Dodaj do ulubionych

Pod Sukiennicami

19.04.10, 21:08
Bazylika, precz z TVN, TVP

Gdy kondukt pogrzebowy dotarł do kościoła i gdy trumny z ciałami spoczęły w
prezbiterium dziesiątki tysięcy żałobników zgromadzonych w okolicy Sukiennic z
niedowierzaniem ujeżdżało na telebimach znajdujących się wokół Sukiennic a w
bezpośredniej bliskości Kościoła rozpoczynający się właśnie program TVN z
,,gadającymi głowami". Wśród zgromadzonych dziesiątków tysięcy ludzi chcących
się oddać modlitwie za zamarłych rozległ się szmer a potem pomruk
niezadowolenia. Bazylika , bazylika zaczęły szeptać tłumy.Bazylika , bazylika
zaczęto skandować.Po dłuższej chwili gdy prośba modlących nie znalazła
zrozumienia ktoś krzyknął precz z TVN .Hasło to podchwyciły dziesiątki
tysięcy, TVP, TVP to drugie hasło skandowane przez nieprzebrane tłumy. Po
dosłownie kilku minutach ktoś odpowiedzialny za emisję na żywo pod
Sukiennicami na telebimach programu TVN wygasił ekrany.Zgromadzeni oddali się
modlitwie różańcowej.Po kilkunastu minutach obraz pojawił się ponownie- z
kościoła gdzie spoczywały trumny prezydenckiej pary.Już do końca ceremonii TVN
przestrzegał podstawowych zasad obowiązujących podczas żałoby.

nie wiem kto z pracowników tej stacji po kilkunastu minutach podjął dobrą
decyzję lecz jestem mu wdzięczny za to. Mam nadzieję, że ten człowiek
działający pro publiko bono nie starci za to pracy w tej stacji
Obserwuj wątek
    • inny_pies Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 21:10
      To takie pisie. Opowiadaj dalej Wacek.
      • kecawa Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 21:15
        Widzisz, mądrość dziesiątków tysięcy ludzi jest więcej niż zastanawiająca. Bylem
        tam, uczestniczyłem w modlitwie której już nie zakłócał ktoś z ,,salonu".Może to
        była prowokacja lub po prostu czyjaś głupota.Wolę wierzyć w to drugie- wszak
        wszyscy jesteśmy Polakami

pozdrawiam serdecznie.Jeśli byleś u stóp Wawelu i masz inne wrażenie to się
        podziel z nami.jeśli wzorem innych chcesz ciskać inwektywy to pamiętaj to już
        się nie sprawdzi-Legenda o małym rycerzu już żyje swoim życiem...
        • inny_pies Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 21:26
          > -Legenda o małym rycerzu już żyje swoim życiem...

Twoja legenda Wacus. Pielegnuj ja bo moze zostac szybko zapomniana.
          • kecawa Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 21:33
            Wawelu nie zniszczysz- on będzie trał nawet wówczas gdy po Twoim Palikocie i
            Niesiole kumplach Komorowskiego i Tuska nawet proch się nie ostanie

pozdrawiam serdecznie i tak po ludzku pytam czy naprawdę Komorowski musi być
            waszym kandydatem? Czy nie ma tam u was ludzi po prostu przyzwoitych ?
            • itsgettingcolder Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 21:40
              Tylko że jedynym powodem, że spoczął na Wawelu jest to, że zginął w wypadku, a
              dwie osoby sobie to tak wymyśliły. Czy to powód do satysfakcji ? Wątpię :)
            • ta Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 22:48
              kecawa napisał:

>tak po ludzku pytam czy naprawdę Komorowski musi być
              > waszym kandydatem? Czy nie ma tam u was ludzi po prostu przyzwoitych ?

Martw się o swojego kandydata. Drzwiami i oknami pchają się i wszyscy przyzwoici.
          • billymclasky Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 21:39
            Lech Kaczyński stał sie właśnie Bogiem:
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2231575,2,1,Statua-Lecha-Kaczynskiego.html
        • ta Re: Pod Sukiennicami 19.04.10, 22:44
          kecawa napisał:

>pamiętaj to już
          > się nie sprawdzi-Legenda o małym rycerzu już żyje swoim życiem...

