elena4.2 03.05.10, 18:00 Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej rzeczywistosci sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? Wszystkie warianty trzeba brac pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietowe_loczki Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:02 Wziąć coś wcześniej na stany lękowe. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:10 Nie mam stanów lekowych. To co napisalam to jest wynik trzeźwego spojrzenia na rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:12 Właśnie mam co do tego poważne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:14 elena4.2 napisała: > Nie mam stanów lekowych. > To co napisalam to jest wynik trzeźwego spojrzenia na rzeczywistosc. Ja tez nie mam stanow lekowych i tez patrze trzezwo na rzeczywistosc, ale uwazam, ze Jaroslaw K. powinien miec kogos kto bedzie probowac jego potrawy przed podaniem. Powinien tez unikac latania samolotami i uwazac czy nie sledzi go czarna Wolga. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:20 A kiedy się odważyli? Dramat polega na tym, że ty wierzysz w to, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:24 Ha.Dramat polega na tym, ze ty nie bierzesz takiej ewentualnosci pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:32 Biorę, ale nie dominuje ona moich wpisów, rozmyślań, itd. I nie będzie, dopóki nie pojawi się chociaż cień dowodów, że to był zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 19:32 W takiej sytuacji sie nie pojawi. Na salonie 24 jest notka na ten temat. Ciekawa. smolensk.salon24.pl/177530,racja-stanu-udawajmy-ze-nic-sie-nie-stalo Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 20:05 Ja nie chcę notek, ja chcę dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 16:02 mietowe_loczki napisała: > Ja nie chcę notek, ja chcę dowody. Co ty nie znasz logiki PISu - przeciez brak dowodow jest najlepszym dowodem Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 14:30 Masz rację, sam na siebie zamachu nie dokona. elena4.2 napisała: > Nie odważą się teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 19:02 już wczoraj pytałam co bierzesz,ze tak ci odwalilo od czasów katastrofy miesza ci sie w łepetnie może trzeba cos z tym zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:03 elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc W twoim wieku juz nie musisz sie zabezpieczac. :p Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:11 A ty nie musisz p..c jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 14:21 A kto by ją nawet młodszą chcciał:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:05 elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej rzeczywistosci > sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? > > Wszystkie warianty trzeba brac pod uwagę. Czyżby PiS chciał sfałszować wybory??? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Lecz się na nogi 03.05.10, 18:05 elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej > rzeczywistosci sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? (...) A która partia nie będzie miała w jakiejś komisji swojego człowieka? Już sobie, pieprzone mendy, ustawiacie propagandę na po wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Lecz się na nogi 03.05.10, 18:08 Ja tylko jestem zwolenniczka zapobiegania. lepiej zapobiegac niż leczyc. Poten znowu minie e dwadzieścia lat anim trafi się szansa na Polskę. Skąd wziąc obserwatorow, zeby byli bezstronni? Ani rosyjskim ani europejskim ani amerykanskim nie wierzę, tak jak nie wierze szmalcownikom, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Lecz się na nogi 03.05.10, 18:10 No jak to skąd? Mało jest zwolenników PiS? O czym ty w ogóle mówisz, kobieto? Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Lecz się na nogi 04.05.10, 01:25 elena4.2 napisała: > Skąd wziąc obserwatorow, zeby byli bezstronni? Jak to skąd? Rusz dupsko, zgłoś się do PISu jako mąż zaufania do komisji wyborczej i już będziesz spokojna, że nikt nic nie fałszował Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lecz się na nogi 04.05.10, 15:37 > Ani rosyjskim ani europejskim ani amerykanskim nie wierzę Weź z Antarktydy... Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:09 Nie iść na wybory, po co komu głos babci klozetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:45 Mozesz se isc !!!! W WAW i tak wygra PO , tylko polnia z USA ( goralenvolk + podkarpacie) glosuje na PIS ,cala polonia zachodnio europejska glosuje na PO !