degrengolka 13.04.10, 19:10 I byli tak blisko zgody narodowej!!! I przyszedł Wawel, który będzie powodem nowego podziału Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:13 degrengolka napisał: > I byli tak blisko zgody narodowej!!! > I przyszedł Wawel, który będzie powodem nowego podziału A czegoś się spodziewał? Pamiętasz słowa piosenki śpiewanej w czasach Solidarności? Jeden sposób by nas zmielić, to poróżnić i podzielić. Do tej beczki miodu i wazeliny ktoś musiał dodać dziegciu, bo skłóceni Polacy są bardziej ulegli i podatni na sterowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
irenazlotkowska Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:31 To chyba nasz arcywspaniały Jego eminencja z Krakowa to wymyślił Jemu rozum odjęło.Apeluję do WAs nie zgadzajmy się z tym Odpowiedz Link Zgłoś
krasawicamaskwy Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:34 Napisałam do Kurii Krakowskiej.Zrób to też. Odpowiedz Link Zgłoś
degrengolka Podaj adres to też napiszę. 13.04.10, 19:55 krasawicamaskwy napisała: > Napisałam do Kurii Krakowskiej.Zrób to też. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Podaj adres to też napiszę. 13.04.10, 20:21 degrengolka napisał: > krasawicamaskwy napisała: > > > Napisałam do Kurii Krakowskiej.Zrób to też. Pisz na Berdyczów!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:50 Chciał przecie kawałek jp2 na Wawelu mieć - nie udało się, to będzie miał Kaczyńskiego, który w pierwszą podróż do niego się udał... I po drugie: przecie się Kaczyński ładnie w archikadedrze (prawie) koronował... - no to mu Wawel... qźwa! Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:26 ja juz mylalem, ze to tuskowe pijary. a tu kapciowy dal glos. Odpowiedz Link Zgłoś
skiter Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:30 prędzej z Rosjanami, niż sami ze sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
degrengolka Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:18 skiter napisała: > prędzej z Rosjanami, niż sami ze sobą :) Rosjanie nie maja Jarosława to a nimi łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:30 Jarek wie, co robi. Z pojednanym narodem nie miałby żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
irenazlotkowska Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:34 Trzeba protestować Bo inaczej znowu z narodu zrobią głupków. My będziemy płakać a oni się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
degrengolka A jak zaprotestujesz i obliczu traumy narodowej? 14.04.10, 20:29 irenazlotkowska napisała: > Trzeba protestować Bo inaczej znowu z narodu zrobią głupków. > My będziemy płakać a oni się śmiać. I Żałoby Narodowej? Masz pomyśł, to sie podziel Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:38 trzecikot napisał: > Jarek wie, co robi. Z pojednanym narodem nie miałby żadnych szans. a TY? czy Ty wiesz, co Ty robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:41 grand_bleu napisała: > trzecikot napisał: > > > Jarek wie, co robi. Z pojednanym narodem nie miałby żadnych szans. > > a TY? czy Ty wiesz, co Ty robisz? Paczulo, zostaw Ave, jako i ja zostawiłem. Są ludzie, którzy zawsze będą siać nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:45 To nie jest wątek o mnie, więc nie prowokuj, paczulo, bo pomysłu z Wawelem nie da się uzasadnić inaczej. Wbrew temu, co tu niektórzy piszą, to nie jest przejaw megalomanii prezesa. To jest początek kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:48 trzecikot napisał: > To nie jest wątek o mnie, Wątek jest o pojednaniu. Czy jesteś na nie gotów? Na jakich warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:22 > Wątek jest o pojednaniu. Czy jesteś na nie gotów? Na jakich > warunkach? szkoda czasu na pojednanie, gdy jeden wie, że nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne, a drugi przeciwnie, że każdy nas przekona że czarne to czarne! Strata czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:32 cillian1 napisał: > szkoda czasu na pojednanie, gdy jeden wie, że nikt nas nie przekona, że czarne > jest czarne, a drugi przeciwnie, że każdy nas przekona że czarne to czarne! > Strata czasu! Otóż to... przedtem, teraz i potem, Kaczyńscy mają być czarni, a na pojednanie szkoda czasu. Jak widać, kardynał Dziwisz i pochówek na Wawelu nie mają nic wspólnego z brakiem pojednania, to mentalność, która pozwala sekować nawet ludzi w głębokiej rozpaczy, jeśli należą do grona politycznych przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:44 > która pozwala sekować nawet ludz > i w głębokiej rozpaczy, jeśli należą do grona politycznych > przeciwników. Znaczy zakładasz że gdyby było odwrotnie to Kaczki robią to co teraz piszesz? :) No dobra, niech ci będzie że wierzę :)))) Ja spadam, mam dość tej udawanej żałoby, z kim nie gadam (w realu) to już są tym zmęczeni! Odpowiedz Link Zgłoś