Ależ to jest żałosne...
          Jaka legenda, jaki rycerz ?
          Chłopie, wyluzuj i wypuść powietrze.

Spóźnialski. Mieli szansę, gdyby był punktualnie.
    • marouder.eu Jak to, "ujezdalo", Wacuchna? 19.04.10, 21:16
      kecawa napisał:

(..)dziesiątki tysięcy żałobników(..)ujeżdżało na telebimach znajdujących się
      wokół Sukiennic
      • kecawa Re: Jak to, "ujezdalo", Wacuchna? 19.04.10, 21:20
        ujrzało- jak zwykle szydzisz.Ta metoda już chyba przebrzmiała .To już chyba się
        wam nie oplaci.Chcesz po raz kolejny wejść do tej samej rzeki o nazwie
        szyderstwo, szykana, Palikot,Niesioł ?

pozdrawiam serdecznie
        • marouder.eu Wacuchna, trepku..delikatniej sandale.. 19.04.10, 21:27
          ..zeby nie powiedziec laczku sam napisales, ze dziesiatki tysiecy zgromadzony
          itd., UJEZDZALO na telebimach!

Ja sobie wypraszam twoj seksualny wyobrazeniowy ekshibicjonizm na forum!
          • kecawa Re: Wacuchna, trepku..delikatniej sandale.. 19.04.10, 21:36
            A byleś ty choć tam ? Ze się usiłujesz wypowiedzieć ?

pozdrawiam serdecznie i nie manipuluj bo to od 10 kwietnia nie jest trendy-
            naród się po raz wtóry nie nabierze

z miłym kwa kwa.Powiedz mi czy nie macie kogoś lepszego od Komorowskiego? Czy
            nie stać was na ciut więcej niż: dobić gadzinę, potańcówka, jaki prezydent taki
            zamach i to że jest on kumplem Palikota i Niesiola?
            • marouder.eu Ja to nie wiem..Czy Wacek jako emeryt.. 19.04.10, 21:42
              ..dawny wykladowca Prac Recznych juz nie ma nic do roboty, ze ciegiem na forum
              przesiaduje??!!
              A dorobic do emerytury, korzenioplastyka sie zajac, a dzieci popilnowac
              odplatnie sasiadom!
            • kecawa Re: Wacuchna, trepku..delikatniej sandale.. 20.04.10, 18:47
              Mój drogi byłem od 8 do 18 a razem ze mną około 30 tysięcy ludzi na samym rynku

pozdrawiam serdecznie mimo tego że bolą mnie pletwy z miłym kwa kwa
              • zosia.20 Re: Wacuchna, trepku..delikatniej sandale.. 20.04.10, 18:48
                > Mój drogi byłem od 8 do 18 a razem ze mną około 30 tysięcy ludzi na samym rynku

nie oszukuj ! na Rynku było ok. 45 tys. osób, a nie 30001.
                • kecawa Re: Wacuchna, trepku..delikatniej sandale.. 20.04.10, 18:54
                  Wybacz to mój szacunek. Nastrój był godny, wiele młodzieży.Ta młodzież to nasza
                  przyszłości to depozytariusze tego kim byli i kim chcieli być nasi przodkowie.

z milym ka kwa kecaw
                  • sierzant_nowak jak dożyjesz, to zobaczysz co się będzie działo 20.04.10, 19:02
                    > Wybacz to mój szacunek. Nastrój był godny, wiele młodzieży.Ta młodzież to nasza
                    > przyszłości to depozytariusze tego kim byli i kim chcieli być nasi przodkowie.
                    >
                    > z milym ka kwa kecaw

na pogrzebie - daj mu Boże 100 lat - Wałęsy czy Bartoszewskiego.

Byłem przed pogrzebem Wawelskim na spacerze na bulwarach. Na 30 minut przed pogrzebem na bulwarach było luźno jak w zwykły weekend.

Gdyby tam - na Wawelu - chowano Wałęsę, czy przenoszono na Wawel ciało Popiełuszki - tłumy byłyby od mostu po most i jeszcze dalej.

Dobrze, że sniadek bojówki autobusami dowiózł, bo pustkami by ten Rynek świecił...
                    • zosia.20 Re: jak dożyjesz, to zobaczysz co się będzie dzia 20.04.10, 19:06

> Dobrze, że sniadek bojówki autobusami dowiózł, bo pustkami by ten Rynek świecił

o 10.00 na Rynku było 5 tys. + 2 tys. "w uliczkach",
                      pózniej skoczyło na 150 tys.
    • kecawa Re: Jak - szydzili i dalej szydzą ? 19.04.10, 21:38
      Szydzi margines- czasami jest on poprzez media nadmuchiwany do niebotycznych
      rozmiarów.Popatrz jak usiłowali wywołać zadymę w Krakowie- niby protesty i pod
      Sukiennicami prowokacja z gadającymi głowami

przypadek czy głupota- osobiście chcę by była to tylko głupota w TVN i Gazecie
      Wyborczej!1
      • itsgettingcolder Re: Jak - szydzili i dalej szydzą ? 19.04.10, 21:48
        Ten "margines" to 80% Polaków. Ale dla pisu to oczywiście margines. Bo prawda
        jest tylko ich, ichsza a nawet NAJICHSZA !
        • kecawa Re: Jak - szydzili i dalej szydzą ? 19.04.10, 21:50
          jeśli to prawda to smutne- szydzenie jest źle krytyka jest dobra

cieszysz się z tego że stawiasz tezę że jest tak wielu szyderców?
          mnie smuci to
          • itsgettingcolder Re: Jak - szydzili i dalej szydzą ? 19.04.10, 21:52
            Nie byłoby żadnego szydzenia gdyby nie prowokacyjna decyzja dziwisza o Wawelu.
            To on zburzył żałobę i wszystko dobre co mogło z tego wyniknąć.
            • kecawa Re: Jak - szydzili i dalej szydzą ? 20.04.10, 17:59
              Dziwisz jako przedstawiciel Kościoła jest depozytariuszem Wawelu

tylko tyle i aż tyle w tej kwestii
          • marouder.eu Kecawko, odstaw nalewke miodowa lub porzeczkowa! 19.04.10, 22:00
            Spojrze Kecawko, cos ty tu znowu ponawypisywal jako byly wykladowca Prac
            Recznych? No spojrz!

kecawa napisał:

> jeśli to prawda to smutne- szydzenie jest [b]źle[/b] krytyka jest dobra
          • kretyn102 Pan Kecawa powiedzial bardzo pieknie i madrze! A 19.04.10, 22:52
            jego mile kwa kwa powoduje, ze odczuwam dume z powodu bycia Polakiem.
    • kato28 TVP 19.04.10, 22:06
      W TVP w tym czasie też szedł jakiś program publicystyczny także nic by to nie dało.
    • ingnac Re: dlaczego jesteś idiotą. 19.04.10, 22:10
      to do autora postu.
      • kecawa Re: dlaczego tak cię wychowano nieznany przyjaciel 20.04.10, 18:02
        witam przedstawiciela salonu.Byłeś tam na rynku, że śmiesz wchodzić w dyskurs

serdecznie pozdrawiam i winszuję wysokiej osobistej kultury.Czy może jesteś z
        bojówek PO tak dzielnie walczących pod Wawelem?
        Zastanawia mnie jeszcze jedno kto tak cię mile wychował, iż obrażasz bliźnich
        nie sprawdzając prawdziwości ich relacji z pod Sukiennic?

kecaw z miłym kwa kwa
        • pisubek Wacus! A jak tam twoj "pracowity Szmit"? Dlaczego 20.04.10, 18:29
          go porzuciles i nie proponujesz na Prezydenta?
    • sclavus Wacuchna! 20.04.10, 18:05
      Lajkonik cię kopnął???
      • kecawa Re: Wacuchna! 20.04.10, 18:48
        oli cie, ze po tych latach jazdy Polacy się lekko przebudzili?

z miłym kwa kwa kecaw
        • sclavus Re: Wacuchna! 20.04.10, 18:51
          ... z palcem w nocniku?
          Jeszcze nie... choć szanse są 50 na 50...
    • sierzant_nowak no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 18:40
      > Gdy kondukt pogrzebowy dotarł do kościoła i gdy trumny z ciałami spoczęły w
      > prezbiterium dziesiątki tysięcy żałobników zgromadzonych w okolicy Sukiennic z
      > niedowierzaniem ujeżdżało na telebimach znajdujących się wokół Sukiennic a w
      > bezpośredniej bliskości Kościoła rozpoczynający się właśnie program TVN z
      > ,,gadającymi głowami".

Też oglądałem transmisje na tym samym TVN 24. Przełączenie do studia nastąpiło po przeniesieniu trumien z powrotem na zewnątrz i bocznym wejściem już do krypty. Tam za ciasno było do tego, żeby wydarzenia kręcić, nie mówiąc o psuciu ich atmosfery ostrymi telewizyjnymi reflektorami.
      • kecawa Re: no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 18:43
        • pisubek Czyzby twoj "pracowity Szmit" zbyt cienko kwakal? 20.04.10, 18:46
          Stad twoje porzucenie?
      • kecawa Re: no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 18:45
        Mój drogi bylem pod Sukiennicami i niestety owa stacja puściła dla żałobników
        gadające głowy- tłum w sposób stanowczy zrobił to co zrobił i spokojnie pogrążył
        się w modlitwie

serdecznie pozdrawiam i proponuję zachować język twardy na spotkania z kumplami
        przy gorzale

z miłym kwa kwa kecaw
        • sclavus Re: no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 18:53
          Póki co, Wacuś, to każdy twój post, to właśnie pogrążenie...
          • kecawa Re: no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 18:58
            Wybacz ale to twój pogląd.Gdybyś tak myśłał to bys mnie nie zaszczycil swoją
            obecnością.Widocznie ten post będący relacją z Krakowa mocno Cię
            poruszył.Zaglądasz do tego wątku i usiłujesz polemizować a czasami obrażać

serdecznie pozdrawiam i ciągle się zastanawiam dlaczeo w tobie tyle fobii?

kecaw kaczysta z milym kwa kwa W
        • sierzant_nowak Re: no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 18:54
          > Mój drogi bylem pod Sukiennicami i niestety owa stacja puściła dla żałobników
          > gadające głowy- tłum w sposób stanowczy zrobił to co zrobił i spokojnie pogrąży
          > ł
          > się w modlitwie
          >

musiałeś Wacuchna z jakimś współżałobnikiem akurat gazetową czapeczkę poprawiać albo kanapką zakąszać. Albo wcale Ciebie na rynku nie było tylko kręcisz :)

Wiem, że w TVN które ja oglądałem widać było jak żołnierze wynieśli trumny z katedry i weszli bocznym wejściem do krypt.
          • kecawa Re: no i znowu łżesz Wacuś... 20.04.10, 19:01
            Podkreślam raz jeszcze po natarczywym skandowaniu telebimy z gadającymi głowami
            zostały wyłączone.Po kilkunastu minutach ukazało się wnętrze bazyliki

pozdrawiam serdecznie kecaw cieszę się że nie jesteś już taki wulgarny jak wprzódy

z milym kwa kwa
            • pisubek Wacuś! Czemu nie chcesz nic powiedziec o 20.04.10, 19:16
              "pracowitym Szmicie"? Wstydzisz sie go?
    • m.c.hrabia Re: Pod Sukiennicami 20.04.10, 19:04
      posadzono kartofle
    • kecawa Re: trzy po trzy 20.04.10, 19:44
      Ja o relacji z mszy i nabożeństwa żałobnego a wielu dyskutantów plecie trzy po trzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka