woda_woda 27.04.10, 10:01 W styczniu zaufanie do niego deklarowało 28% Polaków, co mniej więcej pokrywa się z sympatią do PiS-u Co musiałoby się stać, żeby to zaufanie do niego znacznie wzrosło? Skąd nagle weźmie sympatyków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
republika.republika strasząc Rosją 27.04.10, 10:03 i oskarżając Tuska o wypadek samolotu ps. wszystko oczywiście rękoma "niezależnych" dziennikarzy z mediów publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: strasząc Rosją 27.04.10, 10:03 OK, ale kogo tym do siebie przekona? Tych, co i dzis tak myślą? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: strasząc Rosją 27.04.10, 10:08 woda_woda napisała: > OK, ale kogo tym do siebie przekona? > > Tych, co i dzis tak myślą? frekwencja odegra ogromną rolę, będzie grał na podgrzanie emocji swojego elektoratu i liczy na powtórkę z 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: strasząc Rosją 27.04.10, 10:10 > frekwencja odegra ogromną rolę No tak, ale przeciez frekwencja działa w obie strony, szczególnie przy takiej polaryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: strasząc Rosją 27.04.10, 10:17 woda_woda napisała: > > No tak, ale przeciez frekwencja działa w obie strony, szczególnie > przy takiej polaryzacji. Dlatego druga strona będzie zniechęcana, głównie atakami na rząd i sugerowaniem że PO ma nieczyste sumienie w sprawie Smoleńska. Nie wiem czy ta kampania przyniesie pożądany przez Kaczyńskiego skutek, ale taka będzie Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: strasząc Rosją 27.04.10, 10:20 Ja nie mam złudzeń, jaka będzie ta kampania. Taka, jak prezes :) Wydaje mi się jednak, że niski procentowo wskaźnik zaufania, jaki prezes ma nie wzrośnie - bo jakim cudem? Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskany-o-polske Jak się zabije, szansy jego wzrosną: 27.04.10, 15:26 wyborcza.pl/1,75248,7819624,Polacy_zmienni_w_pogladach__Lech_Kaczynski_lepszym.html Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:03 Sympatyków przysporzył mu brat śp LeczKacz...z nadzieją na...:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:04 allspice napisała: > Sympatyków przysporzył mu brat śp LeczKacz...z nadzieją na...:) Ale to wciąż są ci sami sympatycy :) A tu trzeba by skądś wziąc nowych - skąc? Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:08 No tak, prawdziwi patrioci,genetyczni Polacy 'nie rodzą się na kamieniu' ale w oświadczeniu JarKacz odwolywał się do rodziny,RM i tych,którzy lubią patos. Ich jest sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:10 Jest ich około 30%, a to przeciez nie wystarczy do wygranej. Prezes musi wiedzieć, że przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:19 Ze Smoleńska, np. zabawą w zatroskanych (wokół prezesa) i harcowników (na obrzeżach) - tyle że wiarygodnych zatroskanych PiS się wyzbył, a sami harcownicy prowadzą do utrzymywania stanu przedsmoleńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:21 sami harcownicy prowadzą do utrzymywania stanu > przedsmoleńskiego. W najlepszym razie, bo i strona przeciwna bardziej mobilizuje się w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Głosami Patriotycznej większości i na fali 27.04.10, 10:07 moralnego wzmożenia tych, dla których Kaczyński jest gwarantem utrzymania tożsamości narodowej. ..."Pani Justyna z Ustronia Morskiego prowadzi gospodarstwo rolne. Jak mówi, bardzo przeżyła katastrofę pod Smoleńskiem i późniejszą żałobę narodową. Kilka dni temu zadzwoniła do kołobrzeskiego biura jednego z posłów PiS. - Gdy wydarzyło się to nieszczęście, ja i mąż stwierdziliśmy, że nie możemy patrzeć na tę obłudę wokół. Od dziecka jestem patriotką, ale dotąd nie chciałam być w partiach. A teraz chcę - podkreśla w rozmowie z dziennikem".... (Rzepą - przyp.mój) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Głosami Patriotycznej większości i na fali 27.04.10, 10:08 No toż mówię - elektorat prezesa jest określony i skończony, ci, co go popierali, będa go popierać. Dlatego ciekawa jestem, skąd on wexmie tych nowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Dostanie 100% albowiem 27.04.10, 10:13 tylko Jarosław jest gwarantem wykonania testamentów patriotów poległych pod Smoleńskiem, jak sam napisał w oświadczeniu. Czyli wygra głosami sympatyków SLD, PSL i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:09 Bedzie gra na emocje po katastrofie. Ale Polska nie moga rzadzic trumny i Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:12 agnostic5 napisał: > Bedzie gra na emocje po katastrofie. Ale Polska nie moga rzadzic trumny i Rydzy > k. Ludzie, toż mówię - czy tym zyska NOWYCH wyborców? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:31 woda_woda napisała: > > > k. > > > Ludzie, toż mówię - czy tym zyska NOWYCH wyborców? :) Nie wiem, czy mozna, ale sa proby. Na przyklad film Pospieszalskiego w TVP, film godny Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:09 woda_woda napisała: Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? Komorowski jest za ochroną życia, przeciw zabijaniu niewinnych i bezbronnych. A sam z premedytacją morduje od lat. Niewinne i bezbronne zwierzęta morduje... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:11 OK, będzie grał przeciw Komorowskiemu - jak myślisz, kogo przekona? Przekonanych? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:15 woda_woda napisała: > OK, będzie grał przeciw Komorowskiemu - jak myślisz, kogo > przekona? Przekonanych? Myślę, że nie doceniasz tych 50% potencjalnych wyborców, którym się nie chce brać udziału w wyborach. Jak ich przekonasz, że warto coś zrobić, by prezydentem nie został 'sportowiec z morderczą żyłką', to pójdą i zagłosują... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:17 Zakładasz, że tych 50%, które nie chodzi na wybory to wszystko zwolennicy prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:23 woda_woda napisała: > Zakładasz, że tych 50%, które nie chodzi na wybory to wszystko > zwolennicy prezesa? Ależ skąd! To są kibice, gapie w cyrku. Ten kto ich przekona, a łatwiej przekonać 'przeciw' komuś, a nie 'za', ten automatycznie te głosy zyska... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:25 OK, to czym prezes przekona tych gapiów? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:30 woda_woda napisała: > OK, to czym prezes przekona tych gapiów? Przeczytaj mój pierwszy post, w tym wątku. Nie chce mi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:32 A na jakiej podstawie twierdzisz, że przeciwni zabijaniu zwierząt zagłosują na prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:57 Taki na przykład Niesiołowski - jego na pewno można w ten sposób przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:59 Albo mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:21 taziuta napisał: > A sam z premedytacją morduje od lat. > Niewinne i bezbronne zwierzęta morduje... Polacy lubią szynkę, nie przeszkadza im ubój przemysłowy, większość jada karpia na święta, którego własnoręcznie zabija, lud wiejski szlachtuje świnie i ucina toporkiem łebki kurczakom Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:29 republika.republika napisała: > Polacy lubią szynkę, nie przeszkadza im ubój przemysłowy, > większość jada karpia na święta, którego własnoręcznie zabija, lud > wiejski szlachtuje świnie i ucina toporkiem łebki kurczakom No tak, to jest argument. Zasługują czyli na oprawcę zwierząt na stołku prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 10:33 taziuta napisał: > No tak, to jest argument. Zasługują czyli na oprawcę zwierząt > na stołku prezydenta... to jest argument za zdrowym rozsądkiem - jesteśmy zwierzętami mięsożernymi i tyle. Nie uważam że krowa jest lepsza od kota. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: Pokazując prawdziwe oblicze Komorowskiego... 27.04.10, 11:56 Krowa jest lepsza :D Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Wygrać? 27.04.10, 10:23 Jarosław startuje tylko po to by odebrać głosy Markowi Jurkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Wygrać? 27.04.10, 10:37 - TVPiS będzie podtrzymywac na duchu swoich - Na "Żywią i Bronią" będzie agitował elektorat PSL - Na elektorat SLD ma Kluzik-Rostkowską - Elektorat PO weźmie na poczucie winy i współczucie , a jeśli nie zareagują to i tak polecą do Egiptu lub Tunezji.Jedyne zagrożenie że nie polecą ,to wulkan,który jak wiadomo po Wawelu, jest tajnym współpracownikiem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Wygrać? 27.04.10, 10:38 > - Elektorat PO weźmie na poczucie winy i współczucie Na to była szansa przed Wawelem - zmarnowana. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Wygrać? 27.04.10, 16:05 Czarnecki nie zna pojęcia wstydu.To sprzedajna dziwka ktora basuje temu kto mu płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:30 W Polsce jest niesamowity kult zmarłych. Niezależnie od poglądów. Tu może uzbierać do dziesięciu procent, co właśnie się dzieje. Jego decyzja jest tak nieracjonalna, że musi wynikać ze znajomości faktów jeszcze tajemnych. Np treści ostatniej rozmowy z nieboszczykiem. Wtedy ze swojej pozycji może głosić o kłamstwie i prowokacji. Zostaną mu ci, co zawsze wierzą w ten bełkot. Ale to na krótką metę, chociaż być może ocali skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 10:32 haen1950 napisał: > W Polsce jest niesamowity kult zmarłych. Niezależnie od poglądów. Tak, ale przeciez sam prezes zmarnował tę szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 10:39 patrz moja sygnaturka i wszystko wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: A coś na temat? 27.04.10, 10:52 Jesli pani Kluzik -Rostowska bedzie prowadzic kampanie a Bielan i Kaminski beda pracowac wedlug jej zalozen to o wynik jestem spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: A coś na temat? 27.04.10, 10:54 Nie wątpię, że jesteś spokojny, nie o twój spokój jednak pytam, bo on mnie nie bardzo interesuje :) Pytam, czym prezes chce przekonać do siebie tych, którzy dotąd nie mieli do niego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: A coś na temat? 27.04.10, 11:02 woda_woda napisała: > Pytam, czym prezes chce przekonać do siebie tych, którzy dotąd nie > mieli do niego zaufania. Nie naleze do jego czlonkow sztabu wyborczego wiec naturalnym jest ze takiej wiedzy nie posiadam. Natomiast nie bede wdawal sie w spekulacje co do jej szczegolow. Przy poprzednich wyborach rowniez nie dawano zadnych szans Lechowi zwlaszcza po wygranej PIS do parlamentu a jednak je wygral. Uwazam ze demonizujesz slowo zaufanie. Ono nie ma bezposredniego przelozenia na wynik wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: A coś na temat? 27.04.10, 11:07 Rozumiem, jesteś spokojny w ciemno bezgranicznie ufając Bielanowi i Kamińskiemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 10:41 Wystarczy by GW pozwoliła TVP być tak obiektywną jak do tej pory. Wiadomo bowiem że TVP nie stoi po niczyjej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 10:55 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Wystarczy by GW pozwoliła TVP być tak obiektywną jak do tej pory. > Wiadomo bowiem że TVP nie stoi po niczyjej stronie. Nie ma mediow obiektywnych wiec daruj sobie swoje "glebokie przemyslenia" Tak bylo za Kwiatkowskiego, Dworaka czy Farfala i tak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 10:57 Ale tylko GW zwalcza któregoś kandydata. Obiektywnie muszę to za tobą powtórzyć. TVP wręcz wspiera natomiast Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 11:02 Nie zrozumie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 11:04 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ale tylko GW zwalcza któregoś kandydata. Dokladnie tak i sa na to dowody chocby sobotni wstepniak GW. TVP wręcz wspiera natomiast Komorowskiego. Czy ktos tobie zabrania wyrazac swoje oburzenie z tego tytulu ? Mamy wolny kraj i kazdy moze mowic co chce, ty rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 11:45 Ja po prostu jestem pod wrażeniem twojego obiektywizmu. No i prawdomówności. Walisz równo w GW i TVP za to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 11:49 mr.sajgon napisał: > TVP wręcz wspiera natomiast Komorowskiego. hahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 12:04 To akurat moje słowa. Skoro GW atakuje jakiegoś kandydata, to znaczy, że inne media wspierają wszystkich równo, bo jak wiadomo GW jest siedliskiem zła. Tako rzecze obiektywny i prawdomówny sajgon i ja się z tym zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 10:46 mr.sajgon napisał: > patrz moja sygnaturka i wszystko wiadomo. Zenek, od jakiegos czasu prosze cie o link do twojej sygnaturki. Gdzie on? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 10:53 wyluzowana.kaczka napisała: > > Zenek, od jakiegos czasu prosze cie o link do twojej sygnaturki. Gdzie on? ja tez ci pisalem zebys sobie uzyl googla i nic sie nie zmienilo od tamtego czas. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: Co chce GW zrobic zeby prezes przegral wybory 27.04.10, 14:08 Google zwraca try wyniki dla szukanej frazy i żaden z tych wyników nie jest wiarygodny, jako że nie podaje źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskany-o-polske Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:47 haen1950 napisał: > W Polsce jest niesamowity kult zmarłych. Gdy umarł Geremek prze pół roku a potem przez następne miesiące oskarżano śp. Geremka że pozbawił środków do życia kierowcę samochodu z którym się zderzył. Po smioerci Kaczyńskiego gazety i media zaczeły wszystkie mówic tym samym głosem. Jak pod dyktando. Jak po nakręceniu przez ŁRzepę "afer" hazardowej i kto jeszcze pamięta? "stoczniowej". Ten drugi przypadek był zupełnie kuriozalny. W donosów które publikowała LRzepa wyraźnie słychać że rząd Tuska dwoi się i czworzy, naginają prawo UE i polskie żeby złapac klienta na cała stocznie, tymczase WSZYSTKIE MEDIA podchwyciły interpretacje Gmyza ze Tusk robi przekręty na stoczni bo chce ja zlikwidowac Pamiętasz Haen te oświadczenia lustracyjne które Ziemkiewicz, Janke, Karnowski zanosili w zębach Kurtyce,, a potem wyli na Milewicz, Żakowskiego i Geremka, b o ci nie chcieli zanieść? Co się stało z tymi deklaracjami które przed uwaleniem tej zakapiorskiej lustracji, nadgorliwi zdążyli oddać Kurtyce? Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 11:01 Jako obrońca pokrzywdzonych przez liberałów, los i historię. Jako namaszczony geniuszem przez Stwórcę(pomazaniec boży). Jako największy patriota i jedyny obrońca Polski, przed wszelkiej maści wrogami. Jako jedyny spadkobierca Polski mocarstwowej. Jako człowiek najbardziej skrzywdzony przez smoleńska katastrofę. Jarosław taktykę zdobywania władzy ma w małym paluszku. Z historii zdobywania władzy przez bolszewików i nazistów mało kto go zagnie. Jedna strona będzie grała na geniuszu, sile, skuteczności a druga na łagodności, miłości do dzieci i zwierząt. Słuchając pisowskiej propagandy wracam myślami do czasów lat 50 XX wieku. Te same hasła, ta sama grafomania(łajdacka), ta sama tramtadracja(zapomniane słowo). Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 11:05 Zgoda. Ale to jest retoryka skierowana do tych, którzy i tak prezesa popierają. Konkurencja będzie przecież przypominała, kim naprawdę jest prezes, kampanię będą prowadzili wszyscy, nie tylko prezes. Musi więc być coś, co spowoduje, że te 50% Polaków, które deklarowało brak zaufania do prezesa nagle, w ciągu kilku tygodni zmieni zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 11:47 Też mam taką nadzieję ale prawda ma niewielkie znaczenie w konfrontacji z ideą(patrz religia). Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 11:51 pav2 napisał: > Też mam taką nadzieję ale prawda ma niewielkie znaczenie w konfrontacji z > ideą(patrz religia). A czemu niby ci, którzy dotąd nie kupowali idei Kaczyńskiego mieliby nagle ją kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:11 To samo pytanie zadałem SLDowcowi, który dopuszczał glosowanie na Kaczora. Nienawiść do prawicowości Komorowskiego i ostre pretensje do tego jak Tusk potraktował umizgi części SLD do PO(nie tej Napieralskiego). Być może tu jest największa niewiadoma. To właśnie może wykorzystać pisowska propaganda. Już to widać w Wiadomościach TV!. Napieralskiego a zwłaszcza śp. Szmajdzińskiego będą nosić na rączkach. Trzeba pamiętać, że PiS w sferze socjalnej jest partią lewicową. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:20 Też myślę, że części lewicy (tej mentalnie wciąż tkwiącej w PRL-u) blisko do prezesa - to było widać juz dawno. Mnie cieszy ta polaryzacja, jaka się dokonuje. Może wyniknie z tego cos dobrego - czyli zniknie ten nieprawdziwy podział na "postkomuchów" i "postsolidaruchów" a wyklaruje się podział prawdziwy, według wizji Polski. Patrząc na ogromne poparcie Polaków dla członkostwa Polski w UE i integracji europejskiej widać, jak to wygląda ilościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:27 woda_woda napisała: > podział prawdziwy, według wizji Polski. Klasyczny podział jest więcej państwa lub mniej, ale to już jest inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:33 Z grubsza o to mi szło. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 11:40 Będzie próbował skojarzyć kandydata PO z Rosją i Putinem. I oczywiście zamach na brata-patriotę. PS. Został mu jeszcze jeden nie wykorzystany pomysł z czasów Ziobry i jestem ciekaw, czy teraz go wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 11:45 Czyli będzie robił to, co robił do tej pory, tylko bardziej. A tu musiałby zrobić coś takiego, żeby przekonać do siebie nowych wyborców, bo tych 30 procent przekonanych nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 14:00 woda_woda napisała: > A tu musiałby zrobić coś takiego... I musiałby mieć większe zaufanie dla ew. wykonawców. A z tym teraz może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Sztab zadecydował że 27.04.10, 11:56 w trakcie kampanii nie będzie pokazywał kandydata w obawie aby nie został on sprowokowany. Czyli że co, kupowanie kota w worku, a może ten kot wyleniały, może wściekły, może zapchlony, może szczepień wymaganych nie posiada ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Sztab zadecydował że 27.04.10, 11:57 Też to zauwazyłam :) Ale kampanię będą prowadzili równiez konkurenci - wystarczy pokazać starego prezesa :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No chyba że 27.04.10, 12:00 Na szczęście nie jest to możliwe :) Prezes nie musi wystepować teraz, mozna pokazać go w niezliczonej ilości sytuacji sprzed katastrofy. Przecie to ten sam człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
cybill Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:00 poprzez TVP i Pospieszalskiego. Zapomnialam jeszcze o Rydzyku Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: żeby to zaufanie do niego znacznie wzrosło? 27.04.10, 12:27 No! Nie wiem czy mogę to powiedzieć? Powiem. Musiałby polecieć gdzieś samolotem, np. prosto na Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:36 Wystarczy, żeby społeczeństwo poznało prawdę o stanie państwa. Prezes PiS może wyborów nie wygra, ale PO je przegra... mam nadzieję, że przegra. Gdybym dziś stanęła przed wyborem Komorowski - Napieralski zagłosowałabym na Napieralskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:40 grand_bleu napisała: > Wystarczy, żeby społeczeństwo poznało prawdę o stanie państwa. A jaka jest ta prawda o stanie państwwa? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 12:45 woda_woda napisała: > A jaka jest ta prawda o stanie państwwa? dokladnie o to samo chcialam zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 13:03 No jak to ? Nie wiecie ? PORAŻAJĄCA cokolwiek to znaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 14:28 woda_woda napisała: > grand_bleu napisała: > > > Wystarczy, żeby społeczeństwo poznało prawdę o stanie państwa. > > > A jaka jest ta prawda o stanie państwwa? W czasie rządów Donalda Tuska państwo polskie zostało pozbawione najwyższego dowództwa armii. O tym, że źle się dzieje w MONie był informowany, a ci, którzy uprzedzali o zagrożenia byli odwoływani ... "W maju 2009 roku Sejm RP powołał podkomisję do zbadania za-niedbań w Lotnictwie Wojskowym RP. Jej ekspert, znakomity pilot Major Arkadiusz Szczęsny napisał: „ Świadome narażanie przez MON naszych Żołnierzy na niebezpieczeństwo utraty życia jest niedopuszczalnym łamaniem prawa"! Gdy Major Szczęsny poprosił podkomisję o przekazanie sprawy Prokuraturze, został odwołany z funkcji eksperta" To z listu Petelickiego do premiera Tuska. W tym samym liście Petelicki popruszył również inny problem... "Podobnie jest w Centrum Antykryzysowym Rządu. W nawale obowiązków mógł Pan nie zauważyć, że po odwołaniu doktora Przemysława Guły ze stanowiska Szefa Rządowego Centrum Antykryzysowego, na znak protestu odeszło dziesięciu najlepszych specjalistów od zarządzania Państwem w sytuacjach nadzwyczajnych". Tu trochę więcej na ten odwołania Guły platformaobywatelska.cba.pl/?p=845 www.se.pl/wydarzenia/kraj/tusk-pozbyl-sie-eksperta-od-bezpieczenstwa_124844.html Jeśli do tego dodamy zamach na rezerwę NBP i niekorzystną dla Polski umowę energetyczną z Rosją, to można śmiało stwierdzić, że rząd zajęty dorzynaniem watachy, nie realizował zadań nałożonych mu przez Konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 14:36 grand_bleu napisała: > W czasie rządów Donalda Tuska państwo polskie zostało pozbawione > najwyższego dowództwa armii. Mówisz, że Polacy niechętni prezesowi zagłosują na niego, ponieważ katastrofa wydarzyła się w czasie rządów PO? O tym, że źle się dzieje w MONie był > informowany, a ci, którzy uprzedzali o zagrożenia byli odwoływani ... A masz jakieś źródła oficjalne? > Jeśli do tego dodamy zamach na rezerwę NBP i niekorzystną dla Polski > umowę energetyczną z Rosją, to można śmiało stwierdzić, że rząd > zajęty dorzynaniem watachy, nie realizował zadań nałożonych mu przez > Konstytucję. To są opinie zwolenników prezesa, ich nie trzeba perzekonywać do głosowania na niego. Przeciwnicy poproszą o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:02 woda_woda napisała: > grand_bleu napisała: > > > W czasie rządów Donalda Tuska państwo polskie zostało pozbawione > > najwyższego dowództwa armii. > > Mówisz, że Polacy niechętni prezesowi zagłosują na niego, ponieważ > katastrofa wydarzyła się w czasie rządów PO? Nie, mówię, że Polacy nie zagłosują na rząd, który doprowadził do stanu zagrożenia państwa. Mówię również, że gotowa jestem zagłosować nawet na SLD, oby tylko odsunąć od władzy Drzewieckich, Palikotów, Niesiołowskich, Schetynów, Chlebowskich, Pitery i inne Gronkiewicz-Waltz. > O tym, że źle się dzieje w MONie był > > informowany, a ci, którzy uprzedzali o zagrożenia byli > odwoływani ... > > A masz jakieś źródła oficjalne? to, które podałam jest