wilk.podhalanski 13.03.10, 13:37 Tuuuuu... Ja bym to zostawił na tym pomniku, po wsze czasy. Jako pomnik Polski 2010. Wilk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kancelaria_p_prezydenta Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 13:41 wilk.podhalanski napisał: > > Tuuuuu... > > Ja bym to zostawił na tym pomniku, po wsze czasy. > Jako pomnik Polski 2010. > > Wilk Chamska stolica Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 13:44 Warszawa.Intronizacja(?)Bp Wielgusa i chór Tadja Maryja:Niekatoliki precz(raus-wont)z katolickiego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 13.03.10, 13:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ciekawe ile Żydzi płacą za takie napisy... 13.03.10, 13:54 Oj Normalny, daj spokój. Nie jest tajemnicą że przygłupów w naszym kraju nie brakuje (zresztą nie tylko w naszym). To jest tak samo bezczelny akt wandalizmu jak demolowanie nagrobków na cmentarzach. Ino że mniej wynikający z głupoty, a bardziej z otępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Oddzieliłbym wandalizm cmentarny,dzieło zwykłych 13.03.10, 14:09 humbak napisał: To jest tak samo bezczelny akt wandalizmu jak demolowanie nagrobków na cmentarzach. ---> ... bandytów, od tego aktu wandalizmu, ponieważ tu widać znamiona planowego działania nakierowanego na jak najszerszy rozgłos. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Oddzieliłbym wandalizm cmentarny,dzieło zwykł 13.03.10, 14:16 Hmmmm? Ta, człowiek mający ochotę na rozróbę naturalnie idzie na cmentarz. A co do napisów typu jude raus- skoro pojawiają się (na szczęście coraz rzadziej) w miejscach neutralnych, mogą się też pojawić w miejscach mających znaczenie, prawda? Zwłaszcza że naprawdę zdarzają się ludzie którzy uważają że Hitler się nam przydał, częsciowo "rozwiązujac kwestię żydowską". Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 To dawać ich nazwiska i punktować a nie pomawiać 13.03.10, 14:46 humbak napisał: Zwłaszcza że naprawdę zdarzają się ludzie którzy uważają że Hitler się nam przydał, częsciowo "rozwiązujac kwestię żydowską". ---> ... wszystkich Polaków! Oni tak uważają, ale i tak wiedzą, że polegną w każdej poważnej dyskusji. Nie sądzę, by to oni podejmowali "próby uliczne". To tak jak z hakami, których podobno zwolennikiem jest Jarosław Kaczyński. Ci, którzy zaplanowali sobie użycie haków w kampanii wyborczej (i dla ratowania własnej youpy), najpierw sprowokowali J.Kaczyńskiego do pozornie niewinnej wypowiedzi a następnie ogłosili całemu światu jego "zbrodnie". Przecież zaraz po tej "aferze" to właśnie Tusk powiedział, że zamierza drążyć sprawę Srebrnej a Matyjaszczyk z SLD i Wojtunik zaatakowali Kaczyńskiego i Kamińskiego... Do tego było im potrzebne to preludium w "Newsweeku"? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: To dawać ich nazwiska i punktować a nie pomaw 13.03.10, 14:57 normalnyczlowiek1 napisał: > humbak napisał: Zwłaszcza że naprawdę zdarzają się ludzie którzy uważają że H > itler się nam przydał, częsciowo "rozwiązujac kwestię żydowską". > > ---> ... wszystkich Polaków! > Oni tak uważają, ale i tak wiedzą, że polegną w każdej poważnej dyskusji. Nie s > ądzę, by to oni podejmowali "próby uliczne". > To tak jak z hakami, których podobno zwolennikiem jest Jarosław Kaczyński. Ci, > którzy zaplanowali sobie użycie haków w kampanii wyborczej (i dla ratowania wła > snej youpy), najpierw sprowokowali J.Kaczyńskiego do pozornie niewinnej wypowie > dzi a następnie ogłosili całemu światu jego "zbrodnie". Przecież zaraz po tej " > aferze" to właśnie Tusk powiedział, że zamierza drążyć sprawę Srebrnej a Matyja > szczyk z SLD i Wojtunik zaatakowali Kaczyńskiego i Kamińskiego... Do tego było > im potrzebne to preludium w "Newsweeku"? > Spiskowa teoria dziejów...Wszechobecny "układ" wraca...Ale jak to się stało, że tak wytrawny polityk jak guru Kaczyński dał się sprowokować...? Inna rzecz, iż człowiek zdenerwowany, tudzież nietrzeźwy, czyli w obu przypadkach o osłabionej samokontroli powie to co de facto myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Też usiłujesz nieudolnie kłamać,jak oni. 13.03.10, 15:08 simera16 napisał: Ale jak to się stało, że tak wytrawny polityk jak guru Kaczyński dał się sprowokować...? ---> Tak jak i w wielu innych przypadkach nie dał się sprowokować, lecz najzwyczajniej w świecie odpowiedział na zadane pytanie. A takie a nie inne wnioski mogli wyciągnąć tylko i wyłącznie uważni i wierni uczniowie Bermana i Moczara. > Spiskowa teoria dziejów...Wszechobecny "układ" wraca... ---> Dobrze mówisz. Właśnie to głosi obecnie Tusk, Wojtunik, Matyjaszczyk ... Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Co jest, admin? Normalsowi wolno ludzi obrażać? 13.03.10, 16:26 Może w tytułach swoich postów wyzywać ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna [...] 13.03.10, 15:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: To dawać ich nazwiska i punktować a nie pomaw 13.03.10, 15:07 > Oni tak uważają, ale i tak wiedzą, że polegną w każdej poważnej dyskusji. Nie s > ądzę, by to oni podejmowali "próby uliczne". Nie mam bladego pojęcia skąd u Ciebie tak wysokie mniemanie na temat ludzi którzy doszli do tak "inteligentnych" konkluzji z lekcji historii. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 W takich sytuacjach nie należy zastanawiać się, 13.03.10, 15:16 humbak napisał: Nie mam bladego pojęcia skąd u Ciebie tak wysokie mniemanie na temat ludzi którzy doszli do tak "inteligentnych" konkluzji z lekcji historii. ---> ... czy oni mają zdolności honorowe, czy też nie. Należy ich po prostu pokonać argumentami na trwałe ... chyba że komuś zależy by tak się nie stało, by konflikt trwał. Dlaczego mamy - choćby w tej dyskusji - do dyspozycji tak mało nazwisk i konkretnych cytatów? Zauważ, jak szybko "padli" ci, którzy zarzucali antysemityzm Rydzykowi lub prof. Wolniewiczowi. A stało się tak w prosty sposób: Nikt nie potrafił wskazać ich konkretnych wypowiedzi o charakterze antysemickim. Dlatego zaapelowałem, by "dawać" nazwiska tych, którzy naprawdę są antysemitami i punktować. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W takich sytuacjach nie należy zastanawiać si 13.03.10, 15:25 Chcesz szukać konkretnych wandali? To jest nieosiągalne. A co do antysemitów znanych- opinii samego Rydzyka nie znam, ale słyszałem rozmowę na antenie jego radia pasującą do tego określenia równie dobrze jak przedmiotowe napisy. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 O tym właśnie mówiłemZa to wypowiedzi antypolskich 13.03.10, 16:35 humbak napisał: A co do antysemitów znanych- opinii samego Rydzyka nie znam, ---> w wykonaniu bardzo znanych osób - szczególnie w latach 2005 - 2007 - było mnóstwo w kraju i za granicą, w prawie wszystkich mediach. Nie stronił od nich ani Wałęsa, ani Mazowiecki, ani też Geremek ... że "pomniejszych" nie wymienię. Jak ich wypowiedzi oceniać, nawet z perspektywy czasu? > ale słyszałem rozmowę na antenie jego radia pasującą do tego określenia równie dobrze jak przedmiotowe napisy. ---> Większość wypowiedzi tzw. Widzów Szkła Kontaktowego oraz w podobnych programach w Superstacji a także konkretne wypowiedzi i komentarze prowadzących niektóre programy, są nieustającym stekiem wyzwisk, pomówień, opluwania Polaków ... wystarczy posłuchać choćby "wypowiedzi E.Michalik"... I co, przecież nie da się tego uznać za satyrę! Skąd taka cisza w tych tematach a taki wrzask w "innych"? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: O tym właśnie mówiłemZa to wypowiedzi antypol 13.03.10, 16:41 Superstacji nie oglądałem, Szkła parę odcinków owszem i o ile zdarzały się tam różne wypowiedzi, to o większości antypolskiej pisać się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: O tym właśnie mówiłemZa to wypowiedzi antypol 13.03.10, 16:59 humbak napisał: > Szkła parę odcinków owszem i o ile zdarzały się tam > różne wypowiedzi, to o większości antypolskiej pisać się nie da. Jak to się nie da skoro post wyżej się dało? Ekran komputera wszystko zniesie:( Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta hak to "wiem ale nie powiem". Wojtunik powiedział 14.03.10, 08:03 wiec to nie jest hak, żałsony oszczerco! Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen65 [...] 16.03.10, 08:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.podhalanski [...] 13.03.10, 14:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r niestety zajrzałam również do komentarzy :( 13.03.10, 13:47 i co tu powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 13:47 wilk.podhalanski napisał: > Ja bym to zostawił na tym pomniku, po wsze czasy. > Jako pomnik Polski 2010. > Czyżbyś sugerował, że wszyscy obywatele Polski - łącznie z Tobą - mają w tym swój udział? Ja się nie poczuwam, nie jestem antysemitą ani wandalem i jestem przekonany, że ZNAKOMITA WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 13:52 Znakomici(?)Polacy są zawsze w mniejszości.Gdyby owa "znakomitość" była większością to była by szarzyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:05 Nie rozumiesz znaczenia słów, to skorzystaj ze słownika. sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2546901 Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:12 Pożyj tyle lat co ja to nie będziesz musiał(a) sięgać do słowników.Nie moja wina że twoją lekturą jest tylko notatnik agitatora. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:19 zoil44elwer napisał: > Pożyj tyle lat co ja to nie będziesz musiał(a) sięgać do słowników. Wiek nie czyni nikogo mędrcem. A poza tym skąd wiesz czy nie żyje tyle, co ty albo nawet dłużej? Nie moja win > a > że twoją lekturą jest tylko notatnik agitatora. Faktycznie - to nie jest twoja wina, bo to, co napisałeś jest nieprawdą a jedynie zwykłym chamską ripostą ad personam. I swojemu chamstwu już sam jesteś winien, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:24 Riposta godna(adekwatna) osoby.A mi wisi jak kilo kitu tako kultura odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:32 zoil44elwer napisał: > Riposta godna(adekwatna) osoby. Fakt:) > A mi wisi jak kilo kitu tako kultura odpowiedzi. Skoro wolisz hołdować staremu porzekadłu "cham chamem na wieki wieków, amen", to twoja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:14 bella_donna napisał: > Czyżbyś sugerował, że wszyscy obywatele Polski - łącznie z Tobą - mają w tym > swój udział? Ja się nie poczuwam, nie jestem antysemitą ani wandalem i jestem > przekonany, że ZNAKOMITA WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW też nie. Muszę cię zmartwić, znakomita większość Żydów myśli inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:23 douglasmclloyd napisał: > Muszę cię zmartwić, znakomita większość Żydów myśli inaczej. Wiem. Ale co z tego wynika dla Ciebie i dla mnie? Mamy ich w tym mniemaniu utwierdzać, nie sprzątając po aktach wandalizmu, debilizmu i antysemityzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:26 bella_donna napisał: > Wiem. Ale co z tego wynika dla Ciebie i dla mnie? Mamy ich w tym mniemaniu > utwierdzać, nie sprzątając po aktach wandalizmu, debilizmu i antysemityzmu? Tak, aby ich oskarżenia nie były bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:34 douglasmclloyd napisał: > Tak, aby ich oskarżenia nie były bezpodstawne. Nie podzielam tego poglądu. Takie stawianie sprawy nigdy nie doprowadzi do zgody między stronami. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:37 bella_donna napisał: > Nie podzielam tego poglądu. Takie stawianie sprawy nigdy nie doprowadzi do zgod > y > między stronami. Znasz jakiś naród, który się z nimi żyje w zgodzie? Sami antysemici do okoła. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:42 douglasmclloyd napisał: > Znasz jakiś naród, który się z nimi żyje w zgodzie? Sami antysemici do okoła. Niestety, ale to fakt, że Żydzi zafundowali sobie życie w oblężonej twierdzy. Co nie znaczy, że obleganych nie ma wcale. To taki zaklęty krąg, który długo się nie otworzy. Ja jednak nie mam zamiaru dokładać to tego swojej cegiełki. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:55 Musze cie zmartwic wiekszosc polakow to antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:58 gcc1 napisał: > Musze cie zmartwic wiekszosc polakow to antysemici. Mam to w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 19:31 odpowiedz na poziomie debila z gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 19:52 gcc1 napisał: > odpowiedz na poziomie debila z gimnazjum Na lepszą nie zasługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 19:59 To wlasnie przez takich antysemitow jak ty Polska jest posmiewiskiem na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 20:50 A nie przyszło ci do głowy, że przez takie anty antysemickie argumenty niektórym obrońcom anty antysemickiej postawy ręcę i nogi opadają? "Znaj proporcjum, mociumpanie!" Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Muszę cię zmartwić...! 13.03.10, 15:01 gcc1 napisał: > Musze cie zmartwic wiekszosc polakow to antysemici. Większość Polaków nie jest antysemitami... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 13:58 Jakoś mnie to nie dziwi. Też uważam, żeby TE NAPISY zostawić (z oddanym objaśnieniem pod). :p Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:02 W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Przygarnęliśmy ich, gdy w cywilizacji palono ich na stosie. A oni nas rozkradli i sprzedali. W Polsce nie ma antysemityzmu. A to tylko wyskok kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:07 A nie prościej by było napisać "do potęgi którejś tam"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:09 humbak napisał: > A nie prościej by było napisać "do potęgi którejś tam"?:) No, np. jestem idiotą do n-tej potęgi, i nic na to nie poradzę. Widocznie Bóg tak chciał... :) Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 13.03.10, 14:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ha, ha, ha... 13.03.10, 14:24 normalnyczlowiek1 napisał: Re: Zauważyłem!Ale wiń siebie,rodziców-nie Opatrzność > taziuta napisał: jestem idiotą do n-tej potęgi, i nic na to nie > poradzę. Hej, nie jest z Tobą tak całkiem źle! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:13 "Prościej" nie znaczy "lepiej". :p Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:18 Czasem bywa jednakże bardziej efektownie. Zwartość formy działa nie raz jak koncentrat:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:30 Mnie taki zapis przypomina > Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, przepuść nam, Panie. Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, wysłuchaj nas, Panie. Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, zmiłuj się nad nami... :p Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:34 Mantry mają inne znaczenie. Nie są potrzebne do wzmacniania znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:42 Głównie chodziło o formę, ale wszak powtarzane pomagają opanować umysł. :p Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:19 no i temat do klepania,gdyby nie koledzy żydzi to bym nawet nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:26 Skoro kolegi polaka temat nie interesuje, to po co się tu szwenda? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:31 Dobrych masz zatem kolegów. :p Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer [...] 13.03.10, 14:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:00 gosciu to mowily chyba jakies volksdeutsche a nie Żydzi,pomysl czasem co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:11 gcc1 napisał: > gosciu to mowily chyba jakies volksdeutsche a nie Żydzi,pomysl > czasem co piszesz "Ziemia Obiecana" powinna lecieć w telewizji przynajmniej raz w roku i być lekturą obowiązkową. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:18 douglasmclloyd napisał: > "Ziemia Obiecana" powinna lecieć w telewizji przynajmniej raz w roku i być > lekturą obowiązkową. > Żeby Polacy nigdy nie zapomnieli, że z trójki bohaterów świnią jest tylko Polak-Borowiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:24 bella_donna napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > > "Ziemia Obiecana" powinna lecieć w telewizji przynajmniej raz w roku i by > ć > > lekturą obowiązkową. > > > > Żeby Polacy nigdy nie zapomnieli, że z trójki bohaterów świnią jest tylko > Polak-Borowiecki? Każdy zapamiętuje to, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:22 Żydzi mowili w jidysz a nie w gwarze slaskiej jak to zaprezentowal zoil44elwer. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:02 to mowily pewnie jakies volksdeutsche a nie Żydzi,pomysl czasem co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Kiedyś wyłbym z oburzenia 13.03.10, 14:18 Ale odkąd przyszło mi z takim jednym pracować i kiedy dowiedział się, że jestem Polakiem i zaczął mnie traktować tak, jakbym mu matkę zabił, to mam to w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
yo-st Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:19 Choć oczywiście nie musi to być podpucha. Szczególnie gdy zważy się na fakt, że jednym z ojców wolnej Polski jest antysemita Jaruzelski, który w tejże Polsce biega sobie samopas, choć ma na koncie największą od zakończenia drugiej wojny antysemicką czystkę. Być może te swasty wymalował jakiś jego fan? > Jako pomnik Polski 2010. Poczuwasz się do bycia antysemitą? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:25 yo-st napisał: > Poczuwasz się do bycia antysemitą? Żydowie są antypolscy i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:29 douglasmclloyd napisał: > Żydowie są antypolscy i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Żydzi! Czy ci antypolscy Żydzi wypisują na murach, pomnikach, cmentarzach takie hasła, jak antysemiccy Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:32 bella_donna napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > > Żydowie są antypolscy i jakoś nikomu to nie przeszkadza. > > Żydzi! Od razu Żydzi. To się tak źle kojarzy i można za używanie tego słowa zostać posądzonym o antysemitzym. Słowo Żydowie jest bezpieczniejsze. Poza tym, tak mówi elita białostocka i mnie śmieszy. Gdzie maja pisać, jak nie mają kamienic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:39 douglasmclloyd napisał: > Gdzie maja pisać, jak nie mają kamienic ;) A ci, co bazgrolą antysemickie hasła, to mają/posiadają te mury, pomniki i nagrobki? Bazgrolą nie po swoim, niszczą nie swoje i choćby za to powinni być przykładnie ukarani. Jakby taki jeden z drugim bazgrolący bęcwał został wysprejowany po swoich markowych ciuchach, to by mu się na długo odechciało po farbę sięgać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer [...] 13.03.10, 14:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:30 bez antysemityzmu są nijacy i szybko by o nich zapomniano,a tak znowu czują się tacy ważni,pokrzywdzeni,koń by się uśmiał Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:33 No tak, faktycznie. Biorąc pod uwagę jak wielu należy do elit intelektualnych i finansowych tego świata, z całą pewnością jest im ta pamięć niezbędna. Nosz rechotać mi się chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 17:38 śmiej się zatem boś bardzo ładnie to wykońbinował... Głośno - tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:36 Żydzi są antypolscy z zasady,ale gdy Polak nie lubi Żyda to jest antysemita.Bo musi ich lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 15:05 wytlumacz dlaczego polakowie sa antyżydowscy? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 15:11 Bo są Żydami po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 15:25 Wiesz co napisales? Mianowicie że polacy to Żydzi.Ale to nic nowego.W swietle nowych badan i dowodow wiekszosc polakow ma zydowskie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 15:14 gcc1 napisał: > wytlumacz dlaczego polakowie sa antyżydowscy? Odpłacają pięknym za nadobne. Poza tym ulegają światowym trendom. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 15:17 To nie polski dziw antysemityzm.Pokaż mi jakikolwiek naród na świecie który pała sympatią do Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Trochę przekombinowane te bohomazy 13.03.10, 14:33 Jaruzel(wychowanek jezuitów marianów) czerpał wzorce z II RP(przedwojennej)II RP która jest wzorcem dla III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:28 Aborygeni i Indianery nie mówili:Angole Raus!Jaki ich los każdy wie! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky A ja mimo wszystko iż rozumiem twoją intencję 13.03.10, 14:29 nie. Nie traktowałbym tego wskoku jako antysemickiego wystąpienia, a co najwyżej przypisałbym mu tylko takie zabarwienie. Jego autorów porównałbym do sprawców ostatniej kradzieży napisu "Arbeit...", z tą tylko różnicą, że w tym przypadku to raczej była czysta głupota, a nie chęć zysku. Moim zdaniem demaskuje ich napis "Hitler Good". Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:33 > Ja bym to zostawił na tym pomniku, po wsze czasy. > Jako pomnik Polski 2010. > > Wilk > W pierwszym odruchu przyznałam Ci rację, ale za chwilę pomyślałam - no dobrze, jeśli to jest Polska, to gdzie jest moja ojczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:42 Ubi bene ibi Patria(cyceron)Po polsku:Ojczyzna jest tam gdzie ze spokojem możesz zostawić swe dzieci!Sikorski,Cimoszewicz.....gdzie zostawili swe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:42 taki gość,co za gościnę opluwa gospodarza,jest niepożądany a chce być kochany -toż to czysty absurd Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Czy Pan Premier 13.03.10, 14:46 odebrał już telefon? - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 05:48 Moja ojczyzna to nie dzień wczorajszy. Moja ojczyzna to jutro. Romain Rolland Odpowiedz Link Zgłoś
yo-st A może to był jakiś artysta-postmodernista? 13.03.10, 14:36 Jedni instaluja penisy na krzyżach tudziez nurzaja je w urynie inni wieszaja gwiazdy Dawida na szubienicach. Myślę, że zgodnie ze standardami dzisiejszego liberalnego, postępowego świata, świata, w którym każdy ma prawo do wyrażenia swoich myśli w sposób jaki uważa za najbardziej słuszny, pierwsi w tej sprawie powinni zabrać głos krytycy sztuki współczesnej i spróbować objaśnić czy i co autor tej instalacji miał na myśli. Czy na przyklad należy brać to dosłownie czy też może kryje się tam jakieś głębsze przesłanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A może to był jakiś artysta-postmodernista? 13.03.10, 14:48 Dwa krzyże to podwójna szubienica? Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.podhalanski Re: A może to był jakiś artysta-postmodernista? 13.03.10, 14:52 Jednak mimo wszystko odróżniałbym te sprawy. Czym innym jest wystawa w galerii, spektakl w teatrze, film w kinie, wiersz w książce, a czym innym jest namalowanie na czyimś pomniku czy tablicy cmentarnej dezawuującego napisu. Nie zareagowałbym, gdyby ktoś namalował obraz, na którym by uwidocznił taki pomnik i taki na nim napis. Bo nie jest sztuką podpalenie twoich drzwi, żebyś cierpiał, a pokazanie cierpienia, gdyby tak się stało. W teatrze, gdy padną z ust aktora grającego jakiegoś bohatera słowa "Jezus był diabłem!" albo i "jezus był k...!" to będziesz to oglądał (albo i nie) i pewnie myślał co dalej. Kiedy zobaczysz te słowa namalowane chyłkiem sprayem nocą na ołtarzu w kościele w kościele rzymskokatolickim, a do tego domalowanego penisa do ust Matki Boskiej, to nie pomyślisz (chyba) że to postmodernizm. Oczywiście każdy ma swój smak. Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A może to był jakiś artysta-postmodernista? 13.03.10, 15:03 Szkoda zę Kmicic Olbrychski zamiast grać patriotę jako aktor,siekał szablą fotki S Mikulskiego w mundurze kpt Klossa.Co więc wymagasz od zwykłych(?)Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A może to był jakiś artysta-postmodernista? 13.03.10, 17:45 ... a poza tym, te napisy i malunki, to wielokrotnie uwielokrotniony plagiat... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:44 nie da się ukryć:Polska była i niestety ciągle jest antysemicka. w sprawie walki z nietolerancją,ksenofobią,antysemityzmem, nacjonalizmem w Polsce nie robi się nic! wszyscy umywają od tego ręce.liczą na cud?w dzikim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:48 A co proponujesz co?:) Inżynieria społeczna ma znakomitą historię, zgodzisz się? PS Debilizmu się nie wyeliminuje, a antysemityzm o char. intelektualnym to kwestia debaty, nie działań. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:53 od działań. ja proponuję specjalne programy w szkołach podstawowych,gimnazjach i liceach jak również na wyższych uczelniach.w tej sprawie winno być wymuszone aktywne działanie w tej sprawie również kościoła.wymiar sprawiedliwości winien surowo karać wszelkie przejawy propagowania braku tolerancji,antysemityzmu,akty agresji.podobnie jak to robią w Niemczech.tam się jakoś to udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 14:57 venus99 napisał: > od działań. > ja proponuję specjalne programy w szkołach podstawowych,gimnazjach i > liceach jak również na wyższych uczelniach.w tej sprawie winno być > wymuszone aktywne działanie w tej sprawie również kościoła.wymiar > sprawiedliwości winien surowo karać wszelkie przejawy propagowania > braku tolerancji,antysemityzmu,akty agresji.podobnie jak to robią w > Niemczech.tam się jakoś to udaje. Chyba cię pogięło. Niech się młodzi polacy lepiej matematyki i języków uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:11 venus99 ma calkowita racje,a ty masz spaczone poglady byc moze za duzo nagich żydówek ogladasz w necie i potem masz wyrzuty sumienia i wyzywasz sie na narodzie wybranym. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:15 gcc1 napisał: > venus99 ma calkowita racje,a ty masz spaczone poglady byc moze za > duzo nagich żydówek ogladasz w necie i potem masz wyrzuty sumienia i > wyzywasz sie na narodzie wybranym. Po prostu doświadczyłem żydowskiej życzliwości na własnej skórze. Mam nadzieję, że nie będę miał więcej nieprzyjemności pracować z przedstwicielami tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:44 nie ma takiego przymusu.ale jak już narzekasz to napisz cco ci bidaku zrobili złego? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 16:11 venus99 napisał: > nie ma takiego przymusu.ale jak już narzekasz to napisz cco ci > bidaku zrobili złego? Może przypisuje im swoje niepowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 16:39 wos9 napisała: > venus99 napisał: > > > nie ma takiego przymusu.ale jak już narzekasz to napisz cco ci > > bidaku zrobili złego? > > Może przypisuje im swoje niepowodzenia. Konkretnie jakie? Żyd pracował razem ze mną na równoległym stanowisku i był bardzo nieżyczliwy, a wręcz wrogi wobec mnie. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 16:52 douglasmclloyd napisał: > wos9 napisała: > > > venus99 napisał: > > > > > nie ma takiego przymusu.ale jak już narzekasz to napisz cco ci > > > bidaku zrobili złego? > > > > Może przypisuje im swoje niepowodzenia. > > Konkretnie jakie? Żyd pracował razem ze mną na równoległym stanowisku i był > bardzo nieżyczliwy, a wręcz wrogi wobec mnie. Tyle w temacie. > A nie przyszło ci do głowy, że jego wrogość wobec ciebie nie wynikała z tego, że był Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 17:15 wos9 napisała: > A nie przyszło ci do głowy, że jego wrogość wobec ciebie nie > wynikała z tego, że był Żydem? Nie, nie przyszło mi coś takiego do głowy. Poza tym, tak jak pisałem, wszystko zaczęło się w momencie, gdy powiedziałem, że jestem z Polski. Kazałem mu zgadywać, myślał, że jestem z Rosji, później, że z Ukrainy. No i gdy padło słowo Poland, to mało szlag go nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 21:49 douglasmclloyd napisał: > wos9 napisała: > > > A nie przyszło ci do głowy, że jego wrogość wobec ciebie nie > > wynikała z tego, że był Żydem? > > Nie, nie przyszło mi coś takiego do głowy. Poza tym, tak jak pisałem, wszystko > zaczęło się w momencie, gdy powiedziałem, że jestem z Polski. Kazałem mu > zgadywać, myślał, że jestem z Rosji, później, że z Ukrainy. No i gdy padło słow > o > Poland, to mało szlag go nie trafił. > > Na to już też odpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 16:56 Jedna jaskółka wiosny nie czyni, a jeden Żyd nie reprezentuje całej nacji. Pomyśl sobie jakie to by było niesprawiedliwe, gdyby na podstawie kontaktu z takim np. normalsem ktoś uogólnił swoją opinię na jego temat na cały polski naród! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 17:02 W Polsce,ci z Mossadu szczególnie są "niesympatyczni" wobec Polaków(gojów),zwłaszcza jako kierownicy polskich firm.Kiedyś na MOJE NAZWISKO REAGOWALI:NIESYMPATYCZNIE!? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 18:13 to musiał zrobić jakiś wykształciuszek,kiep co prawda,ale biorący rady salonu do serca,by wzorować się na europie i jej liberalnym spojrzeniu,a skoro RFN takie wzorowe państwo orzekło u siebie,że w napisach obcokrajowcy won nie ma nic zdrożnego,więc ten przykład próbował pewnie zaszczepić u nas,salon musi być teraz dumny,że nauki nie idą w las,brawo Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 18:18 wierzysz w spiskowa teorie dziejow Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 16:37 venus99 napisał: > nie ma takiego przymusu.ale jak już narzekasz to napisz cco ci > bidaku zrobili złego? Nie jestem bidakiem. Po prostu pracowało się normalnie, do czasu, kiedy Żyd z NY dowiedział się, że jestem Polakiem. Od tego momentu, jakby piorun w pietruszkę strzelił. Pierdolił te sowje kocopoły, o tym, jak wykopaliśmy jego rodziców z Polski w '68, itd. Na szczęście pracowali ze mną normali ludzie, Irlandczycy, którzy stwierdzili, żebym się nie przejmował, bo oni też trochę o życiu i historii wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydów, 13.03.10, 16:57 którzy czuli się Polakami i byli nimi. Dziwisz się, że ten człowiek, z którym się zetknąłeś miał żal? douglasmclloyd napisał: > venus99 napisał: > > > nie ma takiego przymusu.ale jak już narzekasz to napisz cco ci > > bidaku zrobili złego? > > Nie jestem bidakiem. Po prostu pracowało się normalnie, do czasu, kiedy Żyd z N > Y > dowiedział się, że jestem Polakiem. Od tego momentu, jakby piorun w pietruszkę > strzelił. Pierdolił te sowje kocopoły, o tym, jak wykopaliśmy jego rodziców z > Polski w '68, itd. Na szczęście pracowali ze mną normali ludzie, Irlandczycy, > którzy stwierdzili, żebym się nie przejmował, bo oni też trochę o życiu i > historii wiedzą. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 17:06 wos9 napisała: > którzy czuli się Polakami i byli nimi. > Dziwisz się, że ten człowiek, z którym się zetknąłeś miał żal? Jeśli miał żal personalnie do Douglasa to ja się dziwię. Był tak samo w nieuzasadniony sposób uprzedzony jak np. nasi weszpolacy. Stereotypy każdej nacji i każdego człowieka są głupie i szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 17:17 bella_donna napisał: > wos9 napisała: > > > którzy czuli się Polakami i byli nimi. > > Dziwisz się, że ten człowiek, z którym się zetknąłeś miał żal? > > Jeśli miał żal personalnie do Douglasa to ja się dziwię. Był tak samo w > nieuzasadniony sposób uprzedzony jak np. nasi weszpolacy. Stereotypy każdej > nacji i każdego człowieka są głupie i szkodliwe. To niech Douglas też nie uogólnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 17:33 wos9 napisała: > To niech Douglas też nie uogólnia. To jego osobista sprawa. Jeśli woli zawężać sobie perspektywę to nic nam do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 21:51 bella_donna napisał: > wos9 napisała: > > > > To niech Douglas też nie uogólnia. > > To jego osobista sprawa. Jeśli woli zawężać sobie perspektywę to nic nam do teg > o. Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 17:34 wos9 napisała: > To niech Douglas też nie uogólnia. Kolejny przykład, duża amerykańska gazeta, felietonista pisze, iż Polacy najchętniej zamieniliby Oświęcim na centrum handlowe. Piszę do gościa i redakcji, że z Oświęcimia nikt nie ma zamiaru robić centrum handlowego, bo to nie Ameryka. Poza tym, ginęli tam ludzie z całej Europy, nie tylko naród wybrany. Przesyłam zdjęcia zaniedbanego żydowskiego cmentarza, żeby może nim się zajął i poprostował razem z rodakami, poprzewracane pomniki, wykosił trawsko sięgające pasa, zamiast pisać nieprawdę o Auschwitz. Zero odpowiedzi, a cmentarz dalej zarośnięty chaszczami. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 21:55 douglasmclloyd napisał: > wos9 napisała: > > > To niech Douglas też nie uogólnia. > > Kolejny przykład, duża amerykańska gazeta, felietonista pisze, iż Polacy > najchętniej zamieniliby Oświęcim na centrum handlowe. Piszę do gościa i > redakcji, że z Oświęcimia nikt nie ma zamiaru robić centrum handlowego, bo to > nie Ameryka. Poza tym, ginęli tam ludzie z całej Europy, nie tylko naród > wybrany. Przesyłam zdjęcia zaniedbanego żydowskiego cmentarza, żeby może nim si > ę > zajął i poprostował razem z rodakami, poprzewracane pomniki, wykosił trawsko > sięgające pasa, zamiast pisać nieprawdę o Auschwitz. Zero odpowiedzi, a cmentar > z > dalej zarośnięty chaszczami. > A co mi chcesz w ten sposób udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer [...] 13.03.10, 17:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 17:18 wos9 napisała: > którzy czuli się Polakami i byli nimi. Co ja mam z tym wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: W 68 roku władze wykopały z Polski wielu Żydó 13.03.10, 21:57 douglasmclloyd napisał: > wos9 napisała: > > > którzy czuli się Polakami i byli nimi. > > Co ja mam z tym wspólnego? > Nic. Ale nie wiem, co o tym myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:05 A więc inżynieria społeczna? Powodzenia życzę. I to z dodatkowymi narzędziami do eliminacji oponentów? To prędzej stworzy nowego Hitlerka jakiegoś niż pozostawienie "problemu antysemityzmu" w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.podhalanski Edukacja. 13.03.10, 14:58 Edukacji. Debata to chmura elit na niebie. Edukacja. Przyziemna rzecz. Uczyć w szkole co to są fobie, co to jest homofobia, nie dopuszczać do aktów pogardy wobec innych narodowości, ras, religii, odmiennej płci, orientacji, uczyć o wszystkich religiach równolegle (czyli o Judaizmie, Islamie również), uczyć rzetelnie historii, uczyć do czego zdolny jest człowiek. Bez owijania w cokolwiek. Bo pogarda to jest zjawisko psychologiczne, jej obiekt jest tylko kwestią wyboru. Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Edukacja. 13.03.10, 15:08 wilk.podhalanski napisał: > uczyć rzetelnie historii, Historia jest, jak dupa. Każdy ma swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Edukacja. 13.03.10, 16:09 douglasmclloyd napisał: > wilk.podhalanski napisał: > > > uczyć rzetelnie historii, > > Historia jest, jak dupa. Każdy ma swoją. > > W tym momencie zachowałeś się jak pizdak. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Edukacja. 13.03.10, 16:19 L Waryński był w PRL nawet na banknotach.W III RP więzień carskiego Szliserburga jest na cenzurowanym!Bo miał polską,czerwoną krew? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Edukacja. 13.03.10, 16:30 zoil44elwer napisał: > L Waryński był w PRL nawet na banknotach.W III RP więzień carskiego Szliserburg > a > jest na cenzurowanym!Bo miał polską,czerwoną krew? Jest na cenzorowanym i dlatego ma ulice swego imienia w wielu miastach (w stolicy w ścisłym centrum) i szkoły również. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Edukacja. 13.03.10, 17:30 Jeszcze?Czyli niedopatrzenie prawicowych oszołomów.Czekam na ulicę:Bohaterów Obrony klasztoru na Monte Casino!!Konkretnie,bo w Katowicach jest już ul Monte Casino!!Historia mówi o obrońcach i atakujących.Wszytkie to som bohatyry!AK(Armia Krajowa)i AK(Africa Korps)Bo w Afganistanie(2001-2010) to bandyci,a w Polsce 39-45 to partyzany. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Bełkot 13.03.10, 17:38 zoil44elwer napisał: > Jeszcze?Czyli niedopatrzenie prawicowych oszołomów.Czekam na ulicę:Bohaterów > Obrony klasztoru na Monte Casino!!Konkretnie,bo w Katowicach jest już ul Monte > Casino!!Historia mówi o obrońcach i atakujących.Wszytkie to som > bohatyry!AK(Armia Krajowa)i AK(Africa Korps)Bo w Afganistanie(2001-2010) to > bandyci,a w Polsce 39-45 to partyzany. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Edukacja. 13.03.10, 16:28 Bynajmniej. Taka jest rzeczywistość, a inne podejście to chciejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Edukacja. 13.03.10, 17:36 wos9 napisała: > > W tym momencie zachowałeś się jak pizdak. Powiedz to Niemcom, którzy ostatnio nakręcili film o odsieczy wiedeńskiej nie wspominając o Sobieskim. Można? Można. Taką Niemcy mają historię. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 [...] 13.03.10, 22:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Edukacja. 13.03.10, 15:14 W Polsce jest nauka politycznej historii.Tak jak w PRL była nauka ekonomii marksistowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Edukacja. 13.03.10, 15:22 W żadnym wypadku się nie zgadza. Co do homofobii- zazwyczaj przypadki określane tym mianem nie pasują do definicji fobii. Poza tym do takich rzeczy najlepiej ludzi po prostu przyzwyczajać. Co do ksenofobii, to możemy zapomnieć o eliminacji. Ludzi się nie zmieni. Możemy spokojnie liczyć jednak na to że poprawa sytuacji materialnej społeczeństwa zmniejszy takie problemy. Ludzie usatysfakcjonowani swoją sytuacją nie szukają tego typu problemów. Bo po co? Potrzeby edukacji religijnej w ogóle nie widzę. Jest historia i ona powinna wystarczyć. Religioznawstwo jak ktoś chce opanować, może sobie spokojnie pogrzebać we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:00 venus99 napisał: > nie da się ukryć:Polska była i niestety ciągle jest antysemicka. > w sprawie walki z nietolerancją,ksenofobią,antysemityzmem, > nacjonalizmem w Polsce nie robi się nic! > wszyscy umywają od tego ręce.liczą na cud?w dzikim kraju? Uczmy sie kultury od Żydów. www.cnn.com/2010/WORLD/meast/03/10/israel.bulldozer.death/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:46 ja bym zaczął od bhp.nie nalezy wchodzić nielegalnie na teren budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 16:31 venus99 napisał: > ja bym zaczął od bhp.nie nalezy wchodzić nielegalnie na teren budowy. Spychaczem budowali? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 17:55 teren trzeba przygotować.to chyba oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd [...] 13.03.10, 18:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 18:09 no własnie.pod budowę nowych domów. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer [...] 13.03.10, 15:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Polecam film " Defamation ". Niezły i w temacie. 13.03.10, 15:09 www.youtube.com/watch?v=9qR1h-H7vNU&feature=PlayList&p=E72AB391EFD11D79&index=0 www.wff.pl/fest/2009/filmdetails.xml?f=1793 Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Dobry jest 13.03.10, 18:08 trzymilionowy.post napisał: > www.youtube.com/watch?v=9qR1h-H7vNU&feature=PlayList&p=E72AB391EFD11D79&index=0 > > > www.wff.pl/fest/2009/filmdetails.xml?f=1793 Nie wiedziałem, że major NY i NY Times tak ściśle współpracują z ADL. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 18:37 indoktrynowani i wprowadzani w stan psychozy zagrożenia są ci małolaci z Izraela przed wycieczką do Polski i ta scena próby rozmowy z trzema dziadkami oraz późniejsza opowieść o tej scence. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 19:48 trzymilionowy.post napisał: > indoktrynowani i wprowadzani w stan psychozy zagrożenia są ci małolaci > z Izraela przed wycieczką do Polski > i ta scena próby rozmowy z trzema dziadkami oraz późniejsza opowieść o > tej scence. Szczerze mówiąc, na mnie też. Mają totalnie wyprane mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Mają totalnie wyprane mózgi. 13.03.10, 19:55 Dokładnie tak i jest to co najgorsze celowe instytucjonalne działanie na młodych, żywych organizmach. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Mają totalnie wyprane mózgi. 13.03.10, 20:06 trzymilionowy.post napisał: > Dokładnie tak i jest to co najgorsze celowe instytucjonalne działanie > na młodych, żywych organizmach. Najbardziej rozsądnie mówią w filmie rabini, a najlepszy jest dr. Finkelstein, którego aresztowano w Izraelu i ma tam zakaz wjazdu, bo stanowi zagrożenie dla Izraela. To się w głowie nie mieści, żeby Żydzi szkodzili drugiemu Żydowi i doprowadzili do wywalenia go z pracy. Jest w filmie komentarz, iż jest, jak postać biblijna, która zostaje ukamieniowana za mówienie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Mają totalnie wyprane mózgi. 13.03.10, 20:47 20 lat temu miałem okazję spotkać młodych wykształconych Żydów z Jerozolimy, którzy objechali pół świta i dzięki temu spostrzegli, że ten świat wcale nie jest taki straszny i wrogi. Mieli wielki żal do swoich wychowawców za to, że uczyli ich nienawiści. Jedna dziewczyna powiedziała, że nie nie rozumie dlaczego nie wolno jej żyć w przyjaźni z palestyńskim sąsiadem (w Jerozolimie żyją obie nacje), a inny chłopak wywalił na mnie wielkie oczy, jak mu uświadomiłem, że w Polsce podczas okupacji za pomoc Żydom groziła kara śmierci. Konkluzja dyskusji była taka, że dopóki Izraelem rządzi pokolenie holokaustu nie będzie zgody na Bliskim Wschodzie i normalnych stosunków z resztą świata. Pereza zastrzelił wierny wychowanek fanatyków, ale nie traćmy nadziei. Między Polakami i Niemcami już prawie mamy pojednanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Mają totalnie wyprane mózgi. 13.03.10, 20:54 bella_donna napisał: > 20 lat temu miałem okazję spotkać młodych wykształconych Żydów z Jerozolimy, > którzy objechali pół świta i dzięki temu spostrzegli, że ten świat wcale nie > jest taki straszny i wrogi. Mieli wielki żal do swoich wychowawców za to, że > uczyli ich nienawiści. Jedna dziewczyna powiedziała, że nie nie rozumie dlaczeg > o > nie wolno jej żyć w przyjaźni z palestyńskim sąsiadem (w Jerozolimie żyją obie > nacje), a inny chłopak wywalił na mnie wielkie oczy, jak mu uświadomiłem, że w > Polsce podczas okupacji za pomoc Żydom groziła kara śmierci. Konkluzja dyskusji > była taka, że dopóki Izraelem rządzi pokolenie holokaustu nie będzie zgody na > Bliskim Wschodzie i normalnych stosunków z resztą świata. > > Pereza zastrzelił wierny wychowanek fanatyków, ale nie traćmy nadziei. Między > Polakami i Niemcami już prawie mamy pojednanie:) Jedna z pierwszych marszów żywych, chyba w '91. Redaktorka pyta o wrażenia uczestniczkę i ta odpowiada: - Jakie, to straszne. Tyle ludzi żyło do okoła i nic nie zrobili. - A co ty byś zrobiła? - Nie wiem, ale coś bym zrobiła. Ale co? Nie wiem, ale coś bym zrobiła. Mam nadzieję, że robi coś dla Palestyńczyków. P.S. Uczestników tego marszu spotakłem w hotelu w Krakowie. Rozwydrzone towarzystwo, jak z filmu poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:06 Czytajac wasze wypociny mysle ze wy macie totalnie wyprane mozgi,pamietajcie jak otaczacie sie bezmozgowcami to takimi samymi sie stajecie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:09 gcc1 napisał: > Czytajac wasze wypociny mysle ze wy macie totalnie wyprane > mozgi,pamietajcie jak otaczacie sie bezmozgowcami to takimi samymi > sie stajecie. Ja się od was trzymam z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:10 gcc1 napisał: Czytajac wasze wypociny mysle ze wy macie totalnie wyprane mozgi,pamietajcie jak otaczacie sie bezmozgowcami to takimi samymi sie stajecie. A szanowny internauta zadał sobie choć odrobinę trudu i komentowany film obejrzał czy tylko bezmyślnie i bez jakichkolwiek argumentów stworzył sobie post o niczym? Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:19 Obejrzalem i nie widze tam nic zlego,a wy o czym swiadczycie swoim antysemityzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:27 gcc1 napisał: Obejrzalem i nie widze tam nic zlego,a wy o czym swiadczycie swoim antysemityzmem? Twój kłamliwy zarzut jest w swej prostackości wręcz bezczelny. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:27 gcc1 napisał: > Obejrzalem i nie widze tam nic zlego,a wy o czym swiadczycie swoim > antysemityzmem? Jeśli dr. Finkelstein, Żyd, którego rodzice przeżyli Holocaust, jest antysemitą, to ja też. Gość ma 100% rację i rabini w filmie też, ale kto by ich słuchał, prawda? Lepiej dać się nakręcać oszołomom z ADL. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 20:50 trzymilionowy.post napisał: > gcc1 napisał: > > Czytajac wasze wypociny mysle ze wy macie totalnie wyprane > mozgi,pamietajcie jak otaczacie sie bezmozgowcami to takimi samymi > sie stajecie. > > > A szanowny internauta zadał sobie choć odrobinę trudu i komentowany > film obejrzał czy tylko bezmyślnie i bez jakichkolwiek argumentów > stworzył sobie post o niczym? Może i obejrzał, ale nic nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 13.03.10, 21:12 douglasmclloyd napisał: > trzymilionowy.post napisał: > > > gcc1 napisał: > > > > Czytajac wasze wypociny mysle ze wy macie totalnie wyprane > > mozgi,pamietajcie jak otaczacie sie bezmozgowcami to takimi samymi > > sie stajecie. > > > > > > A szanowny internauta zadał sobie choć odrobinę trudu i komentowany > > film obejrzał czy tylko bezmyślnie i bez jakichkolwiek argumentów > > stworzył sobie post o niczym? > > Może i obejrzał, ale nic nie zrozumiał. > Albo to jedno z takich indoktrynowanych dzieci, nie rozumie ale krzyczy o antysemityźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 14.03.10, 10:09 Zrozumialem az za duzo,nie jestem indoktrynowany w przeciwienstwie do was(dobra rada wylaczcie radyjko maryja i przestancie kupowac pisemka bubla).I przestancie w koncu nalatywac na Żydow.Potem sie dziwicie ze Polska jest posmiewiskiem na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 14.03.10, 12:21 Walnąłeś kulą w płot. Znam obu kolegów z FK i gwarantuję Ci, że nie słuchają RM anie nie czytają broszurek Bubla. Jak nie potrafisz odnieść się do faktów, które przedstawiają dyskutanci, to ich obrażasz. W ten sposób pogłębiasz przepaść między wami. O to ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 14.03.10, 13:21 Jeden z nich przytoczyl porazajacy argument mianowicie pracowal z Żydem i ten go ponoc czyms urazil i na tej podstawie uogolnia i przelewa swa zolc na wszystkich Żydow i na panstwo Izrael.To ma byc argument? Jezeli takie zenujace pseudoargumenty przedstawiaja to na lepsze odpowiedzi nie zasluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 14.03.10, 14:06 Manipulujesz:( Akurat w tej gałązce wątku rozmawiamy o faktach przedstawionych w pewnym dokumentalnym filmie i paru innych zdarzeniach, a Ty zamiast się do nich odnieść, obrażasz dyskutantów. Dlaczego? Bo na postawie jednej wypowiedzi Douglasa uprzedziłeś się do niego, tak samo jak on uprzedził się do Żydów na podstawie kontaktu z jednym z nich. Tak to jest gdy ludzie powodują się emocjami. Wyluzuj więc. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 14.03.10, 14:48 Smutna prawda jest taka, że działania takich gości jak Twój poprzednik potrafią raczej liczbę rzeczywistych antysemitów zwiększyć niż choć jednego ze złej drogi sprowadzić na lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 15.03.10, 19:53 Mylisz sie,a czy mozesz powiedziec dlaczego nie lubisz Żydow? Dlaczego sie ich czepiasz?Co ci zlego w zyciu zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 15.03.10, 20:05 gcc1 napisał: Mylisz sie,a czy mozesz powiedziec dlaczego nie lubisz Żydow? Dlaczego kłamliwie zarzucasz mi, że nie lubię Żydów? Istnieje jakiś obowiązek lubienia Żydów? Dlaczego sie ich czepiasz?Co ci zlego w zyciu zrobili? Czepiam się systemowego wychowywania młodzieży w duchu nienawiści w państwie Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Na mnie ogromne wrażenie zrobił sposób w jaki 14.03.10, 13:21 bella_donna napisał: Walnąłeś kulą w płot. Znam obu kolegów z FK i gwarantuję Ci, że nie słuchają RM ani nie czytają broszurek Bubla. Potwierdzam, że broszurki Bubla nigdy w rękach nie miałem lecz akurat sprawdzam od czasu do czasu co w wymienionym radyjku piszczy po to żeby nikt nie mógł mi wmawiać co tam jest, a czego nie ma. Jak nie potrafisz odnieść się do faktów, które przedstawiają dyskutanci, to ich obrażasz. W ten sposób pogłębiasz przepaść między wami. O to ci chodzi? Stara się obrazić i to w naprawdę bezmyślny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 15:33 Poloki godajom:JesUS ChrystUS nie był Żydem,ale zabili go jego ziomkowie!? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 18:22 to jakiś tępy wykształciuszek stoi za tym,co wziął porady salonu do serca,by się wzorować na europie,a ostatnio napisy obcokrajowcy won u naszego zachodniego sąsiada są legal więc pewnie chciał te wzorce i u nas zaszczepić i pochwałę samego guru zdobyć Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 18:29 NPD,LPR-ma być wyznacznikiem "europejskości"? Czyli tzw WC? Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg [...] 13.03.10, 20:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 13.03.10, 21:48 Czytałem ok. jedną trzecią wpisów. Ja też uważam, że to należałoby zostawić. Nawet bez komentarza - mówi samo za siebie. Tylko, litościwie, nie zostawiałbym na wieczność. Na kilka lat. Tyle, mam nadzieję, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 05:57 Bez komentarza? Mówi samo za siebie => do Ciebie. Pomyśl o innych. Kilka lat? Optymista. Nie wierzę. To tkwi w wielu i głęboko. Przekazywane z pokolenia na pokolenie stereotypy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 07:40 Maaatko, ale tego się nie wyeliminuje. Nigdzie nie zostało. Tacy są ludzie. Jak coś idzie źle, trzeba znaleźć winnego. Ludziom się musi po prostu dobrze żyć, a prawo ma być egzekwowane. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 10:46 co to znaczy dobrze żyć?wielu ludziom zyje się dobrze a nawet bardzo dobrze co nie oznacza,że zmieniły im sie poglądy.prawo ma być egzekwowane ale nie jest i pewnie predko nie będzie.chyba ludzie pogodzili się z faktem,ze w Polsce postnaziści są bezkarni, prokuratury umarzają dochodzenia,sądy rozgrzeszaja lub dają niskie wyroki w zawieszeniu,kierowcy jeżdżą na czerwonych światłach,ludzie w miejscach publicznych nie potrafią rozmawiać bez uzycia 5 obowiązkowych słów.taki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 12:30 > co to znaczy dobrze żyć? Naprawdę muszę tłumaczyć? wielu ludziom zyje się dobrze a nawet bardzo > dobrze co nie oznacza,że zmieniły im sie poglądy I myślisz że coś z nimi robią? W tym rzecz że ludzie nie szukają w przygniatającej większości wroga, jeśli mogą rozwiązać swoje problemy. Natury ludzkiej NIE zmienisz. Polsce postnaziści są bezkarni, Jest ich tyle co kot napłakał, ich działalność to przede wszystkim publikacje i taki wybryki. Nie ma co tragedii robić. Wziąć się tylko za usprawnienie działania policji i sądów. To samo do kontynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 12:37 polacy to chyba jedyny w europie narod z luboscia srajacy sobie w metryke mieszkajac w kraju nawet niewiedzialem co to zydzi,po emigracji pomocna reke wyciagneli do mnie zydzi z polski ci sami ktorych z polski wykopano a dziwicie sie ze "polish jokes" ze polakow wysmiewaja ... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 13:33 > mieszkajac w kraju nawet niewiedzialem > co to zydzi, Yyyyy.... Ty tak poważnie?:) > a dziwicie sie ze "polish jokes" > ze polakow wysmiewaja ... I naturalnie jesteśmy jedyną nacją o której powstają kawały;) Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 09:12 Może być z komentarzem. Proponowane kilka lat dlatego, że w takim czasie ogromnie wzrósłby społeczny opór przeciw takim praktykom, po to, by stały się one nie_cool, żeby usunąć społeczne przyzwolenie na nie. Likwidacja stereotypów, to kwestia pokoleń - w naszej sytuacji. I taka demonstracja powinna jej pomóc. Pozdrowienia, j. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 12:36 To jest wynik nietolerancji naszych "elit". Po 89 roku rozpoczęto bezczeszczenie grobów i pomników żołnierzy radzieckich . Dla tych chamów spod znaku solidarności nie było i nie ma świętości. Dali przykład "młodzieży" w jaki sposób ma wyrażać swoje poglądy.A teraz nagle wszyscy oburzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 13:51 W zasadzie nie widze problemu: Zydow w Polsce nie ma nawet w ramach statystycznego bledu, wiec niby co nowego? Ano nic zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 14:00 Sprawdz swoja genealogie,moze sam masz żydowskie korzenie,a Żydzi zawsze byli w tym kraju,sa i beda czy to ci sie podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 14:18 No i co z tego,ze byli,sa i beda. Bylo przed wojna 3 i pol miliona,a dzis max 10-15 tysiecy (dwa tysiace oficjalnie deklarujacych sie). Sam oczywista jestem Zydem i stad wiem,co w Polsce jest,a co nie jest, normalne.;) Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 14:10 pozarski napisał: > W zasadzie nie widze problemu: Zydow w Polsce nie ma nawet w ramach > statystycznego bledu, wiec niby co nowego? Ano nic zupelnie. Podziękuj za to nazistom i komunistom, a potem uświadom tych debili, co smarują po pomnikach Jude Raus, że owych Jude już w Polsce niemal nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Teraz Polska: Jude Raus! 14.03.10, 14:19 O tym wlasnie pisze. Polakow sie nie da uswiadomic,bo mysla,ze to oni wlasnie maja uswiadamiac swiat jak sie sprawy macaja.;) Odpowiedz Link Zgłoś
4-login [...] 14.03.10, 14:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 20:44 Zgadzam sie z Henrykiem 245 i dodam ze w naszym interesie z cala pewnoscia nie jest bezczeszczenie cmentarzy zydowskich,rosyjskich,sowieckich itd.Wiecej szkody polsce robi jeden idiota z spayem niz ten ktory straszy izraelska mlodziez Polakami.I nikt nie wytlumaczy tym dzieciakom(rowniez mlodziezy innych nacji)ze ten nauczyciel polonofob nie mial racji.Bo te napisy sa najlepszym przykladem ze wlasnie on mowil prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 21:06 x2468 napisał: I nikt nie wytlumaczy tym dzieciakom(rowniez mlodziezy innych nacji)ze ten nauczyciel polonofob nie mial racji.Bo te napisy sa najlepszym przykladem ze wlasnie on mowil prawde. Niezgodnym co prawda ze stanem faktycznym moim zdaniem ale przykładem bardzo nośnym medialnie co w obecnych czasach liczy się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 21:18 x2468 napisał: > Zgadzam sie z Henrykiem 245 i dodam ze w naszym interesie z cala > pewnoscia nie jest bezczeszczenie cmentarzy > zydowskich,rosyjskich,sowieckich itd.Wiecej szkody polsce robi jeden > idiota z spayem niz ten ktory straszy izraelska mlodziez Polakami.I > nikt nie wytlumaczy tym dzieciakom(rowniez mlodziezy innych nacji)ze > ten nauczyciel polonofob nie mial racji.Bo te napisy sa najlepszym > przykladem ze wlasnie on mowil prawde. A niech sobie mówił. Kogo obchodzi, co o nas myśla ludzie w małym bandyckim kraju z Afryki? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:14 Ciebie moze to nie interesowac.Mnie zas obchodzi co o nas mowia ludzie w WIELU krajach swiata.A szczegolnie nasi sasiedzi.Rosjanie,Czesi Niemcy,Co mowia o zniszczonych,cmentarzach,powywracanych nagrobkach.Mowimy ze jestesmy chrzescijanami i mscimy sie na trupach.Mowimy ze jestesmy tolerancyjni,a tlum dzikusow w Warce sciga jednego Zydowskiego chlopca ktory przyjechal zobaczyc groby swoich dziadkow.Mowimy ze jestesmy pokoleniem JPII a robimy to czego Jan Pawel II by nie zrobil.Rozmodlone tlumy ida niemal na kolannach do Czestochowy a udzial w pielgrzymce w najmniejszym stopniu nie przeszkadza nam na plucie i ogrzucanie ekskrementami tych ktorych nie lubimy.Obcokrajowcy a w szczegolnosci Niemcy nie moga zrozumiec jak to sie dzieje ze narod ktory tak wiele wycierpial z rak ich dziadkow moze tolerowac hitlerowskie hasla i symbole.Rosjanie i inni nie moga wyjsc z zdziwienia ze podobno cywoilzowany,chrzescijanski narod moze niszczyc groby tych ktorzy ich uratowali.Kiedys witali radzieckich zolnierzy chlebem i sola,dzisia bezczeszcza groby tych samych zolnierzy.Tego nikt w swiecie nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:22 x2468 napisał: > Ciebie moze to nie interesowac.Mnie zas obchodzi co o nas mowia > ludzie w WIELU krajach swiata.A szczegolnie nasi > sasiedzi.Rosjanie,Czesi Niemcy,Co mowia o > zniszczonych,cmentarzach,powywracanych nagrobkach. Co mówią? Jak wysłałem raz do felietonisty i redakcji dużej gazety amerykańskiej zdjęcia żydowskiego cmentarza z chaszczami do pasa, to odpowiedzi się do dzisiaj nie doczekałem, a trawsko dalej rośnie i nikt się tym cmentarzem nie interesuje, tylko o Oświecimiu się wypisuje głupoty, że Polacy najchętniej by go na centrum handlowe przerobili. > Mowimy ze jestesmy > chrzescijanami i mscimy sie na trupach.Mowimy ze jestesmy > tolerancyjni,a tlum dzikusow w Warce sciga jednego Zydowskiego > chlopca ktory przyjechal zobaczyc groby swoich dziadkow.Mowimy ze > jestesmy pokoleniem JPII a robimy to czego Jan Pawel II by nie > zrobil. To po cholerę tyle gadamy. > Rozmodlone tlumy ida niemal na kolannach do Czestochowy a > udzial w pielgrzymce w najmniejszym stopniu nie przeszkadza nam na > plucie i ogrzucanie ekskrementami tych ktorych nie > lubimy.Obcokrajowcy a w szczegolnosci Niemcy nie moga zrozumiec jak > to sie dzieje ze narod ktory tak wiele wycierpial z rak ich dziadkow > moze tolerowac hitlerowskie hasla i symbole.Rosjanie i inni nie moga > wyjsc z zdziwienia ze podobno cywoilzowany,chrzescijanski narod moze > niszczyc groby tych ktorzy ich uratowali.Kiedys witali radzieckich > zolnierzy chlebem i sola,dzisia bezczeszcza groby tych samych > zolnierzy.Tego nikt w swiecie nie rozumie. Widzę, że masz problem. Ja mam to w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:41 Zamiast pisac do amerykanskiej gazety,mogles wziac kose i wyciac te chaszcze,wyczyscic nagrobki,usunac chamskie,durne bazgroly.Tak jak to robia inni.W Berlinie przy Heerstrasse jest cmentarz lotnikow Zjednoczonego Krolewstwa.Sa tam rowniez groby polskich lotnikow.To zalogi zestrzelonych przez Niemcow samolotow brytyjskich,kanadyjskich,australijski rowniez i polskiej zalogi bombowca.O ich groby dbaja Niemcy.Strzyga trawe,czyszcza i odnawiaja nagrobki,sadza kwiaty i dbaja o drzewa i krzaki.W bramie w dni kiedy cmentarz jest otwarty lezy ksiega do ktorej kazdy moze sie wpisac.Nikt tej ksiegi nie pilnuje i nikomu tez nie przyjdzie do glowy aby zrobic to co by zrobil polski katolicki narod z taka ksiega na cmentarzu zolnierzy sowieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 16.03.10, 00:22 x2468 napisał: > Zamiast pisac do amerykanskiej gazety,mogles wziac kose i wyciac te > chaszcze,wyczyscic nagrobki,usunac chamskie,durne bazgroly. Już ci napisałem, że mam to w doopie. Natomiast zastanawiam się, dlaczego tacy szlachetni ludzie, jak ty, tego jeszcze nie zrobili? Może są mocni tylko w gębie? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:19 douglasmclloyd napisał: > Kogo obchodzi, co o nas myśla ludzie w małym bandyckim > kraju z Afryki? > Izrael to Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:28 bella_donna napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Kogo obchodzi, co o nas myśla ludzie w małym bandyckim > > kraju z Afryki? > > > > Izrael to Azja. No popatrz, a ich zespoły w rozgrywkach europejskich występują. Świat dąży do chaosu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:42 douglasmclloyd napisał: No popatrz, a ich zespoły w rozgrywkach europejskich występują. Ich kadra narodowa raz by pojechała na jakikolwiek wyjazd do państw sąsiedzkich i to by było na tyle z ich reprezentacją. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Drzewiecki ma racje.Mieszkamy w dzikim kraju 15.03.10, 23:46 douglasmclloyd napisał: > No popatrz, a ich zespoły w rozgrywkach europejskich występują. Świat dąży do > chaosu. > :) I w Eurowizji też występują! Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 [...] 16.03.10, 00:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Teraz Polska: Jude Raus! To jest 16.03.10, 09:01 tfurcze rozwinięcie rydzykownej ideologii i ich nauki oraz miłości ewangelicznej. Tylko kto ma robić ten RAUS skoro w Polsce żydów praktycznie nie ma? Poza oczywiście wszechobecnym Chrystusem i matką jego. Odpowiedz Link Zgłoś