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 19:33 Polonia europejska glosuje na PO? Chyba tylko spiochy, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 20:26 Ty kretynko pisowska klikniej se i sprawdz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 16:46 Chyba tylko spiochy i ci pracujacy do rana do wieczora u bauera i nie wiedzący co sie tak naprawde wokoł nich dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:12 No co nie ma żadnego szpeca na forum? Ja proponuje obywatelom fotografowanie na wszelki wypadek swoich kartek wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 A to ty nie wiesz, jak wybory przebiegają ? 03.05.10, 18:15 ile masz lat ze tak z ciekawosci zapytam?:) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: A to ty nie wiesz, jak wybory przebiegają ? 03.05.10, 18:21 Wiem. wiem również, ze fałszerstwa wyborów się zdarzaja. Co ma do tego wiek? Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: A to ty nie wiesz, jak wybory przebiegają ? 03.05.10, 18:24 nelena4.2 napisała: > Wiem. wiem również, ze fałszerstwa wyborów się zdarzaja. > Co ma do tego wiek? a nic , nic :) akoro nie chcesz pwoiedzic, szanuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:16 Nie brać udziału w wyborach. Nie wrzucisz, nie sfałszują. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:25 Ja sie sfotografuję ze skreslona kartką. Moja rodzina również. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:31 a jak potem odnajdziesz tę swoją kartke, by ja porównac ze zdjęciem? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:34 A kto mi te kartke potem da do reki? Po prostu, to jest pomysl na to aby udokumentowac glos i w razie czego podesłac do jakiegoś banku informacji. Pomysł pierwszy z brzegu, ale przecież obywatel musi walczyc o swoje i jakos sie bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:42 Zrób 30 zdjęć tej samej karty wyborczej, a następnie wysyłaj kopie i rób raban, że sfałszowano wybory. Ty i inni. Jak się dobrze zorganizujecie (twitter, fan page na Facebooku, etc.), wygraną macie jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:50 nikt, właśnie próbuję ci powiedzieć, że taka fotografia nic nie da, bo nie masz możliwości weryfikacji, czy z twoją karta się nic nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon to nie do uniknięcia 03.05.10, 18:30 We wrocławskiej prokuraturze rozpoczęło się przesłuchanie 71- latka podejrzewanego o sfałszowanie kart wyborczych. Miał oddawać głosy na kandydatów PiS. Mężczyzna był pracownikiem komisji wyborczej numer 270 we Wrocławiu. Grozi mu do 3 lat więzienia. Do incydentu doszło w komisji nr 270 przy ulicy Osobowickiej. Tuż po zamknięciu lokalu, gdy zaczęło się liczenie oddanych głosów, członek komisji zaczął dopisywać dodatkowe znaki. Zanim odebrano mu karty, dokonał kilkudziesięciu skreśleń. Policję o zdarzeniu powiadomiła szefowa komisji. 71-letni mężczyzna mężczyzna już po zamknięciu lokalu miał sfałszować karty wyborcze - łącznie 56 dokumentów. Miał oddawać głosy na kandydatów PiS. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4600759.html Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: to nie do uniknięcia 03.05.10, 18:33 Ale on fałszował przecież w słusznym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: to nie do uniknięcia 03.05.10, 19:20 Widzę, że elena starannie omija twój post :D Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: to nie do uniknięcia 03.05.10, 20:05 mietowe_loczki napisała: > Widzę, że elena starannie omija twój post :D Bo bardzo dla niej niewygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:38 Jest lepszy soposob niz robienie zdjec . Zaciagnij sie do komisji wyborczej swojego obwodu w ramach jakiejs partii i bezposrednio sprawuj kontrole nad przebiegiem wyborow i podliczaniem glosow. W dodatku daja 3 stowki . Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Udsunać PiS od udziału w komisjach wyborczych. 03.05.10, 18:39 Nie mówię ze wszyscy członkowi PiS to oszuści, ale przecież nie można każdego badać po wyborach na wariografie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:46 Zaprosić niezależną komisję z Rosji, Kuby i Północnej Koreii Proste?? Jak "kłebek drutu kolczastego" Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 18:57 Jakbys przeczytal parę watkow to byś dowiedzial się jakie mam o nich zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 19:27 przeczytałem i wyraziłem swoje zdanie Masz jakiś problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 19:35 Mam. Wyraźnie napisałam, ze nie ufam ani rosjanom ani amerykanom ani europejczykom, dodam, ani nikomu kogo Rosja może szantazowac. masz jakiś problem z czytaniem ponad dwa zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 20:15 elena4.2 napisała: > Mam. Wyraźnie napisałam, ze nie ufam ani rosjanom ani amerykanom ani > europejczykom, dodam, ani nikomu kogo Rosja może szantazowac. > masz jakiś problem z czytaniem ponad dwa zdania? Czyli już jesteś przekonana, że wybory zostaną sfałszowane, jeśli Jarek przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 22:20 Nie. lepiej dmuchac na zimne. Oni sie przed niczym nie cofną. Sfałszowanie wyborów to pryszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Łolaboga! Czyżby PO chciało sfałszować wybor 03.05.10, 19:00 Do wszystkiego są zdolni więc i to trzeba brac pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Łolaboga! Czyżby PO chciało sfałszować wybor 03.05.10, 19:04 A kto to są ci "oni". W komisjach zasiadają przedstawiciele różnych komitetów wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg Cały proces w tej chwili jest zinformatyzowany, 03.05.10, 19:10 od pojedynczej komisji do PKW. Program w komisji sporządza dopiero wtedy protokół (który jest zatwierdzany przez członków komisji) kiedy wszystkie dane, przeliczenia, walidacje są prawdziwe. Wtedy wysyłany plik idzie do serwerów PKW a przewodniczący wsadza 4 litery w samochód (nie przypadkowy)i jedzie do wojewódzkiej komisji (jest ich chyba tyle ile kiedyś województw). Tam jest komisja, która sprawdza protokół i bodaj wyrywkowo część z nich wprowadza się do systemu celem porównania. Czyli fałszerstwo musiałby mieć miejsce w komisjach lokalnych, ewentualnie na szczeblu centralnym. Lokalnie sfałszować przy chyba 3500 gmin razy ileś komisji to życzę powodzenia, żeby uzyskać zadowalający wynik. Fałszerstwo centralne przy konieczności publikacji szczegółowych wyników i wywieszaniu ich przez lokalne komisje i wojewódzkie byłoby raczej trudne, nawet gdyby dałoby się włamać do serwerów. Mniej więcej tak to przebiega. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Tak. Chcemy PiSowi dąc z 15% głosów zeby 03.05.10, 19:07 nie wyli z żalu, bo spac nie można po nocach. Od pól roku fałszujemy na korzyść PiSu wszystkie słupki. Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien Trzeba wystąpić o Międzynarodowych Obserwatorów 03.05.10, 19:12 elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej rzeczywistosci > sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? > > Wszystkie warianty trzeba brac pod uwagę. Wyborów. Pamiętacie te sugestie POszołomstwa ,GW i TVN24 przed ostatnimi wyborami, że trzeba wystąpić o takich obserwatorów bo "reżim Kaczystowski" może sfałszować wybory. My też możemy być nieufni wobec POlszewii. Międzynarodowa obserwacja wyborów stanowi potencjał zdolny zapewnić integralność procesu wyborczego poprzez zapobiegania i ujawnianie nieprawidłowości i oszustw, oraz dzięki udzielaniu zaleceń, zmierzających do usprawnienia procesów wyborczych. Jest ona w stanie rozszerzać publiczne zaufanie, wpływać dodatnio na frekwencję wyborczą oraz łagodzić potencjalne spory i konflikty, związane z wyborami. Służy ona również osiągnięciu międzynarodowego zaufania poprzez dzielenie się doświadczeniami i informacją o rozwoju demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba wystąpić o Międzynarodowych Obserwator 03.05.10, 19:16 A jak sie o to występuje? Ale żadnych europejczykow. Nie ufam im. Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien Re: Trzeba wystąpić o Międzynarodowych Obserwator 03.05.10, 19:18 Tu coś jest na ten temat. www.cartercenter.org/resources/pdfs/peace/democracy/des/declaration_code_polish.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Trzeba wystąpić o Międzynarodowych Obserwator 03.05.10, 19:40 jak nie ufasz Europejczkom to wio do Afryki albo Azji ze swoją mentalnością w sam raz do buszu Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba wystąpić o Międzynarodowych Obserwator 03.05.10, 19:51 Busz po polsku to ja widzę od 1960 roku. I niekoniecznie zamieszkuje i tworzy go ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 19:37 elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej > rzeczywistosci sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? Niezastąpiona jesteś! Zaraz przypomniałaś nam, jak Jarkacz usiłował wymanipulować wybory samorządowe w 2006 i jak mu to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 20:03 elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej rzeczywistosci > sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? > > Wszystkie warianty trzeba brac pod uwagę. Udaj się do ginekologa a nie do księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 20:13 Hrabio, wali cie w dekiel? Przeciez ja pytam o zabezpieczenie wyborów przed fałszerstwem. Co ma do tego lekarz i ksiądz? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 20:44 ani do księdza,ani ginekologa tylko do psychiatry z tą wariatką Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 03.05.10, 21:18 Ta, do Klicha.Bedie wiedzial za ktory sznurek pociagnąc. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 00:39 elena4.2 napisała: > Będą próbowac? Nie mają szans. Stracili je w poprzednich wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 02:05 Sugerujesz,że tamte wybory też PO sfałszowała? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 14:09 Czy już zaproszono obserwatorów międzynarodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 14:18 elena jz. wybory będą zafałszowane i wygra PiS, to chyba cie ucieszy? Jż. wygra PO, bez względu na to czy będzie fałszerstwo czy nie, to i tak nie dasz za wygraną i będziesz twierdziła, ze na pewno były sfałszowane. Więc po co komisje??? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 14:29 Pisowska swołocz już wie, że kanalia kaczyński przerżnei z kretesem i przygotowuja wariant "sfałszzowanych wyboró". elena4.2 napisała: > Jak się zabepieczyc przed ewentualnym mozliwym w naszej rzeczywistosci > sfałszowaniem wyborów? Jak to sie robi? > > Wszystkie warianty trzeba brac pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 14:41 Elena, mam nadzieję, że uspokoję cię: będą obserwatorzy międzynarodowi. Oczywiście wszystkich głosów i wszystkich komisji nie skontrolują, ale grubsze przekręty - gdyby były - na pewno nie umkną ich uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 15:41 Obserwatorzy miedzynarodowi sa bankowo na kazdych wyborach. Ale tu chodzi o to , ze Elena nie ufa europejskim, z Rosji i USA. No to zostaja marsjanie i moze jakas delegacja miedzyplanetarna , ewentualnie wyslannik najwyzszego. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 16:58 man_sapiens napisał: > Elena, mam nadzieję, że uspokoję cię: Oj ta pamięć ciągle się nam za sprawą elenki odświeża, teraz wróciliśmy do września 2007: Rzecznik polskiego MSZ Robert Szaniawski potwierdził, że Polska odmówiła wydania zgody na przyjazd obserwatorów Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (OBWE) na październikowe wybory parlamentarne. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4510837.html Premier Jarosław Kaczyński mówił wówczas, że jest "zupełnie oczywiste", iż demokracja, partie polityczne, media "nie spotykają w Polsce najmniejszych przeszkód w wykonywaniu swoich funkcji". --- Przypomnę, że chodziło głównie o zarzuty niejednakowego dostępu do mediów dla partii politycznych oraz wykorzystanie reżimowej telewizji do agitacji i inscenizacji min. Ziobry, Kamińskiego & Co. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce "Odwieczny" wariant made in Radyjo MaRyja ;))) 04.05.10, 16:15 Bez hehehe? :p Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: "Odwieczny" wariant made in Radyjo MaRyja ;)) 04.05.10, 16:17 Hehehe to jest wtedy kiedy ironizuję. Z miastascie a gapaście. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Odwieczny" wariant made in Radyjo MaRyja ;)) 04.05.10, 16:39 Jestem ze WSI ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
kon_napoleona Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 16:24 Widzisz durn.to, jak pis fałszował wybory to klepałaś kolesi po brzuchu, a teraz boisz się strachem winowajcy, panimajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Pytam, bo nie wiem. 04.05.10, 16:35 Jaki wynik zadowolilby PiS , zeby uznal wybory za niesfalszowane ? Odpowiedz Link Zgłoś