wylogowany.pielegniarz 24.04.10, 17:40 Amerykanie mają JFK, a my będziemy mieli Smoleńsk. Ciekawe czy przebijemy Amerykanów w ilości teorii. I tutaj też każdy będzie miał swoją prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post Re: Smoleńsk jak JFK 24.04.10, 17:45 Nie zapominajmy też, że Elvis wciąż żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: Smoleńsk jak JFK 24.04.10, 17:48 Czy Jaroslaw nie mogl grac za dwoje,a tylko dama by zginela by maial pole do po PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Smoleńsk jak JFK 24.04.10, 17:52 A kto umarł ten nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Smoleńsk jak JFK 24.04.10, 17:49 WTC też jest przerabiane na różne odcienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Smoleńsk jak JFK 24.04.10, 17:56 Można jeszcze powołać coś w rodzaju komisji Warrena, która po dwóch latach badań i wydaniu paru milionów dolarów, orzekła.... , że JFK niewątpliwie został zastrzelony. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Smoleńsk to coć zupełnie innego niż zamach na JFK. 24.04.10, 18:06 Zamach na JFK "wyprodukował" ogromną liczbę teorii spiskowych, odnoszących się do liczby strzelców, morderstwa domniemanych morderców, kto, za ile, kto jest kim na taśmie filmowym lub takim czy innym zdjęciu. Ogólnie rzecz biorąc, większość tych teorii, odnosi się do detali. Kwestia ewentualnego sprawstwa kierowniczego, to jest czy rozkaz padł na Łubiance, w Hawanie, w Pentagonie, na mafijnym spotkaniu, rzadko wychodził na plan I-szy a liczba wątków, rozmywała ich powagę. Przechodząc do Smoleńska. Ja nie wiem czy to był zamach, ale mam też za dużo wątpliwości, by tak je poprostu schować do szuflady. Myśl o zamachu pojawiła się, zaryzykuję wypowiedzenie się w imieniu osób, których nie znam i które mnie nie upoważniły, w umysłach bardzo wielu Polaków po otrzymaniu I-szej krótkiej informacji "Spadł samolot koło Katynia, polski prezydent nie żyje". Nie wmówicie mi że od tak, od pierwszego ułamka sekundy jasna była dla was wersja z wypadkiem. Dlaczego? Bo identycznie jak ja, znacie historię stosunków polsko-rosyjskich. Teorie o rosyjskim zamachu nie będą się opierały na detalach technicznych, tym bardziej, że my ich bezpośrednio nie poznamy. Poznamy, co nam przedstawią Rosjanie. Ja się nie bawię w oglądanie filmików na których obraz tak lata, że i tak nic nie widać. Mi chodzi o rozpisanie geopolitycznych strat i zysków obu stron. Ja nie wiem czy to był zamach. Wiem że zginął człowiek, będący jednym z najważniejszych elementów politycznego sojuszu, domagającego się, by po grupie krajów, które już weszły do UE i NATO, które zapewniły sobie jako taką stabilność i bezpieczeństwo, TAKŻE KOLEJNA GRUPA PAŃSTW, miała prawo do odbycia podobnej drogi - od posowieckiej republiki po członkostwo w UE a może i NATO. Rosja im tego zabrania i działa wszelkimi drogami, by ten proces zablokować. Wraz ze śmiercią Kaczyńskiego i jego ministrów, zniknął ośrodek, który kraje te wspierał i przypominał w Europie o ich istnieniu i prawach. Zniknął nagle cały ośrodek zabiegający o dywersyfikację dostaw węglowodorów do Polski. Zniknęli ludzie, o których było wiadomo, że zablokują ewentualne rządowe plany sprzedaży Orlenu lub Lotosu w rosyjskie ręce. Zniknęli ludzie, którzy, zacytuję Rotfelda, "rusofobami nie byli". Byli realistami co do oceny Rosji i jej polityki. Niewierzącymi w tak upragniony przez polskich publicystów przełom, sprzeciwiającymi się ustępowaniu przed rosyjskimi postulatami, by potem niczego nie uzyskać w zamian. ZA DUŻO ZBIEGÓW OKOLICZNOŚCI! ZA DUŻO ROSYJSKICH KORZYŚCI! Powtarzam na koniec. Ja nie wiem czy to był zamach Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Smoleńsk to coć zupełnie innego niż zamach na 24.04.10, 18:14 Rotfeld jest twoim autorytetem? Moze mowic,ze nie byli rusofobami,ale sam fakt ze byli polskimi katolikami i nacjonalistami czynil z nich nieprzyjaciol Rosji. Rosjan mogli nawet kochac i miec najlepszych przyjaciol wsrod Rosjan (jak antysemici lubia mowic o Zydach, kiedy im sie zarzuci antysemityzm wlasnie). ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Smoleńsk to coć zupełnie innego niż zamach na 24.04.10, 18:27 To tak, jakby na Kremlu dalej psychopaci rządzili. Nie widzę ani śladu korzyści rosyjskich z unicestwienia zawartości tego samolotu. Kaczuś, przy pełnym obiektywiźmie - był politykiem skończonym. Pozbawionym wpływów politycznych. Na wylocie. W jego tropy wkrótce po następnych wyborach udał by się braciszek. Bez dwóch zdań. Beneficjentów tej karastrofy widać całkiem gdzie indziej - w nawrocie do obskurantyzmu klerykalnego. Co jest bardzo, ale to bardzo nie na rękę Rosjanom. Polska katolicka zawsze stała kością w gardle prawosławnej lub ateistycznej Rosji czy ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Smoleńsk to coć zupełnie innego niż zamach na 24.04.10, 18:33 Zniknął nagle cały ośrodek zabiegający o dywersyfikację dostaw węglowodorów do > Polski. Zniknęli ludzie, o których było wiadomo, że zablokują ewentualne rządow > e > plany sprzedaży Orlenu lub Lotosu w rosyjskie ręce. Sugerujesz, że kancelaria prezydenta ustalała listę gości zaproszonych na pokład samolotu, z Rosjanami? Odpowiedz Link Zgłoś