wystarczająco dobre. ustosunkuj sie do treści informacji, którą podałam. > > Jeśli do tego dodamy zamach na rezerwę NBP i niekorzystną dla > Polski > > umowę energetyczną z Rosją, to można śmiało stwierdzić, że rząd > > zajęty dorzynaniem watachy, nie realizował zadań nałożonych mu > przez > > Konstytucję. > > To są opinie zwolenników prezesa, to są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:13 grand_bleu napisała: > Nie, mówię, że Polacy nie zagłosują na rząd, który doprowadził do > stanu zagrożenia państwa. To są wybory prezedenckie, nie parlamentarne, więc nie głosuje sie na rząd. A PiS musiałby przekonać nieprzekonanych, że wina za katastrofę lezy po stronie PO. > to, które podałam jest wystarczająco dobre. No nie bardzo :) Ale. Na zapytanie Szczygły o zwolnienie Przemysława Guły rzecznik rządu odpowiedział tak: "Rządowe Centrum Bezpieczeństwa funkcjonuje normalnie, wypełnia wszystkie swoje zadania (...) nie ma żadnego powodu do paniki" - oświadczył Graś. Rzecznik rządu podkreślił, że "absolutną bzdurą" są informacje medialne, jakoby powodem dymisji miał być system informatyczny SARNA. "Ta informacja jest zupełnie nieprawdziwa (...) nie było żadnego problemu z systemem informatycznym" - podkreślił. "Wojskowa Akademia Techniczna na potrzeby monitorowania sytuacji związanej z wykorzystaniem łóżek szpitalnych w okresie świńskiej grypy przygotowała taką prostą aplikację. Nie było żadnych rozmów z żadnymi firmami informatycznymi, MSWiA nie zamierzało zwracać się do żadnych zewnętrznych firm informatycznych o zakup takiej aplikacji" - zapewnił rzecznik rządu. Pytany, czy gdyby Przemysław Guła zdecydował się odejść z RCB, byłaby to strata dla tej instytucji, Graś powiedział: "To będzie jego decyzja, ale jego (Gułę) nikt ze stanowiska wicedyrektora RCB nie odwołał, w związku z tym od niego będzie zależało, czy będzie chciał w dalszym ciągu to stanowisko piastować czy będzie chciał z nowym szefem RCB współpracować"." > to są fakty. Twoje opinie to jeszcze nie fakty :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 13:01 na razie najważniejsza jest dla społeczeństwa prawda o marnej prezydenturze Lecha Kaczyńskiego. Bez tej prawdy społeczeństwo może znów fatalnie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 13:04 społeczeństwo nie cierpi na amnezję. Pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:07 Nie musisz się więc przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:08 Nie przejmuję się, bo wiem, że nie wygra. Ciekawi mnie tylko, czym prezes chce przyciągnąć nowych wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:13 Sfotografuje się za sterami samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:15 Gdybym wiedział - ja byłbym prezesem. Przekonamy się jaki wizerunek zechce stworzyć, gdyż wizerunki polityków się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:19 Przekonamy się jaki wizerunek > zechce stworzyć, Przekonamy się, ilu Polaków kupi ten wizerunek. Prezes przecież miał juz kilka nowych wizerunków, które okazywały się zawsze starymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:21 Jak powiedziałem powyżej, zbyt mało. Nie musisz się więc przejmować tym jaki on będzie Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:22 Nie wmawiaj mi, że czymś się, przejmuję, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:27 Ok, piszesz o tym na forum, bo się tym nie przejmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:31 Czytać umiesz, czy tylko pisać? forum.gazeta.pl/forum/w,28,110624861,110636085,Re_Nie_wygra_nie_ma_zadnych_szans.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:33 Umiem i potwierdziłem, że piszesz o tym na forum bo się tym nie przejmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:35 Możesz sobie potwierdzać, co chcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Nie wygra - nie ma żadnych szans 27.04.10, 13:38 Owszem, mogę. I korzystając z tego prawa przytaknąłem ci, że na forach pisze się o tym, czym się zupełnie nie przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: jaki wizerunek zechce stworzyć 27.04.10, 13:26 Nie zechce. Miał na to tyle lat, że mógł je zmieniać jak rękawiczki. Ni w ząb. Ciągle to samo. Był "gwiazdą kina" i tak mu już zostało w pod- i w świadomości, że jest gwiazdą - a hołota z niższych półek ma to przyjmować bez szemrania. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen główny argument jest jeden 27.04.10, 13:27 Zło dla państwa płynące z braku realnej kontroli nad rządzącymi. Na zbiorową świadomość będzie dodatkowo wpływała niepewność związana z przyczynami katastrofy, która oddała PO pełną władzę nad państwem na początku kampanii wyborczej. Ta ostatnia będzie tym większa, im mniej przejrzyste będzie śledztwo (vide dezinformacja w sprawie czasu katastrofy) i im aktywniejszy będzie Komorowski w roli p.o. Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:34 vargtimmen napisał: > > Zło dla państwa płynące z braku realnej kontroli nad rządzącymi. Byłby to argument gdyby nie to, że PiS miał juz premiera i prezydenta. Takoż SLD. Nie sądzę więc, aby ludzie głosowali na prezesa dlatego, żeby oba te urzędy nie były w jednych rękach. Mam na myśli nowy elektorat, nie stary. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:37 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > > > > Zło dla państwa płynące z braku realnej kontroli nad rządzącymi. > > Byłby to argument gdyby nie to, że PiS miał juz premiera i > prezydenta. Takoż SLD. > Obydwie sytuacje były dla państwa złe. W obecnej, nadzwyczajnej sytuacji, to wygląda jeszcze gorzej. > Nie sądzę więc, aby ludzie głosowali na prezesa dlatego, żeby oba te > urzędy nie były w jednych rękach. > Mam na myśli nowy elektorat, nie stary. To już od ludzi zależy, jaki los sobie zgotują. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:39 vargtimmen napisał: W obecnej, nadzwyczajnej sytuacji, to > wygląda jeszcze gorzej. Rozumiem, takie jest twoje subiektywne przekonanie. Interesujące jest, ilu ludzi dotąd nie ufających prezesowi podzela to zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:44 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > W obecnej, nadzwyczajnej sytuacji, to > > wygląda jeszcze gorzej. > > Rozumiem, takie jest twoje subiektywne przekonanie. Interesujące > jest, ilu ludzi dotąd nie ufających prezesowi podzela to zdanie. Owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:37 vargtimmen napisał: Na zbiorową > świadomość będzie dodatkowo wpływała niepewność związana z przyczynami > katastrofy, W miarę upływu czasu ta niepewność będzie się zmniejszać. Poza tym - na czym opierasz przekonanie, że ta niepewność spowoduje, że ludzie dotąd niechętni prezesowi na niego zagłosują? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:43 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > Na zbiorową > > świadomość będzie dodatkowo wpływała niepewność związana z > przyczynami > > katastrofy, > > W miarę upływu czasu ta niepewność będzie się zmniejszać. Lub powiększać, w zależności od jakości wyjaśnień. > Poza tym - na czym opierasz przekonanie, że ta niepewność spowoduje, > że ludzie dotąd niechętni prezesowi na niego zagłosują? Jarosław Kaczyński, który też miał lecieć tym samolotem jest gwarantem: -determinacji w wyjaśnianiu jej przyczyn - a to jest kluczowe dla państwa -jeśli to był zamach, to jego zleceniodawca nie skorzysta w pełni z jego skutków, jeśli JK zostanie prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 13:45 vargtimmen napisał: > Jarosław Kaczyński, który też miał lecieć tym samolotem jest gwarantem: > > -determinacji w wyjaśnianiu jej przyczyn - a to jest kluczowe dla państwa > > -jeśli to był zamach, to jego zleceniodawca nie skorzysta w pełni z jego > skutków, jeśli JK zostanie prezydentem No tak, ale to jest opinia ludzi JUŻ przekonanych do prezesa. Z dzisiejszego sondaży wynika, że jest to 25 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 14:49 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > > Jarosław Kaczyński, który też miał lecieć tym samolotem jest > gwarantem: > > > > -determinacji w wyjaśnianiu jej przyczyn - a to jest kluczowe dla > państwa > > > > -jeśli to był zamach, to jego zleceniodawca nie skorzysta w pełni > z jego > > skutków, jeśli JK zostanie prezydentem > > > No tak, ale to jest opinia ludzi JUŻ przekonanych do prezesa. Czy ja wiem? Moja opinia się znacząco przesunęła w stronę nieufności do PO i jej ludzi. A teraz podejmowane są decyzje: o IPN, o zysku z NBP, a podpisaniu i ostatecznych warunkach kontraktu gazowego (Belweder ją mocno krytykował, a nawet UE ma zastrzeżenia). Zmienia zeznania Sobiesiak, Piskorski jest nękany kolejnymi śledztwami... reprezentacja strony polskiej w badaniu katastrofy i śledztwie jest zdecydowanie za słaba... moja nieufność do PO rośnie w szybkim tempie. > Z dzisiejszego sondaży wynika, że jest to 25 procent. Nie twierdzę, że Jarosław Kaczyński wygra, ale z 20 kandydatów wygrać może tylko jeden, co nikogo z zarejestrowanych nie zniechęciło. JK może, natomiast, skorzystać z okresu kampanii, by pokazać słabości rządów PO i zaprezentować alternatywę polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 14:56 vargtimmen napisał: A teraz podejmowane są decyzje: o IPN, o zysku z NBP, a podpisaniu i > ostatecznych warunkach kontraktu gazowego Tak. Mam nadzieję, że na ten temat wszyscy kandydaci będą przedstwaiali swoje argumenty. Nie wiadomo dziś, kto kogo przekona. Piszesz tak, jakbyś zapomniał, że nie tylko PiS będzie prowadziło kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:20 Opisuję możliwe mechanizmy, ale nie prognozuję ich siły. Jeśli chcesz mi dowieść, że Jarosław Kaczyński na pewno nie wygra wyborów, to nie dasz rady, ale nie mam wątpliwości, że szanse ma mniejsze od Bronisława Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:24 vargtimmen napisał: Jeśli chcesz mi > dowieść, że Jarosław Kaczyński na pewno nie wygra wyborów Nie, zastanawiam się, co prezes musiałby zrobić, żeby przekonać do siebie nieprzekonanych. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:51 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > Jeśli chcesz mi > > dowieść, że Jarosław Kaczyński na pewno nie wygra wyborów > > Nie, zastanawiam się, co prezes musiałby zrobić, żeby przekonać do > siebie nieprzekonanych. Cóż, uważam, że moje argumenty są dobre właśnie dla ludzi wahających się. Na miejscu Kaczyńskiego, wytykałbym różne widoczne słabości rządów PO, takie jak pasywność i brak projektów reform, afera hazardowa, szybko rosnący dług publiczny, machinacje księgowe zaniżające deficyt, przejęcie Funduszu Rezerwy Demograficznej, lepperowski zamach na zysk NBP, bardzo zły kontrakt gazowy, nękanie Piskorskiego z politycznym kontekstem w tle - i wskazywał na to, że w sytuacji braku kontroli władzy, następić może pogłębienie negatywnych zjawisk. Z pozytywnych elementów, Jarosław Kaczyński powinie się ustawić na pozycji recenzenta i kontrolera rządu w kwestiach strategicznych dla bezpieczeństwa państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:54 vargtimmen napisał: > Na miejscu Kaczyńskiego, wytykałbym różne widoczne słabości rządów PO Oj, chyba nie jest to dobry pomysł, bo konkurent natychmiast wyciągnie słabości rządów PiS-u z Samoobrona i LPR-em, czyli prezesa :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:07 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > > Na miejscu Kaczyńskiego, wytykałbym różne widoczne słabości rządów > PO > > Oj, chyba nie jest to dobry pomysł, bo konkurent natychmiast > wyciągnie słabości rządów PiS-u z Samoobrona i LPR-em, czyli > prezesa :) Z perspektywy, taka licytacja może wypaść interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:13 vargtimmen napisał: > Z perspektywy, taka licytacja może wypaść interesująco. Owszem, choć troche bez sensu, bo to nie są wybory do rządu. I szkoda, że nie będą to wybory, w których kanydaci będą spierać się o miejsce Polski w świecie, bo rozpoczęcia kampanii było jakie było. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:23 Widzisz Wodo pourszylas tu najistotniejsza sprawe: " > Owszem, choć troche bez sensu, bo to nie są wybory do rządu." Jesli Kluzik-Rostkowska przygotuje kampanie tak aby pokazac jakie sa kompetencje prezydenta i dlaczego Jaroslaw lepiej pasuje na ten urzad niz Komorowski to mysle ze on wygra. Na razie przeciwna strona definiuje kampanie jako mozliwosc powrotu jakies strasznej IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:28 manny-jestem napisał: > Jesli Kluzik-Rostkowska przygotuje kampanie tak aby pokazac jakie sa kompetencj > e > prezydenta i dlaczego Jaroslaw lepiej pasuje na ten urzad niz Komorowski Byłoby super, gdyby wszyscy kandydaci dyskutowali merytorycznie nie odwołując się do trumien i innych emocji, ale ja w to nie wierzę. Bo do tych emocji już się odwołano. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:39 woda_woda napisała: > > Bo do tych emocji już się odwołano. Tak, niewatpliwie od dnia katastrofy na tych emocjach gra bezwstydnie obz antykaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:43 manny-jestem napisał: > Tak, niewatpliwie od dnia katastrofy na tych emocjach gra bezwstydnie obz > antykaczyzmu Tak mówią kaczyści :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 14:29 vargtimmen napisał: > -jeśli to był zamach, to jego zleceniodawca nie skorzysta w pełni z jego > skutków, jeśli JK zostanie prezydentem Jeśli szukamy wyjaśnień paranoicznych, to proszę bardzo: Gdyby na skutek wydarzeń następujących po "zamachu" w ostatecznym efekcie to Jarosław - do niedawna wyłącznie lider stopniowo słabnącej partii opozycyjnej - został prezydentem, a więc formalnie najważniejszą głową państwa, nie może nie pojawić się pytanie "Cui prodest?" i odpowiedź "Scelus, is fecit". Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 14:37 ayran napisał: > vargtimmen napisał: > > > -jeśli to był zamach, to jego zleceniodawca nie skorzysta w pełni z jego > > skutków, jeśli JK zostanie prezydentem > > Jeśli szukamy wyjaśnień paranoicznych, to proszę bardzo: > > Gdyby na skutek wydarzeń następujących po "zamachu" w ostatecznym efekcie to > Jarosław - do niedawna wyłącznie lider stopniowo słabnącej partii opozycyjnej - > został prezydentem, a więc formalnie najważniejszą głową państwa, nie może nie > pojawić się pytanie "Cui prodest?" i odpowiedź "Scelus, is fecit". Cóż, szanse na to są znikome i spekulatywne, a objęcie przez PO pełnej kontroli nad państwem na początku kampanii wyborczej, w optymalnym momencie, tak ze względu na wybory, zysk NBP, i kwestie takie jak kontrkat gazowy - to fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:27 vargtimmen napisał: > Cóż, szanse na to są znikome i spekulatywne, Szanse na co są znikome (i spekulatywne)? > a objęcie przez PO pełnej kontroli > nad państwem na początku kampanii wyborczej, w optymalnym momencie, tak ze > względu na wybory, zysk NBP, i kwestie takie jak kontrkat gazowy - to fakty. Czy my aby na pewno żyjemy w tym samym państwie? Naprawdę uważasz, że żyjesz w państwie pod pełna kontrolą PO? I w ramach tej pełnej kontroli pozwalają na takie ekscesy jak wczorajszy film Pospieszalskiego (czy też Stankiewicz)? Masochiści? A co z tym zyskiem NBP? To nie RPP w poprzednich latach decydowała o podziale zysków NBP tylko prezes? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:39 ayran napisał: > vargtimmen napisał: > > > Cóż, szanse na to są znikome i spekulatywne, > > Szanse na co są znikome (i spekulatywne)? > Na jakiekolwiek korzyści polityczne PiS. > > a objęcie przez PO pełnej kontroli > > nad państwem na początku kampanii wyborczej, w optymalnym momencie, tak z > e > > względu na wybory, zysk NBP, i kwestie takie jak kontrkat gazowy - to fak > ty. > > Czy my aby na pewno żyjemy w tym samym państwie? Naprawdę uważasz, że żyjesz w > państwie pod pełna kontrolą PO? Jeśli idzie o "twardą kontrolę" - czyli aparat bezpieczeństwa, administracji, prokuratorski, fiskalny, armię - to tak. > I w ramach tej pełnej kontroli pozwalają na > takie ekscesy jak wczorajszy film Pospieszalskiego (czy też Stankiewicz)? Nie oglądałem Pośpieszalskiego, ale cóż on może, oprócz selektywnego, jak czytam, doboru ostrych opinii? To raczej propaganda, niż kontrola. > Masochiści? A co z tym zyskiem NBP? To nie RPP w poprzednich latach decydowała o > podziale zysków NBP tylko prezes? Prezes ma duży autorytet, bo stoi za nim aparat NBP i jego analizy. W szczególności, EBC poparła stanowisko prezesa Skrzypka. RPP zdecydowała kilka lat temu o pewnym trybie dzielenia zysku - teraz, pod presją sytuacji, od tego trybu odchodzi. W tej sytuacji, sprzeciw Prezesa NBP miał dużą wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 15:53 vargtimmen napisał: > Na jakiekolwiek korzyści polityczne PiS. Przecież PiS po katastrofie zyskuje - strata do PO jest dużo mniejsza niż przedtem. To samo z kandydatem na prezydenta - poparcie dla Jarosława już teraz jest wyższe, niż poparcie, które sondaże dawały Lechowi. > Jeśli idzie o "twardą kontrolę" - czyli aparat bezpieczeństwa, administracji, > prokuratorski, fiskalny, armię - to tak. Tak szczerze i bez żadnych wahań twierdzisz, że Seremet chodzi na pasku PO? Na jakich podstawach? > Nie oglądałem Pośpieszalskiego, ale cóż on może, oprócz selektywnego, jak > czytam, doboru ostrych opinii? To raczej propaganda, niż kontrola. Oczywiście że propaganda - bardzo wroga PO i Tuskowi osobiście. W największej telewizji w czasie najwyższej oglądalności. Ciężkie oskarżenia z cierpieniem w tle. Kontrolujący wszystko - jak twierdzisz - rząd, pozwoliłby sobie na coś takiego? > Prezes ma duży autorytet, bo stoi za nim aparat NBP i jego analizy. W > szczególności, EBC poparła stanowisko prezesa Skrzypka. RPP zdecydowała kilka > lat temu o pewnym trybie dzielenia zysku - teraz, pod presją sytuacji, od tego > trybu odchodzi. W tej sytuacji, sprzeciw Prezesa NBP miał dużą wagę. Prezes Skrzypek nie miał dużego autorytetu, niezależnie od stojącego za nim aparatu. ECB jest bankiem emisyjnym euro, a to, czy Polska przekroczy czy nie, próg oszczędnościowy z własnej krajowej konstytucji, ma z jego punktu widzenia drugorzędne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:06 ayran napisał: > vargtimmen napisał: > > > Na jakiekolwiek korzyści polityczne PiS. > > Przecież PiS po katastrofie zyskuje - strata do PO jest dużo mniejsza niż > przedtem. To samo z kandydatem na prezydenta - poparcie dla Jarosława już teraz > jest wyższe, niż poparcie, które sondaże dawały Lechowi. > Te sondaże to tymczasowy skutek emocji po katastrofie, a szanse Jarosława Kaczyńskiego (nb. też miał lecieć!) na prezydenturę są niższe niż Lecha Kaczyńskiego. Natomiast PO zyskała twarde wpływy na obsadę kluczowych stanowisk i formalny awans swojego kandydata w hierarchii państwowej. > > Jeśli idzie o "twardą kontrolę" - czyli aparat bezpieczeństwa, administra > cji, > > prokuratorski, fiskalny, armię - to tak. > > Tak szczerze i bez żadnych wahań twierdzisz, że Seremet chodzi na > pasku PO? Na jakich podstawach? > Tak szczerze, nie twierdzę, że PO kontroluje każdego pracownika aparatu, tylko, że kontroluje aparat. To różnica, którą na pewno rozumiesz. > > Nie oglądałem Pośpieszalskiego, ale cóż on może, oprócz selektywnego, jak > > czytam, doboru ostrych opinii? To raczej propaganda, niż kontrola. > > Oczywiście że propaganda - bardzo wroga PO i Tuskowi osobiście. W największej > telewizji w czasie najwyższej oglądalności. Ciężkie oskarżenia z cierpieniem w > tle. Kontrolujący wszystko - jak twierdzisz - rząd, pozwoliłby > sobie na coś takiego? > A priori - trudno to zablokować bez cenzury prewencyjnej. A posteriori - myślisz, że nie będzie reperkusji? A poza tym, z tego, co zrozumiałem, ten program, to woda na młyn PO. > > Prezes ma duży autorytet, bo stoi za nim aparat NBP i jego analizy. W > > szczególności, EBC poparła stanowisko prezesa Skrzypka. RPP zdecydowała k > ilka > > lat temu o pewnym trybie dzielenia zysku - teraz, pod presją sytuacji, od > tego > > trybu odchodzi. W tej sytuacji, sprzeciw Prezesa NBP miał dużą wagę. > > Prezes Skrzypek nie miał dużego autorytetu, niezależnie od stojącego za nim aparatu. Sugerujesz, że RPP nie liczył się z formalnym stanowiskiem Prezesa NBP, ze względów personalnych? Toż to byłby wielki skandal. > ECB jest bankiem emisyjnym euro, a to, czy Polska przekroczy czy > nie, próg oszczędnościowy z własnej krajowej konstytucji, ma z > jego punktu widzenia drugorzędne znaczenie. EBC dba także o jakość bankowości centralnej w UE, stąd jego negatywna opinia: www.money.pl/banki/wiadomosci/artykul/wojna;o;zysk;nbp;ebc;krytykuje;rpp,26,0,613402.html Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:15 vargtimmen napisał: > Te sondaże to tymczasowy skutek emocji po katastrofie, a szanse Jarosława > Kaczyńskiego (nb. też miał lecieć!) na prezydenturę są niższe niż Lecha > Kaczyńskiego. To ze też miał lecieć, uwiarygadnia - twoim zdaniem - tezę o zamachu, czy wręcz przeciwnie? Bo moim zdaniem wyłącznie wzmacnia ocenę lotu jako mającego prywatny charakter. > Natomiast PO zyskała twarde wpływy na obsadę kluczowych stanowisk i formalny > awans swojego kandydata w hierarchii państwowej. Rozumiem. Czyli zgodnie z zasadą "Cui prodest" to PO stoi za zamachem? > Tak szczerze, nie twierdzę, że PO kontroluje każdego pracownika aparatu, tylko, > że kontroluje aparat. To różnica, którą na pewno rozumiesz. > Innymi słowy - kwestionujesz niezależność prokuratora generalnego od rządu? > A priori - trudno to zablokować bez cenzury prewencyjnej. A posteriori - > myślisz, że nie będzie reperkusji? jakiego rodzaju reperkusji powinienem się spodziewać? Pytam, bo chciałbym z grubsza wiedzieć, jakie ewentualne przyszłe wydarzenia należy traktować jako dowód wszechwładzy PO także w publicznych mediach. > A poza tym, z tego, co zrozumiałem, ten program, to woda na młyn PO. No cóż - tak zrozumiałeś i cóż można na to poradzić? > EBC dba także o jakość bankowości centralnej w UE, stąd jego negatywna opinia: Załączony cytat nie wydaj mi się uzasadniać twojej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:33 ayran napisał: > vargtimmen napisał: > > > Te sondaże to tymczasowy skutek emocji po katastrofie, a szanse Jarosława > > Kaczyńskiego (nb. też miał lecieć!) na prezydenturę są niższe niż Lecha > > Kaczyńskiego. > > > > To ze też miał lecieć, uwiarygadnia - twoim zdaniem - tezę o zamachu, czy wręcz > przeciwnie? Bo moim zdaniem wyłącznie wzmacnia ocenę lotu jako mającego prywatn > y > charakter. > Dygresja. > > Natomiast PO zyskała twarde wpływy na obsadę kluczowych stanowisk > > i formalny awans swojego kandydata w hierarchii państwowej. > > Rozumiem. Czyli zgodnie z zasadą "Cui prodest" to PO stoi za zamachem? > Nie wiem, czy to był zamach, ale zgodnie z regułami kryminalistyki, elity PO lub bezpieczniackie zaplecze tej partii jest w kręgu podejrzeń, jak również są rosyjskie specsłużby. > > Tak szczerze, nie twierdzę, że PO kontroluje każdego pracownika aparatu, > tylko, > > że kontroluje aparat. To różnica, którą na pewno rozumiesz. > > > > Innymi słowy - kwestionujesz niezależność prokuratora generalnego od rządu? > Akurat Seremet sprawia na mnie dobre wrażenie, ale działa na podstawie materiałów dostarczonych przez innych, w ramach ustalonych, w tej sprawie, na poziomie międzyrządowym. > > A priori - trudno to zablokować bez cenzury prewencyjnej. A posteriori - > > myślisz, że nie będzie reperkusji? > > jakiego rodzaju reperkusji powinienem się spodziewać? Pytam, bo chciałbym z > grubsza wiedzieć, jakie ewentualne przyszłe wydarzenia należy traktować jako > dowód wszechwładzy PO także w publicznych mediach. > Już pisałem, że chodziło mi o twardy aprarat władzy. > > EBC dba także o jakość bankowości centralnej w UE, stąd jego negatywna op > inia: > > Załączony cytat nie wydaj mi się uzasadniać twojej tezy. > Teza jest prosta: Sławomir Skrzypek bronił mocno rezerwy rewaluacyjnej przed lepperyzacją, co cytat podpiera. Teraz ta obrona jest słabsza. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 17:45 vargtimmen napisał: > Dygresja. A po co? > Nie wiem, czy to był zamach, ale zgodnie z regułami kryminalistyki, elity PO lu > b > bezpieczniackie zaplecze tej partii jest w kręgu podejrzeń, jak również są > rosyjskie specsłużby. Najprościej uprawdopodobnić tezę o zamachu wskazując, kto stoi za mgłą. Jak to się stało, że nastąpiło tak znaczące pogorszenie pogody właśnie wtedy, gdy opóźniony o pół godziny samolot zbliżał się do lotniska w Smoleńsku. Bo bez tej mgły zamach byłby znacznie trudniejszy do zakamuflowania. Bezpieczniackie zaplecze PO to - jak się domyślam - jacyś konkretni panowie - trzeba by na przykład sprawdzić, czy Miodowicz oprócz etnografii nie zajmował się także meteorologią. Myślę, że ludowe porzekadła o pogodzie mogłyby wiele pomóc. > Akurat Seremet sprawia na mnie dobre wrażenie, ale działa na podstawie > materiałów dostarczonych przez innych, w ramach ustalonych, w tej sprawie, na > poziomie międzyrządowym. Rozumiem. Seremetowi i jego podwładnym wciska się jakieś nic niewarte "dowody", a oni posłusznie na nich pracują, zamiast uderzyć pięścią w stół. > Już pisałem, że chodziło mi o twardy aprarat władzy. Owszem - pytałeś też, czy myślę, że nie będzie reperkusji filmu Pospieszalskiego (przepraszam: Stankiewicz). I stąd moje pytanie. > Teza jest prosta: Sławomir Skrzypek bronił mocno rezerwy rewaluacyjnej przed > lepperyzacją, co cytat podpiera. Teraz ta obrona jest słabsza. Rezerwa na ryzyko kursowe. To nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:17 Kaczyński miał leciec tym samolotem - ale nie leciał.Kto odnósł najwieksza korzyść z katastrofy ? Przeciez nie PO obwiniana i obrzucana błotem mimo bezbłednego zachowania w czasie tragedii - tylko JAROSLAW - pozbyl sie brata - niewybieralnego kandydata - a sam urósł na zbawcę narodu ,co bez katastrofy by nie miało miejsca.Ludzie.myslcie logicznie - nic lepszego nie mogło mu sie trafic. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: główny argument jest jeden 27.04.10, 16:35 bogda35 napisał: > Kaczyński miał leciec tym samolotem - ale nie leciał.Kto odnósł najwieksza > korzyść z katastrofy ? Przeciez nie PO obwiniana i obrzucana błotem mimo > bezbłednego zachowania w czasie tragedii - tylko JAROSLAW - pozbyl sie brata - > niewybieralnego kandydata - a sam urósł na zbawcę narodu ,co bez katastrofy by > nie miało miejsca.Ludzie.myslcie logicznie - nic lepszego nie mogło mu sie traf > ic. Niezbyt to chwytliwe, realizmu zupełnie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 14:45 Ja Ci powiem, Podwójna, serio, serio (kuźwa):( Wodo, policz tych najniżej zarabiających,na rentach (emerytury nie pójdą??) Wiesz czego Oni się boją?? Jaki to procent społeczeństwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 14:53 jola.iza1 napisała: Bedą myśleli, że prezes jako prezydent spowoduje, że będą mieli więcej pieniędzy? Jak PiS rządził, to mieli więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:10 Tak, mieli więcej Wodo, mieli więcej jak rządził PiS i - o dziwo - SLD. Żaden rząd, żadna partia do tej pory nie cieszyła się takim poparciem mediów i taką bezkarnością jak PO. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:18 grand_bleu napisała: > Tak, mieli więcej Wodo, mieli więcej jak rządził PiS i - o dziwo - > SLD. Żaden rząd, żadna partia do tej pory nie cieszyła się takim > poparciem mediów i taką bezkarnością jak PO. > OK, to jest twoja opinia. I opinia JUŻ zwolenników PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:34 woda_woda napisała: > > grand_bleu napisała: > > > Tak, mieli więcej Wodo, mieli więcej jak rządził PiS i - o dziwo - > > SLD. Żaden rząd, żadna partia do tej pory nie cieszyła się takim > > poparciem mediów i taką bezkarnością jak PO. > > > > OK, to jest twoja opinia. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:37 grand_bleu napisała: > Takie są fakty. Myśłisz, że nazywając własne opinie faktami przekonasz kogokolwiek do głosowania na prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:44 Jedyne do czego będe przekonywać ludzi, to żeby nie głosowali na Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:49 grand_bleu napisała: > Jedyne do czego będe przekonywać ludzi, to żeby nie głosowali na > Komorowskiego. > Jeśli będziesz tak skuteczna, jak dotąd na forum, to jestem spokojna :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:21 To są propagandowe slogany. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:22 obraza.uczuc.religijnych napisał: > To są propagandowe slogany. Które kupują tylko zwolennicy prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:53 obraza.uczuc.religijnych napisał: > To są propagandowe slogany. No nie, Paczula podała konkrety i fakty, natomiast pytanie, jakie będą interpretacje i na ile te fakty będą znaczące w odbiorze opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:55 vargtimmen napisał: > > No nie, Paczula podała konkrety i fakty, Nie, podała własną ocenę tych faktów, cvzyli opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:10 woda_woda napisała: > vargtimmen napisał: > > > > > No nie, Paczula podała konkrety i fakty, > > Nie, podała własną ocenę tych faktów, cvzyli opinię. IMHO, jedno i drugie - w odróżnieniu od oponentów, którzy pozostali przy opiniach i to ogólnikowych. Od razu zastrzegam, że to jest opinia już uformowana, którą przedstawiam, ale nikomu nie narzucam, a na której dyskusję szkoda mi czasu, bo to metadyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:15 vargtimmen napisał: > IMHO, jedno i drugie "Tak, mieli więcej Wodo, mieli więcej jak rządził PiS i - o dziwo - SLD. Żaden rząd, żadna partia do tej pory nie cieszyła się takim poparciem mediów i taką bezkarnością jak PO." To jest wyłącznie opinia i nie mówmy na stół szafa, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:25 Wodo, serio serio, ja rządził, nikt nie myślał o prywatyzacji służby zdrowia( tylko mi nie tłumacz , im tłumacz) Dodaj te becikowe" pożal się boże nad pomysłem". I najważniejsze: Słuchasz radia M?? Nie? To żałuj, ja słucham nocYma, pójdzie /kuźwa/ w zamach,w sabotaż podczas remontu:( Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:28 jola.iza1 napisała: > Wodo, serio serio, ja rządził, nikt nie myślał o prywatyzacji służby zdrowia( > tylko mi nie tłumacz , im tłumacz) Dodaj te becikowe" pożal się boże nad pomysłem". Becikowe występuje niemal we wszystkich krajach europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:29 Jolu, nie, nie słucham, ale myślę, że ci ludzie, o których piszesz to są właśnie zwolennicy prezesa już dzisiaj. A prezesowi potrzebny nowy elektorat :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:41 I tu się mylisz, z moich znajomych słuchających, połowa to przeciwnicy prezesa. Po najnowszym judzeniu, połowa z połowy się waha:( Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:46 jola.iza1 napisała: > I tu się mylisz, z moich znajomych słuchających, połowa to przeciwnicy prezesa > . > Po najnowszym judzeniu, połowa z połowy się waha:( No ale inni kandydaci tez będą przeciez prowadzili kampoanię, nie tylko prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:44 woda_woda napisała: > No ale inni kandydaci tez będą przeciez prowadzili kampoanię, nie > tylko prezes. Będą obalać sugestie, delikatnie mówiąc, jakim cudem?? Procedury są bezlitosne, cała nadzieja w Ruskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:46 jola.iza1 napisała: > cała nadzieja w Ruskich:) No jeśli twoje znajome ufaja ruskim, to tak :) Ale to one chyba nie sa genetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:42 Martw się o elektorat PO, bo on już też zadaje pytania, choćby takie, dlaczego mataczy się informacjami na temat katastrofy i dlaczego ABW zaledwie dwie godziny po katastrofie przeszukało prywatne mieszkania niektórych ofiar np Wassermanna, Szczygły i Kurtyki. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:48 grand_bleu napisała: > > Martw się o elektorat PO Nie zapędzasz się czasem mówiąc mi o co mam się martwić? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:54 To bardzo ciekawe, bo jeszcze wczoraj chodziła wersja o czterech godzinach. Z drugiej ręki pani Jadzi Staniszkis zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:57 ayran napisał: > To bardzo ciekawe, bo jeszcze wczoraj chodziła wersja o czterech godzinach. Z > drugiej ręki pani Jadzi Staniszkis zresztą. Aha, ten elektorat PO, który zadaje pytania to pani Staniszkis, nie załapałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:17 Kluzik-Rostkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:21 manny-jestem napisał: > Kluzik-Rostkowska. Być może. Na razie dowiedzieliśmy się od niej jednego - że prezes charyzmę ma, a Komorowski nie ma :) Ale tak w ciemno nikt przecież w to nie uwierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:29 Obserwujac z dystansu ale na czasie wydaje mi sie ze sa dwa scenariusze zwyciestwa JK. Jeden jest ze w pierwszej turze jego kampania bedzie spokojna wlasciwie taka nie-kampania a inni kandydaci skupijac swoja agresie na nim wzbudza wsrod wyborcow dodatkowy ku niemu sentyment ktory przelozy sie na dobry wynik w pierwszej turze dajacy szanse na zwyciestwo. Jesli tak bedzie tu mysle ze JK jest na tyle dobrym politykiem ze w drugiej turze wykorzysta przebieg kampanii aby pograzyc Komorowskiego. Drugi scenariusz jest taki ze juz obecnie juz wystraczajaco duzo wyborcow ktorzy mysla podobnie jak Tim i sprawa juz wlasciwie jest przesadzona. Wezmy pod uwage ze chyba wszystkie dotychczasowe badania opinii publicznej wskazuja na bardzo duzy procent wyborcow niezdecydowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:35 manny-jestem napisał: Dzisiejszy sondaż daje Komorowskiemu 50 procent a prezesowi 25. Elektorat PiS-u odrzućmy, bo jego przekonywać nie trzeba - to jest około 30 procent. Pytanie jest - jak zwiększyć te procenty. > Jeden jest ze w pierwszej turze jego kampania bedzie spokojna Kampania prezesa juz sie rozpoczęła - od Wawelu, Krasnodębskiego, Wolskiego i Pospieszalskiego, oświadczenia prezesa, więc wiadomo, jak będzie. Jedna ręką pani Kluzik a drugą Pospieszalski. Myślisz, że niechętni prezesowi to kupią? Mówienie, kto ma prawo do żałoby, kto jest prawy? Już to przerabialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:48 Jest scenariusz trzeci: ze wyjda PRZEKONYWUJACE dowody na to ze winna wypadku w znacznyms topniu byla obsluga lotniska. Co mnie zastanawia to jak latwo elektorat antykaczy kupi bzdetki GW o "incydencie gruzinskim" a nawet pare minut nie nastanowi sie na co wskazuju dotychczas ujawnione materialy o katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:50 manny-jestem napisał: > Jest scenariusz trzeci: ze wyjda PRZEKONYWUJACE dowody na to ze winna wypadku w > znacznyms topniu byla obsluga lotniska. Jełi takie wyjdą, to ludzie zagłosują na prezesa? A czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:11 Tego tlumaczyl Ci juz nie bede :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:16 manny-jestem napisał: > Tego tlumaczyl Ci juz nie bede :) Nie umiesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:21 Umiem, ale chyba moge czasami oczekiwac troche wysilku intelktualnego od interlokutora? :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:25 manny-jestem napisał: > Umiem, ale chyba moge czasami oczekiwac troche wysilku intelktualnego od > interlokutora? :) Ale nie możesz oczekiwać, abym czytała w twoich myślach. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 15:46 Media będą prać mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 16:12 Prezes wygra wybory jako trupożerca .Jedyny sprawiedliwy,kontynuator testamentu brata(ktos ten testament widzial?)prawy Polak,pogrążony w żąłobie za którego walcza zastępy sprzedajnych dziennikarzy takich jak Pospieszalski bez wstydu i zahamowan.I ma po swojej stronie ciemny lud - w którego wierzy i gra cynicznie .Czyz nie na takich instrumentach wygrywał wybory Hitler ? Jeden naród (kto nie z nim do piachu), jeden wódz. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma [...] 27.04.10, 16:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 17:30 > Co musiałoby się stać, żeby to zaufanie do niego znacznie wzrosło? > > Skąd nagle weźmie sympatyków? Już wziął. Fani oper mydlanych tak się wzruszyli śmiercią Lecha Kaczyńskiego, że Jarosławowi "300zł" już poszło w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 18:00 Nie jest w stanie wygrac tych wyborów. Dlatego daj sobie juz spokój i zajmij się czyms innym. Może zacznij gotowac obiadek na jutro, albo umyj gary po dzisiejszym. Ewentualnie pościeraj kurze. Po prostu zrób cos pozytecznego, a nie zaklinaj rzeczywistości...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 21:17 kubala11 napisał: > Nie jest w stanie wygrac tych wyborów. Dlatego daj sobie juz spokój i zajmij się... >albo umyj gary... Drzewko nie łapie, niemniej jednak?????? Jesteś pewien, że do garów niewygodnych rozmówców?? Upss:( Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 21:22 "niewygodnych rozmówców"? tego "bezmyślca" nazywasz niewygodnym rozmówcą? To tak jakbyś Leppera nazwała dżentelmenem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Upss?? 27.04.10, 21:43 kubala11 Czy ja mało wyraźnie SieM wyraziłam?? Drzewko w postach pogubiłam:) Kogo do garów, z Kim, Kogo?? Ustalmy?? Wątek wody_wody ?? WSZAK:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Upss?? 27.04.10, 21:49 jola.iza1 napisała: > Wątek wody_wody ?? WSZAK:) masz odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 19:02 ma kilka wypróbowanych sposobów; moim zdaniem postawi na dwa - straszenie i manipulowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory? 27.04.10, 21:35 isa.stern napisała: > ma kilka wypróbowanych sposobów; moim zdaniem postawi na dwa - straszenie i > manipulowanie... Nie zapminaj o spécialité de la maison: oczernianie i bezczelne kłamstwo, szczególnie polecamy wmawianie że czarne jest białe a białe jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś