnie, kto? Ruscy chyba nie. Chińczycy? O Boże! Ale może już jacyś przewidujący "parioci" przygotowują mu życiorysik. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński jest bohaterem? Czyim? 11.03.10, 21:42 Chińczyki interesują się Polską? Chyba tylko jako rynek zbytu.Chorąży Zielonka szyfrował dla naszych przyjaciół z Bliskiego Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: szpieg z definicji nie jest bohaterem 11.03.10, 21:45 Może być co najwyżej pozyteczny. To raz. Po wtóre określenie "sic!" oznaczające po łacinie "tak" używa się tylko celem podkreślenia dokładności cytatu a nie w innym. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem? Czyim? 12.03.10, 11:28 zoil44elwer napisał: > Chińczyki interesują się Polską? Tak. Chca zaorac i bedzie im sluzyla jako pas graniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 etta! Nie zgrywaj się! 11.03.10, 21:23 Nie zdradził sojuza bo stamtąd żadnych tajności nie miał. Opowieści o planach Układu Warszawskiego to propaganda dla naiwnych. Nawet Jaruzelski ich na oczy nie widział. Zdradził Polskę i Polaków bo w razie wojny to Polacy by ginęli w miejscach przez zdrajcę wskazanych. Współpracę zaczął w Wietnamie w latach 70tych i od tamtego czasu "zarobił" dużo dolarów! I to są fakty a nie puste słowa. To właśnie pisdacy robią z niego bohatera. No cóz, jacy "patrioci" tacy i "bohaterowie" Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: etta! Nie zgrywaj się! 11.03.10, 21:30 Nie w Wietnamie ale w Kambodży.Reszta się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: etta! Nie zgrywaj się! 12.03.10, 11:22 > Współpracę zaczął w Wietnamie w latach 70tych i od tamtego > czasu "zarobił" dużo dolarów! I Wielu polskich wojskowych dalo sie zwerbowac Amerykanom w Wietnamie. Dziwne bo przeciez Polakow tam nie bylo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
3_oddech_kaczuchy Re: Kukliński jest bohaterem 11.03.10, 21:46 Coś więcej na ten temat www.kuriercodziennychicago.com/images/list.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński jest bohaterem 11.03.10, 22:02 przestałem się dziwić,że idolem Polonii chicagowskiej są bracia pomniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Polecam trochę szersze spojrzenie na problem. 11.03.10, 21:47 piecuch.pl/blog/?p=262 Odpowiedz Link Zgłoś
3_oddech_kaczuchy Re: Polecam trochę szersze spojrzenie na problem. 11.03.10, 22:44 trzymilionowy.post napisał: > piecuch.pl/blog/?p=262 ... Ale mnie zatkałeś ilością materiału; byłoby co czytać, gdybym był trochę młodszy. Ale w stosunku do wykładowców WUML-u jestem nieufny. **************************************************** --->Prawo Urażone platerówki i ich prawdziwa historia 26.05.1999, JO OSZCZERSTWO Oskarżony płk Henryk Piecuch Urażone platerówki i ich prawdziwa historia Z powodu zbyt długiej przerwy od poprzedniej rozprawy od nowa trzeba było rozpocząć przed stołecznym Sądem Rejonowym proces płk. Henryka Piecucha, emerytowanego oficera politycznego b. Wojsk Ochrony Pogranicza, oskarżonego o oszczerstwo. Jak wynika z aktu oskarżenia odczytanego przez prokuratora Janusza Regulskiego, Piecuch dopuścił się zarzucanego czynu w swej paradokumentalnej książce "Tajna historia Polski. Od Bieruta do Ochaba". Cytując tam, niewybredne zresztą, słowa anonimowej platerówki, zasugerował, iż słynny Samodzielny Batalion Kobiecy im. Emilii Plater, utworzony równolegle z Dywizją Kościuszkowską, powstał w gruncie rzeczy po to, by zaspokajać seksualne potrzeby męskiej części dywizji. Żyjące jeszcze kombatantki poczuły się tymi stwierdzeniami głęboko urażone. W akcie oskarżenia, który najpierw same skierowały do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Polecam trochę szersze spojrzenie na problem. 11.03.10, 22:52 Ja wcale nie twierdzę, że Piecuch jest nieomylny, wszechwiedzący i zawsze ma rację. Chyba źle zinterpretowałeś moje intencje. Twierdzę jedynie, że często ma chłodne i rzeczowe opinie. Dla przypomnienia jak się bronił: new-arch.rp.pl/artykul/228445_Urazone_platerowki_i_ich_prawdziwa_historia .html Sam Piecuch nie przyznał się do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Polecam trochę szersze spojrzenie na problem. 11.03.10, 23:18 Najmilsi! Nie rzucajcie w św lub nieśw pamięci pułkownika ciężkimi słowami, bo takiego "odwróconego" to ruscy długo nie będą mieli! :-D Dla nich pracował ze strachu.Dla jankesów dla $$. Poczytajcie w "Akwarium" co się działo ze zdrajcami... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Polecam trochę szersze spojrzenie na problem. 11.03.10, 23:48 Ja tam do tej pory nie wiem i pewien nie jestem czy on uciekł czy został wysłany z misją. Główni zainteresowani oficjalnie prawdy nigdy nie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polecam trochę szersze spojrzenie na problem. 12.03.10, 00:01 trzymilionowy.post napisał: > Ja tam do tej pory nie wiem i pewien nie jestem czy on uciekł > czy został wysłany z misją. Główni zainteresowani oficjalnie prawdy > nigdy nie powiedzą. Jest podobne, późniejsze pytanie: "czy GTW wysłała L. Rywina, czy wezwała". Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem-sic 11.03.10, 23:01 Jakim bohaterem? Zwyklym szpiegiem i tyle. Kazdy kraj werbuje szpiegow tak jak kazdy kraj werbuje kapusiow, ale nikt nie stawia im pomnikow, czy nazywa ich bohaterami. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on [...] 11.03.10, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Dla takich jak on projankeskich sprzedawczykó 11.03.10, 23:27 Kocham Susłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 12.03.10, 01:32 Oni są współwinni podporządkowania Polski rosyjskiemu imperializmowi i komunizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 12.03.10, 06:17 wszystko przez to zwyczajny,że w odpowiednim momencie nie dałeś Stalinowi w pysk.zaraz byłby porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 12.03.10, 06:48 Radziecki komunizm(Stalin)sprezentował Polakom tzw Ziemie Odcyckane zw Szczecinem,Wrocławiem,Opolem,Gdańskiem,Olsztynem......!Bo Churchill i Roosevelt byli przeciw zabraniu Niemcom tych ziem.Gdyby nie Stalin to Polska była by dziś w granicach Księstwa Warszawskiego,czyli Przywiślańskim Krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 12.03.10, 07:47 zoil44elwer napisał: > /.../Gdyby nie Stalin to Polska była by dziś > w granicach Księstwa Warszawskiego,czyli Przywiślańskim Krajem. To zbyt skomplikowane dla niektórych, których mamy mrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 13.03.10, 16:03 Stalin nic Polsce nie dal...Przesunal troche granice, te na zachodzie na zachod oraz te na wschodzie, tez na zachod. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 12.03.10, 10:16 zwyczajny napisał: > Oni są współwinni podporządkowania Polski rosyjskiemu imperializmowi i komunizm > owi. ZSRR był naszym sojusznikiem, więc koleś bredzisz jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Zdrajcy, to ci co pracowali dla ZSRR. 13.03.10, 16:05 > ZSRR był naszym sojusznikiem, więc koleś bredzisz jak potłuczony. Masz poczucie humoru.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Dla takich jak on projankeskich sprzedawczykó 12.03.10, 06:16 to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Może i bohater,ale wieczną przyjaźń z CCCP przysię 12.03.10, 08:14 przysięgał! Głośno, z przekonaniem, dobrowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Ale z tym "sic", to na pewno bohater!! :)) 12.03.10, 08:18 Bohater sic! Ha,ha,ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 10:16 Z brudnopisu Kuklińskiego:Po masakrze na Wybrzeżu w 1970(56 mu nie przeszkadzał?) postanowiłem przejść na stronę US Army.Aby być bardziej przydatny starałem się awansować w LWP ?! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 10:45 To zależy dla kogo. Dla USA być może tak, bo oddał im (ich zdaniem) cenne usługi z narażeniem życia. Ale nie bardzo widzę jakie usługi oddał POlsce. Informacje, które dostarczył Amerykanom, to były informacje natury wojskowej, które mogłyby się przydać dopiero w przypadku wojny, takiej prawdziwej.. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 10:49 indris napisał: > To zależy dla kogo. Dla USA być może tak, bo oddał im (ich zdaniem) cenne usług > i > z narażeniem życia. Amerykanie moga go najwyzej zaliczyc do grona dobrych pracownikow / szpiegow, ale nigdy nie powiedza o nim bohater. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 10:54 Zdrajcy się płaci ale nie podaje się ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Kukliński jest bohaterem-sic 12.03.10, 11:18 remez2 napisał: > Zdrajcy się płaci ale nie podaje się ręki. SBecy rowniez nie podawali reki swoim kapusiom. Odpowiedz Link Zgłoś
3_oddech_kaczuchy Zdrajca Konrad 13.03.10, 01:40 nienormalnyczlek napisała: > remez2 napisał: > > > Zdrajcy się płaci ale nie podaje się ręki. > > SBecy rowniez nie podawali reki swoim kapusiom. ... Hitlerowcy też. A tymczasem nasz wieszcz tak kończy swoją balladę: „Tak to przed laty mścili się Maurowie, Wy chcecie wiedzieć o zemście Litwina? Cóż? jeśli kiedy uiści się w słowie I przyjdzie mieszać zarazę do wina?... Ale nie - o nie! - dziś inne zwyczaje; Książę Witołdzie, dziś litewskie pany Przychodzą własne oddawać nam kraje" ... Przeczytaj całość, koteczku. Dasz radę, była pisana powoli i wyraźnie. A co najważniejsze, jest gdzieś w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Zdrajca Wysocki 13.03.10, 09:35 Wszak wystąpi wszak zdradził wszak .....tak jak KUKLIŃSKI ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zdrajca Wysocki 13.03.10, 09:41 kecawa napisał: > Wszak wystąpi wszak zdradził wszak .....tak jak KUKLIŃSKI ? Od mieszania herbata nie staje się bardziej słodka. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 09:46 Wszak znasz historię wszak wiesz, że złamał przysięgę ten Wysocki i tysiące innych Polaków.Zdrajcy zdrajcy po trzykroć zdrajcy? Jaruzelski, Moczar, Berman, Minc, - bohaterowie co już w tamtym czasie działali na rzecz uwolnienia Polski od sowieckiej dominacji? A może tu obowiązuje inna zasada- ktoś przecież musiał być na czele i ci panowie wręcz zachowali się bohatersko biorąc na siebie ową odpowiedzialność za walkę ze zniewoleniem narodu polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 09:51 Założyłeś wątek na temat R.Kuklińskiego. Uważasz go za bohatera - masz takie prawo. Inni uważają go za zdrajcę - też mają do tego prawo. Co chcesz osiągnąć mieszając tę "herbatę"? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 09:59 Masz rację można ..... lecz czy się powinno ? Czy powinnością nie jet upowszechnienie wiedzy o tym że takich zdrajców mieliśmy sporo? Wysocki Piłsudski Dąbrowski Herkus Monte( Prus- pierwowzór Konrada Wallenroda) .. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 10:15 kecawa napisał: > Masz rację można ..... lecz czy się powinno ? Czy powinnością nie jet > upowszechnienie wiedzy o tym że takich zdrajców mieliśmy sporo? > Wysocki > Piłsudski > Dąbrowski > Herkus Monte( Prus- pierwowzór Konrada Wallenroda) Dalej usiłujesz zakłamywać historię. A przywołanie w tym kontekście postaci P. Wysockiego czy J.Piłsudskiego jest niedopuszczalnym nadużyciem. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 13:17 Wysocki zrobił otwarty bunt,Piłsudski też.A Kukliński dwie piersi ssał.Ekonomicznie gut,ale czy patriotycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 13:29 zoil44elwer napisał: A Kukliński dwie piersi ssał. To był człowiek wielce zaradny więc nie zdziwiłbym się gdyby trzy. Zwłaszcza, że "Boh trojcu ljubit". Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 14:01 Ale na Sądzie Ostatecznym płaci się za cyckanie 2 piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 14:26 zoil44elwer napisał: > Ale na Sądzie Ostatecznym płaci się za cyckanie 2 piersi. Poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 15:45 zoil44elwer napisał: > Ale na Sądzie Ostatecznym płaci się za cyckanie 2 piersi. Pod warunkiem, ze Bog jest kobieta. :p Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 16:00 nienormalnyczlek napisała: > zoil44elwer napisał: > > > Ale na Sądzie Ostatecznym płaci się za cyckanie 2 piersi. > > Pod warunkiem, ze Bog jest kobieta. :p Kopernik był(a)kobietą ,to Bóg który wszystko może(?)też mógł być kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 15:54 to pospolity idiota.on sam nie wie o co mu chodzi.to podobno jakiś nieudacznik-nauczyciel z Olsztyna.biedne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 16:05 Dobrze że moje wnuczki i wnuki nie będą mieć styczności z takim nauczycielem.A tak ich namawiam do zapoznania się z historią Polski,by w Niemczech nie zapomniały o pięknych kartach swoich przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 18:41 venus99 napisał: > to pospolity idiota.on sam nie wie o co mu chodzi.to podobno jakiś > nieudacznik-nauczyciel z Olsztyna.biedne dzieci. BYŁ nauczycielem robót ręcznych, ale przemycał swoją "znajomość" historii. Szczęsliwie BYŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zdrajca Wysocki a Jaruzelski bohater 13.03.10, 18:46 czyzby znalazł się na zasłuzonej emeryturze?ma frykcyjną metodę pisania-uaktywnia się co kilka tygodni i wtedy pisze,pisze,pisze... zastanawiam się w kontekście diagnozy dr Hanny Wujkowskiej czy nie jest to związane z okresowymi obrzękami mózgu.czyzby też miał miesiączkę?może to obojniak? Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalnyczlek Re: Zdrajca Konrad 13.03.10, 10:20 3_oddech_kaczuchy napisał: > > ... > Hitlerowcy też. Widzisz koteczku. Zdrajcow wszyscy jednakowo traktuja. Odpowiedz Link Zgłoś
3_oddech_kaczuchy Re: Zdrajca Konrad 14.03.10, 04:25 nienormalnyczlek napisała: > 3_oddech_kaczuchy napisał: > > > > ... > > Hitlerowcy też. > > Widzisz koteczku. Zdrajcow wszyscy jednakowo traktuja. ... Jak powiedział jeden gestapowiec mojej Babci, my bardzo potrzebujemy waszych zdrajców, żeby dorwać takich jak ty. A poza tym są jak niedopałek papierosa pod butem. Rozgniatamy bez mrugnięcia okiem. Tu jest mowa o jednym typie zdrajcy. O drugim rodzaju napisał wieszcz Adam. Przeczytaj całą Alpucharę, jest w internecie, nie musisz zadawać się z książkami. A jeśli nie widzisz różnicy i nie potrafisz zakwalifikować Kuklińskiego, to nie mąć, tylko idź z Bogiem albo Jechową, czy też zaśpiewaj sobie Hare Krishna. Odpowiedz Link Zgłoś
prezduren [...] 13.03.10, 01:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
psychosasza Re: Kukliński jest bohaterem-sic 13.03.10, 03:41 Wasze życie to spisek. Sowiecki, żydowski, arabski, libertyński, amerykański, eskimoski, czadzki, czeski, słowacki, węgierski, chiński, japoński, meksykański, tybetański, szwajcarski, przeddrugosoborowy, norweski, irlandzki. Wszyscy spiskują przeciwko WAM! Nie zgubcie swojej prawdy i trzymajcie się jej do końca Waszego życia, członkowie zakonu Prawda, Jedność i Czystość Wobec Jedynego! Sława Wam! Odpowiedz Link Zgłoś
retronick Kukliński nie kablował dla idei ale dla kasy ! 13.03.10, 10:16 Kukliński nie kablował dla idei ale dla kasy. Uciekł z kraju ze strachu i dla wygodnictwa. Jeszcze jedna pluskiewka, której budują pomniki. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 12:00 Dla kasyyyyyyyy.........- biedaku ty nawet nie pofatygowałeś się by zapoznać się choć z ABCD działań Kuklińskiego. Nie oceniaj innych swoją miarą Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 13:09 Qrwa (przez duże Q ) sprzedawczyk i zdrajca - Kukliński, żyła w czasach komuny na takim poziomie o jakim mogli tylko pomarzyć niektórzy przedstawiciele reżimu. A to wszystko ( no prawie...) za jankeskie $$$. - wredna alexis PS a może i rubelki? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 13:22 Fałsz dla jednych prawda dla innych,oto działanie patriotycznego(polskiego)oficera płk Kuklinowskiego.Płk Kiliński trochę takich patriotów obwiesił na warszawskich latarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 13:47 Za czasów PRL-u skazanych (niektórzy na karę śmierci) - dokładnie za to samo co Kukliński - było co najmniej 100 osób (jeżeli nie dużo więcej). Czy któryś z fanów Kuklińskiego mógłby wymienić nazwiska przynajmniej 10 z nich. A już byłoby cudownie, gdyby mógł wskazać gdzie stoją ich pomniki lub choćby nagrobki? Dlaczego więc akurat Kukliński? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 13:59 Stan wojenny(pucz generałów) w Polsce-ofiar śmiertelnych w/g JMR:ok 100.Stan wojenny w Chile:dziesiątki tysięcy ofiar.Pinochet chrześcijański(WC) zbawca-gen Jaruzelski zbrodniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Kukliński ł dla idei 14.03.10, 20:28 Kukliński jest symbolem mój drogi- pomniki stawiamy ideom i tym co je ucieleśniają Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 14:48 kecawku,era studiowania dzieł klasyków marksizmu-leninizmu już minęła.nie zauważyłeś? nie oceniaj innych swoją miarą-lepiej podaj wyciąg z konta Kuklińskiego od 1070 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 14:48 przepraszam za błąd.winno być od 1970. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 14:53 1070:biskup Szczepanowski,początek zdrady narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 14:54 z tym stwierdzeniem zgadzam sie całkowicie.przeczytaj kolejny post gdzie wyjaśniłem(i przeprosiłem)za ewidentną pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 15:55 Nie o to mi biegało,uważam ten 1070 za zwykłą literówkę(liczbówkę).Tylko 1070 rok mówi mi (pamiętam z lekcji historii sprzed 50 lat)że zdrajca bp Szczepanowski,też został bohaterem narodowym,ba nawet polskim(?)świętym!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kukliński ł dla idei 13.03.10, 15:57 zgadza się.taka tradycja narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukliński jest bohaterem-sic 13.03.10, 15:49 Czy Kukliński(sic)naprawdę pochodził z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Kukliński jest bohaterem-sic 18.03.10, 22:05 W Polsce przed laty Kuklińskich były tysiące- to hitleryzm i komunizm spowodowały że ten kiedyś powszechny pośród Polaków tym zaginął- wszak bohaterowie nie rodzą się zbyt często Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kukliński jest bohaterem-sic 18.03.10, 22:17 kecawa napisał: > W Polsce przed laty Kuklińskich były tysiące- to hitleryzm i komunizm > spowodowały że ten kiedyś powszechny pośród Polaków tym zaginął- wszak > bohaterowie nie rodzą się zbyt często Bohater trzech narodow. Odpowiedz Link Zgłoś