degrengolka Walka do ostatniej kropli krwi, tylko czyim koszte 14.04.10, 20:20 m? trzecikot napisał: > Jarek wie, co robi. Z pojednanym narodem nie miałby żadnych szans. I w tym problem! On chce walczyć, a mało brakowało, ze wrogów by zabrakło. Gdyby brata pochowali w Warszawie! Z Polacy się zjednoczyli w obliczu tej strasznej tragedii? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:34 od kiedy śmierć (tragedia 98 ludzi) łączy?! Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:37 cillian1 napisał: > od kiedy śmierć (tragedia 98 ludzi) łączy?! Od momentu zaistnienia, do momentu wybrania miejsca pochówku niektórych z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:38 no ale mi chodzi o większą grupę, tak z miliony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses-achaj Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:39 A mogło coś dobrego z tej tragedii wyniknąć. Mogło, ale w dużej mierze zostało już zniweczone przez skłonność do tandetnych gestów "niektórych środowisk" i megalomanię prezydenckiego brata, od którego ponoć zależała ostateczna decyzja. Dziwię sie tez kardynałowi Dziwiszowi i hierarchii, przecież dla każdego mieszkańca tego kraju jest oczywiste że taka decyzja musi wywołać sprzeciw w społeczeństwie. Z całym szacunkiem dla urzędu i osoby zmarłego prezydenta i jego małżonki; dla każdego chyba jest oczywiste, że krypta na Wawelu to ogromna przesada. I myślę, że Oni by sobie tego nie życzyli. To kolejny dowód na małość tych, którzy taka decyzje podejmowali. "Król Ubu, czyli Polacy".... Szkoda. Wielki błąd popełniony wbrew interesowi społeczeństwa; tego które wspaniale zachowało się w wyjątkowo trudnej dla wszystkich sytuacji. Ci ludzie zdali egzamin. Część "elit" po raz kolejny zawiodła, wykazując przerażający brak wyobraźni i klasy, a co najważniejsze lekceważenie dla opinii Narodu ... Brak słów.. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:37 degrengolka napisał: > I byli tak blisko zgody narodowej!!! > I przyszedł Wawel, który będzie powodem nowego podziału komu przeszkadza Wawel? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:44 > komu przeszkadza Wawel? no chyba Wedlowi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
upior_w_moherze Jaro wszystko spieprzyc potrafi 13.04.10, 19:40 utalentowany polityk Odpowiedz Link Zgłoś
degrengolka Re: Pojednali się - na trzy dni. 14.04.10, 14:49 woda_woda napisała: > Nie wystarczy? Mnie nie wystarczy, a jak jeszcze wezmę pod uwagę że ta wojna będzie trwała do 91 roku zycia Jarosława, to jest mnie zwyczajnie przykro Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:42 degrengolka napisał: > I byli tak blisko zgody narodowej!!! Nie wydaje mi się. Nawet w czas żałoby nie oszczędzało i nie oszczędza się najbardziej poszkodowanych. > I przyszedł Wawel, który będzie powodem nowego podziału A może, po prostu, zaakceptować tę decyzję opiekunów tego miejsca (też mi z nią trochę niewyraźnie), zamiast rozdzierać szaty? Czyż to nie byłby prawdziwie pojednawczy gest? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:45 Czy wy wszędzie chodzicie parami? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 19:51 > A może, po prostu, zaakceptować tę decyzję opiekunów dla świętego spokoju Krakowa nie zbudowano! Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:15 cillian1 napisał: > > A może, po prostu, zaakceptować tę decyzję opiekunów > dla świętego spokoju Krakowa nie zbudowano! No właśnie, a pojednanie zwykle oznacza ofiarę dla obydwu stron sporu. Co ma jeszcze Jarosław Kaczyński stracić lub ofiarować, by zyskać łaskawą akceptację? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:20 strata znaczy świadome poświęcenie ew. oddanie czegoś/kogoś. W tym przypadku nie mamy z tym do czynienia! Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:24 cillian1 napisał: > strata znaczy świadome poświęcenie ew. oddanie czegoś/kogoś. W tym > przypadku nie mamy z tym do czynienia! Ciągłe, prawie bez przerwy, negatywne recenzowanie i żądanie dodatkowych wyrzeczeń od osoby lub ugrupowania, które los dotknął tak mocno - przez stronę, która na tym politycznie wygrała jest co najmniej bezduszne. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:29 nie wiem, może źle zrozumiałe, on go poświęcił? Jarek to zrobił? > która na tym politycznie wygrała jest co najmniej bezduszne. kto tu coś wygrał?! Tylko przerwa w rozgrywkach, teraz jedna strona jest w szoku, nie może się pozbierać - straciła jedyną siekającą broń!Myślisz, że ktoś z pis odpuścił sobie popęd do władzy? To kasa, misiu, gruba kasa, nie mogą tego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:38 cillian1 napisał: > nie wiem, może źle zrozumiałe, on go poświęcił? Jarek to zrobił? > Źle zrozumiałeś, a ja nie będę tłumaczył, dlaczego od ofiary nieszczęście oczekuje się czego innego, niż od mimowolnego wypadku beneficjenta. > > która na tym politycznie wygrała jest co najmniej bezduszne. > kto tu coś wygrał?! Polityczne wpływy, bez wątpienia, zyskuje Platforma. Na pewno tego nie chcieli, nie w taki sposób - ale zyskali. Co zrobią z tym? Podadzą rękę rywalowi w nieszczęściu? Tu na forum tego nie widać. > Tylko przerwa w rozgrywkach, teraz jedna strona jest w > szoku, nie może się pozbierać - straciła jedyną siekającą broń!Myślisz, że ktoś > z pis odpuścił sobie popęd do władzy? To kasa, misiu, gruba kasa, nie mogą tego zrobić Właśnie teraz, właśnie PiS ma sobie odpuszczać pęd do władzy? A PO nie? To już chyba wiem, o jakie pojednanie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:41 a może niech idzie jak było? Po co mieszać? Po co udawać, i po co ta cała szopka? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:57 cillian1 napisał: > a może niech idzie jak było? > Po co mieszać? Po co udawać, i po co ta cała szopka? Przez te parę dni grały emocje, wywołane zaskakującą, wielką tragedią. Przez chwilę zniknęły z mediów szyderstwa, ataki osobiste, zdjęcia wyłapujące grymasy, filmy wyłapujące potknięcia... zastąpiły to komentarze: wielki patriota, życzliwy ludziom, uczciwy człowiek, pojawiły się na stronach TVN takie zdjęcia: www.tvn24.pl/12056,2326184,0,0,1,0,maria-i-lech-kaczynscy,w-ogrodach-palacu-prezydenckiego,galeria.html Masz rację, po co nam to wszystko? Niech idzie, jak szło... niech będą znów królować szyderstwa i ataki na osoby, ich wygląd, sposób mówienia, cechy osobiste... ale, na litość, trzeba chociaż pozwolić spokojnie pochować ofiary tragedii i nie udawać chęci pojednania, tylko po to, by tym mocniej uderzyć drugą stronę. Obciążyć tego drugiego za brak chęci pojednania, której samemu się nie ma nawet za grosz - toż to byłby swoisty szczyt politycznego sprytu. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Wielki Strateg wie, że musi mieć wroga, 13.04.10, 19:48 inaczej odejdzie w niebyt. Więc wymyślił Wawel, naród się pokłóci i 20% dla pisu się zachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu To nie JK wymyślił Wawel 13.04.10, 19:51 natomiast mam pytanie, skąd pewność, że naród miałby się kłócić o miejsce pochówku? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: To nie JK wymyślił Wawel 13.04.10, 21:53 Nie o miejsce pochówku, tylko o profanację Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
margomarge Pamietamy !!! 13.04.10, 20:23 Pamietamy ! Bronisław Komorowski : "Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30 metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera." Opis: o incydencie w Gruzji z udziałem Lecha Kaczyńskiego. Lech Wałęsa : "Bo tego durnia mamy za prezydenta. " , "Bracia Kaczyńscy to podwójnie mali ludzie." "Ja nie zmieniam zdania o Kaczyńskich, to mali, zawistni ludzie, uparcie dążący do władzy, nie wiem, czy wiedzą, po co oni tą władzę chcą mieć. " Radosław Sikorski: "Prezydent wolnej Polski może być niski, ale nie powinien być mały." Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 13.04.10, 20:32 Jarosław jest zachłanny, mój Boże nie rozumiem tego człowieka, stracił brata bliźniaka i nic go to nie obchodzi. Już przekuwa te tragedie na sukces wyborczy. Straszny człowiek. Nigdy nie bedzie spokoju w kraju, nigdy, dopóki pozostana tacy ludzie jak Jarosław oraz tacy jakich wczoraj widzialem pod Pałacem u tego @##%$%^ Pośpieszalskiego... A Dziwisz to słaby, nic nie wiedzący o życiu człowiek. Wszystko czego sie tknie i powie to dno. Jak wątpliwy pochówek na Wawelu może pogodzic Polaków, no jak? Co za ......... Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 14.04.10, 14:50 I znowu wyborcza zaczęła jatrzyć. A było tak pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: I pomyśłeć, ze Polacy nie omal się podednali 14.04.10, 14:51 Jarosław Kaczyński i PiS bez kreowania nienawiści i konfliktów nie mieliby racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś